» »

Kateri šport za 2x na dan oz. velikokrat na teden?

Kateri šport za 2x na dan oz. velikokrat na teden?

kancler ::

Iščem šport za čimvečkrat na teden, tudi 2x na dan, ljubljana.
Star sem 41 let.
Videl sem, da veliko borilnih veščin ima urnike dopoldne in popoldne. Bi šel tudi to, ampak ne vem niti kaj oz kateri klub bi bil primeren zame? Sem popoln začetnik razen kot študent sem nekaj časa na judo hodil ampak to je 20 let nazaj. Dobra stran je tudi, da ima skoraj vsak klub opcijo "neomejeno" članarino na mesec in lahko hodiš kolikor hočeš.
Lahko tudi kakšen fitnes (recimo pon/sre/pet) in vmes kakšen drug šport?
Še kakšen drug šport? Prosim dajte kakšen predloge.
Katerikoli šport bi že zbral, želim si da bi bilo s trenerjem.

pegasus ::

Pešačenje. Za začetek v službo in nazaj, potem dodajaš po želji.

iso2000 ::

Zakaj pa imaš željo čimvečkrat na teden? Da se spraviš od doma? Želja po konkretnem kurjenju kalorij? Če se boš lotil kakšnega intenzivnega športa oziroma treninga boš potreboval med treningi pavze, posledično ti tole z večkrat dnevno ne bo kaj dosti pomagalo, boš hitro pregorel, ali pa boš moral kar konkretno jesti, pa še potem vprašanje če boš zmogel večkrat dnevno, vsak dan, če si res dobro ne uštimaš prehrane.
Imaš različne vodene vadbe - spining, razne zadeve z lastno težo + uteži, lahko greš klasično v fitnes in ti tam kakšen trener naredi program. Dodatno greš lahko potem še na sobno kolo ali tekalno stezo za kakšno slabo uro (ponavadi imajo te zadeve v fitnesih). Ali pa kot ti je že zgoraj napisal pegasus, greš za začetek na sprehod. Morda plavanje?

Jaz delam zadeve doma, mi je škoda časa za obiskovanje fitnes centrov ipd. Imam pametni trenažer za kolo, kar kombiniram z vadbo z lastno težo (+ par ročk). Tako imam vsak dan nekaj, posamezen trening mi vzame ca. 1 uro.
Ene 2x na teden grem dodatno obiščem kakšnega okoliških hribov, ali pa grem vsaj v hosto za kakšno uro. Pri tranežerju je super, ker ti aplikacija sestavi trening, prilagojen tvoji zmogljivosti. Torej je skoraj kot neke vrste trener. Edino priganja te pa res ne. :))

Želja je biti fit, torej da sem v formi, zato bi rad da je večkrat na teden, ker bi bila vadba bolj kardio. To za hrano sem tudi razmišljal da bi moral pojačat obroke ampak to bi že rešil. Veliko telovadnic je v btcju in bi tam komot dodal še en ali dva obroka na dan, ker je kar nekaj izbire. Plavanje imam v mislih, poleti sem hodil, pa med študijem sem hodil na treninge in sem plaval delfin in kravl že kar dobro.
Fitnes bi bil tudi opcija, ker sem suh in bi bilo dobro dodati kakšen kg mišic.
Pešačenje je ok, prakticiram ampak to je vse low intesity. Iščem nekaj, da si hitreje zgradim kondicijo.

kixs ::

Odvisno kje si danes - glede fizicne pripravljenosti. Vsakodnevni trening te lahko hitro prekuri. Tako zacni pocasi in prilagodi obremenitev glede na tvoje trenutne spodobnosti. Razni fitnesi imajo trenerje in naj ti svetuje glede na tvoje zelje.

Npr. malo branja:
https://www.puregym.com/blog/the-best-g...

Nisem čisto out-out, sem delal bicikl in ergometer ampak treba je dat v višjo prestavo. Tudi ne kadim in ne pijem tako da mislim da imam ok osnovo.
Tnx to je pa dober link za podučit se.

iso2000 ::

Za kardio bi bilo kakšno kolesarjenje verjetno kar dobra izbira. Kakšna vodena spining vadba, mogoče? Ali pa kakšna "boot camp", cross fit vadba ipd - ne poznam teh imen, nisem stopil v fitnes center že kakšnih 15 let. Ampak pomoje začneš z neko razumno količino treninga, potem boš pa videl kako bo šlo in dodajaš po potrebi, željah in zmožnostih.

Kiwix ::

Poglej RX gym ali CrossFit Ljubljana. Imaš vsak dan vodene vadbe, začneš lahko z bootcampom in greš kasneje na kakšno naprednejšo vadbo. V RX imaš tudi free gym in lahko tudi sam treniraš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kompenzacija negativnih učinkov sedečega življenjskega sloga (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
557961 (5917) GabrieLeo
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13117798 (14530) m0LN4r
»

Fitnesiranje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12225074 (23047) egonk
»

Vaje z utežmi (strani: 1 2 3 )