Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi

bbbbbb2024 ::
Mednarodni denarni sklad (IMF) je pričakovano drugič zapored znižal napoved letošnje rasti slovenskega BDP. Če je oktobra lani pričakoval 2,6-odstotno rast, aprila letos pa 1,8-odstotno, zdaj pričakuje le 1,1-odstotno krepitev BDP, poroča STA.
Glavno da je vse pričakovano, tako da ... "There's nothing to see here, move along"
Teh cifer ti v odlazkovih medijih ne boš videl. golobarji bodo tiho kot miši. Enako levakarji. Sicer pa, ko je ocenjen uspeh slovenskih srednješolcev padel v posameznih predmetih, matematiki recimo, so se ravno tako vsi poskrili.
Pač ni druge. Potrebno je voliti za Prebiliča, Logarja, kar pač komu paše. Za to golobjo golazen pa ni rešitve, to mora na smetišče zgodovine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

FireSnake ::
Mednarodni denarni sklad (IMF) je pričakovano drugič zapored znižal napoved letošnje rasti slovenskega BDP. Če je oktobra lani pričakoval 2,6-odstotno rast, aprila letos pa 1,8-odstotno, zdaj pričakuje le 1,1-odstotno krepitev BDP, poroča STA.
Glavno da je vse pričakovano, tako da ... "There's nothing to see here, move along"
Podajam vir na depolitizirani RTV.
Še vedno sprašujem tiste, ki so deplolitizacijo podpirali (toše in podobni pajaci) kaj mislijo danes.
Do sedaj niso podali še nobenega odgovora.
Pa jih menda ja ni sram?
Med tem Ivan Simič glede dejstva, da so golobarji ukinili nižji davek na plače:
Vir.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

endelin ::

Ko misliš da še nisi doživel vsega

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Nastavili so nestrokovne prisklednike. Politični gnoj, ki ni znal oceniti, da zaprtje avtoceste ne bo pozročilo obremenitev skozi Slovensko Bistrico.
Taisti politični gnoj kasneje ni želel prevzeti odgovornosti.
Zdaj podaljšujejo veljavnost vinjet. In to interventno.
Čemu interventno? Ali smo v izrednih razmerah?
Zdaj podaljšujejo veljavnost vinjet. In to interventno.
Čemu interventno? Ali smo v izrednih razmerah?

Gambino ::

Wrop ::
vinjete podaljšali do volitev.
Ko misliš da še nisi doživel vsega![]()
Kaj je to? 1. april? Aja, ne, to se je spet spomnil Golob, včeraj zjutraj.
Namesto, da bi širili avtocestni križ. Aja, imajo moratorij - so si zavezali roke.
Večina bi verjetno raje videla, da bi delali dodaten pas okoli Ljubljane in 30 km do in iz Ljubljane. Pa še kakšnen nov krak avtoceste.
Je pa res, da nastavljne Ribičič zna plačevati nepremičnine po 8000 €/m2.
Pri Svoobodi je samo izbira ali stati in dati manj ali pa stati in dati enako.

c3p0 ::
Nastavili so nestrokovne prisklednike. Politični gnoj, ki ni znal oceniti, da zaprtje avtoceste ne bo pozročilo obremenitev skozi Slovensko Bistrico.
Ribič se je dotaknil tudi pozivov k odstopu, ki so se pojavili te dni zaradi kaosa na cestah, in zatrdil, da odstopiti ne namerava. "Jaz bom odstopil zaradi kaosa, ali ga jaz povzročam? Dajte, prosim," je dejal.
Bedasta izjava leta. Že zaradi tega bi moral odletet kot knof od Maljevčeve srajce.

Ribič se je dotaknil tudi pozivov k odstopu, ki so se pojavili te dni zaradi kaosa na cestah, in zatrdil, da odstopiti ne namerava. "Jaz bom odstopil zaradi kaosa, ali ga jaz povzročam? Dajte, prosim," je dejal.
Bedasta izjava leta. Že zaradi tega bi moral odletet kot knof od Maljevčeve srajce.
No ja, to je samo butasta izjava. V prejšnji vladi so dobili Počivalška s prstom v marmelati in bi moral v čuzo, on pa je lagano nadaljeval svoj mandat in se sladko smejal! Še nismo pozabili!

No ja, to je samo butasta izjava. V prejšnji vladi so dobili Počivalška s prstom v marmelati in bi moral v čuzo, on pa je lagano nadaljeval svoj mandat in se sladko smejal! Še nismo pozabili!
Morda pa bi moral v čuzo ti, zaradi obrekovanja:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/t...

bbbbbb2024 je izjavil:
Morda pa bi moral v čuzo ti, zaradi obrekovanja:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/t...
Drugi posli miško, drugi!

Zdaj, ko te je dobil na laži še kar vztrajaš, miško?
Pa referenca si še vedno sam, ane?
Sploh pa: za jajota in njegovo karamilo si naredi svojo temo in nehaj smetiti tukaj.
Ta tema je o golobji hunti in njihovih rabotah.
Sploh pa: za jajota in njegovo karamilo si naredi svojo temo in nehaj smetiti tukaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()

Zdaj, ko te je dobil na laži še kar vztrajaš, miško?
Samo butelj lahko napiše, da sem pisal o jajotu. Počivalšek nikdar ni pripadal jajotu, izhaja iz stranke SMC, tako si neumen, da vse povezuješ z jajotom, smeh! SMC pa vemo kam spada, al ne?!

Da so malo sposodim tvoje besede:
samo butelj ne razume naslova ...
samo butelj ne razume naslova ...

Zgodovina sprememb…

Da ti malo nastavim gledalo: tako SDS, kot SMC nima kaj dosti opraviti z naslovom.
Zdaj pa lahko butališ naprej, jaz sem s tabo opravil
Zdaj pa lahko butališ naprej, jaz sem s tabo opravil

Zgodovina sprememb…

Vodja kamarile samodržno odločil

Balkan ima poleg Vucica še Goloba.
Še en dvig plač v javnem sektorju torej. In novih nekaj 10mio eur zadolževanja
Tile dobesedno kupujejo volivce haha
Vladajoci so MOTENI
Golob: Ponovim še enkrat, božičnica bo

Balkan ima poleg Vucica še Goloba.
Še en dvig plač v javnem sektorju torej. In novih nekaj 10mio eur zadolževanja

Tile dobesedno kupujejo volivce haha
Vladajoci so MOTENI
Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::
Tukaj je bil zelo podrobno opisan posle z ventilatorji. Slovenska afera z maskami
Nekateri smo že takrat opozorili, da so bili kupljeni ventilatorji izbrani iz spiska 13 ventilatorjev, katere je predlagala zdravstvena stroka. Druga kriterija zraven sprejemljivosti ventilatorjev sta bila predvsem rok dobave in še najmanj cena.
Ocena stroke je bila, da potrebujejo bolnišnice toliko in toliko ventilatorjev v čimprejšnjem roku za primer črnega scenarija, ko so vse države sveta kupovale isto robo, ameriški marinci so nekje v Aziji kar eni državi zaplenile že kupljene ventilatorje. Črnega scenarija potem ni bilo, zato so nikogaršnji hlapci lahko začeli predvolilno gonjo, med drugim tudi proti Počivalšku.
Prvo preveri, preden pišeš neumnosti.

Daj golob s kamarilo uzakonite že plačo 2k neto in odpis vseh dolgov. To zmorete.
Prizadetki nerealno kaj se dogaja
Če vladajoči niste totalno govno od ljudi bi bilo pošteno, da se država zadolži tudi za božicnico za slabo stoječa podjetja. Tako kot je to smaa država Slovenija ki se bo zadolzila za božičnico. A sedaj bodo ljudje se odlocali da hocejo bozicnico? A boste dali tudi glasovanje v JS?
Odurneži! Samo zato da lahko zamaskirate še eno darilo v JS poleg že nekaj zvišanj v dveh letih.
Smrdljivci populistični lahko vas je sram
Orban je rabil 3 mandate. Kamarila samo enega!
Prizadetki nerealno kaj se dogaja
Če vladajoči niste totalno govno od ljudi bi bilo pošteno, da se država zadolži tudi za božicnico za slabo stoječa podjetja. Tako kot je to smaa država Slovenija ki se bo zadolzila za božičnico. A sedaj bodo ljudje se odlocali da hocejo bozicnico? A boste dali tudi glasovanje v JS?
Odurneži! Samo zato da lahko zamaskirate še eno darilo v JS poleg že nekaj zvišanj v dveh letih.
Smrdljivci populistični lahko vas je sram
Orban je rabil 3 mandate. Kamarila samo enega!
Zgodovina sprememb…

Utk ::
vinjete podaljšali do volitev.
Ko misliš da še nisi doživel vsega![]()
Jaz sem čisto zares pogledal na koledar...
Vinjete so bile dobra rešitev za leto 2006, 20 let kasneje pa bi lahko napredovali do boljše od podaljševanja za iz riti potegnjene 4 mesece.
Bo morala spet prit desna vlada da bo kak napredek, potem bojo pa levaki rekli "sej smo rekli da vinjete niso dobre".

Ales78 ::
Se pravi, trdiš, da je treba zasebnike uničit z državnimi podjetji, da bo FERI , FRI in ostali, lahko bili kje zaposleni? Nimam nič proti, samo nisem si predstavljal, da boste zagovarjali prejšnji sistem in zlorabljanje davkov, za zasebne namene. Prepričan sem, da bi ena državna trgovska veriga, za vse večne čase ukinila podle prakse dogovorjenega navijanja cen s strani zasebnih trgovskih verig in ustvarila pravo konkurenco, ne samo navidezno.Slovenija šola vse ljudi, za vse poklice, za vse organizacije, brezplačno. Ne vem, zakaj bi bilo zdravstvo izjema.
Ne. Govorim samo o šolanju zdravstvenega osebja, ker ga primanjkuje v enem kritičnih sistemov, zaradi pohlepa privatnikov. In, če hočete zdravstveni sistem po vzoru ZDA, ne vem zakaj ne bi bilo tudi šolanje po tem vzoru. Lahko pa tudi prepovemo zasebne zdravstvene ambulante, tudi vredu ukrep.
Ker je SDS dovolil privatne prakse. Zdaj je njihove izpušne pline težko zbasati nazaj v zadnjico.
Jaz bi zadeve v zdravstvu samo malo spoliral. Pravzaprav za vse poklice, povezane z javnim sektorjem.
Če kdo želi biti dvoživka, ni problema.
Pod dvemi pogoji.
Prvi je, da uporablja za privat namene izključno lastna sredstva (prostori, stroji, oprema, ljudje). Kakršnokoli najemanje javnih/državnih prostorov in ostalega odpade.
Drugi pa da mora biti primarna zadeva privatna, dopolnilna pa državna. Se pravi da glavnino bremena prevzame privat sfera, po dogovoru pa lahko pomagajo v javnem zdravstvu.
99 procentov problemov bi bilo takoj rešenih. Ker bi kvazi privat delodajalci takoj vse naterali nazaj v javni sektor.
Saj to je Golobova vlada naredila, privatnik pa tako ali tako lahko dela čez koncesijo, ki so pa kolikor vem, časovno omejene. V naslednji fazi se je ne podaljša, pa smo privatizacijo ustavili.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

dronyx ::
Teh bombončkov pred volitvami je sedaj že toliko, da meni postaja nerodno. Pa se resna predvolilna kompanija še ni niti dobro začela. Kaj šele bo. 
Janša se mi zdi da malo zaostaja kar se tega tiče. On nam vedno pred volitvami obljublja znoj, trpljenje in zategovanje pasu.

Janša se mi zdi da malo zaostaja kar se tega tiče. On nam vedno pred volitvami obljublja znoj, trpljenje in zategovanje pasu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Iz vira:
Golob ponavlja: Božičnica bo
Vir.
Pernati blefer vztraja pri zmoti.
In ta njegova zmota nas bo še drago stala.

Daniel ::
Teh bombončkov pred volitvami je sedaj že toliko, da meni postaja nerodno. Pa se resna predvolilna kompanija še ni niti dobro začela. Kaj šele bo.
Vprašanje je, kaj bi sploh lahko drugega obljubil (dokler skušaš ostati na realnih tleh), če čisto realno naslediš popolnoma izropan proračun. Lahko seveda prodajaš pravljice in lažeš pred volitvami, kar trenutno vidimo povsod(aktivno tudi tukaj) ampak račun za vse te obljube v vsakem primeru sledi v naslednjem mandatu.

kriptobog ::
Vprašanje je, kaj bi sploh lahko drugega obljubil (dokler skušaš ostati na realnih tleh), če čisto realno naslediš popolnoma izropan proračun. Lahko seveda prodajaš pravljice in lažeš pred volitvami, kar trenutno vidimo povsod(aktivno tudi tukaj) ampak račun za vse te obljube v vsakem primeru sledi v naslednjem mandatu.
Seveda Jansa obljublja zategovanje pasu v primeru zmage levih. Dajo nekaj bonbonckov in folk misli kako so radodarni. Pozabijo pa na visje davke in dodatne prispevke

Iz vira:
Golob ponavlja: Božičnica bo
Vir.
Pernati blefer vztraja pri zmoti.
In ta njegova zmota nas bo še drago stala.
Šušteršič je bil pri Požarju na Info360 na intervjuju in je rekel, da je Golob šminker, ki reče prvo, kar mu pade na pamet. Brez razmisleka, brez vsega.
Dosti njegovih zmot nas bo drago stalo.

Je pa Šušteršič ocenil, da bodo golobarji dobili med 4 in 8%, morda bodo prilezli v parlament, morda ne. Prebilič se je nespametno zaprl in levo in desno, s kom bi in s kom ne bi sodeloval (prisestavi vlade). Šušteršič to ocenjuje kot skrajno naduto, Prebilič nima karizme, deluje out-of-touch. Za Logarja je ocenil, da je pametno, da preveč ne modruje, kaj bi in s kom bi in zakaj bi. Verjetno bo Logar odločal, kam se bo vlada prevesila (v levo ali desno).
Bi pa Šušteršiča presenetilo, če bi SDS izgubila primat relativnega zmagovalca volitev. To bi pomenilo, da so tudi tisti na desni naredili nek premik v glavi.
Ocenjuje, da morda dve leti se še recesija ne bo pokazala, morda, golobarji so nakazali, da bodo to trošenje potegnili še v 4 leta. Vendar se bodo rebra verjetno prej pokazala.
Bi pa Šušteršiča presenetilo, če bi SDS izgubila primat relativnega zmagovalca volitev. To bi pomenilo, da so tudi tisti na desni naredili nek premik v glavi.
Ocenjuje, da morda dve leti se še recesija ne bo pokazala, morda, golobarji so nakazali, da bodo to trošenje potegnili še v 4 leta. Vendar se bodo rebra verjetno prej pokazala.
Zgodovina sprememb…

Seveda Jansa obljublja zategovanje pasu v primeru zmage levih. Dajo nekaj bonbonckov in folk misli kako so radodarni. Pozabijo pa na visje davke in dodatne prispevkeZ vsemi bonboncki skupaj ne dobis nazaj kar so vzeli skozi mandat
Ne spomnim se, da bi nam Janša nižal davke, katerega leta je bilo to? Katere dodatne prispevke, za dolgotrajno oskrbo, kje pa bi Janša dobil denar, bi ga iz riti potegnil. Vsem je jasno, da to plača narod! In tudi če pride Janša na oblast, tega ne bo skenslal, tako kot ni 22% DDVja nazaj na prejšnjo raven! Pa RTV prispevka tudi ni ukinil Janšek, ko je imel toliko čez RTV, ane. Samo gobec ga je!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gambino ()

Malidelničar ::
bbbbbb2024: Šušteršič je ocenil ja da je finančna situacija potencialno zelo problematična.
Ne vem pa, a je Trojka še v obratovanju???
P.S. medtem na Redditu na polno predvolilna kampanija, da je Golob slab, ampak 'ne Janša' in zato bodo šli volit Prebiliča
Ne vem pa, a je Trojka še v obratovanju???
P.S. medtem na Redditu na polno predvolilna kampanija, da je Golob slab, ampak 'ne Janša' in zato bodo šli volit Prebiliča

Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Ne spomnim se, da bi nam Janša nižal davke, katerega leta je bilo to?
Slab spomin imaš.
To je točno to, kar je golobja hunta, takoj po nastopu mandata, ukinila.
Še en vir.
Pernati prasec se nam je leta 2023 v obraz lagal, kako bo leta 2024 razbremenil plače.
Iz vira:
Premier Robert Golob je po razpravi napovedal razbremenitev plač že s prihodnjim letom, pa tudi spremembe davka na premoženje, ki bi bile uvedene z letom 2025.
Po tem, ko mi je pernati blefer na letni ravni pokradel skoraj tri jurje, mi za kompentacijo ponuja obremenitev gospodarstva v višini 600 EUR?
Pernati blefer je zblaznel!
Plenilci SD (Samo Denar) so kasneje priznali, da je bila ukinitev tega napaka.
Zgodovina sprememb…

c3p0 ::
Povprečen volivec ne vidi dlje od lastnega nosu, kot 5 letni otrok, tako da so ti bombončki kar dobra poteza. Na škodo vseh sicer.

MojsterX ::
Povprečen volivec ne vidi dlje od lastnega nosu, kot 5 letni otrok, tako da so ti bombončki kar dobra poteza. Na škodo vseh sicer.
Se spomnim afere ki je pokopala Jelinčiča, ko je rekel da so volilci neumni. Očitno se ni motil, ko pogledamo naše volilce, ki volijo nove obraze in sedaj že gledajo za Prebiličem.

Malidelničar ::
Komentar Steinbucha, če koga zanima:
https://www.plusportal.si/2025/10/15/pr...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

max22 ::
Malidelničar je izjavil:
https://www.jewelerstoolsmall.com/Jewel...
Zelo razumno.

Malidelničar je izjavil:
Zaenkrat je tako, da Prebiliču, ki je politik, ni mogoče očitati nič direktnega - pa je bil župan.
Med iztrebki, ki letijo nanj je zaznati, da je kot župan kupil predrag (električni) avto, ter so mnenja, da se obnaša naduto (samozaverovano).
Proti golobu je milina, če lahko pripomnim. Je pa tako, da je z novo stranko tako, ki ni rasla organsko, da se napleza raznoraznega folka noter. Kako pa se bo spopadel s tem problemom, ne vem. Demokrati in SD so v tem oziru boljši, precej boljši. Težava z SD je samo, da imajo precej umazan legacy. Ampak relativno zvestih 6-7% volilcev.
Med vrsticami se ga je dalo razumeti (Prebiliča), da računa na Demokrate, oz. Logarja in SD. Jah, pa v parlament mora zlezti in večino mora imeti. Če se da, prepričljivo. Šušteršič je mnenja, da se Prebilič preveč omejuje. Pa ne bi z golobom, pa ne bi z SDS.
Zgodovina sprememb…

Glede golobičnice iz vira:
na našo veliko žalost je pernati bedak v državi šef.
In taisti bedak upa na socialni dialog?
Se pa baraba pokvarjena spreneveda, da je ravno on razlog zakaj socialnega dialoga ni. Ker človek ni sposoben normalne komunikacije.
So že večkrat povedali kako zgledajo sestanki:
- ljudje se dobijo
- on gobca in obljublja
- v trenutku, ko sobo zapusti, je vse po starem in vse pozabljeno
- na koncu je izplen ničen
Nasploh velikokrat klobasa o tem, kako on opozarja.
Pernatemu bedaku ni jasno, da od njega nočemo, da opozarja ampak, da dela.
No, kako se je s svojim "delom" izkazal bi bilo bolje, da bi ta štiri leta njegovega mandata v celoti prespal. Bi bilo manj škode.
Vlada še vedno upa na socialni dialog
na našo veliko žalost je pernati bedak v državi šef.
In taisti bedak upa na socialni dialog?
Se pa baraba pokvarjena spreneveda, da je ravno on razlog zakaj socialnega dialoga ni. Ker človek ni sposoben normalne komunikacije.
So že večkrat povedali kako zgledajo sestanki:
- ljudje se dobijo
- on gobca in obljublja
- v trenutku, ko sobo zapusti, je vse po starem in vse pozabljeno
- na koncu je izplen ničen
Nasploh velikokrat klobasa o tem, kako on opozarja.
Pernatemu bedaku ni jasno, da od njega nočemo, da opozarja ampak, da dela.
No, kako se je s svojim "delom" izkazal bi bilo bolje, da bi ta štiri leta njegovega mandata v celoti prespal. Bi bilo manj škode.
Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:
Ampak relativno zvestih 6-7% volilcev.
Po mojih opažanjih, je večina Balkancev za SD. To so običajno ljudje, ki Slovenijo vidijo kot novo verzijo Jugoslavije. Od tu po moje pridejo do teh procentov. Brez teh volivcev jih ni več v parlamentu.
Kaj Erika Žnidaršič je res končala na Svetem Grgurju?
Zgodovina sprememb…

Mato989 ::
Pa je končala ali je samo v bolniški? Saj je že 1x ni bilo nekaj časa zmes?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pa je končala ali je samo v bolniški? Saj je že 1x ni bilo nekaj časa zmes?
Danes menda vodi Tarčo I.E. Bergant. Mogoče je Erika v hišnem priporu samo za to oddajo. Je pa verjetno res, da ona ne bi znala pravilno predstaviti volivcem vseh bombončkov, ki nas še čakajo do volitev. Gledalci Tarče bodo dobili sladkorno.

Zgodovina sprememb…

Upam, da se moja ljubica Erika čim prej vrne!
Ker jih dobro roštilja, tele pokvarjene golobčke, ki nam serjejo po glavi.
Eni se jo tako bojijo (kuštravi bedak in RitkaRimmer sta med njimi), da si v tarčo sploh ne upa(jo) priti.
Ker jih dobro roštilja, tele pokvarjene golobčke, ki nam serjejo po glavi.
Eni se jo tako bojijo (kuštravi bedak in RitkaRimmer sta med njimi), da si v tarčo sploh ne upa(jo) priti.
Zgodovina sprememb…

Malo berem komentarje tule:
https://www.rtvslo.si/slovenija/mesec-s...
Mescu ne verjamejo niti besede. Težka bo za levakarje na volitvah.

Se spomnim afere ki je pokopala Jelinčiča, ko je rekel da so volilci neumni. Očitno se ni motil, ko pogledamo naše volilce, ki volijo nove obraze in sedaj že gledajo za Prebiličem.
Kaj pa bomo stare lopove, Janšo in podobne? Neeeeeee!
Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Ta človek živi za Luno. https://www.rtvslo.si/slovenija/mesec-s...
"Ena od prvih stvari, ki jih mora naslednja vlada dati na mizo in imeti o tem široko družbeno debato, je, da se dogovorimo, kako bomo zajeli več davkov tam, kjer jih lahko. Po obdavčitvi premoženja smo na repu Evrope," pravi minister za delo Luka Mesec.

MojsterX ::
Kakšne budelaščine ta vlada dela. UZAKONILA bo izplačevanje delavcu samo 1/8 minimalne plače LOL. S tem se bo mutibarič podjetja rešila, da delavci ne bodo mogli dati krivdnega odpovednega roka zaradi neizplačevanja plače 3 mesece, ampak bodo morali sami dati odpoved, kar pomeni da jim ne pripada nadomestilo na zavodu. Pa ne pozabit 1/8 min plače je 160€. To še za malico ali prevoz ni. Dobr se bodo izmazali podjetniki, ko bodo pošiljali podjetja v stečaj. Prav vidim loop hole, k ga bodo izkoriščal.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
Za podjetja, ki se soočajo z likvidnostnimi težavami, je predvidena možnost zamika plačila, najkasneje do 31. marca prihodnje leto. Letos bo za takšna podjetja veljala tudi posebna obravnava - izplačala bodo lahko eno osminko minimalne plače, kar je trenutno 160 evrov, a le v primeru, da ob tem ne izplačajo nagrad in dividend poslovodstvu.

denabiker ::
Res za kozlat, poslušam ministra za finance, kako se hvali, kaj so vse naredili, kako je fajn sedaj in vse je super. Kako so naredili davčno optimizacijo, WTF? Očitno gre vse v smeri nabijanja, kako je super, vlada dela dobro, vlada dela odlično, ljudje so srečni, podkupljene ankete super kažejo, na koncu bodo dali ovcam nekaj božičnice in narod bo stal v vrsti, da bo lahko dal spet glas za te kradljive nastopače.

Varja ::
Ja, res je in zdaj nam še ponujajo prebiličevo stranko, kjer so bivši lds, smc, lmš in celo bivši janševi kot pokljukar. Niti novih obrazov se jim ne da iskati.

kriptobog ::
Kakšne budelaščine ta vlada dela. UZAKONILA bo izplačevanje delavcu samo 1/8 minimalne plače LOL. S tem se bo mutibarič podjetja rešila, da delavci ne bodo mogli dati krivdnega odpovednega roka zaradi neizplačevanja plače 3 mesece, ampak bodo morali sami dati odpoved, kar pomeni da jim ne pripada nadomestilo na zavodu. Pa ne pozabit 1/8 min plače je 160€. To še za malico ali prevoz ni. Dobr se bodo izmazali podjetniki, ko bodo pošiljali podjetja v stečaj. Prav vidim loop hole, k ga bodo izkoriščal.
Za podjetja, ki se soočajo z likvidnostnimi težavami, je predvidena možnost zamika plačila, najkasneje do 31. marca prihodnje leto. Letos bo za takšna podjetja veljala tudi posebna obravnava - izplačala bodo lahko eno osminko minimalne plače, kar je trenutno 160 evrov, a le v primeru, da ob tem ne izplačajo nagrad in dividend poslovodstvu.
To se bo izkoriščalo kot po tekočem traku. Ko bo čas za preostanek plačila p stečaj

bbbbbb2024 je izjavil:
"Ena od prvih stvari, ki jih mora naslednja vlada dati na mizo in imeti o tem široko družbeno debato, je, da se dogovorimo, kako bomo zajeli več davkov tam, kjer jih lahko. Po obdavčitvi premoženja smo na repu Evrope," pravi minister za delo Luka Mesec.
Dovolj bi bilo samo negotovinsko poslovanje/plačevanje in več nadzora nad utajevalci davkov, tega je pri nas ogrooooomno.
Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:
Dovolj bi bilo samo negotovinsko poslovanje/plačevanje in več nadzora nad utajevalci davkov, tega je pri nas ogrooooomno.
Dovolj bi bilo samo *nekoruptivno* poslovanje/plačevanje in več nadzora nad *koruptivneži*, tega je pri nas ogrooooomno.