Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi

dronyx ::
Pri nas so številni mnenja, da če si levo usmerjen, si depolitiziran, če si desno usmerjen, si pa ekstremist.

harmonkar9 ::
Ja, ali ekstremist ali pa trol, to so najbolj pogoste obtožbe. Tako levaki demonizirajo nas domoljube.

Scaramouche3 ::

Malo o aktualnem stanju ekstremizma v Združenem kraljestvu. 
What's like living in the UK?
I can't complain.
That's good.
No. I mean I can't complain. I might go to jail.
(vir X)
UK free speech crackdown sees up to 30 people a day arrested for petty offenses such as retweets and cartoons.
(New York Post)

I can't complain.
That's good.
(vir X)
UK free speech crackdown sees up to 30 people a day arrested for petty offenses such as retweets and cartoons.
(New York Post)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

MojsterX ::
Malo o aktualnem stanju ekstremizma v Združenem kraljestvu.
I can't complain.
That's good.
(vir X)
(New York Post)
temu se reče menjava prebivalstva. samo 30 let se rabi in pade vsaka trdnjava z menjavo prebivalstva. London je padel, Britanci so manjšina in trend kaže na popolno prevlado priseljencev in njihovih potomcev. Potem pa nastane Severna Makedonija, kjer priseljenci prevzamejo primat nad državo in postanejo Makedonci drugorazredni državljani. Ne pozabite samo 20 let se rabi...ste pripravljeni na drugi uradni jezik v Sloveniji v krajih?
Demographics of London @ Wikipedia

Malidelničar ::
Scaramouche3 je izjavil:
Pri nas so številni mnenja, da če si levo usmerjen, si depolitiziran, če si desno usmerjen, si pa ekstremist.![]()
Moram reči,da je to kar lep povzetek, ne obstaja ekstremna levica, to je center, vse ostalo je ekstrem..
S tem, da je Overtonovo okno premaknjeno povsem v 'kuku-lele', tako v tujini kot tudi pri nas, če recimo gledamo 1990, da je bila klasično-liberalna sredina takrat SDZ, leva sredina so bili pa recimo ZSMS.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Pri nas so številni mnenja, da če si levo usmerjen, si depolitiziran, če si desno usmerjen, si pa ekstremist.![]()
Moram reči,da je to kar lep povzetek, ne obstaja ekstremna levica, to je center, vse ostalo je ekstrem..
S tem, da je Overtonovo okno premaknjeno povsem v 'kuku-lele', tako v tujini kot tudi pri nas, če recimo gledamo 1990, da je bila klasično-liberalna sredina takrat SDZ, leva sredina so bili pa recimo ZSMS.
Dober povzetek...

temu se reče menjava prebivalstva. samo 30 let se rabi in pade vsaka trdnjava z menjavo prebivalstva. London je padel, Britanci so manjšina in trend kaže na popolno prevlado priseljencev in njihovih potomcev. Potem pa nastane Severna Makedonija, kjer priseljenci prevzamejo primat nad državo in postanejo Makedonci drugorazredni državljani. Ne pozabite samo 20 let se rabi...ste pripravljeni na drugi uradni jezik v Sloveniji v krajih?
Pri nas so največji problem priseljenci srbskega porekla, ki volijo za levake. Albanci pri nas na srečo vedo, kaj je dobro za Slovenijo:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

bm1973 ::
Ne pozabite samo 20 let se rabi...ste pripravljeni na drugi uradni jezik v Sloveniji v krajih?
Nope, nismo...
Sam vse gre v to smer...
Uradni jezik Slovenije -> albanščina.

Problem postane zelo velik takrat, ko neka politična opcija ugotovi, da z uvažanje ljudi dejansko uvaža tudi bodoče volivce in to potem postane kot droga. VB se mi zdi da se je zbudila v neki drugi državi in so sedaj mnogi šokirani. Ampak večji del Evrope čaka ta šok. Danes za osvajat neka ozemlja sploh ne potrebuješ nobene vojske, samo dovolj visoko nataliteto. Po moje sicer tu poti nazaj ni več. Zgolj upaš lahko, da se ta proces odvije mirno in brez prevelikega števila mrtvih. V to pa nisem čisto prepričan.
Se je pa menda kralj Karel III učil arabsko zato, da bi lahko bolje razumel Koran v izvirniku. Pa to menda ni šala.

Zgodovina sprememb…

Utk ::
Zgolj upaš lahko, da se ta proces odvije mirno in brez prevelikega števila mrtvih. V to pa nisem čisto prepričan.
To se ne more končat dobro. Ta vrsta Muslimanov, ki leze naokoli, z ostalimi ne more sobivat mirno, če bi, bi ostali doma.
Konča se lahko samo na en način. In vidimo v Palestini kako.

Tule še tabelarični prikaz demografije Londona od 1961 do 2021.
Seveda je potrebno te številke jemati z nekaj rezerve, verjetno pa prav daleč od resnice niso. Mene kot turista v Londonu sicer ta multikulturnost ni motila, verjetno pa britanci v številnih predelih Londona ne morejo več živeti ali kupiti nepremičnine, ker so preprosto tam nezaželeni in je prenevarno. Čedalje večkrat preberem tudi, da se uporablja pri nekaterih velikih mestih v VB, na Švedskem, v Nemčiji, Belgiji, Franciji in še kje izraz NO GO cone. To pomeni, da si tja policija več ne upa in v teh conah vladajo razne tolpe ali verska pravila. Ampak o tem se ne sme preveč govorit, ker je politično "občutljivo".
Zgolj upaš lahko, da se ta proces odvije mirno in brez prevelikega števila mrtvih. V to pa nisem čisto prepričan.
To se ne more končat dobro. Ta vrsta Muslimanov, ki leze naokoli, z ostalimi ne more sobivat mirno, če bi, bi ostali doma.
V demokraciji načeloma lahko nekdo, ki ima večino, tudi ukine demokracijo in inštalira kaj drugega. VB je nekakšen pilotski projekt, kaj čaka še ostale v Evropi.
Zgodovina sprememb…

Res je, Izraelci jih morajo potisnit ven, te migrante. Naj gredo nekam drugam. Samo ne k nam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

@harmonkar9: Se pogajam za tvojo izpustitev iz ujetništva. Po moje nihče v tej državi ne bi smel biti proti njegovi volji zaprt v vlažni kleti in z omejenim dostopom v internet!

Vam sporočim TRR kamor lahko nakažete prostovoljne prispevke, če bom slučajno moral za @harmonkar9 plačati odkupnino. Seveda nič obveznega, da nismo v prekršku.

Vesela novica! @harmonkar9 je rešen iz ujetništva. Vse se je srečno končalo in je na koncu prevladal razum. 

Zgodovina sprememb…

mtosev ::
Se kdo strinja s politiko naše vlade do Izraela? Jaz podpiram našo držo in to da smo priznali Palestino.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

feryz ::
Uporabljaj pravilne izraze.
Nas ni noben nič vprašal. Ti lahko podpiraš zgolj držo fajonke.
Že ko je hodila fufljo nastavljat v Izrael in jim ploskat, smo bili nekateri proti.
Zdaj smo pa še bolj. Ker gre samo in le za hinavščino.
Nas ni noben nič vprašal. Ti lahko podpiraš zgolj držo fajonke.
Že ko je hodila fufljo nastavljat v Izrael in jim ploskat, smo bili nekateri proti.
Zdaj smo pa še bolj. Ker gre samo in le za hinavščino.

Se kdo strinja s politiko naše vlade do Izraela? Jaz podpiram našo držo in to da smo priznali Palestino.
Strinjaš se da smo priznali državo, ki nima določenih mej, stranka na oblasti, sicer itak neizvoljena, ima pa v programu izbris sosednje države?
Tolk o tem kdo je za mir.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Zunanja ministrica Tanja Fajon in predsednica Nataša Pirc Musar sta ob začetku jubilejnega 20. strateškega foruma na Bledu izpostavili, da se svet sooča s številnimi krizami in izzivi, ter se zavzeli za krepitev demokratičnih načel, diplomacije, človečnosti in vladavine prava. 24ur
Meni je skoraj komično, ko na eni strani poudarjajo vladavino prava in demokracijo, v enem delu države, ki sicer še nima določenih mej, pa vlada Hamas, ki je vse v enem. Oblast, lokalna samouprava, policija, redarstvo, vojska, pravosodje, izvrševanje kazenskih sankcij, duhovna oskrba, vzgoja predšolskih otrok, trgovina, posel in finance. Kako gre to skupaj, si ne predstavljam. Ampak za domači politični obračun bo tudi tako v redu. V svetovnem merilu pa te poteze ne pomenijo praktično ničesar. Izrael je zadnji, ki ga to briga.
Se pa sicer strinjam, da je rešitev za Palestince lastna država, ki bo mednarodno priznana, ampak pod določenimi pogoji. Med pogoji pa mora biti priznanje obstoja države Izrael ter demontaža terorističnih organizacij. Hamas ni edina. Palestinci so trenutno samo orodje v rokah Irana in njegovih interesov na Bližnjem vzhodu. Tam jih sicer praktično nihče ne mara, ker z njimi pridejo tudi težave.
Meni je skoraj komično, ko na eni strani poudarjajo vladavino prava in demokracijo, v enem delu države, ki sicer še nima določenih mej, pa vlada Hamas, ki je vse v enem. Oblast, lokalna samouprava, policija, redarstvo, vojska, pravosodje, izvrševanje kazenskih sankcij, duhovna oskrba, vzgoja predšolskih otrok, trgovina, posel in finance. Kako gre to skupaj, si ne predstavljam. Ampak za domači politični obračun bo tudi tako v redu. V svetovnem merilu pa te poteze ne pomenijo praktično ničesar. Izrael je zadnji, ki ga to briga.
Se pa sicer strinjam, da je rešitev za Palestince lastna država, ki bo mednarodno priznana, ampak pod določenimi pogoji. Med pogoji pa mora biti priznanje obstoja države Izrael ter demontaža terorističnih organizacij. Hamas ni edina. Palestinci so trenutno samo orodje v rokah Irana in njegovih interesov na Bližnjem vzhodu. Tam jih sicer praktično nihče ne mara, ker z njimi pridejo tudi težave.
Zgodovina sprememb…

Telbanc ::
Dej no mir. To nam je itak naročeno. Tko ko za referendum o arbitraži. Naši še prdnejo težko, brez da jim to ukažejo od zunaj. To je gesta, da se vidi, kot da evropa nekej počne, pa ne počne nič. Edino da tja odhajajo ladje in transportni avijoni z orožjem, seveda v izraelske Luke. Menda ja ne mislite, da vsa ta bombandiranja, Sirije, Libanona, Irana, Gaze..... da je to zastojn in da se rakete proizvajajo v Izraelu. To se vse lepo dovaža v Izrael, ki če citiramo "opravlja umazano delo, namesto nas".
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Nekateri trdijo, da naše drži za jajca Iran zaradi pranja denarja v naši banki. Jaz v to sicer ne verjamem, ni pa seveda nemogoče. Če slučajno to res drži, pa sme prepričan, da bo Izrael to izvedel in jim serviral ob prvi priliki.

Strinjaš se da smo priznali državo, ki nima določenih mej, stranka na oblasti, sicer itak neizvoljena, ima pa v programu izbris sosednje države?
Izrael je za mir kot vedno. Tudi z Libanonom, Sirijo, Iranom, pa že prej z Irakom. Najhuje pri naših levakih je to, da so sprožili plaz, druge države pa zdaj sledijo. Sramota od sramote.

čigra ::
Seveda meje ima! A veš iz katerega leta?
To da Židje kradejo in si prisvajajo to zemljo od 1967, je najbrž isto, kot delajo Rusi v Ukrajini od 2014!
A lahko zanikaš?

Seveda meje ima! A veš iz katerega leta?
To da Židje kradejo in si prisvajajo to zemljo od 1967, je najbrž isto, kot delajo Rusi v Ukrajini od 2014!
A lahko zanikaš?
V katerih mejah smo je mi priznali?
Je Palestina leta 65 obstajala? Kdaj je nehala obstajat?

Meni je vseeno čudno, zakaj je vlada šla all-in v to "Palestina" zadevo?
Recimo so to res hoteli, ali so se zaciklali in ne morejo zlesti več ven?

MojsterX ::
Malidelničar je izjavil:
Meni je vseeno čudno, zakaj je vlada šla all-in v to "Palestina" zadevo?
ker mamo tupasto vlado da amena. Mi kot majhna država bomo pamet solil velikim. Namesto da bi bili pametni in pretkani. Zato pa nas hrvati šišajo povsod po EU po demokraciji. Sramoto tako nam dela ta vlada v tem mandatu, da ne govorim o fiasku z NATOm in referendumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MojsterX ()

paradajzos ::
Oooooooooooohhhh, kok kjut, pa mi imamo tudi kraljevsko poroko, oooooooooohhhhhh…!
A je to volilna kampanja, nejc?
A gresta potem kam z vladnim letalom? A bo kaj v New Yorku dogajalo? Gre PM v Washington Crony Donya čakat pred kakšen WC, da ga prestreže in mu začne razlagat o svojih načrtih za utopit v davkih srednji sloj in bi lahko primerjala zapiske?
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...

A gresta potem kam z vladnim letalom? A bo kaj v New Yorku dogajalo? Gre PM v Washington Crony Donya čakat pred kakšen WC, da ga prestreže in mu začne razlagat o svojih načrtih za utopit v davkih srednji sloj in bi lahko primerjala zapiske?
Načrtovalka poroke leta: 'Sta zelo preprosta ženin in nevesta'
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

MojsterX - jaz sem slišal razlago, da je to namenoma izbrana visoko čustvena tema, na kateri želijo pridobivati volivce, ampak ne vem, meni se to zdi zelo čudno. Ker recimo še 2 leti nazaj je bila prva tema, izjemnega pomena za mlade, masovna gradnja najemnih stanovanj in z le-to povezan obsežni investicijski načrt ....
Ne vem.
Ne vem.

paradajzos ::
Malidelničar je izjavil:
MojsterX - jaz sem slišal razlago, da je to namenoma izbrana visoko čustvena tema, na kateri želijo pridobivati volivce, ampak ne vem, meni se to zdi zelo čudno. Ker recimo še 2 leti nazaj je bila prva tema, izjemnega pomena za mlade, masovna gradnja najemnih stanovanj in z le-to povezan obsežni investicijski načrt ....
Ne vem.
Saj 200000 novih stanovanj je že zagotovljenih, zdej gremo novim zmag…davkom naproti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

kriptobog ::
Malidelničar je izjavil:
Ne vem.
Ja nategniki so jih. Vedo, da od njih ne bo glasov. ZDaj se pa ukvarjajo s Palestino, ker je dovolj muslijov pri nas in želijo njihove glasove. Mesec pa lobira pri ciganih

Priznanje Palestine ni nič. To dejanskega stanja tam ne spremeni čisto nič in ne reši problema. Za rešitev problema bi morala Palestina najprej demontirati teroristične organizacije, ki tam vladajo že desetletja (videl na lastne oči), vzpostaviti bi morali normalno oblast na celem ozemlju, lahko tudi ob pomoči kakšne Jordanije in še koga, vzpostaviti neko delujočo ekonomijo (sedaj so odvisni večinoma od pomoč, ker tam neke resne ekonomije pač ni) ter s sosednjim Izraelom rešiti mejo ter seveda opustiti idejo velike palestine do morja. To je utopija. Za dolgoročni mir Izrael tudi potrebuje neko garancijo, da se jim ne ponovi spet 7. oktober, hkrati pa bo moral tudi Izrael demontirati kakšno svojo naselbino. Če Palestinci ali Izrael na to niso pripravljeni, potem priznanje gor ali dol, miru še dolgo ne bo. Priznanje je stunt za domačo javnost.

dronyx - pa na tem res realno lahko zmagaš volitve?????
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()

Za rešitev problema bi morala Palestina najprej demontirati teroristične organizacije, ki tam vladajo že desetletja
Jaz sem proti, ker Gospod Netanyahu pravi, da je to slabo za Izrael
At a Likud party conference in 2019, Benjamin Netanyahu said:
"Anyone who wants to thwart the establishment of a Palestinian state has to support bolstering Hamas and transferring money to Hamas ... This is part of our strategy – to isolate the Palestinians in Gaza from the Palestinians in the West Bank."

Malidelničar je izjavil:
dronyx - pa na tem res realno lahko zmagaš volitve?????
Misliš pri nas? To je morda par procentov glasov hipijev iz filozofske fakultete, ki bližnjega vzhoda niso videli od daleč, tako kot ga ni videla večina od teh, ki sedaj blebetajo o Palestini. Jaz razumem problem, ki ga tam imajo že zelo dolgo in po moje je rešiljiv, samo ne pa tako enostavno, kot si kdo naivno misli.

socialec ::
Sicer iz sosednje teme ampak najdete vzporednice z aktivnostmi na forumu?
Ne vem, če je že kdo omenil super dokumentarec "Putinova mreža v Evropi".
Zanimivo in pričakovano. Pa da ne bomo vedno brali, da samo Kavboji delajo sranje po svetu.
Da, odličen dokumentarec o tem, koliko milijard Putin investira tudi v rusko propagando oz. dejansko "demokratično" rušenje oblasti v EU (in drugod po svetu) že več let.

nejclp ::
paradajzos je izjavil:
Oooooooooooohhhh, kok kjut, pa mi imamo tudi kraljevsko poroko, oooooooooohhhhhh…!
zakaj pa mene sprašuješ? nič ne škodi mal populizma, tudi retardi pomenijo glasove, to desnjakarji dobro veste in prakticirate.

primoz4p ::
Ker smo že pri retardih ... zanimiv kriterij za določanje le-teh. Eno leto si genij, drugo pa retard. Velja predvsem za tehnične smeri; 30+let po osamosvojitvi in uvedbe demokracije...
Danes bo šolske prage prestopilo na tisoče mladih glav, številne med njimi nadarjene. A naša država zna biti do posameznikov, ki se hitro učijo, hitro mislijo in so uspešni, prej mačehovska kot spodbujajoča. Tako pri mladih z izstopajočimi dosežki pristojni pogosto iščejo dlako v jajcu, zato marsikdo ostane brez Zoisovih štipendij. Poleg tega nimamo niti strategije v zvezi z nadarjenimi otroki, opozarja Jožef Školč, glavni tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). V nadaljevanju pojasnjujemo razloge, zakaj rek, da na mladih svet stoji, pri nas ne velja.
Naš nedavni članek o Zoisovih štipendijah je močno odmeval. Oglasilo se je nekaj staršev nadarjenih otrok, med njimi tudi oče fanta, ki je ostal brez štipendije ob vpisu v srednjo šolo: upoštevali mu niso treh izjemnih dosežkov na tekmovanjih, ki so jih leto pred tem še upoštevali. Fant bo danes prestopil prag tretjega letnika, sodni boj za štipendijo pa še ni zaključen. Štipendije ni dobil, ker tekmovanja, na katerih je požel uspehe, niso bila sofinancirana iz ustreznih javnih sredstev.
https://info360.si/solstvo/oglasajo-se-...
Danes bo šolske prage prestopilo na tisoče mladih glav, številne med njimi nadarjene. A naša država zna biti do posameznikov, ki se hitro učijo, hitro mislijo in so uspešni, prej mačehovska kot spodbujajoča. Tako pri mladih z izstopajočimi dosežki pristojni pogosto iščejo dlako v jajcu, zato marsikdo ostane brez Zoisovih štipendij. Poleg tega nimamo niti strategije v zvezi z nadarjenimi otroki, opozarja Jožef Školč, glavni tajnik Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). V nadaljevanju pojasnjujemo razloge, zakaj rek, da na mladih svet stoji, pri nas ne velja.
Naš nedavni članek o Zoisovih štipendijah je močno odmeval. Oglasilo se je nekaj staršev nadarjenih otrok, med njimi tudi oče fanta, ki je ostal brez štipendije ob vpisu v srednjo šolo: upoštevali mu niso treh izjemnih dosežkov na tekmovanjih, ki so jih leto pred tem še upoštevali. Fant bo danes prestopil prag tretjega letnika, sodni boj za štipendijo pa še ni zaključen. Štipendije ni dobil, ker tekmovanja, na katerih je požel uspehe, niso bila sofinancirana iz ustreznih javnih sredstev.
https://info360.si/solstvo/oglasajo-se-...