Forum » Pomoč in nasveti » Slab Wireless signal, domača izdelava wireless antene
Slab Wireless signal, domača izdelava wireless antene
dejcoo ::
Lep pozdrav!
Z sosedom imava wireless povezavo in sosed sprejema na razdalji cca 80m slab signal. Stvar izgleda takole, jaz imam ADSL modem povezan na ruter Planet wrt-405 on pa ima pci wireless mrežno Planet WL-8305, moj računalnik je na ruter povezan z kablom. Ruter sem namestil na podstrešje tik pod streho cca 20cm od strešnih ciglov (ali je tu kakšna zguba signala) sosed pa ima računalnik v hiši kjer sploh ne dobi signala, zato sem na kartico prispajkal koaksialni kabel (kateri je najboljši za takšne primere in kako je lahko dolg, da ni prevelike izgube signala) in ga potegnil na balkon kjer je bila čista zračna linija do ruterja in zraven sem priklopil antenico ki je bila na kartici in dobil sem signal (ena črtica do 80% druga 55%)toda na internet ni šlo konektat niti pingat ne.Zato prosim če mi kdo pojasni kaj naj naredim da bi vzpostavil povezavo, prosil bi tudi za kakšen načrt (dejan.dobersek@siol.net) oz. link kako se doma naredi antena. Prosil bi tudi če kdo ve ali v softveru od ruterja ali kartice obstajajo kakšne nastavitve da se signal izboljša.
Najlepša hvala !!!
Z sosedom imava wireless povezavo in sosed sprejema na razdalji cca 80m slab signal. Stvar izgleda takole, jaz imam ADSL modem povezan na ruter Planet wrt-405 on pa ima pci wireless mrežno Planet WL-8305, moj računalnik je na ruter povezan z kablom. Ruter sem namestil na podstrešje tik pod streho cca 20cm od strešnih ciglov (ali je tu kakšna zguba signala) sosed pa ima računalnik v hiši kjer sploh ne dobi signala, zato sem na kartico prispajkal koaksialni kabel (kateri je najboljši za takšne primere in kako je lahko dolg, da ni prevelike izgube signala) in ga potegnil na balkon kjer je bila čista zračna linija do ruterja in zraven sem priklopil antenico ki je bila na kartici in dobil sem signal (ena črtica do 80% druga 55%)toda na internet ni šlo konektat niti pingat ne.Zato prosim če mi kdo pojasni kaj naj naredim da bi vzpostavil povezavo, prosil bi tudi za kakšen načrt (dejan.dobersek@siol.net) oz. link kako se doma naredi antena. Prosil bi tudi če kdo ve ali v softveru od ruterja ali kartice obstajajo kakšne nastavitve da se signal izboljša.
Najlepša hvala !!!
- spremenil: dejcoo ()
pujsek_ ::
Ja logika da vama negre, za 80m pa par sten, bosta mobla kr oba dat antene ven...
Ruter pa daj bolj dol izpod strehe dati ne zmrzne...
Linkov kolk hočeš;
http://server.kopteri.net/~kko-2403/wif...
Le veselo na delo;
Tu se pa dobis nih par narejenih... Klikni
Ruter pa daj bolj dol izpod strehe dati ne zmrzne...
Linkov kolk hočeš;
http://server.kopteri.net/~kko-2403/wif...
Le veselo na delo;
Tu se pa dobis nih par narejenih... Klikni
dejcoo ::
Hvala za informacije, zelo so mi pomagale. Kaj pa na ruterju tiste wireless nastavitve kako so najboljše nastavljene
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo mi ''krade'' wirelessOddelek: Pomoč in nasveti | 9415 (5678) | ameba |
» | Brezžična povezava ali UTP kabelOddelek: Omrežja in internet | 18438 (17350) | Bimbo11111 |
» | Wireless - še en nateg?Oddelek: Strojna oprema | 3096 (2196) | Tear_DR0P |
» | wireless mrežaOddelek: Kaj kupiti | 3066 (2274) | pujsek_ |
» | Wireless med dvema hisama...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1409 (1132) | pujsek_ |