» »

Delo v tujini

Delo v tujini

5tra ::

Ima kdo izkušnje oz mi zna kdo svetovati, po možnosti iz prakse in lastnimi izkušnjami.

Rada bi delala v tujini oz. za tujino. Ko gledam oglase za tuja podjetjaNemčija, anglija itd...imajo napisane oglase "contract".... Pa me zanima kako to izgleda oz. kakšna zaposlitev se najbolj splača? Odpreti SP oz. kako se zaposliš pri njih? Idealno je remote od doma. Torej verjetno je najbolje odpreti SP ali DOO so še kakšni triki na kaj paziti, davki itd....? hvala.

Kayzon ::

Lazje bos dobila nasvete ce poves v kateri stroki isces delo.

delo preko računalnika. IT delo.

bm1973 ::

s.p., normiranec/dejanski stroški odvisno od zaslužka.

d.o.o šele pri večjih cifrah.

Zaposlitev v tujini, težka, pa še cel kup sranja okoli...

Bi pa rekel, da nimaš službe, ker sprašuješ čiste osnove...

bi prosila če lahko razložiš konkretno, (če se spoznaš) ne le besede našteješ. Ali če se kdo spozna in zna razložiti? hvala če si bo kdo vzel čas za razlago.

Ko boš našla (in dobila) job, ti bomo vse razložili...

Drugače pa guglaj o možnostih, saj je vse precej dobro opisano kar se tiče različnih pravnih oseb.

socialec ::

To in to preleti, potem poišči obstoječo temo, boš vedela več kot 3/4 ljudi.

Naj te ne zavedejo nekateri lepi zneski, ti so spremenili zadnji dve leti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

hvala, sem že precej prebrala. Zanima me konkretno za TUJINO. Sem upala, da je kdo na portalu ki je že delal kaj v tujini oz za podjetje v tujini.
kakšne konkretne nasvete. oglas za contract pomeni da je bolje odpreti sp ali se direktno pri njih zaposliš, delaš remote. Kje so večji davki, oz kje več zasluzim prek osp ali direktno itd.... Zaenkrat še nisem našla odgovorov na vpršaanja :|

Kapitan Jack ::

V kaksni jebeni tujini? Dej povej kje tocno. Tujina je tudi Nigerija.

Kurzweil ::

Premalo informacij si dala, da bi lahko dobila konkretne odgovore.

Kot si navedla, boš delala v ITju, je pa to tako široko področje, da si povedala res zelo malo. Potem je precej odvisno od tega, ali gre za državo znotraj EU ali ne, za kakšno obliko gre, projektno, freelance, srednjeročno, dolgoročno, za kakšne zneske okvirno, že sploh imaš kaj dogovorjeno ali bi šele začela prav zares iskati, si trenutno zaposlena, imaš kaj referenc oz. znanja ???

Teh vprašanj je res toliko... če boš postavila dovolj natančna vprašanja, predvsem pa podala bolj podrobno informacije lahko pričakuješ tudi konkretne odgovore in glede na izkušnje na tem forumu, fantje precej radi pomagajo, če/ko sprašuje ženska...

Pomagamo radi vsakomur, sam ne bomo pa delali povzetka zakonodaje...

Kot omenjeno, konkretna vprašanja, konkretni odgovori...

opcije so:
Nemčija.Nizozemska.Švica.Anglija.luksemburg.
konkretno kakšno delo ni važno, a da se ne spotika ob podrobnosti:medicina. specifično znanje imam. Delo lahko opravljam remote. Kaj ima veze ali sem trenutno zaposlena. Če sem, dam odpoved, če nisem se zaposlim. specifična znanja imam. Pred razgovorom pa bi rada vedela kakšno obliko predlagati potencialnemu delodajalcu. Zneski tudi kakšno vlogo igrajo lahko razložiš? če je 50.000 na leto, če je 100.000 na leto ali če je 150.000 na leto. kaj je razlika? Al je le firbec? :)

----TO je tisto kar me zanima, ovblika dela. Katera oblika se najbolj isplača: oglas je "contract". za pol leta možnost podaljšanja. Kaj bi jim pred razgovorom predlagala. Da želim freelance, ali da me zaposlijo direktno. Kako več zaslužim, da so čim nižji davki itd....Torej da je izkupiček čim večji + zame.

Sedaj so napisana konkretna vprašanja. Če bo lažje lahko vzamete za primer da je delo programerja. hvala

Se zmeraj nic konkretno napisano.

FireSnake ::

5tra je izjavil:

hvala, sem že precej prebrala. Zanima me konkretno za TUJINO. Sem upala, da je kdo na portalu ki je že delal kaj v tujini oz za podjetje v tujini.
kakšne konkretne nasvete. oglas za contract pomeni da je bolje odpreti sp ali se direktno pri njih zaposliš, delaš remote. Kje so večji davki, oz kje več zasluzim prek osp ali direktno itd.... Zaenkrat še nisem našla odgovorov na vpršaanja :|

Jezus Kristus eni bi pa res vse na pladnju imeli!
Pa niti dovolj informacij ne dajo, da bi ti lahko odgovorili.

Na tem portalu veliko ljudi dela za tujce. Ampak ti ne znaš zastaviti niti vprašanja.

Gremo od začetka:
- kaj si do zdaj dognala (pomembno)
- podaj več podrobnosti o tem, kaj je tebi na voljo (še bolj pomembno)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

Ne samo, da nezna zastavit vprasanja. Se pisat ne zna normalno.

FireSnake ::

Bo držalo:

Popolnoma nepomembno!

----TO je tisto kar me zanima, ovblika dela. Katera oblika se najbolj isplača: oglas je "contract". za pol leta možnost podaljšanja.

Popolnoma nepomembno! In konfuzno.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

5tra je izjavil:

opcije so:

Kot že rečeno - nepomembno. Kot pripomba, očitno se ti ne sanja kje bi sploh iskala... UK zna biti zdaj problematična, ker ni v EU... nisem repverjal kako je z delovnimi vizami, ali so potrebne za EU državljane.

5tra je izjavil:

konkretno kakšno delo ni važno, a da se ne spotika ob podrobnosti:medicina. specifično znanje imam. Delo lahko opravljam remote.

Kot že rečeno - nepomembno. Pomemben je samo remote del, če ti bo delodajalec to omogočal. BTW. za Švico in Benelux skoraj ni šans...

5tra je izjavil:

Pred razgovorom pa bi rada vedela kakšno obliko predlagati potencialnemu delodajalcu. Zneski tudi kakšno vlogo igrajo lahko razložiš? če je 50.000 na leto, če je 100.000 na leto ali če je 150.000 na leto. kaj je razlika? Al je le firbec? :)

Seveda imajo, sledi temam na tem forumu... Naštudiraj davke pravnih oseb v Sloveniji...

5tra je izjavil:

oglas je "contract". za pol leta možnost podaljšanja. Kaj bi jim pred razgovorom predlagala. Da želim freelance, ali da me zaposlijo direktno. Kako več zaslužim, da so čim nižji davki itd....Torej da je izkupiček čim večji + zame.

Nobene oblike jim ne moreš predlagati, ker so jo že oni. Contract - kar pomeni, da imaš pravno osebo registrirano. B2B... Če kompliciraš, te odfukajo... Preveri davčne razrede pravnih oseb v Sloveniji...

5tra je izjavil:

Sedaj so napisana konkretna vprašanja. Če bo lažje lahko vzamete za primer da je delo programerja. hvala

Konkreten odgovor si že dobila - guglaj za pravnimi osebami in njihovimi obdavčitvami v Sloveniji...