» »

orodje za sestavo računalnikov

orodje za sestavo računalnikov

gregor ::

Rad bi nabavil križne izvijače, klešče ipd za delo v računalniku.
Izvijači bi morali imeti magnetno glavo.

Kje nabavit, kaj nabavit?
Lahko iz slo ali iz EU (ebay ipd...)

Hvala

LP

solatko ::

gregor - V vsaki bolje založeni trgovini z elektronskim materialom, imajo tudi namenska orodja, za računalništvo. Seveda je vprašanje, kakšno ceno, si pripravljen požret in kakšno kvaliteto orodja bi želel.
Profesionalno orodje, je drago, vendar v večini primerov, to enkratni znesek, ker pa se orodje (sploh kakšni specilani izvijači, pincete....), zelo rado založi, izgubi, pozabi pri stranki, je vprašljiv smisel, financiranja v zelo drago, sicer kvalitetno orodje (problem je, da posamične kose, kadar se izgubijo, pri kompletih, težko zamenjaš).
Vzemi si čas in se sprehodi po trgovinah, kaj se sploh dobi (Conrad, Merkur, Tech trade, OBI, Baumax, Bauhaus......) in se potem odloči.

Namagnetiš lahko vsako orodje (pustiš čez noč na magnetu in bo nekaj tednov ali mesecev zadostovalo), včasih ne smeš v bližino kakšnega dela, z magnetom in moraš zato imeti nekaj kosov orodja, ki se ne dajo namagnetit.
Delo krepa človeka

mr1two ::

Kot je salatko povedal lahko namagnetiš vsak kos železa- najhitreje(res instant) je, da potegneš parkrat po dolžini z magnetom- cca 10 potez je dovolj, da se ti vsak šravfek prime na konico. Vzame pa cca 10 sekund časa :)

Najboljše res storiš, če se odpraviš v merkur, saj imajo tam precejšnjo zalogo dobrega orodja, priporočam unior. Dobro je imet en fin križni izvijač in en manj fin, manjši set različnih navadnih(zelo majhen in kak srednji)- zakaj? Ker se da tu pa tam kak oglodan šravfek odviti le z navadnim izvijačem(če so le robovi na izvijaču dovolj ostri), tu pa tam se da pokombinirati kakšnga navadnga majhnega, da lahko odviješ tudi kakšne nestandardne ali manj pogoste glave vijakov(sem že dosti torxov normalno odvil z navadnim- ni prav, se pa da) in kakšen torx izvijač, če misliš šarit po prenosnikih.

Fajn je imet eno srednjo dolžino orodja, med 15 in 20cm, mogoče kdaj pride prav kaj manjšega, pa tudi kaj daljšega(npr težko dostopen vijak nekje globoko v drobovju pcja(primer ko imaš velik cpu cooler, pa bi rad vzel ven celo matično, ne da bi odstranjeval cooler- rabiš kak daljši izvijač za to opravilo, sicer ne boš prišel blizu).

Izkušnje pa ti bodo pokazale, česa nimaš in kaj bi bilo fajn imet.

In vedno zatiskaj dovolj- ne preveč, ne premalo(če ne lahko vijaki popadajo dol ali pa je pravi pain za jih odšravfat).

LP

gregor ::

ok, hvala za odgovore

kakšne glave sploh potrebujem, za pritrditev matične, razširitvene reže ipd ?

LP

solatko ::

Glih rihtam eno mašino, na kateri so popadali vsi trije vijaki na vrhu, posledica - skurjena grafika (tudi za v peč ni več).
Pa človek hoče šele kupit orodje, ne obremenjujmo ga še z podrobnostmi servisnega dela. Naj skoči v vodo in začne plavat, so bomo v drugih temah pogovarjali o tem.

Predvsem rabi set kvalitetnih finomehaničnih izvijačev, nekaj kvalitetnih pincet, nekaj krtačk in čopičev (za čiščenje prahu in svinjarije na skritih delih), napravo za lotanje in odlotanje (ta zna biti najdražja), dober osciloskop, komplet leč za na glavo in na stojalu, rabi nekaj finih prijemal, kakšen šponarček, cel kup rezervnih komponent (razne osnovne plošče, nekaj poceni procesorjev, vse tipe ramov...., saj so diagnostična, namenska orodja, nedosegljiv luxuz, ki se v letih aktualnosti ne povrne).

Drugače se pa da večino stvari narediti, s čisto običajnim električarskim orodjem (odvisno od izkušenj in predvsem znamkah, ki bodo v popravilu), predvsem dragi, profi PC-ji zahtevajo boljše orodje, ker se tudi slučajno ne sme poškodovati kak vijak (se potem vidi iz aviona).

Rabil boš tudi nekaj plastičnega namenskega orodja (zna bit še posebej drago), za razkopavanje prenosnikov in kakšnih ohišij zunanjih diskov in podobnih naprav.

Za pritrditev matične, je dober vsak primerno dolg križni izvijač, da ima le trdo konico, ki je ne naredi okroglo vsak malo bolj pritrjen vijak. Bolje da odpove vijak (so različni načini za poznejše odvijačenje), kot da se ti deformira izvijač, ker boš potem poškodoval čisto vsak vijak, ki ga boš s tem orodjem pritrdil.

Bistvo dobrega orodja je ravno v tem, da v zareze na vijaku, nalega s čim manjšim luftom, zato rabiš več podobnih izvijačev, različnih debelin in oblik.
Delo krepa človeka

Pithlit ::

A samo mene moti to da nekdo ki nima pojma kakšno orodje sploh rabi očitno hoče šraufat po računalnikih (glede na ton teme... tujih)?
Life is as complicated as we make it...

mihec87 ::

Za računalnik(šraufat kar pomeni komponento ven ali noter) res ne rabiš kakega posebnega orodja,greš v merkur kupiš unior pa je problem rešen
-izvijače križne (philips2)
-izvijač ploščat

Kakšno pinceto ipd..

To je pa to..

Glede na vprašanja pa definitivno se lahko odmisli kakšno lotanje, osciloskop..

Enostavno razdri računalnik pa boš videl kakšno orodje potrebuješ..

gregor ::

Pithlit, ali to leti na mene?

pred kratkim sem nabavil pc po komponentah v JE, tema je malo bolj spodaj v tej rubriki (nov računalnik ocena konfiguracije)

pc sem si sestavil za osebno uporabo!!, problem sem edino imel z enim vijakom ker z roko nisem prišel zraven in mi je padal iz izvijača

upam, da sem prav označil na sliki



zato sem pač razmišljal, da bi nabavil magnetni izvijač...to je vse.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor ()

mihec87 ::

To rešiš z pinceto ali pa malo boljšim namagnetenim izvijačem oz če gre za osebno rabo ne rabiš kupovati nekih pregrešno dragih zadev..

Iz prvih postov je bilo razbrati da ti iščeš komplet opremo za vsakodnevno šraufanje računalnikov..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Pithlit ::

Rabiš torej en 'šraufciger' ne pa:

gregor je izjavil:

Rad bi nabavil križne izvijače, klešče ipd za delo v računalniku.
Izvijači bi morali imeti magnetno glavo.

Kje nabavit, kaj nabavit?
Lahko iz slo ali iz EU (ebay ipd...)

Hvala

LP
Life is as complicated as we make it...

gregor ::

ok, moral bi napisat v ednini
se opravičujem za nesporazum

bom šel v merkur in nabavil 1 izvijač, upam da imajo tudi take z magnetno glavo

LP

itak37 ::

gregor ::

samo ta komplet nima magnetnih nastavkov

ima pa tale komplet:

http://www.conrad.si/12-delni-komplet-m...

samo to je že kar drago

LP

mihec87 ::

Najdla sta pa tudi conrad ki je sinonim za drago..

Poceni razne komplete imaš na cajte v ala hofer,merkur v računalniku tako ničesar ne zateguješ kot neumen...
Je pa bolje kupit tisto kar rabiš ne pa komplet kjer pol stvari ne boš uporabljal..

solatko ::

Kupi navaden križni izvijač, s črno konico - eleclerc, baumax ali € shop. Doma imaš sigurno kak magnet, parkrat potegni z magnetom in je problem rešen. Pazi samo na velikost konice izvijača 3,5 ali 4 mm bo glih taprav, za te vijake.
Delo krepa človeka

Nwanko ::

Če kupiš kak Noctua hladilnik dobiš izvijač polek,res da ni magnetni,je pa taki vsestranski,pravšnji za te vijake :P

gruntfürmich ::

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gregor ::

bom kupil v baumax ipd, samo magneta pa res nimam nobenega
razen da razstavim monitor audio rs6 zvočnik :)



LP

Duhec ::

Pred cca. 15.leti sem kupil od Uniorja dva dooolga izvijača, zdaj podobna temu:
http://www.unior.si/izdelek/izvijac-kri...
En je debeline 4.5, drug pa 6 mm za močnejše vijake. Važna je dolžina C, ki je 28cm in tako dosežeš vsako luknjo/šrauf.

šernk ::

greš v merkur obi, kamorkoli in kupiš komplet 4ih križnih izvijačev z magnetnim nastavkom za par €. problem rešen. če mi uspeš pa v računalniku izvijač uničt pol pa ti ne pomaga niti uniorjev najboljši izdelek.

kupil pred 2 leti v hoferju za 10€ mislim da nekje 80 delni komplet...niti enega še nisem uničil pa razstavil že ne vem koliko PCjev in prenosnikov, torxi so redno v avtu uporabljeni, pa je še vse kot novo.

kupili pa pred kakšnimi 2 leti tudi komplet 8 izvijačev z magnetno glavo (merkur...cheap shit)...3 so še danes kot novi. pač če ga rabiš, ga boš prej ali slej uničil (vendar to govorim za rabo pri avtih, tovornjakih, kdaj kakšen samozarezni vijak v les itd...).

vi pa za en vijak v računalniku delate celo znanost. zaenkrat v računalniku še nisem naletel na vijak, ki bi bil sposoben uničit izvijač.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

fosil ::

Za odšraufat 99% stvari v stacionarnem računalniku je dovolj 1 križni izvijač.
Tako je!

black ice ::

Mah, jaz imam eno 'probirko' za 1€. Ne vem zakaj bi kupoval Uniorovo orodje, saj ne boš šraufal tovornjaka.

Pithlit ::

Jaz imam uniorjevo orodje. Pride prav tudi za kaj drugega razstavin ali sestavit. Je pa res da je staro nekje me 10 in 14 let.
Life is as complicated as we make it...

Duhec ::

No, saj moj point ni ravno Unior ampak dolžina križnega izvijača, cca. 40cm. Takrat je bil pač Unior edini, ki sem ga dobil pri nas. :P

gregor ::

včeraj sem bil v bauhaus (tudi zaradi drugih stvari) in sem seveda še vprašal za magnetni izvijač, prodajalec ni imel pojma

ponujal mi je nekaj takega:
http://www.unior.si/izdelek/izvijac-kri...
vendar takšnega že imam doma in ni magneten.

ali unior sploh ima v katalogu izvijače ki so magnetni?

danes pa grem še v merkur, morda tam kaj več vejo :)

LP

gruntfürmich ::

sj magnetni pravzaprav niso, ker čistokrvni moderni magnet ni nič kaj uporaben material. zato pa imaš tole: http://www.unior.si/izdelek/magnetizer-...
ali pa tvoje zvočnike:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

šernk ::

pojdi v merkur, v žepu imej en vijak in sprobaj kateri so namagneteni.

kar vem je danes težje dobit nemagnetne kot pa magnetne.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

mikic007 ::

Podrgni po hlacah, ko rabis. Meni vedno dela ;-)

Pithlit ::

Ja sam to ni namagneteno :P
Life is as complicated as we make it...

gregor ::

zvočnike sem razstavil a magneta nisem našel :), morda so kitajci pozabili vstavit :)

šalo na stran, sem v soboto kupil v merkurji mtech izvijač in ima močno magnetno polje
bom kaj poslikal, drži 6 cm vijak obrnjen navzdol brez problema

odgovor iz junior:
"
Pozdravljeni!
V našem proizvodnem programu ni magnetnih izvijačev.

Konico lahko namagnetite z magnetizerjem http://www.uniororodje.si/izdelek/magne...

Križni izvijači - daljši v link povezavi- http://www.uniororodje.si/izdelek/izvij...

Lep pozdrav,
"

Lenssi ::

Ker ponavadi so vsi namagneteniu

:8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lenssi ()

matobeli ::

Če kdo slučajno išče kvaliteten kompletek orodja za vsakodnevno domačo/profi uporabo sta xiaomi in wiha tole nardila: https://www.google.si/url?sa=t&source=w...

Odkar imam se mi sploh ne da ven vlečt tapravih orodij.

49106 ::

Lenssi je izjavil:

Ker ponavadi so vsi namagneteniu

:8)


Samo zate, ker si se šele danes registriral:

A. OBNAŠANJE IN KULTURA NA FORUMU

4. člen

(poplavljanje in neaktivne teme)

Prepovedano je odpiranje enakih ali podobnih tem in vprašanj v različnih oddelkih Foruma ali temah.
Prepovedano je masovno pošiljanje sporočil ali odpiranje tem.
Prepovedano je oživljanje neaktivne teme, brez podajanja novih informacij.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Osnovno orodje (izvijači)

Oddelek: Kaj kupiti
385825 (3896) noraguta
»

Komplet orodji za računalničarje? pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
162747 (2022) Scorpia
»

Garnitura orodja za računalničarje

Oddelek: Pomoč in nasveti
134854 (4095) folfy
»

Kje kupiti orodje?

Oddelek: Kaj kupiti
148512 (7789) icecube
»

Komplet izvijačev

Oddelek: Loža
3511019 (9259) šernk

Več podobnih tem