Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
stroj66684 ::
In kako si predstavljaš, da bo zmagal trgovinsko vojno s kitajci? Ker se mi zdi, da bo efekta ravno ene toliko, kot ga je bilo, ko so naši politiki prodajali pravljice o "derisking".
Ameriški vladi je uspelo uničiti tudi Samsung
“Samsung’s drastic cuts and layoffs are a direct result of US sanctions against China, turning a once lucrative 31% revenue stream into zero. The tech giant is now scrambling to stay afloat in a geopolitical storm. Here’s how it all went down.”
pangro ::
A je možno da bi trump šel glede ukrajine po poti ki jo je zagovarjal vivek v svoji republikanski kampanji v smislu da je potrebno rusijo iztrgati iz objema kitajske?
sbawe64 ::
Zmago mu je prinesel Peanut...
Za kaj se gre
They got the friendly squirrel and racoon but 3 million rats are running free in NYC alone.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
stroj66684 je izjavil:
In kako si predstavljaš, da bo zmagal trgovinsko vojno s kitajci? Ker se mi zdi, da bo efekta ravno ene toliko, kot ga je bilo, ko so naši politiki prodajali pravljice o "derisking".
“Samsung’s drastic cuts and layoffs are a direct result of US sanctions against China, turning a once lucrative 31% revenue stream into zero. The tech giant is now scrambling to stay afloat in a geopolitical storm. Here’s how it all went down.”
Zanimiv pripsevek. Zanimivo da vsi poslušno sledijo ameriskim sankcijam očitno bolj zaupajo američanom kot kitajcem.
pangro
poslušno in "bolj zaupajo" se izključujeta.
Si se sam ownal.
poslušno in "bolj zaupajo" se izključujeta.
Si se sam ownal.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
gozdar1 ::
stroj66684 je izjavil:
Zanimiv pripsevek. Zanimivo da vsi poslušno sledijo ameriskim sankcijam očitno bolj zaupajo američanom kot kitajcem.
Kitajski twitter račun krivi ameriške sankcije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gozdar1 ()
Sparkxl ::
A je možno da bi trump šel glede ukrajine po poti ki jo je zagovarjal vivek v svoji republikanski kampanji v smislu da je potrebno rusijo iztrgati iz objema kitajske?
Nikoli in nikdar. Kaj misliš zakaj rinejo v ta objem? Ker brez kitajcov so gotovi. Kaj misliš zakaj jih kitajci stiskajo v objem? Ker so močan zaveznik, pitbul na ketni in polni poceni nafte in plina. Win win kombinacija za oba in oba se tega zavedata. Kitajcom je tudi jasno da so naslednji, če bi usa uspelo sjebat ruse.
Ameriška doktrina je vedno bila preprečit ta objem. Dokler Obama in kasneje senilni nista tega preko ukrajine uničila.
Poldi112 ::
Je. Samo je bil bolj dolgčas.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
mtosev ::
Ja pač v USA imajo velik problem, da so izvolili Trumpa. Jaz sem na srečo v Evropi in se lahko samo smejim.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zakaj bi imeli zaradi tega problem? Ter zakaj bi bilo to za nas smešno?
Nič, če maraš ljudi kot je trumptard. Jaz ga ne maram in sem srečen, ker v Evropi nimamo Trumpa razen Viktorja Orbana.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Nikoli in nikdar. Kaj misliš zakaj rinejo v ta objem? Ker brez kitajcov so gotovi. Kaj misliš zakaj jih kitajci stiskajo v objem? Ker so močan zaveznik, pitbul na ketni in polni poceni nafte in plina. Win win kombinacija za oba in oba se tega zavedata. Kitajcom je tudi jasno da so naslednji, če bi usa uspelo sjebat ruse.
Ameriška doktrina je vedno bila preprečit ta objem. Dokler Obama in kasneje senilni nista tega preko ukrajine uničila.
Ne vem zakaj potem trump sanja o nekem koncu vojne ker očitno bi jim bolj ustrezal da se rusija zatakne v večletno vojno kakor pa da si zaliže rane v objemu kitajske.
CNN o zemljevidu držav, kjer se je Kamala odrezala bolje kot Biden 4 leta pred njo:
Bo EU pomagal. Upam, da EU zagotovi dodatna sredstva in orožje za Ukrajince.
Navsezadnje američani to skoz trobentajo da je evropejcev več kot rusov in imajo bistveno večje gospodarstvo.
Ne vem zakaj potem trump sanja o nekem koncu vojne ker očitno bi jim bolj ustrezal da se rusija zatakne v večletno vojno kakor pa da si zaliže rane v objemu kitajske.
Zakaj bi jim to ustrezalo? Saj rusi niso njihov tekmec - kitajci so. In dlje kot odlašamo z normalizacijo odnosov z rusi, bolj pomagamo kitajcem.
Kakšno lizanje ran? Niso rusi tisti, ki izgubljajo državo na fronti. Za njih ni silne razlike, ali se vse skupaj zavleče še za par let - bodo imeli pač malo več izgub, ki jih bodo poplačali z več osvojenega ozemlja. Ukrajinci, po drugi strani, pa z vsakim dnem zgolj večajo luknjo, ki so si jo izkopali ...
Ja, ker je tako njim, kot nam, dosedanja pomoč res izjemno koristila.
Zakaj misliš, da bo imeli nadaljevanje iste zgrešene politike magično drugačen rezultat, kot smo mu priča danes?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Navsezadnje američani to skoz trobentajo da je evropejcev več kot rusov in imajo bistveno večje gospodarstvo.
Večje gospodarstvo ti nič ne koristi v vojni, ki je nisi pripravljen vojskovati. In zahodne vlade se tresejo že zgolj zaradi pomoči Ukrajini - predstavljaj si, kako bodo padale, če začnejo nabor za vojno z rusi.
Rusi izgubljajo ekonomijo in ljudi, kurijo resurse ki bi prav prišli kitajski v tem hladnem boju z ameriko.
Ne strinjam se s trumpom in seveda tudi z vivekom ne.
tikitoki ::
Če bo storil kar je obljubljal med kampanjo se zna zgoditi da bodo ZDA doživele gospodarski razcvet ki ga ni bilo vse od druge svetovne naprej.
1. Corporate tax rate iz 21% na 15% morda celo 12.5%.
2. Davek na Kitajsko trgovino
3. Odstranjevanje regulacij ter nepotrebnih agencij
4. Balancing the budget
5. Vrnitev proizvodnje nazaj v ZDA (tehnologija jim omogoča da začnejo proizvajati ogromno stvari bistveno ceneje).
Če se bo držal svojega načrta se Američanom obeta zlata doma. V prvem mandatu ni bil dovolj odločen in zrel, zdaj ve kaj mora storiti in bo imel ob sebi tudi primerne ljudi. Upam da se vrneta Bob Kighthizer in Wilbur Ross (Kitajcem je verjetno že slabo). Trump ima priložnost da zgradi najboljšo administracijo na področju tehnologije in gospodarstva ever, namesto birokratov bo zaposlil tiste ki se na ta področja dejansko spoznajo in dejansko nekaj ustvarjajo. Tisti v Washingtonu ki premetavajo papirje o teh stvareh nimajo pojma. Komaj čakam, to bo zanimivo spremljati. Biden in Harris sta bila najbolj nesposobna "voditelja" ever. Hvala bogu je te norije zdaj konec.
Smo videli prvi mandat, ampak v tem bo pa uresnicil napovedi!
Rusi izgubljajo ekonomijo in ljudi, kurijo resurse ki bi prav prišli kitajski v tem hladnem boju z ameriko.
Ja? Kateri so ti ključni resoursi, ki jih rusi kurijio in bi kitajcem prišli prav?
Ter od kje ideja, da kitajcem ni v interesu, da rusi demilitarizirajo NATO?
Če si bo trump izpogajal konec vojne brez garancij je bedak. Garancije so pa lahko članstvo v natu, ukrajina poseduje par jedrskih konic za odvračanje nadaljnih ofenziv, močna vojska oz kombinacija teh pogojev. Vse ostalo vabi ruse k naslednji ofenzivi.
Če si bo trump izpogajal konec vojne brez garancij je bedak. Garancije so pa lahko članstvo v natu, ukrajina poseduje par jedrskih konic za odvračanje nadaljnih ofenziv, močna vojska oz kombinacija teh pogojev. Vse ostalo vabi ruse k naslednji ofenzivi.
Nobenih garancij ne bo, razen potencialno na zagotavljanje nevtralnosti.
Jedrske konice? Menda ne verjameš, da je zahodu (in rusom) v interesu, da še ena država dobi jedrsko orožje, oziroma da bi to tolerirali?
Malo preveč ste se navlekli zahodne propagande, da rusi gradijo nazaj SZ, potem pa delate povsem napačne zaključke.
Ja? Kateri so ti ključni resoursi, ki jih rusi kurijio in bi kitajcem prišli prav?
Ter od kje ideja, da kitajcem ni v interesu, da rusi demilitarizirajo NATO?
Rusi kurijo denar ki ga zapravljajo za vse kar poganja vojno. Rusi bodo demilitarizirali nato? Po moje bo nato prej rusijo pa še severno korejo zraven.
So ga že. Zaloge so prazne, resne motivacije za masovno proizvodnjo pa ni, ker nihče nima v planu dejanske vojne z rusi. Marža na granate pa tudi ne dosega marž F35, pa čeprav so 5x dražje od ruskih (in verjetno 10x dražje od korejskih).
Saj je ravno nedavno iirc Jake razlagal, kako je vsem partnerjem pobral patriote, da jih je lahko še par poslal v Ukrajino.
Saj je ravno nedavno iirc Jake razlagal, kako je vsem partnerjem pobral patriote, da jih je lahko še par poslal v Ukrajino.
To so spet te špekualacije kot da imajo vsi dostop do informacije o zalogah in proizvodnih kapacitet.
V glavnem bomo videli kaj si bo trump izpogajal glede ukrajine in kaksne bodo posledice tega.
V glavnem bomo videli kaj si bo trump izpogajal glede ukrajine in kaksne bodo posledice tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()
Če se zahodna in vzhodna propaganda strinjata, da rusi postreljajo neprimerno več granat od Ukrajine, medtem ko rusi že skoraj leto dni vztrajno (in vedno hitreje) prodirajo proti zahodu, bo verjetno nekaj na tem ...
Nobenih garancij ne bo, razen potencialno na zagotavljanje nevtralnosti.
Jedrske konice? Menda ne verjameš, da je zahodu (in rusom) v interesu, da še ena država dobi jedrsko orožje, oziroma da bi to tolerirali?
Malo preveč ste se navlekli zahodne propagande, da rusi gradijo nazaj SZ, potem pa delate povsem napačne zaključke.
Ja kako si pa zagotoviš nevtralnost z medvedki?
Z medvedki bolj težko, to se navadno izvaja z diplomacijo.
Mislim da proti tankom bos bolj tezko z diplomacijo. Nevtralnost tudi spada pod suverenost in brez vojske ne gre.
Diplomacijo imaš zato, da ne pride do soočenja s tanki. Problem je zgolj, da je edina diplomacija, ki ji zahod razume, vojaška moč.
Nevtralnost je samo toliko vredna, kot ti jo ostali priznajo. Torej ko pridemo do rusov približno nič, ker bi radi ukrjini krojili zunanjo on obrambno politiko.
Rusi drugega kot vojske tako nimajo, ker ekonomsko nimajo kaj ponudit.
Rusi drugega kot vojske tako nimajo, ker ekonomsko nimajo kaj ponudit.
Seveda je vredna zgolj toliko, kot jo ostali priznajo. In tu je težava - zahod je ni želel priznati, posledično imamo vojno.
Kaj imajo rusi za ponuditi, je tu irelevantno. Razen za mazohiste, ki uživajo v batinah. Niste imeli zgodovine v OŠ? Svet pač ni neka pravljica, kjer se države prosto odločajo, s kom bodo vojaško sodelovale.
Kaj imajo rusi za ponuditi, je tu irelevantno. Razen za mazohiste, ki uživajo v batinah. Niste imeli zgodovine v OŠ? Svet pač ni neka pravljica, kjer se države prosto odločajo, s kom bodo vojaško sodelovale.
FireSnake ::
Ja pač v USA imajo velik problem, da so izvolili Trumpa. Jaz sem na srečo v Evropi in se lahko samo smejim.
Kaj se smeješ, če si pa vseskozi ponavljal kajo bo naš zet izgubil.
In kako bi ti starejši gospi privoščil zmago.
Še na predvečer volitev si spraševal kje bomo spremljali rezultate in kako bo pri tebi CNN vseskozi vklopljen.
Ja, naš zat je zmagal
In to bo za Evropo bolje kot, če bi zmagala tevi ljuba kamela.
Ti se kar smej. Nam delovnemu narodu pa ni vedno do smeha, veš?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: mtosev ()
Seveda je vredna zgolj toliko, kot jo ostali priznajo. In tu je težava - zahod je ni želel priznati, posledično imamo vojno.
Ne rusi niso želeli da se ukajina ekonomsko povezuje s komerkoli. Torej še tretjič, ukrjince je zanimala predvsem ekonomija. Zda so bila l.2014 že precej ven in se obračale na pacifik. Ne pozabi obamovega reseta, torej bajka, da je nekdo vojsško ogrožal rusijo so predvsem bajke. o pa rusi očitno uvideli zgodovinsko šanso in hudo napak ocenili situacijo.
Majdan se je zgodil zaradi sporazuma z eu, ki ga ja zminiral ravno putin. Do ruske agresije v ukrjini ni bilo neke podpore natu. Torej zgodovinek lekcije prihrani zase.
Sicer pa dovolj offtopica.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gozdar1 ()
FireSnake ::
Ja, še več zmetati v drago železje, ki ima rok trajanja v najboljšem primeru par tednov.
To nas bo zagotovo rešilo!
Pa spet smetiš v napačni temi!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Majdan se je zgodil zaradi sporazuma z eu, ki ga ja zminiral ravno putin.
Ko rečeš zminiral misliš reči, da je ponudil Ukrajini boljši deal od EU, katerega je Ukrajina sprejela?
Da sploh ne omenjamo, da niso bili rusi tisti, ki so zahtevali ekskluzivo pri trgovanju, ampak EU. Ruse ni motilo, da ukrajina trguje z EU - EU je bila tista, ki je zahtevala, da se Ukrajina odreče ekonomskemu sodelovanju z rusi.
Sicer pa dovolj offtopica.
Me veseli - edino ne vem, zakaj ti ne verjamem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
Chalky ::
no comment je izjavil:
Ne trgovinski primanjkljaj, ne državni dolg nista nek problem v ZDA. So države s hujšimi številkami in gospodarstvi v bistveno slabšem položaju, pa se ne sekirajo kaj pretirano.
Da pa so lahko konkurenčni pri avtomatizirani proizvodnji pa ni nobena skrivnost. Samo za to ne rabiš ljudi. Sploh ne takih, ki so volili Trumpa. Ti bodo gledali rakete, ki gredo v zrak in robote, ki se pogovarjajo med sabo in enkrat spoznali, da so jajca postala samo še dražja.
Ni naključje da nekomu očitaš da nima pojma medtem ko objavljaš komentarje kjer si želiš zmage Harrisove zaradi "čistega entertainmenta". Po tvojih komentarjih sodeč bi prej rekel da se ti Trump prikazuje v sanjah kot karkoli drugega.
Državni dolg je definitivno problem ker drugače ljudje kot so Jamie Dimon, Gita Gopinath, Ron Paul in podobni na to nebi opozarjali. Ampak sem prepričan da ti veš veliko več o tem kot ljudje ki se s tovrstnimi problemi ukvarjajo celo življenje.
Še kako je pomembno kdo sedi v Beli hiši sploh če tvoj predsednik zgleda tako kot je zgledal Biden v zadnjih 4 letih. Ti bom dal en primer: v času Kovida oziroma tik pred koncem se je Biden spomnil da bi bilo dobro da bi v kongresu sprejeli Infrastructure Investment and Jobs Act ter Chips and Science act, ker je Biden bumbar in ker je zamudil vlak sta ta dva zakona povzročila inflacijo zaradi katere so včeraj demokrati izgubili volitve! Kdo bi si mislim!
Jaz že leta tu govorim da bi se morali Američani umakniti iz Bližnjega Vzhoda in da bi morali končati vse te vojne ki požirajo na trilijone dolarjev ki bi jih lahko investirali v infrastrukturo ter ostale pomembnejše programe. In potem se nekateri čudijo zakaj so New Yorške podzemne železnice videti kot tiste v Bangladešu. Upam da se Trump dokončno umakne in da začnejo Američani dejansko graditi in investirati v svojo državo.
Da zaključim zgornjo misel...jaz sem sicer vesel da so sprejeli predvsem chips and science act in da so s tem dejansko sprožili gradnjo fab-ov po ZDA, ampak je Trumpovim pristop precej boljši in mu zato nebi bilo potrebno ponujati na stotine milijard olajšav predvsem za tuja podjetja, to je vse umetno grajeno in nikjer ni garancije da bo recimo TSMC dejansko izpolnil vse svoje obljube kljub temu da so od ZDA prejeli milijarde dolarjev olajšal.
Trumpova opcija je bolj naravna in precej cenejša kjer ti ni potrebno deliti olajšav in ameriškega denarja, tujim podjetjem. Trump želi znižati corporate tax rate iz 21% na 15% oziroma 12.5% kar pomeni da bodo TSMC in na tisoče ostalih podjetij iz vseh področjih začele graditi tovarne in infrastrukturo v ZDA, ki bo čez noč postala daleč najbolj konkurenčna država na svetu.
Tako majhen davek na podjetja pri tako veliki in bogati državi bi lahko svetovno konkurenco povozil po dolgem in po čez in Trump to dobro ve. Tarife bi pa to še vse skupaj pospešile ker bi potem vsi gradili v ZDA in ne recimo v Mehiki, ker nihče nebi želel plačati davka. Ta pristop je precej boljši kot Bidenov ki je povzročil inflacijo zaradi katere so včeraj potem izgubili. Jaz Bidena in Kamale sploh ne želim omenjati ker o teh stvareh nimata pojma in je nesmiselno kriviti nekoga ki komaj hodi in govori.
Najbolj žalostno pri vsem skupaj je pa to, da imajo ZDA dejansko tako veliko neizkoriščenega potenciala da bi lahko bile vsaj še enkrat večje, močnejše in produktivnejše kot so danes. Zato potrebujejo ljudi in zaradi tega podpiram migracije (legalne). In v točno ta potencial zdaj Trump želi poseči. Demokrati (saj sploh ne gre za demokrate ampak kdorkoli pač vodi to norijo) pa želijo nazadovanje in ostale oslarije kot so menjava spola in ostale neumnosti medtem ko se jim Kitajci smejijo v obraz. No zdaj ko je Trump zmagal ne bo več smešno in se bodo kmalu vrnili nazaj za pogajalsko mizo.
Pa še ena stvar ki se mi zdi neumna... Recimon e vem od kdaj je sporno črpanje nafte in plina? Trump želi povečati črpanje na Alaski in ostalih delih ZDA. Prav tako želi poseči po Litiju in ostalih redkih mineralih. To pa ne pomeni da se bo zdaj zelena energija ukinila! Zakaj nekateri demokrati vsiljujejo da mora biti izključno eno ali drugo, zakaj nebi črpali nafto, plin in zgradili infrastrukturo za ostale minerale in hkrati postopoma prešli na EV-je in zeleno tehnologijo. Ne moreš to vsiljevati ljudem ker potem se ti zgodi Nemčija in Evropa. Najbolj žalostno pri nekaterih demokratih je pa to, da govorijo o človekovih pravicah in ne vem še čem, medtem ko nimajo nobenega problema da črnci v Kongu rudarijo minerale in ostale surovine kjer umre na milijone ljudi vsako leto. Ironija pa taka.
Nekoga ki vse skupaj dojema kot zabavo je težko jemati resno...
ripmork ::
Nope, bolj bomo ravno mi v Evropi imeli problem (če Trump res nabije tarife kot je obljubljal, s čimer bi razbremenil američane). Po možnosti bodo ZDA še zmanjšale financiranje NATO in bo to toliko bolj pristalo na plečih ostalih držav. Dodaj še prihajajočo znižanje obrestnih mer v ZDA (99% verjetnost) in Muskovo napovedano ministrstvo za efektivnost (če kdo, je dejansko on sposoben to izpeljat kot pri Tviterju in konkretno sklestit državno upravo) = Ameriško gospodarstvo zna it v nebo. Medtem ko Evropsko zre v poden.
CNN o zemljevidu držav, kjer se je Kamala odrezala bolje kot Biden 4 leta pred njo:
To se zgodi, ko misliš da so ljudje slepi in brez možganov. Vse laži o Trumpu in o tem da je z Bidenom vse v redu, medtem ko se je iz vesolja videlo da ni sposoben skupaj spraviti dveh stavkov. Celotna Harrisova kampanja je bila bazirana na "Trump bad". To že vemo in o tem poslušamo že 10 let. Nisem njegov podpornik (ima prav glede Kitajske in gospodarstva) ampak samo kapo dol da se ni predal in pustil ustrahovati. Vse grožnje celotni družini, celo ubiti so ga želeli, zdaj je jasno zakaj. Zdaj sem tudi prepričan da so demokrati leta 2020 goljufali, ali pa so namerno izbrali Kamalo (izbrali, ne volili, saj za njo ni glasoval na strankarskih volitvah nihče) najbolj nesposobnega kandidata ki je izgubil skoraj 15 milijonov glasov v primerjavi iz leta 2020.
Kako je možno da so v štirih letih izgubili skoraj 10 milijonov volivcev? Saj res tokrat ni bilo Kovida in niso mogli voditi kampanje iz stanovanja in je bilo dejansko potrebno stopiti pred ljudi. Demokrati/republikanci oboji pokvarjeni, ampak to kar so demokrati počeli zadnja 4 leta je pa ogabno. In potem se še norca delajo iz ljudi. Čisto vse za kar so in še naprej obtožujejo Trumpa, počnejo sami s to razliko da oni to dejansko počnejo, pri Trumpu pa je šlo do zdaj izključno za retoriko.
Michel Cohen je pa 2 dni nazaj skoraj jokal v studiu MSNBC-ja in rekel da se bo odselil iz Amerike, ker je možnost da se bo Trump maščeval. Sicer upam da ne bo Trump storil ničesar, ampak bi ga pa razumel glede nato da so ga hoteli ubiti in postaviti v zapor na podlagi laži, vključno z njegovo družino ki naj bi prav tako sodelovala z Rusijo. Cohen, Muller, Comey in podobni verjetno zdajle razmišljajo kako čim prej zapustiti državo.
https://x.com/IanJaeger29/status/185315...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
arnecan1 ::
Trump bo imel medije proti sebi. Vsaj slovenske zraven ameriških.
Posledično tudi precej ljudi. Samo poglejte tole.
Posledično tudi precej ljudi. Samo poglejte tole.
So ga že. Zaloge so prazne, resne motivacije za masovno proizvodnjo pa ni, ker nihče nima v planu dejanske vojne z rusi. Marža na granate pa tudi ne dosega marž F35, pa čeprav so 5x dražje od ruskih (in verjetno 10x dražje od korejskih).
Nemci bodo do konca leta poslali še eno patriot baterijo skupaj s posadko.
Glede vojsk v Evropi, še največjo ima Poljska (vojaki in tehnika), poleg tega imajo tovarne, ki dejansko delajo.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Dober video o tem, kako so demokrati izgubili glasove svojih.
Namesto fokusiranja na ekonomske probleme in inflacijo, je bilo fokusiranje na virtue signaling in razpihovanje toksične woke cancel-culture mentalitete (vsak še tako razumen kritik pa po hitrem postopku označen za rasista, fašista,...). Obsojanje in blatenje s skrajnimi oznakami ljudi odvrača, eni tega ne dojemajo. In na to se je opozarjalo že dolgo, a brez haska. Mnogi kritični (razumni) demokrati ali neopredeljeni so bili raje tiho in včeraj glasovali drugače. Šok nekaterih nad rezultatom zdaj samo kaže, v kakem mehurčku živijo.
Namesto fokusiranja na ekonomske probleme in inflacijo, je bilo fokusiranje na virtue signaling in razpihovanje toksične woke cancel-culture mentalitete (vsak še tako razumen kritik pa po hitrem postopku označen za rasista, fašista,...). Obsojanje in blatenje s skrajnimi oznakami ljudi odvrača, eni tega ne dojemajo. In na to se je opozarjalo že dolgo, a brez haska. Mnogi kritični (razumni) demokrati ali neopredeljeni so bili raje tiho in včeraj glasovali drugače. Šok nekaterih nad rezultatom zdaj samo kaže, v kakem mehurčku živijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Nemci bodo do konca leta poslali še eno patriot baterijo skupaj s posadko.
Eno celo patriot baterijo do konca leta? To pa res nazorno demonstrira našo premoč v izdelavi vojaške opreme.
Glede vojsk v Evropi, še največjo ima Poljska (vojaki in tehnika), poleg tega imajo tovarne, ki dejansko delajo.
Mar nismo par let nazaj poslušali, kako ima Ukrajina največjo vojsko v Evropi? In to celo izkušeno v realnih bojih z resnim nasprotnikom, po letih NATO treninga? Kaj se je zgodilo z njo?
no comment ::
@Chalky, ko rečem, da nimaš pojma, zajami sapo, ker ni nič osebnega, se pa iskreno vprašaj ali se ti zdi, da si dovolj podkovan, da se prerekaš o ekonomiji z nekom, ki nekaj ve o tem.
Dolg ZDA v BDP je le za tretjino večji od Kitajskega. Pol manjši od Japonskega. Tam okrog malo bolj frajerskih evropskih držav.
Trgovinski primanjkljaj je pa popolni non-issue. To samo pomeni, da drugi delajo za njih. Kar je "living the dream". Bo pa sanj konec, če se odločijo, da bodo začeli delati stvari v katerih so bistveno manj produktivni od drugih.
Da si prepričan o katastrofalnem stanju ameriškega gospodarstva samo pomeni, da nisi sposoben ali poiskati podatkov ali ne veš kaj bi iskal ali pa ne razumeš kaj gledaš, če že kaj najdeš. In te lahko napizdijo karkoli pač želijo.
Oni velešlogar volitev je sedaj pri Trampu že drugič kiksnil. Zakaj? Zato, ker se drži ekonomskih kazalnikov pri napovedovanju rezultatov. V Ameriki je vedno bilo "it's the economy, stupid". Trump je to uspel spremeniti v "it's just stupid, stupid". In mu je model že drugič odpovedal. Videli bomo koliko se bo Američanom ta obrat pri dojemanju oz. nagrajevanju/kaznovanju odgovorne administracije posrečil.
Aja, pa nikoli nisem mislil, da bo zmaga Kamale prinesla več entertainmenta. Ravno nasprotno. Verjetno si v ihti malo pobrkal...
Dolg ZDA v BDP je le za tretjino večji od Kitajskega. Pol manjši od Japonskega. Tam okrog malo bolj frajerskih evropskih držav.
Trgovinski primanjkljaj je pa popolni non-issue. To samo pomeni, da drugi delajo za njih. Kar je "living the dream". Bo pa sanj konec, če se odločijo, da bodo začeli delati stvari v katerih so bistveno manj produktivni od drugih.
Da si prepričan o katastrofalnem stanju ameriškega gospodarstva samo pomeni, da nisi sposoben ali poiskati podatkov ali ne veš kaj bi iskal ali pa ne razumeš kaj gledaš, če že kaj najdeš. In te lahko napizdijo karkoli pač želijo.
Oni velešlogar volitev je sedaj pri Trampu že drugič kiksnil. Zakaj? Zato, ker se drži ekonomskih kazalnikov pri napovedovanju rezultatov. V Ameriki je vedno bilo "it's the economy, stupid". Trump je to uspel spremeniti v "it's just stupid, stupid". In mu je model že drugič odpovedal. Videli bomo koliko se bo Američanom ta obrat pri dojemanju oz. nagrajevanju/kaznovanju odgovorne administracije posrečil.
Aja, pa nikoli nisem mislil, da bo zmaga Kamale prinesla več entertainmenta. Ravno nasprotno. Verjetno si v ihti malo pobrkal...
Nope, bolj bomo ravno mi v Evropi imeli problem (če Trump res nabije tarife kot je obljubljal, s čimer bi razbremenil američane). Po možnosti bodo ZDA še zmanjšale financiranje NATO in bo to toliko bolj pristalo na plečih ostalih držav. Dodaj še prihajajočo znižanje obrestnih mer v ZDA (99% verjetnost) in Muskovo napovedano ministrstvo za efektivnost (če kdo, je dejansko on sposoben to izpeljat kot pri Tviterju in konkretno sklestit državno upravo) = Ameriško gospodarstvo zna it v nebo. Medtem ko Evropsko zre v poden.
Jaz se zares veselim ministrstva za efektivnost. Če Musk implementira podoben pristop kot ga ima pri Tesli in SpaceX za celotno državo kjer bodo bistveno bolj produktivnejši za 70% manjšo porabo potem bo to nekaj najbolj neverjetnega v tem mandatu. Poleg tega bo potrebno preveriti tole spodaj:
https://x.com/DonaldJTrumpJr/status/185...
Jaz bi res radi videl kam je šlo 600 milijard dolarjev v zadnjih 3 tednih. Ameriški dolg se je v zadnjih 20 dneh (prav ste slišali 20 dneh) povečal za 600 milijard oziroma skoraj 3/4 Trilijona. Kam gre ves da denar, korupcija v Washingtonu je dosegla vrhunec. Nekdo si polni žepe, kam gre ves ta denar. Upam da se ta norija konča in da se bo čez čaš proračun poravnal.
Howard Lutnick je obljubil da bi lahko do konca Trumpovega mandata balancirali proračun. Američani imajo toliko talenta po celi državi ki lahko to stori, samo prave ljudi potrebuješ. Alex Karp, Palmer Luckey in podobni ki lahko proizvedejo stvari 100x ceneje in hitreje kot recimo kakšen Boeing kjer je korupcija nepopisna in kjer za en vijak računajo na 10 tisoč dolarjev. Predstavljaj si efektivnost ki jo premorejo, Tesla, SpaceX, Palantir, Anduril ampak za celotno državo. Točno to potrebujejo ZDA v tekmovalni borbi s Kitajsko. Ne pa to, ali lahko moški nastopajo v ženskih športih.
Upam da se v ZDA končno vrne konkurenca. Ravno nekaj dni nazaj sem bral Palantijeve "white papers" o ameriškem vojaškem kompleksu, tam bo potrebno ogromno dela. ZDA lahko dejansko vstopijo v zlato dobo, imajo vse potrebne koščke za to in so v najboljši pozicijo zato, samo poseči je potrebno v potencial...Trump to napoveduje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()
Samo poglejte tole.
A boh, tale Žitnik,... kakšno neprofesionalno navijaštvo na začetku posnetka. Že s tistim privoščljivim napovedovanjem pred dvema letoma (da je "poraz Kijeva verjetno le še vprašanje dni, morda ur" se mi je zagabil). In to pišem kot nekdo, ki je že večkrat kaj krepkega čez Donalda tule zapisal.