» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
157 / 158
»»

Mato989 ::

Bistveno je da bo Golobnjaška vlada spet spisala zakon ki bo najbolj škodoval srednjemu sloju...

feryz je izjavil:

Evo, ker sem ravnokar dobil klic od teh jebenih državnih inštitucij, da se vidi, kako funkcioniramo.

Že nekaj mesecev zame dela en 2x pečeni, torej državljan tretje države. Preko študenta.
Priden kot mravlja, zagnan, rad bi ostal tukaj.
Študentaraj se mu je iztekel, z njim tudi viza, zato smo se odločili, da ga normalno zaposlimo in uredimo vizo zanj.
Grem jaz do birokratov da to uredim. Ampak ...
Rabiš par njegovih papirjev, dodaš pogodbo o nameri zaposlitve, kot bi trenil, bo vse urejeno. Aha.
Zavod za zaposlovanje daje prednost domačim. Z drugimi besedami, dokler obstaja kandidat za zaposlitev iz eu, osebe iz tretje države ne smeš zaposliti. Dali smo povpraševanje, odgovor je bil, da je na zavodu prijavljenih 12 kosov domačih delavcev, ki komaj čakajo, da začnejo delati.
Saj bi jim človek še verjel, če ne bi imel skoraj dve leti objavljen razpis na zavodu za prosto delovno mesto in v dveh letih ni bilo niti enega kontakta.

Tale temni kolega je sicer varen pri nas dokler je v postopku pridobivanja. Ampak danes so me klicali, da bodo postopek zavrnili. Seveda sem jih prosil za malo odloga, da ne bo šok takojšen in prijazno so mi dali oz. njemu teden dni časa. Itak nimajo neke hude delovne vneme na upravni in jim tole prav pride. V petek se ni za pretegniti.
Javil sem možu, da nismo bili uspešni. Ampak ni še vse izgubljeno, Zdaj na vrsto pridejo veze in denar. Ja, v taki državi živimo. Obstaja oseba, ki bo vse uredila, uradno da ne bo pomote, le plačati je treba kar nekaj. Nekaj zanjo, nekaj za tisto na upravni, nekaj za tistega na zavodu ...

Take zadeve ti dajo misliti. ČLovek, ki je tukaj že 4 leta, ustvarja, troši, odvaja davke, ne stane države nič in bi rad delal, ni zaželen v tej državi.
Na drugi strani pa imamo horde ljudi, ki se kot kriminalci ušunjajo v državo, visijo pri nas na stroških davkoplačevacev, ne bodo nikoli nič doprinesli k splošni blaginji in so zaščiteni kot kočevski medvedje ali kočevski občani. Lahko so tukaj do pamtiveka, nihče jim nič noče ali more.

Svet je res zglajzal. V popolnoma napačno smer.

Seveda, ti bi rad tega študenta zato ker je neumen da dela tako poceni... za 5k bruto bo prišel marsikdo jutri k tebi delat, napiši to v oglas...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Ales78 ::

Mato989 je izjavil:

Bistveno je da bo Golobnjaška vlada spet spisala zakon ki bo najbolj škodoval srednjemu sloju...

Ne v normalnih podjetjih. V predatorskih, pa ne bo škodoval Golob ampak ti bo škodovalo podjetje, zlahka bi ti nakazalo poln regres in božičnico.

Hlapci vse preradi krivijo državo, namesto svojih gospodarjev, ki jih še nategnejo, da je treba znižat davke na plače, zato, da obdržite enak neto, podjetje pa plača manjši bruto - kar se bo zgodilo v vseh predatorskih podjetjih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

Utk ::

Torej so zavrnili tujca, ker obstaja dovolj Slovencev z tem poklicem na zavodu? Pravilno. Če se že mora uvažati migrante, naj bodo to deficitarni poklici.

Seveda, ti bi rad tega študenta zato ker je neumen da dela tako poceni... za 5k bruto bo prišel marsikdo jutri k tebi delat, napiši to v oglas...

Vidva res nimata pojma. Na zavodu so samo še cigani in tisti, ki RES nočejo delat. In s temi si nimaš kaj pomagat, tudi če ti bi oni tebi plačali 2 jurja na mesec, ti bi delali zgubo.

kamiKaZaA ::

Ales78 je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Daniel je izjavil:

A to po tem, ko jim je ta vlada preko dodatnih davkov krepko več pobrala?

+1

Točno to.

Delavcu na minimalni plači je v 3 letih vladavine pobrala najmanj 2000EUR neto kolikor bi dobili, če ne bi ukinili splošne olajšave. Tistim, ki zaslužijo več od minimalne plače pa 3000EUR+ v 3 letih. Svoboda, Levica in SD se bodo zapisali v zgodovino kot najbolj lopovska vlada, katera je najbolj okradla delavce. Prvo ti ukradejo 2000EUR+, da ti potem ponudijo 600EUR nazaj. Tako ne krade niti najbolj zajebana mafija!

Splošna olajšava je priviligirala že tako premožne, ostali pa bi od nje dobili zelo malo (700 eurov, kar božičnica praktično pokrije), efektivno pa še precej manj, ker bi se v davčno blagajno steklo manj davkov.

Če je za tebe 60€ neto/mesečno malo, potem idi do delavcev na minimalni plači, ki komaj shajajo in jim razloži, da je ukinitev splošne olajšave nekaj najboljšega, kar je Golob lahko naredil in da ima sedaj delavec na minimalni plači ima več kot 2000€ neto manj v 3 letih zaradi tega. In splošna olajšava je priviligirana za vse in ne samo za bogate kot ti levakarski plačani trol trolaš.

Utk je izjavil:

Torej so zavrnili tujca, ker obstaja dovolj Slovencev z tem poklicem na zavodu? Pravilno. Če se že mora uvažati migrante, naj bodo to deficitarni poklici.

Vidva res nimata pojma. Na zavodu so samo še cigani in tisti, ki RES nočejo delat. In s temi si nimaš kaj pomagat, tudi če ti bi oni tebi plačali 2 jurja na mesec, ti bi delali zgubo.

Seveda, zato delavca primerno plačaš, da ne dobiš "cigana". V čem je problem? Trg in povpraševanje, če za x denarja ne dobiš dobrega delavca, ponudiš x+n denarja in n povišuješ, dokler nisi zadovoljen. Bi pa seveda radi podjetniki imeli dobre delovce zastonj, ne razumejo pa, da se generacije SFRJ počasi upokojujejo, novim pa ni primarnega pomena trdo delati za majhen denar, zaradi neke "pripadnosti podjetju". In vsi taki podjetniki bodo propadli.

Jnou ::

Utk je izjavil:

Pogoj za izdajo soglasja za zaposlitev tujca s strani ZRSZ je, da na zavodu ni prijavljenih Slovencev, ki so primerni za ta poklic.V tem primeru očitno obstaja več takih kandidatov. Ena redkih dobrih stvari, ki so še zapisane v zakonu ob teh ultra migracijah in uničevanju demografije Slovenije, vi bi pa še prek tega šli, da dobsedno lahko namesto kogarkoli pripelješ cenejšega tujca.

kamiKaZaA je izjavil:

Ales78 je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Daniel je izjavil:

A to po tem, ko jim je ta vlada preko dodatnih davkov krepko več pobrala?

+1

Točno to.

Delavcu na minimalni plači je v 3 letih vladavine pobrala najmanj 2000EUR neto kolikor bi dobili, če ne bi ukinili splošne olajšave. Tistim, ki zaslužijo več od minimalne plače pa 3000EUR+ v 3 letih. Svoboda, Levica in SD se bodo zapisali v zgodovino kot najbolj lopovska vlada, katera je najbolj okradla delavce. Prvo ti ukradejo 2000EUR+, da ti potem ponudijo 600EUR nazaj. Tako ne krade niti najbolj zajebana mafija!

Splošna olajšava je priviligirala že tako premožne, ostali pa bi od nje dobili zelo malo (700 eurov, kar božičnica praktično pokrije), efektivno pa še precej manj, ker bi se v davčno blagajno steklo manj davkov.

Če je za tebe 60EUR neto/mesečno malo, potem idi do delavcev na minimalni plači, ki komaj shajajo in jim razloži, da je ukinitev splošne olajšave nekaj najboljšega, kar je Golob lahko naredil in da ima sedaj delavec na minimalni plači ima več kot 2000EUR neto manj v 3 letih zaradi tega. In splošna olajšava je priviligirana za vse in ne samo za bogate kot ti levakarski plačani trol trolaš.

Ne da se neizobraženim ali celo neumnim ljudem tega razlagat. Vidim, da tudi sam ne razumeš. Davki niso obremenitev ampak nekaj kar dobiš nazaj kot storitve države, od cest naprej (in so neizvedljive, brez tega, da vsi skupaj vržemo denar na kup). Če ti dobiš nek drobiž, bogati pa plačajo ogromne zneske manj, ne samo, da si ob storitve, ki so se napajale iz njihovih davkov, še iz tvojega drobiža jih boš plačeval.

Saj ti pravim, da imaš veliko težavo, da ne razumeš ne kaj je država, ne kaj so davki. Poglej si video, ki sem ti ga poslal, če me boš še dolgo prepričeval, da si neumen, ti ga bom celo prevedel v slovenščino.

Jnou je izjavil:

Pogoj za izdajo soglasja za zaposlitev tujca s strani ZRSZ je, da na zavodu ni prijavljenih Slovencev, ki so primerni za ta poklic.V tem primeru očitno obstaja več takih kandidatov. Ena redkih dobrih stvari, ki so še zapisane v zakonu ob teh ultra migracijah in uničevanju demografije Slovenije, vi bi pa še prek tega šli, da dobsedno lahko namesto kogarkoli pripelješ cenejšega tujca.

Nataliteta pada, brez tega ne bo šlo. Že sedaj je težko dobiti delavce, za najbolj osnovna dela kot je odvoz smeti. Kar pa bi lahko šlo, je, da bi 20 let nazaj, pobrali ves kvalificiran kader iz bivše SFRJ. Pa so ksenofobni nesposobneži zajebali.

Zgodovina sprememb…

Ti ne razumeš problema. Ko imaš tujca, ki ga bi zaposlil, ga imaš takoj. Potem gre firma na zavod, ki "preveri" ali imajo primernega Slovenca. Ja pizda, če je človek že 5 let na zavodu, očitno ni primeren za nobeno službo, in res ni treba čakat pol leta, da se izkaže da ni primeren niti za to službo. Če pa kao je primeren, naj naslednji dan začne, pa bomo videli v treh dneh, da bo prijokal nazaj na zavod, ker je tam treba nekaj vseeno delat.

Utk je izjavil:

Ponudi dovolj plače bo takoj polno kadnidatov...

Moj bratranec vodi smetišče in mi jamra da ni kadra za smetarje... ja seveda za 1.400 bruto pač ne bo nikogar, za 2,8k pa bo mel 30 ponudb...

Utk je izjavil:

Ti ne razumeš problema. Ko imaš tujca, ki ga bi zaposlil, ga imaš takoj. Potem gre firma na zavod, ki "preveri" ali imajo primernega Slovenca. Ja pizda, če je človek že 5 let na zavodu, očitno ni primeren za nobeno službo, in res ni treba čakat pol leta, da se izkaže da ni primeren niti za to službo. Če pa kao je primeren, naj naslednji dan začne, pa bomo videli v treh dneh, da bo prijokal nazaj na zavod, ker je tam treba nekaj vseeno delat.

Popolnoma zastopim, ker smo imeli ta problem in smo se precej nazajebavali, da smo človeka zaposlili. Ampak to je posledica ksenofobičnega funkcioniranja prejšnjih vlad, kjer zadeva tako zelo smrdi po SDS, da sem prepričan, da zakon izvira izpod njih.

Se ne strinjam s tako obravnavo, ampak, da se mi pa nekdo, ki je SDS volil, da sprejemajo take kretenizme, pritožuje, kako ne more zaposliti tujega delavca je pa hinavsko.

Zgodovina sprememb…

Nataliteta pada, brez tega ne bo šlo. Že sedaj je težko dobiti delavce, za najbolj osnovna dela kot je odvoz smeti. Kar pa bi lahko šlo, je, da bi 20 let nazaj, pobrali ves kvalificiran kader iz bivše SFRJ. Pa so ksenofobni nesposobneži zajebali.

ne ni, za pravo plačo grem jaz jutri... samo ne za 1.400 bruto seveda...

Ales78 je izjavil:

Davki niso obremenitev ampak nekaj kar dobiš nazaj kot storitve države, od cest naprej (in so neizvedljive, brez tega, da vsi skupaj vržemo denar na kup). Če ti dobiš nek drobiž, bogati pa plačajo ogromne zneske manj, ne samo, da si ob storitve, ki so se napajale iz njihovih davkov, še iz tvojega drobiža jih boš plačeval.

O kakih storitvah je govora? Da poleti popravljajo par kilometrov avtoceste več poletij zapored preden popravijo in zmes potrebuješ od Maribora do Ljubljane tudi dodatno uro ali dve več. O teh storitvah je govora? Da ne omenjam zdravstva in vsega ostalega kar se je zavozilo kljub visokim davkom. Od storitev nimamo dejansko nič. Od 60€ neto več, pa bi marsikdo boljše shajal. Tisti, ki pa zaslužijo več, pa bi primerno več dobili. In lopov Golob je prvo kar je naredil, da je ukinil splošno olajšavo in na račun te je vsak zaposlen od takrat ob najmanj 2000€ zaslužka od katerih pa bi imeli več kot pa sedaj od storitev za katere se je ta denar porabil od katerih nimamo čisto nič.

Moj bratranec vodi smetišče in mi jamra da ni kadra za smetarje... ja seveda za 1.400 bruto pač ne bo nikogar, za 2,8k pa bo mel 30 ponudb...

Ja, odvoz smeti bomo pa plačevali 300 evrov na mesec.
In nazadnje nam to ne bo nič pomagalo, ker ti bo pa ta človek, ki zdaj sortira smeti, manjkal nekje drugje.

Utk je izjavil:

In nazadnje nam to ne bo nič pomagalo, ker ti bo pa ta človek, ki zdaj sortira smeti, manjkal nekje drugje.

Ne ni treba, samo treba je poslat delat 56 ljudi ki v javnih službah sedijo pred PCjem in odžirajo plačo smetarju

Smetišče bi moralo imeti smetarje, vodjo smetišča ki piše razpored in računovodkinjo KONEC... ne pa 26 smetarjev in 48 v stavbi nekih papirnikarjev...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne ni treba, samo treba je poslat delat 56 ljudi ki v javnih službah sedijo pred PCjem in odžirajo plačo smetarju

Kandidaraj, pa boš zagotovo izvoljen, ravno iz teh javnih služ. Boš moral malo bolj realno pogledati, kot pa zamahniti s čarobno paličico in je vse urejeno.

Mimogrede, je vsespošno pomanjkanje kadra, tako, da danes je pravim moment, da začneš iskati drugo službo.

Zgodovina sprememb…

Popolnoma zastopim, ker smo imeli ta problem in smo se precej nazajebavali, da smo človeka zaposlili.

Zaposlitve na zaprtem oddelku ne štejejo.

Utk je izjavil:

Popolnoma zastopim, ker smo imeli ta problem in smo se precej nazajebavali, da smo človeka zaposlili.

Zaposlitve na zaprtem oddelku ne štejejo.

Saj veš, da diskreditacije več povedo o tebi, kot o meni?

Glede na to da to ti trdiš, se na to poserjem.

Ne jamrajte ni nobenega pomanjkanja kadra, je samo pomanjkanje kadra za ponujeno plačo ki je prenizka...

Vsi bi imeli vse zastojn...

Mato989 je izjavil:

+1

se pridružujem vpisu. Pa 1400€ bruto bi bila zelo lepa plača, če ti država ne bi pobrala toliko kot pobere danes, ampak vsaj pol manj. Avtomatizacija birokracije in odpustitev vsaj 50.000 fikusov v JS bi prineslo nižje obdavčitve plač, ker javni sektor več ne bi bil tako drag kot je danes. In @Ales78 bi ostal brez službe in bi danes namesto na forumu ležal na avtobusni postaji zadet kot mamba.

Meni je tako smešno ko nekdo začne razpredat o pomanjkanju kadra... prvo ga vprašam kakšno plačo ponuja, če reče manj kot je 80% povprečne se samo nasmehnem in mu obrazložim da bi kader dobil pa je za tako plačo neumen tisti ki bo delal...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Meni je tako smešno ko nekdo začne razpredat o pomanjkanju kadra... prvo ga vprašam kakšno plačo ponuja, če reče manj kot je 80% povprečne se samo nasmehnem in mu obrazložim da bi kader dobil pa je za tako plačo neumen tisti ki bo delal...

+1

Točno to!

tony1 ::

Ales78 je izjavil:

Goran10 je izjavil:

Problem neprofitnih bolezni rešiš s subvencijami ni potrebe da država ugrabi celotno zdravstvo.

Država ne ugrablja nobenega zdravstva, javno zdravstvo imamo že, ajde 80 let.

Ti moraš biti letnik 2008, majkemi.

Tako kot nisi imel pojma zakaj smo uvedli osebne zdravnike, nimaš pojma, da še leta 1970 nismo vsi imeli zdr. zavarovanja.

A misliš, da so bile naše babice navajene darila nosit dohtarjem zato, ker so bile tako dobro vzgojene?

Se spomnim ko me je en snubil pred parimi meseci če bi prišel k njemu delat kot poslovodja, pa mi je povedal plačo (trgovina ima 7 zaposlenih) 1.600 bruto... pa sem mu rekel da komot, samo pričakujem 80 delovnih dni dopusta... pol je to še za silo plača...

No zadnjič je razlagal kako ni kadra...

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Kako pa veš, da so ti ljudje 5 let na zavodu? TO si se izmislil, mogoče so včeraj izgubili službo in se prijavili.

Sicer pa jaz govorim na splošno, da je prav, da država ne dovoli izdaje delovnih dovoljenj za poklice, kjer je dovolj Slovencev in s tem vsaj malo bremza dokončno uničenje države (ki pa se dogaja vseeno, saj je deficitarnih poklicev toliko, da se tujcev in njihovih družinskih članov v državo pripelje ogromno).

Jaz menim da je prav da država ne dovoli izdajanje delovnih dovoljenj za poklice kjer je plača pod povprečno...

Takih ne rabimo, naj dvignejo plače in dobijo Slovence...

Za zdravnike pa to pa lahko ko se nauči SLO

Mato989 je izjavil:

Ne jamrajte ni nobenega pomanjkanja kadra, je samo pomanjkanje kadra za ponujeno plačo ki je prenizka...

Se strinjam.

Utk je izjavil:

Glede na to da to ti trdiš, se na to poserjem.

Enako, zato pa te probam pripeljati do nivoja medčloveške komunikacije, kjer se da s tabo komunicirati. Tvoje renčanje pač ne pritiče človeku.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Se spomnim ko me je en snubil pred parimi meseci če bi prišel k njemu delat kot poslovodja, pa mi je povedal plačo (trgovina ima 7 zaposlenih) 1.600 bruto... pa sem mu rekel da komot, samo pričakujem 80 delovnih dni dopusta... pol je to še za silo plača...

No zadnjič je razlagal kako ni kadra...

Se spomin nekaj podobnega izpred parih let, ko je Izet Rastoder s firme Derby banane po TV govoril kako je iskal skladiščnike in povedal, da jih težko dobi čeprav služijo pri njemu 1000€ (seveda je v to izplačilo štel malico in potne).

In 1000€ za tiste čase v Ljubljani je zelo mala plača, ko je bila minimalna plača v Sloveniji z malico in potnimi 600€ in si dobil nekaj čez 700€ izplačila. V Mariboru bi dobil takoj kader, za Ljubljano pa je bil prekratek. Pa še delovni čas sem si zapomnil. Delal si od 5h-8h in potem od 16h-21h. Ni šans, da bi živel v Ljubljani in to delal za jurja z malico in potnimi vred (v času, ko je bila minimalna plača v Sloveniji 600€ neto).

Mato989 je izjavil:

Jaz menim da je prav da država ne dovoli izdajanje delovnih dovoljenj za poklice kjer je plača pod povprečno...

To bi bil še precej boljši pogoj ampak to je iluzija, saj to ne odgovarja niti levici, niti gospodarstvu. Bomo pa na dolgi rok s tem uničili sebe tako kot so se Nemci in Angleži ampak v politiki nihče ne gleda na dolgi rok, ta masovne migracije podpirajo tako levi kot desni na naši sceni.

kamiKaZaA je izjavil:

Mato989 je izjavil:

+1

se pridružujem vpisu. Pa 1400EUR bruto bi bila zelo lepa plača, če ti država ne bi pobrala toliko kot pobere danes, ampak vsaj pol manj. Avtomatizacija birokracije in odpustitev vsaj 50.000 fikusov v JS bi prineslo nižje obdavčitve plač, ker javni sektor več ne bi bil tako drag kot je danes. In @Ales78 bi ostal brez službe in bi danes namesto na forumu ležal na avtobusni postaji zadet kot mamba.

Nadaljuješ z neupoštevanjem dejstva, da nimaš pojma o državi ne o davkih. Če ne bi šlo v državo, bi ti imel enako plačo samo delodajalec bi plačal manjši bruto. Ne bi pa imel, recimo cest, šolstva in še kaj, kar bi znižalo dodano vrednost gospodarstvu in ti bi imel še malo manjšo plačo. Ne moreš z nepoznavanja delovanja družbe in države sodelovati v takih temah, ker si preplitev in potem izrekaš nedomišljene neumnosti. Pojdi poizkusno iti v ZDA, pa tam živi nekaj let, te bo življenje izučilo.

Bi rad, da ti 50.000 fikusov raje krade in ropa po državi? Boš namesto plač JU raje plačeval socialne prispevke. Ti le razloži, kako si si zamislil imeti 50.000 ljudi na cesti.

Mene pri javni upravi moti samo to, da preko podkupnin pomaga zasebnemu sektorju bogateti. In zato od nje ne dobim dovolj za moj denar. Ampak tukaj je treba pa stopiti na prste zasebnemu sektorju. Česar pa zagotovo ne bomo dosegli tako, da volimo ljudi, ki prodajajo prtičke z gumicami kot maske, nabavljamo patrije in uničujejo javno zdravstvo, da boš za svoj denar še brez zdravstva.

Zgodovina sprememb…

Jaz ves čas pošiljam ponudbe in v zadnjih 30 ponudbah je situacija sledeča:

30 ponudb (Tudi v tujino)
18 odgovorov
7 zavrnitev
3 zahtevki za neke video prezentacije (odjebal ker se mi ne ljubi)
2 povabili k izpolnitvi nekih nalog
6 povabil na razgovore

No od 6 povabil na razgovore (in še 1 katerega naloge sem rešil)

So mi dali ponudbo za 5 šihtov (torej 5/7)

Najvišja ponudba je bila za delo QA juniorja oz. lahko bi rekli mid... 2.300 bruto in potem po 6 mesecih +200 bruto so že vnaprej povedali.

Potem pa so šli:

2. 1.800 bruto + max malica in max regres (lolz ker je v LJ in 1x od doma)
3. 1.600 bruto + max malica in max regres (lolz poslovodenje trgovine)
4. 1.600 bruto + max malica (MB pisarna komerciala) - tu je res še +25% plače variabilni del (bruto) torej v teoriji lahko dobiš 2k bruto... samo regres pa so se izogibali da je max, torej verjetno ni...
5. 1.450 bruto (specializirana trgovina)

Skratka...Vse te plače so najmanj 200-400 EUR bruto prenizke če želiš privabit kader

pongping ::

Javna uprava in državna podjetja vse kar je IV ter V stopnja se vrednoti od minimalca do 1500 bruto. Ni kadra? Yeah right. Mato je omenil komunalce, voznik smetarskega vozila 1450 bruto (v pisarnah armada diplomiranih lenuhov nihce pod 2000 neto), dars,posta,elektro,nigrad,gradbeniki voznik ali voznik strojnik 1450-1600 bruto (pri dejstvu da samo na stajerskem primanjkuje najmanj 1000 voznikov na dnevni osnovi, elektromonter 1500 bruto (muhaha), kuhar,hisnik,tehnik vzdrzevanja 1400-1500 bruto, bolnicar,negovalka,resevalec,sred med.sestra 1400-1600 bruto, vojak,policaj,gasilec 1500-1600..... Kataklizma komunizma, ce se vse to ne bo v kratkem dvignalo za najmanj 100% sledi popoln razpad drzave in vseh drzavnih podsistemov.

Mato989 je izjavil:

To je srž problema. Rešitev: tujec dobi dovoljenje za delo, če je plača vsaj toliko kot znaša povprečna plača tisto leto. Tako ne bi prihajalo do zbijanja cen (plače) in bi delodajalec bodisi dvignil plačo ali pa sam delal brez dodatne pomoči, ker nihče ne bi delal za to revščino (minimalno plačo namesto povprečno) katero ponuja.

Ena resitev bi bila kolektivne panozne pogodbe tako kot je pri sosedih v AT, druga resitev pogoj za uvoz kadra in pridobitev del. dovoljenja najmanj povprecna placa za prejsne leto.

Ales78 je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Mato989 je izjavil:

+1

se pridružujem vpisu. Pa 1400EUR bruto bi bila zelo lepa plača, če ti država ne bi pobrala toliko kot pobere danes, ampak vsaj pol manj. Avtomatizacija birokracije in odpustitev vsaj 50.000 fikusov v JS bi prineslo nižje obdavčitve plač, ker javni sektor več ne bi bil tako drag kot je danes. In @Ales78 bi ostal brez službe in bi danes namesto na forumu ležal na avtobusni postaji zadet kot mamba.

Nadaljuješ z neupoštevanjem dejstva, da nimaš pojma o državi ne o davkih. Če ne bi šlo v državo, bi ti imel enako plačo samo delodajalec bi plačal manjši bruto. Ne bi pa imel, recimo cest, šolstva in še kaj, kar bi znižalo dodano vrednost gospodarstvu in ti bi imel še malo manjšo plačo. Ne moreš z nepoznavanja delovanja družbe in države sodelovati v takih temah, ker si preplitev in potem izrekaš nedomišljene neumnosti. Pojdi poizkusno iti v ZDA, pa tam živi nekaj let, te bo življenje izučilo.

Bi rad, da ti 50.000 fikusov raje krade in ropa po državi? Boš namesto plač JU raje plačeval socialne prispevke. Ti le razloži, kako si si zamislil imeti 50.000 ljudi na cesti.

Mene pri javni upravi moti samo to, da preko podkupnin pomaga zasebnemu sektorju bogateti. In zato od nje ne dobim dovolj za moj denar. Ampak tukaj je treba pa stopiti na prste zasebnemu sektorju. Česar pa zagotovo ne bomo dosegli tako, da volimo ljudi, ki prodajajo prtičke z gumicami kot maske, nabavljamo patrije in uničujejo javno zdravstvo, da boš za svoj denar še brez zdravstva.

Najprej se delo ustrezno ovrednoti (2x visje place kot so zdaj), pol se ukine socijala, odpusti se vsaj polovica odvecnega balasta po pisarnah ostalim se zniza placa na minimalec ne glede na stopnjo izobrazbe, ponudi se prekvalifikacija v deficitarne poklice. Enkrat se bo to hoces noces moralo zgodit.

Ales78 je izjavil:

Nadaljuješ z neupoštevanjem dejstva, da nimaš pojma o državi ne o davkih. Če ne bi šlo v državo, bi ti imel enako plačo samo delodajalec bi plačal manjši bruto. Ne bi pa imel, recimo cest, šolstva in še kaj.

Ti nimaš pojma. Če imaš po pogodbi bruto plačo ti je ne more znižati, ker so se prispevki znižali. Nižji kot so prispevki, višji imaš neto in na temu bi se moralo delati. In če bi ta lopovska vlada pustila olajšavo kot si jo je zamislila prejšnja vlada (katere mimogrede nisem podpiral niti je ne bom nikoli volil - SDS fašiste) bi vsak imel danes najmanj 2000€ neto več na računu.

Daniel ::

Ales78 je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Mato989 je izjavil:

+1

Pismo so v ostalih državah, kjer država ne pobere efektivno 75% plače zaostali. Sploh nimajo cest, nimajo delujočega zdravstva, namesto železnic pa uporabljajo lojtrne vozove, ki jih vlečejo osli.

Prodajaj te pravljice kako nam morajo toliko jemati, da imamo vse to, kje drugje.

Tvojih 50.000 fikusov iz JS pa lahko gre delat v gospodarstvo ali odpre S.P. saj je pa država menda ja poskrbela, da gospodarstvo in s.p. ji praktično cvetijo.

Javni sektor 2025, vratar receptor V ista placa kot kuhar (ali glavni kuhar) v zavodih, diplomiran ogranizator/ka prehrane ki ne dela nic razen copy/paste tedenske ali mesecne menuje z spleta pa zasluzi vsaj 2x vec bruto kot glavni kuhar k poleg priprave jedi za 500+ oseb odgovarja za vse ostalo, nabava zivil, kontrola kakovosti, vodenje evidenc. Bolano.

Najprej se delo ustrezno ovrednoti (2x visje place kot so zdaj), pol se ukine socijala, odpusti se vsaj polovica odvecnega balasta po pisarnah ostalim se zniza placa na minimalec ne glede na stopnjo izobrazbe, ponudi se prekvalifikacija v deficitarne poklice. Enkrat se bo to hoces noces moralo zgodit.

Prekvalifikacije se zgodijo SAMODEJNO... samo dopret moramo miselnost vodilnih...

Če ni smetarjev bo pač smetar dobil 3k bruto odvoz smeti bo pa 120 EUR na gospodinjstvo... potem bo fikus ki dela v pisarni pomislil če je morda bolje bit smetar...

Dokelr pa bo fikus na toplem v pisarni mel več kot gradbinec in smetar (ipd) pa se to ne bo zgodilo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pongping ()

LeQuack ::

Je velika razlika med fikusom v pisarni v javnem sektorju ali pa privat. V privat mora ta fikus vseeno imeti dovolj dodane vrednosti, da se delodajalcu splača, medtem ko v javnem pa fikusi ne rabijo imeti nobene vrednosti.
Quack !

bm1973 ::

Spet se je v Sloveniji začela faza hvaljenja javnerga sektorja kot nekaj dobrega.

Tako tukaj, opažam pa to tudi na Linkedin...

Očitno tisti v kleti na Trstenjakovi (ali kje že) navijajo zase...

LeQuack je izjavil:

Je velika razlika med fikusom v pisarni v javnem sektorju ali pa privat. V privat mora ta fikus vseeno imeti dovolj dodane vrednosti, da se delodajalcu splača, medtem ko v javnem pa fikusi ne rabijo imeti nobene vrednosti.

Problem je da lahko imaš ti đabe fikuse v pisarni če nihče ne naredi zadeve potem... tega se premalo zavedamo...

Đabe tebi 50 fikusov v pisarni če nekdo mora potem naročilo naredit...

Placni razredi(nateg delovnih) po novem, zdravstvo, solstvo, javna uprava.
Takoj ugotovis zakaj nekaterih hudo primanjkuje. Taksnega patoloskega norcevanja iz tehnicno/poklicnega kadra verjamem da se Afriske drzave ne poznajo.

https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...
https://www.uradni-list.si/files/RS_-20...

bbbbbb2024 ::

pongping je izjavil:

Placni razredi(nateg delovnih) po novem, zdravstvo, solstvo, javna uprava.
Takoj ugotovis zakaj nekaterih hudo primanjkuje. Taksnega patoloskega norcevanja iz tehnicno/poklicnega kadra verjamem da se Afriske drzave ne poznajo.

https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...

Če sem odkrit, to meni nič ne pomeni. Razredi gor ali dol.

Sem že rekel, da mora biti plača bolnišničnega osebja biti vezana na to, koliko dobijo od zavarovalnice. Produktivnost se tu kar lepo da izmeriti.

kamiKaZaA je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Nadaljuješ z neupoštevanjem dejstva, da nimaš pojma o državi ne o davkih. Če ne bi šlo v državo, bi ti imel enako plačo samo delodajalec bi plačal manjši bruto. Ne bi pa imel, recimo cest, šolstva in še kaj.

Ti nimaš pojma. Če imaš po pogodbi bruto plačo ti je ne more znižati, ker so se prispevki znižali. Nižji kot so prispevki, višji imaš neto in na temu bi se moralo delati. In če bi ta lopovska vlada pustila olajšavo kot si jo je zamislila prejšnja vlada (katere mimogrede nisem podpiral niti je ne bom nikoli volil - SDS fašiste) bi vsak imel danes najmanj 2000EUR neto več na računu.

Aneks k pogodbi boš podpisal dragi naivni Kamikaza. Zaradi izrednih razmer v podjetju ali kakšnega tretjega izgovora. Ne v vseh podjetjih. Samo v takih, ki že zdaj ne izplačujejo božičnice in se jim 600 neobdavčenih eurov zdi prehud strošek.

In res prikupno, da ne boš volil SDS, boš pa zagotovo kakšno drugo stranko, ki bo spet ustoličila SDS.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Poglej si vse pomembne reforme, ki jih je Golob imel v planu in ni naredil niti enega niti najmanjšega koraka proti njim.
Se pravi da smo popolnoma izgubili 4 leta. Nobenga premika na nobenem področju, v časih ko se cel svet spreminja hitreje kot kadarkoli. Zarad vojne v Ukrajini, zarad Trumpa, zarad Kitajske. Samo mi smo točno tam kjer smo bli pred 4 leti, pa še malo na slabšem.

LeQuack ::

Utk je izjavil:

Poglej si vse pomembne reforme, ki jih je Golob imel v planu in ni naredil niti enega niti najmanjšega koraka proti njim.
Se pravi da smo popolnoma izgubili 4 leta. Nobenga premika na nobenem področju, v časih ko se cel svet spreminja hitreje kot kadarkoli. Zarad vojne v Ukrajini, zarad Trumpa, zarad Kitajske. Samo mi smo točno tam kjer smo bli pred 4 leti, pa še malo na slabšem.

Pozabil si da smo izgubili že vseh 30+ let po osamosvojitvi. Od takrat naprej stagniramo.
Quack !

On želi povedati, da smo mi preneumni, da bi razumeli, da bomo na boljšem po tem, ko bo država prisilila podjetja v izplačilo 600 eur božičnice sedaj, ko nam je država pobrala dodatnih 1k do 2k eur letno. Le kako nam to ni jasno.

Zraven tega pa izplačilo božičnice JS ne zažira proračuna države, kar je res edinstven primer na svetu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Pojdi hitro spet malo pojokat v temo za opozarjanje moderatorjev, kako te ostali žalijo. Ker za sabo itak ne bereš.
««
157 / 158
»»