Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

111111111111 ::
Bistveno več kot ti. "Slovnica" so pravila, po katerih sestavljamo stavke, s pomenom in izvorom besed pa se ukvarja etimologija.
No vsaj ChatGPT znaš uporabljat.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

nejclp ::
111111111111 je izjavil:
Bistveno več kot ti. "Slovnica" so pravila, po katerih sestavljamo stavke, s pomenom in izvorom besed pa se ukvarja etimologija.
No vsaj ChatGPT znaš uporabljat.
Ti očitno še Googla ne znaš. In ne, ChatGPTja ne uporabljam, vsekakor ne za to, da bi dejstva preverjal, ker je nezanesljiv.

nevone ::
To sem tebi napisal tokrat zato, ker si tudi ti drugim komentatorjem očital (ne-)pismenost.
Obenem pa je to bila zopet priložnost, da smo se nekaj (ponovno) naučili.![]()
Ja, smo se naučili, da nekateri kar spreminjajo pomen besedam. Patetičen ima negativno konotacijo, ne vem, kdo to sploh razume drugače.
o+ nevone
Da se malo korigiram. Če vprašam AI, pove tole:
Beseda patetičen ima več pomenov, odvisno od konteksta. Najpogosteje se uporablja v naslednjih situacijah:
Čustveno ganljiv: Lahko pomeni nekaj, kar vzbuja močna čustva, kot so žalost, sočutje ali usmiljenje. Na primer: "Njegov govor je bil patetičen in ganljiv."
Sramoten ali bedast: V pogovornem jeziku se pogosto uporablja za opis nečesa ali nekoga, kar je šibko, smešno ali nevredno spoštovanja. Na primer: "Njegov izgovor je bil patetičen."
Torej, beseda lahko izraža tako intenzivna čustva kot tudi kritiko, odvisno od tega, kako jo uporabite! Če imate konkreten primer, vam lahko pomagam pri interpretaciji.
Ker ima pač boljši vpogled v vso dato, je iz nje izluščil na kakšen način sta obe razlagi pravilni. Dejansko pa slovenskem (pa ne samo slovenskem) jeziku pomeni prvo. Ampak amerikanizacija/anglikacija je pač pustila precej močan pečat.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Independent much?
Iz članka:
Updated British advice for travelers to America warns: "You should comply with all entry, visa and other conditions of entry. The authorities in the U.S. set and enforce entry rules strictly. You may be liable to arrest or detention if you break the rules.
Pridržali so 3 Nemce.
Nikjer nisem zasledil, da odsvetujejo potovanje v Ameriko.
Ti očitno še Googla ne znaš. In ne, ChatGPTja ne uporabljam, vsekakor ne za to, da bi dejstva preverjal, ker je nezanesljiv.
Torej za preverjat dejstva uporabljaš Google? :D
Tudi UK izdaja opozorilo pred potovanjem v ZDA.
Kakšno opozorilo? Da se morajo držati pravil? Da jih lahko na meji zavrnejo, če ne bodo imeli pravilno izpolnjenih obrazcev za vstop v državo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()

111111111111 je izjavil:
Torej za preverjat dejstva uporabljaš Google? :D
Ne, kup knjig nosim s sabo in mimogrede skočim še v lokalno knjižnico, da preverim vsa dejstva.
Ne bit patetičen, jasno, da uporabljam Google, a naj Bing, al kaj?

TheTrick ::
Če bi jih zavrnili na meji bi bilo OK. Tako so jih pa za več tednov pridržali, brez dostopa do odvetnika, vklenjene, ene celo vrgli v samico itd.
Države opozarjajo, da so ljudje lahko aretirani in pridržani, brez sodnega varstva. Pač nekako tako kot se potuje v Rusijo.
Države opozarjajo, da so ljudje lahko aretirani in pridržani, brez sodnega varstva. Pač nekako tako kot se potuje v Rusijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TheTrick ()

111111111111 je izjavil:
Nikjer nisem zasledil, da odsvetujejo potovanje v Ameriko.
Jezuskristus, si patetičen, kdo je pa rekel, da odsvetujejo potovanje v Ameriko?
https://slo-tech.com/forum/t835033/p847...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejclp ()

Ne, kup knjig nosim s sabo in mimogrede skočim še v lokalno knjižnico, da preverim vsa dejstva.
Seveda uporabljaš Goolge. Prve tri zadetke a ne?

111111111111 je izjavil:
Seveda uporabljaš Goolge. Prve tri zadetke a ne?
Ne, zadnje štiri, lolek patetični.

Pac-Man ::
Malo obrobne drame, ki bi znala imet konkreten vpliv na ameriško politiko.
Rick Wilson je objavil Substack zapis z naslovom "Kill Tesla, Save The Country", dolgo ampak vredno branja ali vsaj preleta:
https://therickwilson.substack.com/p/ki...
Posledično mu je ta zadnji branik prostih trgov in svobodnega govora nukal tvitr račun
https://x.com/TheRickWilson
njegov odziv:
WTF!? Elon Musk BANNED Rick from Twitter (We're Still Not Calling it "X")
Rick Wilson je objavil Substack zapis z naslovom "Kill Tesla, Save The Country", dolgo ampak vredno branja ali vsaj preleta:
https://therickwilson.substack.com/p/ki...
...
Silicijeva dolina ga je nekoč razglasila za Tonyja Starka, pogumnega genija, ki rešuje človeštvo. V resnici je bolj ketaminski Gordon Gekko, ki se zadeva s shitlord memi in vodi kulturno vojno iz udobja svojega vulkanskega brloga.
...
Nobeno od njegovih podjetij nima dejanskega korporativnega upravljanja, Musk pa je eno od njih večkrat uporabil, da bi financiral druge. Vendar je Tesla molzna krava, ki jo spodbujajo oceani državnih subvencij. Ko govorimo o pomanjkanju korporativnega upravljanja, ali sem omenil, da si je ta človek nekoč zagotovil "plačilni paket" v višini 54 milijard dolarjev?
Celo sicer nemočno delawarsko sodišče se je uprlo temu ropu pri belem dnevu. Medtem Muskov strupeni denar kot naftno razlitje preplavlja našo politiko in s plazom čekov, ki so večji od BDPja nekaterih držav, zaduši stari pomanjkljivi sistem zbiranja sredstev preko SuperPACov (verjemite mi, vem).
Neto učinek? Musk je postal nov motor strahu republikanske stranke. Včasih ste slišali šepetanje: "Ta in ta je dal 20 milijonov dolarjev - raje ostanite na njegovi dobri strani." Zdaj je 20 milijonov dolarjev vljudno predplačilo. Elonu ne more konkurirati skoraj nihče, ne desničar ne levičar.
Elon vas lahko bombardira z 200 milijoni dolarjev, in ko začnejo prihajati ti veliki čeki, se voditelji GOP postavijo v vrsto, ker se bojijo, da se bodo znašli na Muskovem seznamu za maščevanje. Vprašajte ubogega Toma Tillisa, ki je med nekaterimi ključnimi boji za imenovanja obmolknil, kot da je od tega odvisna njegova ponovna izvolitev (kar je vsekakor res).
...
Posledično mu je ta zadnji branik prostih trgov in svobodnega govora nukal tvitr račun
https://x.com/TheRickWilson
njegov odziv:
WTF!? Elon Musk BANNED Rick from Twitter (We're Still Not Calling it "X")
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Chalky ::
U.S. President Donald J. Trump and Secretary of Defense Pete Hegseth are set to speak from the Oval Office at 11:00am.
https://x.com/sentdefender/status/19030...
https://x.com/kaitlancollins/status/190...
Govorice: Pentagon to announce US Air Force NGAD winner Friday with initial contract worth over $20B.
Noro da naj bi bila pogodba težka kar 20 milijard, kar je skoraj več kot celoten program B-21 do tega trenutka. Kot kaže bodo začeli z masovno proizvodnjo takoj. Tekma je med Lockheed in Boeing-om kjer naj bi bil Boeing favorit, čeprav se mi zdi LM design bistveno boljši na oko. Verjetno ne želijo popolni monopol LK-ja ki že ima F-35 program.
F-35 bo postal čez noč "zastarel".
Govorice: Pentagon to announce US Air Force NGAD winner Friday with initial contract worth over $20B.
Noro da naj bi bila pogodba težka kar 20 milijard, kar je skoraj več kot celoten program B-21 do tega trenutka. Kot kaže bodo začeli z masovno proizvodnjo takoj. Tekma je med Lockheed in Boeing-om kjer naj bi bil Boeing favorit, čeprav se mi zdi LM design bistveno boljši na oko. Verjetno ne želijo popolni monopol LK-ja ki že ima F-35 program.

Scaramouche3 ::

s1m0n ::
U.S. President Donald J. Trump and Secretary of Defense Pete Hegseth are set to speak from the Oval Office at 11:00am.
Tu ni debate... Boeing je v škripcih, na tak način ga bodo reševali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()

TESKAn ::
Hej, stock buybacki se ne bodo financirali sami...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Gregor P ::
Pa glih zdaj ko sem hotel gledati Burra na Broadwayu. Ah dej spel se že enkrat Trump :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mtosev ::
Sedaj ni preveč pametno potovati v Zda. Trump dela na tem, da pride v US čim manj ljudi.

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

kodiak ::
Amerika se vsak mesec bolj pogreza v ekonomski in socialni kaos. Imajo demokrati po prvem šoku sploh še kakšne legitimne vzvode, da zadeve normalizirajo ali pa se bo Ameriki zgodila ulica ali kaj tretjega oz. koliko časa prognozirate trenutni administraciji? Vaše malo špekulativno mnenje me zanima, vsaj tistih bolj razumnih, ki niso popolnoma MAGA indoktrinirani navijači HEHE

Amerika se vsak mesec bolj pogreza v ekonomski in socialni kaos. Imajo demokrati po prvem šoku sploh še kakšne legitimne vzvode, da zadeve normalizirajo ali pa se bo Ameriki zgodila ulica ali kaj tretjega oz. koliko časa prognozirate trenutni administraciji? Vaše malo špekulativno mnenje me zanima, vsaj tistih bolj razumnih, ki niso popolnoma MAGA indoktrinirani navijači HEHE
Navijam za Trumpa, MAGA je uničila Woke ampak tudi napadla EU, to sem hotel že od začetka, formiranje EU vojske ali to kar je blizu tega, mogoče kak vojni štab..
Mene levica proti desnici ne zanima, smešni ste EU levičarji, ki se borite skupaj z levico Amerike, ki se za vas sploh ne briga!

Pithlit ::
Scaramouche3 je izjavil:
Eu bi morala kontrirat s tem da ne delamo gen5 ampak drone gen6...
Ste pa hecni s temi neukimi komentarji... Evropa že razvija gen6 aviacijo. Tudi brezpilotno. Pa ne sam enega programa.
To počnejo vse večje vojaške sile na tej kugli.
USA ima 2 NGAD programa (enega army, drugega navy).
EU in Japonska imata FCAS in GCAP.
Rusi imajo PAK DP.
Kitajci Chengdu in Shenyang.
Od teh sta samo EU projekta modularni (torej se razvija osnovo ki bo prilagodljiva nalogam) ostali pa razvijajo specifična, sicer multipurpose, letala.
Life is as complicated as we make it...

Scaramouche3 je izjavil:
Ste pa hecni s temi neukimi komentarji... Evropa že razvija gen6 aviacijo. Tudi brezpilotno. Pa ne sam enega programa.
Amerika je resna, oni dajo desetine milijard v en program, pri nas je vse samo še v testnih in denar ni pravilno razporejen, preveč projektov, ki sami ne bodo dosegli velikih številk. Preveč držav ima svoje interese, v EU parlamentu bi pa morali vse skupaj prisiliti v en ali največ dva kompetitivna programa..

Buggy ::
Demokrati niso levica.
Zato sem pa navrgel "Vaše malo špekulativno mnenje me zanima, vsaj tistih bolj razumnih, ki niso popolnoma MAGA indoktrinirani navijači HEHE"
Jah to je pa tko, ko navijaci na tej strani oceana podpirajo nekoga, ki (je)obljublja(l) marsikaj, efekt pa v totalno kontra smer

Taprava bullshiterja dumb&dumber sta na oblasti da sta prepiricala se SDS rednecke - lokalno podruznico MAGA, ki je trenutno sicer v razkolu kako se opredeliti na dogajanje tam cez...epic

Tole moras enkrat v zivljenju dozivet!
Ce mene vprasas pa oranzni pavijan ne bo docakal konca mandata, ker se ze glede na odziv v town-hall-ih vidi, da republikanci ki so Trumpa volili izzvizgajo in bujajo drzavne predstavnike, vsaj tiste, ki imajo jajca se sploh prikazat pred njih

endelin ::
Wow vsak ki hoče vpeljat spremembe in odstopa od mainstreama je radikalec.
Dela tisto za kar so bili izvoljeni. Predsednik ki izpolnjuje predvolilne obljube? Težko razumeti evropejcu ki mu mediji govorijo kaj je prav in koga sme voliti..:D
Doge je nekaj najboljšega po padcu berlinskega zidu

Tudi k nam pride metla slej ali prej ;)
Po zaslugi DOGE bodo ameri krizo preživeli medtem ko bomo pri nas ob naslednji 2008 stil krizi crknili ker ne bo za hrano (razen kolačevske buržuazije seveda).
Mandat se ocenjuje po 4 letih ne bo 1 mesecu.
Ps: demokrati so izredno nepriljubljeni trenutno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

gozdar1 ::
Demokrati niso levica.
Zato sem pa navrgel "Vaše malo špekulativno mnenje me zanima, vsaj tistih bolj razumnih, ki niso popolnoma MAGA indoktrinirani navijači HEHE"
Trump je v marsičem regan na stereoidih...taista politika ki je v veliki meri odgovorna za trenutno stanje in ki sta jo desetletja podpirali obe stranki. Če sem dodaš še ogromno in dobro finanacirano konservativno propagandno mašinerijo je jasno, da veliko od demokratov ni pričakovat. Resne spremembe se bodo zgodile šele, ko bo stvar dovolj daleč in ne s trenutno garnituro. Nenazadnje se je tudi gilded age končal.

ROFL...a to mislis tiste obljube da znuliras vse diplomatske relacije z zavezniki, unicis medsebojno trgovanje, turizem...naredis nesteto socialnih problemov ter zakljucis vojno v Ukraini v 24 urah ...aja drill baby drill, pa mal zapleses in so rednecki tvoji...ja tud slovenski 
aja zdej kar naenkrat v US ni vec istospolno usmerjenih ljudi in migrantov ki bi jebene katolibane motil, ker se ne govori vec o tem?
...jezusmarija !!!!

aja zdej kar naenkrat v US ni vec istospolno usmerjenih ljudi in migrantov ki bi jebene katolibane motil, ker se ne govori vec o tem?
...jezusmarija !!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

TheTrick ::
Tako kot je ena Maga fanica navrgla ko je zgubla sluzbo, moza so ji pa deportiral. Da to je ona hotla da se levicarjem zgodi ne njej.

Scaramouche3 je izjavil:
Demokrati niso levica.
Koga pa potem levičarji v Ameriki podpirajo?
Bernieja?

hamez66 ::
Iz JFK fajlov:
You are urged to support the United States participation in this holy war of judah. The dumb goyim will fight while we profit.
Tako da fantje, kar pogumno pejte v Ukrajino in pokažite Rusom, da ste vi ta glavni.
You are urged to support the United States participation in this holy war of judah. The dumb goyim will fight while we profit.
Tako da fantje, kar pogumno pejte v Ukrajino in pokažite Rusom, da ste vi ta glavni.

MadMen ::

Ruske propagande v EU pač ni ker naj bi bila cenzurirana HAHA. Vse kar izvemo so ameriški mediji, kjer nam je Trump dal vedeti, da je Zelenski diktator, Putin pa mirovnik pripravljen na dogovor z njim (brez EU in Ukraine), ki pa ga je prekršil že po par urah po tako uspešnem telefonskem pogovoru, kjer je Trumpa pustil čakati na drugi strani kot nekega top-shop prodajalca HAHA
Kako bo Trump reagiral na ta svoj super dogovor pa še počakajmo HAHA
Kako bo Trump reagiral na ta svoj super dogovor pa še počakajmo HAHA
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kodiak ()

Pithlit ::
Scaramouche3 je izjavil:
Scaramouche3 je izjavil:
Amerika je resna, oni dajo desetine milijard v en program, pri nas je vse samo še v testnih in denar ni pravilno razporejen, preveč projektov, ki sami ne bodo dosegli velikih številk. Preveč držav ima svoje interese, v EU parlamentu bi pa morali vse skupaj prisiliti v en ali največ dva kompetitivna programa..
Kot sem rekla, zabavni ste.
https://theaviationist.com/2025/03/17/g...
Medtem Francozi mečejo dodatnih 11milijard v upgrade rafale-ov na f5 spec (vključno z razvojem ucav wingman-a).
Tolk o resnosti. Ti stunti oranžne pojave bodo sam dodaten veter v te programe.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Telbanc ::
Tale Trumpo je ko vlakec smrti, mal carine, mal grožnje z vojno, pol masaža Zelenega...zanimivo bo, če se bo spravu na Iran.
Tele milijarde, ki jih bomo zaj metali v oboroževanje so v bistvu reševanje propadlega nemškega in francoskega gospodarstva.
Ko pa je bla kriza l. 2008 so švabe lepo zapirali podružnice pri nas in poskrbeli najprej za svojo rit. Ne vem zakaj bi zaj mi kupovali uno njihovo železo po 50 milijonov en komad.
Tele milijarde, ki jih bomo zaj metali v oboroževanje so v bistvu reševanje propadlega nemškega in francoskega gospodarstva.
Ko pa je bla kriza l. 2008 so švabe lepo zapirali podružnice pri nas in poskrbeli najprej za svojo rit. Ne vem zakaj bi zaj mi kupovali uno njihovo železo po 50 milijonov en komad.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Ne bo treba kupovat, bos pa imel opcijo dodati nekaj dodatnih 'rok', ki bojo s tem operiral. Jah tak je to - vsi vemo kdo na koncu kratko potegne. Ste ze kej v nizkem startu keyboard warriorji?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

redtech ::
Dve generacije nazaj je nemška vojska hodila po naših domovih, moške so poslali na rusko fronto, otroke pa v Nemčijo. Tukaj pa novodobne spolno dezorientirane snežinkice mislijo, da bo tokrat drugače

kow ::
So Rusi sploh kdaj zmagali kaksno vojno? Krimsko so popusili, prvo so popolnoma kolapsirali, v drugi so jih resili anglosasi.

gozdar1 ::
Alternativa vsemu temu je da se rusija razoroži in nemcem... se ne bo treba oboroževat. Pomoje dosti fer.

Telbanc ::
Ne bo treba kupovat, bos pa imel opcijo dodati nekaj dodatnih 'rok', ki bojo s tem operiral. Jah tak je to - vsi vemo kdo na koncu kratko potegne. Ste ze kej v nizkem startu keyboard warriorji?
Itak da, čakamo da grete na fronto, u Ukrajino, si misliš kakšna bo naša humana naloga. Odpru bom erotični masažni salon. Za ženske.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

redtech ::
EU je dobro razmislila o kraji RU premoženja, ker bi obresti skočile na 8%, če bi kradli naprej.
Vidijo tudi, da folku dol visi za ReArm in ne deluje na ljudeh tukaj, takoj so se domislili EU ready 2030
obresti gor.
Scenariji so vedno slabši za centralo, razsuli so si še eno pipco.
Vidijo tudi, da folku dol visi za ReArm in ne deluje na ljudeh tukaj, takoj so se domislili EU ready 2030

Scenariji so vedno slabši za centralo, razsuli so si še eno pipco.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()