Forum » Problemi človeštva » Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat
Temo vidijo: vsi

nejclp ::
čigra:: danes, 16:21:27
Zdaj pa pojdi in si še enkrat preberi včerajšnjo izjavo županje (ki ima največ pooblastil v mestu) kjer je pozivala medije da naj o tem umoru ne poročajo, le zakaj?
Ni pozivala medije naj o umoru ne poročajo, pozivala je naj ne delijo posnetka iz spoštovanja do Irinine družine. Ti bi bil seveda navdušen, če bi ti hčerko zaklali in bi bil internet poln posnetkov zločina? Bi ti blo fino?
Ponovno ne želim v ta incident mešati rase
Ziher, ja.

Pac-Man ::
https://x.com/agraybee/status/196466298...
Samo dve sliki, manj kot leto narazen Kot družba se ne bomo nikoli pozdravili, dokler vsi ne priznajo, da imajo cringelib winemoms v vsem prav.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Chalky ::
Off topic: ali se vam zdi ta zgradba lepa ali grda?A to je kak prop iz nove harry potter serije? Mogoče ona banka?![]()
Haha...je treba priznati da si veliko zaslug zasluži tudi fotograf. Ta zgradba oziroma apartma je drugače resničen in sicer se imenuje...
Alwyn Court
The Alwyn Court, also known as the Alwyn, is an apartment building at 180 West 58th Street, at the southeast corner with Seventh Avenue, in the Midtown Manhattan neighborhood of New York City, United States.
Alwyn Court @ Wikipedia
Resnično lepa zgradba in arhitektura. Zahod bi se moral vrniti h klasični arhitekturi vsaj kar se tiče javnih objektov. Se mi zdi da smo izgubili identiteto.

NuMaN ::
Seveda. Pa napisi na gostinskih lokalih zgolj v domačem jeziku, na pa da v Ljubljani že prevladuje angleščina.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

Chalky ::
Zdaj pa pojdi in si še enkrat preberi včerajšnjo izjavo županje (ki ima največ pooblastil v mestu) kjer je pozivala medije da naj o tem umoru ne poročajo, le zakaj?
Ni pozivala medije naj o umoru ne poročajo, pozivala je naj ne delijo posnetka iz spoštovanja do Irinine družine. Ti bi bil seveda navdušen, če bi ti hčerko zaklali in bi bil internet poln posnetkov zločina? Bi ti blo fino?
Ziher, ja.
Glej...jaz se 100% strinjam s tem človekom v posnetku spodaj. PS, ko je omenil medije je kot pristranske omenil tudi right leaning vključno z Fox News.
https://x.com/thatsKAIZEN/status/196454...
Saj imamo verjetno vsi oči in možgane in razumemo da mediji o tovrstnih primerih vedno poročajo pristransko. Ko je takrat tisti policaj umoril Floyda, sem bil na strani Floyda ker mi je bilo jasno da ga je tisti policaj namerno umoril in zato ne potrebujem ms medijev, ker imam oči in pač nisem pokvarjen človek da bi v takšnih primerih podpiral nekoga izključno zaradi barve kože.
Naj te vprašam tole: ali se strinjaš da če bi bila situacija obratna da bi mediji o tem poročali na dolgo in široko ter na povsem drugačen način? Sprašujem te se si sposoben priznati da so mediji pri tovrstnih temah izjemno pristranski.
Drugače je pa to moj zadnji komentar o tem dogodku, ker na X že vidim da se bo to prelevilo v black vs white in rasno sovražtvo medtem ko bo glavni problem (da so ga 13x spustili na prostost) pometen pod preprogo.

nejclp ::
Ziher, ja.
Glej...jaz se 100% strinjam s tem človekom v posnetku spodaj. PS, ko je omenil medije je kot pristranske omenil tudi right leaning vključno z Fox News.
https://x.com/thatsKAIZEN/status/196454...
Saj imamo verjetno vsi oči in možgane in razumemo da mediji o tovrstnih primerih vedno poročajo pristransko. Ko je takrat tisti policaj umoril Floyda, sem bil na strani Floyda ker mi je bilo jasno da ga je tisti policaj namerno umoril in zato ne potrebujem ms medijev, ker imam oči in pač nisem pokvarjen človek da bi v takšnih primerih podpiral nekoga izključno zaradi barve kože.
Naj te vprašam tole: ali se strinjaš da če bi bila situacija obratna da bi mediji o tem poročali na dolgo in široko ter na povsem drugačen način? Sprašujem te se si sposoben priznati da so mediji pri tovrstnih temah izjemno pristranski.
Drugače je pa to moj zadnji komentar o tem dogodku, ker na X že vidim da se bo to prelevilo v black vs white in rasno sovražtvo medtem ko bo glavni problem (da so ga 13x spustili na prostost) pometen pod preprogo.
Bravo, to da je tip s katerim se strinjaš črn, je zgolj slučajno, ne zato, ker desnjakarji mislite, da če zamorc ponavlja vašo naracijo, je to bolj kredibilno, anede?
V ameriki se vsak dan zgodi ene 50 umorov, v zadnjem tednu 420, pa nacionalni mediji ne poročajo o vsakem. Šizofren brezdomec je zaklal žensko, blazno redko, ni glih za nacionalne medije, rasistkom pa veliko pomeni, ker je morilec zamorc, ubita pa belkinja in morate to eksponirat. O umoru so poročali lokalni mediji, pa tudi nekateri nacionalni, kolikor sem našel Fox News in The New York Post, pa verjetno bojo zdaj sledili še drugi, mogoče bo še Trump izkoristil, pa se bo o tem več pisalo pa posnetek pogosteje objavljalo. Plus, ja, če bi belka zaklala zamorca, bi pa to prišlo na nacionalne medije, sem prepričan, ampak resno, kako to misliš, da bi poročali drugače, če bi šizofren belec zaklal črnko? A bi rekli, da je bil umor rasno motiviran? Ker ko je 2018 beli John Cowell zaklal črnko Nio Wilson, niso pisali, da je bil umor rasno motiviran, kasneje pa, da je Cowell brezdomec s šizofrenijo in kartoteko kriminalnih dejanj. Je pa takrat lokalna postaja poročala, da je črnka v roki držala pištolo (imela je telefon).

AvtoR ::
AvtoR:: danes, 14:53:40
Ti še ne boš prenehal z neumnostmi? Ravno zadnjič sem zapisal da so besede kot so "diktatura, fašist, nazi" itd že zdavnaj izgubile ves pomen in sem čez dalje bolj prepričan da nekateri sploh ne razumete definicije teh besed.
Pa kdo sploh še verjame da želi Trump vojno stanje in da bo z pošiljanjem vojske tako postal večni vladar, takšne stvari je klatil tisti norec Alex Jones dobro desetletje nazaj. Če je to kar ti trdiš res, zakaj je potem Biden postal predsednik in zakaj ni Trump že v prvem mandatu vse skupaj podaljšal v večnost?
Pa očitno tudi ti ne ločiš razlike med "vojsko" ter "državno gardo". Vojsko so pošiljali v Irak in Afganistan. Pa po eni strani trdite da bo vsak čas umrl oziroma da je že umrl po drugi strani pa da bo večno na oblasti, dajte se že odločiti kako in kaj.
Drugače pa ne razumem po kakšni logiki si ti prišel do zaključka da če poskrbiš za varnost in red v svoji državi in povečaš navzočnost policije in vojske v mestih za kratek čas da to pomeni da vse skupaj ni več demokratično? Po tvojem bi bilo najbolje da se kriminalcev dopusti čisto vse, ker pač potem to ni demokracija, če nimajo enakih pravic kljub kriminalu ali kako?
Saj razumeš da je ta človek na zgornji sliki ubil nedolžno punco? Če ne počneš takšnih stvari kot jih je počel ta se za svojo svobodo in pravice nimaš kaj bati, ker ti jih ne bodo vzeli. Dajte malo zdravega razmišljanja smh.
S tem odgovorom si res dokazal, da res ne razumeš kaj je bistvo demokracije. Ok ne mislim polemizirat s tabo, ker se mi zdi to zguba časa. Živi svoje prepričanje naprej, morda boš nekoč doumel, da si se motil.

gozdar1 ::
Dober komentar na temo umorjene ukrjinke. MAgo kar naenkrat skrbi za ukrjince.
American influencers, who've spent years openly rooting for Russia to crush Ukraine and kill as many Ukrainians as it can, are now pretending to care about Ukrainian refugees
https://x.com/VolodyaTretyak/status/196...
American influencers, who've spent years openly rooting for Russia to crush Ukraine and kill as many Ukrainians as it can, are now pretending to care about Ukrainian refugees
https://x.com/VolodyaTretyak/status/196...

GregiB ::
Je pa čez vikend Howard Lutnick že naštimal scenarije za ekonomski boom... Pravi, da to, kar se dogaja sedaj, je še vedno Bidenomics, krivda bivše administracije in da se bo eksplozija ekonomije, kot posledica TACOtove politike zgodila... pazi... ne day one, ne in two weeks, ne letos... celo... ne naslednje leto... ampak v 2027... Pretkano, ni kaj... Scenarij je torej naslednji... V kolikor se ekonomija obrne na bolje, vemo, komu se klanjat... če pa se sfiži, pa bodo republikanci molili allmightyju, da na mid term volitvah novembra 2026 zmagajo demokrati... Ker potem bo do imeli leta 2027 krivca na pladnju...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

mtosev ::
Heh kakšne vse izgovore najdejo. Tipično. Deflection.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Grimnir3 ::
It’s pretty clear to everyone and their goldfish Trump isn’t as hale and hearthy as an average obese 79 year old is. His mental decline is accelerating, his health problems multiplying. He vanished for a week without a trace, which is completely uncharacteristic of him. They patched him up enough to stand at a podium and exhale hot air again, but he’s clearly living on borrowed time. You don’t have to worry about Trump 2028, mother nature will take care about that.
What you have to worry about is Vance. He’s a vapid nobody, a cardboard cut-out of a person pretending to be someone of importance. The technocratic cabal, tech bros of Musk, Thiel and a few others, decided to end the American democratic experiment and move USA politically to about where Russia was under Yeltsin - a president and a political class with little real power, which is held by the oligarchs: themselves.
There is a possibility Vance would win an election against any Democrat, if Vance is sufficiently aided and abetted by Federal Election Comission and the DO’J’. Federal Election Comission could simply deny his candidacy in a few swing states, or make it more difficult and more expensive to get on the ballot. The DO’J’ would launch investigations and inquiries, detain people, interrogate people, bring various charges of corruption and whatnot, not so much against the candidate, as with people around him, whom he needs to win.