» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
14 / 19
»»

Jeffreyy ::

To je vprašanje specifično za tistega, ki je zanikal, da je, ko je več kot očitno, da je. Ne pa splošna domneva za tiste, ki niso zanikali. Logika.

FireSnake ::

Kdaj je golobja hunta ukinila subvencije za čebelarje?
Zdaj ne dobijo prav nič!
Vsepovsod jemljejo (čebelarji, šport, ...), da lahko fojtrajo zafikance na metelkovi (takozvane kulturnike).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

MrStein ::

delavec44 je izjavil:

Pa kaj je to sranje z našim zdravstvom, da je vedno več zdravil plačljivih? Prejšnji mesec še zastonj, danes 20€. Menda ZZZS izloča pravijo v lekarni. Hkrati pa dvigujejo premije. In to naj bi bila zdravstvena reforma?

Rekel bi, da nič manj davkov ne plačuješ kot prej, in vzel zdravilo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

FireSnake ::

Vlada: Veselimo se argumentirane razprave

Interpelacija kuštrave krote.
Levajzarji pravijo, da se veselijo argumentirane debate. Ampak pozabljajo, da ne vedo, kaj to argument je. Ali tega nočejo vedeti ali so preveč zabiti je vseeno.

Vir:
https://siol.net/novice/slovenija/sds-v...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

FireSnake je izjavil:

Vlada: Veselimo se argumentirane razprave

Interpelacija kuštrave krote.
Levajzarji pravijo, da se veselijo argumentirane debate. Ampak pozabljajo, da ne vedo, kaj to argument je. Ali tega nočejo vedeti ali so preveč zabiti je vseeno.

Vir:
https://siol.net/novice/slovenija/sds-v...

SDS je obupana, izjava se je itak nanašala na več kot desetletje nazaj in nima z aktualnimi ukrepi nobene veze. Pa tudi politično ne preveč pametna poteza (kar ni presenetljivo glede na določeno korelacijo), v tej interpelaciji se bo bolj zagovarjala SDS kot pa koalicija.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

NuMaN ::

Sicer nisem simpatizer SDS, ampak kaj ima stopnja izobrazbe z vsem skupaj.

Največji bedak, ki sem ga srečal, je bil magister.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

ripmork ::

+1

Kot da višja akademska izobrazba avtomatsko pomeni višjo pamet / inteligenco. :)
Slovenija je po številu diplomantov na prebivalca precej visoko v svetu, kaj imamo od tega? En kup doktoriranih filozofov, ki nimajo aplikativnega (koristnega) znanja in se potem šlepajo po xyz državnih uradih, kjer prelagajo papirje iz enega kupa na drugega in izumljajo toplo vodo (Levica kader). Pač, rezultat dolgotrajne "sam pejt nekaj študirat za višjo stopnjo" indoktrinacije, ki je več generacij prepričala, da bo višja izobrazba po nekem čudežu avtomatsko prinesla višjo prosperiteto v družbo. Hkrati pa na vseh področjih primanjkuje majstrov in dobrih inženirjev.

Utk ::

Nekaj mi pravi da naši levičarji te slike ne bojo razumeli kot sarkastične...

delavec44 ::

Drugače pa je na volitvah glas nizkoizobraženega in visokoizobraženega enako vreden. Jaz sem dovolj pameten, da ne podcenjujem nobenega z nizko formalno izobrazbo. Ni redko, da so sposobni bolj od koga z doktoratom. In bolj pošteni.

Slopek ::

Kakšna govna so tisti, ki imajo "vse", lepo pokaže norveška serija Exit. Sem bil enkrat na zabavi, kjer so bili samo doktorji iz UKC. Ko se popije in zavore popustijo, postanejo največji dreki in kaj takega ne doživis no nobeni fabrški fešti. Podn od podna.

fur80 ::

Utk je izjavil:

Odgovarjam na tvojo domnevo, da bi moralo bit ljudi sram volit SDS. V normalnih časih bi bilo res, ampak če imaš na drugi strani Goloba in njegovo hunto, je SDS pač manj sramotna opcija.
Ker to da te kradejo, je eno, to oboji, da te zraven še prebičajo je pa malo preveč.

Točno tako! Vse točke levičarjev bo dobil Logar, eni pač SDS-a ne morem obkrožiti in kar veliko bo takih. Glasovat pa za Goloba ali bognedaj katere druge vladne stranke, moraš pa biti res sado-mazo in malo ruknjen v glavo. Saj ne pomoje, da se ne bi trudili, samo so pač nesposobni, to so dokazali, kar je še skoraj huje, kot da bi namerno kradli. Ena Bratuvškova in njena ekipa ne more zgraditi NEK2, razen, če nas dajo v bankrot.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

Eni smo bili tudi v preteklosti taki, ki kaj nismo prebavljali oz. mogli obkrožiti. Saj je še eno leto. Še kakšen davek ali dva, pa se tudi roka zatrese pri obkroževanju.

delavec44 je izjavil:

Eni smo bili tudi v preteklosti taki, ki kaj nismo prebavljali oz. mogli obkrožiti. Saj je še eno leto. Še kakšen davek ali dva, pa se tudi roka zatrese pri obkroževanju.

Nekako mi je pred njimi potem bljižje Nsi ;) Imam pa nek filing, da bo Logar dobil več od Janeza. Če bo vzel v ekipo še kakega Pahorja pred volitvami kot sem napovedoval, pa zna zmagat. Če ostanejo tile gor kot so sedaj pa nam Bog pomagaj, res.

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

Ah no, dejte mir z desničarji, ki bojo kar naprej v Kijevu, če ne bo konca vojne. In v Izraelu.

Ko bo šlo zares, da bo resna nevarnost, da pridejo spet na oblast "fašisti", bomo šli volit vsi, do zadnjega.

In skrajna desnica bo lepo v opoziciji naslednja 4 leta. Hvala bogu.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

111111111111 ::

fur80 je izjavil:

Nekako mi je pred njimi potem bljižje Nsi ;) Imam pa nek filing, da bo Logar dobil več od Janeza. Če bo vzel v ekipo še kakega Pahorja pred volitvami kot sem napovedoval, pa zna zmagat. Če ostanejo tile gor kot so sedaj pa nam Bog pomagaj, res.

Logar ne bo dobil več od Janeza. :( Vsaj ne v prvih volitvah. Sam bom kolebal med Demokrati in Nsi... Če ga bodo Golobovi srali bom pa prvič obkrožil tudi SDS.

Telbanc je izjavil:

Ah no, dejte mir z desničarji, ki bojo kar naprej v Kijevu, če ne bo konca vojne. In v Izraelu.

Ko bo šlo zares, da bo resna nevarnost, da pridejo spet na oblast "fašisti", bomo šli volit vsi, do zadnjega.

Heh, pri nas ni skrajne desnice. Golob je poskrbel za to. SDS izgleda popolnoma normalen glede na budale, ki so trenutno na oblasti.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

Kaj v slo imamo skrajno desnico? Kaj je vsaka desna stranka skrajna?

kanarin ::

Da voliš SDS moraš biti malo prizadet.

kanarin je izjavil:

Jap. Prizadela nas je pa trenutna vlada.

Gregor P ::

Mi neke prave desnosredisnke stranke sploh nimamo in to je problem.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

delavec44 je izjavil:

Niti pod razno ne toliko kot prejšnja Janševa. Ampak slovenclji imamo spomin zlate ribice...

Gregor P je izjavil:

Mi neke prave desnosredisnke stranke sploh nimamo in to je problem.

NSI je kaj potem ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kanarin ()

kanarin je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Niti pod razno ne toliko kot prejšnja Janševa. Ampak slovenclji imamo spomin zlate ribice...

Nobena vlada do sedaj mi ni še toliko ukradla. Od normiranca, do zdravstva, do davkov. Pa ne mi s floskulami kdo se zadolžuje, ker to me neposredno ne boli.

delavec44 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Kaj v slo imamo skrajno desnico? Kaj je vsaka desna stranka skrajna?

Skrajna desnica sem napisal, ker se to zaj na velko uporablja. Taka formulacija in vsak takoj ve, za koga se gre. Za kalimerota, ....Drgač je moje osebno mnenje, da je slovenska desnica v Argentini in Kočevskem Rogu ter tankovskih jarkih na štajerskem. Tole kar mamo zaj no, no ni ne tič ne miš. Neki čudni komunisti, ki so od 91. l postali tud "desnica". Še prej so za vsak slučaj uničili udbovske arhive....Takrat no, je blo že dve tretjine slovenčkov sodelavcev SDV. Tko so bli zagreti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

NSI je kaj potem ?

Bo Tonin predsednik vlade? Saj ne da bi bil slabši kot Golob, moj pes bi bil boljši, ampak vseeno...

kanarin je izjavil:

Vsega veselja je enkrat konec. Ko imaš na drugi strani tole ekipo kot sedaj, se ti tudi SDS zdi sprejemljiv. ;) Toti ja vsega kar se lotijo zadevo poslabšajo in ne izboljšajo. Da se lotijo NEK-a, smo mi bankrot.

Zgodovina sprememb…

Saj ni nikjer rečeno, da ne bi bil Logar ali NSI boljša izbira. Ampak hkrati se pa lahko zgodi, da samo vržeš glas stran.

Golob je Janšev agent ...

Nsi , Nsi sploh ne bo v parlamentu. Zadne ankete so res "zaskrbljujoče".

Seveda bo. Bodo pa švoh. Če nimajo za vodjo kaj boljšega ...

Sicer je na vrhu anket predsednica in Han, tako da ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

delavec44 je izjavil:

[
Nobena vlada do sedaj mi ni še toliko ukradla. Od normiranca, do zdravstva, do davkov. Pa ne mi s floskulami kdo se zadolžuje, ker to me neposredno ne boli.

Ne vem no, meni ni prav nič ukradla. Zvišala je plače v JU, dvignila pokojnine, ohranila znosen znesek za dodatno zdravstveno zavarovanje. Nekateri vidite samo črno.

Tudi meni ni všeč, da ima Levica toliko vpliva (pa je komaj prišla v parlament), samo kaj ko NSi kljub drugačnim besedam se potem nikoli ne more res ločit od jajota da bi se kreirala sredinska vlada.

Skoz to Levico omenjate, SD pa pridno dela še večjo škodo in gre to nekako mimo.

kanarin je izjavil:

delavec44 je izjavil:

[

Ne vem no, meni ni prav nič ukradla. Zvišala je plače v JU, dvignila pokojnine, ohranila znosen znesek za dodatno zdravstveno zavarovanje. Nekateri vidite samo črno.

Tudi meni ni všeč, da ima Levica toliko vpliva (pa je komaj prišla v parlament), samo kaj ko NSi kljub drugačnim besedam se potem nikoli ne more res ločit od jajota da bi se kreirala sredinska vlada.

Ja, če bi bil zaposlen v JU, bi isto razmišljal. Tako moram pa na trgu ustvarjati denar in za zahvalo sedaj odpirati doo in iti kasneje v penzijo. Potem bi mi pa še par 1kEUR vzeli od nepremičnin.

Ampak ja, važno da dajo v JU. Sebi sicer precej več kot ostalim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

fur80 je izjavil:

Ko imaš na drugi strani tole ekipo kot sedaj, se ti tudi SDS zdi sprejemljiv.

Ker druge izbrire na svetu kot SDS in čelavi ki že vedri on občlači 35 let na njenem čelu seveda ni ? Eni ste res omejeni v svojih pogledih, ali novi obrazi ali pa Janša, kot da imamo binarni sistem. Drugo ne obstaja.

Saj imamo binarni sistem, ali še to ne.

kanarin je izjavil:

fur80 je izjavil:

Ko imaš na drugi strani tole ekipo kot sedaj, se ti tudi SDS zdi sprejemljiv.

Ker druge izbrire na svetu kot SDS in čelavi ki že vedri on občlači 35 let na njenem čelu seveda ni ? Eni ste res omejeni v svojih pogledih, ali novi obrazi ali pa Janša, kot da imamo binarni sistem. Drugo ne obstaja.

To nam pač servirajo MSM. Če nisi njihov, o tebi ne pišejo in te ni.

kanarin je izjavil:

delavec44 je izjavil:

[

Tole si najprej preberi, da boš vedel kaj pomeni, da so zvišali plače. Oni nič ne višajo pač pa dajo iz enega v drugi žep!!! Višajo lahko ko bodo naredili nova delovna mesta, nove davke na nove poklice. Če bi legalizirali kaznijo, spletne kazinoje in legalizirali travo, ter kurbarijo in od tega pobrali davek in ga dali JU. Potem bi to pomenilo zvišanje plač. tako pa tepejo isto vrečo iz katere pač pade isto, enkrat na eno, enkrat na drugo stran.

Spremembe v letu 2025:

Do junija 2025: Minimalni mesečni prispevki bodo znašali približno 579,44 evra, kar je približno 30 evrov več kot leta 2024.

Po juliju 2025: Z uvedbo 2-odstotnega prispevka za dolgotrajno oskrbo bodo minimalni mesečni prispevki narasli na približno 607,80 evra, kar pomeni dodatnih 28,36 evra.

Do junija 2025 bodo tako minimalni prispevki znašali 579,44 EUR, kar pomeni povečanje za približno 30 EUR glede na leto 2024. Po juliju 2025, z uvedbo prispevka za dolgotrajno oskrbo, pa bodo narasli na približno 607,80 EUR mesečno, kar predstavlja dodatnih 28,36 EUR.

https://mladipodjetnik.si/novice-in-dog...
Razlogi za povečanje prispevkov v letu 2025:

Povečane povprečne bruto plače: Prispevki za polni s.p. se določajo na osnovi 60 % povprečne bruto plače. Ker ta raste, se temu prilagajajo tudi prispevki.
Inflacija: Višanje življenjskih stroškov vpliva na potrebo po višjih javnih prihodkih.
Obvezni zdravstveni prispevek: S 1. marcem 2025 se bo ta prispevek povečal z dosedanjih 35 evrov na predvidenih 37,31 evra.
Nova zakonodaja: Z letom 2025 se uvaja 2-odstotni prispevek za dolgotrajno oskrbo, ki dodatno obremenjuje samozaposlene.

Zgodovina sprememb…

NuMaN je izjavil:

Skoz to Levico omenjate, SD pa pridno dela še večjo škodo in gre to nekako mimo.

SD je postala irelevantna stranka oz so od volitev naprej globoko v senci ne samo Svobode ampak tudi Levice. Sploh ne vem za kaj se zavzemajo, ta Han kao podpira podjetništvo, stranka kot taka pa mi ne zgleda da mu lih sledi.

kanarin je izjavil:

NuMaN je izjavil:

SD je postala irelevantna stranka oz so od volitev naprej globoko v senci ne samo Svobode ampak tudi Levice. Sploh ne vem za kaj se zavzemajo, ta Han kao podpira podjetništvo, stranka kot taka pa mi ne zgleda da mu lih sledi.

Han je zrihtal svojim 80 miljonov nepovratnih sredstev, firmam, ki ima 1 zaposlenega ter 24 000€ kapitala. On je naredil dosti za sebe in svoje, pa če ga danes odstavijo.

Golob je izumil perpetuum mobile. Dvigneš plačo funkcionarjem in šefičem za 50%, sestram je itak brez veze, s tem dvigneš povprečno plačo, zarad višje povprečne plače se dvignejo še vsem ostalim prispevki, dvigne se socialna pomoč, vrtec se podraža, itd, sestre so tu že v minusu s svojo povišico, zato bojo stavkale, in ker rabiš več denarja, spet dvigneš prispevke, davke, plače funkcionarjem, ki jih zdaj že dohitevajo keramičarji, in krog se ponovi.

Kdo tu najebe je pa menda jasno.

Torej si eni želite masovne stavkovne vale - to bi bilo boljše ? Pismo, kot da nam gre res tako slabo vsi samo neki jočejo da nam gre kao stalno slabše, a dejstva to dematirajo. Pač folk naseda negativizmom medijev in agendam političnih nasprotnikov in vidi kot da je vse narobe in črno, ljudje sploh več ne znajo razmišljat z lastno glavo. Očitno je amerika zgled - izklopi možgane, voli Trumpa (aka Janšo).

Ti zgleda živiš v svojem mehurčku kjer je več kot pol amerike izklopilo možgane.

kanarin je izjavil:

Torej si eni želite masovne stavkovne vale - to bi bilo boljše ? Pismo, kot da nam gre res tako slabo vsi samo neki jočejo da nam gre kao stalno slabše, a dejstva to dematirajo. Pač folk naseda negativizmom medijev in agendam političnih nasprotnikov in vidi kot da je vse narobe in črno, ljudje sploh več ne znajo razmišljat z lastno glavo. Očitno je amerika zgled - izklopi možgane, voli Trumpa (aka Janšo).

Pa ne moreš enim dvgniti prispevke, da lahko drugim dvigneš plače! A ne razumeš, oni nič ne ustvarijo, samo enim vzamejo in dajo drugim. To zna vsak, a jih zato toliko plačujemo in jim dajemo plačo, ter plačujemo izlete. Ne pomoje si tega denarja tam gor ne zaslužijo. Tako delo lahko opravlja občinar za 800EUR.

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

Tako delo lahko opravlja občinar za 800EUR.

Mah, zastonj AI bi bil boljši.

Torej si eni želite masovne stavkovne vale - to bi bilo boljše ?

Plače so šle za 50% gor predvsem županom in raznim direktorjem. Ne spomnem se da bi župani in direktorji grozili s stavkami. Bojo pa stavkale sestre, učitelji in ostali, ki so jih spet nategnili.

tomlin ::

kanarin je izjavil:

Težava pri takem sistemu je, da javni sektor sam po sebi ne ustvarja dodane vrednosti na trgu, temveč se financira iz davkoplačevalskega denarja. Zato vedno znova vprašanje!, ali je denar porabljen učinkovito ali gre zgolj za prerazporeditev brez dejanske produktivnosti.
V javnem sektorju se pogosto dogajajo neučinkovitosti, visoke plače in ugodnosti (kot so službena potovanja ali izleti), medtem ko v zasebnem sektorju marsikdo dela za precej nižjo plačo.

kanarin je izjavil:

A nam že nek lefard grozi s stavko.KLASIKA!
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tomlin ()

Se strinjam, rešitev je potem Janševa vlada ki bo delila bonbončke po svojem okusu in vse povprek brez smisla in logike - recimo digitalne bone - so si mulci kupovali Airpodse. To pa seveda je učinkovita in smiselna poraba javnega denarja. Bravo, dejmo jih ponovno volit, res.

Bolje kot tvoje, ki enako delajo s prenosniki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

kanarin je izjavil:

Se strinjam, rešitev je potem Janševa vlada ki bo delila bonbončke po svojem okusu in vse povprek brez smisla in logike - recimo digitalne bone - so si mulci kupovali Airpodse. To pa seveda je učinkovita in smiselna poraba javnega denarja. Bravo, dejmo jih ponovno volit, res.

Dvigovat prispevke enim in dajati denar najbolje plačanim je pa v nulo. Se kaj pogovarjamu o temu:

Ta v januarskem govoru pred Evropskim parlamentom v luči Trumpovih pozivov k večji porabi za obrambo dejal, da bodo morale članice Nata obrambo verjetno namenjati več kot tri odstotke BDP letno. Delež BDP za obrambo bi lahko znašal celo 3,6 ali 3,7 odstotka, a bi lahko to številko po Ruttejevem mnenju med drugim znižali s skupnimi nabavami vojaške opreme.

Mi sedaj damo nekje 1,4 odstotka se mi zdi. Se pravi bomo morali dodati še 2%. Imamo že kaki plan, je ovi na notranjem ministrstvu že kaj povprašal, bomo ta denar poslali ven, ali bomo naredili kake firme doma in denar zapravili tukaj. Bomo vse procente dali ven ali bodo drugi kupovali kaj pri nas tudi, ali bo Bratuškova vse pojedla ta drugi tir. Bomo razvijali vojaška podjetja, ali bomo čez 2-3 leta letali kot kura brez glave in kupovali povsod.
namesto, da bi videli priložnost, naši to tam zgoraj vidijo kot strošek, še huje, da sploh ne vidijo

Zgodovina sprememb…

tomlin ::

kanarin je izjavil:

Da si volil svobodo si pa fejst prizadet.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

NuMaN je izjavil:

Največji bedak, ki sem ga srečal, je bil magister.

Čisto subjektivno, neizobraženim so verjetno izobraženi bolj pogosto bedaki in obratno

tomlin je izjavil:

kanarin je izjavil:

Da si volil svobodo si pa fejst prizadet.

To so subjektivne zadeve, dejstvo pa je, da če si volil SDS, si imel najverjetneje probleme izdelat srednjo šolo.

ripmork je izjavil:

Dnar majo vsi radi, izobrazbe pa desni politiki ne. Ni skrivnost, zakaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jeffreyy ()

Ampak če vzmemo nas tu, z diplomami, je verjetnost da smo janšisti vseeno velika. Med osnovnošolci pa kar ti delaj ankete, verjamem da jih imaš veliko med sodelavci...
Pa tudi te ankete so bolj tako. MSM so nas 20 let prepričevali da je sramota volit SDS, in to se prime. Dokazano je tudi da ljudje tudi v anonimnih anketah nočejo izpast slabo, zato bolj izobraženi ne priznajo koga so volili.
Zdaj ko je Svoboda tako spustila nivo na levi, je Svoboda postala še večja sramota kot SDS in sigurno se bo to poznalo na anketah, če jih še kdaj ponovijo.
««
14 / 19
»»