Forum » Strojna oprema » Katero VERZIJO nove matične plošče socket AM5 kupiti?
Katero VERZIJO nove matične plošče socket AM5 kupiti?
WinXP ::
Pozdrav,čez eno leto ali malo več,ko cene padejo ne bom več imel socket AM4 matične plošče ,ampak socket AM5. Zanimam se za ploščo Asus ROG STRIX X870-E GAMING WIFI,ki se mi zdi da je malo boljša,kot verzija A ,ki ima poleg rdečih USB vhodov zadaj na plošči še 5 modrih (5 Gbps) VERZIJA E- pa ima VSE RDEČE,kar pomeni da so vsi USB vhodi 10 Gbps. Čudi me pa,da so 10 Gbps in ne 20 GBps,ker na moji dosedanji plošči Asus Rog Strix B-450-F Gaming II socket AM4 v navodilih piše da so rdeče obarvani USB vhodi 20 Gbps in ne 10 .Ne vem kako to...
Katero verzijo priporočate? Jaz sem za E. Prosim POGLEJTE SLIKO PREDEN ODGOVORITE ! Vnaprej hvala za pomoč.
Katero verzijo priporočate? Jaz sem za E. Prosim POGLEJTE SLIKO PREDEN ODGOVORITE ! Vnaprej hvala za pomoč.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
kixs ::
Rdeci porti so navadno bili powered porti za polnjenje telefonov ali mocnejse porabnike. Na novejsih platah pa so rdeci lahko tudi hitrejsi (verjetno 10Gbps), 20Gbps je samo na USB-C konektorju - vendar preveri najprej navodila plosce.
Za prihodnost in hitrost te morajo zanimati USB4 porti (hitrost do 40Gbps).
Pa preveri kaj je na trgu, ko se odlocis kupiti.
Za prihodnost in hitrost te morajo zanimati USB4 porti (hitrost do 40Gbps).
Pa preveri kaj je na trgu, ko se odlocis kupiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
beta1 ::
Cez eno leto bo ze nova roba na trziscu. Nima smisla sedaj razpravljat kaj kupit. Vprasaj spet cez 1 leto.
Pri barvah usbjev je ena zmesnjava med generacijami maticnih plosc.
Jaz bi iskal plato ki ima kaksen usb C vec.
Lp
Lp
Huawei LTE CPE master.
WinXP ::
Cez eno leto bo ze nova roba na trziscu. Nima smisla sedaj razpravljat kaj kupit. Vprasaj spet cez 1 leto.
Lp
Ja to je res, da je med barvami ena zmešnjava,rdeči porti bi mogli biti USB3.2 GEN2 (z 20 GBps) ne pa USB 3.2 GEN 1 (z 10 GBps). in zato sem se premislil,da ne bom kupil plošče Asus ROG STRIX X870-E GAMING WIFI,ki je ne samo predraga,ampak ima vseh 10 RDEČIH USB portov 10 GBps,ne 20 GBps... Za ploščo oziroma uporabnika bi bilo seveda dobro,da ima kakšen USB Type-C z 40 GBps (Thunderbolt) oziroma da jih ima na plošči čim več,ja... Opazil sem tudi,da nove plošče nimajo več PCI-EX-1,kar je šit... Bomo čez leto in pol videli kaj proizvajalci oziroma webshopi ponujajo...
Če kdo najde od proizvajalca ASUS ali MSI ali GIGABYTE,da ima ZADAJ (rear) PAR RDEČIH USB PORTOV z 20 GBps (USB 3.2 GEN 2) naj prosim napiše model,kateri je našel. Hvala in lep pozdrav.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Vuli ::
sej imajo.
X870E AORUS ELITE ima 2x
X870E AORUS Pro ima 3x
X870E AORUS XTREME AI TOP - 6x
X870 AORUS ELITE WIFI7 - 2x
itd
X870E AORUS ELITE ima 2x
X870E AORUS Pro ima 3x
X870E AORUS XTREME AI TOP - 6x
X870 AORUS ELITE WIFI7 - 2x
itd
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vuli ()
GrimReaper3 ::
Plosca je X870E-E, prvi E je zelo pomemben ce das kaj na hitrost pogonov, pa ta je edina ASUS s tem chipsetom. Ima vec lanov, koliko vec ne vem, Google.
Pa se ta ima shared bandwidth 2. in 3. M.2 z x16 slotom, tudi ce imas 3.0 ali 4.0 pogone. Tako da bi jaz v takem primeru gledal se MSI, ASRock in Gigabyte.
Za kaj tocno se rabi 20 Gbps ter zakaj vec kot enega?
Sprasujem, da vidim ce mogoce kaj zamujam kar bi bilo lahko opravljeno hitreje.
Za vec portov jaz uporabljam 4x USB hub Orico 5 Gbps. Sem imel 10 Gbps, pa so bili samo problemi vsak ponovni zagon, 10 Gbps hitrosti pa ne rabim.
Rabis pa itak hub ze zaradi Bluetooth. Zadaj do plosce namrec sploh ne nese signal, ne vem kdo se je spomnil to.
Imam pa X670E-F in je ze ta overkill z nesteto rdecimi porti zadaj. Drugic kupim ASRock za 250EUR.
Pa se ta ima shared bandwidth 2. in 3. M.2 z x16 slotom, tudi ce imas 3.0 ali 4.0 pogone. Tako da bi jaz v takem primeru gledal se MSI, ASRock in Gigabyte.
Za kaj tocno se rabi 20 Gbps ter zakaj vec kot enega?
Sprasujem, da vidim ce mogoce kaj zamujam kar bi bilo lahko opravljeno hitreje.
Za vec portov jaz uporabljam 4x USB hub Orico 5 Gbps. Sem imel 10 Gbps, pa so bili samo problemi vsak ponovni zagon, 10 Gbps hitrosti pa ne rabim.
Rabis pa itak hub ze zaradi Bluetooth. Zadaj do plosce namrec sploh ne nese signal, ne vem kdo se je spomnil to.
Imam pa X670E-F in je ze ta overkill z nesteto rdecimi porti zadaj. Drugic kupim ASRock za 250EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero matično ploščo naj kupim ? ASUS TUF GAMIG B650-PLUS ali ASUS TUF GAMIG B650-PLOddelek: Kaj kupiti | 743 (510) | WinXP |
» | usb A usb B usb C usb3 usb 3.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 1917 (1437) | Zodiac |
» | Priklopi-vhodi na matični ploščiOddelek: Pomoč in nasveti | 1820 (1296) | vaščan |
» | Prihaja USB 3.2 in zmeda s poimenovanjiOddelek: Novice / Matične plošče | 8192 (5194) | Lonsarg |
» | VGA se poslavlja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 19647 (17256) | Jst |