» »

Zaposlitev kot sistemec

Zaposlitev kot sistemec

majster123 ::

Pozdravljeni,

zaključil sem visokošolskii študij informatike na FERI in imam izkušnje s področja sistemske administracije. Delal sem kot sistemski administrator za podporo uporabnikom na Mestni občini, kjer sem pridobil dragocene izkušnje z upravljanjem sistemov in odpravljanjem težav.

Dobro poznam delo z operacijskim sistemom Linux. Postavljal sem nadzorni sistem Icinga in poskrbel za vizualizacijo z Nagvis, prav tako mi ni tuj LAMP stack. Poleg tega sem delal kot poslovni tehnolog, kjer sem upravljal rešitve na platformah Microsoft SharePoint in Power Platform.

Poznam tudi HTML in CSS, vendar se bolj vidim v vlogi sistemskega administratorja, saj me delo z infrastrukturo in strežniki najbolj veseli. Posebej me zanimajo rešitve na osnovi Linuxa.

Iščem zaposlitev na področju sistemske administracije, po možnosti v okolici Koroške ali bližnjih krajih.

Hvala za vaš čas in priložnost!

Lep pozdrav

forplan ::

https://troia.eu/sl/domov/

vedno iščejo...
da se strinjam

majster123 ::

hvala!

sbawe64 ::

Ko berem tole, je red flag precej očiten:

Teambuildingi, športne aktivnosti, sadje v pisarni.

https://troia.eu/sl/delovna_mesta/voja-...

Manjka samo 'neomejena količina kave' in 'spontana' peka palačink v petek.

OP
V tvojem primeru vrzi oči preko severne meje.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

immortan ::

sbawe64 je izjavil:

Manjka samo 'neomejena količina kave' in 'spontana' peka palačink v petek.

OP
V tvojem primeru vrzi oči preko severne meje.

ma ni red flag, vsi to pišejo. naj pošlje pa vidi na sestanku kakšn je day to day business

kixs ::

sbawe64 je izjavil:

Takole smo mi imeli v eni firmi pred 20 leti. Nic posebnega.

Orias ::

Na teh "vabilih" za zaposlitev pišejo marsikaj. Po domače rečeno papir prenese vse.

"Sistemci", kot sem recimo jaz ( spoznam se na hardware, VMS, BSD, linux, omrežja ..) nimamo na trgu dela pri nas nič več iskati. Zraven moraš biti še programer, da imaš še sploh možnosti. Nekemu programerju pa nikoli ne "podtaknejo" dela sistemcev.

link_up ::

vcasih je programer prisel do sistemca, da mu je nakucal kodo ... zdaj pa sistemci ne znajo vec kode?
In and Out

pegasus ::

Kot sistemc moraš znati razmišljat algoritmično, da si sposoben kucat kodo v praktično kateremkoli jeziku, na katerega naletiš vsak dan ... Ker tist kar moraš nakucat so itak samo patchi in lokalne prilagoditve. Ampak te ne sme biti strah delat tega v 15+ jezikih. Ko pa mi kak dev začne visual studio kazat, tega pa me je strah :D

Kayzon ::

A se ne rece modernim adminom "DevOps"?

c3p0 ::

pegasus je izjavil:

Kot sistemc moraš znati razmišljat algoritmično, da si sposoben kucat kodo v praktično kateremkoli jeziku, na katerega naletiš vsak dan ... Ker tist kar moraš nakucat so itak samo patchi in lokalne prilagoditve. Ampak te ne sme biti strah delat tega v 15+ jezikih. Ko pa mi kak dev začne visual studio kazat, tega pa me je strah :D

Te je bilo strah. Zdaj ti AI nakuca kodo, v par poskusih in popravkih.

Nope ... poglej ono stackoverflow temo za primer.

Visual studia me je pa strah zato, ker je gui. Buljim vanj ko tele v nova vrata ... vi je v primerjavi veliko bolj prijazen in prav nič grozeč, tako kot so grozeči vsi guiji...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pegasus ()

bm1973 ::

A mularija danes sploh še pozna vi?!?!

Kr, ja ... Vsaj tista, ki pride k nam. Očitno dobra šola.

mihor ::

Kayzon je izjavil:

A se ne rece modernim adminom "DevOps"?

Pa, recimo, DevOps je bolj mišljen, da kucaš nebroj yamlov, bash skript, helm chartov in podobne zadeve, pa da se znajdeš v raznih cloudih z njihovimi čudaškimi posebnostmi. :)

bm1973 je izjavil:

A mularija danes sploh še pozna vi?!?!

NeoVim je dokaj popularen, sploh pri nas *nix zanesenjakih. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihor ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DevOps v Sloveniji - raziskava

Oddelek: Programiranje
9821 (522) Ahim
»

Security ali devops? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
647960 (5200) Lonsarg
»

Iz sistemca do developerja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
516143 (4350) tony1
»

Vzdrževalec računalniške opreme (strani: 1 2 )

8417898 (14467) GummyBear
»

So sys admini "mrtvi"? (strani: 1 2 3 4 )

19833193 (27175) spegli

Več podobnih tem