Forum » Problemi človeštva » Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0
Temo vidijo: vsi
harmonkar9 ::

cvalsr ::
Zdaj me pa že zelo zanima, kateri mojster je tako dobro sprogramiral umetno-inteligentnega trola Aleš78.
Čestitam. Ne - preklicujem! Čestital bi. če bi sprogramiral nekaj, kar ni tako direktno degenerirano in škodljivo.
Čestitam. Ne - preklicujem! Čestital bi. če bi sprogramiral nekaj, kar ni tako direktno degenerirano in škodljivo.
Daniel ::
Ok, se pač strinjava, da se ne strinjava, da to, da vsako leto vzamemo miljonček ali dva novega dolga, da financiramo JU ob 0 do 1% gospodarski rasti ne more dolgo iti. Sploh pa ob kakovosti storitev, ki jih za to dobimo.
Boštjančič se je enkrat že dokazal, ti mu držiš štango na državni ravni. Oba pa živita v nekih zanimivih idejah, kako bosta še več pobrala podjetjem in državam (in da bojo lastniki kapitala ob takih storitvah države to gledali zraven), da bosta sfinancirala še vse obljubljene povišice. Kot sem dejal, čas bo pokazal.
Boštjančič se je enkrat že dokazal, ti mu držiš štango na državni ravni. Oba pa živita v nekih zanimivih idejah, kako bosta še več pobrala podjetjem in državam (in da bojo lastniki kapitala ob takih storitvah države to gledali zraven), da bosta sfinancirala še vse obljubljene povišice. Kot sem dejal, čas bo pokazal.
Ales78 ::
Aha, smo že našli, zdaj stresate nestrpnost nad ljudmi v zaporih... :D :D :D
Ne, dragi lažnjivec. Jaz govorim samo o davkih, ki jih v Sloveniji ne pobiramo, drugje pa jih.
In zato imajo druge države manj davčno obremenjene plače, medtem, ko v Sloveniji, pa delavci sponzoramo kapital.
Skrajna desnica pa laže, da je težava v ceni javne uprave, čeprav je v povprečju EU.
Razlika je samo, da mi ne pobiramo davkov kapitalu, ampak delavcem - volilcem (če je kdo slučajno spregledal).
Ok, se pač strinjava, da se ne strinjava, da to, da vsako leto vzamemo miljonček ali dva novega dolga, da financiramo JU ob 0 do 1% gospodarski rasti ne more dolgo iti. Sploh pa ob kakovosti storitev, ki jih za to dobimo.
Ne, dragi lažnjivec. Jaz govorim samo o davkih, ki jih v Sloveniji ne pobiramo, drugje pa jih.
In zato imajo druge države manj davčno obremenjene plače, medtem, ko v Sloveniji, pa delavci sponzoramo kapital.
Skrajna desnica pa laže, da je težava v ceni javne uprave, čeprav je v povprečju EU.
Razlika je samo, da mi ne pobiramo davkov kapitalu, ampak delavcem - volilcem (če je kdo slučajno spregledal).
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Dragi trol, kot sem že omenil, druge države za ta denar ponudijo tudi solidno in hitro storitev. Pri nas pa za enak denar ponujate samo obljube. Ko pa boste dostavili konkurenčno okolje pa se lahko pogovarjamo o teh vaših povišicah.
Dragi trol, kot sem že omenil, druge države za ta denar ponudijo tudi solidno in hitro storitev. Pri nas pa za enak denar ponujate samo obljube. Ko pa boste dostavili konkurenčno okolje pa se lahko pogovarjamo o teh vaših povišicah.
Meni je čisto vseeno kaj bluziš, še vedno ostajata dejstvi enaki.
Kapital ne plačuje davkov, kot jih kapital v drugih državah EU plačuje.
Slovenija ima nesorazmerno visoke davke na plače, kar ni slučaj v drugih državah EU.
Javni sektor gor ali dol, kaj dobiš ali ne dobiš, vsakemu delavcu, za te tvoje prazne marnje dol visi.
Ko enkrat ve, da plačuje visoke davke od dohodka, zato, da lahko kapital služi več.
In se zave, da ima volilno pravico, s katero lahko to nepoštenost, ki jo zagovarja SDS+Logar/NSi, že na
naslednjih volitvah popravi, z enim krogcom na listku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
Heh ja, te sanje, da je narodu vseeno kaj za svoj denar dobi lahko prodajaš v JS.
Spomni se samo primera Bevog. Človek z denarjem čaka, da bi v Gornji Radgoni postavil pivovarno. Država kot država, nimate tega papirja, nimate onega papirja, vodno dovoljenje je problem... Človek popizdi po ne vem koliko mesecih čakanja in v roku 2 mesecev v Avstriji dobi GD in postavi pivovarno.
Od takrat se razen kupa novih zaposlenih birokratov, ki ne služijo ničemur, v Sloveniji ni spremenilo popolnoma nič. In za tako storitev bi vi radi več denarja, ki bi ga po vsej sili pobrali od ljudi. Jok brate, odpade.
Spomni se samo primera Bevog. Človek z denarjem čaka, da bi v Gornji Radgoni postavil pivovarno. Država kot država, nimate tega papirja, nimate onega papirja, vodno dovoljenje je problem... Človek popizdi po ne vem koliko mesecih čakanja in v roku 2 mesecev v Avstriji dobi GD in postavi pivovarno.
Od takrat se razen kupa novih zaposlenih birokratov, ki ne služijo ničemur, v Sloveniji ni spremenilo popolnoma nič. In za tako storitev bi vi radi več denarja, ki bi ga po vsej sili pobrali od ljudi. Jok brate, odpade.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
ripmork ::
Javni sektor gor ali dol, kaj dobiš ali ne dobiš, vsakemu delavcu, za te tvoje prazne marnje dol visi.
Norčevanje iz državljanov, ki nimajo zdravnikov / ginekologov, za visoke davke čakajo v dolgih vrstah, medtem ko čisto vse državne storitve padajo v kvaliteti.
Kapital je povsem dovolj obdavčen. Nepremičninski davek bi bil lahko malce bolj (po zgledu Hrvaške), a požrtni vladi "malce bolj" v mejah normale ni bilo dovolj. Še tu so hoteli delat rekorde, medtem ko se neracionalno troši na vseh koncih.
Utk ::
Če nekdo povsod vidi fašiste, je edina rešitev da se preseli. Jaz se bom če spet zmaga Golob ali pa Prebelič...
harmonkar9 ::
Ne, prosim, ne. Podjetniki so nam že pobegnili na Hrvaško, če nam bodo še ostali domoljubi, pa se nam obeta katastrofa.
https://www.sbc.si/novice/2025/11/vlada...
Slovenija je bila s 35.133 evri povprečne bruto letne plače lani na 10. mestu v EU in se je tako uvrstila tik pred Španijo in Italijo, kažejo podatki Eurostata, a vlada Roberta Goloba je z dvigom davčnega primeža poskrbela, da Slovenkam in Slovencem slučajno ne bi v žepih ostalo preveč denarja.
Lani je namreč davčni primež v Sloveniji narasel na kar 44,6 odstotka, medtem ko je bil v članicah Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) v povprečju 34,9-odstoten.
Slovenija je bila s 35.133 evri povprečne bruto letne plače lani na 10. mestu v EU in se je tako uvrstila tik pred Španijo in Italijo, kažejo podatki Eurostata, a vlada Roberta Goloba je z dvigom davčnega primeža poskrbela, da Slovenkam in Slovencem slučajno ne bi v žepih ostalo preveč denarja.
Lani je namreč davčni primež v Sloveniji narasel na kar 44,6 odstotka, medtem ko je bil v članicah Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) v povprečju 34,9-odstoten.
https://www.sbc.si/novice/2025/11/vlada...
Seveda, ker delavci plačujejo za to, da lahko kapital še bolj bogati.
Povsod po EU imajo obdavčen kapital, skrajna desnica pa raje obdavči delavce.
K sreči tako Golob kot Prebilič obljubljata konec tega, tako, da bi stavil na trojček Golob, Prebilič in Levica.
In obdavčenje kapitala v prvem letu te vlade.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ales78 ()
jernejl ::
Povsod po EU imajo obdavčen kapital, skrajna desnica pa raje obdavči delavce.Golob je to obljubljal že pri prejšnjih volitvah in glede tega do danes naredil manj kot nič.
K sreči tako Golob kot Prebilič obljubljata konec tega, tako, da bi stavil na trojček Golob, Prebilič in Levica.
Plače so danes še bolj obremenjene in po njegovi zaslugi (ter zaslugi Levičarskega ministra) zdaj delavski razred plačuje še v blagajno za dolgotrajno oskrbo namesto kapitalistov, ki bodo pravice lahko izkoristili, prispevkov za to pa jim ni treba plačevati