» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 4.0

Temo vidijo: vsi
««
77 / 90
»»

nejclp ::

harmonkar9 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Utk je izjavil:

boš lahko jasno povedal, da si za NATO ampak ne bi dal dnarja.

Točno to bom naredu. Ne glede kaj predlagata Golob ali Janša. Če me že vprašajo, bom svoje povedal.

jasno, saj to je predviden izid referenduma. bistveno bolj bi ju zajebal, če bi glasoval za izstop iz NATA

Jaz upam, da bo Gospod Janša čimvečkrat poudaril, da podpira nadaljnje članstvo v NATO in večje izdatke za to od polovičarskih Golobovih, da bo slovenski narod jasno vedel, da je to prava pot in ne bo slučajno napačno glasoval na referendumu.

sem prepričan, da bo. jaz, kot levak, bom sicer glasoval za izstop iz Nata ampak sem prepričan, da bojo racionalni jajotovi v veliki večini potrdili, da si želijo ostati v Natu. koliko dnarja bomo namenili, bo pa jajo odločal, saj se ful spozna na obrambo.

ripmork je izjavil:

lynxslo5 je izjavil:

Če ima opozicija kaj modrosti, bi morala dati predvolilno obljubo, da v primeru, da prevzamejo oblast, ne bodo uvedli nepremičninskega davka.

+1

Tale ideja za referendum glede NATO pakta me pa spomni na nedavni pogovor z britancem o Brexitu, in kako so se po neumnem zaklali zaradi kombinacije političnega hujskaštva, napumpanosti s strani medijev ter dejanske ne-informiranosti glede cele stvari. Najbolj iskan podatek na Google-u naslednji dan po referendumu je bil baje "What is EU?"
itak, glej da boš glasoval za izstop, da goloba zajebeš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

tomlin ::

Slovenija se ni pridružila Natu nepremišljeno.
Članstvo je bilo potrjeno z dvotretjinsko večino in širokim družbenim soglasjem – ne kot kaprica, temveč kot strateška odločitev.
Zato je igranje z idejo izstopa v tem času vse prej kot izraz demokracije. Je izraz politične neodgovornosti, ki ogroža verodostojnost države in zaupanje naših zaveznikov.

Čas je, da se nehate igrati z varnostjo ljudi.
Ne potrebujemo simboličnih referendumov – potrebujemo učinkovito obrambo, jasno zunanjo politiko in stabilno državniško vodenje.

Gospod Golob, dovolj je bilo. Odstopite.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman

harmonkar9 ::

Upam, da je prebral in bo odstopil. Slovenci smo se za vstop v NATO odločili na posvetovalnem referendumu samo 20 let nazaj, Golob pa nam hoče nedemokratično vsiliti nek nov posvetovalni referendum o tem.

Zgodovina sprememb…

pomoje bi moral vezati zaupnico na referendum o izstopu iz Nata, podobno, kot je predlagal gospod janša. Če se izglasuje, da zapustimo Nato, naj golob odstopi.

Olajuwon ::

NATO referendum 99% ne bo padel. Na las podobna histerija je bila leta 2003, ko smo imel tistih glasnih 30% slovencev ob katerih si imel občutek, da je cela slovenija proti Natu. Pa na koncu vemo kako se je izšlo. Pa takrat je bila varnostna situacija dosti boljša kot sedaj.

So pa debili tako na levi kot na desni. Sedanja koalicija bo itak padla na beton iz višine 100m na naslednjih volitvah... dlje ko se bo odlašalo z volitvami, iz višje pozicije bodo padli. Ni nobene potrebe po hitenju na volitve in tole taktiziranje opozicije lahko prinese nepredvidljive posledice za katere bodo lahko še oni nasankali. Golob pa je itak prizadet psihopat, ki bi lastno mamo vrgel pod vlak, če bi mu to omogočilo da bi si lahko nakradel še malo keša in ki njegova narcisoidnost je že v sferi psihopatologije. In ki preden odleti na smetišče zgodovine lahko napravi nepopravljive posledice za Slovenijo. Zato ni nobene potrebe da se ga stiska v kot.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Windlass ::

Koliko mislite, da nas bo stala tale zadnja Golobova histerija?

Ne mislim v cifri, tak dogodek 150% sporočijo diplomati v svoje države. Kaj mislite da si bodo rekli v ZDA, UK, Franciji, Ukrajini, Rusiji? Koliko nas bo teplo to pri kakšnih pogodbah?

nejclp je izjavil:

pomoje bi moral vezati zaupnico na referendum o izstopu iz Nata, podobno, kot je predlagal gospod janša. Če se izglasuje, da zapustimo Nato, naj golob odstopi.

To bi pa res bila dobra ponudba, v tem primeru bi še jaz glasoval za izstop iz Nata, to bilo z lahkoto vredno, da bi nam Gospod Janša vladal od danes do rednih volitev 2026 namesto nesposobnega goloba, ki ogroža našo varnost. Z enim letom Janševe vlade bi bila vsesplošna blaginja za Slovenijo. V Nato lahko kasneje spet vstopimo, to ni tak problem.

harmonkar9 je izjavil:

nejclp je izjavil:

To bi pa res bila dobra ponudba, v tem primeru bi še jaz glasoval za izstop iz Nata, to bilo z lahkoto vredno, da bi nam Gospod Janša vladal od danes do rednih volitev 2026 namesto nesposobnega goloba, ki ogroža našo varnost. Z enim letom Janševe vlade bi bila vsesplošna blaginja za Slovenijo. V Nato lahko kasneje spet vstopimo, to ni tak problem.
pravilno razmišljaš, ampak levaki računamo na to, da imajo Slovenci spomin zlate ribice in bi v janševem letu vsesplošne blaginje kaj hitro pozabili na golobovo strahovlado, ki jo mi podpiramo pa bi se ta morda spet zavihtel na oblast na rednih volitvah. no, ali pa nov obraz, ker na levi take karizmatične persone kot je janša ne premoremo.

Olajuwon je izjavil:

So pa debili tako na levi kot na desni.
glede na moje izkušnje tukaj in zgodovinska dejstva, so največji debili na sredini

Windlass je izjavil:

Ne mislim v cifri, tak dogodek 150% sporočijo diplomati v svoje države. Kaj mislite da si bodo rekli v ZDA, UK, Franciji, Ukrajini, Rusiji? Koliko nas bo teplo to pri kakšnih pogodbah?

le upamo lahko, da tega dogodka diplomati ne bojo sporočali v svoje države.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Wrop ::

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

Mesec je še 3 leta nazaj trdil, da se konflikt ne more obrniti v vojno. Zaupajmo v njegove analitske sposobnosti. :))
a daš prosim link, me zanima, kaj je trdil.

Ne najdem.

Ja, sem pričakoval, da ne boš našel.

nejclp je izjavil:

Wrop je izjavil:

Luka Mesec pravi, da če pride do napada na Slovenijo, verjame v ljudski odpor. :))
Goloroki, s cvetjem in protestnimi pismi se bo odbil morebiten napad. Samo zaupati mu je treba.
Tega tudi ne najdeš, anede?

Nikakor predaja, ampak ljudski odpor.

Prvi video 1:50. Novinarka:
V primeru črnega vojnega scenarija na naših tleh, po njegovo (Mesec) nista odgovor ne vojska, a tudi ne predaja. Mesec verjame v ljudski odpor.

Tudi prvega bi našel, samo se mi za Meseca ne da preveč izgubljati časa.

Wrop je izjavil:

Goloroki, s cvetjem in protestnimi pismi se bo odbil morebiten napad. Samo zaupati mu je treba.

aja, pol je bilo zgornje tvoj dodatek?

Wrop ::

Seveda. Saj je jasno.
Logična posledica.

Wrop je izjavil:

Seveda. Saj je jasno.
Logična posledica.

ne, ni. splošen ljudski upor ne pomeni tega, mogoče tebi. Tole je povsem smiselno stališče, citiram:
Če nam ukrajinska situacija kaj kaže, je, da pomaga civilni odpor. In v Ukrajini imamo ljudi, ki ustavljajo eno najmočnejši vojsk na svetu. In takšna je tudi naša izkušnja, če pogledamo, kako je Slovenija dobila zadnja dva oborožena spopada na naših tleh, prvič kot partizansko gibanje in drugič kot teritorialna obramba, ki je bila neke vrste oborožena civilna zaščita. Prepričani smo, da je za majhne države, kot je Slovenija, če želijo ubraniti svoj teritorij – saj se ne moremo kosati z nobeno večjo državo, kaj šele velesilo – pomembna sprememba koncepta v smislu tega, kar ste poimenovali razširjena civilna zaščita.

Golob, varnost in fotovoltaika
Slovenija ima vlado, ki varnosti države očitno ne jemlje resno. Robert Golob flirta z idejo referenduma o članstvu v Natu - sredi največjih varnostnih pretresov v Evropi po hladni vojni.
Argument? : NATO je grd, preveč vojaški, preveč resen. Slovenija pa bi raje nekaj bolj "mehkega", z veliko sončne energije in še več prazne retorike.
Vlada se ne zaveda, da ne gre za igračke. Gre za zaveze. Če jih začneš razgrajevati, izgubiš verodostojnost, stabilnost in - navsezadnje - varnost.
Svet tega ne bo gledal tiho. Če Slovenija zaradi njegovih ideoloških avantur izgubi zaupanje Zahoda, bomo kmalu občutili posledice: višje obrestne mere, umik tujih investicij, diplomatska izolacija. In ko bodo prišle nove krize, nas ne bo nihče več jemal resno.
Golobova politika je zmes koleričnih izpadov in popolne nepremišljenosti.
M. Friedman

tomlin je izjavil:

Argument? : NATO je grd, preveč vojaški, preveč resen.
hudiča, kdo bi si mislil, da je to golobov argument.

Scaramouche3 ::

tomlin je izjavil:

Svet tega ne bo gledal tiho. Če Slovenija zaradi njegovih ideoloških avantur izgubi zaupanje Zahoda, bomo kmalu občutili posledice: višje obrestne mere, umik tujih investicij, diplomatska izolacija. In ko bodo prišle nove krize, nas ne bo nihče več jemal resno.

Avstrija ni NATO, kje je umik tujih investicij?
Zaupanje?
Rabimo svojo vojsko kot oni, pa še mogoče narediti zavezništvo z njimi...

Scaramouche3 je izjavil:

tomlin je izjavil:

Avstrija ni NATO, kje je umik tujih investicij?
Zaupanje?
Rabimo svojo vojsko kot oni, pa še mogoče narediti zavezništvo z njimi...

Avstrija? Res?

Ima svojo močno vojsko, zgodovinsko nevtralnost in diplomatsko strategijo iz časa hladne vojne.
Slovenija nima niti čelad za vse vojake.

Če hočemo biti kot Avstrija, potrebujemo resno vojsko – ne pa referendume vsakič, ko Golob dvigne roko.

In še to: Avstrija ima stabilnost, mi pa vlado, ki vsak mesec zamenja smer.
Investitorji točno vedo, kje je razlika.
M. Friedman

Velki ::

Hvala bogu da se bi nam zvišale OM v nebo, delavca toliko ne bi mogli več stiskat da bi futral tako velik JS in bi šlo lahko tudi do 50% JS domov. Rabimo težke čase ker če bomo preveč odlašali bo kmalu 50% prebivalstva delalo v ali za JS, če se pa takrat zgodi pizdarija nas lahko to potem vse pahne v bedo. Čim prej je potrebno ta trend ustaviti.

Se strinjam, rabimo težke čase, da Goloba odplakne, tako ne gre več naprej. Če ne bo kmalu neke krize, bo potem še hujši padec, mi domoljubi hočemo dobro Sloveniji.

bbbbbb2024 ::

jest10 je izjavil:

Če ste proti zavezi o dvigu izdatkov, ki je bila sprejeta na EU ravni, pejmo pa še ven iz nata.

Proti zavezi o vlaganjih v obrambo so blebetali levakarji, ter SD. In potem glasujejo o milijardah, ne da bi papirje pogledali. Dejansko ima JJ prav. Golobarji in vlada so nesposobni in še izdajalci za povrh.

Kar se pa Goloba tiče, njega ni mogoče jemat resno. Laže, čim zine. Na NATO tako, doma drugače. Misli, da ima folk spomin zlate ribice.

Vlaganje v oborožitev seveda rabimo.

Utk ::

Med "vlaganjem" in "vlaganjem 1/4 proračuna" je kar nekaj fore.

Poglej Nemčijo, letni bdp 4300 milijard. 5% tega je 215 milijard. Trenutno v vojsko vlagajo 88 milijard. Cel proračun je 480 milijard, od tega si 40 sposodijo. Si bojo po novem sposodili 150 milijard?

Jaz ne vem kdo je tu nor, ampak nekje bo to počilo, če nekdo samo poskuša kaj takega uresničit.

Tudi pri nas, 3 milijarde bomo dali, ampak ne damo sociale. Kje naj bi vzeli? Pri tistih pri katerih že itak jemljejo preveč.

Če gradnjo vsakega stanovanja, mosta, itd, pišemo pod vlaganje v vojsko, ok, ampak kako bomo zarad tega bolj varni? Sami sebe bomo okol prenesli.
Treba premislit kolk si lahk privoščimo in kaj je najbolj stroškovno efektivno. Prekladanje postavk po proračunu v resnici nič ne pomaga. Zarad enga Trumpa zganjat tak cirkus je tudi brez veze.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

D3m ::

harmonkar9 je izjavil:

Levaki antidemokratično in s pomočjo neustavnega ustavnega sodišča ne pustijo, da bi domoljubi preprečili neplodnim samskim ženskam rojevat otroke:

https://www.domovina.je/ales-primc-nas-...

še plešete?

Kaj pa samski moški?

Zakon je glup do amena, ker forsira samo določeno skupino.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Malidelničar ::

Windlass je izjavil:

Po mojem tuje varnostne službe pozorno spremljajo zadeve in ima desnica v tujini bistveno večjo podporo kot levica.
Vsi vejo po mojem za rabote slo levice z Iranom, pa zdaj s tem komunističnim aparatčikom iz Kitajske.
Mosad tudi spremlja na polno po mojem.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

denabiker ::

Pa saj je Golob tako imenovan nek vrhunski menedžer, pa kao nek top biznismen, slovenski Steve Jobs.... Ja no, saj se bo zdilal za mali denar, pa še nategovat treba Nato, to barabinsko organizacijo, čisto malo dati zdaj, pa obljubljat, pa spet obljubljat, pa izgovarjat se, pa saj to obvlada, ta Golob je najboljši v laganju in lažnih obljubah, pa joj pa toliko nujnih projektov imamo, pa ne moremo zdaj... Jaz bi jih tako nategoval, saj te ne bodo fuknal ven, majčken drobiž daš pa obljube pa to je to, pa čao pepi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()

D3m je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

Levaki antidemokratično in s pomočjo neustavnega ustavnega sodišča ne pustijo, da bi domoljubi preprečili neplodnim samskim ženskam rojevat otroke:

https://www.domovina.je/ales-primc-nas-...

še plešete?

Kaj pa samski moški?

Zakon je glup do amena, ker forsira samo določeno skupino.

Res je, saj to hočem povedat. Če bodo samskim ženskam priskrbeli seme, ki ga bodo na silo in ob mukah vlekli iz moških, da bodo lahko rodile, bi morali še samskim moškim priskrbeti žensko, ki bo 9 mesecev nosila otroka in jim ga rodila, to bi bilo primerljivo in pošteno. Če tega ne morejo zagotoviti, pa je potrebno ohraniti dostojanstvo semenčic, da se jih ne pridobiva na grešen način in ne vstavlja v manj plodne samske ženske oz. lezbijke. Za take otroke je bolje, da se sploh ne rodijo, jih ne rabimo.

denabiker je izjavil:

Pa saj je Golob tako imenovan nek vrhunski menedžer, pa kao nek top biznismen, slovenski Steve Jobs.... Ja no, saj se bo zdilal za mali denar, pa še nategovat treba Nato, to barabinsko organizacijo, čisto malo dati zdaj, pa obljubljat, pa spet obljubljat, pa izgovarjat se, pa saj to obvlada, ta Golob je najboljši v laganju in lažnih obljubah, pa joj pa toliko nujnih projektov imamo, pa ne moremo zdaj... Jaz bi jih tako nategoval, saj te ne bodo fuknal ven, majčken drobiž daš pa obljube pa to je to, pa čao pepi.

Ja, tako si vi levaki to predstavljate, da se bo nategovalo naše NATO zaveznike, ampak mi domoljubi tega nismo in ne bomo dopustili, zato bo referendum. Golob je mutil s temi zneski in "neobvezujočimi" zavezami, levica in SD sta nezadovoljni, ker menita, da bi moral naše NATO zaveznike še bolj nategniti kot bo/bi poskušal, domoljubi pa smo proti kakršnem koli nategovanju nata in prenizkim izdatkom za obrambo v takih zaskbljujočih razmerah, zato smo vsi za referendum. Potem pa pernati useka z butastim, nevarnim in nedržavotvornim predlogom za referendum za izstop iz NATO iz čiste užaljenosti. A je to zrela politika, vas vprašam?

bbbbbb2024 ::

lynxslo5 je izjavil:

svecka je izjavil:

Vlada razpada in s tem tudi ne bo nič iz neživljenskega nepremičninskega davka

https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...

Golob je prepričan, da bo dobil še en mandat. Nepremičniski davek imajo spisan in v predalu pripravljen, da ga Golob uvede ob začetku naslednjega mandata.

Če ima opozicija kaj modrosti, bi morala dati predvolilno obljubo, da v primeru, da prevzamejo oblast, ne bodo uvedli nepremičninskega davka.

Brez zamere, nepremičninski davek je seveda treba uvesti, a ne tako, kot ga želijo in si ga zamišljajo golobarji in levakarska kamarila.
Kako ga je trega uvesti, ti povem jaz:

Nadomestilo stavbnega zemljišča ostaja za fizične osebe. Za pravne osebe pa se uvede davek na nepremičnino, ki ima neko fiksno osnovo in procent od dobička. Ta davek gre občinam, izključno. Država pa ukine glavarino (denar, ki ga daje občinam). Osnova za davke je koncept, ki je enak kot v nadomestilu stavbnega: področje, namen nepremičnine in kvadratura. Firmam pa se zniža davek na dohodke delavcev (del, ki ga plača firma).

Projekt masovnega vrednotenja nepreminin se ukine, to je masovna bedarija. Tega ni nikjer. Res nikjer. Zakaj je to bedarija? Iz dveh osnovnih razlogov:

a) na vrednost vpliva mikro lokacija - kar v masovnem vrednotenju nikakor ne moreš oceniti
b) obnova nepremičnine bistveno vpliva na vrednost - nihče ne raportira, kdaj je dal položiti parket na novo. Če se podatki ne osvežujejo sproti, ne morejo biti osnova za davek.

To, kar sem opisal, je bistvu princip davka v Belgiji.

Če se zniža obdavčitev delovno aktivnih ljudi, se mora zvišati obremenitev delovnih nepremičnin. Ker te generirajo prihodke, ki jih je možno obdavčiti.

Pobiranje davka na pasje ute, nadstreške, za ta umotvor ima Golob srečo, da ne živi v času Nnapoleona. Tam bi ga postavili pred zid in ustrelili.

Ker obdavčevanje hiš starih bakic, ki komaj živackajo od penzijice, to je kapitalna neumnost. Mogoče levakarski lizalci riti in lezbače sanjarijo, kako bo rešen "stanovanjski problem". Ampak samo to je, sanjarijo. Vse ostalo teh ljudi je povsem diskonektano od realnosti.

harmonkar9 je izjavil:

denabiker je izjavil:

Ja, tako si vi levaki to predstavljate, da se bo nategovalo naše NATO zaveznike, ampak mi domoljubi tega nismo in ne bomo dopustili, zato bo referendum. Golob je mutil s temi zneski in "neobvezujočimi" zavezami, levica in SD sta nezadovoljni, ker menita, da bi moral naše NATO zaveznike še bolj nategniti kot bo/bi poskušal, domoljubi pa smo proti kakršnem koli nategovanju nata in prenizkim izdatkom za obrambo v takih zaskbljujočih razmerah, zato smo vsi za referendum. Potem pa pernati useka z butastim, nevarnim in nedržavotvornim predlogom za referendum za izstop iz NATO iz čiste užaljenosti. A je to zrela politika, vas vprašam?

Ne. Golob bi storil najpametneje, če bi svojo butavost prodajal na Internetu. 1 kila = 1EUR. Postal bi milijonar in mu ne bi bilo potrebno švercati keš in utajevat davkov preko šiptarjev.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 je izjavil:

Ne. Golob bi storil najpametneje, če bi svojo butavost prodajal na Internetu. 1 kila = 1EUR. Postal bi milijonar in mu ne bi bilo potrebno švercati keš in utajevat davkov preko šiptarjev.

Kdaj je pa še butelj ravnal pametno? Nikoli. Pri nas največji butlji gredo v politiko in z instant stranko oškodujejo edinega vrhunskega slovenskega politika, Gospoda Janšo. In zraven seveda cel slovenski narod.

Urška Klakočar Zupančič je v nekaj dneh obrnila ploščo - najprej je referendum o obrambnih izdatkih zagovarjala kot nujen za legitimnost (Štefančič jr.!), zdaj pa ga označuje za populizem. Njena stališča se očitno spreminjajo hitreje kot ankete javnega mnenja. Namesto načelnosti kaže politični oportunizem, kar dodatno razgalja zmedo in razpoke v koaliciji. Rezultat? Schrödingerjev referendum: hkrati dober in slab, odvisno od dneva.
M. Friedman

denabiker ::

Klakočarjeva je kokoš. Drugače ne morem reči.

čigra ::

Če ostanemo v NATU, je Golob zmagal!
Komu to še ni jasno?

Jaz mislim da bo Golob dobil klic in referendum o NATO skenslal. Razen če je tolk bebav da bo klic ignoriral...

karafeka ::

Sprašujem vse politične strokovnjake tule gor, kaj se zgodi v primeru, da folk glasuje za NATO in proti zvišanju stroškov ? A se ne to dvoje izključuje?

Utk je izjavil:

Jaz mislim da bo Golob dobil klic in referendum o NATO skenslal. Razen če je tolk bebav da bo klic ignoriral...

Iz Murgel ali iz tujine?

karafeka je izjavil:

Sprašujem vse politične strokovnjake tule gor, kaj se zgodi v primeru, da folk glasuje za NATO in proti zvišanju stroškov ? A se ne to dvoje izključuje?

Golob bo rekel, da ne vemo kaj hočemo. Mi bomo pa rekli, da hočemo Gospoda Janšo.

karafeka je izjavil:

Če te šef vpraša ali hočeš 10 jurjev plače, boš menda reku "ja prosim". Če to ni realno, ne more izpolnit, fima bi imela izgubo s tabo, zakaj zaboga te potem to sprašuje.
Tako da edino logično in odgovorno je točno to izglasovat, če je ta ponudba na mizi. In tist, ki jo je dal, jo naj izpolni ali pa odstopi.

Nismo mi plačani in izvoljeni da to speljemo. On pa je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Če te šef vpraša ali hočeš 10 jurjev plače, boš menda reku "ja prosim"

V bistvu je ali želi delavec plačevati šefu 10 jurjev.
|HP EliteBook|R7 8840U|

sir_mha ::

Utk je izjavil:

Med "vlaganjem" in "vlaganjem 1/4 proračuna" je kar nekaj fore.

Poglej Nemčijo, letni bdp 4300 milijard. 5% tega je 215 milijard. Trenutno v vojsko vlagajo 88 milijard. Cel proračun je 480 milijard, od tega si 40 sposodijo. Si bojo po novem sposodili 150 milijard?

Jaz ne vem kdo je tu nor, ampak nekje bo to počilo, če nekdo samo poskuša kaj takega uresničit.

Tudi pri nas, 3 milijarde bomo dali, ampak ne damo sociale. Kje naj bi vzeli? Pri tistih pri katerih že itak jemljejo preveč.

Če gradnjo vsakega stanovanja, mosta, itd, pišemo pod vlaganje v vojsko, ok, ampak kako bomo zarad tega bolj varni? Sami sebe bomo okol prenesli.
Treba premislit kolk si lahk privoščimo in kaj je najbolj stroškovno efektivno. Prekladanje postavk po proračunu v resnici nič ne pomaga. Zarad enga Trumpa zganjat tak cirkus je tudi brez veze.

Tvoji izračuni so na mestu, samo številke, s katerimi se trenutno opleta, so vse pogojne. 3.5% oborožitve in 1.5% infrastrukturnih projektov so projekcija, ki se bodo reevalvirala po koncu Trumpovega mandata, cilj naj bi se pa itak dosegel šele leta 2035. Sama definicije oborožitve je tudi zelo široka, recimo vanjo lahko šteješ policijo (če je trenirana za vojaško taktično bojevanje) in recimo R&D.

Summa summarum, ali Trumpu rečeš ne in si pripravljen sprejeti vse, kar te bo doletelo, recimo že takoj pri pogajanjih glede carin; ali pa rečeš da, ampak se nič spornega ne zgodi, dokler ne finaliziraš pogajanja, za katera pa si prvi rok postavil po Trumpovem mandatu. Temu se sedaj strokovno reče "agreement in principle".

tomlin je izjavil:

Slovenija se ni pridružila Natu nepremišljeno.
Članstvo je bilo potrjeno z dvotretjinsko večino in širokim družbenim soglasjem – ne kot kaprica, temveč kot strateška odločitev.
Zato je igranje z idejo izstopa v tem času vse prej kot izraz demokracije. Je izraz politične neodgovornosti, ki ogroža verodostojnost države in zaupanje naših zaveznikov.

Čas je, da se nehate igrati z varnostjo ljudi.
Ne potrebujemo simboličnih referendumov – potrebujemo učinkovito obrambo, jasno zunanjo politiko in stabilno državniško vodenje.

Gospod Golob, dovolj je bilo. Odstopite.

66%

Bom glasoval proti. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

feryz ::

Evo, da se ve, od kje bo 5 procentov za ameriško armijo. Od tam, kot vse ostalo.
https://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pe...

Summa summarum, ali Trumpu rečeš ne in si pripravljen sprejeti vse, kar te bo doletelo, recimo že takoj pri pogajanjih glede carin; ali pa rečeš da, ampak se nič spornega ne zgodi, dokler ne finaliziraš pogajanja, za katera pa si prvi rok postavil po Trumpovem mandatu. Temu se sedaj strokovno reče "agreement in principle".

Pa je pametno o tem razpisat referendum pred katerim bo moral to celemu svetu razložit predsednik vlade ali bo pa gladko na referendumu popušil? Tudi do Trumpa bo prišla razlaga "sej v Evropi v resnici ne mislimo resno s tem".

karafeka ::

feryz je izjavil:

Evo, da se ve, od kje bo 5 procentov za ameriško armijo. Od tam, kot vse ostalo.
https://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pe...

Jaz bi še dodal, da to financiranje od srednjega sloja država porabi za financiranje elite, preko plačevanja dragih najemnin oz. nakupov nepremičnin čez tržno ceno, neki infrastrukturni projekti za katere gredo stotine milijonov direkt v žepe elite, podobno pri nakupih medicinske opreme, pa da ne pozabim na visoke plače “zaslužnih” političnih kadrov v državnih firmah, recimo SŽ. In takšno zapravljanje oz. bogatenje se z menjavo vlad nažalost ne neha, ampak se celo stopnjuje.

sir_mha ::

Utk je izjavil:

Pa je pametno o tem razpisat referendum pred katerim bo moral to celemu svetu razložit predsednik vlade ali bo pa gladko na referendumu popušil? Tudi do Trumpa bo prišla razlaga "sej v Evropi v resnici ne mislimo resno s tem".

To je pa druga stvar. Večini parlamentarnih strank odločitev za referendum koristi (samo nim, ne recimo Sloveniji). Golob je pa seveda spet preveč kežual, primorsko odhopsal, po njegovih izhjavah se vidi, da niso naredili bazične analize, kaj pa če A, kaj pa če B itn.

jest10 ::

nejclp je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

nejclp je izjavil:

pravilno razmišljaš, ampak levaki računamo na to, da imajo Slovenci spomin zlate ribice in bi v janševem letu vsesplošne blaginje kaj hitro pozabili na golobovo strahovlado, ki jo mi podpiramo pa bi se ta morda spet zavihtel na oblast na rednih volitvah. no, ali pa nov obraz, ker na levi take karizmatične persone kot je janša ne premoremo.

Olajuwon je izjavil:

So pa debili tako na levi kot na desni.
glede na moje izkušnje tukaj in zgodovinska dejstva, so največji debili na sredini

Windlass je izjavil:

le upamo lahko, da tega dogodka diplomati ne bojo sporočali v svoje države.

Ni strahu, bodo to v vsakem primeru naredili standardni kvizlingi, kot že dostikrat v preteklosti

socialec ::

To je že v 99,99% sporočeno, saj je v MSM :D Pri takšni vladi in MSM kvizlingov niti ne potrebujete.

bbbbbb2024 je izjavil:

Dejansko ima JJ prav. Golobarji in vlada so nesposobni in še izdajalci za povrh.
Medtem ko izdajalski golob z nepremišljenimi potezami odganja tuje investitorje, janša premišljeno daje pozitivne signale in izboljšuje medsosedske odnose z obiskom koncerta thomsona, ki slavi ustaštvo in NDH, ki je med drugo svetovno vojno okupirala del slovenije in poskrbela, da se levakarske slovence pokolje in z macolami potolče v Jasenovcu. To je razlika med izdajalcem golobom in domoljupnim slovencem, gospodom Jajotom.

https://www.nacional.hr/simpatizer-bivs...

A bomo nekaj časa spet deležni prosrbske/proruske propagande?

PS: Sem popravil w/o, da se ne bo grammar-nazi brutalno izživljal in mi lomil kolen :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

socialec je izjavil:

ja ne vem, a boste spet začeli nabijat o tem, kako so partizani izdali četnike, tako kot v zaprti temi o Thompsonu?

Jaz ne, ti pa očitno imaš tisti refleks, ki ga je že Pavlov raziskoval? :D

delavec44 ::

nejclp je izjavil:

socialec je izjavil:

ja ne vem, a boste spet začeli nabijat o tem, kako so partizani izdali četnike, tako kot v zaprti temi o Thompsonu?

Pa koga boli k kaj se je pred 100 leti dogajalo. Z Nemci lahko sodeluješ, z ostalimi pa ne gre?

socialec je izjavil:

Jaz ne, ti pa očitno imaš tisti refleks, ki ga je že Pavlov raziskoval? :D

absolutno, fašisti me trigerirajo, pa naj bodo to ustaši, četniki, domobranci, putinisti ali pa beli identitarci, to je pričkakovana reakcija spodobnih ljudi.

c3p0 ::

Včasih te trigera tudi špegl?
««
77 / 90
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Referendum (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
40258066 (44310) Nesta