» »

Odločitev o otroku

Odločitev o otroku

Magic1 ::

Sej je bolš, eni geni niso glih primerni za razporod. Ti itak še nicka ne moreš obdržat več kot par dni.
Magic

matobeli ::

Sej je kar dobra primerjava. Ko štartaš in se ti mudi si seveda z džipom, proti vrhu greš peš, ko greš nazaj dol pa spet ugotoviš da bi brez džipa tudi na vrh težko prilezel, še težje bi pa prišel nazaj dol. :P

delavec44 ::

Pol se ti pa džip pokvari na stara leta in bi te lahko otrok s svojim džipom gor peljal, pa ga ni :P

StarMafijec ::

delavec44 je izjavil:

Pol se ti pa džip pokvari na stara leta in bi te lahko otrok s svojim džipom gor peljal, pa ga ni :P

Otrok kupi porscheja in se odpelje stran od tebe in nima časa tebe okrog vozit.

Miki N ::

Ali pa pokliče vlečno službo in tastarega Wranglerja samo odpeljejo na odpad.

Ali pa še slabše, ga zaprejo v garažo in samo še vsake tolko na miting peljejo.

Treba vedet če nastopi čas da tastarga džipa menjaš za (tastarga) poršeja. Ne bo lih več za okol ringa, ampak lahk pa vsaj olje menja zraven v boksu.

matobeli je izjavil:

Ali pa še slabše, ga zaprejo v garažo in samo še vsake tolko na miting peljejo.

... ali še hujše ga naskrivaj ponoči rukne v nek graben! 8-O

Sosed ga pa s tastarim traktorjem zjutraj najde in ven zvleče, karter razbit, katalizator manjka, avtoradio najdejo šele kasneje v košu za pasje iztrebke.

Umor na podeželji!

Lonsarg ::

@Mato, ja ampak to je faktor ki velja za vse v življenju, ni to specifično za otroka. Vse zadeve ki ti dajo dolgoročne pluse so vedno risk/award in se lahko ne izzideji. Skratka ker je to faktor ki velja za vse stvari to ne more biti faktor glede otrok da/ne, ker tudi z alternatvno zapolnitvijo polnosti življenja (pa naj bo to kariera al kak hobi) se ne boš izognil risk/award.

Če imaš problem z risk/award ne boš imel niti otrok, niti dogodivscin, niti pestre kariere, niti zveze, niti pestrih prijateljev. Pač nič kaj dosti ne boš imel, če ne boš nikjer vstopil v risk/award igro življenja.

Ampak ja seveda obstajajo alternative otrokom, lahko je tvoj otrok firma, lahko kak hobi (jaz recimo bi komot si kaj najdel za polnost življenja brez otroka, moja recimo ne). Če pa nimaš niti res kariere ki te zapolnjuje, niti partnerja, niti otrok, niti hobija, potem si pa mrzel ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

WizzardOfOZ ::

Psa nej si kupi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

bizgech ::

Za moškega je idealni čas za imet otroka med 25. in 30. letom starosti. Ampak kako naj ima moški pri teh letih otroka, če marsikateri še sam zase ne zna poskrbeti? Saj veste, da zdaj je moderno, da mama otroku spiše ponudbo oz. prijavo na delovno mesto? Ko bo tak moški samostojen, bo na pragu 40-ih in po eni strani za otroke že prestar.

Podobno tudi pri ženskah. Dvakrat ne bo po njeno, pa bo že iskala novega - idealnega. Ko bo spoznala, da ideal ne obstaja in ima vsak svoje napake, morda več niti ne bo mogla imeti otrok. Pa tudi če se dva normalna najdeta pravočasno, je danes veliko vprašanje, ali si otroka lahko privoščita... je rešen stanovanjski problem? Je služba stabilna ali od danes do jutri? Časi niso najboljši...

Kayzon ::

bizgech je izjavil:

Za moškega je idealni čas za imet otroka med 25. in 30. letom starosti. Ampak kako naj ima moški pri teh letih otroka, če marsikateri še sam zase ne zna poskrbeti? Saj veste, da zdaj je moderno, da mama otroku spiše ponudbo oz. prijavo na delovno mesto? Ko bo tak moški samostojen, bo na pragu 40-ih in po eni strani za otroke že prestar.

Podobno tudi pri ženskah. Dvakrat ne bo po njeno, pa bo že iskala novega - idealnega. Ko bo spoznala, da ideal ne obstaja in ima vsak svoje napake, morda več niti ne bo mogla imeti otrok. Pa tudi če se dva normalna najdeta pravočasno, je danes veliko vprašanje, ali si otroka lahko privoščita... je rešen stanovanjski problem? Je služba stabilna ali od danes do jutri? Časi niso najboljši...

Kaj pol pravis ce smo starejsi od 30 naj odmislimo sploh idejo o druzini in otrocih?

On je gledal iz naravnega vidika. Samo to danes ne moreš. Moraš upoštevat še družbeni vidik. Ženske tudi imajo lahko že pri 15 letih otroka pa to ne pomeni, da je to ok danes. Iz naravnega vidika je čim prej.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Za določene skupine na dolenjskem je čisto ok.

matic492 ::

Povprečna starost pri prvem otroku je za moške v sloveniji 34, za ženske pa okoli 30.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Kayzon ::

Vem da je vecje tveganje ce ima sam moski otroke pri 40+ letu ampak imam primer kjer je gospod pri 65 ih ustvaril novo druzino s 35 letno zensko in imata 3-4 otroke,popolnoma zdrave. Je pa res da je gospod ucitelj tenisa in sportnik od mladosti, mogoce ima to velik vpliv na zdravje otrok.

Kayzon je izjavil:

Vem da je vecje tveganje ce ima sam moski otroke pri 40+ letu ampak imam primer kjer je gospod pri 65 ih ustvaril novo druzino s 35 letno zensko in imata 3-4 otroke,popolnoma zdrave. Je pa res da je gospod ucitelj tenisa in sportnik od mladosti, mogoce ima to velik vpliv na zdravje otrok.

To menda nima veze, ker te genetske napake so dobesedno funkcija časa oziroma replikacije celic bla bla (verjetno še ni čisto raziskano).

Statistika pač - saj verjetnost da en staruh naštepa s svojim napol mehkim tičem zdravega otroka je še vedno zelo velika - večja, kot da ga ne, samo pri enem 30 letniku to sploh ni nekaj, s katerim bi se rabil ukvarjati in skrbeti sploh.

Lonsarg ::

Dejansko je glavni faktor za genetske probleme in tudi za probleme z zanositvijo starost zenskih celic in ne starost moskih. Razlog pa je da zenske celice so dejansko desetletja v zenski in cakajo, moske se pa sproti sveze proizvajajo.

Skratka zenske ki pri 25h sumite da do 30h ne boste imele otroka nujno cimprej na zalogo zmrznit svoje mlade celice za kasneje. To resi 99% vseh problemov z zanositvijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Drugače, če ste altruisti lahko na stara leta tudi najdete kako samsko milfico in jo odrešite muk - te robe je res ogromno, bo ena tečna ženska manj brez nevarnosti za defekte pa še tist začetni bulšit z dojenčki spustite.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

D3m ::

A je OP še med nami???
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

A je OP še med nami???

OP glih fuka.

D3m ::

At a boy OP!
|HP EliteBook|R5 6650U|

Horas ::

največji problem je ker je to čredni nagon. met otroka, met družino, ne bit sam. družina je sprva bil verski konstrukt, da so meli ljudi pod kontrolo. potem z nastankom oblasti in vlad pa tk al tk.

enostavno ženskam bije biološka ura. bolj ko grejo prot 30im. čez 30 pa sploh in se obesijo na kogarkol sam da majo otroke. potem so jim važni samo resursi sam da skrbijo za otroke.

tudi sam sm na nek način žrtev tega črednega nagona. ampak jaz imam vsaj zelo razumevajočo in potrpežljivo ženo. razume da rabim čas zase, veliko. sem bolj ko ne introvert. in jaz grem njej na roko za njene želje i hobije. marsikje tega ni. potem pa so prisilno skupno življenje in ločitve ko otroci odrastejo.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

Enkrat pišeš da je čredni nagon, potem pa biološka ura. To ne gre ravno skupaj.

Ni pa želja po potomcih nič nenaravnega kot hočeš prikazati.

energetik ::

delavec44 je izjavil:

Je želja po potomcih res naravna zadeva ali samo konstrukt družbe? Jaz bi rekel, da je naravna zgolj želja po seksu.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

energetik je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Je želja po potomcih res naravna zadeva ali samo konstrukt družbe? Jaz bi rekel, da je naravna zgolj želja po seksu.

Tako... naraven je nagon po seksu... in iz tega načeloma pride otrok... da bi pa nekdo čutil naraven nagon po otroku pa dvomim... to je bolj družbena stvar.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

energetik je izjavil:

Po mojem je stvar kompleksna.

Lepo je opisala, kako pri ženskah to izgleda članica "znoritis" par strani nazaj. Ko je zacela urca tiktakati se ji je enostavno mešalo. Ja delno tudi zato ker je videla okrog frendice, samo to je samo zunanji stimulus za notranji mehanizem - ne VZROK. Hotla je froca takoj, ne opcijsko, boli jo lula. Pomembna lekcija njene zgodbe za našega OPa je del, kao je bila pripravljena tipa tudi zapustiti, razmišljala je o alternativah. V bistvu je bil lik takoj že deprioritiziran v njenem lajfu, ko se je sprožil alarm - tako da OP, če baba pride jasno in glasno s tem "vprašanjem" do tebe je to v bistvu "ponudba, ki jo ne moreš zavrniti". Saj ne po tvojih pogojih.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Miki N je izjavil:

energetik je izjavil:

Lepo je opisala, kako pri ženskah to izgleda članica "znoritis" par strani nazaj. Ko je zacela urca tiktakati se ji je enostavno mešalo. Ja delno tudi zato ker je videla okrog frendice, samo to je samo zunanji stimulus za notranji mehanizem - ne VZROK. Hotla je froca takoj, ne opcijsko, boli jo lula. Pomembna lekcija njene zgodbe za našega OPa je del, kao je bila pripravljena tipa tudi zapustiti, razmišljala je o alternativah. V bistvu je bil lik takoj že deprioritiziran v njenem lajfu, ko se je sprožil alarm - tako da OP, če baba pride jasno in glasno s tem "vprašanjem" do tebe je to v bistvu ponudba, ki jo "ne moreš" zavrniti.

Ja ampak želja po otroku pri osebi ni prišla od neke notranje potrebe ampak od zunanje...od tega ker je od malega bombandirana da imajo pač otroke, pa da je čas pri nekih letih že pozen KER biologija itd... in to pol vse ponotranji človek in si zato želi ker bo drugače prepozno...

Me zanima če bi oseba imela enako nujo če bi jo odklopili od družbe in bi bila na nekem otoku 1 moški in 1 ženska brez stika navzven...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pa saj ti pravim, da ni to samo ALI zunanja ALI notranja, gre kot pogosto v "naravi" za malo bolj kompleksno interakcijo. Stimulusi 'n šit. AMpak stimulusi NEKAJ stimulirajo.

Morala prej omenjene zgodbe je ta: če baba reče "a bi froca?" je to de-facto ultimat - pripravi se ali na pumpanje (in to uspešno) ali na resno poslabšanje zveze. Lahk pa da zrihta sama brez tebe, poštar stajl (saj danes je vse po pošti, lol) mogoče ni niti tako slabo, kdo ve.

Zgodovina sprememb…

energetik ::

Mato989 je izjavil:

Miki N je izjavil:

energetik je izjavil:

Lepo je opisala, kako pri ženskah to izgleda članica "znoritis" par strani nazaj. Ko je zacela urca tiktakati se ji je enostavno mešalo. Ja delno tudi zato ker je videla okrog frendice, samo to je samo zunanji stimulus za notranji mehanizem - ne VZROK. Hotla je froca takoj, ne opcijsko, boli jo lula. Pomembna lekcija njene zgodbe za našega OPa je del, kao je bila pripravljena tipa tudi zapustiti, razmišljala je o alternativah. V bistvu je bil lik takoj že deprioritiziran v njenem lajfu, ko se je sprožil alarm - tako da OP, če baba pride jasno in glasno s tem "vprašanjem" do tebe je to v bistvu ponudba, ki jo "ne moreš" zavrniti.

Ja ampak želja po otroku pri osebi ni prišla od neke notranje potrebe ampak od zunanje...od tega ker je od malega bombandirana da imajo pač otroke, pa da je čas pri nekih letih že pozen KER biologija itd... in to pol vse ponotranji človek in si zato želi ker bo drugače prepozno...

Me zanima če bi oseba imela enako nujo če bi jo odklopili od družbe in bi bila na nekem otoku 1 moški in 1 ženska brez stika navzven...

Tudi jaz mislim tako, gre za bombardiranje od otroštva naprej, da je standard 2-3 otroke in si čuden, če nimaš. 1 moški in 1 ženska na otoku od rojstva bi pač seksala, brez dejanske želje po otroku, bi rekel. Saj ste gledali Blue lagoon? :D
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

Ja pa sej je jasno od kontracepcije/zaščite dalje, da je potreba mal reklamirat otroke. Drugače bi vsi čakal do zadnjega trenutka, ko ženski začne zmankovati in se hormoni tako spremenijo, da jim res tolče po "vratih". Samo takrat je že pozno, bi lahko rekli prepozno, saj se riziki že bistveno dvignejo. V naravnem okolju tega problema ni bilo, saj imamo dost močno željo po seksu in se "zgodi" vsaj dvakrat, neglede kako bi pazil. 2-3 je pa minimalni standard, ki bi mogel bit vsakemu jasen zakaj.
Magic

Mercier ::

Jup, zarota, stara dobro milijardo let.

CiClon ::

Sej velik padec števila rojstev na Zahodu v zadnjih desetletjih je soliden argument, da želja po otrocih ni ravno toliko "biološka". S tem da ko ima okolica vedno manj otrok, je tudi družbeni pritisk bolj v kontra smeri.
Pa neke raziskave pravijo, ds tudi delež tistih, ki si v prihodnosti želijo naraščaj, pada.

eEdbM ::

V bistvu se gre za YOLO na zahodu - kar pa res nikakor ni zinfluensirano nekje zadnjih 20 let :D

To kaže kvečjemu na narcisizem v družbi, kot pa kaj drugega.

+ propaganda o eko/bio/zelenih, ki basically mladim vpikuje v glavo, da ne smejo met otrok, ker bomo uničli zemljo (na drugi strani pa vabijo migrante v evropo).

Ampak glede na to temo, ljudje, ki nočejo met otrok so zgleda kot vegani, vsem morjo povedat da nimajo otrok in da so posebni?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Invictus ::

En star rek pravi, otroci so zabava za rajo...

Standard je narastel, folk raje potuje, na koncu, 40+ v meni ženske prešaltajo mačke ali na male cucke ter redno kupovanje paštete.

Sicer takih ljudi ni veliko, ampak že to, da imaš samo enega, zmanjšuje populacijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vprašanje je je kaj je s tem "deležem ljudi, ki ne želijo otroka" ... trik je v besedi "želijo". Saj pri ženskah je tako, da ja ko da racionalno na tehnico vse "pluse in minuse" bo marsikatera rekla, da ne "želi" ... urca pa brni k zmešana in dela psihološko škodo, podzavestno - rezultat je povečano psihotično stanje, ki se stopnjuje. Ja posplošujem, v vašem primeru ne - samo kadar govorimo o skupinah ljudi je to edini način.

Pri tipih je neka variacija tega, samo ponavadi vodi v neko bolj melanholično kot psihotično stanje.

Zgodovina sprememb…

eEdbM ::

Ja, ni posebej težko pripraviti zmesi YOLO in uničevanja zemlja tam, kjer je družba dovolj dovzetna za to.

Za tam, kjer bi bilo potrebno, pa še po 50 in več letih dobivamo 'položnice' za neka nakazila.

Bolj je problem, da se forsira 50:50 v politiko. Mene je kar strah, če bi svet vodile psihotične cat ladys. Uuu, to bi uzakonil, da lahko greš v politiko zgolj če imaš otroka. Pa seveda starostno omejitev.
Magic

Zgodovina sprememb…

CiClon ::

Tu se ja za vprašat, koliko je za to kriva biologija, koliko pa neka družbena pričakovanja. Že od malih nog imajo punčke v glavi, da bodo imele otroke itd. In če je nek družbeni pritisk (kot je bil še nedolgo nazaj) lahko to vodi v "psihoze".
Ena hipoteza bi bila, da bolj kot bo družbeno normalizirano ne-imeti otrok in manj kot bo v tvojem socialnem krogu družin z otroci, manj bo tudi teh "psihoz" in tiktakanja in podobnega. Na približno tak način kot si danes "čuden", če jih imaš 5. Pred 50 leti pa bi blo to normalno.

Biološka ura ne laže. Psihotičnih težav bo mnogo več, če bomo ženske prepričali, da ne rabijo imet otrok. Pri 35 začne biološka ura trkat neglede na našo "normalizacijo". To je potem boj proti telesu in takrat psiha trpi na polno.
Magic

Zgodovina sprememb…

Potem pa jamranje, zakaj ni imela otrok prej...

Eh kaj pa je to danes, biološka ura, spol... vse se da spremenit, če dovolj ljudi to trobi po TikToku.

Sej verjetno so/bodo kakšna zdravila za zatiranje biološke ure. Sej verjetno že dodajanje tostesterona naredi to. Samo verjetno pripelje še marikaj drugega. Samomori so kar pogosti v tej branži.
Magic

Saj imajo že puberty blokerje.

Pri najstniki ustavijo puberteto in ti nikoli spolno ne dozorijo...

StarMafijec ::

Invictus je izjavil:

Ma ja, danes ogromen delež žensk sploh ne želi otrok.

StarMafijec je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ma ja, danes ogromen delež žensk sploh ne želi otrok.

Zakaj jih pa potem vidim, kako se v vedno večjem številu v parku same pogavarjajo s psom in ga pestvajo, a?

Vse okidoki?

Ah, danes je pol park novi Tinder:)).
Magic

Magic1 je izjavil:

Ah, danes je pol park novi Tinder:)).

To je bil včasih - zato so pa parki imeli promenade, kjer si šel najprej upecati gospodično (kulturno, ker je bila v spremstvu sorodnikov) ... nakar pa kasneje se pobahat z gospo in rezultati! Samo to danes slabše dela na kulturnem nivoju, ker nostop praska po fonu ali pobira drek za Flokijem - pa ne gleda tolko okoli. :/

Zgodovina sprememb…

energetik je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Sem prebral vse komentarje do sem, pa bom raje kontra argument udaril. Po moje je želja po ne otrocih konstrukt družbe, ki pravi, da lahko živiš popolno življenje tudi brez potomcev.

Je pa spet različno med ženskami in moškimi. Tu komentiramo sami moški, katerim se navadno ne sanja kaj ženskam dela psiha.