» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
10 / 12
»»

MrStein ::

luli je izjavil:

Saj ravno o tem sem pisal. Gre pravzaprav za manipulacijo, kako vse stisniti na minimalca. Ampak ker se je tega najbolj posluževala država sama to ni bil tak velik problem za njih. Zadeva pa je že veni tako dolgo, da že razvorazni Mesci in podobno več ne vedo, za kaj pravzaprav gre.
Zadeva pa je zelo enostavno rešljiva. Ukiniti minimalno plačo ter uvesti minimalno urno postavko. Ampak to je za nekatere že višja matematika.

Če hočemo delati primerjave z razvitimi je prav tako treba izvzeti malico. Naj se minimalna urna postavka zato določi višje. Prav tako je treba uzakoniti nakazilo bruto-bruto plač na račun. Naj si potem država sprejme zakon, da lahko takoj bremeni račun. Ljudje morajo videti koliko stane "zastonj" šolstvo, zdravstvo, sociala,...

A ne piše na plačilnem listu?
Ni isto, ampak...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

FireSnake ::

Mesečnik zdaj nekaj poizkuša:
https://siol.net/novice/slovenija/skups...
Kje je Unior strojegradnja, kje je Mariborska livarna ...

Premalo in prepozno, mesečnik. Pogorel si!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

bbbbbb2024 ::

FireSnake je izjavil:

CSS sicer prideluje mimus, vendar pa je firma borderline rešljiva. Že če bi stroške optimizirali, bi bili verjetno v plusu. Pa pogovarjamo se o nekaj 100k € denarja.

Mariborska livarna je bila težko rešljiva. Neoptimirana, energetsko neučinkovita proizvodnja in dragi energenti je skoraj nerešljivo.
Mislim, da bi se dala rešiti, samo to bi zahtevalo res težko kategorno poslovodstvo. Pa prej bi se morali lotiti problema. Ne tik pred blokado računov.
Unior strojegradnja pa ne vem. Ne poznam detajlov. Zdi se, da niso imeli dela. Jaz bi jim dal delo v zvezi z namensko industrijo. To se danes prodaja.

FireSnake ::

vrečka se pa obnaša kot, da je denarja za odmet:
https://siol.net/novice/slovenija/minis...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

paradajzos ::

FireSnake je izjavil:

Ma keša je kot pečka, dvignemo davke in eto ti ga!
U, pardon. Noču se dr…plešem, danju dižem poreze, celo vreme luda zabava, la la la la…
A bo za izvoz preko te psarne?
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

arnecan1 ::

luli je izjavil:

Saj ravno o tem sem pisal. Gre pravzaprav za manipulacijo, kako vse stisniti na minimalca. Ampak ker se je tega najbolj posluževala država sama to ni bil tak velik problem za njih. Zadeva pa je že veni tako dolgo, da že razvorazni Mesci in podobno več ne vedo, za kaj pravzaprav gre.
Zadeva pa je zelo enostavno rešljiva. Ukiniti minimalno plačo ter uvesti minimalno urno postavko. Ampak to je za nekatere že višja matematika.

Če hočemo delati primerjave z razvitimi je prav tako treba izvzeti malico. Naj se minimalna urna postavka zato določi višje. Prav tako je treba uzakoniti nakazilo bruto-bruto plač na račun. Naj si potem država sprejme zakon, da lahko takoj bremeni račun. Ljudje morajo videti koliko stane "zastonj" šolstvo, zdravstvo, sociala,...

Če se prav spomnim, so Avstrijci nekje okoli leta 2000 ukinili malice. In prevoz na delo. Seveda so oboje upoštevali pri dohodnini.

So se sindikati sprva upirali, ampak sedaj jim je to normalno.

bbbbbb2024 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

CSS sicer prideluje mimus, vendar pa je firma borderline rešljiva. Že če bi stroške optimizirali, bi bili verjetno v plusu. Pa pogovarjamo se o nekaj 100k € denarja.

Mariborska livarna je bila težko rešljiva. Neoptimirana, energetsko neučinkovita proizvodnja in dragi energenti je skoraj nerešljivo.
Mislim, da bi se dala rešiti, samo to bi zahtevalo res težko kategorno poslovodstvo. Pa prej bi se morali lotiti problema. Ne tik pred blokado računov.
Unior strojegradnja pa ne vem. Ne poznam detajlov. Zdi se, da niso imeli dela. Jaz bi jim dal delo v zvezi z namensko industrijo. To se danes prodaja.

Ne gre se za to ali je firma bila rešljiva ali ne, ampak spet je Mesečnik populistično lapal o nekem delavskem odkupu, a trafike ne bi znal voditi brez izgube.

lynxslo5 ::

CSS je rešil Uroš Slak, ki je dva tedna kot terier napadal Mesečnika, da naj nekaj stori. Mesečnik se je najprej izgovarjal, da ne more storiti nič, kar seveda ni res. Izkazalo se je, da Mesečnik sploh ne pozna zakonodaje. Poleg Slaka je pa za ohranitev CSS najbolj zaslužen Marko Lotrič.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

arnecan1 je izjavil:

Ne gre se za to ali je firma bila rešljiva ali ne, ampak spet je Mesečnik populistično lapal o nekem delavskem odkupu, a trafike ne bi znal voditi brez izgube.

Pri Luki Mescu, Maljevcu, Vrečki, Sukičevi in kar jih je tam na kupu sploh ne gre za to, da so oni ideološko ali kakorkoli drugače levi. Oni so 'mala buržoazija', niti ideologije nimajo. Iz ropotarnice zgodovine vlečejo rekvizite in na glas razmišljajo, kako bi to 'aplicirali' na primeru Slovenije.

Realno so vsi tam na kupu okrog CNVOS družboslovci, katerih edino razmišljanje je, kako se priboriti do korita. Državnega seveda.

Zato Mesec ni resno mislil z delavskim odkupom, niti ne ve, kako to speljati, sploh pa ne moreš firme na robu propada 'odkupovati'.

Kakorkoli že, na evropskih volitvah ni bil izvoljen nihče, na volitvah za predsednika so tudi pogoreli.

Ne verjamem, da bodo sploh obstali v parlamentu. Sploh volitve 2026 bodo zanimive.

socialec ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Ne verjamem, da bodo sploh obstali v parlamentu. Sploh volitve 2026 bodo zanimive.

Mogoče ampak vseeno ne podcenjuj daril slovenskemu JS.

mtosev ::

Kaj si mislite o logarjevih demokratih? Meni je zanimiva izbira.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

socialec je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

JS je ravno danes doživel nateg te vlade, ko so jim izplačali plače po novem sistemu. Medicinski sestri so plačo povečali za 30 evrov, Jankoviću pa za 3000 evrov.

lynxslo5 je izjavil:

JS je ravno danes doživel nateg te vlade, ko so jim izplačali plače po novem sistemu. Medicinski sestri so plačo povečali za 30 evrov, Jankoviću pa za 3000 evrov.

Možno, ne vem, kolikor sem slišal jaz v živo, nekateri niso tako strašno nesrečni kot medicinske sestre.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

chucki ::

250eur neto v 4 letih se mi bo dvignala. To bo inflacija pojedla.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

svecka ::

chucki je izjavil:

v gospodarstvu se bo 0€. Gospodarstvo ima v povprečju nižjo bruto plačo za kar 300€ od javnih fikusov.

Zakaj se je JPD že dejansko odpovedal KUL alternativi?
Očitno ni videl smisla med takšnimi partnerskimi strankami.

Če se odpravi v politiko, verjetno ne bo zmagal, ker ne zna leporečiti in obljubljati gradov v oblakih, tudi ni fan MSM, bi pa bil fina popestritev in bi lahko imel kakšno vzgojno vlogo za slovensko volivno telo. Malo prodajalca bi pa že moral biti, vseeno, četudi renomiran visok akademik, elokventnosti bi se že priučil.

Eh verjetno, se ne bo zafrkaval s to jalovostjo od koruptivne politike, se niti ne izplača in je tudi premalo politično nakonektan, tako ali drugače.
Tudi rosno mlad ni več, ni več prave borbenosti, zdaj že vnuke mogoče čaka - ampak bi imel pa lepo štorijo...

Mu tistega CHF kredita niti ne zamerim več, je bila kamilica, primerjujoč s situacijo danes.

Zgodovina sprememb…

svecka je izjavil:

chucki je izjavil:

v gospodarstvu se bo 0€. Gospodarstvo ima v povprečju nižjo bruto plačo za kar 300€ od javnih fikusov.

Lazes. Imas clanke kjer pravijo, da bodo povecal place, ampak imajo ze v osnovi visje.

chucki je izjavil:

Lazes. Imas clanke kjer pravijo, da bodo povecal place, ampak imajo ze v osnovi visje.

Verjetno odvisno od tipa kadra - je pa tudi res, da v JS je praktično nemogoče izgubiti službo, če se ne zameriš jebeni novi vladi.

primoz4p ::

Plača za mesec (EUR) Neto plača
Javni in zasebni sektor - SKUPAJ 2024M11 1.610,87
Javni sektor 2024M11 1.718,25
Zasebni sektor 2024M11 1.561,64

https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/...

Plača za mesec (EUR) Neto plača
Institucionalni sektor - SKUPAJ 2024M11 1.610,87
Nefinančne družbe 2024M11 1.576,05
Finančne družbe 2024M11 2.420,41
Država 2024M11 1.667,37
Ostalo 2024M11 1.254,87

https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/...

svecka ::

chucki je izjavil:

svecka je izjavil:

chucki je izjavil:

Povečale komu, ja direktorjem in upravam in na račun večje minimalne plače lol. To je pa tudi vse. So pa napovedana vsak dan nova odpuščanaj v gospodarstvu in stečaji. Javni fikusi pa uživajo v višjih plačaj že od pamtiveka. VSe dokaze imaš črno na belo napisane na stat.si

https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...

Daniel ::

Ob dejstvu, da se v JS vsak dan dodatno zaposli 10 ljudi to seveda tudi pomeni, da imamo vsak dan 10 novih ljudi z boljšo plačo. Še sreča, da je vreča iz katere te plače jemljejo praktično brez dna.

Olajuwon ::

bbbbbb2024 je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

Pri Luki Mescu, Maljevcu, Vrečki, Sukičevi in kar jih je tam na kupu sploh ne gre za to, da so oni ideološko ali kakorkoli drugače levi. Oni so 'mala buržoazija', niti ideologije nimajo. Iz ropotarnice zgodovine vlečejo rekvizite in na glas razmišljajo, kako bi to 'aplicirali' na primeru Slovenije.

Realno so vsi tam na kupu okrog CNVOS družboslovci, katerih edino razmišljanje je, kako se priboriti do korita. Državnega seveda.

Zato Mesec ni resno mislil z delavskim odkupom, niti ne ve, kako to speljati, sploh pa ne moreš firme na robu propada 'odkupovati'.

Kakorkoli že, na evropskih volitvah ni bil izvoljen nihče, na volitvah za predsednika so tudi pogoreli.

Ljubljana center in Ljubljana Bežigrad jih voli masovno. Mladi (pod 25 let) sploh nevem, če volijo še kaj drugega kot Levico. In potem imaš še obalo in zamejce. Za 4% bodo že napraskali. Mislim greš pogledat Slovenia reddit, pa ti je jasno da sprancev v Sloveniji ne manjka. Se pa strinjam, da njihova prihodnost ni ravno bleščeča in slej ko prej se jim ta računica prodajanja levega populizma v zameno za šihte in ostale ugodnosti ne bo izšla. Samo se bojim da to ne bo kmalu, ker imajo znaten support v MSM in v raznih kulturnih in drugih civilnih sferah, kjer si bildajo volilno bazo.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

bm1973 ::

Pri nas volijo Levico neki Jugonostalgiki, ki sploh v Jugi niso bili rojeni.

Imajo malo zblojeno sliko življenja takrat...

Jasno, ta stari pa pogrešajo Jugo, ker so bili takrat MLADI ...

BuDi79 ::

bm1973 je izjavil:

Cikel predavanj o osnovah marksizma

mtosev je izjavil:

Kaj si mislite o logarjevih demokratih? Meni je zanimiva izbira.

Zaenkrat kaže, da dobijo moj glas.

socialec je izjavil:

Zakaj se je JPD že dejansko odpovedal KUL alternativi?
Očitno ni videl smisla med takšnimi partnerskimi strankami.

Če se odpravi v politiko, verjetno ne bo zmagal, ker ne zna leporečiti in obljubljati gradov v oblakih, tudi ni fan MSM, bi pa bil fina popestritev in bi lahko imel kakšno vzgojno vlogo za slovensko volivno telo. Malo prodajalca bi pa že moral biti, vseeno, četudi renomiran visok akademik, elokventnosti bi se že priučil.

Eh verjetno, se ne bo zafrkaval s to jalovostjo od koruptivne politike, se niti ne izplača in je tudi premalo politično nakonektan, tako ali drugače.
Tudi rosno mlad ni več, ni več prave borbenosti, zdaj že vnuke mogoče čaka - ampak bi imel pa lepo štorijo...

Mu tistega CHF kredita niti ne zamerim več, je bila kamilica, primerjujoč s situacijo danes.

Vedno je na napačni strani, profesor na ekonomskem faksu, ki nabasal na chf kredit. Ni kredibilen niti minimalno.
Levakarski fake forum.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

FireSnake je izjavil:

On je lahko glasen, ker ga ne boli, ko govori (razen če se v jezik ugrizne), niti ne čuti v denarnici, če govori kaj narobe. V realnem sektorju ima vsako dejanje posledico, v politiki moraš pa samo všečno govoriti (lahko tudi lagati), da preživiš.

bbbbbb2024 je izjavil:

CSS je invalidska firma in zato težko preživi.
MLM je povozila (tudi Kitajska) konkurenca, Unior strojegradnja je bila top firma v svoji branži po izdelkih, vodstvo firme pa bolj tako tako. Še na koncu so imeli naročila, zakaj firme niso prodali, ne vem, ampak lahko bi še obstajali.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

fikus_ ::

FireSnake je izjavil:

Pripravljajo teren za "naše".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

BuDi79 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Težava s temi marksisti pa je ta, da nakladajo. Niti marksizma ne poznajo.
Enkrat sem se ujel na tem forumu z "marksistom", ki niti osnov marksizma ni poznal.

Meni bo to govoril.
Jaz sem imel STM za predmet v srednji šoli. To je "samoupravljanje s temelji marksizma". Jaz sem moral Kapital prebrati za oceno. Manifest pa napisati pisno obnovo. Imel sem profesorico marksizma, Nimac se je pisala, doktorirala na filofaksu. Res ne vem, iz katerega planeta je prišla. Pri tej si manifest moral znati v nulo za trojko, kot je sama rekla. Kapital je kar obsežna knjiga. Jaz sem imel iz knjižnice izposojena izbrana dela. Profesorica Nimac me ni hotela spustiti skozi za manj kot 4.

Nimajo pojma niti o definicijah ti marksisitični vanabiji, na primer, od kod izhaja "diktatura proletariata".

Če hočeš marksizem naštudirati, to je 6 mesecev resnega branja in izpiskov. Mi smo imeli STM dve leti ali celo 3.

Mah. Bleferji.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

Upam da se ne bo kdo jutri udeležil fake protivladnih protestov ki jih organizirajo sami zase.;)

Je kolačeva kar sama objavila za kaj se gre točno jutri. Da se bo videlo kako prijazna je vlada s kolesarji in drugačna od prejšnje haha. Skoraj dobesedno tako :D

Tile so bolni vsi skupaj. Po treh letih se pred pravimi protesti spomnijo malo kolesarit. Damage control.

Izgleda imajo CNN in Kolač isto definicijo "miroljubnih protestov" ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

c3p0 ::

Upam, da bo snežilo. Woke leftyji niso vajeni zunaj bit ob slabem vremenu, bodo po kafičih.

Wrop ::

Danes bo nevladni vladni protest proti vladi Goloba in podpora vladni stranki Levica. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Wrop ()

Protest odpade ker snezi

chucki je izjavil:

Protest odpade ker snezi

Borimo se za pravičnost, če je lepo vreme.
Levakarski fake forum.
Serijsko.

recmajkemi ::

Wow just wow,... državne firme, kar tekmujejo, kdo bo bolj zjebal malega človeka. 20m€ dolga, verjetno so pri 2tdkju zagotavljali, da so to "pač standardne pogodbe", ni razloga za skrb. Seveda se sedaj delajo vsi neumne; nIsMo VeDl, nUbEn UpOzOrU.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

recmajkemi je izjavil:

Wow just wow,... državne firme, kar tekmujejo, kdo bo bolj zjebal malega človeka. 20m€ dolga, verjetno so pri 2tdkju zagotavljali, da so to "pač standardne pogodbe", ni razloga za skrb. Seveda se sedaj delajo vsi neumne; nIsMo VeDl, nUbEn UpOzOrU.

Za 10 milijonov nagrade, če izterja dolgovano, se najame posebni odvetniško računovodski servis, ki bi to z dolžnikom dosegel izvensodno?
Levakarski fake forum.
Serijsko.

Utk ::

Najcenejše je pozabit na to, ker od Turkov ne boš dobil nič. Ne vem kater bedak gre kaj delat z njimi brez garancij.

Edino garancijo, ki jo imaš je, da te bodo nategnili.
Da niso vedeli, da spore rešujejo v drugi državi? No ja, verjetno bo v Švici prej rešeno. V Sloveniji traja 10 let plus negotov izid. Prej te pobere skrb, štrik ali pa osebni stečaj.
Sedaj se res samo delajo neumne, da niso vedeli kaj podpisujejo.

denabiker ::

Zanimivo, kako mediji pišejo, pa razni novinarji, kakšni naslovi so,... kao SDS podpira alkohol v šolah....SDS je zato, da se pije alkohol v šolah....ali pa SDS hoče alkohol v šolah itd itd.

Utk ::

Mislim, ja, v Stožicah se lahko prodaja pivo, po manjših krajih kjer so tekme v športnih dvoranah, ki so praktično zmeraj v lasti, upravljanju ali sklopu šol, pa ne.
Logika...

arnecan1 ::

bm1973 je izjavil:

Jasno, ta stari pa pogrešajo Jugo, ker so bili takrat MLADI ...

Nonstop jugonostalgiki govorijo o gradnji stanovanj in polni zaposlenosti v stari Jugi.

Človek si bi mislil, da so leta 1975 v Belgiji živeli v zemljankah in delali za kruh in vodo, medtem ko smo mi v Jugoslaviji bili višek razvoja družbe z Titovo sliko na steni in nenehnim opevanjem njegovega kulta. Goli otok pa smo zaprli par let prej.

Eni imajo na voljo, da se popoldne zabavajo po ravnoraznih gala dvoranah, razstaviščih in celo srkajo žlahtno vino v Fotopubu. To se v LJ vse da.
Ena manjša občina pa velikokrat nima obsežne infrastrukture, da bi imela več namenskih stavb in pride šolska telovadnica prav.
Novinarji to verjetno celo vedo, samo ker so kritični in neodvisni, se je najlažje z lažjo prikupiti oblastnikom, da se bodo spomnili na njih, ko bo treba dati denar za digitalizacijo medijev.

nejc_nejc ::

Da je vsaj Skojevc bi razumu.....

Miran Videtič je te Jenullove proteste proti Golobovi vladi imenoval "kamilica protesti".

Protestirajo ljudje, ki so zalizani z vlado.

paradajzos je izjavil:

Vedno je na napačni strani, profesor na ekonomskem faksu, ki nabasal na chf kredit. Ni kredibilen niti minimalno.

Izgleda, da to ni nič nepredstavljivega v Sloveniji. Misliš, da je kaj drugega vzrok? Ni kredibilen, a - prej bi rekel, da zelo preračunljiv zmagovalec, čisto mogoče, da v navezi... Pač Slovenija in nje lepote :-/

Profesor prava in bančni nadzornik ni razumel tveganj kredita v frankih

OTP banka mora doktorju Borutu Bratini, profesorju gospodarskega prava, vrniti 54 tisoč evrov - je odločilo mariborsko sodišče. Bratina, ki pred leti pri tedaj še novi KBM najel posojilo v švicarskih frankih, je namreč v tožbi uspel dokazati, da zaradi preskromnih pojasnil ni razumel tveganj, ki jih prinaša kredit v tuji valuti. " Bil sem naiven," je izpričal doktor znanosti, specializiran prav za področje bančništva in financ.

Neuradno naj bi postopke proti bankam zaradi dragih švicarskih kreditov sprožilo več uglednih ekonomistov in menedžerjev, na prvi stopnji naj bi denimo pravno bitko z banko že dobil tudi redni profesor ljubljanske ekonomske fakultete Jože P. Damijan.

primoz4p ::

socialec je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Izgleda, da to ni nič nepredstavljivega v Sloveniji. Misliš, da je kaj drugega vzrok? Ni kredibilen, a - prej bi rekel, da zelo preračunljiv zmagovalec, čisto mogoče, da v navezi... Pač Slovenija in nje lepote :-/

Profesor prava in bančni nadzornik ni razumel tveganj kredita v frankih

OTP banka mora doktorju Borutu Bratini, profesorju gospodarskega prava, vrniti 54 tisoč evrov - je odločilo mariborsko sodišče. Bratina, ki pred leti pri tedaj še novi KBM najel posojilo v švicarskih frankih, je namreč v tožbi uspel dokazati, da zaradi preskromnih pojasnil ni razumel tveganj, ki jih prinaša kredit v tuji valuti. " Bil sem naiven," je izpričal doktor znanosti, specializiran prav za področje bančništva in financ.

Neuradno naj bi postopke proti bankam zaradi dragih švicarskih kreditov sprožilo več uglednih ekonomistov in menedžerjev, na prvi stopnji naj bi denimo pravno bitko z banko že dobil tudi redni profesor ljubljanske ekonomske fakultete Jože P. Damijan.

Kdo tu zavaja?

"Pred več kot 15 leti si je - takrat še pri Novi KBM - izposodil 193 tisoč frankov oziroma slabih 120 tisoč evrov. Po desetih letih je ta znesek resda precej preplačal. A celotno preplačilo bo zdaj dobil nazaj - poleg 53i tisočakov pa naj bi mu neuradno pripadalo še za 30 tisoč evrov zamudnih obresti. Povedano drugače - na koncu bo Bratina vrnil celo 30 tisočakov manj, kot si je - pred leti - izposodil."

Na koncu se je izšlo. Bi se pa verjetno že prej, če se NKBM ne bi privatizirala. Jaka Racman in co. iz NLB to vejo.

Tole malo 'karmično izravna' - pač pooblaščenci ljudstva in njihovo naivno ljudstvo, ki vse pozlati...

socialec je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Čisto zares je to samo profesor, ni analitik v Deutsche ali ING, kjer imajo armado quantov. Zapovrh je šlo - dobesedno - za politično odločitev.
Švicarji so ponujali franke po LIBOR obrestni meri, ki je bila takrat nižja. Švicarska narodna banka se je odločila, da ne bo (več) vzdrževala tečaja CHF/EUR. Pač oni so se odločili tako. Odprodali so EUR, ter kupili CHF.
To je poteza, ki je in samo koristila Švicarjem. Okrepili so domačo valuto in efektivno pocenili življenje Švicarjev.
Tega ta profesor in drugi profesorji niso mogli vedeti. Takih abruptnih sprememb tečaja je bilo malo do nič. Dolar je devalviral, ko so šli iz zlatega standarda.
Tega takrat cel svet ni mogel vedeti, pa si lahko bil top strokovnjak. Američani so se odločili, da bodo zaplenili vse zlato, se odrekli zlatemu standardu, ter naprintali dolarje. To je takrat pasalo samo in izključno Američanom.

Če sem odkrit, Američani se zopet zajebavajo in ni rečeno, da dolar ne bodo devalvirali še enkrat. Ali bodo ZDA devalvirala dolar? Živ bog tega ne ve. Je pa njihov dolg na meji .. ne vem česa. Prešel je žemewjo, da bodo ZDA dale v nulo denar nazaj.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

lynxslo5 je izjavil:

socialec je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

In Mesec je tiho?

(retorično vprašanje)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bbbbbb2024 je izjavil:

Čisto zares je to samo profesor, ni analitik v Deutsche ali ING, kjer imajo armado quantov. Zapovrh je šlo - dobesedno - za politično odločitev.
Švicarji so ponujali franke po LIBOR obrestni meri, ki je bila takrat nižja. Švicarska narodna banka se je odločila, da ne bo (več) vzdrževala tečaja CHF/EUR. Pač oni so se odločili tako. Odprodali so EUR, ter kupili CHF.
To je poteza, ki je in samo koristila Švicarjem. Okrepili so domačo valuto in efektivno pocenili življenje Švicarjev.
Tega ta profesor in drugi profesorji niso mogli vedeti. Takih abruptnih sprememb tečaja je bilo malo do nič. Dolar je devalviral, ko so šli iz zlatega standarda.
Tega takrat cel svet ni mogel vedeti, pa si lahko bil top strokovnjak. Američani so se odločili, da bodo zaplenili vse zlato, se odrekli zlatemu standardu, ter naprintali dolarje. To je takrat pasalo samo in izključno Američanom.

Če sem odkrit, Američani se zopet zajebavajo in ni rečeno, da dolar ne bodo devalvirali še enkrat. Ali bodo ZDA devalvirala dolar? Živ bog tega ne ve. Je pa njihov dolg na meji .. ne vem česa. Prešel je žemewjo, da bodo ZDA dale v nulo denar nazaj.

Sploh ne gre za predvidevanje premika razmerja ampak za zavestno izogibanje takšnim možnostim!! Če ti na forex marketu veš za premik in ga izkoristiš, ti Musk bazene čisti. Figurativno.

Je pa še na osnovi rajske rajnke SFRJ nepisano pravilo, da sta plača in kredit v isti valuti, ne glede na kratkoročne 'carry trade' bonbončke - valutnemu tveganju.

Kdor ni vedel prej, zdaj ve! Očitno tudi slovenski profesorji, takšni in drugačni.

Ps: Dano med narekovaje, da se izognemo zapravljanju časa s primerjavami inu interpretacijam nasploh - v glavnem, izgubi fokusa.

Zgodovina sprememb…

KAVINSKY ::

lynxslo5 je izjavil:

Miran Videtič je te Jenullove proteste proti Golobovi vladi imenoval "kamilica protesti".

Protestirajo ljudje, ki so zalizani z vlado.

Vse skupaj je izpadlo, kot: "alo stari, kje so naša stanovanja?"

V nadaljevanju shoda so protestniki s transparentom Boste prelomili svojo zavezo? obiskali še sedež koalicijske Levice na Prešernovi, kjer je analizo zavez prejela ekipa s poslanko in namestnico koordinatorice stranke Natašo Sukič na čelu. Naknadno so iz Levice sporočili, da ugotavljajo, da so pričakovanja do njih kot najmanjše koalicijske partnerice visoka. Kljub kompromisom, ki so neizogibni, pa ostajajo načelna stranka, pravijo. "Brez nas bi bila smer te vlade zagotovo bistveno drugačna," so zatrdili ob naštevanju več dosežkov, od večjega financiranja kulture in medijev, izboljšav na področju dela, zagona cikla gradnje javnih najemnih stanovanj.

Ko bi le Levica imela svoj resor za gradnjo stanovanj, potem bi to takoj rešili. Aja, saj ga imajo...

c3p0 ::

Se jim je v protestu pridružil še Maljevac in kateri drugi član vlade? Vici se sami pišejo...
««
10 / 12
»»