Forum » Loža » Pečen kostanj - katera merica se najbolj splača
Pečen kostanj - katera merica se najbolj splača
GrimReaper3 ::
mala merica - 3€
velika merica - 4€
1 liter - 12€
Bi si mislil da večja merica, nižja cena na kostanj oz. na 100g je.
Ampak temu sploh ni tako, moj primer:
mala merica - 3€ - 21 kostanjev - 0,143€ na kos; teža z vrečko pa 185,4 g in 187,9 g, 1,61€/100g
velika merica - 4€ - 25 kostanjev - 0,16€ na kos, 12% dražje od male merice
1 liter - 77 kostanjev - 12,00€ - 0,156€ na kos, 9% dražje od male merice; tudi sem potežkal - 672,4 g, 1,78€/100g, 11% dražje od male merice
Jaz tako kupujem samo še malo merico. Dokler ne bom dobil samo cca. 15 kostanjev.
V prejšnjih letih od 2013 naprej sem drugače dobil pri mali merici 11-13 kos, cena pa 2,5-5,0€. Pri veliki merici pa od 13 kos do 22 kos, cena 3,5-7,0€.
Vem da je tukaj zelo veliko dejavnikov, lokacija, kdo ti streže, kakšna je tisti dan njegova volja. Pač če imaš ceno na neko merico katero lahko napolniš do pol ali pa zvrhano, to ni niti približno tako ponovljivo kot če bi imel pri vsaki merici ceno na kg ter bi ti vsakič stehtal kar plačaš.
velika merica - 4€
1 liter - 12€
Bi si mislil da večja merica, nižja cena na kostanj oz. na 100g je.
Ampak temu sploh ni tako, moj primer:
mala merica - 3€ - 21 kostanjev - 0,143€ na kos; teža z vrečko pa 185,4 g in 187,9 g, 1,61€/100g
velika merica - 4€ - 25 kostanjev - 0,16€ na kos, 12% dražje od male merice
1 liter - 77 kostanjev - 12,00€ - 0,156€ na kos, 9% dražje od male merice; tudi sem potežkal - 672,4 g, 1,78€/100g, 11% dražje od male merice
Jaz tako kupujem samo še malo merico. Dokler ne bom dobil samo cca. 15 kostanjev.
V prejšnjih letih od 2013 naprej sem drugače dobil pri mali merici 11-13 kos, cena pa 2,5-5,0€. Pri veliki merici pa od 13 kos do 22 kos, cena 3,5-7,0€.
Vem da je tukaj zelo veliko dejavnikov, lokacija, kdo ti streže, kakšna je tisti dan njegova volja. Pač če imaš ceno na neko merico katero lahko napolniš do pol ali pa zvrhano, to ni niti približno tako ponovljivo kot če bi imel pri vsaki merici ceno na kg ter bi ti vsakič stehtal kar plačaš.
Furbo ::
Kupiš in vržeš v pečico doma, najceneje.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Eduardo ::
Odvisno od tega koliko se ceniš. Kostanj + amortizacija + tvoj čas bi morali zelo hitro iti čez ceno za liter.
Kjer je razlika, če si doma in če si recimo v centru LJ.
Skratka menjaš za dosti manj premium izkušnjo in manj dober kostanj kot pečen na ognju. Kjer na koncu niti cena ni nujno tebi v korist, če porabiš za to kolikortoliko časa.
Kjer je razlika, če si doma in če si recimo v centru LJ.
Skratka menjaš za dosti manj premium izkušnjo in manj dober kostanj kot pečen na ognju. Kjer na koncu niti cena ni nujno tebi v korist, če porabiš za to kolikortoliko časa.
Miki N ::
Jaz še vedno vidim to ne kot skupek atomov ampak kot izkušnjo. Recimo, to temo bi z lahkoto kombinirali s temo Ženske, ko damico povabiš na romantični sprehod po mestu. Kuhano vino in pečeni kostanji kot kulisa so vredni vsakega centa potem ... je pa res, da tudi domača peka ni slab predlog, če jo želiš zvabiti v brlog - vse je v pristopu. No saj če je športna jo prepričaš tudi v nabiralništvo, samo a ni zdaj že malo pozno?
Skratka ne gledati na vse tako.. računovodsko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
fikus_ ::
Za občasno, kupiš na ulici, če si pa ljubitelj kostanja, ga pa kupiš nabranega in doma pečeš (lahko tudi v pečici).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
feryz ::
Ta forum je itak samo eno prazno blebetanje.
Za razliko od vas, nekateri dejansko udejanjamo vse te zadeve.
Pri nabiranju kostanja ni fora, da boš kaj prišparal in hkrati preračunaval, če se splača (navsezadnje sem se peljal 130 km daleč do kostanjevega gozda), ampak filing, da si nekaj naredil zase, da si sposoben nečesa več od klasičnega forumskega gobezdanja. In hkrati obiščeš poslovnega partnerja, se družiš, malo kostanj nabiraš, na koncu pa piknikiraš. Divjačinski golaž je bil odličen.
Ni pa to podobno kostanju, bolj je podobno jabolkom. V treh urah sem nabral 25 kg, pol sem vzel, pol pa pustil lastniku gozda za prodajo.
Ostali iz moje ekipe tudi, tako da smo mu pustili lepo kopico kostanja. Itak ga bo tričetrt zgnilo, ker je take količine nemogoče pobrati.
Za razliko od vas, nekateri dejansko udejanjamo vse te zadeve.
Pri nabiranju kostanja ni fora, da boš kaj prišparal in hkrati preračunaval, če se splača (navsezadnje sem se peljal 130 km daleč do kostanjevega gozda), ampak filing, da si nekaj naredil zase, da si sposoben nečesa več od klasičnega forumskega gobezdanja. In hkrati obiščeš poslovnega partnerja, se družiš, malo kostanj nabiraš, na koncu pa piknikiraš. Divjačinski golaž je bil odličen.
Ni pa to podobno kostanju, bolj je podobno jabolkom. V treh urah sem nabral 25 kg, pol sem vzel, pol pa pustil lastniku gozda za prodajo.
Ostali iz moje ekipe tudi, tako da smo mu pustili lepo kopico kostanja. Itak ga bo tričetrt zgnilo, ker je take količine nemogoče pobrati.
bm1973 ::
Jaz še vedno vidim to ne kot skupek atomov ampak kot izkušnjo. Recimo, to temo bi z lahkoto kombinirali s temo Ženske, ko damico povabiš na romantični sprehod po mestu. Kuhano vino in pečeni kostanji kot kulisa so vredni vsakega centa potem ... je pa res, da tudi domača peka ni slab predlog, če jo želiš zvabiti v brlog - vse je v pristopu. No saj če je športna jo prepričaš tudi v nabiralništvo, samo a ni zdaj že malo pozno?
Če je ljubiteljica kostanja, jo pa pelješ na izlet v Toskano, tam je cel kup kostanjevih gozdov, pa se greš nabiralništvo, zvečer pa pečenje/kuhanje kostanja plus akcija.
Ni ženske, ki ne bi padla, ko jo pelješ v Toskano .
Furbo ::
Super romantika, ko hodiš po Ljubljani in ješ iz škrnicla kot en klošar, pa še vse umazane zobe imaš potem.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
IL_DIAVOLO ::
Hrana za pijancke, ki rabijo izgovor da morajo z nečim splahnit to neprebavljivo sranje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Samo ste res negativci. Spomnim se, kako je bilo včasih prijetno vonjati pečene kostanje v sicer turobnem mestu ... bilo je del sezone. Zdaj pa pride Slotech Superman in takoj "eeeee budala nesposobna,pijanček z umazanimi zobi LOL" itd. Kaj res ne gre brez te zateglosti?
Netrunner ::
Domača merica se najbolj splača. Greš v gozd, nabereš X kg, greš domov in si jih spečeš kolikor želiš oz. kolikor si nabral. Za najboljšo izkušnjo moraš speči na ognju, če ni druge so izvedbe v pečici tudi zadovoljive.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
feryz ::
Ni ravno tako.
Če je označeno, da je kostanj namenjen prodaji, se ga tudi nabirati ne sme.
In načeloma to velja za vse kostanje v gozdu, ki so malo lepši ali debelejši.
Nabiraš lahko le drobni šoder, ki ga nihče ne mara.
LuGi ::
Samo ste res negativci. Spomnim se, kako je bilo včasih prijetno vonjati pečene kostanje v sicer turobnem mestu ... bilo je del sezone. Zdaj pa pride Slotech Superman in takoj "eeeee budala nesposobna,pijanček z umazanimi zobi LOL" itd. Kaj res ne gre brez te zateglosti?
Zafrustriranci. Verjem, da jih moti VSE.
dronyx ::
V Ljubljani ob Ljubljanici je mala merica 4EUR, kar je z eno besedo drago. Sem pa gospe predlagal, da zaračuna tudi samo gretje rok, ker kot sem opazil nekateri, zlasti tuji turisti, si na ognju samo roke pogrejejo. To bi jaz računal simboličnih 1EUR. Če ta utica za peko kostanja res stane 9500EUR moraš kar veliko kostanja prodat da prideš na ničlo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
fikus_ ::
Ni ravno tako.
Ni čisto tako enostavno. Moraš imeti pri zavodu za gozdove prijavljen nasad kostanja za prodajo, potem lahko "preganjaš" naključne pobiralce kostanja.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaprtje pešpoti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7734 (5120) | Furbo |
» | OreškiOddelek: Loža | 996 (514) | yansek |
» | Sajenje drevesaOddelek: Loža | 2547 (1527) | fikus_ |
» | Bivanje v naravi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15210 (11839) | Aquafriend |
» | znate kuhat? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4435 (3581) | Yohan del Sud |