» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
13 / 13
»
»»

Daniel ::

Je znano, ali umetnikom in župnikom plačujejo zgolj prispevke ali dobijo kateri od njih tudi neke vrste plačo? Za zaslužne penzije že vemo kako stvari stojijo.

fur80 ::

Da ne govorimo en Debeljak ima 100 000EUR nagrade ali dodatka na leto, en Anton Rop dobi 100 000EUR odškodnine, pa noro no, pa en človek v Sloveniji z neko povprečno plačo to vzeme kredit na 30let, da ima kje živet sploh.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

socialec ::

Velki ::

Opala cunje so sprane, dajmo jih hitro prebarvat in spet jih bomo lahko prali.
#Trump #Čeferin

arnecan1 ::

FireSnake je izjavil:

Bi ji povedal, a je bila preveč zasedena s slinjenjem po zapečenih Senegalcih.

Sliko z njimi lahko najdeš tukaj (zadaj piše Senegal).
https://www.bakos.si/gospodarstvo/sejem...

Ravno v tem trenutku sem šel mimo.
O čem sem se hecal? Kako je to moja življenjska priložnost in želja, da bi se slikali z njo. Da tale trenutek zdaj je pa treba izkoristiti.
Nič pa o tem, kar ti primitivec namiguješ. Nismo vsi, kot si ti.

P.S. že 1000x povedano. Ni vsak, ki je proti hunti za jajota. To je osnova, ki je tebi še ni ratalo skapirati.

Zna pa jahati. Slika je iz Radgonskega sejma.

Jeffreyy ::

FireSnake je izjavil:

P.S. že 1000x povedano. Ni vsak, ki je proti hunti za jajota. To je osnova, ki je tebi še ni ratalo skapirati.

Ni vsak, samo tisti, ki direktno napiše, da je jajo 10x boljši od Goloba, je pa definitivno, kar si ti že parkrat. Menda si borec za tisto, kar je po tvojem boljše, ne pa za tisto, kar je po tvojem mnenju slabše, zakaj se tako butasto sprenevedaš? Te je sram, da si za jajota?

Zgodovina sprememb…

Jeffreyy ::

fur80 je izjavil:

Vlado bo neslo tole in njenih 3000EUR penzije za zaslužne, za 40 let polaganje keramike pa 550EUR:

Odvisno, koliko bodo ljudje nasedali SDS nabijanjem in koliko se bodo informirali o dejanski situaciji. Ker očitno je najbolj radodaren s temi pokojninami za kulturo zadnjih 20 let ravno SDS:

https://n1info.si/novice/slovenija/izje...

Prva vlada Janeza Janše (3. 12. 2004 - 21. 11. 2008): 10

Tretja vlada Janeza Janše (13. 3. 2020 - 1. 6. 2022): 7

Vlada Roberta Goloba (1. 6. 2022 - ): 4

Če je bilo to izvajano že doslej, zakaj torej sprejemanje novega zakona za isto stvar?

Sam sicer mislim, da bi bilo vse to potrebno ukiniti. Če morajo nekateri ostali upokojenci zraven pokojnine delati, da preživijo ali vzdržujejo svoj standard, lahko tudi umetniki in športniki. Ali pa pač živijo nižji standard, izbira je. Ampak ne, dajmo si izplačevat za neke posebne zasluge.

Je sicer tudi en dober komentar na tej isti strani. Citiram:

Problem je, da je tako kot vse drugo tudi to vprašanje predvsem spolitizirano v stilu kdo je za Janšo in kdo proti njemu in treznega razmisleka, kako najti primerno rešitev pač ne more biti.
Na že na obstoječem seznamu, ki ga je najbolj izdatno napolnil Drnovšek, oz. tisti, ki so mu ga servirali, je sicer neprebavljiva množica izjemnežev, precej takih, ki so to očitno postali zato, da na starost ne bi tolkli revščine, in gre torej za čisto socialo. Pri tem se normalen človek vpraša, ali je za to potrebno dajati tako visoko pokojnino, da se navadnim državljanom kar milo stori ob pogledu na znesek, ki ga prejemajo za štirideset let dela in vplačevanja v pokojninsko blagajno. Večina izmed teh bi, če jim je že potrebno pomagati, povsem brez težav shajala s pokojnino nekje okoli tisočaka in pol, kar je izdatno več, kot znaša povprečna pokojnina za polno pokojninsko dobo. Predvsem pa velja, kot za vse drugo, kadar izplačila iz pokojninske blagajne nimajo osnove v plačilu prispevkov, to tja ne sodi. Nenazadnje preštevilnim kakor umetnikom brez kakršnihkoli dosežkov država že danes plačuje tudi prispevke. Zato se zdi primerna rešitev, ki jo predlaga eden od komentatorjev in sicer, naj se to financira iz sredstev ministrstva za kulturo, če nam že gre za kulturo.
Še hujše je stanje glede špotnih izjemnežev. Za to je poskrbel poslanec Vilfan, ki je v parlamentu izbojeval kar lastno izjemno pokojnino, za katero se niti ne ve, ali je socialna, ker možakar še kar veselo in dobro služi kot komentator in nergač, kar je bil celo svojo kariero, ali je bil res tako izjemen športnik. Sam sem prepričan, da ne. Ali je ob siceršnji pravi medijski histeriji ob športnih dosežkih naših športnikov in obilico takšnih in drugačnih (denarnih) ugodnosti, ki jih v prejšnih časih nismo poznali, sploh še potrebno dodeljevati izjemne pokojnine.
Sicer pa menim, da ne bo prišlo do drugačne ureditve, preden ne bo seznam štel najmanj kakih 1000 upravičencev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

nejclp ::

Daniel je izjavil:

Če je bilo to izvajano že doslej, zakaj torej sprejemanje novega zakona za isto stvar?
Ker se je do zdaj dodeljevalo dodatke kar čez prst, nov zakon pa določa jasne kriterije, kdo je upravičen do dodatka in koliko lahko dobi?

In tudi določa, da so ti dodatki veliko večji kot prej kajne? Če so prej dodeljevali čez prst a to pomeni, da bojo sedaj ponovno ocenili kdo vse je dejansko dovolj zaslužen in ostalim dodatke odvzeli? Ker po mojem mnenju dojenje psa pač ni nekaj kar bi bilo vredno nagrade prešernovega sklada in posledično potem še možnih poznejših dodatkov k pokojninam.

NuMaN ::

Če bo referendum, me zanima, kako bodo oblikovali vprašanje.

Na vodi čutim, da ne bo v vprašanju besede ukinitev ...

Če bo, obkrožim, sicer ne grem na referendum.

Daniel je izjavil:

In tudi določa, da so ti dodatki veliko večji kot prej kajne? Če so prej dodeljevali čez prst a to pomeni, da bojo sedaj ponovno ocenili kdo vse je dejansko dovolj zaslužen in ostalim dodatke odvzeli? Ker po mojem mnenju dojenje psa pač ni nekaj kar bi bilo vredno nagrade prešernovega sklada in posledično potem še možnih poznejših dodatkov k pokojninam.

To je samo kulturni boj. Ta dojilja je baje čislana v teh čudaških kulturnih krogih, tudi v tujini, ženska je dejansko ku-ku in ne igra.

Pa recimo tisti Ruparjevi mozaički - a je bilo tisto za Prešernovo nagrado? Bolj na nivoju kakega nadobudnega srednješolca ...

Dejansko bi morali vsa ta jajca ukiniti, pa neki dodatki, nagrade. Dobro bi bilo uvesti UTD. Bi bilo manj birokracije in ribarjenja v kalnem ter zlorab.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

111111111111 ::

Jeffreyy je izjavil:

Ni vsak, samo tisti, ki direktno napiše, da je jajo 10x boljši od Goloba, je pa definitivno, kar si ti že parkrat. Menda si borec za tisto, kar je po tvojem boljše, ne pa za tisto, kar je po tvojem mnenju slabše, zakaj se tako butasto sprenevedaš? Te je sram, da si za jajota?

Nimamo neke hude izbire v naši Sloveniji. Vsekakor pa kazalci kažejo, da bi bil Jajo bistveno boljši, če ne kar 100x boljši. Sam res pa je da je 100 x 0 še vedno nič, tako da moramo Jajotu dat na začetku točko, ker Golob je še vedno na nuli. :D

Jaz naslednje volitve vsekakor volim SDS ali Demokrate, NSi imam dovolj, čeprav se mi zdijo najbolj sposobni.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

nejclp ::

Daniel je izjavil:

Jah, na vprašanje, ki si ga postavil sem odgovoril. Tvoje mnenje ni relevantno, kdo dobi nagrado je stvar presoje strokovne javnosti, me pa ne preseneča. Sicer mene bolj moti, da se fukne pet milijonov evrov za en brezvezen referendum, ampak jebiga, Jajo že ve kaj dela.

Kayzon ::

Jeffreyy je izjavil:

fur80 je izjavil:

Vlado bo neslo tole in njenih 3000EUR penzije za zaslužne, za 40 let polaganje keramike pa 550EUR:

Odvisno, koliko bodo ljudje nasedali SDS nabijanjem in koliko se bodo informirali o dejanski situaciji. Ker očitno je najbolj radodaren s temi pokojninami za kulturo zadnjih 20 let ravno SDS:

https://n1info.si/novice/slovenija/izje...

Prva vlada Janeza Janše (3. 12. 2004 - 21. 11. 2008): 10

Tretja vlada Janeza Janše (13. 3. 2020 - 1. 6. 2022): 7

Vlada Roberta Goloba (1. 6. 2022 - ): 4

Mislim da so levi tisti ki so nasedali nabijanjem trenutne vlade na volitvah,zato smo kjer smo zdej..

111111111111 ::

nejclp je izjavil:

Jah, na vprašanje, ki si ga postavil sem odgovoril. Tvoje mnenje ni relevantno, kdo dobi nagrado je stvar presoje strokovne javnosti, me pa ne preseneča. Sicer mene bolj moti, da se fukne pet milijonov evrov za en brezvezen referendum, ampak jebiga, Jajo že ve kaj dela.

Golobovi so budale. Da gredo sprejemat takšne stvari, ko država tone, Jajo se samo fura na javnem mnenju. Bolje 5 miljonov na referendumu, pa da kulturniki in NVO-ji ne dobijo, kot pa miljon kulturnikom in 4 miljone Golobovim.

Do tukaj smo prišli.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

NuMaN ::

Kaj se dogaja s to temo?
Prispevki kar odrezani, sem pisal prispevek, ki se je navezoval na enkarja in "puf" izginejo prispevki, napisani po 13. uri.

Pa ni bilo nič takega, nobenega krega, žalitev ali kaj problematičnega.

Skratka da nadaljujem:

podobna budala je bil Tonin, ki je podpisal nakup Boxerjev. Davkoplačevalce stalo na koncu 4 miljončke za 0.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()
««
13 / 13
»
»»