Forum » Strojna oprema » Current pending sector count 17h - razlog za skrb?
Current pending sector count 17h - razlog za skrb?

CyberPunk ::
Zunanji disk WD Elements, 5 TB. Zadnjič grem kopirat ene večje fajle med zunanjimi diski, pa se ustavi pri eni datoteki in gre zelo počasi. V tem času se v Event Viewerju nabere nekaj vnosov z zloveščim imenom "Disk". Ni jih bilo veliko, pa vendarle.
Naredim chkdsk /f /r in po celonočni seansi je rezultat bil, ironično, "Windows has scanned the file system and found no problems.". Kljub temu, da je bilo za Stage 4 izpisano naslednje (imena fajlov sem prekril):
Smart stanje pa je:
Je tole lahko razlog za skrb? Vem, da načeloma velja, da če se številke ne povečujejo, je pogojno sprejemljivo (vendar glede na tole izkušnjo dokler določenega fajla ne greš dejansko odpirat, tega ne moreš vedeti). Ampak to je bilo ponavadi pri kakšnih bad sectorjih, tega primera pa še nisem srečal do sedaj (nobenih bad sectorjev, samo pending, pa tudi ničesar ni videti, da bi premaknil).
Naredim chkdsk /f /r in po celonočni seansi je rezultat bil, ironično, "Windows has scanned the file system and found no problems.". Kljub temu, da je bilo za Stage 4 izpisano naslednje (imena fajlov sem prekril):
Stage 4: Looking for bad clusters in user file data ... A disk read error occurredc00000b5 The disk does not have enough space to replace bad clusters detected in file FB5 of name xxxxx. A disk read error occurredc00000b5 The disk does not have enough space to replace bad clusters detected in file 123B of name xxxxx. A disk read error occurredc00000b5 The disk does not have enough space to replace bad clusters detected in file 1ACF of name xxxxx. A disk read error occurredc00000b5 The disk does not have enough space to replace bad clusters detected in file 1CAB of name xxxxx. A disk read error occurredc00000b5 The disk does not have enough space to replace bad clusters detected in file 1E2D of name xxxxx. A disk read error occurredc00000b5 The disk does not have enough space to replace bad clusters detected in file 1E30 of name xxxxx. 12272 files processed. File data verification completed. Phase duration (User file recovery): 14.39 hours.
Smart stanje pa je:
Je tole lahko razlog za skrb? Vem, da načeloma velja, da če se številke ne povečujejo, je pogojno sprejemljivo (vendar glede na tole izkušnjo dokler določenega fajla ne greš dejansko odpirat, tega ne moreš vedeti). Ampak to je bilo ponavadi pri kakšnih bad sectorjih, tega primera pa še nisem srečal do sedaj (nobenih bad sectorjev, samo pending, pa tudi ničesar ni videti, da bi premaknil).

OutOfTheBox ::
Skrb česa točno? To da lahko potencialno drive faila? Normalno da ja. To skrbiš tudi kadar imaš backup podatkov samo na enem disku.
Kupiš nov drive in narediš backup podatkov tja dokler se še da.
Kupiš nov drive in narediš backup podatkov tja dokler se še da.

GrimReaper3 ::
S tem diskom nimaš kaj več. Zunanji HDD diski že tako niso ravno neki varni za podatke (npr. jaz zaupam bolj že notranjim SSD diskom, s temi nisem imel problema od prvega od leta 2009). Jaz sem imel dolgo časa mir, lansko leto pa toliko problemov z izgubljanjem particij (zunanja USB postaja), da sem kupil par podvojenih diskov in dal podatke še na tiste. Nekateri pravijo še, da jih ne smeš imeti na istem mestu, ampak to je že kar neki, ker če mi zgori stanovanje, bodo diski še zadnji problem.
Uporabljam pa od takrat USB Safely Remove program, ker tisti od Windows mi je povzročal izgubljanje particij, ker ni mogel unmountati.
Uporabljam pa od takrat USB Safely Remove program, ker tisti od Windows mi je povzročal izgubljanje particij, ker ni mogel unmountati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z ramom ali diskom? Prosim za nasvet.Oddelek: Strojna oprema | 1148 (1050) | Duhec |
» | 26037 obratovalnih ur diska, menjava kliče?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2448 (1559) | gavro |
» | liloOddelek: Operacijski sistemi | 1079 (963) | korenje_ver2 |
» | WinXP- error, ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 786 (737) | Daedalus |
» | Kaj za vraga je to RAID?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2316 (1981) | krucymucy |