Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

Unilseptij ::
Če slučajno posluje EU država z Rusijo sem proti.
Potem ti bo težko sprijazniti se s tem, da vse EU države poslujejo z Rusijo, vključno Slovenija (https://www.izvoznookno.si/drzave/rusij... ) :
Leto Izvoz blaga Uvoz blaga Skupaj Saldo
2019 886.203 540.592 1.426.795 345.611
2020 865.646 348.710 1.214.357 516.936
2021 854.109 352.143 1.206.252 501.966
2022 1.180.259 1.268.994 2.449.253 -88.735
2023 1.106.322 162.230 1.268.553 944.092
2024 1.170.280 116.808 1.287.088 1.053.472
2025* 704.122 60.501 764.623 643.620
Nemci recimo so imeli v 2024 10 miljard menjave z Rusijo, od tega približno petina uvoza. To počnejo (tako kot Slovaška in Madžarska z rusko nafto) zato, ker nimajo druge izbire (uvoz) ali pa gre za dejansko "ideološko neobremenjene" produkte, kot so recimo zdravila. Za Slovenijo recimo 75 % uvoza odpade na gnojila (ki jih pač rabimo, če želimo, da bo na poljih kaj zraslo) in 65 % izvoza na zdravila, kar res ne more škodovati nikomur.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()

sbawe64 ::
Ukrajina je v prvih desetih dnevih septembra uvozila 236 milijonov m3 plina, od tega 144 iz Slovaške in Madžarske, ki ga dobita iz Rusije. Ostalo Ukrajinci dobijo iz Poljske, katera ga delček tudi indirektno dobi iz Rusije preko LNG terminalov. Plinovod iz Azerbejdžana je kolapsiral in ga še niso uspeli popraviti. In Ukrajina cilja ruski plinovod Užgorod, preko katerega indirektno dobiva plin. Kdo je tu nor?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order

DarwiN ::
Lahko kdo fact-checka tega dementneža?

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

Pac-Man ::
https://x.com/johnbourscheid/status/196...
FBI, ki ga vodita dva podcasterja, aktivno preiskuje umor tretjega podcasterja, medtem ko se podpredsednik igra četrtega podcasterja, da bi vodil oddajo tretjega podcasterja.
ZDA: prinašajo vam jih Squarespace, Betterhelp in Express VPN.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Miki N ::

kow ::

Chalky ::
BREAKING: Trump says he will initiate a $15 billion lawsuit against the New York Times
Easy money in razlog zakaj TACO nikoli ne bo povsem bankrotiral. Včasih so pristranskost še skrivali, v zadnjih 10 letih so pa to počeli odkrito in bodo zdaj morali zato plačati verjetno več 10 milijonov, ali pa še več.
Easy money in razlog zakaj TACO nikoli ne bo povsem bankrotiral. Včasih so pristranskost še skrivali, v zadnjih 10 letih so pa to počeli odkrito in bodo zdaj morali zato plačati verjetno več 10 milijonov, ali pa še več.

mtosev ::
Ma nova retardiranost Trumpa. Jaz berem New York Times.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

skumpl ::
Trump je pač neumen retardiranec. Njega si bodo Američani zapomnili kot najslabšega predsednika v zgodovini. Magatard

Goran10 ::
Ukrajina je v prvih desetih dnevih septembra uvozila 236 milijonov m3 plina, od tega 144 iz Slovaške in Madžarske, ki ga dobita iz Rusije. Ostalo Ukrajinci dobijo iz Poljske, katera ga delček tudi indirektno dobi iz Rusije preko LNG terminalov. Plinovod iz Azerbejdžana je kolapsiral in ga še niso uspeli popraviti. In Ukrajina cilja ruski plinovod Užgorod, preko katerega indirektno dobiva plin. Kdo je tu nor?
Seveda nisem presenecen da si ravno ti še enega norega pozabil in to je surprise surprise
Rusija. S prodajo energentov financira svojega nasprotnika in si dolgoročno sama reže vejo, na kateri sedi. Ta realnost samo pokaže, kako globoko gospodarsko prepleteni so bili vsi in kako veliko časa potrebujejo, da se odklopijo drug od drugega. Ukrajina pa ima očitno največ poguma, da ta proces pospeši.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

jao že 20 let poslušam kako vse pada v naročje desnih pridejo volitve pa desnih od nikoder.

Eden od glavnih razlogov za brexit so bili migranti. So šli iz EU migranti pa še vedno prihajajo.

UkrFTW!! ::
Upam, da tile top us scientist pridejo živeti in delati v EU.
Poskusi uporabljati tudi podredja. Upaš da pridejo, napiši npr. še zakaj tako upaš. Imaš več kot 5 let. Poskusi tudi pisati tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: UkrFTW!! ()

WATCH LIVE: FBI Director Kash Patel expected to face grilling from senators
Če želi kdo gledati Patelov grilling v kongresu v živo...tole bi lahko bilo zanimivo in zabavno
Bom poslušal v ozadju
Če želi kdo gledati Patelov grilling v kongresu v živo...tole bi lahko bilo zanimivo in zabavno

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Chalky ()

Kaksni starci ga to zaslisujejo. Pa to je neverjetno kaksni "mrlici" so v senatu.
To sem tudi sam opazil ko sem začel poslušati vse skupaj. Precej žalostno da nimajo term limits in da lahko tam sedijo po 50+ let medtem ko se svet spreminja s svetlobno hitrostjo ki jo ti starci ne morejo razumeti.

Grimnir3 ::
Kaksni starci ga to zaslisujejo. Pa to je neverjetno kaksni "mrlici" so v senatu.
To sem tudi sam opazil ko sem začel poslušati vse skupaj. Precej žalostno da nimajo term limits in da lahko tam sedijo po 50+ let medtem ko se svet spreminja s svetlobno hitrostjo ki jo ti starci ne morejo razumeti.
Jap
Trump je čist preveč star za predsednika.
Skrajni čas da odstopi dementnež.
Omejit bi mogl na maks dopolnjenih 65 v letu Ko so volitve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()

Lepo da se je na njo spomnil. Ponavadi on in njegovi maga majmuni vse kar ukrajinskega popljuvajo.

https://x.com/CaseyMattox_/status/19677...
Moram priznati, prepričali ste me, da ne desnica ne levica nista zanesljivi pri varovanju državljanskih svoboščin.
Zdi se torej, da je edina prava rešitev sistem zavor in ravnotežij, kjer ima zvezna oblast omejene pristojnosti, jasno določene z zakonom.

bosto ::

GregiB ::
če bi jo zabodel mlad bel moški, tudi nePresident Trump just posted a memorial for Iryna Zarutska Trump is NOT forgetting about her.
Če nebi bila bela mlada lepa blondinka TACOta sploh nebi zanimala.
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

NuMaN ::
Saj je logično - Ivana, Melanija ...
Pač so mu očitno Slovanke všeč (sicer je Melanija tudi Avstrijka, ampak pustimo podrobnosti).
Pač so mu očitno Slovanke všeč (sicer je Melanija tudi Avstrijka, ampak pustimo podrobnosti).
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

PovemVfaco ::

Tista podgana farage pa še zmeraj neki telovadi. Naš stevanovič si ga je pa za vzgled vzel. Rašn cock suckerja.

Tista podgana farage pa še zmeraj neki telovadi. Naš stevanovič si ga je pa za vzgled vzel. Rašn cock suckerja.
Oba ne prenesem. Stevanović je pro Putin ogabno. Fuj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

c3p0 ::

Ales78 ::
Unilseptij je izjavil:
Potem ti bo težko sprijazniti se s tem, da vse EU države poslujejo z Rusijo, vključno Slovenija (https://www.izvoznookno.si/drzave/rusij... ) :
Leto Izvoz blaga Uvoz blaga Skupaj Saldo
2019 886.203 540.592 1.426.795 345.611
2020 865.646 348.710 1.214.357 516.936
2021 854.109 352.143 1.206.252 501.966
2022 1.180.259 1.268.994 2.449.253 -88.735
2023 1.106.322 162.230 1.268.553 944.092
2024 1.170.280 116.808 1.287.088 1.053.472
2025* 704.122 60.501 764.623 643.620
Nemci recimo so imeli v 2024 10 miljard menjave z Rusijo, od tega približno petina uvoza. To počnejo (tako kot Slovaška in Madžarska z rusko nafto) zato, ker nimajo druge izbire (uvoz) ali pa gre za dejansko "ideološko neobremenjene" produkte, kot so recimo zdravila. Za Slovenijo recimo 75 % uvoza odpade na gnojila (ki jih pač rabimo, če želimo, da bo na poljih kaj zraslo) in 65 % izvoza na zdravila, kar res ne more škodovati nikomur.
Saj s tem ni nic narobe, zakaj ne bi poslovali z Rusijo, ce nam je v korist. Saj ZDA tudi posluje z Izraelom, zato ker jim je v korist?
Ne razumem, celotne zgodbe, vsi poslujejo v lastno korist, samo EU ne bi smela poslovati v svojo korist z Rusijo.
Nekaj tukaj manjka.

c3p0 ::
če bi jo zabodel mlad bel moški, tudi ne
Če bi belec zahrbtno zabodel lepo mlado črnko in se bi ostali belci delali, da ni nič in jo pustili izkrvaveti, bi pa mesta spet gorela.
Ker so za okorelega junkie kriminalca St. Floyda, ki je s pištolo grozil celo nosečnici, si ne upam niti pomislit, kaj bi bilo v tem primeru...

Grimnir3 ::

kar piše na konzervi, 17 minut
I Took Bernie Into Deep Trump Country. Can He Win Them Over?
Kaj se zgodi, ko Bernieja Sandersa postaviš v drugo najbolj rdečo državo v ZDA?
Skoraj 80 let zapored je bila delavska West Virginia trdnjava demokratov – dokler ni ostro zavila proti Trumpu.
Z Berniem Sandersom smo se odpravili na teren, da bi raziskali, zakaj.

Če bi belec zahrbtno zabodel lepo mlado črnko in se bi ostali belci delali, da ni nič in jo pustili izkrvaveti, bi pa mesta spet gorela. ...
Drži, nakar bi Trump zadevo izkoristil in nad njih pognal vojsko…. z živimi naboji…

Bici ::
Trumpovo pismo Epsteinu za 50. rojstni dan, okrog katerega je tožil WSJ češ da ne obstaja, še ni prišlo do sem?
https://edition.cnn.com/2025/09/08/poli...
Med mnogimi čudnimi stvarmi, ki sta jih Donald Trump in njegova administracija v zadnjih tednih izjavila in storila v zvezi z Jeffreyem Epsteinom, je tudi nenavadno zanikanje predsednika, da je pred dvema desetletjema neslavnemu finančniku napisal spolno obarvano čestitko za rojstni dan.
Vemo, da sta bila Trump in Epstein v tem času prijatelja. Vemo tudi, da je Trump izrekel veliko neprimernih stvari.
Trump pa ni le zanikal, da je napisal pismo, ampak je tudi tožil Wall Street Journal zaradi prvotnega poročila o tem. Predlagal je, da bi ga lahko napisal nekdo drug in podpisal z njegovim imenom.
To zanikanje je v ponedeljek utrpelo še en pomemben udarec.
...
Pedo medo

kar piše na konzervi, 17 minut
Kaj se zgodi, ko Bernieja Sandersa postaviš v drugo najbolj rdečo državo v ZDA?
Skoraj 80 let zapored je bila delavska West Virginia trdnjava demokratov – dokler ni ostro zavila proti Trumpu.
Z Berniem Sandersom smo se odpravili na teren, da bi raziskali, zakaj.
Sem pogledal video in mislim, da Bernie ima prav kar govori.

Ameriški dolar je od inavguracije padel že za 12% napram košarici svetovnih valut... le kako se bo to začelo kazati na cenah, kaj? Sploh glede na to, da amerji še vedno, višjim tarifam navkljub furajo konkreten uvozno izvozni deficit...

US Household Wealth Soars to an All-Time High of $176T
The net worth of households and nonprofit organizations increased by $7.1 trillion to $176.3 trillion in the second quarter. The value of directly and indirectly held equity on the household balance sheet increased by $5.5 trillion in the second quarter, while the value of directly and indirectly held debt securities rose by $0.1 trillion. The value of owner-occupied real estate increased by $1.3 trillion, as house prices moved up in the second quarter, more than retracing declines seen over the previous three quarters.
Tule nekaj ne bo v redu kajti neprestano poslušam da bodo ZDA vsak trenutek propadle.
The net worth of households and nonprofit organizations increased by $7.1 trillion to $176.3 trillion in the second quarter. The value of directly and indirectly held equity on the household balance sheet increased by $5.5 trillion in the second quarter, while the value of directly and indirectly held debt securities rose by $0.1 trillion. The value of owner-occupied real estate increased by $1.3 trillion, as house prices moved up in the second quarter, more than retracing declines seen over the previous three quarters.
Tule nekaj ne bo v redu kajti neprestano poslušam da bodo ZDA vsak trenutek propadle.

Trump ne more iz svoje lažnive kože
https://www.facebook.com/share/v/173AET...
Trump: "300 million people died from drugs last year."
I understand that drugs are a big problem in the U.S. But given that the total population of the U.S. is about 342 million, I think 300 millions deaths last year is slightly exaggerated.
https://www.facebook.com/share/v/173AET...
Trump: "300 million people died from drugs last year."
I understand that drugs are a big problem in the U.S. But given that the total population of the U.S. is about 342 million, I think 300 millions deaths last year is slightly exaggerated.

Atlanta Fed GDP now growth estimate for third-quarter 3.4% versus 3.1% last
The GDPNow model estimate for real GDP growth (seasonally adjusted annual rate) in the third quarter of 2025 is 3.4 percent on September 16, up from 3.1 percent on September 10. After recent releases from the US Census Bureau, US Bureau of Labor Statistics, and Treasury's Bureau of the Fiscal Service, the nowcasts of third-quarter real personal consumption expenditures growth and real gross private domestic investment growth increased from 2.3 percent and 6.2 percent, respectively, to 2.7 percent and 6.9 percent, while the nowcast of the contribution of net exports to third-quarter real GDP growth decreased from 0.23 percentage points to 0.08 percentage points.
Še več negativnih novic za vse tiste ki na vsak način želijo da bi šlo trenutni administraciji čim slabše. Mimogrede, Evropa trenutno beleži 0.1% gospodarsko rast.
The GDPNow model estimate for real GDP growth (seasonally adjusted annual rate) in the third quarter of 2025 is 3.4 percent on September 16, up from 3.1 percent on September 10. After recent releases from the US Census Bureau, US Bureau of Labor Statistics, and Treasury's Bureau of the Fiscal Service, the nowcasts of third-quarter real personal consumption expenditures growth and real gross private domestic investment growth increased from 2.3 percent and 6.2 percent, respectively, to 2.7 percent and 6.9 percent, while the nowcast of the contribution of net exports to third-quarter real GDP growth decreased from 0.23 percentage points to 0.08 percentage points.
Še več negativnih novic za vse tiste ki na vsak način želijo da bi šlo trenutni administraciji čim slabše. Mimogrede, Evropa trenutno beleži 0.1% gospodarsko rast.
Zgodovina sprememb…

Ja ni kej dober rezultat. Za eu se pa nadejamo 1.1% ne 0.1% ampak še vedno zaostajamo za zda. Def bo treba nekaj v tej smeri naredit.
zda gospodarstvo je res robustno z dobro delujočimi finančnimi trgi pa vseeno trump je podgana
Why should anybody talk to Trump?
He is an unreliable con man.
He lies all the time.
He is full of unjustified grudges.
He does not help anybody but his family.
He changes his mind all the time even after signing a contract.
He has no values.
Trump is a bad human being.
zda gospodarstvo je res robustno z dobro delujočimi finančnimi trgi pa vseeno trump je podgana
Why should anybody talk to Trump?
He is an unreliable con man.
He lies all the time.
He is full of unjustified grudges.
He does not help anybody but his family.
He changes his mind all the time even after signing a contract.
He has no values.
Trump is a bad human being.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Goran10 ()

GDP up by 0.1% in the euro area and by 0.2% in the EU
https://ec.europa.eu/eurostat/web/produ...
1.1% gospodarska rast za EU je napoved za celo leto kjer predvidevajo da bo annaul growth 1.1% za kar je v tem trenutku težko trditi glede nato da je to že druga četrtina kjer je bila rast minimalna oziroma je celo ni bilo.
https://ec.europa.eu/eurostat/web/produ...
1.1% gospodarska rast za EU je napoved za celo leto kjer predvidevajo da bo annaul growth 1.1% za kar je v tem trenutku težko trditi glede nato da je to že druga četrtina kjer je bila rast minimalna oziroma je celo ni bilo.

no comment ::
Tudi s tvojim navdušenjem nad temi podatki nekaj ni v redu. Ali pač v swampu sedaj končno odkrito slavite zviševanje cen nepremičnin?
"No inflation, every single price down" je laž, ki gre končno v pokoj? Aleluja...

Upam da bo danes nesposobni Jerome Powell vendarle znižal obrestno mero in upam da bo več od 25bps.

no comment ::
Kaj drugega mu ne prostane, če so številke glede zaposlovanja takšne.
Je pa res, da lahko, da so sfrizirane (navzdol), da bi se začelo printat dolarje...
Je pa res, da lahko, da so sfrizirane (navzdol), da bi se začelo printat dolarje...

LeQuack ::
no comment je izjavil:
Kaj drugega mu ne prostane, če so številke glede zaposlovanja takšne.
Chalky ti že 5 strani lima, kako gre US gospodarstvu dobro. Ergo rate cut ni poteben, kvečjemu bi lahko še zvišali da ukrotijo inflacijo.
Quack !

*FED CUTS 25BPS AS EXPECTED
*FED MEDIAN PROJECTION SHOWS 50 BPS MORE RATE CUTS IN 2025
*FED SAYS GOVERNOR MIRAN DISSENTS IN FAVOR OF HALF-POINT CUT
Očitno je tudi nesposobni Jerome "Too Late" Powel ugotovil da je čas za rezanje, končno.
*FED MEDIAN PROJECTION SHOWS 50 BPS MORE RATE CUTS IN 2025
*FED SAYS GOVERNOR MIRAN DISSENTS IN FAVOR OF HALF-POINT CUT
Očitno je tudi nesposobni Jerome "Too Late" Powel ugotovil da je čas za rezanje, končno.

Ameriški delniški trg je ravnokar presegel 68 Trillion.
68/100T
Še 32 Trilijonov do stotice. Tale Trilijon je bil izjemno hiter in sicer v 7 dneh. $70T je izjemno blizu. Upam da bo Supreme Court storil pravilno potezo in obdržal carine. V primeru da se to zgodi pričakujem že letos okoli $75T.
Napovedal sem $100T ob koncu Trumpovega mandata. Kot kaže so na dobri poti in se bo to zgodilo že bistveno prej.
Pa še trenutna lestvica:
1. US: $68.1 Trillion
2. EU: $14.6 Trillion
3. China: $10.9 Trillion
4. Japan: $6.3 Trillion
5. India: $4.4 Trillion
68/100T
Še 32 Trilijonov do stotice. Tale Trilijon je bil izjemno hiter in sicer v 7 dneh. $70T je izjemno blizu. Upam da bo Supreme Court storil pravilno potezo in obdržal carine. V primeru da se to zgodi pričakujem že letos okoli $75T.
Napovedal sem $100T ob koncu Trumpovega mandata. Kot kaže so na dobri poti in se bo to zgodilo že bistveno prej.
Pa še trenutna lestvica:
1. US: $68.1 Trillion
2. EU: $14.6 Trillion
3. China: $10.9 Trillion
4. Japan: $6.3 Trillion
5. India: $4.4 Trillion
Zgodovina sprememb…