Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

gozdar1 ::
KAtera struja bo prevčadala v administraciji, maga(bannon,..) s svojo america first (karkoli že to je), tech bros s svojo tech libertarno utopijo(musk, jd,..)...glede na videno, recimo vize se maga počasi poriva na stranski tir. Jd tudi izgleda da je največji anti eu, ukrjina,.. jastreb.

Gregor P ::
LOL kakšni izgovori 

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

111111111111 ::
Pri nas bi rabili kakšnega Trumpa, da bi se Nika šla fajtat v Ukrajino.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/1...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/1...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

endelin ::
Sedaj gredo lahko kolači spet na večmesečne počitnice. As usual
Koliko evropskih eur je šlo za "kampanjo"?
Koliko evropskih eur je šlo za "kampanjo"?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Mene je najbolj zmotilo tole:
Ista zgodba kot z lekarnarico. Nema ugovora vesti, če si proti vladi in Niki. :D
Pa tudi tole:
Zato bi bilo potrebno jasno opredeliti ukrepe, ki bi zdravstvenim ustanovam omogočili, da kljub ugovoru vesti zdravstvenega osebja pacientkam zagotovijo nemoten dostop do zdravstvenih storitev - to jim nenazadnje nalagata ustava in zakon
Ista zgodba kot z lekarnarico. Nema ugovora vesti, če si proti vladi in Niki. :D
Pa tudi tole:
"Številne države imajo to mejo postavljeno pri 12 ali pri 14 tednih, nekatere, npr. Nizozemska, celo pri 24. tednih," navaja ter poudarja, da bi bilo smiselno o podaljšanju razmisliti tudi v Sloveniji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

no comment ::
Dejmo si priznat, pri Bidnu bi si vsak mislil, fertik je. Tu pa si misliš "prosim, še več tega"!
Al sem sam js tk pokvarjen?! Hmm... še Miki, ki se pritožuje nad dolgcajtom v tej temi, ne pograbi zadeve. Misli, da to pa res ni stuff iz katerega bi on pokal vice. Niti on. Huh...
Al sem sam js tk pokvarjen?! Hmm... še Miki, ki se pritožuje nad dolgcajtom v tej temi, ne pograbi zadeve. Misli, da to pa res ni stuff iz katerega bi on pokal vice. Niti on. Huh...

TESKAn ::
Tako napako si morda lahko še predstavljam v Sloveniji, Erjavec pa to; ampak v top vojaški sili tik pred napadom - če 8. potnik ne bil bil korekten ameriški novinar, bi lahko ameriška letala imela drugačen sprejem tam.
Whiskeygate

Seveda, ker je lepo gledat leve woke snežinkice kako cvilijo, da je svet nepošten. :D
Viš, to je razlika. Volimo anti-janša, ker nam gre na ku*** da šikanira ljudi.
Ti(vi) volite janšo, da šikanira ljudi.
Pri nas bi rabili kakšnega Trumpa, da bi se Nika šla fajtat v Ukrajino.
Kok vas pa ena nika trigerira, je pa že skor neverjetno. Živi rent-free v vaših glavah

No, boš poročal, ko bo zdravnik/lekarnar/reševalec imel ugovor vesti, ko boš mel kako JJ kapico/majco na sebi.
Da se vrnemo na temo, dan po tem ko se swampovce najde, kako si z osebnih telefonov prek signala mesenđirajo zaupne informacije (But her emails!!!), so umrli štirje ameriški vojaki na urjenju, blizu meje z belorusijo.
Kako težko je rusiji heknit osebni telefon ene od vpletenih oseb in dobit praktično realtime dostop do načrtov ameriške vlade? Kdo vse še posluša? Bi rekel, da so danes zero-day exploiti za telefone precej vroča roba za vse obveščevalne službe...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

"Jaz sem ta pomemben, ne Elon"

Kok vas pa ena nika trigerira, je pa že skor neverjetno. Živi rent-free v vaših glavah.
To pa morama priznat, da ne morem babe videt, pa da ima še prime time na MSM-jih mi je čista uganka.
In s stisnjenimi zobmi moram dat kapo dol, ker je res sposobna, da je zbrala 1,2 miljona podpisov, čeprav je ne maram.

Demenca je zgleda vedno večji problem v današnji družbi 

Teskan: sodelavka vlade in leva burzoazna eliteta ga. kolač je vsak drug teden v reporterju in se pizdi čez desnico.čudno da se toliko obremenjuje z opozicijo.
Kot da smo v rusiji ali turčiji.
Ne vem kdo se s kom obremenjuje lol kot ravno kolač
A sama je sodelavka vlade lmao
1111.: malo poglej kdo je njen ded in fotr in se ne boš spraševal zakaj je v MSM. Tleskne s prsti in je okoli 10 sponzoruš od "novinarjev"
Kot da smo v rusiji ali turčiji.
Ne vem kdo se s kom obremenjuje lol kot ravno kolač
A sama je sodelavka vlade lmao

Zgodovina sprememb…

Naj še povedo koliko eur od žuljavih od trdega dela evropskih davkoplačevalcev so zapravili za vsak glas za pointless kampanjo ki bo samo zaradi lepšega in o kateri ne bo več ne duha ne sluha haha. Lahko bi zgradili kaj pametnega.
Musk it
DOGE!

Musk it
DOGE!

Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::
S tem, bi dobesedno predali zmago kitajcem. Zasebniki ne bodo nadomestili nase pri raziskovaju solrnega sistema,...
White House may seek to slash NASA's science budget by 50 percent
https://arstechnica.com/space/2025/03/w...
White House may seek to slash NASA's science budget by 50 percent
https://arstechnica.com/space/2025/03/w...

TheTrick ::
Tale Signal afera pa je res pokazala kaksni amaterji so v resnici teli MAGA klovni haha. Najprej so se kr zlagali direkt, potem napadli portal in novinarja na koncu za debakel okrivili kar Bidna. Se Musk je tepca iz sebe naredu pa sploh v skupini ni bil.

kow ::
Aja in ker znanost ni 100% nezmotljiva, si ti raje šel na twiter po kredibilne informacije in se nažiral s konjsko pasto? Do your own research?
Nikol ne bos zastekal. Folk, ki se najbolj dere: "ZNANOST", v resnici nima pojma o znanosti. Sklicevanje na znanost je bil le nacin, da zastrasujejo ljudi. Saj pravim, pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni.
Ne vem, ce imas amnezijo, ampak v casu korone na tvju nismo poslusali, da gre za zdravstveni, ekonomski, socioloski problem itd. Govorili so le o zdravstvenem delu - kar je 100% anti science.
Moram reci, da sem prav uzival, ko sem videl znanca z majhnimi otroki, ki je pizdil cez vlado, ker mu greni zivljenje. Hihi, pa tak believer je bil prej. Sele, ko te drzava prvic v zivljenju ornk nategne, skapiras.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Glede "signal afere" - meni se sicer ne zdi big deal. Vsaj na prvi pogled. Lahko kdo razlozi kaj se je sploh zgodilo? Vemo zakaj je dal random kontakt notri? Ali ni bil random? Je zamesal ime?
V resnici sploh kaj vemo?
Fake audio. Matr si naiven.
Zgodovina sprememb…

GregiB ::
Tole je nivo ameriške vladujoče administracije atm...
MTG v "afektu"
Da kaže na visok nivo idiokracije ameriškega volilnega telesa pa kažejo rekacije podpore takšnemu načinu... "vladanja". Say it like it is. In preden se začne zadeva opravičevati... Diplomacija in politika se je skozi zgodovino (praktično od začetka Homo politicusa) vodila "with class". Trump je zadevo vrgel čez okno in dal oder populistični Hillbilly-jem, katerih MTG je typical specimen.
Baje bo naslednji kongres zasedal v lokalni Chick Fil A gostilni.
Je voda pri vas fejst kalna? Preveč jo mešaš... ali pa...
MTG v "afektu"
Da kaže na visok nivo idiokracije ameriškega volilnega telesa pa kažejo rekacije podpore takšnemu načinu... "vladanja". Say it like it is. In preden se začne zadeva opravičevati... Diplomacija in politika se je skozi zgodovino (praktično od začetka Homo politicusa) vodila "with class". Trump je zadevo vrgel čez okno in dal oder populistični Hillbilly-jem, katerih MTG je typical specimen.
Baje bo naslednji kongres zasedal v lokalni Chick Fil A gostilni.
Glede "signal afere" - meni se sicer ne zdi big deal. Vsaj na prvi pogled. Lahko kdo razlozi kaj se je sploh zgodilo? Vemo zakaj je dal random kontakt notri? Ali ni bil random? Je zamesal ime?
Je voda pri vas fejst kalna? Preveč jo mešaš... ali pa...
Matr si naiven.
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Starlink nekaj km proč za WiFi v Beli hiši sedaj afera Signal, vse to so teme iz katere lahko Slo-tech IT-jevec točno vidi, kakšna nesposobna skupina ljudi je to.

TESKAn ::
Vemo, da se trenutni trumpovi administraciji zdi normalno, da vse komunicirajo prek signala na osebnih telefonih. Zakaj je v današnjem svetu phishinga in exploitov, ki ne rabijo interakcije z uporabnikom problem mi, upam, ni treba razlagat?
Recimo, ZDA se pripravljajo da preventivno onesposobijo kitajsko zmožnost napast tajvan in se o tem uro pred napadom pogovarjajo na signalu. Rusi so enemu od udeležencev te debate namestili spyware, ki lepo prestreza vse in pošilja v rusijo. Putin dobi info, ga v zameno za nekaj vojaške pomoči za vojno z ukrajino nese xiju, ta pa lahko potiho umakne glavne tarče in malo okrepi protizračno točno tam, od koder bodo prišli ameriški avioni. Ameri uničijo par nepomembnih tarč in izgubijo par avionov, xi se smeji, putin je malo okrepljen, američani se pa odločijo da nima smisla več branit tajvan, ker majo kitajci superduper sistem za prestrezanje avionov.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,

... tile izgovori Trumpovcev so res ... mah ... sploh nimam besed

In najhujše pri tem je, da imamo tudi pri nas ljudi, ki bi to volili oz. po cele dneve fantazirajo, kako bi to totalno nesposobno politiko vpeljali v Slovenijo

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Vemo, da se trenutni trumpovi administraciji zdi normalno, da vse komunicirajo prek signala na osebnih telefonih. Zakaj je v današnjem svetu phishinga in exploitov, ki ne rabijo interakcije z uporabnikom problem mi, upam, ni treba razlagat?
Recimo, ZDA se pripravljajo da preventivno onesposobijo kitajsko zmožnost napast tajvan in se o tem uro pred napadom pogovarjajo na signalu. Rusi so enemu od udeležencev te debate namestili spyware, ki lepo prestreza vse in pošilja v rusijo. Putin dobi info, ga v zameno za nekaj vojaške pomoči za vojno z ukrajino nese xiju, ta pa lahko potiho umakne glavne tarče in malo okrepi protizračno točno tam, od koder bodo prišli ameriški avioni. Ameri uničijo par nepomembnih tarč in izgubijo par avionov, xi se smeji, putin je malo okrepljen, američani se pa odločijo da nima smisla več branit tajvan, ker majo kitajci superduper sistem za prestrezanje avionov.
Torej ne ves kaj se je zgodilo? Govoris nekaj v splosnem v stilu "v danasnjem svetu phishinga in exploitov", karkoli to sploh pomeni.
Se ze ve kako in zakaj je dodal tistega novinarja?

Utk ::
A to strašilo ste vidli. Kdo to voli LOL.
To dobimo če levi skrajneži vse, ki se samo od daleč povežejo z nekom, obkladajo s fašisti. Nihče "normalen" se noče it tega, tudi če se strinja s Trumpom, ali pa Janšo. Gre delat pač kaj drugega. Potem ostanejo samo tisti, ki jih to, da so kreteni, fašisti, rednecki in ne vem kaj, ne moti, ali so pa celo ponosni na to.

In najhujše pri tem je, da imamo tudi pri nas ljudi, ki bi to volili oz. po cele dneve fantazirajo, kako bi to totalno nesposobno politiko vpeljali v Slovenijo![]()
Pri nas politika samo se lepa dela pred kamerami. V ozadju se pa delajo naravnost mafijski posli kot nakup podrtije na litijski od frendov. v ameriki bi bili že v guantanamu. Pri nas pa zapravljajo milijone in so častni člani družbe. Mafija
Vsakemu svoje…
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

bm1973 ::

Zdajle so Trumpovci zagrešili eno največjih kršitev nacionalne varnosti v zgodovini ZDA; bo kdo šel v Guantanamo? Razen tega reveža novinarja morda?
Goldberga, ki ga je označil za sovražnika Trumpa, ni še nikoli srečal niti si ni z njim dopisoval, je zagotovil. Označil ga je za "dno novinarjev" in kritiziral medije, ker so se osredotočili na incident.
Zgodovina sprememb…

Zmajc ::
Zdajle so Trumpovci zagrešili eno največjih kršitev nacionalne varnosti v zgodovini ZDA
Lol. To pa je pretiravanje. Ti si definicija norca.
Zakaj, ker vodstvo države o najbolj top secret zadevah komunicira preko privat telefonov na 3rd party javni chat aplikaciji in vmes po pomoti invajta not novinarja?
Se ti sploh zavedaš kaj vse so prekršili tu?

Ves kaj je vse prekrsila Hillary? Pa to ni bil nek big deal za demokrate in medije?
Ko naredijo zajeb republikanci, pa je "konec sveta". Se enkrat, stopite korak nazaj in poglejte bolj racionalno.
Administracije so delale ze ORNK vecje pizdarije. Prva stvar, ki mi pade na pamet je t.i. Iran-Contra affair
Ko naredijo zajeb republikanci, pa je "konec sveta". Se enkrat, stopite korak nazaj in poglejte bolj racionalno.
Administracije so delale ze ORNK vecje pizdarije. Prva stvar, ki mi pade na pamet je t.i. Iran-Contra affair
Zgodovina sprememb…

AvtoR ::
Zdajle so Trumpovci zagrešili eno največjih kršitev nacionalne varnosti v zgodovini ZDA
Nič ni pretiravanje, maske so padle.
Lepo so slekli svoje gate. Javno so po pomoti razkrili, da v bistvu sovražijo evropo.
Razkrili so se da sovražijo svoje zaveznike! Ko nas bodo potebovali se nam bodo pa prilizovali. Če imaš take prijatelje ne rabiš sovražnikov...

Ves kaj je vse prekrsila Hillary? Pa to ni bil nek big deal za demokrate in medije?
A se ti sploh bereš, kakšne pišeš?

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::
Nič ni pretiravanje, maske so padle.
Lepo so slekli svoje gate. Javno so po pomoti razkrili, da v bistvu sovražijo evropo.
Razkrili so se da sovražijo svoje zaveznike! Ko nas bodo potebovali se nam bodo pa prilizovali. Če imaš take prijatelje ne rabiš sovražnikov...
Ti si šele sedaj to odkril, ko so ti naravnost povedali?!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Zakaj, ker vodstvo države o najbolj top secret zadevah komunicira preko privat telefonov na 3rd party javni chat aplikaciji in vmes po pomoti invajta not novinarja?
Se ti sploh zavedaš kaj vse so prekršili tu?
Bombardiranje Jemna pa res ni top secret zadeva.
Tistih nekaj podrobnosti pa tako ali tako nihče ne razume...

Meni se zdi, da so o Evropi govorili povsem normalno. Ti si samo jezen, ker ne bi rad denarja namenjal za vojsko, pa bi raje se namakal v Sredozemlju. Placal ti bo pa American.
Malo sem na hitro prebral tisti chat. Predvsem se zdi, da je Vance malo zatravmatiziran, pa mu gremo woke evropejci na kurac. Pretirava, ampak v grobem ima prav.
Malo sem na hitro prebral tisti chat. Predvsem se zdi, da je Vance malo zatravmatiziran, pa mu gremo woke evropejci na kurac. Pretirava, ampak v grobem ima prav.
Zgodovina sprememb…

Lahko da so zanalašč dali notri enega novinarja v chat da lahko DOGE mirno dela zadnji teden

jest10 ::
A to strašilo ste vidli. Kdo to voli LOL.
To dobimo če levi skrajneži vse, ki se samo od daleč povežejo z nekom, obkladajo s fašisti. Nihče "normalen" se noče it tega, tudi če se strinja s Trumpom, ali pa Janšo. Gre delat pač kaj drugega. Potem ostanejo samo tisti, ki jih to, da so kreteni, fašisti, rednecki in ne vem kaj, ne moti, ali so pa celo ponosni na to.
Ja, ti se kar tolaži s tem

AvtoR ::

Meni se zdi, da so o Evropi govorili povsem normalno. Ti si samo jezen, ker ne bi rad denarja namenjal za vojsko, pa bi raje se namakal v Sredozemlju. Placal ti bo pa American.
Saj to marsikoga boli. Da bo sedaj treba dati dodatne % bdp v obrambo, ki bi šli sicer v socialo in tudi v zasebne žepe in kolače.

jest10 ::

Sure... ne vse nasedat evropski propagandi kao mi smo uber ljudje. En reven missisipi ima vecji bdp po glavi kot francija. To ti je tudi resnica
eno so izmerljiva dejstva ki nekaj vseeno povedo. Seveda ni tako preprosto ampak ni povsem tako kot se prikazuje
Ampak ja za socialo je šlo veliko več in sedaj bo baje šlo to v vojsko kakor govorijo evropske bwane

Ampak ja za socialo je šlo veliko več in sedaj bo baje šlo to v vojsko kakor govorijo evropske bwane
Zgodovina sprememb…

Glede na trenutno stanje v evropskih firmah, ne vem, če sploh kdo dela... Vsaj na mojih 2 trenutnih projektih... No, na enem se dela, ampak je v timu nenormalno veliko ljudi. Ne vem, če smo 10% utilizirani...
Se spomnim ene izjave mojega šefa v Belgiji, zakaj najemajo zunanje (mene), če pa imajo toliko lastnih zaposlenih.
Odgovor je bil, zato, da je kaj narejeno.
Pravice delavcev so šle preko vseh meja, ampak vseeno mislim, da je Belgija ekstrem...
Plus nesposobne management, ki je zdaj dostikrat indijski, ki pa sploh ne zna uporabljati osnovnih orodij, ala Project, Jira, Confluence, še manj pa postaviti koncept dela...
Sam sem postal totalno pragmatičen in se ne sekiram več zato. Dokler plačujejo moje račune, mi je vseeno.
Delal cirka leto in pol nazaj za Bayer v ZDA. Zgledalo je , da se nič ne dela, ampak smo skupaj super zapeljali RFP za nov softver... Stranka bila vedno pripravljena na sestankih in vedno se je nekaj zaključilo...
Se spomnim ene izjave mojega šefa v Belgiji, zakaj najemajo zunanje (mene), če pa imajo toliko lastnih zaposlenih.
Odgovor je bil, zato, da je kaj narejeno.
Pravice delavcev so šle preko vseh meja, ampak vseeno mislim, da je Belgija ekstrem...
Plus nesposobne management, ki je zdaj dostikrat indijski, ki pa sploh ne zna uporabljati osnovnih orodij, ala Project, Jira, Confluence, še manj pa postaviti koncept dela...
Sam sem postal totalno pragmatičen in se ne sekiram več zato. Dokler plačujejo moje račune, mi je vseeno.
Delal cirka leto in pol nazaj za Bayer v ZDA. Zgledalo je , da se nič ne dela, ampak smo skupaj super zapeljali RFP za nov softver... Stranka bila vedno pripravljena na sestankih in vedno se je nekaj zaključilo...

Administracije so delale ze ORNK vecje pizdarije. Prva stvar, ki mi pade na pamet je t.i. Iran-Contra affair... in to so bili spet republikanci na delu in takrat so bili ljudje dejansko tudi obsojeni, a so potem spet republikanci poskrbeli, da ne bi reveži preveč trpeli zaradi tega:
Afera Iran-Contra ali Irangate (skovanka iz besede Iran z namigovanjem na afero Watergate) je bila eden od največjih političnih škandalov ameriške politike v osemdesetih letih dvajsetega stoletja. Izbruhnila je novembra 1986, ko je prišlo na dan, da so bili takratni predsednik Ronald Reagan in več vodilnih članov njegove administracije vpleteni v tajno prodajo orožja Iranu, nad katerim je bil takrat embargo na trgovanje z orožjem. Njihov načrt je bil izboljšanje odnosov z Iranom, kar naj bi privedlo do izpustitve šestih ameriških talcev, ki jih je zadrževala libanonska skupina Hezbolah. Načrt se je kmalu sprevrgel v trgovanje za talce, del zaslužka pa naj bi preusmerili v financiranje skupine Contras, protikomunistične gverilce v Nikaragvi.
...
Reagan je v televizijskem nagovoru priznal, da je do prodaje orožja prišlo, zanikal pa je trgovanje za talce. Ustanovljenih je bilo več preiskovalnih komisij, ki pa niso odkrile nobene neposredne povezave, saj so Reaganovi sodelavci uničili ali prikrili veliko število dokumentov. Na koncu je bilo vloženih 14 obtožnic proti članom Reaganove administracije, od katerih se je 11 končalo z obsodbo (v večini primerov za uničevanje uradnih dokumentov in oviranje preiskave), vendar je bilo nekaj teh obsodb po pritožbi razveljavljenih. Vse obtožene in obsojene je dokončno pomilostil kasnejši predsednik George H. W. Bush, ki je bil v času afere podpredsednik.

socialec ::
Nič, Donald in fantje, zdaj pa res, odstopite, na slo-tech ne prenesemo neprofesionalnosti in od tega ne odstopamo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

esel ::
Bolnik
Trump threatens 'far larger' tariffs if EU and Canada unite to do 'economic harm' to the U.S.
https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.c...
Trump threatens 'far larger' tariffs if EU and Canada unite to do 'economic harm' to the U.S.
https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.c...

DarwiN ::
Hah, nov dan: Private Data and Passwords of Senior U.S. Security Officials Found Online
Bo kdo poklical ali SMS-al Hegsetha ali kterega drugega nesposobneža iz Swampa?
Bo kdo poklical ali SMS-al Hegsetha ali kterega drugega nesposobneža iz Swampa?

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!