Forum » Problemi človeštva » Romsko nasilje
Romsko nasilje
Temo vidijo: vsi
Utk ::
Zakon o romski skupnosti je sprejela prva Janševa vlada. Sicer je bil slab, ker je prinesel kar nekaj denarja Romom.
V tretji vladi so pa tudi imeli v proceduri nov zakon, samo ga je potem Golob takoj zaustavil, svojega pa nikoli predlagal.
Tolk o tem da bi SDS lahko pa ni.
V tretji vladi so pa tudi imeli v proceduri nov zakon, samo ga je potem Golob takoj zaustavil, svojega pa nikoli predlagal.
Tolk o tem da bi SDS lahko pa ni.

Miki N ::
Zakaj nekateri tukaj navijate, da me Brazilci pospravijo? Vedno sem imel rad njih in njihovo glasbo!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Ales78 ::
sparklyslo je izjavil:
(beri sprememba zakonodaje - odvzem vseh socialnih pravic v primeru kriminala)
Bravo Einstein, pri čemu bi pa to pomagalo? Ti bi jih še prisilil v kriminal? Bravo, pravi genij.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
hamez66 ::
sparklyslo je izjavil:
Bravo Einstein, pri čemu bi pa to pomagalo? Ti bi jih še prisilil v kriminal? Bravo, pravi genij.
Praviš, da romi ne morejo do denarja na pošten način? Je to genetsko, kulturno, ali smo morda krivi desničarji?
NPM je izjavila da mora "romska skupnost" prevzet odgovornost.
I'm confused, a ni agenda levičarjev da sranje delajo posamezniki in ne neka "manjšina".
Poleg tega je ta vlada sprejela zakon o OŠ po katerem OŠ zbirajo podatek o tem kdo je "pripadnik romske skupnosti" kar je narobe na več nivojih. Če bi SDS sprejel tak zakon...
I'm confused, a ni agenda levičarjev da sranje delajo posamezniki in ne neka "manjšina".
Poleg tega je ta vlada sprejela zakon o OŠ po katerem OŠ zbirajo podatek o tem kdo je "pripadnik romske skupnosti" kar je narobe na več nivojih. Če bi SDS sprejel tak zakon...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
sparklyslo je izjavil:
Praviš, da romi ne morejo do denarja na pošten način? Je to genetsko, kulturno, ali smo morda krivi desničarji?
Pojdi se pogovorit z njimi, kaj me briga za tvoja vprašanja zanje, vprašaj njih.
Jaz samo pravim, da ste jih drkali skozi generacije v glavo in vam očitno še ni dovolj. Mogoče vam bo potegnilo, da s sovraštvom ne prideš nikamor (sploh ne pri ljudeh, ki nimajo kaj izgubiti), preden bodo začele leteti molotovke.
Zgodovina sprememb…
Ok, se pravi smo krivi desničarji? Ker jaz osebno romov nisem nikoli hejtal. Jih nimam v bližini, mi niso ničesar hudega storili.
Si si malo izmislil vse skupaj, ampak lepo, da sva hitro našla krivca. :D Desničarji ne hejtamo romov, samo želimo, da so enakopravno obravnavani, ne da so priviligirani. Oz lahko so malo priviligirani. Malo. Je prav, da se tistim, ki potrebujejo pomoč, pomaga. V kolikor so potem hvaležni, ne pa nespoštljivi.
Si si malo izmislil vse skupaj, ampak lepo, da sva hitro našla krivca. :D Desničarji ne hejtamo romov, samo želimo, da so enakopravno obravnavani, ne da so priviligirani. Oz lahko so malo priviligirani. Malo. Je prav, da se tistim, ki potrebujejo pomoč, pomaga. V kolikor so potem hvaležni, ne pa nespoštljivi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
Ok, se pravi smo krivi desničarji? Ker jaz osebno romov nisem nikoli hejtal. Jih nimam v bližini, mi niso ničesar hudega storili.
Za ta fašistični populizem, na internetu, v zvezi s tem, DA.
Poceni pridobivanje volilcev na račun strašenja in širjenja sovraštva.
Absolutno DA.
Zgodovina sprememb…
S populizmom ni nič narobe. Populisti smo za delavce, običajne ljudi, ne za vladajočo (politično/sodno/ekonomsko) elito. Ne razumem, zakaj bi bil populizem napačen za levo usmerjene ljudi.
Blodnje pač. V redu je, ti se kar prepiraj s svojimi iluzijami.
Absolutno DA.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
S populizmom ni nič narobe. Populisti smo za delavce, običajne ljudi, ne za vladajočo (politično/sodno/ekonomsko) elito. Ne razumem, zakaj bi bil populizem napačen za levo usmerjene ljudi.
Absolutno DA.
Se bom kar s fašisti. Lep hobi in dobro delo, za pozitivno karmo.
Zgodovina sprememb…
Tudi levica bi lahko poceni pobrala te glasove, če bi ukrepala. Pa še človeka bi prišparali. Ampak je pač nesposobna in pokvarjena, raje energijo vlaga v internet trole.
Potem napadaj fašistične populiste in njihove argumente, ne pa da si nekaj izmisliš in potem napadaš svojo izmišljotino.
Polda ::
Mene ne skrbi, ker vem, da bo šel Golob zdaj v Novo mesto kjer se bo slikal potočil solzo ali dve nato obljubil obljube tipa 100 hiš na mesec in 30 dni do specialsita.
Ne. Naj se preselijo s trebuhom za kruhom tako kot so se vsi drugi če doma niso zmogli. Jaz predlagam Lj-Center.
Ne pa da še novi prihajajo iz vseh koncev. Očitno ni tako slabo, če jih je 3x več kot 30 let nazaj.
Ne pa da še novi prihajajo iz vseh koncev. Očitno ni tako slabo, če jih je 3x več kot 30 let nazaj.
VelkBla ::
Žal je moral nekdo umreti, da se bodo izvedli dodatni ukrepi za katere ne vemo ali bodo sploh delovali. Kaj bodo storili mi ni jasno četudi jim vzamejo denar, vedno so bili nedotakljivi.
Jeba je zaradi mladeniča, ki je samo prosil za pomoč, zdaj bo pa moral pokopati očeta. Itak so do zdaj vse vlade zatajile. Da ne omenjam raznih shodov političnih strank in promocij, ki se bodo izvajale na račun umrlega.
Jeba je zaradi mladeniča, ki je samo prosil za pomoč, zdaj bo pa moral pokopati očeta. Itak so do zdaj vse vlade zatajile. Da ne omenjam raznih shodov političnih strank in promocij, ki se bodo izvajale na račun umrlega.
LeQuack ::
Medtem 20 let nazaj
22.12.2006 Drnovšek: "...dajmo vsaj toliko pomagati, kot ljudje. A ste vi ljudje ali kaj ste?"
22.12.2006 Drnovšek: "...dajmo vsaj toliko pomagati, kot ljudje. A ste vi ljudje ali kaj ste?"
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()

dronyx ::
Presenetljiva izjava in to pravnice. Kot da mora potem za vsak umor, ki ga zagreši Slovenec, slovenska skupnost prevzeti odgovornost. Jaz s tem nimam nič. Naloga pravne države je, da preganja kazniva dejanja in pravnomočno obsojene zapira. V pravni državi mora obstajati enakost pred zakonom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
joez7 ::
Žal je bil takrat že na smrt bolan.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Presenetljiva izjava in to pravnice. Kot da mora potem za vsak umor, ki ga zagreši Slovenec, slovenska skupnost prevzeti odgovornost. Jaz s tem nimam nič. Naloga pravne države je, da preganja kazniva dejanja in pravnomočno obsojene zapira.
Iz tega se vidi da tudi oni sicer vidijo kolk je ura in jim kdaj uide, ko imajo pripravljene govore pa seveda vztrajno ponavljajo svojo lažnjivo agendo v katero niti sami ne verjamejo.
Daniel ::
Take so bile tvoje trditve. Razen, če gre za težave s kratkotrajnim spominom in enostavno ne veš kaj si pisal, kar je tudi verjetno.
Na moj nivo ti zagotovo ne boš prišel, to je vsem tukaj jasno. Pa tudi dolenjcem bi bilo, ce ti ne bi stisnil repa med noge in bil namesto keyboard warrior pravi bojevnik in jim povedal v obraz.
Na moj nivo ti zagotovo ne boš prišel, to je vsem tukaj jasno. Pa tudi dolenjcem bi bilo, ce ti ne bi stisnil repa med noge in bil namesto keyboard warrior pravi bojevnik in jim povedal v obraz.
Sc0ut ::
Prvi bi moral odstopit mesečnjak. Že od prvega dne zgleda kot da on vse vodi in smrt je samo posledica vsega popuščanja.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Miki N ::
Prvi bi moral odstopit mesečnjak. Že od prvega dne zgleda kot da on vse vodi in smrt je samo posledica vsega popuščanja.
Se ne strinjam. Prvi bi morali odstopiti ST admini.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Sc0ut ::
Otroci kolegov pravijo da cigani hodijo po lokalu in se zaletavajo v ramena. Kdor reagira bo tepen. S tem da na 100 kilske se ne spravljajo, iščejo šibke. Tako je fasal tud on albanc.
In ja, cigani so bili v lokalu, so jih spuščali not.
In ja, cigani so bili v lokalu, so jih spuščali not.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Take so bile tvoje trditve. Razen, če gre za težave s kratkotrajnim spominom in enostavno ne veš kaj si pisal, kar je tudi verjetno.
Hipo. :)
Zgodovina sprememb…
jWill55 ::
V Mariboru v moji mladosti sicer nismo imeli tako velikih problemov, je pa bilo precej pretepov, kjer so cigani (pri nas ni Romov, le cigani) bili vedno pogumni, ko se je šlo 10 na 1.
Kar bi jaz naredil je, da bi konkretno zarezal v socialne transferje na način, da vsi prekrški in kazniva dejanja, za katere je predpisana denarna kazen, zarežejo v socialne transferje. Prav tako paketi RK in ostale dobrine, kjer se dvigajo materialne stvari z BMWji, odpadejo v primeru dolga do države zaradi kaznivih dejanj.
Kar bi jaz naredil je, da bi konkretno zarezal v socialne transferje na način, da vsi prekrški in kazniva dejanja, za katere je predpisana denarna kazen, zarežejo v socialne transferje. Prav tako paketi RK in ostale dobrine, kjer se dvigajo materialne stvari z BMWji, odpadejo v primeru dolga do države zaradi kaznivih dejanj.

Scaramouche3 ::
V Mariboru v moji mladosti sicer nismo imeli tako velikih problemov, je pa bilo precej pretepov, kjer so cigani (pri nas ni Romov, le cigani) bili vedno pogumni, ko se je šlo 10 na 1.
Prvo preveri,koliko jih ima državljanstvo, jaz bi za tako dejanje vse vzel državljanstvo in po preteku kazni odstranil iz države.
Drakonske kazni,za ljudi,ki nimajo milosti in isto bi naredil za avtohtone, recimo tisti,ki so se šli boriti za islamske skrajneže!
Biti rojen tukaj in ne v kaki državi 3 sveta,bi morali videti kot privilegij!
doktorproof ::
Če je kaj resnice? Pokliči na novomeško urgenco in jih vprašaj zakaj so tisti večer vso dežurno osebje poklicali na delovno mesto.
c3p0 ::
sparklyslo je izjavil:
Odstop ministrov je samo pesek v oči in slab poskus, da bi se zadeve umirile.
Oblast je dejansko odgovorna za neukrepanje (beri sprememba zakonodaje - odvzem vseh socialnih pravic v primeru kriminala). Na interpelaciji je koalicija podprla ministra, saj je ta po njihovem mnenju delal odlicno. Kdo je tu nor, in kdo je odgovoren?
Se grem stavit, da so ti "odstopi" povsem zrežirani, damage control. PR danes dela 100/h. Slab timing za Golobinija, tik pred volitvami PR katastrofa.
2 ure prej je menda isti cigan pretepel Albanca, ki je končal v bolnišnici. Policaji so tam bili, ampak trdijo da zarad drugega oz tretjega pretepa. Ali je to damaga control ali ne bomo še videli. V vsakem primeru je bilo pretepov več, policaji so bli tam, podelili položnice in odšli, namesto da bi zaustavili žur in nagnali vse domov. Za to je direktno odgovorna novomeška policija in nihče drug.
doktorproof ::
2 ure prej je menda isti cigan pretepel Albanca, ki je končal v bolnišnici. Policaji so tam bili, ampak trdijo da zarad drugega oz tretjega pretepa. Ali je to damaga control ali ne bomo še videli. V vsakem primeru je bilo pretepov več, policaji so bli tam, podelili položnice in odšli, namesto da bi zaustavili žur in nagnali vse domov. Za to je direktno odgovorna novomeška policija in nihče drug.
Zakaj vse? Točno se ve koga bi morali odstraniti!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: doktorproof ()
Zakaj nekateri tukaj navijate, da me Brazilci pospravijo? Vedno sem imel rad njih in njihovo glasbo!![]()
Pa saj, naši "brazilci" so dobri glasbeniki, to jim je v genih.
Oto Pestner je en najboljših pevcev v SLO, v zgodovini. Žalostno, da jih je dosti povsem podivjanih. Desetletja nesposobnosti pri ukvarjanju s to skupnostjo.
Hkrati se še "ovo je Srbija" Prebilič nekaj oglaša, velik faktor pri tej tragediji.
doktorproof je izjavil:
Zakaj vse? Točno se ve koga bi morali odstraniti!
Bolje vse kot nikogar.
Nedolgo nazaj sem imel debato z sicer starejšimi policisti v našem rajonu. Pa je debata nanesla tudi na dolenjsko območje. So rekli, da tako hudo, kot je sedaj ni bilo še nikoli. Vprašanje, kdo bi se sploh želel izpostavlajti z delom na tistem območju, ko pa je bolj ali manj očitno, da imajo kriminalci več pravic kot policija. Verjetno je edino orožje, ki ga imajo nikoli plačan plačilni nalog.
nejc_nejc ::
Nedolgo nazaj sem imel debato z sicer starejšimi policisti v našem rajonu. Pa je debata nanesla tudi na dolenjsko območje. So rekli, da tako hudo, kot je sedaj ni bilo še nikoli. Vprašanje, kdo bi se sploh želel izpostavlajti z delom na tistem območju, ko pa je bolj ali manj očitno, da imajo kriminalci več pravic kot policija. Verjetno je edino orožje, ki ga imajo nikoli plačan plačilni nalog.
Ta starejsi policist, ti ni povedal, kako so vcasih to resevali.
nejc_nejc ::
https://www.zanima.me/novo-mesto-krvavi...
To je vse res. Zraven glavne ceste cigani na sociali gradijo nove hiše, ki si jih Slovenci z dvojno povprečno plačo ne morejo privoščit, zunaj pa za 80 jurjev avtov. Policija gleda stran, furs gleda stran, vsi gledajo stran. In vsi so krivi in imajo svoj cut.
Dober sestavek, verjamem, da je večina resnice. Tudi vemo kam cilja: "Ker v Ljubljani nastajajo diplomske naloge o previsokih cenah drog za elite. To ni cinizem. To je anatomija problema."
Kar pa žal pomeni, da rešitve problema ne bo kar tako, previsoko sega, preveč je denarja vmes. In košček svinca za neposlušne, čeprav se danes to (večinoma) bolj elegantno rešuje.
Dobro se ve, kako se je to reševalo. In takrat je bil red. Danes so pa pravice...
Ne, takrat se je ustvarjalo to, kar imaste danes. Sovraštvo prinese sovraštvo, samo nekateri so prekratke pameti, da bi dojeli.
Dober sestavek, verjamem, da je večina resnice. Tudi vemo kam cilja: "Ker v Ljubljani nastajajo diplomske naloge o previsokih cenah drog za elite. To ni cinizem. To je anatomija problema."
Spet nerazgledane neumnosti, poglej Koper, Kranj in cvetko Maribor.
Bolj kot je v kurcu in neenaka družba, več je drog. Ampak saj to podpiraš. Možgani se ti ustavijo nekje pri razdalji nosa in, če ti ne pade rešitev ravno nanj, boh ne daj, da bi moral kaj naštudirat, pač vzameš neko neumno teorijo zarote, zunanjega sovražnika, itd.
Slučajno pišem tebi, tukaj vas je takih 3/4 teme. Normalni so že obupali, jaz pa delam za dobro karmo.
Zgodovina sprememb…
bpr123 ::
A ni zanimivo, da mora vedno najprej nekdo umret da se politika zgane.
Že leta in leta je bil znan problem z romi, pa se je vedno vse pometalo pod preprogo.
Že leta in leta je bil znan problem z romi, pa se je vedno vse pometalo pod preprogo.
Kar pa žal pomeni, da rešitve problema ne bo kar tako, previsoko sega, preveč je denarja vmes. In košček svinca za neposlušne, čeprav se danes to (večinoma) bolj elegantno rešuje.
Ko vse sešteješ je vse logično. Sej navaden ciganček si ne upa delat pizdarij, ker bi ga sesuli. Kriminalci si pa upajo. Pravi kriminalci, ne tisti ki kradejo krompir po njivah. Zato včasih ni bilo toliko problemov. Zdaj ko imajo backup v podkupljenih sodiščih in povsod navzgor si pa upajo marsikaj. Če lahko švercaš drogo, migrante, orožje čez mejo, in ti nihče nič ne more, kako si ne bi upal pred lokalom pretepst enga mulca. Mafija ima pa zmeraj po definiciji zaslombo zelo visoko, drugače ne more funkcionirat.
To zdaj ni več problem integracije, neobiskovanja šol in podobno, ampak imamo čisto pravo organizirano mafijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Grimnir3 ::
In ti pofi, jim še zmeraj nisi šel povedat, da če takrat ne bi delali reda, bi jih imeli sedaj kriminalci radi in jih ne bi ubijali.
Ko vse sešteješ je vse logično. Sej navaden ciganček si ne upa delat pizdarij, ker bi ga sesuli. Kriminalci si pa upajo. Pravi kriminalci, ne tisti ki kradejo krompir po njivah. Zato včasih ni bilo toliko problemov. Zdaj ko imajo backup v podkupljenih sodiščih in povsod navzgor si pa upajo marsikaj. Če lahko švercaš drogo, migrante, orožje čez mejo, in ti nihče nič ne more, kako si ne bi upal pred lokalom pretepst enga mulca. Mafija ima pa zmeraj po definiciji zaslombo zelo visoko, drugače ne more funkcionirat.
To zdaj ni več problem integracije, neobiskovanja šol in podobno, ampak imamo čisto pravo organizirano mafijo.
"Italijanski mafijec Slovenijo označil za mafijski raj" - 2011
https://www.rtvslo.si/svet/italijanski-...
14 let nazaj... Od takrat ni nihče nič naredil na tem, torej je zadeva zdaj še X-krat hujša. Vmes se je začelo še migrantstvo, raj za tihotapstvo, trgovino z belim blagom, droge vseh vrst.
Porabnikov drog ne manjka, "žal" so cene za marsikoga previsoke, zaključuje študentka Tina v svoji diplomski nalogi.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ⊘ | Kje so meje/tolerance Slovencev (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 19388 (14835) | WhiteAngel |
| » | Brutalni napadi na dijake v Novem mestu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35054 (16240) | Horas |
| » | 21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 33030 (30365) | Mipe |