» »

Odločitev o otroku

Odločitev o otroku

««
8 / 8
»
»»

energetik ::

Mato989 je izjavil:

energetik je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Utk je izjavil:

Bi bilo bolje, da so vsi skupaj lepo srečni doma in na sociali?

Ne pravim kaj bi bilo bolje, ampak to, da o "neki hudi veliki ljubezni" do otroka ne moreš govoriti, če zato da hodiš v službo puščaš otroka drugim (in jih celo plačuješ). Potem pa pride vikend, ga porineš še k babici, ko so pa večji jih pa vpišeš na vse mogoče krožke, sam pa delaš nadure, da to plačuješ.
Velika večina nima ravno možnosti, da bo za kako leto ali dve kar pustila šiht ali delala npr. 4h dnevno, nato pa naprej spet normalno. Večina hodi na šiht, da lahko preživi in bi seveda z veseljem ostali doma do penzije, če bi to nekdo financiral. Tako nekako, kot mi financiramo Brazilce.

Oh, večina bi LAHKO ostala doma, če bi seveda malo znižali potrebe in predvsem ŽELJE... ampak kot kaže so želje bolj pomembne od namenjenega časa otroku prvih par let.

Ja 2 na minimalcu v najetem fletu pa pač ni najbolj pametno da imata otroke ja.
Lej, jaz ali moja bi z veseljem ostala še kako leto ali 2 doma po končani porodniški. Tudi finančno bi šlo z lahkoto skozi. Vprašanje je le, na kateri firmi te bodo na isto delovno mesto sprejeli čez 1-2 leti, po tistem ko si dal odpoved. Tam bo verjetno sedel že kdo drug.
vires in numeris

znoritis ::

V idealnem svetu bi tudi jaz zagovarjala prva tri leta doma, potem vrtec od zajtrka do kosila potem domov.

Gospodarstvo pa že tako ni navdušeno nad mamicami, kaj šele, da pridejo z idejo, da bi imele polovičko ali neplačan dopust.

Jaz sem bila pri prvih dveh doma dokler ni mlajši otrok bil spomladi 2, jeseni je šel v vrtec. Tavečji otrok je bil tedaj star 4 leta. Večji je imel večjo krizo sprejet vrtec pri 4ih kot tamala pri 2eh. Tretji otrok je šel v vrtec z 18 meseci - nobenega problema.

Prvega si ne predstavljam dat v vrtec z 18imi meseci, ker je bil še čisto nebogljen pri tej starosti (pač prvi in sam in ga ujčkaš do onemoglosti), tretji pa je bil navajen huliganstva in samostojnosti že od prvih dveh hahaha. Imeli pa smo srečo s starimi starši, da so vsi trije otroci lahko bili v vrtcu od zajtrka do spanja in po spanju domov (torej 8:30 jih peljem jaz/mož, ob 14:30 jih poberejo stari starši), vse počitnice cele doma ali z nama ali s starimi starši. Med vikedi ju redko dava kam. Na leto mogoče manj kot 5x. Gredo pa 1 teden med počitnicami na tabor - sami hočejo :D

Moj je z mulci oddelal večino koronskih časov - je imel idejo, da bodo se mulci zabavali doma, on pa bo delal za šiht. Hahah - 2 tedna je šlo tako, potem smo se morali drugače zorganizirat ;) Najbolj zabavno, ko mu je sredi zooma s stranko prišel kateri od tamalih težit, da mora it srat :D :D :D

Aja btw - mož ima sedaj zaposlenega mladega očka, ki je vzel porodniško - in ne dela od doma - večino časa preživijo na vikendu na morju ...finance? Očka in mamica...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: znoritis ()

johnnyyy ::

znoritis je izjavil:

Moj je z mulci oddelal večino koronskih časov - je imel idejo, da bodo se mulci zabavali doma, on pa bo delal za šiht. Hahah - 2 tedna je šlo tako, potem smo se morali drugače zorganizirat ;) Najbolj zabavno, ko mu je sredi zooma s stranko prišel kateri od tamalih težit, da mora it srat :D :D :D

Zabavali doma on pa bo delal?! Kater optimist :). Jaz sem se lotil tega iz drugega konca. Torej ali bom lahko otroke naučil samostojnega igranja in da se zamotita za nekaj "ključnih ur". Pa jaz imam to (ne)srečo da delam z UK, kjer začnejo od 9-10 (njihov čas - za nas +1h) in potem imajo radi popoldanske sestanke, ko je žena že doma.

sbawe64 ::

Magic1 je izjavil:

O verjami, da je ne boš mogel gledat, če ji boš šel na živce. Ženske v razmerju znajo zelo konkretno pokazat, da jim kaj ni ok.

Ženske govorijo eno in dejansko mislijo drugo.
Moraš gledati govorico telesa ko kaj reče.

Pri moških tega ni.
2020 is new 1984
Corona World order
««
8 / 8
»
»»