Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

Ganon ::
Market-wide losses over the last two days now total a record-breaking $6.4 trillion, according to the Wall Street Journal.
Ubogi Trump, kaj mu je zakuhal Biden.

mtosev ::
Ma Trump je prizadet brez primere. Stock marketu je šlo super preden je začel s carinami.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ganon ::
Velja omeniti Warrena Buffeta. Konec lanskega leta so se praskali po glavah, ko je Berkshire Hathaway na veliko prodajal delnice, zdaj sedijo na 334 milijardah dolarjev denarnih zalog. Buffet ostaja genij. Pri 94 letih.

DarwiN ::
Če smo že pri Buffetu: Trump ravno sheral video nekega trumptarda, v katerem lažno navaja, da naj bi Buffet izjavil “that president Donald Trump is making the best economic moves he’s seen in 50 years.

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Buffet je tudi meni všeč. Zdi se mi kot zelo dober človek. Upam, da še dolgo živi.

Hec ::
Prasica je stara 29 let al kolk.. Walda da ni švoh. Ampak vseeno bi jo raje pretepel. ;)
Ma pustmo stat / did u see what I done
Zakaj se ne prepove takim senilnezem z na pol mrtvimi mozgani in brez vizije (Biden/Trump) sploh kandidirati za tak polozaj? Starci, ceprav zgolj figure, niti niso izkuseni oz modri, so zgolj kot neka relikvija ne vem komu. To je se huje kot royalizem v UK.
Zakaj se BOLJ ne omeji starostno te funkcije, da bi nastopal kdo z vizijo za mlade (ker politika se dela za njih), ki zadeve razume (generacijski rzkorak) in bo za posledice tudi odgovarjal. Oranzni idiot je na pol crknjen in mu vse dol visi, ker je tipicni individualist in ima poln kurec vsega. V arest ga kot kaze tudi ne morejo spravit...go with the flow and bring all nation down with u...moto!?
Ne stekam!
Jah poglej Janso, cez 3 leta bo 70, pa ga nekateri norci se vedno volijo.
Ma Trump je prizadet brez primere. Stock marketu je šlo super preden je začel s carinami.
Zakaj? Stock marketu gre se vedno super. Samo ne ameriskemu...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

Benny123 ::
No Trumpofili, zdaj boste videli kam vodi desni pol v svetu kjer ni prostora za meje in pregrade.

Zakaj? Stock marketu gre se vedno super. Samo ne ameriskemu...
Imam delnice v Nvidia, arm holdings, Microsoft in apple pa me to prizadane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Samo res, kaj pa če je Trumpov genialni plan Ameriko spremenit v shit-hole in jo tako naredit neprivlačno za migrante? Migration problem solved!

fikus_ ::
Kdo bo se gradil fabrike in delal za Usa??? Dokler je Trump na čelu, verjetno nihče, je prevec riskantno.
Zakaj potem 4+ Trilijone naložb v zadnjih 3 mesecih?
Linkaj vir.
V treh meseceih se ne da dosti kaj narediti, samo govori se lahko o naložbah, po kaksnem letu se že da videti, kdo kaj miga, realnost pa, ko nalozba zacne delovati.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

A se je kaj migracija iz ZDA v Kanado kaj povečala?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: tetriandoch ()

fikus_ ::
Kam vskoči? Halo?
"In 2024, the EU exported goods worth €213.3 billion to China and imported €517.8 billion."
Kitajska nima nobenega purchase powerja. Zdaj so že spet v deflaciji.
Ja 1400 milijard je kar precej denarja, sploh če upoštevamo tvoj komentar kjer si zapisal da nihče ne želi investirati v ZDA.
UAE je skoraj ta zadnja država, ki bi ji kaj verjel.
Kitajska dela za cel svet, ne rabijo dosti uvoza, zato taksna razmerja z vecino drzav, ne pa da nimajo "purchase powerja."
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

no comment ::
Italija že svari, da bi bile povračilne carine napačen korak. Tudi nekatere druge države se bodo verjetno priključile temu mnenju. Upam, da tudi sedaj EU pokaže svojo neenotnost in nesposobnost sprejemanja odločitev in ne uvede povračilnih carin na blago iz ZDA. To bi bilo še najboljše v tej situaciji za nas. Evropskega izvoza v ZDA le-te ne bodo nadomestile z lastno produkcijo, pač bodo malo manj kupovali malo dražjo EU robo.
Carine, ki jih uvedemo na digitalne storitve iz ZDA in ki jih Trumpova sofisticirana enačba za carine itak ignorira, uporabimo za blaženje težav izvoznikov v ZDA. Moron sploh ne bo vedel, da so ga nategnili.
Carine, ki jih uvedemo na digitalne storitve iz ZDA in ki jih Trumpova sofisticirana enačba za carine itak ignorira, uporabimo za blaženje težav izvoznikov v ZDA. Moron sploh ne bo vedel, da so ga nategnili.

no comment je izjavil:
Carine, ki jih uvedemo na digitalne storitve iz ZDA
Tole. Drugih povracilnih carin ne rabimo. Ker tako, kot si bomo izgleda morali razviti svojo vojsko si bomo morali razviti tudi svoje digitalne storitve.
ZDA ni za zaupati in prej kot nadomestimo ameriske cloud providerje, bolje bo za EU, tega pa se nikomur ne splaca implementirati, dokler mora tekmovati z nizkimi cenami cloud providerjev v ZDA, ki so posledica drugih storitev, kot je recimo kazanje oglasov pri googlu.
Tudi sicer bi bilo pametno, da se zacno EU drzavljani cimvec ozirati sem: https://european-alternatives.eu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

A pričakujemo še kakšen sell-off delnic na borzah?

kow ::
Da. Vse gre proti 0. Takoj prodaj in placaj starsem najemnino za nazaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Meh ne bom prodal. Bom počakal in videl kaj bo.

LeQuack ::
Trump kritizira Obamo, da skoz golf igra ko je bil predsednik:
https://www.reddit.com/r/Fauxmoi/commen...
https://www.reddit.com/r/Fauxmoi/commen...
Quack !

ššš ::
Edin pameten korak EU je, da ne uvede nikakršnih carin in povračilnih ukrepov. Izvoz ni tak, da se ne bi dalo preživet. Trump testira in tipa situacijo, da vidi, kdo se mu bo podredil. Carine bo skoraj gotovo v kratkem umaknil. Po mojem ne bodo niti en teden. Če zdej uvedemo kontra carine, bomo zlo poslabšali odnose in trgovino. Posledice bodo lahko trajale desetletje. Zelo zakompliciramo tudi Trampovo razveljavljenje carin. Če jih ne, bo pa po preklicu vse izpadlo zgolj kot slabo jutro in bomo lahko takoj isti moment začel delat dalje, kot da ni blo nič. Pokazal se bomo tut kot izredno stabilni in preudarni. Brez izpadov in muh.

Scaramouche3 ::
Edin pameten korak EU je, da ne uvede nikakršnih carin in povračilnih ukrepov. Izvoz ni tak, da se ne bi dalo preživet. Trump testira in tipa situacijo, da vidi, kdo se mu bo podredil. Carine bo skoraj gotovo v kratkem umaknil. Po mojem ne bodo niti en teden. Če zdej uvedemo kontra carine, bomo zlo poslabšali odnose in trgovino. Posledice bodo lahko trajale desetletje. Zelo zakompliciramo tudi Trampovo razveljavljenje carin. Če jih ne, bo pa po preklicu vse izpadlo zgolj kot slabo jutro in bomo lahko takoj isti moment začel delat dalje, kot da ni blo nič. Pokazal se bomo tut kot izredno stabilni in preudarni. Brez izpadov in muh.
Nimam problem s tem, če so pri nas določene nagrade za firme,ki bodo začele proizvodnjo vsega kar moramo od Amerike kupiti!

AvtoR ::
Jaz tudi ne bi uvedel protiukrepov, bi pa kot potrošnik bojkotiral njihovo robo. Verjetno ne bom podaljšal Tidal racuna, ampak bom raje vzel Spotify.

TheTrick ::
To da se bo kdo pretvarjal kot da ni bilo nic lahk kar pozabis. Zadeve so se že sprovedle, tako kot je bilo ne bo več pa tudi če danes ukine vse carine se opravici (lol ja sej vem). ZDA caka tezko destletje.

Tega se ravno bojim. Da bodo vsi pozabili in oprostili Ameriki.. Tudi kanadski voditelji vsi po vrsti poudarjajo, da je za vse kriv en posameznik - Donald Trump. "We love Americans, but ..."
Ampak ni Trump.. On je le simptom. Problem so trumptardi, torej ~70 milijonov Američanov.. Kljub vsej štali je človek izgubil mogoče 5% podpore, pa še to samo začasno za par tednov ali mesecev, dokler njihova propaganda ne opere dogajanja okrog carin. Tudi zagovarjajo carine skoraj vsi po vrsti.
Če bi Trump danes imel 5% podpore, bi bila mogoče druga zgodba. Tako pa ima ~40%.
Tko da je treba finančno sfukat celo Ameriko, kolk je pač v naši moči.. Cel svet proti Ameriki. Ker drgač se bo zgodba ponovila leta 2032, morebiti, ali kasneje.
Ampak ni Trump.. On je le simptom. Problem so trumptardi, torej ~70 milijonov Američanov.. Kljub vsej štali je človek izgubil mogoče 5% podpore, pa še to samo začasno za par tednov ali mesecev, dokler njihova propaganda ne opere dogajanja okrog carin. Tudi zagovarjajo carine skoraj vsi po vrsti.
Če bi Trump danes imel 5% podpore, bi bila mogoče druga zgodba. Tako pa ima ~40%.
Tko da je treba finančno sfukat celo Ameriko, kolk je pač v naši moči.. Cel svet proti Ameriki. Ker drgač se bo zgodba ponovila leta 2032, morebiti, ali kasneje.

tetriandoch ::
Ni prizadet, samo ekonomije ne razume. Ima okoli sebe večinoma debile.
Počakaj. Žuti jekot aprilsko vreme.
tetriandoch je izjavil:
Ni prizadet, samo ekonomije ne razume. Ima okoli sebe večinoma debile.
Počakaj. Žuti je kot aprilsko vreme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tetriandoch ()

tetriandoch ::

Kanada je čisto ok država za življenje. Dosti boljši standard ima od Amerike.

Sem preveril online preko quality of life indexa in podobnega. Višji quality of life imajo v Kanadi. V ZDA pa sem bil leta 2006 in 2007 pa, če me kdo vpraša bi raje živel v Kanadi kot v ZDA. To mnenje imam že preden je trumptard prišel na oblast.
Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::
Sem preveril online preko quality of life indexa in podobnega. Višji quality of life imajo v Kanadi. V ZDA pa sem bil leta 2006 in 2007 pa, če me kdo vpraša bi raje živel v Kanadi kot v ZDA. To mnenje imam že preden je trumptard prišel na oblast.
Amerika je za tiste,ki imajo talent,če si povprečen,normalen ali pa podpovprečen, raje EU... Če lahko v Sloveniji živiš v normalni četrti, je ta denar ki ga imaš v Ameriki dovolj samo za GETO....

kow ::

List of countries by inequality-adjusted Human Development Index @ Wikipedia
Kanada no 13, ZDA 27.
Kanada no 13, ZDA 27.
Zgodovina sprememb…

socialec ::
Nekaj ne more biti v redu s tem - Francija 28, Italija 34, Rusija 43, Ukrajina 63, Venezuela 85?

Data za leto 2022 je tole. Pri novejših podatkih bi rusija bila verjetno nižje

Ampak revolucionarna EU-motorna Francija za redneckovsko ZDA, če že sosednjo osovraženo Italijo preskočimo?
Rusija in Ukrajina sta zgodba zase, zdaj še posebej, pa še to ogrooomna razlika med njima.
Venezuela 85!?
Rusija in Ukrajina sta zgodba zase, zdaj še posebej, pa še to ogrooomna razlika med njima.
Venezuela 85!?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

In zakaj ne bi smela Francija bit za ZDA?
Legatum Prosperity Index 2023
Tukaj imaš Venezuelo na 145. mestu.
Legatum Prosperity Index 2023
Tukaj imaš Venezuelo na 145. mestu.

Predvsem zato, ker je ZDA menda redneckovska, v sorodstvu razplojena, debela, nesolidarna, modro-ovratniška, nerazgledana, versko-blazna, izkoriščevalska država, kjer bankrotiraš zaradi zdravstva že, če se ti dlaka vraste, s 50 milijoni beračev na ulici in v naseljih prikolic - vglavnem najočitnejši nastavek za Idiokracijo.
Torej gre pri IHDI za produkt: INEQUALITY x HUMAN DEVELOPMENT INDEX. Še Grčija je 8 mest za ZDA in za Italijo, WTF.
Ali pa nekaj ne štima s tistimi opisi, zelo razširjenimi v tem forumu in tudi slovenskimi MSM nasploh??
Torej gre pri IHDI za produkt: INEQUALITY x HUMAN DEVELOPMENT INDEX. Še Grčija je 8 mest za ZDA in za Italijo, WTF.
Ali pa nekaj ne štima s tistimi opisi, zelo razširjenimi v tem forumu in tudi slovenskimi MSM nasploh??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Ampak je hkrati daleč najbogatejša država in pol se da marsikaj flikat. Entertainment, znanost, tehnologija.. V tem so vsem najboljši na svetu..
Sicer pa imaš razčlenjeno po kategorijah, mesto na lestvici pa predstavlja neko povprečje po blaginji.. V zdravstvu, safety and security so Američani precej v pizdi.
Pa počakaj par let na sveže podatke in da republikanci pod vodstvom oranžne mesije pokažejo svoj leadership. :D
Sicer pa imaš razčlenjeno po kategorijah, mesto na lestvici pa predstavlja neko povprečje po blaginji.. V zdravstvu, safety and security so Američani precej v pizdi.
Pa počakaj par let na sveže podatke in da republikanci pod vodstvom oranžne mesije pokažejo svoj leadership. :D

Pardon, ni produkt, RAZLIKA pa je res , IHDI = HDI - I%/100
(I% sem najprej interpretiral kot negativen efekt, čeprav je v tabeli pozitivna vrednost)
To imaš prav, da je potrebno dobiti sveže podatke asap ampak tudi v EU znajo biti konkretni pomiki navzdol glede na predvidene milijarde za oboroževanje in posledične šoke, namesto za maslo in socialo.
No, NA ŽALOST, nam ne bo dolgčas še kar nekaj časa...
(I% sem najprej interpretiral kot negativen efekt, čeprav je v tabeli pozitivna vrednost)
To imaš prav, da je potrebno dobiti sveže podatke asap ampak tudi v EU znajo biti konkretni pomiki navzdol glede na predvidene milijarde za oboroževanje in posledične šoke, namesto za maslo in socialo.
No, NA ŽALOST, nam ne bo dolgčas še kar nekaj časa...

Strel455 ::
Kitajska dela za cel svet, ne rabijo dosti uvoza, zato taksna razmerja z vecino drzav, ne pa da nimajo "purchase powerja."
Bedarija. Kitajska nima purchase powerja zato, ker ima revne prebivalce. Zato se pa na vse pretege otepajo z deflacijo in mečeje stotine miljard denarja v gospodarstvo.

sir_mha ::
Trump je zadnjič obvestil kabinet, da je Musk v tranziciji in da se bo verjetno njegova frekvenca obiskov Bele hiše zmanjšala. In res je bil Musk kar relativno tiho v zadnjih dneha, sploh glede carin. No, danes ne več:
https://www.politico.com/news/2025/04/0...
"A PhD in Econ from Harvard is a bad thing, not a good thing. Results in the ego/brains>>1 problem," Musk wrote in one post. (Navarro earned a PhD in economics from Harvard in the 1980s.)
https://www.politico.com/news/2025/04/0...

Musk se norčuje iz ljudi s prevelikim egom?
Bi napisal, da zdaj sem pa slišal vse, a se bojim, da se bosta Musk in Trump jutri vseeno zbudila...
Bi napisal, da zdaj sem pa slišal vse, a se bojim, da se bosta Musk in Trump jutri vseeno zbudila...

TheTrick ::
Pa kljub Trumpu gre Američanom boljš kot nam. Kako si to predstavljate?
Kako gre njim bolje? A zaradi tega ker kao več zaslužijo. Veš denar na koncu ni vse. Mam raje manjšo plačo pa varno bivanje. Mi smo razvajeni ker se ti v Sloveniji praktično nič ne more zgodit (no razen kak pijanec, da te ubije na cesti). Tudi to da mamo še kar solidno zdravsto (kljub vsem težavam), da imamo lepo naravo, da je zunaj čisto, da niso povsod smeti itd. Pa plačane porodniške, veliko več dopusta, praktično zastonj vrtci, šolanje itd.
V ZDA ti je fino edino če si res izjemno bogat, povprečnemu slovencu je pa precej bolje kot povprečnemu američanu.