» »

Nedosegljivost za klice

Nedosegljivost za klice

Wolfman ::

Zivijo,
bral sem tudi ze po nekaterih starejsih temah o podobnih tezavah.
Imam Fairphone 4 telefon z android 13, ki ima ocitno tezave s tem, da sem vecji del dneva preprosto nedosegljiv za klice (prenos podatkov in SMS-i delujejo bp). Slabo minuto po klicu pa dobim SMS, da me je nekdo v casu nedosegljivosti klical. Ce takoj poklicem nazaj, se klic cez nekaj trenutkov sam ustavi, obicajno pa se takrat ikona za moc signala iz polnega 4G/5G spremeni na "ni na voljo". Nekaj sekund kasneje, se zopet poveze.

Poskusil sem ze mnogo stvari, od reboota, menjave SIM, menjave operaterja, menjave ROM-a, skratka, ni da ni, vklop/izklop "4g calling" (sicer vecina operaterjev ki sem jih preizkusil VoLTE ne podpira, razen bob-a). Sim kartice delujejo normalno v vseh drugih telefonih (npr. stara Nokia C6,Samsung S5...).

V temi o Google pixlu sem videl, da obstajajo podobne tezave.
Tezave sem zacel opazati, ko so operaterji ukinili 3G omrezje. Najprej Telekom, potem ko sem zamenjal na A1 je delovalo se lep cas, dokler ni tudi A1 ukinil 3G. V tujini, kjer 3G omrezje deluje v redu (recimo ITA) mi telefon deluje.

Ce SIM dam v drug telefon in potem nazaj v tega, potem obicajno prvi klic deluje. Tudi obcasno, obicajnoi bolj zjutraj, klic ali dva delujeta.

Kaksna ideja, ali nimam druge kot menjat telefon?

bm1973 ::

Mogoče telefon ne podpira 2G ;).

Linko ::

jao, a v drugem telefonu pa dela vse bp?

Wolfman ::

Telefon naj bi podpiral 2G (Fairphone phones have global coverage for 2G. It works everywhere, all the time, anytime, as long as there's still a 2G network. - https://support.fairphone.com/hc/en-us/... )
ampak izgleda pa tocno tak problem ja.

V drugih telefonih vse bp.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wolfman ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Pixel (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
3801816137 (452) black ice
»

Telekom ugaša 3G (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7714212 (4190) V-i-p
»

HoT, bob, Izi? (strani: 1 2 )

5710841 (6425) zobnik
»

Kdaj bo umrl 2G? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7616316 (9076) Gregor P
»

Izimobil ne dela v italiji (strani: 1 2 )

9119100 (6903) smile-

Več podobnih tem