» »

PayPal claim zavrnjen

PayPal claim zavrnjen

theanswer3 ::

Danes ponoci je nekdo kupil neke kode za videoigrice preko mojega PayPal racuna. Ker sem bil takrat pokonci sem takoj zbrisal kartico in spremenil geslo ter odprl claim za unauthorized access na PayPal. Danes dobim mail da so claim zaprli in da ni bilo nic narobe. WTF! Berem po forumih, da ima folk iste probleme v zadnje pol leta in da ne dobijo denarja nazaj. Kaj naj se naredim? Je imel kdo podobno izkusnjo? To je zdaj ze drugic v pol leta da se mi je taka stvar zgodila, prvic sem celo dobil denar nazaj v cca 15 minutah. Je kaka opcija, da moja banka rejecta placila in mi vrne denar?
  • poskusilo klonirati: theanswer3 ()

scythe ::

Če ti je Paypal claim zavrnil, potem je zadeva zaključena.

Ko odpiraš spor, ga moraš čimbolj obrazložiti, drugače zavrnejo iz prve.

P.S

Kako ti je lahko prišel v Paypal? A nisi mel 2FA vklopljen in ostale stvar?
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

8====D~~ ::

Sinkotu so se zaluštal novi špili na steamu

Samael ::

Dve stvari.

- Če se ti je to zgodilo že drugič v pol leta, ne bo nič narobe, če se ti še tretjič ali četrtič. Recimo, ajde, svet ni popoln in tudi to se določenemu delu populacije pač zgodi. Enkrat.
V drugo? No, tu ti pa tudi jaz ne bi vračal denarja. Bi ti pa ukinil PayPal račun.

- Ampak ja, če si je nekdo postregel s tvojim PayPal računom preko kreditne kartice, imaš še vedno možnost chargebacka na banki.
Samael != Samuel

Seveda imam 2FA. Pojma nimam kako so dobili dostop do racuna PayPal pa tudi pol kurca ne pomaga.

Torej kontaktiram banko in recem da hocem charge back?

Racun bom pa itak jaz ukinil, ker na PayPal ne grem vec, ta njihov security je katastrofa in nisem edini. Os Decembra 2024 berem polno komentarjev ljudi o isti stvari. Ampak najlazje jim je rejectat claim brez razloga. Jih v ponedeljek klicem se na support da jim jebem mater.

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

V Paypalu imaš opcijo "automatic payments".. Gre za whitelistana plačila in naročnine, ki ne potrebujejo nobene potrditve ob vnovičnem nakupu... Verjetno si kdaj v preteklosti kupil kakšno igro na omenjeni strani in si jo nehote dal na beli seznam.. Zdaj so ti pa verjetno vdrli v to trgovino (denimo tvoj Activision račun ali whatever) in kupili igro brez potrebe po prijavi v PP in potrditvi nakupa.

Logiraj se v PP, pojdi pod SETTINGS/PAYMENTS/AUTOMATIC PAYMENTS in pobriši vse whitelistane strani oziroma najbrž boš tu našel omenjeno igričarsko stran.

Si kdaj kakšnemu kolegu, družinskemu članu, znancu kupil kakšno igro preko PPja, ker človek ni imel možnosti spletnega nakupa in ti je pač vrnil v gotovini?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Apple ::

theanswer3 je izjavil:

Banka ti bo dala za izpolniti obrazec... Vnaprej ti bodo vrnili denar...

Ampak... oni oz kartični procesni center bo kontaktiral PayPal, dobili bodo njihovo obrazložitev, da so se odzvali na tvojo reklamacijo in da so jo utemeljeno zavrnili... potem ti bo banka/kartični procesni center vzel denar z računa.

Charge back se uporablja, če te je nekdo peljal žejnega čez vodo...
LP, Apple

delavec44 ::

Od kdaj ti banka vnaprej vrne denar? Denar se vrne, ko je chargeback zaključen. Ne morejo kar poljubno vračati in vzemati denar, ki si ga vmes že lahko porabil.

In logično se to lahko uporabi ob vdoru in kraji denarja. Še policijski zapisnik zahtevajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Oddal sem zahtevo za chargeback - zaradi PayPala...

Banka/kartični procesni center mi je vrnil denar.

Ko jim je PayPal obrazložil, da so naredili vse korektno, me je banka obvestila, da je bila zahteva zavrnjena, in vzela je denar nazaj.
LP, Apple

karafeka ::

Če imaš na kartici onemogočena online plačila, potem ti tudi čez paypal ne morejo ničesar vzeti. Bolje preventiva kot...

delavec44 ::

Apple je izjavil:

Ko jim je PayPal obrazložil, da so naredili vse korektno, me je banka obvestila, da je bila zahteva zavrnjena, in vzela je denar nazaj.

Povej še katera banka in kartica (MC, Visa).

Jaz imam na Revolutu drugačne izkušnje.

Apple je izjavil:

theanswer3 je izjavil:

Ampak... oni oz kartični procesni center bo kontaktiral PayPal, dobili bodo njihovo obrazložitev, da so se odzvali na tvojo reklamacijo in da so jo utemeljeno zavrnili... potem ti bo banka/kartični procesni center vzel denar z računa.

Zanimivo, ker PayPal tega zagotovo ne stori.
Tisti, ki izpodbija chargeback, je lahko le prodajalec, PayPal pa v tem primeru zgolj in samo posreduje ugovore, dokazila itd. prodajalca, sam pa chargebacka v nobenem primeru ne izpodbija.

https://www.paypal.com/dm/webapps/mpp/s...

Tudi to, da so ti vnaprej vrnili denar, je nekaj zelo unikatnega. Običajno se ti denar (po dobljenem chargebacku – ki ga je skoraj nemogoče izgubiti, banka se običajno ne ukvarja prav dosti z drugo stranjo) preprosto in brez obrazložitve čez nekaj časa pojavi na računu.
Samael != Samuel

Izgubil sem chargeback, ker je PayPal trdil, da je naredil vse korektno... meni so otrgali denar za storitev, ki je nisem naročil...

Zgodilo pa se je tako, kot sem napisal.
LP, Apple

Legon ::

Samael je izjavil:

Apple je izjavil:

theanswer3 je izjavil:

Zanimivo, ker PayPal tega zagotovo ne stori.
Tisti, ki izpodbija chargeback, je lahko le prodajalec, PayPal pa v tem primeru zgolj in samo posreduje ugovore, dokazila itd. prodajalca, sam pa chargebacka v nobenem primeru ne izpodbija.

https://www.paypal.com/dm/webapps/mpp/s...

Tudi to, da so ti vnaprej vrnili denar, je nekaj zelo unikatnega. Običajno se ti denar (po dobljenem chargebacku – ki ga je skoraj nemogoče izgubiti, banka se običajno ne ukvarja prav dosti z drugo stranjo) preprosto in brez obrazložitve čez nekaj časa pojavi na računu.

Ni cisto tako. Chargeback banka uveljavlja zoper paypal, ker je paypal sprovedlel placilo. PayPal se v takih primerih zavaruje tako da blokira sredtva koncnemu prejemniku, ampak chargeback kot tak je zoper paypal. Tudi paypal je tisti, ki banki posreduje dokumente s katerimi razpolaga. Sam prodajalec nima neposredno z banko nic. To pise tudi v linku, ki si ga dal. Pa tudi cel point obstoja paypala je da deluje kot posrednik, tako da med kupcem in prodajalcem ni neposredne transakcije.

Saj, kaj sem pa jaz napisal?

PayPal ne izpodbija chargebacka niti ne presoja njegove legitimnosti. Je zgolj posrednik med prodajalcem, ki se mora v tem primeru odzvati in angažirati z dokazovanjem, ter banko pri kateri je kupec sprožil chargeback.
Ja, res je, da trgovec nima nič z banko, in da v vlogi posrednika (poudarek na tem), ne nekoga, ki izpodbija chargeback, nastopa PayPal.
Samael != Samuel

Seveda ga izpodbija paypal, drug ga ne more, ker chargeback je postopek med banko in paypalom. Prodajalec nima nikaksne moznosti komunicirat z banko, ker ni stranka v postopku. Chargeback je na relaciji banka - paypal. Banka tudi nima nikakrsnih podatkov o tem kaj je paypal naredil z denarjem. Je pa prodajalcu v interesu da paypalu posreduje cim vec podatkov, ker drugace bo paypal penaliziral njega ce bo chargeback uspesen. Banka ne priznava paypalu nikakrsne posebne posredniske vloge.

In kot drugo o legitimnosti chargacka odloca samo in le banka, to nima nic s paypalom

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Ne, PayPal ne izpodbija chargebacka.

Ko kupec sproži chargeback pri svoji banki ali izdajatelju kartice, PayPal nima neposredne vloge pri odločanju o njegovi upravičenosti. Namesto tega PayPal deluje kot posrednik med prodajalcem in banko, ki obravnava zahtevek.
Prodajalec lahko preko PayPala predloži dokaze in argumente, ki jih nato PayPal posreduje banki, vendar končna odločitev pripada banki oz. izdajatelju kartice, ne PayPalu.
Če banka odloči v korist kupca, PayPal sam ne more razveljaviti chargebacka.

Po mojem govoriva o eni in isti stvari, le da se ne strinjava glede tega, proti komu je usmerjen chargeback (ker da, banka se tu jasno usmeri na posrednika, ne ve o prodajalcu ničesar), pri čemer je PayPal, pa kakorkoli obrneš, v vsakem primeru zgolj plačilni posrednik ter gre tako ali drugače še vedno za sredstva, ki jih je kupec preko PayPala nakazal prodajalcu.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Ne razumem zakaj poudarjas, da paypal nima vloge odlocanja. V chargeback postopku vedno odloca samo in le banka, pa ni vazno kdo je na drugi strani. In v primeru postopka zoper paypal ni nic drugace.

Se pa strinjam da je razlika zgolj tehnicna, na koncu banka vzame denar paypalu in ta prodajalcu. Ne more pa banka neposredno vzet prodajalcu, ker z njim nima poslovnega odnosa.

"Ne razumem zakaj poudarjas, da paypal nima vloge odlocanja."

Saj ti tudi.

Ampak to ni bistveno. Bistveno je, in tu se ne strinjava, da jaz pravim, da PayPal ne izpodbija chargebacka, temveč ga izpodbija prodajalec prek posrednika (PayPala).

PayPal se ne bori proti chargebacku, če prodajalec ne sodeluje. Če prodajalec ne odgovori na zahtevo za chargeback ali ne zagotovi dokazov, PayPal ne bo izpodbijal chargebacka v imenu prodajalca. V tem primeru bo banka, ki obravnava chargeback, odločila v korist kupca, saj PayPal ne bo imel dokazov ali informacij, s katerimi bi podprl prodajalca.
PayPal sicer nudi pomoč kot posrednik, vendar samo, če prodajalec sodeluje in predloži ustrezne dokaze.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Ja, samo banka bo chargeback uveljavila zoper paypal, ne zoper prodajalca, ker z njim nima poslovnega odnosa. Seveda bo potem paypal sankcioniral prodajalca in mu vzel denar. V bistvu banka sploh ne ve kdo je dejansko prodajalec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Ja, to je res. Saj ti ves čas pravim, da govoriva o isti stvari. Le tvoj pogled je predvsem tehnično s strani banke, medtem ko sem jaz poudaril zgolj posredniško vlogo PayPala v tem postopku :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Prjatu ::

delavec44 je izjavil:

Apple je izjavil:

Povej še katera banka in kartica (MC, Visa).

Jaz imam na Revolutu drugačne izkušnje.

Vsaj za Viso so od lanskega leta v veljavi takojšnja kartična vračila kot posledica tega, da je večina zahtevkov upravičenih
Something else is controlling me!

Sem na OTP spletni strani izpolnil reklamacijsko vlogo https://www.otpbanka.si/kartice-reklama...

In opisal kaj se je zgodilo in da zahtevam denar nazaj.

Kar naj PayPal dokaze, da sem bil jaz "kriv" za njihove varnostne luknje.

Sporocim kaksen bo odgovor.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Loža
3815793535 (2106) gruntfürmich
»

Goljufija nateg preko paypal

Oddelek: Loža
333671 (2495) svecka
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817139205 (19169) igi82m
»

Paypal vračilo denarja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6812955 (11199) St235
»

PayPal placilo,sumljiv prodajalec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12221358 (16878) St235

Več podobnih tem