» »

Borderlands 4

Borderlands 4

1
2
»

Magic1 ::

feryz je izjavil:

Saj ne šteka, kaj govorite?
Imam povprečen komp, igra sicer pravi, da je nadpovprečen. Pustiš na tem, kar ti nastavi, skoraj vse je na high, razen par zadev in laufa popolnoma bp.
Kdor pa bi rad na jajcih vse na max, mu bo štekalo.
Proc laufa nekje na 30 procentih, grafa pa 25 do 35 procentih. Niti segreje se dobro ne.

Ni pa monitor 4k, kot je te dni moderno. To je tudi res.

In kaj je tvoja povprečna grafična ter procesor?
Haha, njemu ne šteka, samo igro je limitiral na 30 fps, da mu dela na 30% obremenjenosti.
Igra drugače na 1440p high FSR4 potrebuje 9070xt za normalno delovanje (90fps). In v tem primeru je procesor 78003D kar maksimalno obremenjen.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Furbo ::

Jaz bom počakal na 50% off in 50% manj bugov in štekanja.
Gledam kako folk igra na YT s top grafami in šteka. Dajo vse na low, pa še vedno ne pride čez 60FPS lol.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

feryz ::

Intel 14900K
32 Gb
4080 Ti
Nvme 2tb

Igra ni nič limitirana, zakaj bi bila?

Naloži se spodobno hitro, mogoče celo hitreje kot trojka. Še posebej teleportiranje.
Igra se praktično enako. Tako da če so ti prejšnje sedle, ti bo tudi ta.
Jaz jo bom imel dovolj za celo zimo. Kolikor imam časa, pač.
Po kakih 15 urah nisem prišel še nikamor. Pač šetaš sem ter tja, raziskuješ in se zabavaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Na kateri resoluciji igraš in koliko FPS dobiš?

Predsednik11 ::

Je sploh kakšna unreal 5 igra, da ni imela težav s bugi ?
Unreal 4 ni bil tako bugast.

To je problem sodobnega načina razmišlanja. Vsi hočejo imeti latest and the gratest. Orodje je na voljo, vendar vodstvo ne dojame, da je težko osvojiti zelo zahtevno napredno orodje. Hkrati jih pa ne zanima, koliko je kaj potratno, vse funkcije tlačijo not, neglede na to ali je potrebno/smiselno. BL4 izgleda meh, še RT nima implementiranega, vendar že zdaj teče na diapozitivih.
Magic

Eh čez eno leto bo že OK. Tudi za ta zadnji stalker še čakam na nakup.

Ampak ker so eni preveč nestrpni, nesposobnim razvijalcem uspeva prodajati beta verzije.

Stan57 ::

Sem kupil včeraj in pri high nastavitvah pri 3840 x 1600 resoluciji dobim med 80 in 90 fps z rtx 4080 gpu in intel 13600 cpu
primerljivo z drugimi novejšimi igrami ni pa igra grafično kaj posebnega.
aeaea

feryz ::

Ne, tega pa s tem računalnikom ne moreš dobiti.
Na 1080p dela moj med 60 in 70 fps. Pa je malo jači kot tvoj. Na privzetih nastavitvah.
Torej je pri tebi še krepko nižje privzeto nastavljeno, kot pri meni. In vsekakor ne na high. Razen nepomembnih nastavitev, ki ne vplivajo na hitrost.
Ko sem še par nastavitev dal višje, laufa na 45 do 60 fps.

Je pa res, da se comp ne matra pri tem. Niti grafika, niti cpu ne laufata na 50%.
Ampak fps-ji so pa tam, kjer so. Zanimivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Pa kaj je s tabo in matranjem računalnika??? Zakaj imaš grafično boljšo od 4080 in jo furaš pod 50%?!? Ali te poraba elektrike matra? Če bi to svojo fural na 100%, bi šel iz 45fps na 80-90. Zakaj 1080p s tako grafično?!???
Tak si kot tošev, si kupi 5090 in jo ima v škatli. Igra pa karte na PCju...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Zmajc ::

Ljudje danes še sploh vedo optimizirat grafične nastavitve? Daj sence na low, zmanjšaj anti alising, izklopi post processing, ray tracing in podobne najbolj zahtevne bombončke, ki doprinesejo bore malo pa boš imel soliden fps v večini iger.

Če ne pa je tu še vedno Lossless Scaling na steamu.

Kar ti pa bolj malo pomaga v primeru BL4, ki je turd na diapozitivih. Še na High ne zgleda nič posebnega, na low je zmazek brez tekstur. Seveda je rešitev 4x framegen. Max izgled s 100fps:)).
Magic

Ne igram, ker ne podpiram debilov tipa Randy Pitchford. Vi samo dokažite da ima tip prav in da kot ovce za vsak denar kupite vse kar vam vržejo v obraz ... haha.

Bom kupil čez 2 leti na cdkeys za 10EUR GOTY edition pa čao pero.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

Sej ga ne rabiš kupit, da vidiš kakšen zmazek je. Greš na Youtube in vidiš.
Magic

koliko sem videl je pač borderlands ... če so ti všeč prejšnji, bo ti tudi ta.

Osebno sem preigral vse. Dvomim, da je ta kaj slabši od prejšnjih. Stvar okusa pač.

Sej v tem je ves štos problema. Podobna kot do sedaj predhodniki, z malo več detaili in ogromno višjimi zahtevami. Popolnoma nesmiselna odločitev takega pogona, ker grafika ni bila nikoli poanta BL-ja. Pač bomo kupil nekoč za drobiž, vmes jo bodo mogoče še pofixal, igra samo po sebi naj bi bila ok.
Magic

Gregor459 ::

Borderlands 4 - Official 'C4SH' Character Teaser

No pa sem caval in na gray market sitih kupil BL4. Igra kot taka je čisto ok. Optimizacija je pa kar v k*rcu. Sem se kar namučil sem da sem na svoji 3080 dosegel smooth 70+ FPS.

So pa dodali kar nekaj stvari iz Destiny 1/2 ki so me kar razveselile. Od Destiny hunterja so vzeli double jump, vozila so pa iz bedastih avtov z gumami spremenili v sparrow-e ki lebdijo nad tlemi.

Orožja so super, sedaj imaš še hibridna orožja, ki imajo identiteto dveh izdelovalcev.

Humor je malce toned down v primerjavi z over the top BL3 pa CLaptrap je manj prisoten kot prej. Sicer sem komaj lvl 23 ampak zaenkrat je igra kar všečna. Prva zona mi je šla malo na jetra ampak pozneje je boljše.

all in all je pod havbo zanič optimizacije super igra.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Igre (brez lastne teme) (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Igre
1813291926 (959) oo7
»

Tales from the Borderlands

365473 (1048) ahac
»

Rage 2 (strani: 1 2 3 )

10815643 (8814) yoco
»

Borderlands 3 (strani: 1 2 3 )