» »

Zamakanje vode v hladilniku

Zamakanje vode v hladilniku

Kirabanka1 ::

Imam kakšnih 15 let star hladilnik znamke Candy. Pod predali se neprestano nabira vode. Kakšno leto nazaj sem očistil cev, ki odvaja kondenz in od takrat dalje je bilo vse ok.
Pred nekaj meseci sam naredil podobno vendar nič ne pomaga. Pod predali se nabere kakšne pol decilitra morda še malo več vode, ki jo brišem dvakrat dnevno. Spreminjal sem že nastavitve hlajenja, kjer imam stopnje od 0 do 7, vendar nič ni pomagalo.
Hladilnik ni ravno najbolj očiščen, kar se tiče notranjih sten in polic. Ali bi to morda pomagalo pri vsem skupaj?

Assass1n ::

To je prvo kar naj bi naredil.
Ugasni, sprazni, stran vrži pretečeno, do suhega očisti in prižgi nazaj.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

lolipop2 ::

Tam na steni zadaj je stečišče vode... in bi moralo tečt v luknjico. Vsaj nekateri hladilniki imajo. Mogoče je zabasana.

link_up ::

si ocistil cev ali samo porinil svinjarijo naprej? Probaj s kompresorjem not pihnit. :)
In and Out

Jure14 ::

TIsta cevka odvaja vodo v posodico, ki je pritrjeba na vrhu kompresorja. Da ga hladi in da voda hitreje izhlapeva.
Cevka je pa najverjetneje "zaraščena" z raznimi plesnimi.

recmajkemi ::

S takšnim namenskim kompletom odpraviš svoje težave. Stane manj kot 3€ pa ne pozabi na koncu še par kapljic varekine zliti notri, da se ti zopet ne zaraste tako hitro.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

Cev sem povsem odstranil ter jo očistil. Tu ne morem več nič.

Verjetno res najbolje, da vse kompletno očistim. Se tudi pozna, če je več stvari v hladilniku. Ampak to se takoj nabere.

Komplet na linku bom pa kar naročil.

Scorpy84 ::

Jure14 je izjavil:

TIsta cevka odvaja vodo v posodico, ki je pritrjeba na vrhu kompresorja. Da ga hladi in da voda hitreje izhlapeva.
Cevka je pa najverjetneje "zaraščena" z raznimi plesnimi.

Kompresor se ne rabi hladiti, je pa tam kot si prav povedal, da voda hitreje izhlapi.

starfotr ::

Poleg mehanskega čiščenja s predlaganim kompletom, bi jaz še dodatno zadeve pošprical z natrijevim hipokloritom (npr. clox ali podobno).

mn ::

Si preveril tesnila? Možno da ti vrata ne tesnijo in topel zrak vdira notri.

Mimogrede, se da s čim namazati tesnila da bi bila bolj prozna?

MadMax ::

Ne imet vsebine naslonjene na zadnjo steno hladilnika. Namesto po steni navzdol v odtok teče po...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

fikus_ ::

Lahko da so tesnila trda in ne tesni več, zrak pride v hladilnik in se ti nabira kondenz.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Bom najprej počistil vse skupaj. Tudi zamrzovalnik, kjer je toliko ledu, da se predali kot maj zapirajo.
Tesnila po 15 letih sigurno niso več ok. Sicer se zdi, da tesnijo pa le, ampak verjetno ne tako kot pred 10 leti.

FrRoSt ::

Jaz hlagilnik in zmrzovalnik ocistim vsako leto!
Zmanjšaš, vsebino na minimum, odklopiš, počakaj mekaj ur in očistiš.... Vzameš ven police, prebrišeš vse, tudi s krpo, namočeno v kis!! Idealno bi bilo, da ga pustiš tako se kakšen dan stati! Ni pa nijno. Tudi zmrzovalnik pustiš nekaj ur odtajan. S srgalom za led pobereš dol let, prebrišeš z viledo do suhega, prebrišeš s kisom. Očistiš odvodno cevko za odvajanje kondenza, lahko si pomagaš s kosom kepice ali vate, do kompresorja...
Tako vsako leto, ali pa, ko se ti začne nabirati led....
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

twom ::

Kirabanka1 je izjavil:

...Kakšno leto nazaj sem očistil cev, ki odvaja kondenz in od takrat dalje je bilo vse ok...
Jaz sem moral očistiti posodico na kompresorju kamor se steka ta voda, cevka pa še ni bila čiščena (hladilnik star 30 let). Se je naredila sluz.

Kako je ta posodica vplivala na odvajanje kondenza? Moja ni bila očiščena še nikoli. :'(

Sem se spravil čistiti. Počasi se taja. Jutri bo pa tudi zamrzovalnik odtajan.

mojsterleo ::

Zamrzovalnik doma še najlažje očistim tako, da v manjši lavor natočim toplo vodo, dam ven police in ga postavim na spodnji del skrinje na leseno desko.

bm1973 ::

Jaz to čistim, ko se mi da. Tudo večkrat na leto. po potrebi.

Led mal pogreješ s fenom, pa odstopi...

Je bilo ledu toliko, da predali sploh ne grejo ven. Sedaj imam nastavljen fen in gre kar hitro. Jutri še malo obrišem in bo to to. Potem pa kaj dosti več ne bo šlo. Je pač star.

donvito ::

Bo treba počasi menjat.

FrRoSt ::

Kirabanka1 je izjavil:

Kako je ta posodica vplivala na odvajanje kondenza? Moja ni bila očiščena še nikoli. :'(

Cevka!! CEVKA do te posodice se zamaši!! ;) In potem imaš poplavo.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

bm1973 ::

donvito je izjavil:

Bo treba počasi menjat.

Sploh zamrzovalne skrinje se splača menjati, ker so prihranki na elektriki, glede na starejše modele, taki, da se ti odplača v 2-3 letih.

Miki N ::

bm1973 je izjavil:

donvito je izjavil:

Bo treba počasi menjat.

Sploh zamrzovalne skrinje se splača menjati, ker so prihranki na elektriki, glede na starejše modele, taki, da se ti odplača v 2-3 letih.

Ja ali pa crkne. Vedno več je statistike, da se življenska doba krajša celo pri dražjih zadevah.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanja enota klime pušča

Oddelek: Loža
243354 (2793) SambaShare
»

Katera je danes najboljša prenosna klima (strani: 1 2 )

7835981 (30143) BorutK-73
»

Odpravljanje vonjav v hladilniku.

486084 (4905) Mare2
»

Zamrzovalna omara - pretakanje in nonstop delovanje

189209 (8499) Boskox
»

Kako se znebiti vonja