Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi
arnecan1 ::
Chalky ::
Bojda bodo začeli z racijami po celi državi vsaj tako pravijo.
A to pravi kakšen resni medij?
Pa MSNBC ali Guardian ter podobne prosim ne dajati za dokaz tem govoricam.
P.S.: Deportacija ilegalcev ni isto kakor aretacija državljana ZDA. Smao, da še to razčistimo.
Najprej bodo začeli v chicagu, napovedujejo da že jutri takoj ko postane predsednik. Pa jaz sem zato da se ilegalne migracije že končajo in upam da bo Trump res poslal ilegalce nazaj od koder so prišli. Predvsem tiste kriminalce ki namerno uničujejo državo od znotraj. Čim prej se to prične tam bolje.
BREAKING: Trump will sign over 200 executive orders tomorrow, including over border, designating cartels as terrorist organizations and overturning energy drilling restrictions.
https://x.com/spectatorindex/status/188...
Zdaj že 200. Očitno bodo ZDA jutri povsem druga država. Kot kaže bodo Mehiški karteli zdaj po novem teroristična organizacija. Vsaj tako pravijo na X.
https://x.com/spectatorindex/status/188...
Zdaj že 200. Očitno bodo ZDA jutri povsem druga država. Kot kaže bodo Mehiški karteli zdaj po novem teroristična organizacija. Vsaj tako pravijo na X.
Trump says he's going to LA on Friday.
https://x.com/kaitlancollins/status/188...
Newsom bo na koncu še srečen da je zmagal Trump. Končno imajo Američani spet predsednika. To kar se je dogajalo z Bidenom predvsem zadnje leto je bilo katastrofalno.
Ko Bill Mahren prizna da je vodstvo v Kaliforniji izgubilo stik z realnostjo potem veš da je šale konec.
https://x.com/billmaher/status/18804711...
https://x.com/kaitlancollins/status/188...
Newsom bo na koncu še srečen da je zmagal Trump. Končno imajo Američani spet predsednika. To kar se je dogajalo z Bidenom predvsem zadnje leto je bilo katastrofalno.
Ko Bill Mahren prizna da je vodstvo v Kaliforniji izgubilo stik z realnostjo potem veš da je šale konec.
https://x.com/billmaher/status/18804711...
gozdar1 ::
Executiv orders so bili doslej baje slabi. Sicer pa executive orders ni isto kot executive action, vprašanje o em je govora.
Malidelničar ::
rodnost se lahko dvigne na dva načina:
1) talibanski, tako da ženske zasužnjiš, cena za to pa sužnjelastniška država, lahko pozabite na razvoj, znanost, ekonomijo,.. kot je nekdo omenil, celo iranske mule niso bili taki idioti da bi se to šli (so pa poskusili na začetku po prevzemu oblasti)
2)tako da parom pustiš dovolj časa, denarja in energije da imajo družino. Samo potem odpade 40 in več urni delovnik, kar pač ne diši kapitalu.
seveda pa vedno ostanejo populistične pravljice
Delno imaš prav, skupni imenovalec obena principoma je sprememba kulturnih vrednot na dolgi rok. Efektivno to pomeni spremembo "konsenza" glede feminizma, štud. revolucij in spolne revolucije.
Tu imaš spet prav, da to ne more priti kar v šusu.
Alternativa - ki jo prinaša Trump - je dolgoročni "pohod skozi družbo" do sedaj "nesprejemljivih" idej in stalen push proti konsenzu naslednjih 50-100 let, ki bi počasi pomenil politike v smer, ki kontrirajo obema točkama (manj 1, bolj 2 točki).
Torej, tako kot smo od sufražetk tam malo pred l. 1900 prišli do seksualno-študentske revolucija 1960-1970ih in nato LGBTQ revolucije po l. 2000, kar je trajalo 100 let, se sedaj začenja 100-letna (realno več, 150 let) borba kontra, vrnitev izgubljenih 'idealov', torej do 2150.
To omogoča dejstvo, da desna-sredina ne sprejema več "konsenza" post-1945, odpira "prepovedane" teme, in se aktivno bori proti statusu-quo. Ker ljudje si statusa-quo niso sami izbrali, ampak jim je bil sugeriran v dolgem pohodu levice skozi inštitucije, univerze, politične vzvode in strukture in družbene subkulture.
Imate pa spet tule prav - kar morda veliko desnih ne razume - da vmes, do 2150 bomo še dosegli dodaten padec rodnosti in šele po tem padcu - in posledično družbenem pretresu, ki ga pomeni spirala populacije navzdol - bo prišlo kasneje do višje rodnosti.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
fikus_ ::
P.S.: Deportacija ilegalcev ni isto kakor aretacija državljana ZDA. Smao, da še to razčistimo.
Najprej bodo začeli v chicagu, napovedujejo da že jutri takoj ko postane predsednik. Pa jaz sem zato da se ilegalne migracije že končajo in upam da bo Trump res poslal ilegalce nazaj od koder so prišli. Predvsem tiste kriminalce ki namerno uničujejo državo od znotraj. Čim prej se to prične tam bolje.
Usa se morajo tudi ilegalnim migrantom zahvaliti za svoje gospodarsko stanje v pozitivnem smislu. Ilegalec, ki hoče na bolj pošten način preživeti, mora trdo delat in ker je ilegalec dela poceni, brez kakršnih koli bonitet, ko jih lahko koristijo državljani Usa.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
mtosev ::
Evo pa smo prišli do dneva ko se vrača Trump. Upam, da ne bo preveč sfukal Združene države.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Usa se morajo tudi ilegalnim migrantom zahvaliti za svoje gospodarsko stanje v pozitivnem smislu. Ilegalec, ki hoče na bolj pošten način preživeti, mora trdo delat in ker je ilegalec dela poceni, brez kakršnih koli bonitet, ko jih lahko koristijo državljani Usa.
Ti to resno ali trolaš . Če je ilegalec predvsem krši ameriško ustavo kar pomeni da počasi spreminjajo državo v banano republiko kjer se nihče več ne drži nobenih zakonov in pravil. To se v bistvu zdaj že dogaja kjer je postalo skoraj normalno da ilegalec vstopi v državo. In je To da jim je potrebno pomagati postala glavna tema in ne to da kršijo zakone in ustavo.
Pa če si ilegalec verjetno delaš na črno kar pomeni da ne plačuješ davkov. Glede nato da je v državi vsaj 25 milijonov ilegalcev to ni šala. Po kakšni logiki je to dobro za državo? Delovna sila je poceni ampak to je dobro samo za podjetja, za državo pa je to na dolgi rok katastrofalno in najbolj nastradajo prav državljani ZDA.
Dajmo nehati že enkrat podpirati nekaj kar je z zakonom prepovedano. Nekateri resnično želite normalizirati takšne stvari? Potem najbolje da ni nobenih zakonom in če so da se jih noben ne drži?
Evo pa smo prišli do dneva ko se vrača Trump. Upam, da ne bo preveč sfukal Združene države.
Nemogoče. Če kaj po predvsem popravil škodo ki jo je storil prejšnji “predsednik”. Kdorkoli je že to bil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
Biden je bil čisto kul predsednik. Sem ga podpiral. Trumptarda pa ne maram.
Ti to resno ali trolaš . Če je ilegalec predvsem krši ameriško ustavo kar pomeni da počasi spreminjajo državo v banano republiko kjer se nihče več ne drži nobenih zakonov in pravil. To se v bistvu zdaj že dogaja kjer je postalo skoraj normalno da ilegalec vstopi v državo. In je To da jim je potrebno pomagati postala glavna tema in ne to da kršijo zakone in ustavo.
Pa če si ilegalec verjetno delaš na črno kar pomeni da ne plačuješ davkov. Glede nato da je v državi vsaj 25 milijonov ilegalcev to ni šala. Po kakšni logiki je to dobro za državo? Delovna sila je poceni ampak to je dobro samo za podjetja, za državo pa je to na dolgi rok katastrofalno in najbolj nastradajo prav državljani ZDA.
Dajmo nehati že enkrat podpirati nekaj kar je z zakonom prepovedano. Nekateri resnično želite normalizirati takšne stvari? Potem najbolje da ni nobenih zakonom in če so da se jih noben ne drži?
Nemogoče. Če kaj po predvsem popravil škodo ki jo je storil prejšnji “predsednik”. Kdorkoli je že to bil.
Če ilegalec dela na črni, res ne plačuje davkov, ampak s svojim delom pomaga svojemu delodajalcu, da je bolj "uspešen", da ima višji standard, ta potem uporablje te viške denarja v Usa,.... denar kroži... ilegalec pa nima nobenih pravic torej država nima z njim stroškov.
Če bo trump spodil ilegalce iz ZDA me zanima kdo bo delal tista nizko plačana dela, ki jih Američani nočejo.
Malidelničar ::
mtosev: cene se bodo prilagodile. Povpraševanje in ponudba. To bo lahko še pomembno pripomoglo k stabilizaciji cen nepremičnin, ki bodo tako bolj dostopne.
Sicer pa omejitev priseljevanja v ZDA ni nič novega: v 20ih in v 30ih so imeli zelo stroge pogoje, vse do Reagana 1980. Svobodni pogoji so tako bili v 19. stoletju in po 1980.
Sicer pa omejitev priseljevanja v ZDA ni nič novega: v 20ih in v 30ih so imeli zelo stroge pogoje, vse do Reagana 1980. Svobodni pogoji so tako bili v 19. stoletju in po 1980.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
bm1973 ::
Če ilegalec dela na črni, res ne plačuje davkov, ampak s svojim delom pomaga svojemu delodajalcu, da je bolj "uspešen", da ima višji standard, ta potem uporablje te viške denarja v Usa,.... denar kroži... ilegalec pa nima nobenih pravic torej država nima z njim stroškov.
Bolj problem je v tem, če ilegalec sploh dela.
Se pa že pojavlja problem Ukrajincev, ki bodo 1x šli nazaj v Ukrajino. Države, kjer so sedaj, bodo izgubile cel kup poceni delovne sile... In večina Ukrajincev se bo vrnila, ko bo konec vojne...
c3p0 ::
Bolj problem je v tem, če ilegalec sploh dela.
Se pa že pojavlja problem Ukrajincev, ki bodo 1x šli nazaj v Ukrajino. Države, kjer so sedaj, bodo izgubile cel kup poceni delovne sile... In večina Ukrajincev se bo vrnila, ko bo konec vojne...
Zgoraj sem pisal za tiste, ki delajo.
V UK so hitro po Brexitu spoznali da jim primanjkuje poceni delovna sile, ki je bila uradno zaposlena, plačevala davke,... .
Biden je bil čisto kul predsednik. Sem ga podpiral. Trumptarda pa ne maram.
Toše, mogoče si pa zaradi takšnih izjav/označevanja dobil naziv?!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Jaz sem za to, da ilegalci, ki so zaposleni lahko ostanejo v Usa. Že delajo službe, ki jih drugi nočejo. Zakaj jim ne bi ponudili path to citizenship?
Zakaj pa ne, če lahko in če nekdo to kupi.
Ne bom pa komentiral o mentalnih sposobnostih kupcev.
Jaz ostajam na ETH in bitcoinu. Veliko sreče želim ljudem, ki bodo to kupovali
paradajzos ::
Zakaj pa ne, če lahko in če nekdo to kupi.
Pajade, Savdska Arabija kupi recimo milijardo, cena gre gor, Donald proda. Vse kosher.
https://crsreports.congress.gov/product...
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()
Interesi v ozadju, ki jih ti ne opaziš. V Usa takšnemu in podobnemu kroženju denarja rečejo tudi donacije, ... v EU bi rekli podkupnine (če niso vpleteni pravi),...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
bm1973 ::
Interesi v ozadju, ki jih ti ne opaziš. V Usa takšnemu in podobnemu kroženju denarja rečejo tudi donacije, ... v EU bi rekli podkupnine (če niso vpleteni pravi),...
Tukaj si pa malo zamešal. Donacije ameriškim poltičnim organizacijam iz tujine so prepovedane.
Kot drugo pa verjetno ta kripto ni v imenu GOP ampak je lastnik največjega deleža Trump in njegovi zasebno.
Ko potem v takšen kripto vloži tuja vlada, gre za plain and simple korupcijo in prodajo dostopa do predsednika. To ne more biti ok v nobeni državi - razen absolutistični monarhiji.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
Čisto enostavno je, Trump je to dal na trg, nekdo je kupil. Zakaj je njemu uspelo, tebi pa verjetno nebi, mislim, da ti je jasno.
pangro ::
Rodnost je danes nemogoče dvigniti. To so neke populistične floskule nič drugega. Rodnost bi lahko dvignili samo in izključno tako da bi bile ženske bolj odvisne od moških, druge pač ni! Ženska je tista ki ima tu zadnjo besedo pa se lahko vsi politiki na glavo postavijo.
Seveda nihče pa nima poguma dregnit v to gnezdo ker bi potem morali začeti na polno sramotit ženske brez otrok pa seks izven zakona ali pa celo začeti uporabljati prisilo in davke. Tja pa nočejo iti tudi najbolj zagreti ultra konzervativci. Je pa res da je moderna samostojna ženska brez otrok evolucijska slepa ulica. Tko da bo evolucija opravila delo namesto super maga konzervativcev.
Tko da migrantje ostajajo. Legalni,ilegalni ni važno. Maga je fejk konzervatizem saj nima poguma se soočit z moderno žensko.
Jaz sem za to, da ilegalci, ki so zaposleni lahko ostanejo v Usa. Že delajo službe, ki jih drugi nočejo. Zakaj jim ne bi ponudili path to citizenship?
Ta je dost realna rešitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()
paradajzos je izjavil:
Trump in Melania izdala lastni kriptovaluti
https://siol.net/novice/svet/donald-tru...
OMG!
Po muskovi crypto doge coin scam poti. Itak kot vsak kovanc bodo tudi tega zmrcvarili v bear marketu. Večina folka bo pa popušila denar.
no comment ::
paradajzos je izjavil:
Pajade, Savdska Arabija kupi recimo milijardo, cena gre gor, Donald proda. Vse kosher.
Kupi US Gov za par sto miljard.
(na naivnost SA bi čakal samo popolni amater)
Popolni amater je tisti, ki misli, da bi bile SA pri tem početju naivne.
Točno to sem ravnokar hotel napisati.
Čisto enostavno je, Trump je to dal na trg, nekdo je kupil. Zakaj je njemu uspelo, tebi pa verjetno nebi, mislim, da ti je jasno.
Zanimiv odgovor
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
Ja samo da od nakupa trump kovanca na dolgi rok nihče ne bo imel nič razen tistih par srečnežev ki bodo prodali okoli vrha. Razen če bo ta scam kovanc konkuriral btc-ju,eth-ju pa ajd recmo solani, ripplu.
Bo imel - Trump. Institucionalni kupci pa dobijo dostop in vpliv na Potusa.
Bomo videli, koliko tega bojo pokupili Meta, Apple, Google, M$, Bytedance, ...
Bomo videli, koliko tega bojo pokupili Meta, Apple, Google, M$, Bytedance, ...
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Zgodovina sprememb…
Po mandatu ali pa ko bo spet nosedajvnu btc pa crash.
Pred koncem mandata pa sprememba ustave za tretji mandat in nato sprememba ustave za dedovanje položaja in naziva.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
Tko se zdaj lobira da kupiš kovanec kul
Že musk je izkoriščal sivo cono na kripto sceni in uporabljal prijeme ki so na klasičnih fin trgih prepovedani. Doge coin to the moon pa take fore.
Že musk je izkoriščal sivo cono na kripto sceni in uporabljal prijeme ki so na klasičnih fin trgih prepovedani. Doge coin to the moon pa take fore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()
no comment ::
Biden v zadnjem trenutku oprostil Faucija in ostale zločince. Daleč najbolj pokvarjen predsednik ever. Še tisti zadnji kanček humanosti je izgubil. Biden nikoli ni predstavljal malega človeka, ravno nasprotno.
Biden just preemptively pardoned Fauci, Liz Cheney, Adam Kinzinger, Mark Milley and all staff of the J6 Committee.
Biden just preemptively pardoned Fauci, Liz Cheney, Adam Kinzinger, Mark Milley and all staff of the J6 Committee.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
Biden v zadnjem trenutku oprostil Faucija in ostale zločince. Daleč najbolj pokvarjen predsednik ever. Še tisti zadnji kanček humanosti je izgubil. Biden nikoli ni predstavljal malega človeka, ravno nasprotno.
Kul, pametno. To je kot cepljenje - ni nujno, da bi se okužil in so možni stranski učinki, ampak si pa potem precej varen pred steklino, ki jo trosijo fanatiki.
Levakarski fake forum.
Serijsko.
Serijsko.
DarwiN ::
Biden v zadnjem trenutku oprostil Faucija in ostale etične posameznike s poklicno integriteto, da bi jih obvaroval pred preganjanjem s strani zločincev, ki so pravkar prevzeli obast.
Fixxed!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
DarwiN ::
You don't see faith healers working in hospitals
paradajzos je izjavil:
Kul, pametno. To je kot cepljenje - ni nujno, da bi se okužil in so možni stranski učinki, ampak si pa potem precej varen pred steklino, ki jo trosijo fanatiki.
Miley prav tako ne bo odgovarjal za Afganistan kjer je umrlo 15 ameriških vojakov. Adam Shiff ki je pol desetletja lagal o Russian Collusion in javno pozival da se aretira Trumpovega sina pa tudi ne bo odgovarjal.
Trump bo pa to zdaj izkoristil in bo ob koncu svojega mandata storil tako kot Biden. Ljudje se bodo takrat pritoževali samo če lahko Biden lahko tudi Trump. Krasno bo to ko nihče nebo za nič odgovarjal.
Biden v zadnjem trenutku oprostil Faucija in ostale etične posameznike s poklicno integriteto, da bi jih obvaroval pred preganjanjem s strani zločincev, ki so pravkar prevzeli obast.
Fixxed!
Ja imaš prav. Trump in republikanci so zločinci (tu se strinjamo)…demokrati in Biden pa nedolžni angelcki. Dajmo navijati kot na nogometni tekmi. Medtem ko se nam politiki smejijo v obraz. Tega navijaštva nikoli ne bom razumel.
Bo pa danes konec vojne v Ukrajini.. Ali sem že zamudil? Se je to že zgodilo?
Day1 obljube:
Itak, da ne bo končal vojne v enem dnevu. Lahko pa preneha dajati orožje Ukrajini.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
TESKAn ::
Trump bo pa to zdaj izkoristil in bo ob koncu svojega mandata storil tako kot Biden.
Ker drugače ne bi, ne?
Enak vibe kot 'Rusija izvedla povračilni napad', kot da ne bi že tri leta pobijali ukrajincev.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
tikitoki ::
Rodnost je danes nemogoče dvigniti. To so neke populistične floskule nič drugega. Rodnost bi lahko dvignili samo in izključno tako da bi bile ženske bolj odvisne od moških, druge pač ni! Ženska je tista ki ima tu zadnjo besedo pa se lahko vsi politiki na glavo postavijo.
Dvomim. Veliko zensk si zeli otrok.
Druzba, ki fura potrebno po dve polno zaposlenih partnerjih, ki si komajda, ce sploh lahko, privoscita nepremicnino primerno za dva ala Tri otroke. Vsi stroski, da otroku nudis soliden Dom so tudi konkretno.
No. Lahko ukinemo penzije, SE mogoce Bodo same, in Bo folk otroke ponovno Mel za penzijo.