» »

Win 11 23H ENTERPRISE VS. Win 11 24H PRO - Katerega instalirati?

Win 11 23H ENTERPRISE VS. Win 11 24H PRO - Katerega instalirati?

WinXP ::

Ker mi stari Windows 11 Enterprise dela težave s programi sem se odločil da na novo instaliram Windows. Ne vem pa kateri je boljši Win 11 23H Enterprise ali Win 11 24H Pro ? Katerega priporočate za instalirati. Pa še nekaj: Ko mi nalaga mi napiše: Windows cannot install an GPT disks. Ali niso GPT particije priporočene za instalacijo - ne bomo šli nazaj na stari MBR...?
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

darkolord ::

24H2 na GPT. Vklopi UEFI namesto BIOS (Legacy) pa boš lahko namestil na GPT.

UEFI je vklopljen ampak je samo opcija Legacy ONLY ali UEFI ONLY.Pa imam naštimano na UEFI ONLY,pa stari DVD Win 11 Enterprise izpiše to,da ne more instalirati na ta disk,ker je GPT. Bomo videli,kaj bo sedaj z instalacijo novega...

V Biosu imam naštimano na UEFI POD VRSTICO "Bios",ampak PC noče označiti Kingston SSD M.2 KOT UEFI,samo Huawei TF Card označuje da je Uefi.Kako bi lahko še drugače naštimal da je Bios UEFI? Windows 11 noče instalirati na particijo GPT,hoče MBR,to pa nočem.

Evo slike za boljšo razlago. Kaj se da spremeniti še v Biosu in kje za matično ploščo Gigabyte Aorus B450 Elite V2?
 SLIKA 1 - Win 11 se noče instalirati na GPT particijo

SLIKA 1 - Win 11 se noče instalirati na GPT particijo

SLIKA 2 - V BIOSU SAMO TO NAJDEM - UEFI (ali Legacy) ONLY ali Disabled - DANO JE NA UEFI

SLIKA 2 - V BIOSU SAMO TO NAJDEM - UEFI (ali Legacy) ONLY ali Disabled - DANO JE NA UEFI

SLIKA 3 - Kot UEFI OZNAČUJE SAMO Huawei TF CARD (MicroSD)

SLIKA 3 - Kot UEFI OZNAČUJE SAMO Huawei TF CARD (MicroSD)

SLIKA 4 - Kot UEFI PC OZNAČUJE SAMO Huawei TF Card NE PA Kingstona SSD M.2 - KAJ SPREMENITI?

SLIKA 4 - Kot UEFI PC OZNAČUJE SAMO Huawei TF Card NE PA Kingstona SSD M.2 - KAJ SPREMENITI?

Prosim poglejte natančno slike preden odgovorite. Hvala vnaprej za pomoč.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WinXP ()

XIIT ::

Prenesi Rufusa (klik) ter naredi nov boot usb. Izberi ciljni USB, katerega bi imel za namestitev, potem poišči želen iso. Pod particijsko shemo izberi GPT, ciljni sistem izberi UEFI.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

Lahko kdo pove zakaj je samo ta Huawei TF Card usb ključ označen z "UEFI", Kingston SSD M.2 disk pa ne? Ko sem pa gledal pred 15 dni je imel oznako UEFI... Vse je v Biosu naštimano kot piše v navodilih, a zaman...

darkolord ::

Storage Boot je za USB ključke in podobne zadeve.

CSM Suport nastavi na Disabled, potem bo vse UEFI

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

vres.ales ::

Eh če že maš ti te particije ustvarjene vse. Pobriši vse te particije od tega diska tako da bo prazen. Potem pa izberi naj namesti na ta disk in ti bo vse te particije spet na novo naredilo.

A je Secure Boot lahko OFF? Ali pa mora biti "ON"?

vres.ales ::

Načeloma to vedno pustim na privzeto nastavitev. Ne spreminjam tega

Za Secure Boot v Biosu piše da je Enable, spodaj pa "Not Active". To je verjetno ker sem moral dati CSM na DISABLED.

Zdaj je pa v Biosu pod START PO VRSTI izginil DVD-RW in ga tudi ni v F12 Boot Menu... Groza. Skoz nekaj... Enkrat to, enkrat to... Pozdrav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WinXP ()

Han ::

Resetiraj BIOS - odklopi napajanje in odstrani gumbek baterijo za 5 minut...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

celje ::

ok kod si pa dobil windowse?

mtosev ::

Predvidevam, da na travniku.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jarno ::

Samo moj skromni nasvet glede Windows za tiste, kateri nimajo OEM verzije in jim je retail nad proračunom.
Torej, ene debetna predplačniška kartica, lahko je tudi virtualna. Potem se lahko napolni tudi s Paysafe, če je opcija.
Potem se malce raziskuje in kupi legit OEM ključ, se dobijo dokaj ugodno.

https://answers.microsoft.com/en-us/win...

Buying a cheap Windows 10 (11) key is legal, so long as it is a genuine license. You can even buy an OEM key, designed to be sold only as pre-installed software on a PC, as long as the key is not stolen, cracked, or otherwise a non-genuine product.
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

Ales ::

Jarno je izjavil:

Samo moj skromni nasvet glede Windows za tiste, kateri nimajo OEM verzije in jim je retail nad proračunom.
Torej, ene debetna predplačniška kartica, lahko je tudi virtualna. Potem se lahko napolni tudi s Paysafe, če je opcija.
Potem se malce raziskuje in kupi legit OEM ključ, se dobijo dokaj ugodno.

https://answers.microsoft.com/en-us/win...

Buying a cheap Windows 10 (11) key is legal, so long as it is a genuine license. You can even buy an OEM key, designed to be sold only as pre-installed software on a PC, as long as the key is not stolen, cracked, or otherwise a non-genuine product.

Obstajajo teme tu na forumu o tej tematiki, mnenja so deljena in problematika ni enoznačna.

Samo da opomnim bralce - tile "odgovori" na MS domeni ne prihajajo s strani Microsofta, da ne bo kdo pomislil. Ta navedek zgoraj ima kar se tega tiče enako težo, kot bi prihajal iz Slo-techa. Nek random komentar random obiskovalca strani.

@Jarno, zdi se mi problematično, da v podkrepitev svojemu mnenju podajaš navedek iz MS strani, ki ne prihaja s strani MS-ja. Zavajajoče je.

2012 je Sodišče Evropske unije razsodilo, da se OEM ključi lahko prodajo naprej, kar "prepiše" tudi diktate Microsofta na tem območju.
Ampak mora biti ključ pristen in določeni pogoji izpolnjeni.
Zato sem tudi omenil, da se spodobi malce potruditi pri iskanju prodajalca. Najbolje pri vsem skupaj je, da lahko gre tudi za Windows 10 ključ.
Ko sem sedaj malce raziskoval to temo, sem dobil same pritrdilne odgovore za EU, z določenimi navedbami in opozorili.
#65W!

Ne vem če ima v tej temi smisel iti off topic s tem, je že sama po sebi dovolj zakomplicirana.

Vsekakor, ampak bi bil greh, da se ne bi omenilo, da se namestitveni medij nikakor ne pridobiva s kakšnih torrent strani. Je celo tvegano početje.
#65W!

Namestitveni medij se v vsakem primeru potegne dol direktno od Microsofta. Tudi če se kasneje uporabi aktivator z Githuba, saj to nima veze.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Namestitev Windowsa 11 ni možna zaradi neke napake

Oddelek: Pomoč in nasveti
5328 (218) Han
»

nov SSD disk v prenosnik

442198 (1097) turist1
»

MBR GPT,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
677136 (3714) mailer
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520003 (2241) Mare2
»

Boot problem pri laptopu Toshiba Satellite C55-A-1RG

82066 (1968) solatko

Več podobnih tem