Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi
David Mayer ::
Mi, bolj stari, poznamo izraz indeksacija plač, vi se boste naučili kmalu, tako izgleda :D
harmonkar9 ::
Kako dolgo pa je že ta cena vrtcev? Pod Gospodom Janšo se gotovo ni zvišala, pa je imel dobro gospodarsko rast. Pernati pa gre to takoj zafrčkat za višje plače vzgojteljic in povzroči inflacijo.
FireSnake ::
K sreči, se je vsaj Golob lotil reševanja problemov
Zakaj lažeš? Spet!
Katere probleme je rešil? Vse, česar se je dotaknil, se je spremenilo v drek.
Gospodarska rast pada in rekordno smo zadolženi.
Zdravstvo je pod njegovo taktirko rekordno hitro razpadlo in zdaj bi s pogodbami rad ustvaril še več dvoživk Seveda na račun davkoplačevalcev.
Na okopih:
- policija
- gasilci
- medicinsko osebje
- sodniki
- negovalci
- visokošolski učitelji
- kmeti
- avtoprevozniki
- in celo gospodarstvo.
S cigani so zadevo priplejali do te mere, da so začeli ljudje umirati.
Po medijih brutalno harajo in vse, kar je proti njim uničijo (lep primer je Tarča).
Pa sploh nisem vseh naštel!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
KAVINSKY ::
primoz4p ::
Če je tole res, je to kriminal!
Tako je.
Končno smo vsi bolj izenačeni.
Pri plačilu seveda ...
Revež mora doplačati, bogatemu (nadstandardna pokojnina in tudi oskrba) pa še ostane
Sliki imata originalen link.
Sta pa vzeti iz spletne strani (spodaj), uradna stran doma
https://djb.si/obvestilo/sporocilo-za-j...
Ta ritopik ni niti za na odpad!
Tole je sramota!
Informacijski sistem že deluje? Pernati bedak je rekel, da bo ritopikec politično odgovarjal 1. decembra, če ne bo delovalo. Danes je 4. december!
Vem, da ne deluje, ker "odgovorni" kličejo okoli po inšpektoratih in cvilijo, kot svinje, ko jih kolješ naj jim ljudje pomagajo.
A to, da so denar pokradli in dali delat zadevo svojim nesposobnežem nihče ne more popraviti.
Lahko popravi samo sodnik, ki jim sodi za izdajo naroda in jih strpa v zapor!
Smeti od ljudi so to!
Tole je sramota!
Informacijski sistem že deluje? Pernati bedak je rekel, da bo ritopikec politično odgovarjal 1. decembra, če ne bo delovalo. Danes je 4. december!
Vem, da ne deluje, ker "odgovorni" kličejo okoli po inšpektoratih in cvilijo, kot svinje, ko jih kolješ naj jim ljudje pomagajo.
A to, da so denar pokradli in dali delat zadevo svojim nesposobnežem nihče ne more popraviti.
Lahko popravi samo sodnik, ki jim sodi za izdajo naroda in jih strpa v zapor!
Smeti od ljudi so to!
Zgodovina sprememb…
Wrop ::
Ja kaj ste pa vi mislili, da bo sosedov Joža imel poceni nastanitev v domu
Preveč je sosedovih Jož, da bi to sploh lahko bilo vzdržno.
Tole bo samo za elito. No, pa kakšnega sosedovega Jožo bodo vtaknili, za PR namene, da se bodo z njim slikali in rokovali in vsem kazali kako sistem deluje.
Tole bo samo za elito. No, pa kakšnega sosedovega Jožo bodo vtaknili, za PR namene, da se bodo z njim slikali in rokovali in vsem kazali kako sistem deluje.
Saj so nam ponudili roko.
Roko pomoči.
Pomoči pri samomoru.
Pa je nismo sprejeli.
Sedaj se bomo pa borili za omejene nadstandardne sobe ... Ne, ne ne gre tako. Lahko smo srečni in hvaležni, da smo enaki, da nam omogočajo primerljivo plačilo glede na tiste v nadstandardnih sobah.
Roko pomoči.
Pomoči pri samomoru.
Pa je nismo sprejeli.
Sedaj se bomo pa borili za omejene nadstandardne sobe ... Ne, ne ne gre tako. Lahko smo srečni in hvaležni, da smo enaki, da nam omogočajo primerljivo plačilo glede na tiste v nadstandardnih sobah.
xeon ::
Ja kaj ste pa vi mislili, da bo sosedov Joža imel poceni nastanitev v domuPreveč je sosedovih Jož, da bi to sploh lahko bilo vzdržno.
misliš kulturnike?
torej plačevanje dolgotrajne oskrbe je olajšava samo za bogate upokojence?
Da, Angela je bogata, zato si je privoščila demenco in nepokretnost in oskrbo 4, Lojze pa mora shajati z oskrbo 1, sam hoditi na stranišče in jesti. Levaki so nas spravili do sem in subvencionirajo bogate Angele, sramota!
Domoljubi smo zelo intelegentni in takoj vemo, da je pri zneskih za Lojzeta in Angelo največja razlika v njunih penzijah, balkonu in lastnem WCju, komonisti pa mislijo, da večino razlike nanese njuno psihofizično stanje in koliko časa mora armada zaposlenih porabit, da oskrbovanca obrača, previja in pita pri oskrbi 1 in 4. Mi domoljubi tudi vemo, da so cene oskrbe strogo vezane na penzijo in ne more oskrba stati več kot ima človek penzije, ter se pokrivati iz prihrankov, od svojcev itd., zato tudi definitivno vemo, kakšno penzijo imata Lojze in Angela. Pernati naj odstopi!!!1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Utk ::
Čez 5 let bosta Angela in Lojze plačevala enako kot do decembra, samo da bo jurja dolagala še država. Zmeraj ko se država s svojim denarjem vtakne je isto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Oh, ti svojci in itd, nas dva miljona, ki drugemu plačujemo nadstandard, sami pa ob mrzli peči, krompirju in vodi ...
Država to smo mi.
Država to smo mi.
feryz ::
Kdaj sem že napisal tukaj, da bo skoraj dva milijona ljudi plačevalo za par privilegirancev?
Samo kreteni mislijo, da politiki delajo v dobro ljudi. Večine ljudi.
Delajo za ozek krog. Njihov.
Samo kreteni mislijo, da politiki delajo v dobro ljudi. Večine ljudi.
Delajo za ozek krog. Njihov.
Oh, ti svojci in itd, nas dva miljona, ki drugemu plačujemo nadstandard, sami pa ob mrzli peči, krompirju in vodi ...
Država to smo mi.
Drži, jaz že ne bom plačeval nekim privilegirancem nadstandarda kot je lastnen WC in soba, še manj pa previjanja, obračanja in čiščenja dreka. Bi pač prej mislili, preden so postali nepokretni in dementni, da bodo rabili nadstandard. Naj jim vsaj socialna ali občina doplača, ne pa golobarski namenski sklad. Levaki bi jim pa dali še nadstandardni samomor, ne moreš verjet.

Scaramouche3 ::
harmonkar9 je izjavil:
Država to smo mi.
Drži, jaz že ne bom plačeval nekim privilegirancem nadstandarda kot je lastnen WC in soba, še manj pa previjanja, obračanja in čiščenja dreka. Bi pač prej mislili, preden so postali nepokretni in dementni, da bodo rabili nadstandard. Naj jim vsaj socialna ali občina doplača, ne pa golobarski namenski sklad. Levaki bi jim pa dali še nadstandardni samomor, ne moreš verjet.
Ti sam sebe negiraš, s tem ko nimaš pravice ukinitve lajfa, boš zdaj dlje plačeval matranje ljudi,ki so terminalni!
Nam domoljubom je vsako življenje sveto, ne bom pa namenjal dela svojih prihodkov, da se bo nadstandardno previjalo in obračalo nepokretne. Jaz ne rabim nekih levakarskih skladov, ker sam pridem do stranišča

Scaramouche3 ::
harmonkar9 je izjavil:
Nam domoljubom je vsako življenje sveto, ne bom pa namenjal dela svojih prihodkov, da se bo nadstandardno previjalo in obračalo nepokretne. Jaz ne rabim nekih levakarskih skladov, ker sam pridem do stranišča
Kaj je tebi sveto in človeku ki umira in se muči so dve različni stvari!
In s tem ko ste to prepovedali,jih boste morali previjati in plačati za to..
jernejl ::
harmonkar9 je izjavil:
Drži, jaz že ne bom plačeval nekim privilegirancem nadstandarda kot je lastnen WC in soba, še manj pa previjanja, obračanja in čiščenja dreka. Bi pač prej mislili, preden so postali nepokretni in dementni, da bodo rabili nadstandard. Naj jim vsaj socialna ali občina doplača, ne pa golobarski namenski sklad. Levaki bi jim pa dali še nadstandardni samomor, ne moreš verjet.Nadstandardni samomor je za državo bistveno cenejša varianta kot da človeku, ki trpi in si želi umreti, še mesece ali leta izplačujemo pokojnino in mu nudimo zdravstveno oskrbo. Ta tvoja izjava sodi v kategorijo "Štedjet ćemo, ali neka košta šta košta".
KAVINSKY ::
harmonkar9 je izjavil:
Domoljubi smo zelo intelegentni in takoj vemo, da je pri zneskih za Lojzeta in Angelo največja razlika v njunih penzijah, balkonu in lastnem WCju, komonisti pa mislijo, da večino razlike nanese njuno psihofizično stanje in koliko časa mora armada zaposlenih porabit, da oskrbovanca obrača, previja in pita pri oskrbi 1 in 4. Mi domoljubi tudi vemo, da so cene oskrbe strogo vezane na penzijo in ne more oskrba stati več kot ima človek penzije, ter se pokrivati iz prihrankov, od svojcev itd., zato tudi definitivno vemo, kakšno penzijo imata Lojze in Angela. Pernati naj odstopi!!!1
Saj tu je malo skregano z logiko: nepokretna/dementna oseba, katero je treba stalno nadzorovati, privijati -> lasten balkon in WC
V taki situaciji dom goljufa za nepotrebne storitve.
Ales78 ::
Mogoče sem sicer spregledal, ampak da slučajno fašisti tule, kar naenkrat, zagovarjajo pravico do končanja lastnega življenja, ki so jo
na referendumu zminirali in tedne pljuvali po slo-techu?
A ste spet 180 stopinjski zasuk izvedli?
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
feryz ::
Nadstandardni samomor je za državo bistveno cenejša varianta kot da človeku, ki trpi in si želi umreti, še mesece ali leta izplačujemo pokojnino in mu nudimo zdravstveno oskrbo. Ta tvoja izjava sodi v kategorijo "Štedjet ćemo, ali neka košta šta košta".Drugače natur Slovenci pravimo, "šprarat je treba, pa naj stane kolikor hoče".
Ampak ti očitno, ne glede na tvoj nick, ne pašeš med te.
Ales78 ::
Nadstandardni samomor je za državo bistveno cenejša varianta kot da človeku, ki trpi in si želi umreti, še mesece ali leta izplačujemo pokojnino in mu nudimo zdravstveno oskrbo. Ta tvoja izjava sodi v kategorijo "Štedjet ćemo, ali neka košta šta košta".Drugače natur Slovenci pravimo, "šprarat je treba, pa naj stane kolikor hoče".
Ja, natur fašisti tudi zagovarjate Albanca za predsednika vlade, tako, da koliko je v vas Slovenca, je vprašljivo.
Se pa radi delate Slovenca, to pa ja. Pa z zastavami tudi radi mahate, očitno kompenzirate.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Naš fašist spet projicira!
Ales78, saj veš, da diskreditacije povedo več o tebi, kot o drugih, ane?
Tebi se o jajotu sanja, človek
Daj povezavo do citata!
Zopet lažeš! Nihče ni tega rekel.
Ales78, saj veš, da diskreditacije povedo več o tebi, kot o drugih, ane?
Tebi se o jajotu sanja, človek
Mogoče sem sicer spregledal, ampak da slučajno fašisti tule, kar naenkrat, zagovarjajo pravico do končanja lastnega življenja, ki so jo
Daj povezavo do citata!
Zopet lažeš! Nihče ni tega rekel.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ales78 ()
kamiKaZaA ::
Ja, natur fašisti tudi zagovarjate Albanca za predsednika vlade, tako, da koliko je v vas Slovenca, je vprašljivo.
Spet tolče sama ksenofobija iz tebe. Kaj so tebi tujci (Albanci) naredili, da jih tako zaničuješ?
Ksenofob @Ales78 prosim za odgovor na zastavljeno vprašanje za katerega že vnaprej vem, da ga ne bo!
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ales78 ()
Pozabl si ksenofob in fašist.
Strašno ga moti, če mu nastaviš ogledalo. ker takoj predlaga izbris
Peče, torej! Peče! In prav je tako
--------------------------
Kaj pa to?
Komentar:

No, bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno.
Peče, torej! Peče! In prav je tako
--------------------------
Kaj pa to?
Komentar:
Po tem, kar domačemu gospodarstvu dela ta vlada, je to res zadnje upanje.
No, bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno.
Zgodovina sprememb…
harmonkar9 je izjavil:
Saj tu je malo skregano z logiko: nepokretna/dementna oseba, katero je treba stalno nadzorovati, privijati -> lasten balkon in WC
V taki situaciji dom goljufa za nepotrebne storitve.
Levaki se bodo zgovarjali, da je DSO v tem primeru navedel 2 hipotetična ekstremna primera, da se vidi razlika v subvenciji, ne pa dejansko praktična primera. Jaz jim ne verjamem, DSOji goljufajo na veliko, nalašč hočejo vsem podturit samostojno sobo, balkon in lasten WC, do varčne štiriposteljne sobe z deljenim WC pa sploh priti ne moreš. Ves ta luksuz, potem pa še za NAŠ DENAR! Pernati naj odstopi.
+1, natur Slovenci ne znamo srbsko ali hrvaško, leta 1991 smo naredili lustracijo jezikov v svojih glavah. Razen če si podjetnik, ki je zaradi pernatega pobegnil na Hrvaško ali ljubitelj Thompsonove glasbe. Potem je razumljivo.
Zgodovina sprememb…
Pač tipični levaki. Mi domoljubi nikoli nismo serijsko stiskali na izbris, prikriti levaki pa skoz, celo na moje argumentirane prispevke
Zgodovina sprememb…
bbbbbb2024 ::
Tako je.
Končno smo vsi bolj izenačeni.
Pri plačilu seveda ...
Revež mora doplačati, bogatemu (nadstandardna pokojnina in tudi oskrba) pa še ostane
Koncept je zelo nesrečen. V bistvu sploh ne vem, zakaj bi plačevali del oskrbe, ki se že plačuje? Rečeno je bilo, da ostareli, ki bi lahko bili doma, se jim plača ne vem, malo pomoč, malo kuhanje, ipd. Oziroma se plača nekoga, ki skrbi za ostarele.
Zdaj se je to sprevrglo v subvencijo obstoječih varovancev v DSO. In tudi tisti, ki so s svojimi penzijami plačevali to, jim sedaj penzije ostajajo, ker ji ritopik hoče to na silo plačevati.
Neverjeten je ta ritopik. Čim prej mora iti.
bbbbbb2024 je izjavil:
Zdaj se je to sprevrglo v subvencijo obstoječih varovancev v DSO. In tudi tisti, ki so s svojimi penzijami plačevali to, jim sedaj penzije ostajajo, ker ji ritopik hoče to na silo plačevati.
Neverjeten je ta ritopik. Čim prej mora iti.
Jaz tudi ne vem, zakaj ritopik hoče, da enim penzije ostajajo in da ne dajo cele za oskrbo. Ali pa svojcem, ki jim doplačujejo, ker penzija ni dovolj visoka, zdaj tem svojcem več ostane. Zakaj ritopik to hoče? Mi domoljubi tega nočemo!
denabiker ::
Zakaj sploh subvencioniramo nadstandardne storitve?
Pojma nimam.
Jaz bi pričakoval, da se tistim z najnižjo pokojnino znesek zmanjša na polovico ali celo za 70%.
Poglej: to je "naredil" človek, ki nima enega dneva realne delovne dobe.
Celo življenje se je valjal znotraj inštituta 8. marec (mater, ime so si pa dali!).
V življenju ni naredil nič!
Info iz prve roke:
- on ne ve kaj dela
- ne zna organizirati
- vsi njegovi podtaknjeni fikusi tudi nimajo pojma
- celo zunanji izvajalci (programska oprema) nimajo pojma kaj naj počnejo
Rezultat pa je očiten:
- nič ne špila
- CSDji nimajo navodil
- računalniški sistem ne dela
- a ritopikec je zmeta 100 000 in 180 000 za reklamo, češ, kako super je vse skupaj
Dejansko ni ene pozitivne stvari od tega ministrstva. Za katerega je kasneje pernati bedak priznal, da je napaka, da je dvignil število ministrstev.
Seveda je najprej 16 mesecev "mlel" v leru, da jih je povišal.
Nesposoben, koruptiven narcis, ki se ga bo drugo leto res lepo odkrižati in vreči na politično smetišče.
Še bolje: v arest!

Mato989 ::
Klasika... spet plačujemo za nekaj kar je brezveze naj folk sam plača oz. potomci ali prodajo dediščino
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Pojma nimam.
Jaz bi pričakoval, da se tistim z najnižjo pokojnino znesek zmanjša na polovico ali celo za 70%.
Točno to! Namesto da bi podprli tiste pridne z minimalno penzijo, ki jih je tranzicijski komonizem nategnil, bomo zdaj najbolj subvencionirali tiste elitistične lenuhe, ki so najbolj luksuzno nepokretni in dementni in rabijo oskrbo 4. Penzije pa sploh gledali ne bodo.
johnnyyy ::
Klasika... spet plačujemo za nekaj kar je brezveze naj folk sam plača oz. potomci ali prodajo dediščino
Odvisno kako gledaš. Ti si itak normiranec kar pomeni da plačaš en drek od pravih prihodkov, po drugi strani pa imaš še žive starše s kupom nepremičnin. Zate je to plačilo poceni zavarovanja za nepremičnine, saj v primeru bolezni staršev bodo drugi financirali oskrbo, tebi pa bodo ostale nepremičnine ...

Odvisno kako gledaš. Ti si itak normiranec kar pomeni da plačaš en drek od pravih prihodkov, po drugi strani pa imaš še žive starše s kupom nepremičnin. Zate je to plačilo poceni zavarovanja za nepremičnine, saj v primeru bolezni staršev bodo drugi financirali oskrbo, tebi pa bodo ostale nepremičnine ...
Ampak jaz sem proti temu ane... Jaz bi raje videl da sam plača vsak to kar rabi... če ne more naj za njega plačajo otroci/dediščina... če tega ni naj plača pač država... seveda pa prej pogledat da ni prepisal vse otrokom ki so skrili keš...
To pa niti ne zveni tako slabo. Ampak mene bolj skrbi, da bodo lenuhi z minimalnimi penzijami tudi cuzali moj denar, če bodo nepokretni do stopnje oskrbe 4 ali kaj podobnega.
Ampak jaz sem proti temu ane... Jaz bi raje videl da sam plača vsak to kar rabi... če ne more naj za njega plačajo otroci/dediščina... če tega ni naj plača pač država... seveda pa prej pogledat da ni prepisal vse otrokom ki so skrili keš...
Saj tudi meni stvari niso najbolj fer in nisem ravno za to. A če revno prebivalstvo hoče bogatenje bolj bogatih pa naj bo tako ...

Saj tudi meni stvari niso najbolj fer in nisem ravno za to. A če revno prebivalstvo hoče bogatenje bolj bogatih pa naj bo tako ...
Kakih bolj bogatih, lepo ti je pokazano... nadstandard bomo plačevali, to je absurd... Še večji absurd je da moramo dati vloge za oskrbo, ki jo prisilno plačujemo namesto da bi bil avtomatizem...
Da niti ne omenjam da v DSO ni prostora za vse in potem ne bodo dobili subvencije...
Greznica
harmonkar9 je izjavil:
To pa niti ne zveni tako slabo. Ampak mene bolj skrbi, da bodo lenuhi z minimalnimi penzijami tudi cuzali moj denar, če bodo nepokretni do stopnje oskrbe 4 ali kaj podobnega.
Ti glej da državi čim manj daš in čim več dobiš. Ker tako se ne boš sekiral tudi če drugi cuzajo tvoj denar, saj ga boš ti pocuzal več kot si ga dal.

harmonkar9 je izjavil:
Ti glej da državi čim manj daš in čim več dobiš. Ker tako se ne boš sekiral tudi če drugi cuzajo tvoj denar, saj ga boš ti pocuzal več kot si ga dal.
Ampak a ni to žalostno da smo v to prisiljeni zaradi gluposti države?
Wrop ::
Kriminalcem, ki izkoriščajo zakonsko možnost, da začasno zaprejo normirani espe, bodo to možnost ukinili. Kriminalcem bo po novem dovoljeno odpirati normirane espeje po petih letih. 
Vlada kriminalcem pusti oddajati sobe 150 dni na leto, davke pa morajo plačevati vse leto.
Samo omejujejo zakonske možnosti, ki jim vlada pravi zloraba.
Vlada podpira da normiranci delajo, ampak samo družbeno koristna dela - kar pomeni plačevanje davkov, brez da zapirajo podjetja. Najbolje, da se vlada kar vsede na račun normirancev in vsak mesec pobere jurčka.
Je pa Mesec objavil na X, da bo poskrbel za tiste, ki bodo imeli skrajšan urnik, ker gospodarstvu kaže odlično in kuje rekordne dobičke.
Najprej so podjetnike z bajoneti terali v morje, nato so jim rekli, če ne zmorejo izplačati te uboge božičnice, naj zaprejo firmo, sedaj smo že na sofinanciranju skrajšanega urnika.
V Postojni so oz. so v zahvalo golobičnici povišali ceno vrtca iz 700 € na 800 €. Tisti, ki plača polovično ceno polne cene, bo dal samo za to povišico. Postonjska bogatunska matera samohranilka, ki ima enega otroka in nekaj manj kot 1,700 € neto, bo ob božičnico samo iz tega naslova. Ali pa par z enim otrokom z vsak po bogatunskih 1,254 € neto, bo eden ob božičnico.
Aja, pa še ta podrobnost: Ko so spremenili, da se je pravičneje gledalo vse dohodke, je bila meja na osebo za 9. razred postavljena nad takratno povprečno plačo. Povprečna neto plača je bila cca 5 % manjša od meje. Danes, po letih socialno čutečih, povprečna plača presega to mejo za 20+ %.
Posledično precej več družin pade v višje dohodkovne razrede za znižanje plačila vrtca, kot so pred leti, torej relativno dražji vrcti.
Vlada kriminalcem pusti oddajati sobe 150 dni na leto, davke pa morajo plačevati vse leto.
Na ministrstvu za finance pravijo, da je namen dolge čakalne dobe za vrnitev v sistem normirancev v tem, da "se omeji zlorabe sistema zgolj za zniževanje davčne obveznosti".
Samo omejujejo zakonske možnosti, ki jim vlada pravi zloraba.
Vlada podpira da normiranci delajo, ampak samo družbeno koristna dela - kar pomeni plačevanje davkov, brez da zapirajo podjetja. Najbolje, da se vlada kar vsede na račun normirancev in vsak mesec pobere jurčka.
Je pa Mesec objavil na X, da bo poskrbel za tiste, ki bodo imeli skrajšan urnik, ker gospodarstvu kaže odlično in kuje rekordne dobičke.
Najprej so podjetnike z bajoneti terali v morje, nato so jim rekli, če ne zmorejo izplačati te uboge božičnice, naj zaprejo firmo, sedaj smo že na sofinanciranju skrajšanega urnika.
V Postojni so oz. so v zahvalo golobičnici povišali ceno vrtca iz 700 € na 800 €. Tisti, ki plača polovično ceno polne cene, bo dal samo za to povišico. Postonjska bogatunska matera samohranilka, ki ima enega otroka in nekaj manj kot 1,700 € neto, bo ob božičnico samo iz tega naslova. Ali pa par z enim otrokom z vsak po bogatunskih 1,254 € neto, bo eden ob božičnico.
Aja, pa še ta podrobnost: Ko so spremenili, da se je pravičneje gledalo vse dohodke, je bila meja na osebo za 9. razred postavljena nad takratno povprečno plačo. Povprečna neto plača je bila cca 5 % manjša od meje. Danes, po letih socialno čutečih, povprečna plača presega to mejo za 20+ %.
Posledično precej več družin pade v višje dohodkovne razrede za znižanje plačila vrtca, kot so pred leti, torej relativno dražji vrcti.

Takoje Wrop... absurdnost se dogaja, Vlada pa dela kvazi dobro...

Ampak a ni to žalostno da smo v to prisiljeni zaradi gluposti države?
Po eni strani ja, podrugi pa se moraš zavedati da v gluposti najbolje živijo prilagodljivi.
Seveda... samo potem se pa trudite da bi prilagodljive kaznovali z novimi davki v drugih temah o nepremičninah itd...