» »

Visual Basic.NET-kako zadetke pri iskanju razdeliti na več web strani

Visual Basic.NET-kako zadetke pri iskanju razdeliti na več web strani

snajko ::

V Accessu sem naredil tabelo (Osebe), kjer imam okoli 300 različnih imen oseb (ImeID) iz okoli 20 krajev (Kraj) v Sloveniji. Imam Visual Studio Net in programiram v Visual Basic.NET. Naredil sem eno WebApplication in ko uporabim "SELECT * FROM Osebe WHERE Kraj='Ljubljana'" mi izpiše vsa imena iz Ljubljane, natanko 65. Ker je podatkov veliko, se stran nalaga malo dlje. Želel bi, da se izpiše samo 10 imen. Na koncu strani bi bil gumb (on_click), ki bi po kliku izpisal naslednjih 10 imen,Itd. Tako 6X po 10 imen in na koncu še 5 imen. Prosim za pomoč.

Gandalfar ::

poglej si malo "LIMIT"

Saj znam izpisati recimo prvih deset zadetkov, samo ne vem kako pol naprej narditi link na naslednjih deset in tako naprej. Prosil bi za kaksen primer s kodo, sem drugače popolni začetnik.

Gandalfar ::

SELECT *
FROM `NEKJE` LIMIT 60 , 30

Od 60 recorda naprej jih prikaze 30

To mi je poznano, samo jaz bi rad, tko kot sem napisal na zacetku. Ko pri iskanju dolocis parametre in dobis recimo 65 zadetkov, bi rad videl, da se ne nalozijo vsi na eni strani ampak samo prvih deset, nato pa je spodaj link na naslednjih deset...vse do zadnje strani, kjer je se 6 zadetkov. Prosil bi za kodo, kako se to napise.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MS Access (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
647363 (5421) travica
»

[PHP] Iskanje/brisanje iz baze (telefonskega imenika)

121766 (1548) Good Guy
»

[PHP&MySQL] izpis prvih 3, drugih 3, tretjih 3... vnosov iz tabele. Kako?

111353 (1184) mHook
»

[SQL] omejevanje zadetkov

71105 (897) dukedl
»

Še malo teženja o php

461763 (1352) rc-car

Več podobnih tem