» »

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Temo vidijo: vsi
««
227 / 230
»»

Chalky ::

nejclp je izjavil:

Chalky je izjavil:

Samo dokler te sredi Londona kdo ne zabode. Drugače je pa ZDA približno 36x večja od Velike Britanije tako da je verjetno dovolj prostora da se preseli v kakšno drugo zvezno državo. Če želi imeti mir gre lahko živeti v Montano, tam jo nihče ne bo motil, razen medvedov.

So trenutno ZDA precej bolj varne od UK-ja. Kljub temu da stvar v ZDA še zdaleč ni v redu, ker je potrebno še ogromno počistiti.

Homicide Rates in 2024 (per 100,000 population)

United States (national average) ~5.0 per 100,000

Montana (U.S. state)~4.4 per 100,000

UK ~0.97 per 100,000

London ~1.2 per 100,000 people

https://x.com/RupertLowe10/status/19602...

Ja v redu bo. Pa kdo sploh verjame tem butastim anketam. Poglej si malce kaj se dogaja v Londonstanu in UK-ju na splošno. Posilstva, ugrabitve, napadi z noži itd, še 15 let nazaj se to ni dogajalo. Ni čudno da nihče nič ne stori če se pa obešate na butasto statistiko ki jo servira Sadiq Khan kjer najverjetneje trdi da je vse pod kontrolo in da je kriminal pod nadzorom tako kot tista županja v DC-ju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

Okapi ::

Chalky je izjavil:

So trenutno ZDA precej bolj varne od UK-ja.

:)) Očitno je chalky AI, glede na njegove številne halucinacije.

gozdar1 ::

Vwliko tega je alt desna propaganda, ki jo širijo raznih pro kremlejski računi in ki se potem ponavlja v echochamberjih.

DarwiN ::

Ravnokar si objavil odličen argument, zakaj bi te morali vsi tukaj dobesedno ignorirat, Chalky. Uradne številke označiš za butaste ankete in kontriraš s propagandnimi anekdotami.. Adijo si. :)):O

Ampak če te folk ignorira, bo manj razburljivo v tej temi. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

PovemVfaco ::

Nehte gledt butasto statistiko, raj berte primere na tviteri. drgač bo čalkiGPT eksplodiru

Zgodovina sprememb…

Grimnir3 ::

nejclp ::

Chalky je izjavil:

nejclp je izjavil:

Chalky je izjavil:

Samo dokler te sredi Londona kdo ne zabode. Drugače je pa ZDA približno 36x večja od Velike Britanije tako da je verjetno dovolj prostora da se preseli v kakšno drugo zvezno državo. Če želi imeti mir gre lahko živeti v Montano, tam jo nihče ne bo motil, razen medvedov.

So trenutno ZDA precej bolj varne od UK-ja. Kljub temu da stvar v ZDA še zdaleč ni v redu, ker je potrebno še ogromno počistiti.

Homicide Rates in 2024 (per 100,000 population)

United States (national average) ~5.0 per 100,000

Montana (U.S. state)~4.4 per 100,000

UK ~0.97 per 100,000

London ~1.2 per 100,000 people

https://x.com/RupertLowe10/status/19602...

Ja v redu bo. Pa kdo sploh verjame tem butastim anketam. Poglej si malce kaj se dogaja v Londonstanu in UK-ju na splošno. Posilstva, ugrabitve, napadi z noži itd, še 15 let nazaj se to ni dogajalo. Ni čudno da nihče nič ne stori če se pa obešate na butasto statistiko ki jo verjetno servira Sadiq Khan kjer najverjetneje trdi da je vse pod kontrolo in da je kriminal pod nadzorom tako kot tista županja v DC-ju.

Butastih anket ni, obstajajo pa butasti ljudje.
Plus, to ni anketa, so uradni podatki za USA, Montano, UK in London.

Okapi je izjavil:

Chalky je izjavil:

So trenutno ZDA precej bolj varne od UK-ja.

:)) Očitno je chalky AI, glede na njegove številne halucinacije.

Torej če gremo po tvoji logiki...meniš da ZDA niso varne, in da ima potem Trump prav glede tega da je potrebno poskrbeti za varnost? Torej priznaš da imajo ZDA problem z kriminalom in da guvernerji lažejo ko pravijo da je vse pod nadzorom? Si imel v mislih sebe Okapi AI?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

LOL. Pa dela oranžni na pravih krajih "red"?

nejclp:: danes, 13:16:32

Jaz sem govoril za UK. Drugače se da pa čisto vsako anketo prilagoditi v prid agende ki jo porivaš. Po eni strani pravite da bo Trump začel prilagajati statistične podatke v svojo prid, po drugi strani pa niti ne podvomite da bi lahko nasprotna stran počela enako. Nebi bilo prvič da bi prikrivali statistične podatke umorov. V Chicagu so to že počeli 10+ let nazaj. Če ne verjameš si pojdi prebrati na Wikipedio Crime in Chicago.

Da se vrnem na primer Londona. Saj se strinjaš da danes London in UK na splošno nista niti približno tako varna kot recimo 10-15 let nazaj. To kar se dogaja tam v UK-ju je že itak bizarno, kjer je spet problem v tem da ima kriminalec več pravic od državljana, in ravno o tem zdaj teče debata tam v UK-ju.

Ne, ne strinjam se, podatke gledam, kaj če bi jih tudi ti kdaj, ne pa da iz riti vlečeš izmišljotine, ki so ti jih trumptardi na YT nabili tja.

PovemVfaco je izjavil:

Nehte gledt butasto statistiko, raj berte primere na tviteri. drgač bo čalkiGPT eksplodiru

PovemVFacoGPT...raje poslušam primere iz prve roke. Statistiko lahko vedno obrneš v svojo prid in jo je bistveno lažje zmanipulirati kot primer iz resničnega življenja. To opravičevanje kriminala je res nagnusno.

Še lažj ene anekdote nabijaš, drge pa ignoriraš. Za čalkije je tolo dejstvo pretežko z razumet. Ka ti bo statistika pa znanost, č maš tviter propagando nmest tega ;((

Zgodovina sprememb…

nejclp je izjavil:

Ne, ne strinjam se, podatke gledam, kaj če bi jih tudi ti kdaj, ne pa da iz riti vlečeš izmišljotine, ki so ti jih trumptardi na YT nabili tja.

Ti si tisti ki si izmišljuje ne jaz. Dejstvo je da ima London problem s kriminalom podobno kot Nemčija in Francija in še kakšna država v Evropi, recimo Švedska. Tega 15 let nazaj ni bilo. To je nastalo potem ko so začeli porivati WOKE agendo v katero sem 10 let nazaj verjel in nasedal tudi sam. In ne, samo zato ker nisem na strani kriminalca in menim da mora kriminalec za svoja dejanja odgovarjati, to ne pomeni da sem rasist. 10 let nazaj je to že šlo, danes pa nič več.

GregiB ::

Chalky je izjavil:

Jaz sem govoril za UK. Drugače se da pa čisto vsako anketo prilagoditi v prid agende ki jo porivaš.

Poznaš razliko med anketami in podatki?

V zadnjih 12 mesecih je bilo v UK s hladnim orožjem ubitih 262 ljudi, večina s kuhinjskim nožem, žrtev družinskega nasilja (toliko o pohajkovanju po Londonu)
V ZDA je bilo v zadnjih 12 mesecih cca. 1.600 umorov s hladnim orožjem... 6x toliko...

Populacija UK = 70mio
Populacija ZDA = 340mio

London (sploh pa celoten UK) ima nižjo stopnjo kriminalitete, kot najbolj "varna" zvezna država v ZDA (Rhode Island)

Chalky, tolk premikaš golovo črto, da sploh ne vemo več, v kateri smeri je gol...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Chalky je izjavil:

nejclp je izjavil:

Ti si tisti ki si izmišljuje ne jaz. Dejstvo je da ima London problem s kriminalom podobno kot Nemčija in Francija in še kakšna država v Evropi, recimo Švedska. Tega 15 let nazaj ni bilo. To je nastalo potem ko so začeli porivati WOKE agendo v katero sem 10 let nazaj verjel in nasedal tudi sam. In ne, samo zato ker nisem na strani kriminalca in menim da mora kriminalec za svoja dejanja odgovarjati, to ne pomeni da sem rasist. 10 let nazaj je to že šlo, danes pa nič več.

Tk je to, če s statistike presedlaš na anekdotalno propagando, to j pa rezultat. Zdeve laufajo po svoje nprej, oražni prezidente n naredu za varnost nč. Razn če prašaš njegove podrepnke na tviteri. :))

Chalky je izjavil:

nejclp je izjavil:

podatkov si nisem izmislil, kriminala je enako ali manj kot 15 let nazaj, mogoče nisi rasist, ampak samo butast, najverjetneje pa si kombinacija obojega in še česa.

mtosev ::

Bil v Londonu leta 2008 za 2 tedna pa se nisem počutil nič ogroženega.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Bellator ::

nejclp je izjavil:

Chalky je izjavil:

nejclp je izjavil:

podatkov si nisem izmislil, kriminala je enako ali manj kot 15 let nazaj, mogoče nisi rasist, ampak samo butast, najverjetneje pa si kombinacija obojega in še česa.

Hja, dokler bodo (tudi mladoletne) žrtve posilstva obtožene prostituiranja, posiljevalce pa kaznovali manj kot za "sovražni govor", statistika ne more biti drugačna.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

mtosev je izjavil:

Ja, takrat je bilo še v redu, vse skupaj se je začelo tam leta 2015 naprej, najprej z masovnimi migracijami iz Sirije, takrat ko je milijone ljudi bežalo zaradi vojne, mi v Evropi smo pa kot največji butlji vse to spuščali notri.

Bellator je izjavil:

Hja, dokler bodo (tudi mladoletne) žrtve posilstva obtožene prostituiranja, posiljevalce pa kaznovali manj kot za "sovražni govor", statistika ne more biti drugačna.

Hja, se strinjam, ampak ni "woke levica" tista, ki žrtvam posilstev ne verjame, ste to kar lepo antiwoke desnjakarji, ki častite posiljevalca in pedofila v Beli hiši.

nejclp je izjavil:

Bellator je izjavil:

Hja, se strinjam, ampak ni "woke levica" tista, ki žrtvam posilstev ne verjame, ste to kar lepo antiwoke desnjakarji, ki častite posiljevalca in pedofila v Beli hiši.

Ne drži, sodniki so večinoma levičarji, zato tudi ilegalce in migrante za posilstvo zgolj malo udarijo po prstkih.

Ironično je, da so prišleki, s katerimi levičarji radi potegnejo, ponavadi precej bolj desni, kot so domači desničarji.

Zgodovina sprememb…

Bellator je izjavil:

nejclp je izjavil:

Bellator je izjavil:

Ne drži, sodniki so večinoma levičarji, zato tudi ilegalce in migrante za posilstvo zgolj malo udarijo po prstkih.

Ja, če iz riti vlečeš podatke, tvoja trditev drži.

Drugače se pa opravičujem da sem sploh odgovoril na tisti komentar o anketi. Sem se spustil na izjemno nizek nivo in če moraš nekoga prepričevati da kriminal ni dobra stvar, si že od začetka izgubil oziroma v podrejenem položaju, tako da se niti ne splača spuščati v kakršnokoli resno debati. Jaz sem samo mnenja da si na Zahodu zaslužimo bolje kot to kar zdaj spremljamo kjer so velika mesta, bogatih držav, polna šotorov, brezdomcev in drogerašev kjer se pripogibajo kot v kakšnem zombi filmu.

Takšne teme so resnično brezpredmetne in se jih je dobro izogibati. Upam da bodo tisti pri vrhu, poskrbeli za varnost svojih državljanov in da se nekoč stanje vrne v normalno obliko, kjer kritiki ilegalnih migracij, posilstev, napadi z noži ne bodo obravnavani kot rasisti in da se varnost postavi na prvo mesto in to spet normalizira.

Tudi če podatkov ne vlečeš iz riti, moja trditev drži.

Malidelničar ::

Kaj menite, bodo lahko Demokrati bom rekel kapitalizirali nezadovoljstvo na naslednjih volitvah, ali bo napeta tekma in se GOP podcenjuje?
Je dejansko prišlo do dokončnega premika Overtonovega okna v ZDA (in na Zahodu) in bodo morali Demokrati igrati ustrezno igro?
To verjetno pomeni, da AOC in Mamdani s svojim multi-kulti/LGBTW/woke stuff odpadeta, opcija ostane Newsom?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Chalky je izjavil:

Drugače se pa opravičujem da sem sploh odgovoril na tisti komentar o anketi. Sem se spustil na izjemno nizek nivo in če moraš nekoga prepričevati da kriminal ni dobra stvar, si že od začetka izgubil oziroma v podrejenem položaju, tako da se niti ne splača spuščati v kakršnokoli resno debati. Jaz sem samo mnenja da si na Zahodu zaslužimo bolje kot to kar zdaj spremljamo kjer so velika mesta, bogatih držav, polna šotorov, brezdomcev in drogerašev kjer se pripogibajo kot v kakšnem zombi filmu.

Takšne teme so resnično brezpredmetne in se jih je dobro izogibati. Upam da bodo tisti pri vrhu, poskrbeli za varnost svojih državljanov in da se nekoč stanje vrne v normalno obliko, kjer kritiki ilegalnih migracij, posilstev, napadi z noži ne bodo obravnavani kot rasisti in da se varnost postavi na prvo mesto in to spet normalizira.

Nah, zlagal si se, da so USA bolj varne kot UK. Potem si se pa začel sprenevedati in hinavit, glede nivoja pa, itak greš težko nižje od tvojega v idle modu.

mtosev je izjavil:

Bil v Londonu Jeseni 2023, spal v okrožju Chelsea... se v hotel vračal zvečer... BP... Nobenega problema... Najhujše, kar sem v UK videl od nasilja je bilo letos na Škotskem, v Glasgowu, kjer se je sredi ulice mrtvo pijan, potetoviran, zgoraj brez škot zdiral na majhnega indijca (ali tam okoli, ne ločim), UberEats raznašalca...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

Bellator je izjavil:

Tudi če podatkov ne vlečeš iz riti, moja trditev drži.

Ne, ne drži.

Drži, drži. Sodnik, ki posiljevalcu prisodil enako ali nižjo kazen, kot za sovražni govor, ne more biti desničar.

Skrajni desničarji so nevarni posameznikom, skrajni levičarji pa narodu. Idealno bi bilo imeti obe skrajnosti na ketni.

Zgodovina sprememb…

Bellator je izjavil:

Drži, drži. Sodnik, ki posiljevalcu prisodil enako ali nižjo kazen, kot za sovražni govor, ne more biti desničar.

Skrajni desničarji so nevarni posameznikom, skrajni levičarji pa narodu. Idealno bi bilo imeti obe skrajnosti na ketni.

Da se ne pimplava, daj link na tega sodnika, ki je posiljevalcu prisodil enako ali nižjo kazen, kot za sovražni govor.
Plus, če sklepam logično, so sodniki iz UK, glede na stroške študija, ki si ga lahko privoščijo (privat šole, Oxford in Cambridge) ponavadi predstavniki premožnejše elite, ki je definitivno bolj konservativna. Ampak, naj bi bili uradno politično nevtralni.

RedDrake ::

Nice, zdaj mora biti že isti sodnik :)

RedDrake je izjavil:

Nice, zdaj mora biti že isti sodnik :)

A moram citirat, da boš mogoče trditev prebral?

Bellator je izjavil:

Sodnik, ki posiljevalcu prisodil enako ali nižjo kazen, kot za sovražni govor, ne more biti desničar.

Sicer pa desnjakarji posiljevalce in pedofile itak pomilostijo in spuščajo na prostost, če so njihovi.

Jaz enako sovražim far right in far left osebke. Upam, da se jebejo med sabo in druge normalne ljudi pustijo pri miru.

mtosev je izjavil:

Jaz enako sovražim far right in far left osebke. Upam, da se jebejo med sabo

Kaj dobiš, če zmešaš skrajno levičarko in skrajnega desničarja???

Mater... tole mora bit uvod v dober vic... ima kdo idejo?

skumpl ::

Jaz sem na srečo centrist.

GregiB je izjavil:

mtosev je izjavil:

Jaz enako sovražim far right in far left osebke. Upam, da se jebejo med sabo

Kaj dobiš, če zmešaš skrajno levičarko in skrajnega desničarja???

Mater... tole mora bit uvod v dober vic... ima kdo idejo?

Pedofila z empatijo?

Jeffrey Epsteina torej?

Ironično. :))

DarwiN je izjavil:

Jeffrey Epsteina torej?

Ironično. :))

A je bil empatičen?
Ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

Meanwhile over in the 51st state...

*CANADA ECONOMY SHRINKS 1.6% ANNUALIZED IN 2Q, MISSES -0.7% EST.

Katastrofa. Očitno so izvolili še večjega nesposobneža.

skumpl je izjavil:

Enako. Center to center left in je najbližje. Lahko pa volil tudi center to center right, če je politik v redu. Logar se mi zdi takšen politik.

tetriandoch ::

mtosev je izjavil:

skumpl je izjavil:

Enako. Center to center left in je najbližje. Lahko pa volil tudi center to center right, če je politik v redu. Logar se mi zdi takšen politik.

Daj razmišljaj še malo. Morda si ti kakšna pametna posveti.

redtech ::

Chalky je izjavil:

Meanwhile over in the 51st state...

*CANADA ECONOMY SHRINKS 1.6% ANNUALIZED IN 2Q, MISSES -0.7% EST.

Katastrofa. Očitno so izvolili še večjega nesposobneža.

Sovraži tisto v čemer so najboljši - nafta in plin.

arnecan1 ::

mtosev je izjavil:

Ker si verjetno podzavestno vedel, v katere predele mesta ne smeš zaiti.

Seveda je bilo takrat takšnih predelov še manj kakor pa danes.

Most Trump tariffs are illegal, US appeals court rules.

Očitno bodo res leteli čeki od carin, ker bo oranžni kriminalec moral povrnit večino pokradenega denarja. Pravzaprav ta denar dobimo mi, saj so naši izvozniki plačevali ameriške carine, a ne, Chalky? Koliko dobimo Slovenci? Ti si redno spremljal in štel $$$ od carin. :D

Vsak hip bo začelo pokat po teh sodnikih. "Obama appointed judges", "activist judges".. :)) Sicer se bodo pa v Swampu itak požvižgali na to odločitev sodišča.. Sodniki se lahko ugriznejo v rit. What would Vladimir do? :))

Buggy ::

Moj prijatelj, doktor (Phd) z zeleno karto, ki je predaval na univerzi o bioinzienringu v US in je v ekipi za AI svetovanja je sedaj lociran na Tajski. Pravi, da dokler Oranzni ne spoka tako ali drugace v US nima kaj pocet, ker so ukinili za znanost in raziskave sredstva, pa se smrdi mu to, kar je US postals iz nekdaj zazeljene in brezkompromisne destinacije. Total shithole, caka da se zadeve umirijo, pol pa mogoce pride. Prodal je itaq vse!

no comment ::

DarwiN je izjavil:

Ustavno sodišče bo povozilo odločitev prizivnega sodišča.

Ljudje bodo spoznali, da se nima smisla upirat, ker bo partija vedno dosegla kar bo hotela. Gleichschaltung.

gozdar1 ::

arnecan1 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Ker si verjetno podzavestno vedel, v katere predele mesta ne smeš zaiti.

Seveda je bilo takrat takšnih predelov še manj kakor pa danes.

Pa vsi prosilci za azil dobijo ps5.

https://www.youtube.com/shorts/3nO1uD_U...

paradajzos ::

DarwiN je izjavil:

Majority of GOP voters favor third Trump term.

Idiocracy. Imajo oblast kakršno si zaslužijo. Na žalost za vse ostale zemljane gre za najmočnejšo državo na svetu.

no comment je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Ustavno sodišče bo povozilo odločitev prizivnega sodišča.

Ja, so mu dali do 14. oktobra rok za pritožbo... Zadnji dan, 14. oktobra bo vložil pritožbo, nakar si bo še vrhovno sodišče vzelo ~leto dni časa za razsodbo.. Potem so pa itak tu volitve in bo kongres ustavil Trumpa, ČE zmagajo demokrati. Nekak tako zna it scenarij. :/

BONUS: Ste vedeli, da ima Trump dva prijatelja iz Beverly Hillsa? Eden pušča odprt prtljažnik čez noč, ker mu tatovi redno vdirajo v avtomobil in tako vsaj okna ne razbijejo.. Makes sense, a ne? Drugi prijatelj pa pušča garažo odprto iz istega razloga.. Da mu ne razbijejo garažnih vrat.. Brihte, a ne? Mislim, če je kraja neizbežna, zakaj ne bi škode minimiziral? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()
««
227 / 230
»»