Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

kow ::

TESKAn ::
111111111111 je izjavil:
Podtikam? Glede na to da me ti obsojaš in mi podtikaš reči, imam popolnoma čisto vest, da še jaz tebi kaj podtaknem, da si malo užaljen. Razpiši se čez muslimane, tako kot lapaš čez kristjane ali pa ne upaš?
Verjetno lahko daš primer iz te teme, kaj ti podtikam? In ne vem, zakaj bi vsakič ko napišem kaj 'čez kristjane' moral dat zraven disclamer v stilu 'tudi muslimanov ne podpiram'? Lahko razložiš to logiko?
Jap, ne samo LGBTQ, tudi razni nevladniki so nastrojeni proti klasičnemu sistemu familije.
Najprej definirajmo kaj razumete pod 'klasičen sistem familje', potem pa še kak dokaz za to nastrojenost. Da vidimo, o čem sploh govorimo, da vaša 'klasična družina' ne pomeni 'ata, mama in otroci', ampak 'ata dela, mama mora bit pa za šporgetom in lepo pokorna'.
Hja potem pa mulariji razložimo do 9 razreda: mnogoženstvo, mladoletne neveste, obrezovanje... Najbolje v stripu ali slikanici. Ko smo že štartal, pa uvedimo še 1 uro krščanstva na teden, da dobijo mulci "prave" vrednote. Aja pa nujno morajo vedet da je 60 spolov. Dobro da imam spisek, moja mularija se bo to naučila na pamet, da se lahko odloči, kaj bo kdo bil. Naučimo jih še kletvic, saj je to del jezika, del kulture. Otroci pa vendar MORAJO vedet te stvari.
Ti se pri kletvicah pretvarjaš, da če se boš delal da jih ni jih otroci ne bodo uporabljali? Al jim razložiš kaj so in zakaj ni lepo klet?
Pa med tem da jim razložiš, kaj so stvari in 'uro krščanstva na teden' (predvidevam, da misliš verouk?) je malo razlike...
S sposobnimi ženskami na visokih položajih nimam nobenih težav. Z nesposobnimi in takimi ki so dale noge narazen... Pa precej. Če je sposobna, me tudi ne moti, če je dala noge narazen. :D
Kako lahkotno navržeš komentarček o 'razširjanju nog'.
Povej, če bi tvoja (hipotetična?) hčerka s trudom prišla na položaj, dobila kako nagrado, bi ti bilo ok, če bi potem bral komentarje v smislu 'dobila samo zato, ker je dala noge narazen', drugi pa dodal 'če je sposobna, ni problema da je dala noge narazen'?
Sem ze malo utrujen od tvojega rasizma. Impliciras, da lahko samo ameriski davkoplacevalec garantira zdravnisko oskrbo po svetu. Ogabno.
Jih bodo kitajci veselo nasledili. Kaj to pomeni dolgoročno, bomo pa videli...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jest10 ::
111111111111 je izjavil:
samo zato ker niso pripravljene delat in žrtvovat isto,
Zaradi bioloških razlik, potem pa še kulturoloških omejitev, so ženske razvile drugačne sposobnosti. Ti bi jih zdej zaradi tega črtal iz enačbe. Tako kot še marsikoga, ki ne dosega tvojih standardov.
Dostikrat so ženske ob svojih pijanih moških držale stvari pokonci. Ne moreš tako posploševati. Je pa to dobro orodje, za dokazovati svoj prav(narobe).
o+ nevone
Črtal? Ne. V življenju sem srečal veliko sposobnih žensk, delal v nekaj korporacijah. Veliko si jih je zaslužilo mesto v upravnem odboru, delale so, tako kot moški. S takim načinom nimam nobene težave, da je moj vodja ženska. Pravzaprav so mi sposobne in samostojne ženske zelo všeč. Men se ne da graditi kariere.
Ne bi pa nobeni zaupal, da me nese ven iz goreče stavbe. Zakaj se ne pogovarjamo recimo, da je preveč žensk ločitvenih sodnic? Ali da prevladujejo v šolstvu?
Od nekdaj delam v gospodarstvu, spol/rasa/splona usmerjenost/vera... Dol mi visi, dokler je moj šef sposoben in po meni ne poliva gnojnice. Isto pričakujem od svojega šefa. Hetero bel konzervativen moški. Ne me jebat zaradi tega ker sem tak.
Že na tem forumu sem označen za ne vem kaj, največkrat za SDS in fašista. Zakaj? Ker menim da s pušanjem DEI gre družba v napačno smer? Ker je trenutna vlada, vlada idiotov? SAmo za razliko od Ljubljančanov, ne kolesarim, ne protestiram. Delam. Na volitvah pa volim za svoje interese in če so woke idioti prehudi bom pač volil idiote za katere mislim, da bodo naredili manj škode.
Pa ne da si že pozabil, kaj si tam pisal![]()
Sem kar malo počaščen, da me zalezuješ po temah. :D Žal pa nisi moj prvi stocker. Verjetno sem napisal nekaj stvari, ki so prizadele tvojo nežno dušico. :D
Oh neeee. Samo osmešil si se. To ti gre vedno dobro od rok
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()

socialec ::
Povej, če bi tvoja (hipotetična?) hčerka s trudom prišla na položaj, dobila kako nagrado, bi ti bilo ok, če bi potem bral komentarje v smislu 'dobila samo zato, ker je dala noge narazen', drugi pa dodal 'če je sposobna, ni problema da je dala noge narazen'?
Seveda, saj nisem njen lastnik in sama naboljše ve, zakaj sploh da noge narazen, da tam enemu zainteresiranemu bogatašu nastavi fukat. Zakaj, hudiča, bi se trudila bolj, če lahko naravne danosti izkoristi - očitno, glede na to, da je naravne danosti nekje pol-pol, premore še nekaj več, da ji omogoča višji standard že samo to, da nastavi od N možnih kandidatk.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

nevone ::
Jap, ne samo LGBTQ, tudi razni nevladniki so nastrojeni proti klasičnemu sistemu familije.
Nihče ni tako nastrojen prosti klasičnemu sistemu družine, kot so nekateri nastrojeni proti neklasičnemu sistemu familije.
Samo, kot sem že rekla. Zliva se gnojnico po vsem, kar ni po vaši podobi, in potem se čudite, če kaj gnojnice pljuskne nazaj.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Ni problema, če gnojnica ne bi bila ojačana z raznimi strupi preko prisiljeno financiranih MSM.

Ni problema, če gnojnica ne bi bila ojačana z raznimi strupi preko prisiljeno financiranih MSM.
Jah ne, je problem. Ker ni treba, da se gnojnica sploh po kom poliva. Sploh pa ne, kar vsepovprek po tistih, ki ti niso všeč, samo zato, ker so drugačni od tebe.
o+ nevone

Eh, ne da se mi. Tako je od pradavnine, da folk izloča, vedno bo, ne glede na to, kaj bi moralisti želeli. Saj verjetno opažaš, da sem tudi precej iztopajoč avtmigec? Ni po naključju ampak hec je, da mi je vseeno, še norčujem se iz nesposobnosti mase!

Eh, ne da se mi. Tako je od pradavnine, da folk izloča, vedno bo,
Ja, potem je pa v redu, če je na udaru kdorkoli, tudi preko prisilno plačanih MSM medijev.
o+ nevone

TESKAn ::
Kakorkoli (ker je ravno tema o trumpu): kak komentar na to da chatajo kar prek signala in se jim ne zdi nenavadno, da je nek rando na chatu?
Se vprašaš kolk je še teh group chatov (da se nobenemu ne zdi problem, da chatajo prek signala) in kolk je teh raznih randotov, da se nikomur ne zdi to problem?
Se vprašaš kolk je še teh group chatov (da se nobenemu ne zdi problem, da chatajo prek signala) in kolk je teh raznih randotov, da se nikomur ne zdi to problem?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,

Malidelničar ::
Nihče ni tako nastrojen prosti klasičnemu sistemu družine, kot so nekateri nastrojeni proti neklasičnemu sistemu familije.
Samo, kot sem že rekla. Zliva se gnojnico po vsem, kar ni po vaši podobi, in potem se čudite, če kaj gnojnice pljuskne nazaj.
o+ nevone
Ampak poglej 50 let nazaj je skrajno levi pol začel z nastrojenostjo proti urejenemu stanju v družbi. Z argumentom: vse to je "srednjeveško".
In ZATO se je zgodil Trump.
Kot sem pojasnil: Frankfurtska šola, Gramsci, Lacan.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Ampak poglej 50 let nazaj je skrajno levi pol začel z nastrojenostjo proti urejenemu stanju v družbi. Z argumentom: vse to je "srednjeveško".
Ne bi rekla, da je pa ravno takrat bilo pa vse urejeno. In ni se začelo 50 let nazaj, ampak odkar se šibki in drugačni zavedajo, da ni nujno, da se hodi po njih, samo zato ker so šibki ali drugačni.
o+ nevone

Miki N ::
Tako je. Za šibke in drugačne gre. Pa za male puhaste tjulnčke.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()

Gre za to, da vidiš širšo sliko, ne pa zgolj pogled iz lastnega zornega kota.
o+ nevone
o+ nevone

gozdar1 ::
Trump se je produkt desetletji povečevanja neenakosti sesuvanja ,srednjega razreda...ironično je predstavnik ravno politike ki je privedla do stanja...ki se sedaj ponuja kot rešitelj

Kar se Trumpa tiče ima glede tega, da je treba gospodarstvu pustiti prosto pot, čisto prav. Ampak žal je preveč narcisoiden, in potem z eno roko podira, kar z drugo gradi.
o+ nevone
o+ nevone

Trump je zmagal samo zato, ker je imel Kamalo nasproti, odgovornost in krivda demokratov.
Kaj bi se zdaj nekaj slepili in pretvarjali glede teh pravil, ki podobno veljajo tudi v Sloveniji?
Kaj bi se zdaj nekaj slepili in pretvarjali glede teh pravil, ki podobno veljajo tudi v Sloveniji?
Zgodovina sprememb…

Trump je zmagal samo zato, ker je imel Kamalo nasproti, odgovornost in krivda demokratov.
Trump je zmagal zato, ker demokrati ne morejo z nekaterimi restriktivnimi ukrepi zagotoviti tega, kar naj bi bila njihova agenda.
V Ameriki se oblast menja in tudi Trump ne bo večen, dokler bodo volitve.
o+ nevone

Boš morala biti bolj specifična, kaj vse zajemaš v prvi povedi, ker tole mi deluje precej tavtološko.
Mimogrede, Donald je eden, Trumpov in trumpov je več.
Mimogrede, Donald je eden, Trumpov in trumpov je več.
Zgodovina sprememb…

111111111111 ::
Verjetno lahko daš primer iz te teme, kaj ti podtikam? In ne vem, zakaj bi vsakič ko napišem kaj 'čez kristjane' moral dat zraven disclamer v stilu 'tudi muslimanov ne podpiram'? Lahko razložiš to logiko?
Glede podtikanja si lahko kar spodnji komentar pogledaš. Ko mi podtikaš vlogo moškega in ženske v družini. Jap, vsakič ko šinfaš kristjane, kako hočejo žensko za šporgetom, bi lahko napisal, da so muslimani še slabši.
Najprej definirajmo kaj razumete pod 'klasičen sistem familje', potem pa še kak dokaz za to nastrojenost. Da vidimo, o čem sploh govorimo, da vaša 'klasična družina' ne pomeni 'ata, mama in otroci', ampak 'ata dela, mama mora bit pa za šporgetom in lepo pokorna'.
O čem se prepiraš z mano? Očitno ti misliš da mora biti mama za šporgetom lepo pokorna. Ko že pametuješ. Koliko otrok pa imaš?
Ti se pri kletvicah pretvarjaš, da če se boš delal da jih ni jih otroci ne bodo uporabljali? Al jim razložiš kaj so in zakaj ni lepo klet?
Pa med tem da jim razložiš, kaj so stvari in 'uro krščanstva na teden' (predvidevam, da misliš verouk?) je malo razlike...
Torej bomo dali otrokom seznam prepovedanih besed (kletvic) in jim rekli da jih ne smejo uporabljat ali ko jih uporabijo, jim razložimo zakaj je neprimerno za uporabo?
Dajmo v šolo našopat verouk, izobraževanje o kletvicah, o 60 različnih spolih... Ta stvar vam pač ni jasna. Vse te vsebine se lahko ponujajo kot obšolske dejavnosti, ne pa da so delavnice obvezne.
Kako lahkotno navržeš komentarček o 'razširjanju nog'.
Kaj a se pogovarjam z otročičkom tukajle, da ti je nerodno? Tudi moški plezajo po lestvici na ta način. Sam da oni malo težje razširijo noge. Če se ti pravno formalno bolj korektno. Da dobi ženska delo po vezah DEI, me ne moti, če je sposobna. Ne vidim pa neke hude razlike med: dala noge narazen, je prave barve, pravega političnega prepričanja... Čudno, ravno ti naj bi bil vključujoč. :D
Oh neeee. Samo osmešil si se. To ti gre vedno dobro od rok
Meni gre vsaj nekaj, pa še tako partnerko imam, ki mi lahko da denar za bencin. :D Tvoja, če jo sploh imaš, pa verjetno zažira tebe. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

Boš morala biti bolj specifična, kaj vse zajemaš v prvi povedi, ker tole mi deluje precej tavtološko.
Recimo, gonja proti nekaterim gospodarskim dejavnostim, kot je recimo fraking, je povsem samodestruktivna. Tudi muhe, ki zavirajo gospodarski razvoj in so vezane na podnebne spremembe, so samodestruktivne. To se dobro vidi tudi v Evropi. Ljudje nazadnje vseeno pogledajo v svoje denarnice, ker od tega živijo.
o+ nevone

fikus_ ::
Kaže da jim je nekaj ušlo, kamor nebi smelo:
https://www.theatlantic.com/politics/ar...
Ampak sedaj je kar je.
https://www.theatlantic.com/politics/ar...
Ampak sedaj je kar je.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

o+ nevone
Bogi neklasični reveži, še posebej na zahodu se jih preganja.
Pred meseci sem se pogovarjal z begunko iz Ukrajine. Biseksualka. Je rekla, da se prav čudi kako so tukaj v LBQT nastrojeni kaj jim pripada. V Ukrajini se z mano ne bi upala pogovarjat o spolni usmerjenosti. Kar je v Sloveniji se ni čutila ogroženo zaradi svoje spolne orientiranosti, medtem ko so se v Ukrajini skrivali in ohranjali stvari zasebne. Potem pa tukaj vpijete kako smo nastrojeni.
Recimo na paradi ponosa v Ljubljani, so stali ljudje s transparentom "Obstajata samo 2 spola". Te provokatorje je morala zaščititi policija. Po drugi strani so pa provokatorji šli brcat zastavice na Kongrescu, ker se to tako dela.
Eni in drugi naj imajo parade transparente, ampak brez oviranja drugega, a je to tako težko razumet?
Jah ne, je problem. Ker ni treba, da se gnojnica sploh po kom poliva. Sploh pa ne, kar vsepovprek po tistih, ki ti niso všeč, samo zato, ker so drugačni od tebe.
o+ nevone
Mogoče bi si vzela k srcu svoj lastni nasvet. Zanimivo je kako vaša strpnost izgine, ko se nekdo ne strinja z vami. :D
Ne bi rekla, da je pa ravno takrat bilo pa vse urejeno. In ni se začelo 50 let nazaj, ampak odkar se šibki in drugačni zavedajo, da ni nujno, da se hodi po njih, samo zato ker so šibki ali drugačni.
o+ nevone
Kje v EU se hodi po šibkih in drugačnih? Kar naenkrat naj bi šibki in drugačni imeli več pravic. Sedaj pa imate Trumpa. :D
Zgodovina sprememb…

Kar je v Sloveniji se ni čutila ogroženo zaradi svoje spolne orientiranosti, medtem ko so se v Ukrajini skrivali in ohranjali stvari zasebne. Potem pa tukaj vpijete kako smo nastrojeni.
Ja, če bi poslušali vas, bi se tudi pri nas bala. Poglej, kaj delajo na Poljskem zaradi splava. Pri nas bi tudi, če ne bi ena stran tako vztrajala pri svojem.
o+ nevone

Gre za to, da vidiš širšo sliko, ne pa zgolj pogled iz lastnega zornega kota.
o+ nevone
Širša slika je, da obstajata 2 spola in če bo 3 svetovna vojna, bodo vse te manjšine nerelevantne. Če se vrnemo na primarni nivo civilizacije, je feminizem, 60 spolov, samo pravljica za lahko noč.
Toliko o širši sliki. O pravični in vključujoči družbi lahko govorimo, ko imamo napredek v civilizaciji, ki take pogovore sploh omogoča. In v preteklosti, ko so civilizacije prišle do teh odstopanj: Grčija, Rim: orgije, pedofilija, homoseksualnost... Ko so te stvari prišle v ospredje, je sledil zaton civilizacije. In morda je Trump začetek konca naše.

Širša slika je, da obstajata 2 spola in če bo 3 svetovna vojna, bodo vse te manjšine nerelevantne. Če se vrnemo na primarni nivo civilizacije, je feminizem, 60 spolov, samo pravljica za lahko noč.
Ja, mi je jasno, da nekateri ne dojemate.
o+ nevone

bm1973 ::
Bi rekel, da je bolj von der leynova začetek konca EU...
Vse pro-vojna države vodijo babe ali pedri, vmes se najde še par pedofilov (tudi najdenih politikov), torej se je grški scenarij že začel...
Vse pro-vojna države vodijo babe ali pedri, vmes se najde še par pedofilov (tudi najdenih politikov), torej se je grški scenarij že začel...

Vse pro-vojna države vodijo babe ali pedri
Spet demoniziranje nekih skupin kar vsepovprek, v lastne vrste se pa ne pogleda.
Največje in najštevilčnejše vojskovodje v zgodovini so bili moški. Še danes so.
o+ nevone

Ja, če bi poslušali vas, bi se tudi pri nas bala. Poglej, kaj delajo na Poljskem zaradi splava. Pri nas bi tudi, če ne bi ena stran tako vztrajala pri svojem.
o+ nevone
Predvsem se moraš zavedati, da se sam imam za precej strpnega. Pa me označujejo na tem forumu za fašista.
Doma si z ženo deliva opravila, ker oba delava, pri vzgoji otrok sodelujeva.
In ker povem svoje mnenje... Pazi... Mnenje, tukaj pol ljudi skoči v zrak in vpije kaki kmetavzarji smo, kako bi se morali očitno bati... Fora pa je da militaristično vztrajanje pri svojem, tako kot ga tera sodobni feminizem in LGBTQ vodi v to. Na zahodu so precej dosegli, sedaj bi pa kar še naprej rovarili po sistemu. In folk v Ameriki je rekel odločen NE. In žal je bil Trump edina možnost.
Ja, mi je jasno, da nekateri ne dojemate.
o+ nevone
Tako je. Mi smo konzervativne neizobražene budale. :D Tako se konstruktivno pogovarja z nasprotno stranjo, ko ti zmanjka argumentov. :D
Spet demoniziranje nekih skupin kar vsepovprek, v lastne vrste se pa ne pogleda.
Največje in najštevilčnejše vojskovodje v zgodovini so bili moški. Še danes so.
o+ nevone
Medicinske sestre pa ženske. Še danes so. Ker v vojni rabiš surovo moč, ki pa je imajo ženske manj.
V vojni nema DEI. Lahko ali ne moreš.
Zgodovina sprememb…

In folk v Ameriki je rekel odločen NE.
Če bi folk v Ameriki rekel odločen NE, bi jih najmanj 80 procentov glasovalo za Trumpa.
Tako je. Mi smo konzervativne neizobražene budale. :D Tako se konstruktivno pogovarja z nasprotno stranjo, ko ti zmanjka argumentov. :D
Nisem rekla, da ste neizobražene budale. To si rekel ti. Jaz opažam smo to, da imate glede družbenih odnosov slepo pego.
o+ nevone

bm1973 ::
Nimamo je.
Trenutno celotno vodstvo EU komisije je v rokah žensk. In te forsirajo neskončno vojno.
Trenutno celotno vodstvo EU komisije je v rokah žensk. In te forsirajo neskončno vojno.

TheTrick ::
Med tem pacifist trump zeli aneksirati kanado. Morda se v prostem casu oblaci v zensko. Se nebi čudil.

Nimamo je.
Ta vojna ni v rokah žensk. Je v rokah enega moškega.
o+ nevone

Nimamo je.
Ta vojna ni v rokah žensk. Je v rokah enega moškega.
o+ nevone
"zenska mentaliteta" je povzrocila, da ima ta moski taksno moc. Ce se EU ne bi sla laznega pacifizma, Putin ne bi upal zaceti taksne vojne. Za vojno je glavni krivec seveda Putin. Ampak ne delajmo si utvar - ravno evropsko popuscanje in izrazit antimilitarizem je pripeljal do taksne vojne. Trenutni meme je "suicidal empathy".
Trenutno Ameri zopet resujejo evropsko rit, ko bombardirajo Hutije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Gregor P ::
Ker smo tu le Slo-techovci, boste morda iz tega primera bolje znali razumeti, kakšne neumnosti pravzaprav klatijo Trumpovci oz. Trumpova administracija v ZDA.
Wait, why is the White House using Starlink to 'improve Wi-Fi'?
In zdaj si predstavljate, da na vseh ostalih področjih (ekonomija, šolstvo, diplomacija idr.) tudi klatijo takšne in s čem se morajo ostali ukvarjati oz. poskušati razumeti, kaj ta nesposobna skupina ljudi trenutno na oblasti res pravzaprav želi oz. kakšna je skrita agenda v ozadju.
Wait, why is the White House using Starlink to 'improve Wi-Fi'?
Elon's satellite internet is being piped in from a distant data center, for some reason.
The White House is working to "improve Wi-Fi connectivity," White House press secretary Karoline Leavitt said in a statement emailed to The Verge. According to The New York Times, it's using Starlink to address the issue, which White House officials blame on the property's spotty cell service and "overtaxed" Wi-Fi infrastructure.
Huh. Giving Leavitt the benefit of the doubt, I'll grant that you can connect to Starlink terminals, like the Starlink Mini we reviewed last year, directly over Wi-Fi. But that's apparently not what's happening here, despite the efforts of a SpaceX security engineer named Chris Stanley, who the Times says "went to the roof of the Eisenhower Executive Office Building in the White House complex to explore installing Starlink there," only to trip a Secret Service alarm. Instead, the outlet writes that the White House is having its Starlink service piped from a government data center miles from the compound.
In zdaj si predstavljate, da na vseh ostalih področjih (ekonomija, šolstvo, diplomacija idr.) tudi klatijo takšne in s čem se morajo ostali ukvarjati oz. poskušati razumeti, kaj ta nesposobna skupina ljudi trenutno na oblasti res pravzaprav želi oz. kakšna je skrita agenda v ozadju.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Mi je pa v bistvu zanimivo, kako evropska levica (in levica na East in West Coastu) želita za vso ceno obdržati nedelujoče ravnovesje na Zahodu, ki je generiralo te napetosti, ki so naplavile Trumpa.
Ker ravno na ta način bodo po mojem mnenju sprožili razvoj okoliščin, ki bodo pa res dokončno zacementirale, da bo naslednji kandidat GOP-ja J.D. Vance in se bo politično reakcionarstvo dokončno razširilo na desnem polu na Zahodu (tudi v EU, v Latinski Ameriki).
Ker če bi ameriška (in evropska) levica priznala svoj overreach v zadnjih 50 letih (od šestdesetih let naprej) in pivotirala nazaj na staro ravnovesje glede feminizma in LGBTQ bi s tem stabilizirala situacijo. Tako pa samo potrjuje nasprotno stran v tem, da je pravilno, da se je Trump zgodil in vedno več politikov (ki sem jih naštel v seznamu nekaj postov nazaj) sledi njegovemu zgledu.
Ker ravno na ta način bodo po mojem mnenju sprožili razvoj okoliščin, ki bodo pa res dokončno zacementirale, da bo naslednji kandidat GOP-ja J.D. Vance in se bo politično reakcionarstvo dokončno razširilo na desnem polu na Zahodu (tudi v EU, v Latinski Ameriki).
Ker če bi ameriška (in evropska) levica priznala svoj overreach v zadnjih 50 letih (od šestdesetih let naprej) in pivotirala nazaj na staro ravnovesje glede feminizma in LGBTQ bi s tem stabilizirala situacijo. Tako pa samo potrjuje nasprotno stran v tem, da je pravilno, da se je Trump zgodil in vedno več politikov (ki sem jih naštel v seznamu nekaj postov nazaj) sledi njegovemu zgledu.

Če je pa kdo še slabši od Trumpa, kar je res že težko doseči, je pa to J.D. Vance. Ta bi bil pa še hujši predsednik, ker ta pa ne zna čisto nič.

Ampak ne delajmo si utvar - ravno evropsko popuscanje in izrazit antimilitarizem je pripeljal do taksne vojne.
To seveda ni res. Zahod je dovolj močan proti Putinu, samo Putin je norec. In ni ženska je moški. Da ne izgubimo niti. :)
o+ nevone

Utk ::
Ker smo tu le Slo-techovci, boste morda iz tega primera bolje znali razumeti, kakšne neumnosti pravzaprav klatijo Trumpovci oz. Trumpova administracija v ZDA.
Neumni so predvsem novinarji, ki ne znajo prit do dna te stvari, potem pa razni bebci to širijo po internetih.
1. "wi-fi" v Ameriki ne pomeni samo dobesedno wi-fi, ampak vsak mobilni internet, na primer, nekdo v WH morda sploh nima dostopa do (pravega) wifija iz nekega razloga, in uporablja mobilne podatke, ki so dragi in v sredini 200 let stare hiše lahko strašno neuporabni. Je kater novinar se pozanimal o tem kako to pri njih deluje? Najbrž ne, če pa je, je najbrž bil rezultat veliko manj zanimiv kot pa neka rumena novica.
2. Na kratke razdalje je optika res hitrejša, predvsem manjši ping, ko pa mora prit signal okoli sveta, je direktna povezava preko satelita lahko hitrejša, in tudi bolj zanesljiva. Se kater novinar pozanimal, če je to tudi razlog za starlink? Najbrž ne, če pa je, je najbrž bil rezultat veliko manj zanimiv kot pa neka rumena novica.
3. Je res v principu narobe, da ima Bela hiša dostop do interneta, ki deluje tudi če je pol sveta v malori? Se kater novinar pozanimal, če je to tudi razlog za starlink? Najbrž ne, če pa je, je najbrž bil rezultat veliko manj zanimiv kot pa neka rumena novica.
4. Če bi to naredili pod Bidnom, kako bi to on razložil?
Morda je tista bjonda res nerodno razložila stvar, ampak iz tega delat neko dramo je pa tudi butasto.

TheTrick ::
No pa dobro sej pocasi se tudi narativa trumptardov premika. Prisli smo od tega da je Trump najboljsi na svetu do tega da so za njegovo izvolitev krivi lgbt, levicarji, zenske, geji, cefurji.

To seveda ni res. Zahod je dovolj močan proti Putinu, samo Putin je norec. In ni ženska je moški. Da ne izgubimo niti. :)
To je 100% res. Putin sam vidi Evropo kot pozensceno. V prevodu: sibko. Ne verjame, da bi sla v evropo v bilo kaksno vojno za Ukrajino itd.
Dejansko je situacija zelo podobna kot za casa Hitlerja. Hitler je pravilno ocenil, da Francija/Britanija ne bosta sla v vojno zaradi Avstrije/Ceske itd. EU se vedno ne upa povedati, kje so njene "red lines". Je izrazito sibka.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

In folk v Ameriki je rekel odločen NE.
Če bi folk v Ameriki rekel odločen NE, bi jih najmanj 80 procentov glasovalo za Trumpa.
Nisem rekla, da ste neizobražene budale. To si rekel ti. Jaz opažam smo to, da imate glede družbenih odnosov slepo pego.
o+ nevone
Aha, torej je 80% odločen NE. :D Kar postavljamo meje sem in tja. :D
Seveda nisi rekla. Napisala med vrsticami.

kow: Drži, Trumpa je v veliki meri naplavila nova osveščenost ameriških moških - kot sem omenil je veliko prve podpore dobil na 4chan, 8chan forumih. Potem imaš tudi chad, MGTOW, PUA trende med moškimi v Ameriki. Morda je trenutna situacija z politično angažiranimi ženskami vrh vala feminizma in definitivno prihaja velik backlash.
Bolj ali manj Trumpovi "kloni" na Zahodu odsevajo neko močno (četudi je wannabe, če smo kritični!) moškost iz časov hierarhično urejene družbe na Zahodu, ko je bil 'red'. Imaš klasičnega Englishmana Faragea, potem Bolsonaro je bil tradicionalni Latinoameriški strongman, Orban/Morawiecki/celo Vučić so močne voditeljske figure v tradiciji Vzhodne Evrope. Na Zahodu imaš voditelja-misleca, recimo to bi bila Zemmour in Wilders pa tudi populističnega tribuna v tradiciji 19. stoletja - Salvini. In ironično najmočnejši ženski političarki na Zahodu (Le Penova in Melonijeva) emulirata edini možni lik za te čase močne političarke ala Tharcher (Golda Meir).
Logično je, da je Putin napadel, zdaj ko je videl, da ima nasproti armado istospolno usmerjenih Evropejcev. To je tipična kulturna slika civilizacijskega propada.
Vprašanje je, ali trenutni časi Trumpa pomenijo dokončni propad ne samo "izročil" leta 1968 ampak širše ideje feminističnega gibanja? To bo zanimivo opazovati.
Bolj ali manj Trumpovi "kloni" na Zahodu odsevajo neko močno (četudi je wannabe, če smo kritični!) moškost iz časov hierarhično urejene družbe na Zahodu, ko je bil 'red'. Imaš klasičnega Englishmana Faragea, potem Bolsonaro je bil tradicionalni Latinoameriški strongman, Orban/Morawiecki/celo Vučić so močne voditeljske figure v tradiciji Vzhodne Evrope. Na Zahodu imaš voditelja-misleca, recimo to bi bila Zemmour in Wilders pa tudi populističnega tribuna v tradiciji 19. stoletja - Salvini. In ironično najmočnejši ženski političarki na Zahodu (Le Penova in Melonijeva) emulirata edini možni lik za te čase močne političarke ala Tharcher (Golda Meir).
Logično je, da je Putin napadel, zdaj ko je videl, da ima nasproti armado istospolno usmerjenih Evropejcev. To je tipična kulturna slika civilizacijskega propada.
Vprašanje je, ali trenutni časi Trumpa pomenijo dokončni propad ne samo "izročil" leta 1968 ampak širše ideje feminističnega gibanja? To bo zanimivo opazovati.

No pa dobro sej pocasi se tudi narativa trumptardov premika. Prisli smo od tega da je Trump najboljsi na svetu do tega da so za njegovo izvolitev krivi lgbt, levicarji, zenske, geji, cefurji.
Skozi je že tako, da je za Trumpa kriva ekstremna levica. Tudi pri nas bi bil boljši Janša na oblasti, pa imamo Goloba. :D

Neumni so predvsem novinarji, ki ne znajo prit do dna te stvari, potem pa razni bebci to širijo po internetih.
1. "wi-fi" v Ameriki ne pomeni samo dobesedno wi-fi, ampak vsak mobilni internet, na primer, nekdo v WH morda sploh nima dostopa do (pravega) wifija iz nekega razloga, in uporablja mobilne podatke, ki so dragi in v sredini 200 let stare hiše lahko strašno neuporabni. Je kater novinar se pozanimal o tem kako to pri njih deluje? Najbrž ne, če pa je, je najbrž bil rezultat veliko manj zanimiv kot pa neka rumena novica.
2. Na kratke razdalje je optika res hitrejša, predvsem manjši ping, ko pa mora prit signal okoli sveta, je direktna povezava preko satelita lahko hitrejša, in tudi bolj zanesljiva. Se kater novinar pozanimal, če je to tudi razlog za starlink? Najbrž ne, če pa je, je najbrž bil rezultat veliko manj zanimiv kot pa neka rumena novica.
3. Je res v principu narobe, da ima Bela hiša dostop do interneta, ki deluje tudi če je pol sveta v malori? Se kater novinar pozanimal, če je to tudi razlog za starlink? Najbrž ne, če pa je, je najbrž bil rezultat veliko manj zanimiv kot pa neka rumena novica.
4. Če bi to naredili pod Bidnom, kako bi to on razložil?
Morda je tista bjonda res nerodno razložila stvar, ampak iz tega delat neko dramo je pa tudi butasto.
Očitno ti ne delaš v IT-ju? Ker sicer bi vedel, kako se izboljša Wi-Fi v stavbi in zakaj se lahko samo nasmejiš temu kar trdijo v Beli hiši. To se naredi z brezžičnimi dostopnimi točkami (wireless access points); ne pa s Starlink terminali, ki niso nameščeni neposredno v kompleksu Bele hiše, temveč so postavljeni v vladnem podatkovnem centru, oddaljenem več kilometrov, od koder se storitev prenaša do Bele hiše. Zdaj pa preberi ponovno, kaj si ti napisal.
In ravno njihova komunikacija je poanta mojega komentarja. Kakšne neumnosti Trumpovci spuščajo v javnost. Kot IT-jevec takoj veš, kakšne nebuloze klatijo v tem primeru. Težko pa morda razumeš, kakšne neumnosti govorijo na drugih področjih, kjer nisi strokovnjak. No, enakovredne.

Shit, res je, zdaj je zrušena vsa ZDA politika, fak! Pa kako nismo tega videli!?
PS: Slo-tech ima neke težave glede oddajanja sporočil?
PS: Slo-tech ima neke težave glede oddajanja sporočil?
Zgodovina sprememb…

Aha, torej je 80% odločen NE. :D Kar postavljamo meje sem in tja. :D
Vsekakor je 80% bolj odločen ne, kot 50+%.
Seveda nisi rekla. Napisala med vrsticami.
Kaj ti bereš med vrsticami je tvoja percepcija zadeve, moje pa itak ne vidiš, ker imaš slepo pego.
o+ nevone
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()

tikitoki ::
Tudi slovenskim nevladnikom se tresejo hlače.
Ameriški državni sekretar Marco Rubio je v zadnjih mesecih izvedel obsežne spremembe v delovanju Ameriške agencije za mednarodni razvoj (USAID). Po šesttedenski reviziji je Rubio napovedal ukinitev 83 % programov USAID, kar pomeni odpoved približno 5.200 pogodb, za katere je bilo porabljenih več deset milijard dolarjev. Rubio je poudaril, da ti programi niso bili v skladu z nacionalnimi interesi Združenih držav Amerike.
Preostalih 17 % programov je bilo, v sodelovanju s Kongresom, prenesenih pod nadzor State Departmenta. Rubio je ob tem izrazil zahvalo Oddelku za učinkovitost vlade (Musk) in njihovi ekipi za predano delo.
Zal bo zaradi tovrstnih rezov po svetu umrlo precej ljudi, ki ne bodo dobili potrebne zdravniske pomoci, itd.
Upam, pa, da cimbolj zadane razna feministicna trobila, ki so v veliki meri zgolj sirila sovrastvo proti moskim.
Številni programi USAID so (bili) neučinkoviti in koruptivni.
Ključno vprašanje pri tej temi bi moralo biti, ali so programi resnično pomagali ljudem ali pa so služili drugim interesom.
Jasno je, da so americani imeli programe za krepljenje vpliva in visanje ugleda v svetu.
Sam sem vesel, da bo konec dolocenih programov. Brez dvoma pa je lahko zgolj sociopat vesel, da doloceni ljudje ne bodo delezni dolocenih zdravil in zdravstvenih storitev. Se pa strinjam, da je prihajalo do zlorab, sam trenutna amdimistracija nima neke zelje to zhrihtati, temvec zgolj s sekiro cimvec odsekati. Dolgorocno bo mogoce to koristno za drzave v razvoju, ker so indici, da doloceni tipi pomoci ovirajo osamosvojitevm in podpirajo trenutno stanje.

nevone: Glej, recimo ta članek na BBC-ju lepo opiše česa se moderna levica na Zahodu boji in za kaj se na koncu gre:
Starmer 'worried' about toxic masculinity after Adolescence drama
https://www.bbc.com/news/articles/cvgdy...
Seveda so tudi pri nas "strokovnjakinje" skočile pokonci:
Toksična moškost škoduje celotni družbi
https://365.rtvslo.si/podkast/glasovi-s...
Starmer 'worried' about toxic masculinity after Adolescence drama
https://www.bbc.com/news/articles/cvgdy...
Seveda so tudi pri nas "strokovnjakinje" skočile pokonci:
Toksična moškost škoduje celotni družbi
https://365.rtvslo.si/podkast/glasovi-s...