» »

Izterjava dolga

Izterjava dolga

dolg9000 ::

Iščem posameznike, ki lahko učinkovito izvedejo oziroma pomagajo pri izterjavi dolga.

Gre za fizično osebo, ki dolguje 9000€ za opravljeno storitev. Celotna situacija je v celoti dokumentirana. Dolžnik dolga ne zanika, a ga več kot očitno ne namerava poravnat.

Storitev je bila izvedena v decembru 2024.
Dolžnik je do 14. februarja aktivno komuniciral, odgovarjal na sporočila.
Od takrat naprej sporočila le prebere, nanje ne odgovarja več.

Dolžnik se nahaja v tujini (točna lokacija ni znana), v Sloveniji pa ima v lasti hišo, kjer prebivata njegova mama in sestra. Na voljo imam vse njegove kontaktne podatke – telefonske številke, e-maile, WhatsApp kontakte ter kontakte družinskih članov.

Če imate izkušnje z izterjavami in lahko pomagate, mi pišite na: hitra.izterjava.dolga (afna) gmail.com

Hvala!
  • predlagalo izbris: stevemcq_ ()

Miki N ::

Vprašaj ChatGPT.

Groot ::

Glede na to da pišeš o ooravljeni storitvi, sklepam da si izdal račun za to storitev.

Pot do rešitve je v tem primeru relativno preprosta. Vložiš predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine (stane celih 44 EUR) in predlagaš izvršbo na vse TRRje (ti jih ni potrebno navesti) in dodatno še na hišo (jo boš moral identificirati v predlogu). Če bo ugovarjal izdanemu sklepu o izvršbi, potem ti pač pravda žal ne uide.

Sicer pa ti v vsakem primeru svetujem, da si najdeš pomoč odvetnika. Glede na znesek, bi moral to biti tvoj prvi korak.

Groot je izjavil:

Glede na to da pišeš o ooravljeni storitvi, sklepam da si izdal račun za to storitev.

Pot do rešitve je v tem primeru relativno preprosta. Vložiš predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine (stane celih 44 EUR) in predlagaš izvršbo na vse TRRje (ti jih ni potrebno navesti) in dodatno še na hišo (jo boš moral identificirati v predlogu). Če bo ugovarjal izdanemu sklepu o izvršbi, potem ti pač pravda žal ne uide.

Sicer pa ti v vsakem primeru svetujem, da si najdeš pomoč odvetnika. Glede na znesek, bi moral to biti tvoj prvi korak.

Sem že govoril z nekaj podjetji, ki se ukvarjajo z izterjavami, in vsi pravijo podobno – sodna pot je dolgotrajna, dolžniki pogosto uporabljajo osebni stečaj in druge načine, da se izognejo plačilu. Žal je to v Sloveniji že skoraj nacionalni šport.

Zaradi lastne naivnosti sem se znašel v situaciji, kjer je moja družina v precej slabem psihičnem in finančnem položaju zato iščem hitro in učinkovito rešitev, da se dolg poravna brez dolgotrajnih postopkov.

kloko ::

Pazi, da te tvoja naivnost ne pripelje še v slabši finančni in psihični položaj, kot je že. Si na dobri poti...

misek ::

dolg9000 je izjavil:

Sem že govoril z nekaj podjetji, ki se ukvarjajo z izterjavami, in vsi pravijo podobno – sodna pot je dolgotrajna,
Dolgotrajna pomeni koliko časa? Ker poznam primer napol opravljene storitve izolacija hiše. Plačnik ni plačal, saj delo ni bilo opravljeno kvalitetno, prav tako ni bilo popolnoma končano (ostale so manjše zadeve, ki bi potrebovale popravila). Razpolagal je s pisno dokumentacijo z dogovori o odpravi napak, ki pa se niso zgodile. Kljub temu je v roku pol leta na vrata potrkal rubežnik. Je pa ta stranka imela srečo, da je rubežnik imel nekaj tudi v glavi in je po pregledu dokumentacije odstopil od rubeža. Tako da zgleda lahko to pride precej hitro.

CiClon ::

Lahko ti izterjuješ po sodni poti kolikor hočeš, če ta "fizična oseba" ve, kaj dela (in zgleda kot da ve, kaj dela), nimaš kaj izterjat.

So pa druge poti, ki so dosti bolj učinkovite in na to verjetno OP namiguje, ampak za to pa rabiš poznat "momke", ki se s tem ukvarjajo :) ne vem, če boš dobil kontakt na slotech

socialec ::

The troll

Groot ::

dolg9000 je izjavil:

Groot je izjavil:

Sem že govoril z nekaj podjetji, ki se ukvarjajo z izterjavami, in vsi pravijo podobno – sodna pot je dolgotrajna, dolžniki pogosto uporabljajo osebni stečaj in druge načine, da se izognejo plačilu. Žal je to v Sloveniji že skoraj nacionalni šport.

Zaradi lastne naivnosti sem se znašel v situaciji, kjer je moja družina v precej slabem psihičnem in finančnem položaju zato iščem hitro in učinkovito rešitev, da se dolg poravna brez dolgotrajnih postopkov.

Aha trolaš vidim. Moderatorji prosim zabrišite tole temo v kanto.

Groot je izjavil:

dolg9000 je izjavil:

Groot je izjavil:

Aha trolaš vidim. Moderatorji prosim zabrišite tole temo v kanto.

Ko dobiš domov nekaj opominov ti ni do trollanja. Upam, da se nikoli ne znajdete v situaciji kot sem trenutno sam.

roCkY ::

dolg9000Čas prve prijave11.03.2025 14:29:54SpolVesoljec

socialec ::

Ja, to je isti Trollent... Bo že pozabil teh 9000€ :D

Ales ::

misek je izjavil:

... Je pa ta stranka imela srečo, da je rubežnik imel nekaj tudi v glavi in je po pregledu dokumentacije odstopil od rubeža. ...

Čudne neke pripovedi. Rubežnik nima kaj gledat neke dokumentacije, presojat o čemerkoli takem ali odstopat od rubeža, če ima pravno podlago zanj. To ni v njegovi pristojnosti.

dripac ::

Groot je izjavil:

Tak je ustaljen postopek ja. Avtor teme pa govori o fizični osebi (dolžniku), nisem videl da bi bil kje omenjen izdan račun za opravljeno storitev, kar bi bila osnova za začetek postopka...

Izterjat dolg od nekoga ki je opravil "storitev" brez računa (recite temu kakor hočete), če je temu bilo tako, bo malo težja misija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dripac ()

frke ::

Iščeš nekoga za izterjavo, ampak ni jasno za kakšno razmerje med upnikom in dolžnikom gre.

1) Ali fizična oseba dolguje drugi fizični osebi od katerih nobena ne opravlja dejavnosti?
2) Ali fizična oseba dolguje pravni osebi (s.p., d.o.o.)?

Za izvršbo namreč potrebuješ zakonit izvršilni naslov, do katerega je pot različna v primeru 1) ali 2)

Če imaš listino, ki je sposobna za izvršbo in hitro rabiš denar, potem je najlažja pot, da terjatev prodaš.
Če nimaš izvršilnega naslova, potem boš moral vložiti tožbo. Na prvi stopnji niti ne rabiš imet odvetnika.