Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi

bbbbbb2024 ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Mogoče ti ne razumeš povsem, kaj se dogaja. To "zaviranje" razslojevanja družbe se na koncu sprevrže v mantro "vsi enaki, vsi revni". Vsi ministri (za finance) sanjarijo, kako bo ne vem, biciklist Pogačar plačeval davke - v Sloveniji. In jih ne plačuje. V Monako je spizdil. Kaj pa zakonca Login? Na Ciper sta spizdila. Zakaj vsi, ki imajo denar, spizdijo?
Obdavčitve pa so vendarle fatalistične. Nekje sem ujel, da Čehi plačujejo za zdravstveno zavarovanje za dlako manj kot mi. In vendar znajo z denarjem delati (očitno) bolje. Za to plačano ne dobimo nič, oziroma zelo malo. Niti obliža na urgenci ne dobiš v doglednem času, stari ljudje umirajo na hodnikih bolnic, ker ni postelje. Ta neučinkovitost je problem.
Zaviranje razslojevanja družbe je nujno potrebno, da se ne znajdemo po hitrem postopku v fevdalizmu, kjer ima nekdo vse, ostalih 50 pa nič. Italijani imajo dober rek - soldi fa soldi, merda fa merda - denar gravitira k denarju. Po mojem svetovnem nazoru je prav, da bogatejši (sposobnejši, srečnejši) sloj družbe pomaga dvigati revnejši sloj družbe, če ne zaradi altruizma pa zaradi skrbi za lastno varnost. Verjetno si bil kdaj v zelo razslojeni državi, kjer se bojiš hoditi po ulici, da te nekdo ne štihne za 10€? No, v Sloveniji tega skoraj ni, tudi zato, ker vsaj v večini poskrbimo za res revne.
Tega sem se bal. Da boš začel nakladati ko una debelunka, ki se zgraža nad cenami inzulina za njeno pumpico v Ameriki, je pa debela kot sod in ne naredi nič na sebi, da tega inzulina ne bi več potrebovala (v takih enormnih količinah).
To je realnost slovenske skrbi za reveže:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
Na CSD se drenjajo lenuhi, lopovi in špekulanti, da dobijo svoje "pravice".
Seveda sem bil v zelo razslojeni državi, ampak take v Evropi ni. Morda recimo v Skopju v barakarskem naselju, v Moldaviji na robu s Transnistrijo, deli Barcelone so nevarni.
Bil sem tudi v Maleziji, tako da vem, kaj je razslojenost. Vendar recimo v Maleziji gre za ljudi, ki živijo na robu Kuala Lumpurja, dejansko v džungli, jedo iz bananinih listov. Gre za to, da ti ljudje niso "zapadli" v revščino, ampak so bili vedno revni. Inmdonezija je enaka. Kup nekih plemen, vsi zelo revni.
To pa ni situacija v Sloveniji. Slovenija mora dati visokoproduktivnim možnost in priložnost. 50+ % davka na prihodke to ni. Za ljudi, kot je Pogačar bi jaz uvedel dvoje:
a) izhodna davčna obveznost - lahko postane rezident tuje države, samo prej pa mora plačati izhodni davek in potem lahko gre
b) s SLO zastavo se lahko vidno identificirajo samo rezidenti Slovenije, slovenski zamejci ali slovenski izseljenci. Pogačar pa ne. Naj si kurčevo zastavo Monaka obesi na surlo, bedak.

nejclp ::
Plus, prav komično, kako te matra tale Irglova.
Ja, fajn, da ti je komično, nejclp, ne morem pomagati, da si me tako premeteno in manipulantsko nadmodril, da me je vrglo iz tira. In če si to bil sposoben že pri meni, kakšen učinek imaš šele na druge in okolico? To ni naravni talent, to mora biti vrhunska priučena spretnost, kdo ve, kje, kdo ve, s strani koga. Jasno pa je, čemu. Ne bom te predlagal za brisanje, mislim da te nikdar nisem, moram enkrat poskusiti. Menim sicer, da je bolj koristno, da opozarjam nate in na tvojo destruktivno propagandistično vlogo skozi izkušeno trpljenje in ponižanje.
Dej razloži, kako je linkanje na dejstva manipulacija?
Aja, plus, sem pozabil vprašat, firesnake, tukaj jajota nisem omenjal, kaj te je zmotilo, da si predlagal izbris? https://slo-tech.com/forum/t836590/p857...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

socialec ::
Menda je po oceni mnenjskih strokovnjakov in idelogov navajanje nekdanjih pregovorov na plakatih ob cesti sovražna propaganda in manipulacija.
Ti si mene zavestno s pomočjo Mladine izpred 20 let prepričal, da je Eva Irgl prosrbska in da nimamo istih vatlov do nje, ker je naša. Meni je to tako zmanipuliran šok, da sem šel že proti strehi. A moram še kaj dopisovati?
No, k sreči, sem eden redkih, ki ga je to tako prizadelo, še takratna nasprotna politična stran, razen Mladine in tebe, kaj si že, tega niti ni poskušala politično vnovčiti tako kot si ti želel zavestno škodovati meni in ti je skoraj uspelo!
Od same groze še imam zdaj težave v slovnico in vrstnim redom besed, da ne omenjam poslabšanja splošnega zdravja.

https://slo-tech.com/forum/t836590/p855...
Ne, manipulacija bi bila, če bi trgal iz konteksta in sestavljal razne "pregovore" v nove vsebine.
Vprašanje, če te Ceca moti, zakaj te ne moti Irglova, ki je tri prste kazala, ob četniškem vojvodi, je popolnoma legitimno.
Zgolj napopal sem vir, pa še to šele potem, ko je vaša stran to zahtevala, ker začuda niste nič vedeli o tem. Zgleda so levakarsko murgelski MSM premalo molzli to aferico, bi se morali po desnjakarskih zgledovat.
Menda je po oceni mnenjskih strokovnjakov in idelogov navajanje nekdanjih pregovorov na plakatih ob cesti sovražna propaganda in manipulacija.
Ti si mene zavestno s pomočjo Mladine izpred 20 let prepričal, da je Eva Irgl prosrbska in da nimamo istih vatlov do nje, ker je naša. Meni je to tako zmanipuliran šok, da sem šel že proti strehi. A moram še kaj dopisovati?
No, k sreči, sem eden redkih, ki ga je to tako prizadelo, še takratna nasprotna politična stran, razen Mladine in tebe, kaj si že, tega niti ni poskušala politično vnovčiti tako kot si ti želel zavestno škodovati meni in ti je skoraj uspelo!
Od same groze še imam zdaj težave v slovnico in vrstnim redom besed, da ne omenjam poslabšanja splošnega zdravja.
Ne, manipulacija bi bila, če bi trgal iz konteksta in sestavljal razne "pregovore" v nove vsebine.
Vprašanje, če te Ceca moti, zakaj te ne moti Irglova, ki je tri prste kazala, ob četniškem vojvodi, je popolnoma legitimno.
Zgolj napopal sem vir, pa še to šele potem, ko je vaša stran to zahtevala, ker začuda niste nič vedeli o tem. Zgleda so levakarsko murgelski MSM premalo molzli to aferico, bi se morali po desnjakarskih zgledovat.

Saj tudi ob cestah so samo navedbe nekoč pomembnih pregovorov glede Slovenije, pa se levakarsko murgelski MSM zmrdujejo nekaj in razlagajo, da gre za manipulacijo in sovražno propagando.
Jaz sam nimam posebnih problemov s prebivalci Srbije, še nekaj jih celo poznam, če ne rovarijo proti Sloveniji, EU, NATO. Ceca me ne moti, ne vem, čemu želiš preusmeriti pozornost nanjo, kaj si že... Mogoče vejo drugi? Ceca? Ceca? Kaj je že Ceca? Žena nekega srbskega zločinca? To ti manipulativno primerjaš z Evo Irgl? Ne bom niti iskal kakšnih linkov o njej in njeni zgodovini, preprosto mi je sama premalo pomemben akter, da bi se izplačalo ukvarjati z njo. Za razliko tebe do Eve Igrl in namernega škodovanja meni, da sem že šel proti strehi, kar resda ni ravno fojba ampak to so že detajli.
Boste po 20 letih pa menda ja Igrlico molzli na polno z Mladino in Levico, če drugi niso prepoznali priložnosti? Samo upam lahko, da bo vse skupaj tako daleč, da bo potrebno vnovčevati! Do jutri cob zelo verjetno EI ne bo odstopila, čeprav sem jo javno pozival sam v globokem šoku in razočaranju.
Samo Janša bo spet zafukal...
PS: Evo, slovnica še kar trpi zaradi šoka.

Saj tudi ob cestah so samo navedbe nekoč pomembnih pregovorov glede Slovenije, pa se levakarsko murgelski MSM zmrdujejo nekaj in razlagajo, da gre za manipulacijo in sovražno propagando.
Jaz sam nimam posebnih problemov s prebivalci Srbije, še nekaj jih celo poznam, če ne rovarijo proti Sloveniji, EU, NATO. Ceca me ne moti, ne vem, čemu želiš preusmeriti pozornost nanjo, kaj si že... Mogoče vejo drugi? Ceca? Ceca? Kaj je že Ceca? Žena nekega srbskega zločinca? To ti manipulativno primerjaš z Evo Irgl? Ne bom niti iskal kakšnih linkov o njej in njeni zgodovini, preprosto mi je sama premalo pomemben akter, da bi se izplačalo ukvarjati z njo. Za razliko tebe do Eve Igrl in namernega škodovanja meni, da sem že šel proti strehi, kar resda ni ravno fojba ampak to so že detajli.
Boste po 20 letih pa menda ja Igrlico molzli na polno z Mladino in Levico, če drugi niso prepoznali priložnosti? Samo upam lahko, da bo vse skupaj tako daleč, da bo potrebno vnovčevati! Do jutri cob zelo verjetno EI ne bo odstopila, čeprav sem jo javno pozival sam v globokem šoku in razočaranju.
Vprašanje, "če te Ceca moti, zakaj te ne moti Irglova, ki je tri prste kazala, ob četniškem vojvodi" nisem postavil tebi, ampak paradajzosu. Kako naj bi vedel, da boš ti krčevito uletel in doživljal travme.
Kar se velikosrbstva tiče, sta Ceca in Bora dokaj primerljiva, prva je bila žena srbskega zločinca (ne vem pa, koliko zločinov v imenu velikosrbstva je storila, če kakšnega sploh), drugi pa je bil četniški vojvoda, ki je Slovence razglasil za "bečke konjušare" (in enako, ne vem, ali je sodeloval v kakšnih operacijah etničnega čiščenja). Ne primerjam Eve Irgl s Ceco, pripopal sem slikco, kjer Irglova kaže tri prste, ob četniškem vojvodi in vprašal, zakaj paradajzosa to ne moti.
Glede molzenja, vaša stran je dala pobudo, da naj gre politična korektnost v PM in s tem v zvezi menim, da če ena stran lahko popa plakate, zakaj jih ne bi še druga,materiala je dovolj, pa da vidimo, kakšen efekt bo. Nate očitno ima precejšen.

Vprašanje, "če te Ceca moti, zakaj te ne moti Irglova, ki je tri prste kazala, ob četniškem vojvodi" nisem postavil tebi, ampak paradajzosu. Kako naj bi vedel, da boš ti krčevito uletel in doživljal travme.
Kar se velikosrbstva tiče, sta Ceca in Bora dokaj primerljiva, prva je bila žena srbskega zločinca (ne vem pa, koliko zločinov v imenu velikosrbstva je storila, če kakšnega sploh), drugi pa je bil četniški vojvoda, ki je Slovence razglasil za "bečke konjušare" (in enako, ne vem, ali je sodeloval v kakšnih operacijah etničnega čiščenja). Ne primerjam Eve Irgl s Ceco, pripopal sem slikco, kjer Irglova kaže tri prste, ob četniškem vojvodi in vprašal, zakaj paradajzosa to ne moti.
Glede molzenja, vaša stran je dala pobudo, da naj gre politična korektnost v PM in s tem v zvezi menim, da če ena stran lahko popa plakate, zakaj jih ne bi še druga,materiala je dovolj, pa da vidimo, kakšen efekt bo. Nate očitno ima precejšen.
Podpišem! +1

Razumem, zdaj si preložil na paradojzosa, tudi prav :D
Meni si pa samo hotel (in žal tudi uspel) zdravstveno oslabiti, saj si nedvomno opazil, da sem bolj čustveno labilen, škodovati meni glede Eve Irgl, po tvoje nekašni slovenski Ceci, ker je pokazala tri prste na koncertu v Srbiji pred 20 leti? Bo Eva Irgl končno predmet predvolivnega obdobja po 20 let od članka v Mladini ali bo to ostalo na forumu z zlemi nameni?
Meni sicer ni bilo nikdar toliko tolerirane politične nekorektnosti kot tebi v enem samem mesecu, moram se malo bolj 'sistemsko izražati', mi pa očitno ne gre najbolj, ker sem iz nekaterih tem že banan, tako to pač je, a ne, moderatoriat? Škoda sicer, da moderatorji ne razgrnejo, da bi malo primerjali, kdo je kje brisan in banan in v kakšnem kontekstu.
Ampak bomo že, počakamo, kaj boste v Mladini in Levici končno naredili z Evo Igrl na volitvah v 2026 glede na članek iz Mladine v 2005. Pričakujem nekaj v smislu, če žura kot Srbkinja, na koncertu kaže tri prste kot Srbkinja, se druži s srbskimi zabavljači, potem je... Srbkinja - ali pač celo Ceca!?
Vem, da ti rad vcepljaš kolektivno krivdo, brez skrbi :D
Meni si pa samo hotel (in žal tudi uspel) zdravstveno oslabiti, saj si nedvomno opazil, da sem bolj čustveno labilen, škodovati meni glede Eve Irgl, po tvoje nekašni slovenski Ceci, ker je pokazala tri prste na koncertu v Srbiji pred 20 leti? Bo Eva Irgl končno predmet predvolivnega obdobja po 20 let od članka v Mladini ali bo to ostalo na forumu z zlemi nameni?
Meni sicer ni bilo nikdar toliko tolerirane politične nekorektnosti kot tebi v enem samem mesecu, moram se malo bolj 'sistemsko izražati', mi pa očitno ne gre najbolj, ker sem iz nekaterih tem že banan, tako to pač je, a ne, moderatoriat? Škoda sicer, da moderatorji ne razgrnejo, da bi malo primerjali, kdo je kje brisan in banan in v kakšnem kontekstu.
Ampak bomo že, počakamo, kaj boste v Mladini in Levici končno naredili z Evo Igrl na volitvah v 2026 glede na članek iz Mladine v 2005. Pričakujem nekaj v smislu, če žura kot Srbkinja, na koncertu kaže tri prste kot Srbkinja, se druži s srbskimi zabavljači, potem je... Srbkinja - ali pač celo Ceca!?

chort ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Zaviranje razslojevanja družbe je nujno potrebno, da se ne znajdemo po hitrem postopku v fevdalizmu, kjer ima nekdo vse, ostalih 50 pa nič. Italijani imajo dober rek - soldi fa soldi, merda fa merda - denar gravitira k denarju. Po mojem svetovnem nazoru je prav, da bogatejši (sposobnejši, srečnejši) sloj družbe pomaga dvigati revnejši sloj družbe, če ne zaradi altruizma pa zaradi skrbi za lastno varnost. Verjetno si bil kdaj v zelo razslojeni državi, kjer se bojiš hoditi po ulici, da te nekdo ne štihne za 10€? No, v Sloveniji tega skoraj ni, tudi zato, ker vsaj v večini poskrbimo za res revne.
Tega sem se bal. Da boš začel nakladati ko una debelunka, ki se zgraža nad cenami inzulina za njeno pumpico v Ameriki, je pa debela kot sod in ne naredi nič na sebi, da tega inzulina ne bi več potrebovala (v takih enormnih količinah).
To je realnost slovenske skrbi za reveže:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
Na CSD se drenjajo lenuhi, lopovi in špekulanti, da dobijo svoje "pravice".
Seveda sem bil v zelo razslojeni državi, ampak take v Evropi ni. Morda recimo v Skopju v barakarskem naselju, v Moldaviji na robu s Transnistrijo, deli Barcelone so nevarni.
Bil sem tudi v Maleziji, tako da vem, kaj je razslojenost. Vendar recimo v Maleziji gre za ljudi, ki živijo na robu Kuala Lumpurja, dejansko v džungli, jedo iz bananinih listov. Gre za to, da ti ljudje niso "zapadli" v revščino, ampak so bili vedno revni. Inmdonezija je enaka. Kup nekih plemen, vsi zelo revni.
To pa ni situacija v Sloveniji. Slovenija mora dati visokoproduktivnim možnost in priložnost. 50+ % davka na prihodke to ni. Za ljudi, kot je Pogačar bi jaz uvedel dvoje:
a) izhodna davčna obveznost - lahko postane rezident tuje države, samo prej pa mora plačati izhodni davek in potem lahko gre
b) s SLO zastavo se lahko vidno identificirajo samo rezidenti Slovenije, slovenski zamejci ali slovenski izseljenci. Pogačar pa ne. Naj si kurčevo zastavo Monaka obesi na surlo, bedak.
Torej si tudi ti videl kam pripelje razslojevanje družbe in še vedno misliš, da je samo nižanje davkov prava rešitev? Prava rešitev za visoko produktivnost je za začetek stabilno gospodarsko okolje, ki aktivno podpira podjetniško kulturo in hkrati drakonsko kaznuje izigravanja zakonodaje in delavskih pravic.
Na CSD se drenjajo tisti, ki se tam lahko drenjajo, ker jim to dovoli (namenoma ali zaradi nesposobnosti zakonodajalcev) luknjasta zakonodaja in pomanjkanje učinkovitega inšpekcijskega nadzora. Ampak tega ne rešiš z nižjim davkom za 3000+ plače.
Glede Pogačarja in ostalih davčnih pijavk pa podpišem. Prav tako podpišem, da imamo neučinkovit javni sektor in nategunskega zasebnega, da se državne inštitucije projektov lotevajo slabše kot PGDji, da imamo resno erozijo strokovnosti na vseh področjih, in da se na vsak razpis prijavljajo dvorni izvajalci s svojimi procenti odločevalcem.
O temu, da je plačilo na roke nekaj najbolj normalnega pa raje ne bi, narod še ni zrel da bi končno doumel, da si vlada sam, da ni več izgovor Dunaj ali Beograd (kamoli Bruselj), ampak da si je za stanje kriv izključno sam. In da je edina rešitev uradnike in politike klicati na odgovornost, brez odpustkov zaradi strankarske pripadnosti.

Bellator ::
bbbbbb2024 je izjavil:
a) Kaj je izhodna davčna obveznost

b) Če misliš, da zastopanje Slovenije škodi državi, ali pa da bi športniki zato raje plačevali več davka, da ga politika neodgovorno zapravi, potem se hudo motiš.
O temu, da je plačilo na roke nekaj najbolj normalnega pa raje ne bi, narod še ni zrel da bi končno doumel, da si vlada sam, da ni več izgovor Dunaj ali Beograd (kamoli Bruselj), ampak da si je za stanje kriv izključno sam. In da je edina rešitev uradnike in politike klicati na odgovornost, brez odpustkov zaradi strankarske pripadnosti.
Preseneča me, da ni še bolj pogosto glede na to, kako se davkoplačevalski denar porabi.
Narod si ne vlada sam, lol. Kje si pa to pobral? Klicari politike na odgovornost, svašta

Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

feryz ::
O temu, da je plačilo na roke nekaj najbolj normalnega pa raje ne bi, narod še ni zrel da bi končno doumel, da si vlada sam, da ni več izgovor Dunaj ali Beograd (kamoli Bruselj), ampak da si je za stanje kriv izključno sam. In da je edina rešitev uradnike in politike klicati na odgovornost, brez odpustkov zaradi strankarske pripadnosti.Tudi ti ne dojameš, da je pol evra od vsakega evra davkov, stran vrženega. Zato tudi ne dojameš, zakaj se ljudem upira plačevanje davkov.
Za eno malo Slovenijo poberemo davkov dovolj da bi imeli zlate ceste, zlate železnice in odlično delujoče javne servise. Ampak nič od tega nimamo in nikoli ne bomo imeli nič od tega. In to ni narod kriv, narod se trudi in za te naloge pooblasti druge ljudi.
Na žalost je izbira pooblaščenih nična. Na voljo imaš govno in govno, pa izbiraj.

Razumem, zdaj si preložil na paradojzosa, tudi prav :D
Manipuliraš, nič nisem preložil, dejstva sem navedel.
Tule sem prvič omenil irglovo, nisem se s tabo pogovarjal.
https://slo-tech.com/forum/t836590/p857...
tule si pa ti uletel, v fazi zanikanja
Tvoje mentalno zdravje ni moj problem, razen toliko, da plačujem prispevke.
Irglova po moje ni slovenska Ceca, je zgolj poslanka, ki je pred 20 leti molela 3 prste v zrak, ob četniškem vojvodi.
Mah, pomoje je dost samo fotka, ne rabi komentarja, desnjakarji imate itak bujno domišljijo.

mtosev ::
Po anketah izgleda, da bo Logar prišel v parlament. Upam, da bo kaj dobrega storil.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tvoje mentalno zdravje ni moj problem, razen toliko, da plačujem prispevke.
Irglova po moje ni slovenska Ceca, je zgolj poslanka, ki je pred 20 leti molela 3 prste v zrak, ob četniškem vojvodi.
Mah, pomoje je dost samo fotka, ne rabi komentarja, desnjakarji imate itak bujno domišljijo.
Da vidimo, domnevam, da vseeno ne bo efekta, se beremo, ko bo bolj razvidno. Bolan sem pa res, ja, samo od tvojih prispevkov ne pride nič do mene :D
Zase brez dvoma.
Zate pa točno nič.
Kdo pa potem? Najboljše kar doma ostati, torej? Okej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

MojsterX ::
- najprej naj uštimajo da bodo lopovski delodajalci kaznovani dejansko, ne da naslednji dan že novo firmo ma odprte, prenesene delavce na novo firmo, na stari firmi pa neplačani prispevki itd. Dejanska prepoved odpiranje firme po vzoru Avstrije-
- spet po vzoru Avstrije naj naredijo da če delavec ne dobi plače se pritoži na vlado, vlada mu plača, potem pa država prevzame breme tožbe proti delodajalcu.
- strožje kaznovanje plačilne nediscipline. Če ne plačaš v roku, ajde opomin in potem takoj izterjava ali zapor. Ne pa sedaj ko so davčni dolžniki oproščeni.
- strogo kaznovanje dela na črno
- prepovedat kakršnekoli svetovalne pogodbe politkom, ki so ponikalnice denarja za razne prijatelje politkov
- strogo prepovedano prepodaja diplomskih nalog štedentov, ki jih preprodajajo razni profesorji in dekani politikom v obliki svetovalnih nalog
- strogo prepovedati župansko in politično funkcijo.
To je samo vrh korupcije.
- spet po vzoru Avstrije naj naredijo da če delavec ne dobi plače se pritoži na vlado, vlada mu plača, potem pa država prevzame breme tožbe proti delodajalcu.
- strožje kaznovanje plačilne nediscipline. Če ne plačaš v roku, ajde opomin in potem takoj izterjava ali zapor. Ne pa sedaj ko so davčni dolžniki oproščeni.
- strogo kaznovanje dela na črno
- prepovedat kakršnekoli svetovalne pogodbe politkom, ki so ponikalnice denarja za razne prijatelje politkov
- strogo prepovedano prepodaja diplomskih nalog štedentov, ki jih preprodajajo razni profesorji in dekani politikom v obliki svetovalnih nalog
- strogo prepovedati župansko in politično funkcijo.
To je samo vrh korupcije.

O temu, da je plačilo na roke nekaj najbolj normalnega pa raje ne bi, narod še ni zrel da bi končno doumel, da si vlada sam, da ni več izgovor Dunaj ali Beograd (kamoli Bruselj), ampak da si je za stanje kriv izključno sam. In da je edina rešitev uradnike in politike klicati na odgovornost, brez odpustkov zaradi strankarske pripadnosti.Tudi ti ne dojameš, da je pol evra od vsakega evra davkov, stran vrženega. Zato tudi ne dojameš, zakaj se ljudem upira plačevanje davkov.
Za eno malo Slovenijo poberemo davkov dovolj da bi imeli zlate ceste, zlate železnice in odlično delujoče javne servise. Ampak nič od tega nimamo in nikoli ne bomo imeli nič od tega. In to ni narod kriv, narod se trudi in za te naloge pooblasti druge ljudi.
Na žalost je izbira pooblaščenih nična. Na voljo imaš govno in govno, pa izbiraj.
Se pravi izberemo davčno utajevanje in defetizem? Za menoj potop? Namesto da bi s prstom pokazali na govno, mu rekli govno in zahtevali, da se ga skida?

Ja, ker nikoli ne boš pobral toliko davkov, kolikor so jih oni sposobni pokrasti.
Zakaj torej pobirati še več? Da bodo še več pufov na to vzeli?
Daš v malho pol manj, pa naj optimizirajo.

Po anketah izgleda, da bo Logar prišel v parlament. Upam, da bo kaj dobrega storil.
Logar je (bil) drugi človek SDS. Res kdorkoli misli, da bo pa sedaj drugačen?
- Ena opcija je, da je verjel v vse kar počne najbolj koruptivna stranka v Sloveniji, kar ga dela koruptivno pizdo.
- Druga opcija je, da ni verjel, ampak je čakal da bo nekega dne on kapo namesto JJa, kar ga dela oportunistično koruptivno pizdo.
Zdaj pa izberi.

Ja, ker nikoli ne boš pobral toliko davkov, kolikor so jih oni sposobni pokrasti.
Optimizirali ne bodo na sebi, ampak na tebi in tvojih otrocih. Ne bi bilo boljše, da mi njih optimiziramo?

Zase brez dvoma.
Zate pa točno nič.
Ne vem, da bi jaz kaj rabil. Jaz si samo želim Slovenijo brez Janše in levice.

tule si pa ti uletel, v fazi zanikanja
Eh, to ni bilo zanikanje, mni se ni zdelo verjetno, ker je tako, hmm, 'močna'...
Navadno je tako, da kile nabereš spotoma proti starosti, ne da jih imaš pri 29 letih ali koliko je bila stara takrat, saj ne vem, boste že vi izračunali pred volitvami.
BMK za EI, ni sama niti moja volivna preferenca.
Logar je (bil) drugi človek SDS. Res kdorkoli misli, da bo pa sedaj drugačen?
- Ena opcija je, da je verjel v vse kar počne najbolj koruptivna stranka v Sloveniji, kar ga dela koruptivno pizdo.
- Druga opcija je, da ni verjel, ampak je čakal da bo nekega dne on kapo namesto JJa, kar ga dela oportunistično koruptivno pizdo.
Zdaj pa izberi.
Optimizirali ne bodo na sebi, ampak na tebi in tvojih otrocih. Ne bi bilo boljše, da mi njih optimiziramo?
Koga, potem? Koga, svetuj!
Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:
a) Kaj je izhodna davčna obveznost![]()
To imajo Nemci vpeljano. Pri njih leti na eno specifično situacijo. Si v Nemčiji 7 let ali več, imaš investicije (v lastno firmo, recimo). Ko si na debelo zaslužil, ter bi se ti bolj izplačalo, da si rezident Monaka, recimo, plačaš davek.
Gre točno za to situacijo, kjer ti je okolje omogočilo vzpon, zdaj, ko bi bilo pa treba nekaj v okolje dati, m pa hočeš spizditi. Recimo, tenisač Becker je hotel tako spizditi, pa so dacarji dokazali, da je samo fiktivno šel v Monako, da je še vedno več kot pol leta bil v Nemčiji. Pa take.
Jaz upam, da bo več glasov dobil, kot Janša. Ker JJ je toksičen. Postal je hudo ciničen do ljudi. Zagrenjen, celo. Logar se je pravi čas odlepil od te druščine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2024 ()

bbbbbb2024 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
To imajo Nemci vpeljano. Pri njih leti na eno specifično situacijo. Si v Nemčiji 7 let ali več, imaš investicije (v lastno firmo, recimo). Ko si na debelo zaslužil, ter bi se ti bolj izplačalo, da si rezident Monaka, recimo, plačaš davek.
Gre točno za to situacijo, kjer ti je okolje omogočilo vzpon, zdaj, ko bi bilo pa treba nekaj v okolje dati, m pa hočeš spizditi. Recimo, tenisač Becker je hotel tako spizditi, pa so dacarji dokazali, da je samo fiktivno šel v Monako, da je še vedno več kot pol leta bil v Nemčiji. Pa take.
Jaz upam, da bo več glasov dobil, kot Janša. Ker JJ je toksičen. Postal je hudo ciničen do ljudi. Zagrenjen, celo. Logar se je pravi čas odlepil od te druščine.
Se strinjam. JJ je pač nor. Slabo, da ima kult osebnosti.

bbbbbb2024 je izjavil:
To je zdaj čisto teoretično ali je že kaj bolj določnega? Recimo, da res dobi, super, čeprav ima 'Ceco', kaj sledi? Imamo to že ozaveščeno?
Koga, potem? Koga, svetuj!
V Sloveniji smo tako uspešno odrekali poklic politika, da je to vprašanje resnično vredno milijon evrov.
Mogoče ne milijon ampak kakšne 350k, ajde, socialci močno sanjamo :D Ampak trolanje in forumiranje je eno, realnost je drugo. Torej, kaj, kot socialec moram dolgoročno paziti na svojo socialno!
Zgodovina sprememb…

fikus_ ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Malidelničar je izjavil:
In other news:
Imeli smo prav: SIJ bo nacionaliziran
https://www.finance.si/imeli-smo-prav-s...
Kakšne tri scenarije je šef SDH Žiga Debeljak v torek predstavil lastniku, vodstvu in bankam upnicam SIJ. Narobe svet: SDH, ki ima dva nadzornika v SIJ, protestira nad slabim delovanjem nadornega sveta.
A je to dobro?
1)
Pa iz koga s ti norca delaš? Resno!!!
SIJ smo dokapitalizirali s 700 ali 800 milijoni in ga nato prodali za 200 milijonov.
Kaj se ti norca delaš iz nas?
Tu je problem predvsem Rus, ki je izčrpal SIJ za 60 mio EUR:
https://necenzurirano.si/clanek/preiska...
to je on-record. Off-record pa je verjetno SIJ plačeval denar kam. To je potrebno nadzorni svet poklicati na osebno odgovornost.
SIJ je imel 400+ mio EUR rezerv. To je nekdo obral do konca. Za to se gre. SIJ bi moral iti v stečaj, uhati Debeljak pa v zapor.
To, da je država prodala za 200 milijonov, ni težava kupca, če se prav spomnim, tudi ni bilo interesa za nakup 3/4 SIJ.
Koliko denarja je ven potegnil, je stvar lastnika, tisto pomoč ki so jo dobili v (po)korona času je ponujala država in so jo koristili, to da so si potem delili denar, je bilo tudi po reglcih , ki jih je predpisala država.
Po 2022 so imeli v SIJ viška denarja in zaradi sankcij proti RU niso mogli denarja kar tako ven potegniti. Vem da so zaposleni takrat dobili maksimalni regres in božičnico ter v januarju "delovno uspešnost" za preteklo leto. kasneje so kot kaže pogruntali sistem, kako seliti denar iz SIJ v tujino.
Vsa jeklarska industrija v EU ima težave zaradi visokih cen energentov in CN konkurence, sesaj še Trumpovih carin,..., v EU se je zaprlo že kar nekaj jeklarskih firm, tudi v DE.
Sedaj pa naj bi se pri bankah dogovorili za 25 milijonov kredita.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

BuDi79 ::

GregiB ::
Res ne vem, zakaj se iz tega želi delat deko morbidno dramo... Ja... res je... večina volilnega telesa v rodni grüdi voli emotivno. In večini se je kandelaber popeo na štango. In edini način, da pride do žezla je, da bodisi minira trenutno vlado (ali pa se zminira kar sama), ali pa, če poleg njegove zabetonirane baze uspe v parlament še vsaj 3 satelitom, ki ga potegnejo čez ciljno črto.
Osebno z volilnega listka takoj črtam Jajota in vse stranke, za katere smatram, da mu lahko pomagajo do žezla, pa vse nacionaliste, pa po bell curvu stranke, ki so na skrajnostih političnega spektra.... potem pa od ostalih črtam tiste, za katere menim, da ni nobene možnosti, da dosežejo oz. presežejo parlamentarni prag... Zaradi nekvalitetne politične ponudbe (kar je sicer stanje v večini južnoevropskih demokracij) ostane hudo malo za zbirat... Pa zberem tisto, kar je od ostanka najmanj slabo... Žal...
Svaka čast tistim, ki so prepričani, da svoj glas na naših volitvah oddajo kvalitetnim kandidatom
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

bbbbbb2024 je izjavil:
To je zdaj čisto teoretično ali je že kaj bolj določnega? Recimo, da res dobi, super, čeprav ima 'Ceco', kaj sledi? Imamo to že ozaveščeno?
Najmanj to se bo zgodilo, da JJ ne bo menjal direktorja policije, sove in še nečesa prvo popoldne. In potem prekopaval arhive. In potem šel nekam na romanje, se ne spomnim več kam.
Potem pa fokus na gospodarstvo. To je potrebno. Ter zviševanje dodane vrednosti na zaposlenega. Ker od tod pridejo večji prispevki za karkoli.
In seveda reforma, da se znižajo obremenitve plač in zvišajo obremenitve nepremičnega premoženja.
In se poenostavi poslovanje. Namesto plačevanja malice in stroškov poti - v Trzinu je eno celo naselje goljufov, ki se na Ministrstvo vsak dan "vozijo" iz Primorja, Dolenjske, Gorenjske, Prekmurja na delo.
Ter seveda povečati splošno davčno olajšavo za to.

A veš kako se zviša vrednost na zaposlenega? Z umetnim višanjem plač in inflacijo.
In točno to delajo. Še malo pa bomo Švica. Pir bo 10 do 20 evrov, pica pa 30 do 50. Švica, vam povem.
In točno to delajo. Še malo pa bomo Švica. Pir bo 10 do 20 evrov, pica pa 30 do 50. Švica, vam povem.

bbbbbb2024 je izjavil:
Najmanj to se bo zgodilo, da JJ ne bo menjal direktorja policije, sove in še nečesa prvo popoldne. In potem prekopaval arhive. In potem šel nekam na romanje, se ne spomnim več kam.
Potem pa fokus na gospodarstvo. To je potrebno. Ter zviševanje dodane vrednosti na zaposlenega. Ker od tod pridejo večji prispevki za karkoli.
In seveda reforma, da se znižajo obremenitve plač in zvišajo obremenitve nepremičnega premoženja.
In se poenostavi poslovanje. Namesto plačevanja malice in stroškov poti - v Trzinu je eno celo naselje goljufov, ki se na Ministrstvo vsak dan "vozijo" iz Primorja, Dolenjske, Gorenjske, Prekmurja na delo.
Torej, kdo bo to uredil iz tega slovenskega 'kalejdoskopa' politikov? Verjetno kakšen nov politik? So to sicer samo želje ali že kar cilji? Želje so pa lepe, to pa.

bbbbbb2024 je izjavil:
Vem, kako se zviša dodana vrednost na zaposlenega. Veš ti, kako se to stori?Jaz imam dovolj veliko. Če bi vsi v Sloveniji imeli tolikšno, problemov ne bo bilo.
A veš kolikšno imajo tisti, od katerih pričakuješ, da jo bodo dvignili? In to gobezdajo?
Upam da ste jemali negativne številke v šoli.

Ok, sta se sfelačila. Katere politike predlagata torej, stare, nove, še nerojene?
Volitve bodo menda nekje čez 6-8 mesecev, prej zelo verjetno ne.
Volitve bodo menda nekje čez 6-8 mesecev, prej zelo verjetno ne.
Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:
Torej, kdo bo to uredil iz tega slovenskega 'kalejdoskopa' politikov? Verjetno kakšen nov politik? So to sicer samo želje ali že kar cilji? Želje so pa lepe, to pa.
Logar. Če bo predsednik vlade. Če bo JJ, bo zopet zašel na represivna ministrstva, kopanje po arhivih in kosteh in potem romanje v tri krasne.

Take, ki ne obstajajo. Torej nobene.
Brezvladje in gas. Imamo, kar imamo. Vsaj kradlo bi se manj, če jih ne bi bilo. In novih davkov ne bi bilo.
Ne pozabite da po volitvah pridejo novi ali višji davki. Veliko njih.
Brezvladje in gas. Imamo, kar imamo. Vsaj kradlo bi se manj, če jih ne bi bilo. In novih davkov ne bi bilo.
Ne pozabite da po volitvah pridejo novi ali višji davki. Veliko njih.

bbbbbb2024 je izjavil:
Logar. Če bo predsednik vlade. Če bo JJ, bo zopet zašel na represivna ministrstva, kopanje po arhivih in kosteh in potem romanje v tri krasne.
Ok, to je plan A, navkljub 'Ceci'. So v predvideni kakšni dodatni plani, B, plan C? F poznamo.
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Logar je nastal kot JJ mini me, on še vedno ni nedolžen tega,da je JJ naredil copy paste stranko ker je pač ratal domobransko radioaktiven in rabi stranko,ki bo ko bo postala vladajoča, lepo postavil v koalicijo in spet vladal iz ozadja..
Ampak res upam,da Logar ni na posterju paradajza...

Malidelničar ::
Logar ima po mojem šanse, sploh iz vidika, da ima krepko pred štartom kampanije že 6-7%, kar je solidna baza.
Najpomembneje je, da po sondažah gre nad 10% potem je pa vse možno.
Najpomembneje je, da po sondažah gre nad 10% potem je pa vse možno.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

MojsterX ::
logar bo sigrno bil v parlamentu. PRoblem je ker že sedaj kaže izdajalske namere da bo prijateljeval z Levico in SD. torej spet nov obraz , zadaj pa stare barabe.

Bellator ::
bbbbbb2024 je izjavil:
bbbbbb2024 je izjavil:
Za a) prvič slišim in me res zanima kakšen praktičen primer.
Glede primera Becker je pa tudi pri nas podobno oziroma praktično povsod po svetu (na primer Valentino Rossi v Italiji), če si v državi več kot 183 dni, si davčni zavezanec.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

Jaz okoli Logarja mislim takole. Vem, da je iz sdsja in sem mnenja, da si večina ljudi zasluži drugo priložnost. Jaz res upam, da se je odtresel sdsja in postal bolj normalen politik. Zato bi mu dal drugo priložnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Feryz, boš kmalu umrl ali kaj, da si tako obupan, da boš zato še kar iste volil? Če boš vmes umrl, obljubim, da ti vsaj jaz prižgem svečko, če bom obveščen.
Nejclp-ova 'Ceca' Eva Irgl ne moti mtoseva, kar zanimivo.
Nejclp-ova 'Ceca' Eva Irgl ne moti mtoseva, kar zanimivo.