» »

Rodnost strmoglavo pada po vsem svetu

Rodnost strmoglavo pada po vsem svetu

Temo vidijo: vsi

socialec ::

Seveda, YOLO!

tikitoki ::

bm1973 je izjavil:

Za povečanje rodnosti je treba prepričati ženske.

Moški bodo že fukali...

Si ze slisal za prezivnino?

CiClon ::

nekikr je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Moški bodo že fukali...

Bomo, ampak še enega otroka pa ne bi naredil, dva sta dovolj.

Če se ženska odloči, da hoče froca, bo sam rekla da je na tabletkah. Bi rad videl kolk moških se ne bi ujelo ;)

Miki N ::

No nekaj je jasno: z uvozom (skoraj izključno) samih TIPOV si bomo težko izboljšali demografijo. Me spomne na pogovor z eno "wilkomer" nedojebanko cca 10 let nazaj češ "saj si bodo tukaj našli babe, to so pravi tipi, ne pa tko kot naši!" - itak, da si nihče iz te basni ni našel nič. Recimo v Nemčiji ti, sedaj že ne več tako rosno mladi fantje večinoma visijo na sociali in dobesedno drkajo kurac. Naši saj Woltajo!

Včasih sem še mislil, da gre za neko agendo ... zdaj pa se vedno bolj nagibam k temu, da gre za napako, ki jo dilerji imenujejo "zadevanje z lastno robo". Zna biti, da je folk res verjel v projekt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

bm1973 ::

nekikr je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Moški bodo že fukali...

Bomo, ampak še enega otroka pa ne bi naredil, dva sta dovolj.

Saj ga narediš drugemu, če ga on noče.

Važno da ga on preživlja, in da ti ne veš, da je ona noseča... S tabo...

CiClon je izjavil:

Če se ženska odloči, da hoče froca, bo sam rekla da je na tabletkah. Bi rad videl kolk moških se ne bi ujelo ;)

Jaz ne, na srečo so pogruntali kondome in CIM ;).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

denabiker ::

jaz poznam veliko žensk tam krepko preko 40, ene že blizu 50, ja nekatere pa že preko 50, še kar živijo kot ene, ki so ravno končale faks, lubčeki sem ter tja, na vseh zabavah so, na koncerte hodijo, potovanja vsako leto nekam daleč, vsaj enkrat na leto na drug konec sveta - gredo kar skupaj, večina še živi pri starših, nekatere pa imajo lastna stanovanja. No, ta ki imajo svoja stanovanja gredo po službi k staršem na kosilo pa potem v svoje stanovanje:) To je njihov lajf, biološka ura pa tika taka.

Po mojem tudi se nekateri nočejo vezat, ker prinese preveč obveznosti, sploh z otroci, če se z partnerjem res ne ujameš in ne znaš funkcionirat tudi v slabem, kaj šele bo, ko bodo otroci,..

fur80 ::

denabiker je izjavil:

jaz poznam veliko žensk tam krepko preko 40, ene že blizu 50, ja nekatere pa že preko 50, še kar živijo kot ene, ki so ravno končale faks, lubčeki sem ter tja, na vseh zabavah so, na koncerte hodijo, potovanja vsako leto nekam daleč, vsaj enkrat na leto na drug konec sveta - gredo kar skupaj, večina še živi pri starših, nekatere pa imajo lastna stanovanja. No, ta ki imajo svoja stanovanja gredo po službi k staršem na kosilo pa potem v svoje stanovanje:) To je njihov lajf, biološka ura pa tika taka.

Po mojem tudi se nekateri nočejo vezat, ker prinese preveč obveznosti, sploh z otroci, če se z partnerjem res ne ujameš in ne znaš funkcionirat tudi v slabem, kaj šele bo, ko bodo otroci,..

Ravno to kar si napisal država spodbuja in subvencionira.

GregiB ::

fur80 je izjavil:

Res? Dej povej... kako to države spodbujajo (glede na to, da ima precej evropskih držav še nižjo stopnjo rodnosti, kot mi)? Kaj so tisti ukrepi, ki subvencionirajo ne met otrok? Mater, čist za vse tegobe tega sveta je nekot kriva... država... al pa Golob...
Živimo pač v času, kjer večini otrok ni več ne potreba, ne želja, pritisk družbe pa tudi ne deluje... Pri tem država nima nič kaj krivde. Sta bolj liberalni kapitalizem in Hedon kriva...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

m0LN4r ::

Imas prav, veliko jih je pa se, ki zivijo YOLO DINKS lifestile, ker jim je lastno zadovoljstvo materialisem, konzum, fotkanje za instagram z kuzeki, bolj pomembno, kot druzina.
Imeti druzino, otroke je pac manj vredno, sploh ni vec vrednota, kot pa fotkanje na partijih, potovanjih z "neznanci".

Je kr kruto, bolj ko gres v vecja mesta in kapitalisticni svet hujse je. Zena mi rece, ko je prisla iz rojstnega dneva, da razen nje in ene druge sodelavke so vsi brez otrok, tako kot denabiker zgoraj opisuje. Zivijo faks lifestile, otroci so tecni, brigat se je treba za njih. Oni bi samo travo pohal za vikende pa trosili dnar za sebe.

In ja, sem preprican da so najvecji vpliv influencerji na socialnih medijih, ki celo to propagirajo in hitro se najdejo followerji, ki si potem recejo ja ce pa Monte nima otrok pa je 37 in razlaga o tem kako jih noce imeti in kako je fajn, potem jih pa jaz tudi ne bom imel.
Isto zenske influencerke, vecina jih je v neresnih zvezah in brez otrok in potem na siroko na Streamih razlagajo, da samo za to, ker je ona zenska se ne pomeni, da bo imela otroke, pa blablabla res bluzenje v tri krasne.
In to pol mladina gleda _VSAK DAN_ normalno, da ima to posledice na druzbo.

Ze ce pogledam nase Gen Z, ki odrascajo z Insta, Tiktok, Snapchat glavo. Najvecja odgovornost, ki jo imajo je narocit si vecerjo preko dostave ali pa imeti psa. Thats it. Ko pa vprasas, kaj pa druzina, otroci pa eh meh neh, nevem, ne, svet je kruti, vsi so zlobni, drama lama.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

CiClon ::

denabiker je izjavil:

Takih je cel kup. Ene od njih sicer s top kariero, za posteljne aktivnosti pa laufa tinder in mladi nabiti tipčki. Mogoče je pa to prihodnost žensko moških odnosov :)

GregiB je izjavil:

fur80 je izjavil:

Res? Dej povej... kako to države spodbujajo (glede na to, da ima precej evropskih držav še nižjo stopnjo rodnosti, kot mi)? Kaj so tisti ukrepi, ki subvencionirajo ne met otrok? Mater, čist za vse tegobe tega sveta je nekot kriva... država... al pa Golob...
Živimo pač v času, kjer večini otrok ni več ne potreba, ne želja, pritisk družbe pa tudi ne deluje... Pri tem država nima nič kaj krivde. Sta bolj liberalni kapitalizem in Hedon kriva...

Jebes vse to ja. Lahko jim denar v rit porines, pa se jim enostavno ne da ubadati z otrokom. Ja pa previjat ga je treba, pa vrtec pa to pa ono, pa pol ne morem to pa ono, my hedonist life is over.

PS: Aja seveda je pa se ena druga kategorija, ki bi sicer imeli, ampak zaradi slabih delovnih casov ipd. se jim ne zdi smiselno, da imas otroka samo za to, da ga vidis za 2 uri zvecer preden ga das spat.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

ginekk ::

CiClon je izjavil:

Boljše vprašanje je zakaj se ljudje odločajo imet otroke.

Po moje je najbolj pomemben vidik pri tem družbena "prisila" in sicer bolj v smislu, da je to pač nekaj, kar moraš met in kar "vsi" imajo in je del normalne življenjske poti. Torej ko naenkrat vsi v tvoji družbi začenjajo met otroke in se pogovarjat o vrtcih in vozičkih in šolskih dispanzerjih, "moraš" tudi ti se vklopit v to situacijo.

Če pa pridemo do situacije, v kateri večina ljudi shaja brez otrok pa se ta pričakovanja obrnejo v drugo smer. Naenkrat si čuden ti, ki boš edini al pa eden od redkih v svoji družbi imel otročad in bil stalno doma oz. vlačil froca okoli, večina pa med tem potovala parkrat na leto, žurala, se zabavala itd.

To morda velja za tiste brez lastne identitete.

Jaz sem zase kar hitro vedel, da želim imet otroke in to najmanj dva. In enkrat ko sva oba bila zaposlena in imela osnovne pogoje, sva jih začela štepat. Še enkrat bi naredil enako.

GregiB je izjavil:

fur80 je izjavil:

Zato ker ti iz izkušenj povem, da če si poročen, delaš in imaš otroke te država najbolj vseka po denarju, si pač jebena stranka, ki seveda ne boš šel nikamor in niti ne boš tvegal, ker vedo, da boš za otroka in familijo naredil vse in marsikaj požrl. Nimaš nobenih ugodnosti in je ravno obratno kot bi moralo biti, če bi si želeli veliko rodnost Slovencev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

fur80 je izjavil:

Zato ker ti iz izkušenj povem, da če si poročen, delaš in imaš otroke te država najbolj vseka po denarju, si pač jebena stranka,

Ne vleči iz riti... Sem oče, torej imam starševske izkušnje in moj otrok še nima otrok, torej živi, po tvoje, subvencionirano življenje... Glede razlike v najinih življenjih, tudi tistemu mojemu, ko je bil še otrok, nima država nič...
Sicer pa povej... plačuješ, kot starš višje davke? So rojaki brez otrok deležni bonbončkov, ki jih ti nisi??? Al pa tiči problem morda v tem, da je breme preživljanja otroka na tebi, ne državi... Povej, ti ga jaz nafutram?

Kakorkoli, overall so DINKsi na boljsem, financno, mentalno, fizicno, kot ljudje z otroci, zato bi trebalo ljudi, ki so pripravljeni imeti otroke, nagraditi, da so na boljsem kot DINKsi.
Dokler bo pa tako, da se je lepse in boljse biti brez, je pa trenutno stanje neizogibno.
 Gen Z in a nutshell otrok ali porsche GT3

Gen Z in a nutshell otrok ali porsche GT3

Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

GregiB je izjavil:

Al pa tiči problem morda v tem, da je breme preživljanja otroka na tebi, ne državi...

Ne, je socialna super visoka, se pa očitno dojema tako kot da gre za breme, očitno ne samo v Sloveniji. Vemo, da vsaj kot družba potrebujemo podmladek za reprodukcijo, ki pa je vedno manjša - izgleda, da smo spet v zanimivem času prehoda iz večje populacije na manjšo. Če privzamemo, da smo kot človeštvo parazit, potem smo se na polno naužili že aktivnega strupa glede na hitrost upada. Strupa, a? Posrečena vzporednica :D

m0LN4r je izjavil:

zato bi trebalo ljudi, ki so pripravljeni imeti otroke, nagraditi, da so na boljsem kot DINKsi.

Torej "Pay to Play" pristop? Obremeniti tiste, ki nimajo otrok, da preživljajo tiste, ki jih imajo...? Get ready for Idiocracy...
Sicer pa, po mojih izkušnjah ima velika večina "brezotroških" odraslih (še vedno) finančno-življenjski backing pri lastnih starših. Zavedati se je treba, da prihaja do največjega globalnega transferja blagine iz Boomer generacijo na njihove otroke. Torej nekdo, ki nima otrok, lahko vedno životari pri starših, dokler te ne srečajo matilde in mu (ji) zapustijo hišo / avto / TRR...

Magic1 ::

Sej potem pa zapuščino uspešno zagonijo v parih letih in pristanejo na socalni do konca življenja. Gratis zdravstvo. Jaki uspeh.
Magic

Drži to in to, ker to se samoizloči iz genskega bazena. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

GregiB je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

zato bi trebalo ljudi, ki so pripravljeni imeti otroke, nagraditi, da so na boljsem kot DINKsi.

Torej "Pay to Play" pristop? Obremeniti tiste, ki nimajo otrok, da preživljajo tiste, ki jih imajo...? Get ready for Idiocracy...
Sicer pa, po mojih izkušnjah ima velika večina "brezotroških" odraslih (še vedno) finančno-življenjski backing pri lastnih starših. Zavedati se je treba, da prihaja do največjega globalnega transferja blagine iz Boomer generacijo na njihove otroke. Torej nekdo, ki nima otrok, lahko vedno životari pri starših, dokler te ne srečajo matilde in mu (ji) zapustijo hišo / avto / TRR...

Zakaj menis, da ce nekoga nagradis, to avtomaticno pomeni, da ta druge obremenis?
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Zakaj menis, da ce nekoga nagradis, to avtomaticno pomeni, da ta druge obremenis?

... ker bonbončki ne rastejo na drevesih...

Magic1 ::

Kako pa bo to funkconiralo za družbo, če nataliteta še naprej upada?!?
Magic

GregiB je izjavil:

Sociala pa!

GregiB je izjavil:

fur80 je izjavil:

Zato ker ti iz izkušenj povem, da če si poročen, delaš in imaš otroke te država najbolj vseka po denarju, si pač jebena stranka,

Ne vleči iz riti... Sem oče, torej imam starševske izkušnje in moj otrok še nima otrok, torej živi, po tvoje, subvencionirano življenje... Glede razlike v najinih življenjih, tudi tistemu mojemu, ko je bil še otrok, nima država nič...
Sicer pa povej... plačuješ, kot starš višje davke? So rojaki brez otrok deležni bonbončkov, ki jih ti nisi??? Al pa tiči problem morda v tem, da je breme preživljanja otroka na tebi, ne državi... Povej, ti ga jaz nafutram?

Ne rabiš ti meni kaj futrat Joža! In ja lahko začnema računat, če ti je. Prvo kot prvo, kaj te na banki najprej vprašajo, ko jemleš kredit? Če imaš otroke!!! In to ne zato, da ti bodo zaradi tega dali ugodnejši kredit, ampak zato, da ga lahko vzameš manj!!!

Boma naprej?

socialec je izjavil:

GregiB je izjavil:

Sociala pa!

Lej... po PMSM lahko država jutri reče, da prevzame celoten strošek preživljanja otroka do polnoletnosti, pa bodo edini, ki bodo zaradi tega imeli otroka ali več njih primerki nižjega socialnega sloja

Točno tako je, kalorije in dopamin, idealno za NWO, pride še AI. Mogoče še 15 minutna mesta, ob neki starosti še Vrtiljak. Ti so že izločeni ali s strahom glede prihodnosti ali pa yolo ali pa kombinacijo. Očitno je tako družba namenoma zastavljena. Zastrupljena?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

GregiB je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Zeze, ampak predpostavil sem, da overall ljudem (DINKS) gre financno, psihofizicno boljse, tako da to pa spet ni fer, pa se penzijo dobijo.

Ampak ja, ravno zaradi tega, sem zato, da se jih obremeni vsaj toliko, da smo si na istem. Ne pa da je izbira med otroci ali drkanjem kurca na kanarskih vsak teden.

GregiB je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ali pa se preselis v mesto in gres vsak vecer v disko.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

GregiB je izjavil:

fur80 je izjavil:

Ne rabiš ti meni kaj futrat Joža! In ja lahko začnema računat, če ti je. Prvo kot prvo, kaj te na banki najprej vprašajo, ko jemleš kredit? Če imaš otroke!!! In to ne zato, da ti bodo zaradi tega dali ugodnejši kredit, ampak zato, da ga lahko vzameš manj!!!

Boma naprej?

Tudi, ampak po drugi strani pa zato, da banka ve, ce bo kdo dolgove podedoval, ce te vmes pobere. Ja z otroci dobis lazje kredit, kot brez.
Trade Republic 38MVDVXM

fur80 je izjavil:

In ja lahko začnema računat, če ti je.

Seveda... kar...

fur80 je izjavil:

Prvo kot prvo, kaj te na banki najprej vprašajo, ko jemleš kredit? Če imaš otroke!!! In to ne zato, da ti bodo zaradi tega dali ugodnejši kredit, ampak zato, da ga lahko vzameš manj!!!

Najprej... zaradi otroke ne dobiš manj ugodnega kredita (torej z višjo EOM), ampak je tvoja kreditna sposobnost nižja... Pa veš zakaj? Ker smo se dogovorili, koliko znaša minimalni prihodek gospodinjstva na družinskega člana, ki mora ostati v hiši, da lahko čalni gospodinjstva normalno preživijo... Ta isto velja za kreditojemalce, ki morajopreživljati brezposelnega partnerja, ali "Staj at home" starša... "Zihrunga" obstaja zato, da kreditojemalce zaščiti pred prezadolženostjo, ki jo niso sposobni poplačati.

Velja pa seveda samo za tiste, ki se hočejo zapufat do grla...

fur80 je izjavil:

Boma naprej?

Shoot...

m0LN4r je izjavil:

Zeze, ampak predpostavil sem, da overall ljudem (DINKS) gre financno, psihofizicno boljse, tako da to pa spet ni fer, pa se penzijo dobijo.

Pa še penzijo dobijo? In zakaj jo v pokojninskem sistemu, ki ga imamo, ne bi? Glede na to, da nimajo določenih olajšav, ki jih imajo starši vzdrževanih otrok, v pokojninsko blagajno vplačajo več... za isto penzijo...
Lahko pa jutri ukinemo pokojninski sistem, vsem vrnemo neizkoriščena plačila v ZPIZ in si vsak naj našpara sam... Si ziher da veš, kdo ga bo na starost najbolj našpukal...? Jest ne bom...

m0LN4r je izjavil:

Ampak ja, ravno zaradi tega, sem zato, da se jih obremeni vsaj toliko, da smo si na istem.

Torej je po tvoje varianta, da ti celotno finančno breme otroka prevzame država / davkoplačevalci, psihološko breme boš pa sam prevzel, jele boš...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

GregiB je izjavil:

fur80 je izjavil:

In ja lahko začnema računat, če ti je.

Seveda... kar...

fur80 je izjavil:

Prvo kot prvo, kaj te na banki najprej vprašajo, ko jemleš kredit? Če imaš otroke!!! In to ne zato, da ti bodo zaradi tega dali ugodnejši kredit, ampak zato, da ga lahko vzameš manj!!!

Najprej... zaradi otroke ne dobiš manj ugodnega kredita (torej z višjo EOM), ampak je tvoja kreditna sposobnost nižja... Pa veš zakaj? Ker smo se dogovorili, koliko znaša minimalni prihodek gospodinjstva na družinskega člana, ki mora ostati v hiši, da lahko čalni gospodinjstva normalno preživijo... Ta isto velja za kreditojemalce, ki morajopreživljati brezposelnega partnerja, ali "Staj at home" starša... "Zihrunga" obstaja zato, da kreditojemalce zaščiti pred prezadolženostjo, ki jo niso sposobni poplačati.

Velja pa seveda samo za tiste, ki se hočejo zapufat do grla...

fur80 je izjavil:

Boma naprej?

Shoot...

Zakaj pa ti ne dajo potem ugodnejše obrestne mere pri kreditu, ti skrbiš za novi rod komitentov, da bodo banke lahko še naprej sploh obstajale, npr.?

Druga neumnost je, da imajo ločeni starši bolj poceni vrtec, kot poročeni starši, lepo se prijaviš na drugem naslovu, mati pa reče, da je samohranilka...

Naslednja, če si poročen ima banka, občina,... itd. pravico pogledati premoženje obeh poročenih ljudi, če nisi poročen, te pravice nimajo. Primer, ko je žena nekaj urejala, sem moral jaz prinesti izpiske iz Avstrijske banke, če ne bi bila poročena, tega ne bi mogli zahtevati.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

GregiB je izjavil:

fur80 je izjavil:

Dejansko države to spodbujajo preko spremembe v enakopravno družbo in koncem patriarhata... če bi sistem bil danes enak kot 200 let nazaj bi imeli višji rodnost ne glede na vso tehnologijo.

GregiB je izjavil:

fur80 je izjavil:

Da niti ne začnemo da država to spodbuja preko solidarnega penzijskega sistema... če bi dobil penzijo samo če imaš 2 otroka bi bilo seveda drugače
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

GregiB je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pa še penzijo dobijo? In zakaj jo v pokojninskem sistemu, ki ga imamo, ne bi? Glede na to, da nimajo določenih olajšav, ki jih imajo starši vzdrževanih otrok, v pokojninsko blagajno vplačajo več... za isto penzijo...
Lahko pa jutri ukinemo pokojninski sistem, vsem vrnemo neizkoriščena plačila v ZPIZ in si vsak naj našpara sam... Si ziher da veš, kdo ga bo na starost najbolj našpukal...? Jest ne bom...

m0LN4r je izjavil:

Ampak ja, ravno zaradi tega, sem zato, da se jih obremeni vsaj toliko, da smo si na istem.

Torej je po tvoje varianta, da ti celotno finančno breme otroka prevzame država / davkoplačevalci, psihološko breme boš pa sam prevzel, jele boš...

Glej iscemo resitev, kako motivirati in senzibilizirati mladino, da rabimo otroke za prihodnost ne obratno.
Kaj je vec in kaj je manj je relativno, ker ce nimas bodocih davkoplacevalcev v pipelinu in to pristejes k tvojemu izracunu "vplacajo" vec ne drzi, anyway back on track.

Torej, kako urediti da bo hedonisticni DINKseizem manj atraktiven, kot druzina in otroci?
Trade Republic 38MVDVXM

deco16 ::

fur80 je izjavil:

Boma naprej?

To ni res, vzel kredit lani, noben me ni tega vprašal, pomoje tudi ne smejo.

deco16 je izjavil:

fur80 je izjavil:

Boma naprej?

To ni res, vzel kredit lani, noben me ni tega vprašal, pomoje tudi ne smejo.

Daj ne seri, to je prvo vprašanje, ali mogoče drugo, prvo je koliko, drugo je, če imaš otroka! ;) Tretje gre računat sposobnost, četrto vprašanje, je, da moraš za otroka vzeti neko varčevanje, da ti potem znižajo tisti četrtinko procenta obrestne mere.

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

My company CEO told us "we are a family", there is no need to have another family. :))
Komentar pod Why Are Birthrates Plummeting Worldwide?

@ fur80...

Malo razčisti, o čem pišeš... Banke so komercialne, for profit organizacije. Obrestne mere, ki ti jih ponudijo so tržne, torej ocenijo, kako sposoben si odplačevati in kako in koliko te lahko opalijo. Imajo pri tem omejitve, da te ne smejo opalit preko tvojih zmožnosti.
Lahko pa banke nacionaliziramo, tako, kot smo pred 1991 že imeli, potem si bova drugače dopisovala. A dokler imamo (liberalni) kapitalizem, za katerega smo velika večina glasovali, da ga želimo, je pač tako... Kot po celotnem, kapitalističnem, razvitem svetu.
Potem razčisti, kaj je socialna zaščita. Država je s tem, da je določila minimalne prihodke na družinskega člana zaščitila tiste, ki so od tebe odvisni, da ne bi s svojim zadolževanjem pripeljal njih pod prag revščine. Zato tudi moraš, v kolikor živiš v registriranem partnerstvu (poročen ali izvenzakonsko) dokazati, da imata oba partnerja dovolj prihodkov, da se lahko ti zapufaš in da s tem ne ogroziš ne sebe, ne parneja(-ke) ne otrok.

@Mato989... spet spuščaš bučke, kot ponavadi... Lej, otroka imam a sem kljub temu zagovornik solidarnostnega pokojninskega sistema, toliko imam družbene odgovornosti, da nimam problema z vplačevanjem, četudi me strese prvi dan upokojitve, pa da se potem od "moje" penzije živi nekdo drug, ki je bodisi vplačal manj ali živelj dlje. Lahko pa se brez problema dogovorimo, da pokojnino iz obstoječega sistema dobivajo zgolj starši 2+ otrok... sem takoj za... pod pogojem, da se tistim, ki imajo samo enega ali nobenega vrnejo vsa vplačila v ZPIZ (revalorizirana, seveda), pa naj si sami našparajo... Verjm, zame to ni noben problem... Ko boš začel ugotavljati alternative si samo zapomni... Nismo več v socializmu... hočeš to nazaj?

GregiB je izjavil:

Nismo več v socializmu... hočeš to nazaj?

Ja, ker takrat smo bili enaki vsi.

Scaramouche3 ::

socialec je izjavil:

GregiB je izjavil:

Nope,samo delali smo se da smo...

socialec je izjavil:

GregiB je izjavil:

“All animals are equal, but some are more equal than others” - George Orwell, Animal Farm....

Ja, samo tisti, ki smo bili manj enaki od ostalih, smo bili bolj enaki med seboj! Tito, partija!

socialec je izjavil:

Ja, samo tisti, ki smo bili manj enaki od ostalih, smo bili bolj enaki med seboj! Tito, partija!

Verjemi ti meni... post-komunistično ekonomsko razslojevanje družbe je v Sloveniji od vseh tranzicijskih držav še najmanjše...

Saj bojo Kitajci prišli pa bo njihova partija pokazala, kako mora biti!

GregiB je izjavil:

@ fur80...

Malo razčisti, o čem pišeš... Banke so komercialne, for profit organizacije. Obrestne mere, ki ti jih ponudijo so tržne, torej ocenijo, kako sposoben si odplačevati in kako in koliko te lahko opalijo. Imajo pri tem omejitve, da te ne smejo opalit preko tvojih zmožnosti.
Lahko pa banke nacionaliziramo, tako, kot smo pred 1991 že imeli, potem si bova drugače dopisovala. A dokler imamo (liberalni) kapitalizem, za katerega smo velika večina glasovali, da ga želimo, je pač tako... Kot po celotnem, kapitalističnem, razvitem svetu.
Potem razčisti, kaj je socialna zaščita. Država je s tem, da je določila minimalne prihodke na družinskega člana zaščitila tiste, ki so od tebe odvisni, da ne bi s svojim zadolževanjem pripeljal njih pod prag revščine. Zato tudi moraš, v kolikor živiš v registriranem partnerstvu (poročen ali izvenzakonsko) dokazati, da imata oba partnerja dovolj prihodkov, da se lahko ti zapufaš in da s tem ne ogroziš ne sebe, ne parneja(-ke) ne otrok.

@Mato989... spet spuščaš bučke, kot ponavadi... Lej, otroka imam a sem kljub temu zagovornik solidarnostnega pokojninskega sistema, toliko imam družbene odgovornosti, da nimam problema z vplačevanjem, četudi me strese prvi dan upokojitve, pa da se potem od "moje" penzije živi nekdo drug, ki je bodisi vplačal manj ali živelj dlje. Lahko pa se brez problema dogovorimo, da pokojnino iz obstoječega sistema dobivajo zgolj starši 2+ otrok... sem takoj za... pod pogojem, da se tistim, ki imajo samo enega ali nobenega vrnejo vsa vplačila v ZPIZ (revalorizirana, seveda), pa naj si sami našparajo... Verjm, zame to ni noben problem... Ko boš začel ugotavljati alternative si samo zapomni... Nismo več v socializmu... hočeš to nazaj?

Kar spet ni res, komercionalne so dokler imajo dobiček, ko imajo izgubo so naše in jim plačujemo luknjo.

Drugo, jaz ne trdim, da je kaj narobe, naslov teme je rodnost upada, jaz samo povem kako jaz to vidim iz zakaj se bo to še bolj strmo nadaljevalo. In ja banke bodo imele počasi Filipince za komitente in ti bodo z veseljem dobili kredit pri NLB, ko bodo po pol leta odplavali domov, pa bomo mi plačevali to luknjo, ker kako boš iz Filipinca izterjal dolg? Ne moreš, pokrila ga boma pa jaz in ti, kot si pokrival Zidarja, Jankoviča, Teš, Avtoceste, Tir 2...

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Filipinci ne bodo dobili kredita, kaj sanjaš...

Tujci skoraj ne morejo več dobiti kredita pri nas, ker so že tam 10 let nazaj nategnili banke.

bm1973 je izjavil:

Filipinci ne bodo dobili kredita, kaj sanjaš...

Tujci skoraj ne morejo več dobiti kredita pri nas, ker so že tam 10 let nazaj nategnili banke.

Pa kje vi živite? :D Kako ne dobijo kredita, sem bil na banki NLB pa je pred mano jemal en Albanec kredit, tukaj je živel in delal 9 mesecev? Kaj misliš, a je dobil kredit ali ne?

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

... jaz ne trdim, da je kaj narobe, naslov teme je rodnost upada, jaz samo povem kako jaz to vidim iz zakaj se bo to še bolj strmo nadaljevalo.

Reagiral sem na tole, kjer trdiš točno to... da je "kaj narobe"...

fur80 je izjavil:

fur80 je izjavil:

In ja banke bodo imele počasi Filipince za komitente in ti bodo z veseljem dobili kredit pri NLB, ko bodo po pol leta odplavali domov, pa bomo mi plačevali to luknjo, ker kako boš iz Filipinca izterjal dolg?

No, ko tak obvladaš bančništvo pa prosim razodeni nam butlom, kaj bodo te Filipinci bankam za kredit ponudili kot kolateral? Jim boš šel za poroka... potem imaš prav, ja... Mene to ne bo streslo...

Miki N ::

CiClon je izjavil:

denabiker je izjavil:

Takih je cel kup. Ene od njih sicer s top kariero, za posteljne aktivnosti pa laufa tinder in mladi nabiti tipčki. Mogoče je pa to prihodnost žensko moških odnosov :)

Mogoče je to celo REŠITEV za problem padca rodnosti. Folk se boji resneje spentljati s takimi babami, ker so dokaj delulu v splošnem smislu in težka družba ... samo samo za napumpati Elon Musk stajl pa bi se marsikdo javil - itak jim po mojem bolj sede samohranilništvo.

fur80 je izjavil:

Pa kje vi živite? :D Kako ne dobijo kredita, sem bil na banki NLB pa je pred mano jemal en Albanec kredit, tukaj je živel in delal 9 mesecev? Kaj misliš, a je dobil kredit ali ne?

Seveda je... to so tisti krediti, kjer bančniki hodijo po pekarnah, na kolenih prosijo Albance, ki so tu manj, kot leto, naj vendar pridejo po kredit z negativno obrestno mero, brez lastne udeležbe, brez kolaterala, odplačevat pa ni treba... Sam to je sam za njih....

GregiB je izjavil:

fur80 je izjavil:

... jaz ne trdim, da je kaj narobe, naslov teme je rodnost upada, jaz samo povem kako jaz to vidim iz zakaj se bo to še bolj strmo nadaljevalo.

Reagiral sem na tole, kjer trdiš točno to... da je "kaj narobe"...

fur80 je izjavil:

fur80 je izjavil:

In ja banke bodo imele počasi Filipince za komitente in ti bodo z veseljem dobili kredit pri NLB, ko bodo po pol leta odplavali domov, pa bomo mi plačevali to luknjo, ker kako boš iz Filipinca izterjal dolg?

No, ko tak obvladaš bančništvo pa prosim razodeni nam butlom, kaj bodo te Filipinci bankam za kredit ponudili kot kolateral? Jim boš šel za poroka... potem imaš prav, ja... Mene to ne bo streslo...

Jaz ne bom porok, bo pa Fištravec in njegov izobraževalni zavod Svarog, nato pa Dubaj in uživanje do konca življenja! ;) Kaj pa ti zastaviš pri osebnem kreditu tja do par 10 000EUR?

Vprašaj človeka, ki je NLB-ju ponudil ponarejeno sliko v vrednosti 9 miljonov EUR, za varstvo. In ja, še danes mu gre izredno lepo, luknjo si pa plačal ti in tvoja komercionalna banka ;)

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Japonski demografski krizni štab (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17720306 (16191) PovemVfaco

Zaposlenih je samo polovica tridesetletnikov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
657137 (5552) WhiteAngel

Kako dvigniti nataliteto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6612844 (12182) jype

Več podobnih tem