Forum » Loža » Prekletstvo manj standardnih zadev
Prekletstvo manj standardnih zadev
Temo vidijo: vsi
Koraaz ::
Tale varnostni votel torx z luknjo je meni uspelo odviti z navadnim torx nastavkom brez luknje.
Sem pa pred kratkim bil deležen drugega fenomena, ko sem moral odviti navadno matico. Stvar je izgledala velikosti 6 ali 7 in ko sem želel odviti s ključema te velikosti ni nobena od teh velikosti pasala. Na koncu sem ugotovil, da je bila v resnici velikost matice 6,5, za katerega pa nisem imel nobenega ključa ali nastavka. Še dobro, da sem na koncu imel tisti univerzalen nastavek, ki naj bi bil primeren za vse velikosti.
Izdelek je bil pa made in spain, tako, da ne delajo eksotične stvari zgolj azijci
Sem pa pred kratkim bil deležen drugega fenomena, ko sem moral odviti navadno matico. Stvar je izgledala velikosti 6 ali 7 in ko sem želel odviti s ključema te velikosti ni nobena od teh velikosti pasala. Na koncu sem ugotovil, da je bila v resnici velikost matice 6,5, za katerega pa nisem imel nobenega ključa ali nastavka. Še dobro, da sem na koncu imel tisti univerzalen nastavek, ki naj bi bil primeren za vse velikosti.
Izdelek je bil pa made in spain, tako, da ne delajo eksotične stvari zgolj azijci
Aston_11 ::
bbbbbb2015 je izjavil:
Korejci so v redu ljudje in inženirji na sploh. Verjetno je kje dostop do kakšne 230V elektrike, pa se jim je zdelo, da to ni za vsakega za šraufati. Pač zdelo se jim je. Tebi se, recimo, ne zdi.
Verjetno je hladilnik vezan na šuko vtičnico, knofa za izklop nima, in bi okapi testirat fid stikalo. morda Ker so ga želeli obvarovati pred elektroudarom, so uporabili zlobni torx.
Sicer pa 4 strani zaradi torx vijaka....
FrRoSt ::
Tale varnostni votel torx z luknjo je meni uspelo odviti z navadnim torx nastavkom brez luknje.
Takih vijakov pač ne vgrajujejo, ker bi radi porabili neko staro zalogo iz skladišča, ampak imajo povsem določen in zelo specifičen namen. In da je zadeva iz španije, ne pove prav veliko o tem!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Utk ::
Najbrž je bila colska.
floyd1 ::
Najbrž je bila colska.
Smo imeli eno manjšo mašino v službi (osvetljevalka za film), kao made in USA, imbusi v njej pa malo mešani, nikoli nisi vnaprej vedel, kateri ključ uporabiti za določen vijak. Veselica za serviserja, pubec je vedno peklinjal...
Še anekdota - ko smo letos dobili nov tiskarski stroj (ameriška firma, narejen pa v izraelu) sem se pozanimal tudi okrog tega zgoraj. Z mašino je prišlo tudi nekaj izvijačev in naš "učitelj" mi je odgovoril, da ni strahu, ker so tudi ti metrični
Koraaz ::
Takih vijakov pač ne vgrajujejo, ker bi radi porabili neko staro zalogo iz skladišča, ampak imajo povsem določen in zelo specifičen namen. In da je zadeva iz španije, ne pove prav veliko o tem!
Še enkrat preberi in ne delat prehitro zaključkov, če nisi 100%.
Govora je bilo o maticah in ne o torx vijakih z luknjo.
Z zaščitnim torx vijaki nisem imel težav in so služili zaščiti zadnje stranice mikrovalovke, kot ti praviš. Medtem so pa kompresor hladilnika privijačil z čudno velikostjo matic 6,5 velikosti za katere nisem imel ključa (ponavadi so ključi zaokroženih na čelo cifro in ne na decimalke).
In zakaj sem poudaril, da je stvar made in spain? Ker je bilo omenjeno, da v JK radi uporabljajo votle torxe in da je pri njih to skoraj že standard. Se pravi imajo tudi pri nas v EU neke čudne standarde s takšnim ali drugačnim razlogom, ampak ne vidim razloga zakaj bi oteževal pri odvijanju matic kompresorja v hladilniju?
Miki N ::
V bistvu tale tema me spomne na nek 80s izraz "Konektorska zarota" ( http://www.catb.org/jargon/html/C/conne... ), ki se niti ne nanaša izključno na (I/O,napajalne) konektorje ampak na splošno vse finte kjer proizvajalci potihem upajo da bodo z nekimi nestandardnimi rešitvami "obogateli" z dodatno opremo in servisom. In jasno sux.
Recimo klasičen primer konektorske zarote so bili čudni napajalni kabli za mobilne telefone pred vpeljavo micro USB ipd.
Recimo klasičen primer konektorske zarote so bili čudni napajalni kabli za mobilne telefone pred vpeljavo micro USB ipd.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova tema - katero orodje kupiti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16589 (5587) | matobeli |
» | Počen vijak v vratihOddelek: Pomoč in nasveti | 3014 (364) | _Denny_ |
» | orodje za sestavo računalnikovOddelek: Kaj kupiti | 5582 (2620) | 49106 |
» | Osnovno orodje (izvijači)Oddelek: Kaj kupiti | 6327 (4398) | noraguta |
» | Komplet izvijačevOddelek: Loža | 11502 (9742) | šernk |