Forum » Loža » Programi GIS
Programi GIS

MorsUltima ::
Kdo dela oziroma obvlada ESRI programe, bolj točno ArcGis? Je iskano kaj to znanje? Za tujino vem da bi mi v mojem poklicu lahko prišlo prav, za Slovenijo pa ne vem. Nekaj sicer znam iz faksa ampak ne dovolj za pozicijo analitika,...magisterij pa tudi ne vem če bi vpisal zraven šihta izključno zaradi tega.

otago ::
Imam občutek, da je kar iskano... podobno kot cela stroka geodezija / geoinformatika. Je specifično znanje. Ni kot IT.
Osnovno znanje iz fakultete (FGG) ni na visoki ravni - v kolikor ciljaš na dobro plačana delovna mesta. Rabiš prakso in delo z bazami podatkov. Mnogi so prešli na QGIS zaradi cene programskih licenc.
Za Esri v Sloveniji GDI vodi tečaje, kjer pridobiš licence, potrdila. Tisto ti lahko prinese dodatno vrednost.
Filozofska fakulteta ima GIS na še nižji ravni - vsaj kar se tiče nivoja znanja na 1. in 2.stopenji študija.
Osnovno znanje iz fakultete (FGG) ni na visoki ravni - v kolikor ciljaš na dobro plačana delovna mesta. Rabiš prakso in delo z bazami podatkov. Mnogi so prešli na QGIS zaradi cene programskih licenc.
Za Esri v Sloveniji GDI vodi tečaje, kjer pridobiš licence, potrdila. Tisto ti lahko prinese dodatno vrednost.
Filozofska fakulteta ima GIS na še nižji ravni - vsaj kar se tiče nivoja znanja na 1. in 2.stopenji študija.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()

socialec ::
Bom vprašal znanca, ki je nekaj integriral za neke (večinsko) državne firme inu aplikacije, morebitna vprašanja na ZS?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Šmorn ::
QGIS je zmogljiva zadeva. Ene parkrat sem za hobi naredil nekaj osnovnih zemljevidov za par dogodkov. Zajemalo je integracijo več različnih virov podatkov in pretvorbo med koordinatnimi sistemi. Ampak to je bilo za hobi, sem daleč od geodeta. Se pa da osnove hitro naučit, če imaš voljo pa malo brskaš po spletu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ArcMap, ROddelek: Programiranje | 1362 (1197) | kr neki1 |
» | Razrez Slike GERKOddelek: Programska oprema | 1848 (1525) | simnov |
» | OGC delavnica v LjubljaniOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 3462 (2872) | hruske |
» | Računalnik za GIS programe do 2.000 EUROddelek: Kaj kupiti | 2872 (2239) | noraguta |