Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi

Ring0Ruin ::
Malidelničar je izjavil:
Ring0Ruin: evo tu se strinjava, dividende so super za delavce.
Ampak glej a ne obstaja boljši model za to, bolj korekček kot neka histerična palica, ki vseka kar vsepovprek?
Recimo za začetek da se naredi kakšne nove kotacije na LJSE.
Kot malidelničar poznam zadevo in mi je nenavadno, zakaj ta vlada na vzpodbuja več kotacij na LJSE, za male vlagatelje, za tiste najmanjše, da se jim da priložnost. ???
Dividende so super zadeva, samo ko pa je treba izgube pokrivat pa delničarji več ne bi bili nič krivi :D
Osnovni problem je da je LJ borza predraga... jaz ne razumem zakaj država to ne spodbuja na način da bi vsak državljan z davčno številko avtomatsko imel online račun na LJ borzi kjer bi lahko kupoval in holdal delnice ZASTOJN (recimo po tem ko imaš pa več kot 10.000 vrednosti delnic pa simbolično plačilo recimo 1EUR/mesec) hkrati pa bi bili nakupi in prodaje za slovence BREZPLAČNI... in davki avtomatsko odvedeni
Jaz grem stavit da s tako spodbudo bi SLO borza dobila nor zagon... Sploh če bi omogočili da nekdo namesto v penzijo daje na ta račun in tu investira v SLO delnice...
Zakaj Mato? Zato ker je Ljubljanska Borza eno tako skorumpirano telo, kot bi ga naredil ti.
Daj si tole malo preberi: https://ljse.si/si/o-nas/695
Tam okrog Delnicarjev, ker vem, da nisi najbolj pametno, kaj sele nacitano bitje.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ring0Ruin ()

Mato989 ::
To je ravno problem
Edini delničar Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana je Zagrebačka burza d.d., Ivana Lučića 2a, 10000 Zagreb, Hrvaška
Torej mora SLO postavit svojo borzo in konec...
Edini delničar Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana je Zagrebačka burza d.d., Ivana Lučića 2a, 10000 Zagreb, Hrvaška
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

To je ravno problem
Mato, pa ne, da si ugotovil, da je zasebni kapital skodljivec in je edino, kar imamo koristnega, drzava, ki jo zasebni kapital in njegovi lakaji, redno blatijo - za lastno korist, se razume?
To bi bilo pa presunljivo napredno zate, lahko recemo celo, da je evolucijski preskok od amebe do opice.
Ampak, daj mi povej nekaj, bos sel naslednje pocitnice spet darovati, svoj denar, na hrvasko obalo, da bos sofinanciral hrvaski odkup, se enega slovenskega podjetja?
Zgodovina sprememb…

MrStein ::
Hvala mainstreamu da so namensko ignorirali temo. Madžarska je za nas svetilnik demokracije - tudi medijsko. Postali smo Rusija
Kaki mainstream, kriv je pr. SDS-a in JJ, če bo zakon šel skozi. Zakaj? Ker nagovarjajo vedno samo svojih 20% ljudi, ki so že tako vedno prepričani v SDS. Na tak način 50% ne moreš dobiti nikoli!
Hmm, dobili so 92%.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mato989 ::
To je ravno problem
Mato, pa ne, da si ugotovil, da je zasebni kapital skodljivec in je edino, kar imamo koristnega, drzava, ki jo zasebni kapital in njegovi lakaji, redno blatijo - za lastno korist, se razume?
To bi bilo pa presunljivo napredno zate, lahko recemo celo, da je evolucijski preskok od amebe do opice.
Ampak, daj mi povej nekaj, bos sel naslednje pocitnice spet darovati, svoj denar, na hrvasko obalo, da bos sofinanciral hrvaski odkup, se enega slovenskega podjetja?
Ne zasebni kapital ni škodljivec, škodljvie so VSE slovenske vlade ker tega niso uredile... ker raje se ukvarjamo z dodatnimi davki namesto recimo predlogom kot je moj.
Na dopust bom šel tam kjer mi bodo ponudili boljšo kvaliteto morja, itd... ne glede na državo... če bo to Slovenija bo pač Slovenija... ne bom pa sam svoje kvalitete dopusta slabšal zavoljo SLO sleparskih podjetij.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!

To je ravno problem
Ne zasebni kapital ni škodljivec, škodljvie so VSE slovenske vlade ker tega niso uredile... ker raje se ukvarjamo z dodatnimi davki namesto recimo predlogom kot je moj.
Na dopust bom šel tam kjer mi bodo ponudili boljšo kvaliteto morja, itd... ne glede na državo... če bo to Slovenija bo pač Slovenija... ne bom pa sam svoje kvalitete dopusta slabšal zavoljo SLO sleparskih podjetij.
Ok, si ze nazaj na stopnji alge.
Zasebni kapital je skodljivec, zaradi njega slovenske vlade tega niso naredile.
In, ce bos sel na Hrvasko, bos se eno podjetje pomagal spraviti v Hrvaske roke. Saj klasika, spet pametujes, dokler ne bi moral sam nekaj ukreniti, boh ne daj, se necemu odpovedati, glede svojih lastnih prepricanj.
Mislim, saj jaz te razumem, sem ze dolgo mnenja, da bi Stajersko morali zamenjati za Istro. Da se spet zdruzite z rodno mentaliteto, mi pa dobimo nazaj bolj-slovence-od-vas.
(p.s. jaz Hrvaske meje nisem prestopil, ze vec kot 10 let... in sem Hrvasko obravnaval kot to kar je: "fly over country")
Zgodovina sprememb…

tomlin ::
Referendumska zavrnitev zakona o dodatku za umetniške dosežke je jasen signal volivcev, da se elitistične in nepremišljene poteze v trenutnih razmerah ne bodo tolerirale. Ministrica Vrečko je s tem zakonom pokazala popolno nerazumevanje družbene klime in prioritet državljanov. Medtem ko se mnogi borijo z nizkimi pokojninami, zdravstvenimi težavami in draginjo, vlada promovira zakone, ki koristijo peščici privilegiranih.
Očitki o negospodarnosti, ideološkem preoblikovanju zgodovine in ignoriranju strokovne javnosti so pretežki, da bi jih lahko kar tako pometli pod preprogo. Če želi vlada ohraniti vsaj nekaj politične kredibilnosti, bi morala ukrepati. Čas je, da Vrečko odide – naj bo to zaradi interpelacije, politične presoje premierja ali njenega lastnega občutka za odgovornost. Če pa tega čuta nima, potem je to še en dokaz, zakaj ni primerna za vodenje ministrstva.
Očitki o negospodarnosti, ideološkem preoblikovanju zgodovine in ignoriranju strokovne javnosti so pretežki, da bi jih lahko kar tako pometli pod preprogo. Če želi vlada ohraniti vsaj nekaj politične kredibilnosti, bi morala ukrepati. Čas je, da Vrečko odide – naj bo to zaradi interpelacije, politične presoje premierja ali njenega lastnega občutka za odgovornost. Če pa tega čuta nima, potem je to še en dokaz, zakaj ni primerna za vodenje ministrstva.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman

Referendumska zavrnitev zakona o dodatku za umetniške dosežke je jasen signal volivcev, da se elitistične in nepremišljene poteze v trenutnih razmerah ne bodo tolerirale.
Ne sanjaj. Edina zadeva, ki jo je referendum pokazal je, da je naveza fasistov s klerofasisti, v zadnjih 6 letih, izgubila 7% volilcev.
Pred korona strahovlado fasistov, so referendumi redno dobivali 30% podporo fasistov, ker so pac vsi SDSovci in NSijevci, ki so bili se sposobni hodit, prisli na volisca. Tokrat jih je bilo 7% manj.
Pove pa tudi, da s takim procentom, naslednjih volitev ne boste dobili, Furer pa tudi ni vec najmlajsi. Bo zdrzal se 8 let?
Zgodovina sprememb…

Referendumska zavrnitev zakona o dodatku za umetniške dosežke je jasen signal volivcev, da se elitistične in nepremišljene poteze v trenutnih razmerah ne bodo tolerirale.
Ne sanjaj. Edina zadeva, ki jo je referendum pokazal je, da je naveza fasistov s klerofasisti, v zadnjih 6 letih, izgubila 7% volilcev.
Pred korona strahovlado fasistov, so referendumi redno dobivali 30% podporo fasistov, ker so pac vsi SDSovci in NSijevci, ki so bili se sposobni hodit, prisli na volisca. Tokrat jih je bilo 7% manj.
Pove pa tudi, da s takim procentom, naslednjih volitev ne boste dobili, Furer pa tudi ni vec najmlajsi. Bo zdrzal se 8 let?
Tvoje etiketiranje s “fašisti” in “klerofašisti” samo potrjuje, da nimaš nobenega resnega argumenta in da ti je vsak drugačen pogled avtomatično sovražnik. Referendum ni bil o “fašistih”, ampak o zelo konkretni zakonodaji, ki jo je javnost množično zavrnila. In to ne zaradi ideologije, ampak zaradi zdravega razuma. Ljudje so jasno povedali, da nočejo, da se javni denar deli po netransparentnih in elitističnih kriterijih, medtem ko povprečni upokojenci životarijo. Če je to zate “fašizem”, potem imaš težavo z realnostjo – ne volivci.
M. Friedman
M. Friedman

@ring
Aha, "fašist" je zdaj vsak, ki noče, da se javni denar deli brez meril? Zanimiva "definicija". Verjetno si tudi vsak, ki raje kupi kruh kot pa subvencionira umetniški performans v plenicah, zasluži etiketo?
Aha, "fašist" je zdaj vsak, ki noče, da se javni denar deli brez meril? Zanimiva "definicija". Verjetno si tudi vsak, ki raje kupi kruh kot pa subvencionira umetniški performans v plenicah, zasluži etiketo?
M. Friedman
M. Friedman

bbbbbb2024 ::
Malidelničar je izjavil:
Okej zakaj ni za Slovenijo delničarstvo opcija?
Da ni? Od kdaj pa to?
Potrebno je povedati, da če dobiš nagrado v obliki vrednostnih papirjev, moraš takoj plačati dohodnino.
V ZDA v večini primerov sploh ne dobiš vrednostne papirje (za nagrado), ampak opcijo nakupa. Torej, firma izda vrednostne papirje, ki jih dobiš po neki garantirani (ponavadi tekoči borzni) ceni.
Če dosežeš, da s svojim delom cena delnic zraste, potem dejansko si profitiral.
Firme tudi dajo kot del nagrade tudi vrednostne papirje - ampak to po navadi dobi ožje poslovodstvo.
Naš problem je, da je vsaka nagrada taka, da je potrebno plačati dohodnino. V ZDA plačaš dohodnino, ko delnice prodaš.
Zdaj pri nas je neka ideja zaobiti vse skupaj, da zadruga dobi delnice. To sicer levakarji nimajo pojma. Pri zadrugi so lastniki vsi ustanovitelji, ne glede na delež, ker zadruga ni kapitalska družba. To v primeru kmetijske zadruge špila, ker en kmet je en kmet in če so ustanovitelji trije, glasujejo trije.
No, kakorkoli, to nimamo urejeno,samo glede na pedigre levakarjev, dvomim, da bi to imeli tako urejeno.
Največji problem je v tem, da moraš plačati dohodnino. Če dobiš tri zastonj kumarice (od firme), bi si načeloma moral obračunati boniteto. Potem če dobiš delnice, ne more biti drugače.
Moram pa reči, da je nagrajevanje v vrednostnih papirjih, ne glede na obliko, *ZELO* limitirano, ponavadi na poslovodstvo. Da bi kar delavcem nekaj delili, to še nisem slišal.

GregiB ::
bbbbbb2024 je izjavil:
Moram pa reči, da je nagrajevanje v vrednostnih papirjih, ne glede na obliko, *ZELO* limitirano, ponavadi na poslovodstvo. Da bi kar delavcem nekaj delili, to še nisem slišal.
Slovenska Coca-Cola (CC Hellenic Bottling company) to počne še od časov, kos so pri nas imeli polnilnico. Še snažilka je lahko bila delničar
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

111111111111 ::
"Problem" pri takšni filozofiji (s katero načeloma tudi ni nič narobe, če tako želimo) je podpiranje popolne monitizacije kulture in kulturnikovih stvaritev. Torej, čeravno lahko neka umetnina pripomore slovenskemu zavedanju, prepoznavnosti, kulturni pismenosti, razsvetljenstvu slovenskega duha idr, idr... so to zgolj mehki učinki, na katere se ne more in ne lima cene, koristi pa so in država jih priznava... Ampak lej, kulturnik... narod je ocenil, da če zadeve ne znaš pretopit v ca$h, se gladko.... j....
Jebi se ti in kultura.
Ne. narod je precenil da je DOVOLJ. Najnižje plače so šle malo gor. Najvišje so udarile v strop. Naslednji zakon naj bi še razširil privilegije manjšine. Zakaj?
Vlada je ocenila da jaz ne znam s svojim denarjem, zato bom s 1.6.2025 plačeval pri plači še nekaj deset €zraven. Zaradi Goloba mi ostane manj denarja v denarnici, ker ga bo očitno država porabila bolje. Za?
Še eno propadlo stavbo? Za nagrade kulturnikom? Za višanje plač poslancem? Za uničevanje zdrastva? Za obdavčitev kriptovalut?
Vsi se napajate iz gospodarstva. Najbolje da vse skupaj crkne, pa bomo videli kdo bo pregural. Kulturniki ali delavci.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

StarMafijec je izjavil:
Nisi dovolj brihten. Ne razumeš visoke kulture. Bolje, da takih stvari ne sprašuješ, da se ne osramotiš.
Potem naj jo plačajo tisti, ki jo razumejo.
No, s tem se ne strinjam... "problem" je, da se za "prodajo" neke ideje vedno išče ekstremitete.. Če je govora o migrantih, so to vedno umazani afganistanci, katerih edini namen priti v Evropo je posiljevati klene slovenke in klati po Evropi v imenu Alaha, če je to splav, so to porodnice, ki splavijo popolnoma zdrav zarodek 2 tedna po porodu... Hočeš nekaj prodati? Zbudi v volivcu strah in gnus in zavračanje... pa ga imaš...
Če je govora o kulturi je vedno o presežkih in nagradah, to da zraven dobi denarčiče pa še 100 lenuhov pa lepo tiho.
Ne, zato sem primoran narediti samooceno glede na informacije, ki jih dobivam in jih subjektivno predelujem, kot to počne, verjamem, vsakdo izmed nas (zavestno in/ali podzavestno). In potem prihajam ponavadi do sklepov, ki pa ponavadi niso všečni približno... 19% - 28% mojih rojakinj in rojakov z volilno pravico.
Če bi znal razmišljati, bi volil Janšata. Tako pa nimaš pojma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

111111111111 je izjavil:
StarMafijec je izjavil:
Nisi dovolj brihten. Ne razumeš visoke kulture. Bolje, da takih stvari ne sprašuješ, da se ne osramotiš.
Potem naj jo plačajo tisti, ki jo razumejo.
Cakaj, saj si placeval tudi pod Jansevo vlado, za fasisticne veljake in njihove dodatke k penzijam. Pod krinko kulture, ceprav ne znajo naristati niti stick figure.
Vse kar so sedanji hoteli urediti je, pogoje za dobiti dodatek k penziji, iz naslova kulture. Da fasisti ne bi mogli vec drugim fasistom podeljevati nagrad za dela iz naslova kulture, ceprav so kulturni kot telegrafstanga.
In ti si to preprecil? Izgleda, da si idiot, ki rad placuje visje penzije aparatcikom.
Zgodovina sprememb…

Cakaj, saj si placeval tudi pod Jansevo vlado, za fasisticne veljake in njihove dodatke k penzijam. Pod krinko kulture, ceprav ne znajo naristati niti stick figure.
Vse kar so sedanji hoteli urediti je, pogoje za dobiti dodatek k penziji, iz naslova kulture. Da fasisti ne bi mogli vec drugim fasistom podeljevati nagrad za dela iz naslova kulture, ceprav nimajo kaj pokazati.
In ti si to podprl?
Nisem plačeval. jaz sem ukinil kulturni dodatek in plačeval samo zdravstvo.
Včeraj je zmagala demokracija in vas porazila. SAj veš samo fašisti, kričijo ostalim da so fašisti.

bbbbbb2024 je izjavil:
Slovenska Coca-Cola (CC Hellenic Bottling company) to počne še od časov, kos so pri nas imeli polnilnico. Še snažilka je lahko bila delničar
Pri Microsoftu si moral biti (pa še vedno moraš biti) čisto na vrhu nagrajevalne piramide, da ti firma bodisi omogoči opcije ali te nagradi z delnicami.
Ideja, da je levakarjem to všeč, je kar morbidna. Verjetno ne razumejo sistema. Nagrajevanje z delnicami,v kakšni koli obliki je oblika kapitalizma.
Neka tovarna v lasti delavcev, to se ni obneslo nikjer. Niti v Kambodžiji ne.
Sicer pa Kordiš ene njive nima v pozitivi, kaj šele eno delnico. Enoi samo. Do fabrike je še daleč.

bbbbbb2024 je izjavil:
Neka tovarna v lasti delavcev, to se ni obneslo nikjer. Niti v Kambodžiji ne.
Seveda, nerazgledani in bebavi fasisti radi trdijo tako, dejstva pa so drugacna: Worker cooperative @ Wikipedia
V Spaniji, je bila recimo Mondragon Corporation @ Wikipedia v celoti v delavskem lastnistvu in 3 najvecja korporacija v Spaniji.
Pac, degeneriranci pa tega ne veste. Ker ni v skladu z vasim znanjem, ki kaze na idiota, sami pa se imate za nekaj vec.
(me pa zanima, zakaj je bil clanek o njej izbrisan iz wikipedije, ocitno fasti pridno cenzurirajo realnost)
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: 111111111111 ()

ššš ::
Sam sem za ultrakapitalizem. Kdor ne dela, naj ne je. Zarad mene lahko tut crkne pod mostom. Te zadeve z dedovanimi borčevskimi, vdovskimi in umetniškimi pokojninami so zame, k vsako jutro vstanem in grem na šiht, nekej najbolj grozljivga in zaljivga ever. Kt da smo v srednem veku. Kr po krvi bomo dedoval privilegije? Drugi pa delat do 64tga.

ripmork ::
Delavci MLM so dlje časa prosili Luko Mesca, naj omogoči možnost delavskega odkupa podjetja (tisto, o čemur "seizing the means of production" komiji konstantno gobezdajo). No, kljub obljubam se ni premaknilo nič.
Toliko o delavskih kooperativah, zadrugah in samoupravljanju.
Capitalism FTW
Sicer je pa prav smešno brat besne odzive na rezultate referenduma in zmerjanje kogarkoli, ki ni ultra-lev in si drzne podvomit v to, da dobra mama država racionalno in preudarno ravna s pobranimi milijardami davkoplačevalskega denarja.
Toliko o delavskih kooperativah, zadrugah in samoupravljanju.
Capitalism FTW

Sicer je pa prav smešno brat besne odzive na rezultate referenduma in zmerjanje kogarkoli, ki ni ultra-lev in si drzne podvomit v to, da dobra mama država racionalno in preudarno ravna s pobranimi milijardami davkoplačevalskega denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()

harmonkar9 ::
Kaj je zdaj to? Mi zmagujemo zgodovinske referendume z 92 % od 26 %, pernatemu antidemokratu pa podpora gor? Prazna propaganda ali so ljudje čisto ponoreli?

mtosev ::
Mi bi se rabili zgledovati po Nordic modelu. Za Nordic countries deluje ta sistem zelo dobro.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()

Očitna dvojna merila leve politike in njenih medijskih podpornikov so vse bolj nesprejemljiva. Leta 2021 je bil referendum po njihovih besedah "jasna nezaupnica vladi" in "signal za odstop", danes pa isti rezultat relativizirajo kot "manipulacijo opozicije" in "napad na kulturo". Če naj referendum res izraža voljo ljudstva, potem naj bo ta volja spoštovana vedno - ne samo takrat, ko koristi politični agendi. Tudi mediji, ki so leta 2021 referendumu namenili naslovnice, danes skoraj zamolčijo jasno sporočilo volivcev.
M. Friedman
M. Friedman

Leta 2021 je bil referendum po njihovih besedah "jasna nezaupnica vladi" in "signal za odstop", danes pa isti rezultat relativizirajo kot "manipulacijo opozicije" in "napad na kulturo".
Ni bil isti rezultat, naš referendum je dosegel zgodovinskih 92 %, njihov pa samo 86 % (res so pa imeli malenkost višjo udeležbo, ampak to ni tako pomembno). Razen tega imaš pa prav, če so takrat MSM zahtevali odstope, naj pa še danes. Gospod Hojs je takrat pod pritiskom nepreklicno odstopil, torej bi danes tudi Golob moral.

ripmork ::
Mi bi se rabili zgledovati po Nordic modelu. Za Nordic countries deluje ta sistem zelo dobro.
V Skandinavskih državah stvari bolje funkcionirajo, ker razumejo, da za močno socialo najprej potrebuješ kapital in močno gospodarstvo (da ne omenjam kulture na višji ravni, precej nižje ravni korupcije, boljšega / gospodarnejšega delovanja države s sodstvom na prvem mestu, ipd). Pri nas se grejo pa politiki radi cherry-picking in selektivno jemanje le enih delov enačbe (višjih davkov), drugih pa ne. Logično potem seveda zadeve ne delujejo, dežurni kriv je pa vedno "kapitalizem" (ki ga pri nas itak duši pretirana birokracija).
Slovenija je ena od najbolj egalitarnih držav na svetu. Po višini socialnih prispevkov smo blizu vrha Evrope, višina minimalne plače glede na BDP je tudi izjemno visoka (s tem, da marsikatera država niti nima uzakonjene minimalne plače). Po obdavčitvi plač smo med bolj obremenjenimi v EU, zato nas tudi vedno več podjetij (posebej tistih, ki zaposlujejo poklice z višjo dodano vrednostjo) zapušča. Izgubljanje kapitala ob hkratni rekordni porabi (brutalno rastoč JS z vsemi NVO sateliti) pa pomeni inflacijo in posledično slabšo kupno moč prebivalstva. Rezultat pa, da mnogi hočejo še višje davke / več države

Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()

Utk ::
Res je. Tudi bi mi morali najt nafto ali pa vsaj top shit rudo, ki jo bi obdelali s skoraj zastonj hidroenergijo.
Samo kaj bi spet rekli zeleni... Se kdo spomni referenduma o vodi, kako si glasoval, Toše?

CiClon ::
Eni niste nikoli zadovoljni in se pritožujete nad vlado, ki je objektivno top 3 v Evropi in nekje top 7 na svetu. Če te vlade in dr. Goloba ne bi bilo, bi zdaj že bili v koncentracijskih lagerjih, ker fašizem. Da pa se pritožujete nad tem procentkom višjimi obdavčitvami, je pa sploh bosa... glede na kalkulator svetovnega dohodka, si s povprečno plačo v Sloveniji bogatejši od 95% svetovnega dohodka! In to je zasluga dr. Goloba in koalicije. Tako da naslednjič pomislite, še posebej ob volitvah v 2026, ali z dr. Golobom v top 5 procentov na svetu ali pa koncentracijski lager.
Zgodovina sprememb…

Kayzon ::
V Skandinavskih državah stvari bolje funkcionirajo, ker razumejo, da za močno socialo najprej potrebuješ kapital in močno gospodarstvo (da ne omenjam kulture na višji ravni, precej nižje ravni korupcije, boljšega / gospodarnejšega delovanja države s sodstvom na prvem mestu, ipd). Pri nas se grejo pa politiki radi cherry-picking in selektivno jemanje le enih delov enačbe (višjih davkov), drugih pa ne. Logično potem seveda zadeve ne delujejo, dežurni kriv je pa vedno "kapitalizem" (ki ga pri nas itak duši pretirana birokracija).
Slovenija je ena od najbolj egalitarnih držav na svetu. Po višini socialnih prispevkov smo blizu vrha Evrope, višina minimalne plače glede na BDP je tudi izjemno visoka (s tem, da marsikatera država niti nima uzakonjene minimalne plače). Po obdavčitvi plač smo med bolj obremenjenimi v EU, zato nas tudi vedno več podjetij (posebej tistih, ki zaposlujejo poklice z višjo dodano vrednostjo) zapušča. Izgubljanje kapitala ob hkratni rekordni porabi (brutalno rastoč JS z vsemi NVO sateliti) pa pomeni inflacijo in posledično slabšo kupno moč prebivalstva. Rezultat pa, da mnogi hočejo še višje davke / več države![]()
Je moznost da kopiras vsebino celega clanka? :D
V zadnjem času se je okrepil trend selitev mednarodnih tehnoloških podjetij iz Slovenije na Hrvaško in v Srbijo. Iz Slovenije se tako selijo delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, to pa slabi sodelovanje teh podjetij z lokalnim okoljem, zmanjšuje prenos znanja in znižuje prihodke v proračun.
Perutnina Ptuj bo za delovanje skupine skrbela iz Zagreba. Med podjetja, ki svoje oddelke ali poslovodstvo selijo zunaj Slovenije, so tudi Microsoft, SAP, PwC, Oracle in Cisco. A1 Slovenija je lani združilo slovensko in hrvaško upravo, podobno tudi Lidl. Na Hrvaškem imajo sedeže tudi številne mednarodne korporacije, med njimi L'Oréal in Rauch.
Slovenija vse pogosteje izgublja sedeže, talente in naložbe v korist južne sosede. Preverili smo, kdo vse se seli, zakaj in kakšne so dolgoročne posledice.

Eni niste nikoli zadovoljni in se pritožujete nad vlado, ki je objektivno top 3 v Evropi in nekje top 7 na svetu. Če te vlade in dr. Goloba ne bi bilo, bi zdaj že bili v koncentracijskih lagerjih, ker fašizem. Da pa se pritožujete nad tem procentkom višjimi obdavčitvami, je pa sploh bosa... glede na kalkulator svetovnega dohodka, si s povprečno plačo v Sloveniji bogatejši od 95% svetovnega dohodka! In to je zasluga dr. Goloba in koalicije. Tako da naslednjič pomislite, še posebej ob volitvah v 2026, ali z dr. Golobom v top 5 procentov na svetu ali pa koncentracijski lager.
V koncentracijskih lagerjih, dokler smo v EU, ne bomo, je pa fasisticna vlada, v dveh mandatih zalivala glavno mesto z vodo in solzilcem.
Dovolj pove o primitivizm, fasistov.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

chucki ::
Volil se bo sds, da vas bolnike zaklenemo
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

KAVINSKY ::
V koncentracijskih lagerjih, dokler smo v EU, ne bomo, je pa fasisticna vlada, v dveh mandatih zalivala glavno mesto z vodo in solzilcem.
Nisem vedel, da je fašizem, če se ne smeš sprehajati po obvoznici in blokirati cest kjer se peljejo delegati EU vrha.
Nor koncept, da si odgovoren za svoja dejanja, ne?
To je ziher fašizem!

delavec44 ::
Nisem vedel, da je fašizem, če se ne smeš sprehajati po obvoznici in blokirati cest kjer se peljejo delegati EU vrha.
Nor koncept, da si odgovoren za svoja dejanja, ne?
To je ziher fašizem!
Ne, fašizem je, če se on ne sme sprehajati. Za tebe pa giljotina kot smo slišali včeraj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Malidelničar ::
Ni realen za nas. Po mojem to tepe trenutno vlado, ki pod krinko nordijskega modela uvaja neke komunistično-socialistične prijeme iz sedemdesetih.
Realno, tudi če gledamo na Zahod, so politike povojne socialne države zelo delikatne in je težko zadeti ravnotežje (torej je še manjši razlog da bi to razmerje zadeli ravno nesposobni Slovenci).
Španija: zadruga Mondragon. DA DRŽI. Ampak zadeva je sicer lastniško razdeljena med delničarje/zaposlene/delavce če želite, po drugi strani pa je sestavljena iz močnih izvoznih, industrijskih in R&D intenzivnih firm, ki imajo visoke deleže na mednarodnih tržiščih. Če tega nimaš potem ti tako vodena firma skrahira v šusu.
Francija: francoski statizem. NE DELUJE VEČ (od Mitteranda naprej). Deloval je nekaj časa po vojni, ker so francoske firme bazirale na francoski industrializaciji v 19. stoletju, ki je bila poznejša od britansko-ameriško-nemške, zato so bile francoske firme primerljivo manjše, bilo jih je več, s tem je bila visoka konkurenca, in Francija v 19. stoletju (zlata doba FR) je imela relativno ugodno davčno okolje - kar je vodilo v razcvet. Ta industrijsko-znanstvena baza je nato omogočila močan položaj firmam po 1945.
Skandinavija: skandinavski model je STVAR PRETEKLOSTI. Če izvzamemo Norveško in njihovo nafto - je baziral na liberalnem ekonomskem modelu, ki je podprl takrat močno industrializacijo (pred 1900 sta bili Švedska & Finska ful revni okolji) in močna vlaganja v R&D (Ericcson, Nokia). Danska se je ekonomsko stabilizirala že prej, Finska je imela velik boom še v devetdesetih in je potem zaradi težav začela reformirati svoj model, Švedska pa je 1994 imela hudo hudo finančno-bančno krizo in od takrat ne moremo več govoriti o švedskem skandinavskem modelu (naši mediji so torej zavajali, ko so govorili o tem).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()

FireSnake ::
Številka okoli 400.000 glasov je simbolično in politično močna.
Robert Golob je leta 2022 zmagal s približno 403.000 glasovi (Gibanje Svoboda), kar je bil velik uspeh in znak volilne mobilizacije proti takratni vladi Janeza Janše. Zdaj pa skoraj isto število ljudi - 403.153 - aktivno in prepričljivo zavrne zakon njegove vlade. To ni naključje, ampak pomemben politični signal.
Če povzamemo:
-Leta 2022: ~400.000 ZA Goloba -> mandat, upanje, sprememba.
-Leta 2025: ~400.000 PROTI Golobovemu zakonu -> razočaranje, upor, streznitev.
To pomeni, da se baza volivcev, ki so ga nekoč podprli, zdaj spreminja v njegovo največjo opozicijo. Če se ta trend nadaljuje in če se do rednih državnozborskih volitev ne zgodi kak večji preobrat je povsem realno pričakovati, da bo Golob izgubil precej podpore - mogoče celo padel pod 200.000 glasov.
To pa pomeni, da bo naslednje volitve verjetno odločala nova večina z novimi obrazi ali okrepljeno opozicijo. Referendum je bil neke vrste tihi preizkus razpoloženja - in rezultat za vlado ni nič kaj spodbuden.
Zelo lepo napisano.
bbbbbb2024 je izjavil:
Slednje ne boš doživel. Holob je zmožen razglasiti izredno stanje zadnji dan svojega "vladanja", zato da potem ne bo volitev in bosta on in priležnica še dobivala rento.
To se ne more zgoditi, ker bi šli notri in ga na roko ven odnesli.
Slovenski narod je razdvojen. Rezultat referenduma je pokazal, da so zmagali nasprotniki, abstitenti in podporniki.Odvisno je samo od tega, koga vprašaš.
Dan po referendumu nekoč:
Danes:
Komedija![]()
To so pa nepristranski mediji....
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

feryz ::
Norveški sistem deluje zato, ker je denarja dovolj.
Zato nikogar ne briga, koliko se ga pokrade. Da se pokrade enormne količine, ni treba dvomiti.
Ampak če je denarja preveč, se nihče ne sekira za to.
Zato nikogar ne briga, koliko se ga pokrade. Da se pokrade enormne količine, ni treba dvomiti.
Ampak če je denarja preveč, se nihče ne sekira za to.

FireSnake ::
Absolutno ne bos zvedel od mene nicesar, kar mi na kakrsenkoli nacin ogroza anonimnost.
Zguba, ne si laskat! Nihče te ne pozna, niti te nihče noče poznati.
S svojim obnašanjem na forumu si to tudi dokazal.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Ne vem sicer, kaj je s temi ljudmi, ampak ločil se je tudi Boštjančič:
https://siol.net/trendi/zvezde-in-slavn...
Ločil se je Golob, ločila se je tudi Kloakarica. Ne vem. Človek bi pričakoval, da so se ti ljudje posvetovali v družini, preden so se spustili po toboganu, imenovanem politika. Ima sicer bivša žena od Boštjančiča prav. Cela družina je tako ali drugače vpletena v politiko.
Zdaj seveda, če so tvoje odločitve zelo sporne, potem nekaj blata dobi tudi družina, hočeš, nočeš. In vsi trije so šibali zelo zelo sporne odločitve. In to ne eno samo, več njih.
https://siol.net/trendi/zvezde-in-slavn...
Ločil se je Golob, ločila se je tudi Kloakarica. Ne vem. Človek bi pričakoval, da so se ti ljudje posvetovali v družini, preden so se spustili po toboganu, imenovanem politika. Ima sicer bivša žena od Boštjančiča prav. Cela družina je tako ali drugače vpletena v politiko.
Zdaj seveda, če so tvoje odločitve zelo sporne, potem nekaj blata dobi tudi družina, hočeš, nočeš. In vsi trije so šibali zelo zelo sporne odločitve. In to ne eno samo, več njih.

A ti bi živel s takimi ljudmi?
Ok, če iščeš takega, kot je najbolj slavna lovača, potem veš, kakšno pizdo boš dobil in zakaj si jo izbral.
Če pa se oženiš z normalnim človekom, ki se spremeni v povampirjenega kradljivca, ti verjetno ni vseeno.
Poleg tega ukradeni denar ljudi spremeni. Tudi v smislu da si želi, za večji denar, tudi bolj sijočo priležnico.
Ok, če iščeš takega, kot je najbolj slavna lovača, potem veš, kakšno pizdo boš dobil in zakaj si jo izbral.
Če pa se oženiš z normalnim človekom, ki se spremeni v povampirjenega kradljivca, ti verjetno ni vseeno.
Poleg tega ukradeni denar ljudi spremeni. Tudi v smislu da si želi, za večji denar, tudi bolj sijočo priležnico.

kamiKaZaA ::
Dobro so včeraj nafilali s tabletami RingO-ta. Ob 1:30h je šel spat in lepo sanja kako skupaj s svojimi partnerji deli dobiček (virtualni) med zaposlene (virtualno zaposlene).
https://slo-tech.com/profili/142102/?me...
Kak pa ovemu špila v glavi. Keri direktor te spi do 11:30h ali pa še dlje?

https://slo-tech.com/profili/142102/?me...
Kak pa ovemu špila v glavi. Keri direktor te spi do 11:30h ali pa še dlje?

Probaj izplačati dobiček delavcem.
Boš videl, kako to izgleda.
Ampak res probaj, jaz sem. Probal.
Redno ga izplacujemo ze vec kot 10 let. In placujemo davke.
Tacas, ko se ti izgovarjas na davke, zato, da ga ne izplacujes.
Ga izplačujete?
Koliko pa vas je, da ga izplačujete?

NekdoPach ::
Teče že tretji dan, levuharji pa se niso sprijaznili s porazom, izgovore še kar stresajo iz rokava
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comme...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NekdoPach ()

StarMafijec ::
Naah, vceraj smo samo videli, koliko volilcev premore slovenski fasizem in klerofasizem.
Zanimivo je, da število volivcev t.i. desnice ne upada. Pa so volivci desnice kao starejši.
V zadnjem času se je okrepil trend selitev mednarodnih tehnoloških podjetij iz Slovenije na Hrvaško in v Srbijo. Iz Slovenije se tako selijo delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, to pa slabi sodelovanje teh podjetij z lokalnim okoljem, zmanjšuje prenos znanja in znižuje prihodke v proračun.
Perutnina Ptuj bo za delovanje skupine skrbela iz Zagreba. Med podjetja, ki svoje oddelke ali poslovodstvo selijo zunaj Slovenije, so tudi Microsoft, SAP, PwC, Oracle in Cisco. A1 Slovenija je lani združilo slovensko in hrvaško upravo, podobno tudi Lidl. Na Hrvaškem imajo sedeže tudi številne mednarodne korporacije, med njimi L'Oréal in Rauch.
Slovenija vse pogosteje izgublja sedeže, talente in naložbe v korist južne sosede. Preverili smo, kdo vse se seli, zakaj in kakšne so dolgoročne posledice.
Kar je menda OK, ne? Tujih izkoriščevalski korporacij ne potrebujemo. Izkoriščajo našo delovno silo, dobičke odpeljejo k sebi domov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: StarMafijec ()

Teče že tretji dan, levuharji pa se niso sprijaznili s porazom, izgovore še kar stresajo iz rokava
Sem vesel, da si je nekdo od nas vzel čas in nabral podatke za pretekle referendume, ki dokazujejo, da nas je veliko proti tej vladi. Zdaj lahko levaki končno začnejo spoštovati našo zgodovinsko zmago, pernati in vrečka pa odstopita, da gremo na predčasne volitve. Ko so levaki na referendumu zbrali tistih smešnih 86 % in niti 700k volivcev, je Hojs nepreklicno odstopil. To je razlika med desnimi demokrati in levimi diktatorji, med desnim prevzemanjem odgovornosti in levim tiščanjem glave v pesek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()

GregiB ::
harmonkar9 je izjavil:
... je Hojs nepreklicno odstopil.
Kdaj je Hojs odstopil? Kdo je bil minister eno leto po Hojsovem nepreklicnem odstopu?
V rodni grüdi ministri odstopajo iz treh razlogov... bodisi dobijo evropsko službo (Šarec), se skregajo ali ne strinjajo s šefom (Bobnar, Kozlovič, Loredan, Gantar) ali se jim dokaže koruptivno dejanje oz. več njih (Pivec, Hovnik)... pa to ne vsi (Vizjak)
Clown show, ki sta ga v prejšnji vladi uprizarjala kandelaber in peljem mamo na Hrvaško (in to kar trikrat) je bil točno to... clown show...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Wrop ::
Vrečko verjetno ne bo odpihnilo iz ministrske funkcije. Te se bo držala z vsemi štirimi. Drugače bi že v nedeljo zvečer odstopila. So ji pa natrosili nekaj peska v ideološki valjar, da se bo malo upočasnil. Pozivanje na bojkot izvajanja neposredne državljanske pravice pomoje več ne bo za nekaj časa.

arnecan1 ::
A še ni dovolj o teh novih fašistih in nacistih?
Putin na vojaški paradi dejal, da je Rusija bila in bo tudi ostala "nepremostljiva ovira nacizmu" Govorijo o fašizmu, potem pa napadejo Ukrajino in Medvedjev pošilja jedrske konice na prestolnice evropskih držav https://www.rtvslo.si/svet/evropa/putin...

Saj so ga poslali v Banovce.
Trenutno fehta goloba za drobiž, da odpre nov mail in nov nick.
Kar se tega valja zastonj naokrog, je že vse ponucal.
Trenutno fehta goloba za drobiž, da odpre nov mail in nov nick.
Kar se tega valja zastonj naokrog, je že vse ponucal.

kamiKaZaA ::

mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | EU volitve 2024 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Problemi človeštva | 74609 (47228) | arnecan1 |
» | Referendum (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 55102 (41346) | Nesta |