» »

UKC Lj, čakanje

UKC Lj, čakanje

«
1
2 3

Avenger ::

Najprej, jasno, da tule v debatiranju ne bomo niti najmanj spremenili, vsi vemo, da je zdravstveni sistem na splošno na psu. Pred kratkim je imel nekdo od mojih izkušnjo na UKC, kjer je bilo potrebno na, kakor so presodili, ne urgentni primer (čeprav je šlo za počeno kost) čakati 6+ ur. Čakalna doba, ki se meri v debelih urah in to takrat, ko človek res rabi takojšnjo pomoč je po mojem mnenju nerazumljivo dolga.

Malce sem poguglal na hitro in ugotovil, da je na Dunaju slika povsem primerljiva, predvidevam, da tudi drugje. Sprašujem pa se zakaj. Ali je povsem nemogoče ustvariti sistem, kjer na urgenci na obravnavo čakaš max 1 uro? Povsem jasno je, da bi v tem primeru ob določenih urah bili zdravniki in kirurgi brez dela in bi šel njihov čas v nič, ampak to bi bila cena hitre obravnave takrat ko je gužva. Se mi zdi povsem logično.

Kaj je razlog?
1. Pomanjkanje denarja?
2. Zdravnikov?
3. Prostora?

Najmanj takrat, ko se zgodi nek izreden dogodek in potem država na široko odpre denarnico in ven kot bi bilo nič, strese na desetine miljonov, je jasno, da je denarja dovolj, če je interes - ko vidimo, kaj se dela z javnim denarjem npr. preplačana in neustrezna stavba na Litijski, ki bo zahtevala še najmanj toliko denarja, da bo ok in bo še vedno neustrezna in še vedno s premalo parkingi, pomoč Ukrajini, ki se zagotovo meri v desetinah miljonov, budget, ki je namenjen nelegalnim priseljencem, se meri najmanj v miljonih... za UKC je pa skopo odmerjen budget.

Če bi bil UKC čoln, ki pluje po reki, bi mu država dala motor, ki bi bil ravno toliko močan, da če pluje proti toku, s polnim plinom, se pri hitrejšem toku pomika nazaj, pri počasnejšem pa naprej, v povprečju vedno na skoraj istem mestu - s tendenco pomikanja s tokom.

Edini zaključek, ki ga lahko potegnem, je da je državnemu aparatu UKC po prioriteti povsem nepomemben in ga vzdržujejo ravno pod mejo tega, da folk totalno pošizi. Tko, na tisti točki, ko je komaj še vzdržno (ampak je vzdržno). Ne morem verjeti, da te točke ne bi mogli premaknit. Glej, če jutri na UKC pade ravno toliko velik meteorit, da ga v celoti zradira, vključno z vsem osebjem, bo država TAKOJ našla nek denar in nek nadomestni prostor in uvozila neke nadomestne zdravnike... od kje ta denar? Torej država pravi: "Imamo, ne damo, j****e se, škoda denarja za vas."

A se spomni kdo, meni še danes povsem nedoumljive, zadeve z gradnjo pediatrične klinike?

Biserka Marolt Meden je bila poslovna direktorica Pediatrične klinike, za katero je bila sredi devetdesetih izpeljana ena največjih dobrodelnih akcij – zbiranje medvedkov. “Vsi so načeloma za, ko je beseda o potrebah za otroke ali pa starostnike. Ko pa je treba pripraviti proračun, se na vse obljube pozabi, konkretno, na postavki investicije za pediatrično kliniko ni bilo dovolj denarja, zdaj na postavki za dolgotrajno oskrbo ni dovolj denarja, za gradnjo domov ni denarja, tako da se te zgodbe ponavljajo.”
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
  • spremenil: Avenger ()

Jure14 ::

Počena ali zlomljena?
Na eno, ne drugo ni neka urgentna zadeva.
Pač boli, to je pa to.

DamijanD ::

Je urgentno v smislu - treba je čimprej zrihtat. Ampak daleč od tega, da bi bilo življenjsko kritično. Tako da v takih primerih se lahko kar načaka (če je ravno nagužvan dan, dodaš še stavko (saj še traja a ne?)). Poznam primere, ko je folk čakal tudi po 24h na hodnikih...

TrumpDonald ::

Zaradi "stavke" se nihče ni načakal, če bi dohtarji stavkali (dejansko nič delali) bi bile take vrste kot na upravnih enotah x10.

Čakanje na urgenci bi bilo treba malo v kontekst postavit, koliko časa čaka človek s počeno kostjo na jesenicah, v celju, ukc, v avstriji, na hrvaškem, v nemčiji ipd. In če bi bilo v povprečju 4ure potem smo za 50% slabši, če je pa 6ur smo pa povprečni.

Furbo ::

Politikom je vseeno, denar ki ga dajejo v zdravstvo itak kradejo prek kolegov, ko oni rabijo obravnavo, imajo veze in so takoj na vrsti.

Ko eni osebki tu zagovarjajo plačevanje več davkov, davki so šli vsi gor, se na UKC kaj manj čaka? Ne in se tudi nikoli ne bo.

Pa čakanje služi tudi zato, da vsak idiot ne prileti na urgenco za vsako malenkost oziroma za nekaj, kar je prej zanemarjal, dokler ni postalo kritično.

Srečal sem že idiota, ki je šel z zlomljeno nogo domov iz zdravstvenega doma, ker 'ima toliko dela', ponoči, ko je bolelo, je pa seveda letel na urgenco.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

enemon ::

Počena kost ni življenjsko ogrožujoča in vedno se čaka s tem par ur na obravnavo, ne biti taka snežinkica no. Na podlagi tega sklepat o (ne)učinkovitosti celotnega sistema je pa še bolj bosa.

Ko boš čakal pred vrati urgence z infarktom, ker si ne moreš plačati zdravstvenega zavarovanja kot v ZDA, pa se oglasi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: enemon ()

NovakJ ::

Dve letošnji izkušnjeli iz UKC.

Sin s prebito ustnico delavnik vstop ob 8:30 ob 10:30 zaključili.
Jaz polomljen palec na nogi delavnik vstop ob 9ih zaključil nekje ob 12ih, ni bilo potrebe po mavcu.

Zadovoljen

barakus ::

Ali obstaja privat urgenca?

NuMaN ::

Ali pa da ti nekdo pride dat privat blokado na dom?

(Ko pridem k sebi, bom pa res začel telovaditi).

Gagatronix ::

Ja, mas privat zdravnike. Samo denarnico odpri.

Glugy ::

imamo rekordno število zdravnikov tako da zdravnikov ni premalo sam premalo jih je v javnih ustanovah, denar smo tud že enkrat metal za skrajševanje čakalnih vrst pa se niso nič skrajšale. problem je pomoje v dvoživkarstvu javnega in zasebnega zdravstva. preveč se šibi javno in krepi zasebno. seveda nekaj več prostorov za obravnavo pacientov pri večjih mestih tudi ne bi škodlo ampak načeloma je pa kader največji problem.
v nekaterih primerih manjkajo tud mogoče kakšne res specialne naprave za preiskave v večjem številu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

NuMaN ::

Gagatronix je izjavil:

Ja, mas privat zdravnike. Samo denarnico odpri.


Saj za to storitev ne rabim prodati ledvice.

Uspeh je, da pridem do kopalnice.

Pač me je samo zanimalo, če pride kdo da dom, ti da injekcijo in to je to ter plačaš storitev.

Ne vem, če se to sploh nudi zaradi strokovnih razlogov - možni zapleti ... Zato pač moraš priti v ambulanto. Ali je državna ali privat, ni pomembno v tem slučaju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: NuMaN ()

lynxslo5 ::

Jaz sem tri leta nazaj na Internistični prvi pomoči čakal 13 ur, imel sem hude bolečine zaradi ledvičnih kamnov. Potem sem pa na hodniku še korona virus fasal.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lynxslo5 ()

Utk ::

Ja, ok, zlom ni življensko pomemben. Ampak sem stoprocenten, da še marsikaj drugega na urgenci ni tako nujnega...

Jure14 ::

Participacija.
Reši večino težav.

NuMaN ::

Imam boljšo idejo - tisti, ki recimo dve leti ne koristi zdravniških storitev iz državnega zdravstva, dobi nazaj šestino dopolnilnega ...

Utk ::

Ali se pa pogleda malo zgodovino in se tiste, ki so vsake pol leta tam, premakne na konc vrste. Jaz zase še nisem bil na urgenci, ampak če si kdaj zlomim nogo in čakam 6 ur, bom nekomu jebal mater.

NuMaN ::

In kaj boš dosegel?

Te dajo na pasove pa haloperidol ...

Utk ::

Sej to bi pol, ko bi opravil:)

NuMaN ::

Sicer če paziš in si kolikor toliko zdrav, se lahko urgenci do neke mere izogneš.

Ne moreš pa vplivati na to, da te v LJ ne sname kak skiro ali kaka babica na poniju.

mertseger ::

Jaz sem leta nazaj čakal več kot 12 ur. Za tako stvar se raje zapelji v Maribor ali pa Jesenice boš prej na vrsti.

Jure14 ::

Utk je izjavil:

Sej to bi pol, ko bi opravil:)

Močan na jeziku in za tipkovnico.
Da bi te varnostnik skozi steklena vrata ven vrgel.

krneki ::

Mogoče odvisno kdaj prideš na urgenco. Žena je isto imela nepopoln zlom ene kosti v stopalu pred enim tednom in so jo dali na modro prioriteto (velika večina je imela zeleno). Čakala je mogoče tri ure in potem še kakšno uro in pol da so jo obdelali. Nič takega da bi se pritoževal.

uio ::

Stvar je taka, da ljudje prihajajo brez da bi se posvetovali z osebnim zdravnikom, in potem vsi čakate ker ste obronavani enako... Tist k ga prst boli 2 tedna kot tist k ma zlomljeno danes... Triaža se dela, samo ob takšni ferkvenci... Prav tako vsi rinejo v LJ, maš MB k grejo v lj....

UKC je izredno teško rešiti, prostora je premalo, stavba je stara čez 60 let in sredi ljubljane da noben hudič ne pride zravn ob konicah...
Hkrati pa se gradi popolnoma nov zapor lepo zdraven AC, ker pač ja.. Razgled, rabijo nujno AC priključek da se lahko hitro pripeljejo od kjerkoli že...
UKC v vsako luknjo daje vse kar lahko pod stopnice, v prehod med ukc in polikliniko strežnice.... Ni da ni vsak kotiček ki je bil prej namenjen boljšemu počutju (normalnemu) so zagradili z gips ploščami in dodal še nekaj notri. Kader se utaplja v pomanjkanju 300 sester, ... itd. Aparature se menjajo ko crknejo, na razpis se čaka po 2 leti...

Država pa kot da ni ukc centralna bolnišnica. Uglavnem učasih se moram kar mal hecat, ker drugač je vse preneumno ko delam tam... Res stvari, ki se dogajajo so za psihiatrijo. Trenutno je na neuri fuč magnetna resonanca... In sedaj plačujemo ogromne denarje, med tem ko bomo čakali na nov razpis in nov MR, bomo verjetno za najem tega plačali toliko kot za novega ali pa več. Uglavnem, dokler nismo z glavo pod vodo in nas še en tlači s skornjem in strela na nas se v ukc nič ne zgodi. Razpisi in zahteve države pa so tudi čist v kurcu.

To je na kratko zakaj je urgenca in ostalo v ukc tako kot je. Dokler nekaj ne poči pač ... deluje.
Pište pritožbe, to je relativno učinkovito in vse kar lahko naredite... Bodo pa vodilni sigurno dobili to v roke. Ampak rečem vam da drugače kot da se pritožujete, se nikoli ni nič spremenilo. Mogoče če se zdravniki zburijo, ampak mi podpora, sestre tehniki... kot da ne obstajamo.
Dostkrat se sprašujem, kako ljudje prenašajo da jih obronavamo ob 8 pol pa ob 13 se vedno vidim da čaka na izvid... Sam nič nobenmu noben se ne pritožuje, barka plava dalje.

Hudobec82 ::

Urgentno je, ko je ogroženo življenje. Kakšne počene kosti in ustnice. Iz kje ste se vi uzeli?

tony1 ::

"UKC je izredno teško rešiti, prostora je premalo, stavba je stara čez 60 let in sredi ljubljane da noben hudič ne pride zravn ob konicah...
Hkrati pa se gradi popolnoma nov zapor lepo zdraven AC, ker pač ja.. Razgled, rabijo nujno AC priključek da se lahko hitro pripeljejo od kjerkoli že..."

Good point. Izgleda, da plenilci, ki v spregi z odločevalci v tej državi vladajo tako, da v prvi vrsti samo plenijo, zaporov nimajo na radarju.

tony1 ::

Jure14 je izjavil:

Participacija.
Reši večino težav.


Nekdo nima jajc tega spet uvesti.

Obenem bi to, če poznaš politično zgodovino (dod. zdr. zavarovanje se je izumilo zato, da ti ni bilo treba plačevati participacije (ki smo jo poznali v socializmu)) lahko pomenilo, da naši modri politiki (ki so ravnokar "ukinili" dod. zdr. zav., pa še to komaj in na najbolj debilen način) niso preveč modri. Tega vtisa pa ne bodo hoteli narediti, za nobeno ceno.

Kaj storiti? Hja, ostanite zdravi... :))

enemon ::

Najbolj mi je smešno, ko so na urgenci najbolj glasni glede čakanja priseljenci z juga. Me prav zanima, kako deluje sarajevska urgenca recimo. Pa verjetno jim tukaj plačujemo zdravstveno davkoplačevalci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: enemon ()

Utk ::

Jure14 je izjavil:

Utk je izjavil:

Sej to bi pol, ko bi opravil:)

Močan na jeziku in za tipkovnico.
Da bi te varnostnik skozi steklena vrata ven vrgel.

Če bi resno vzeli tiste, ki normalno kaj pojamrajo, jim morda ne bi naslednjič cigani z noži in pištolami strašili po čakalnici. Takrat se pa tudi tist varnostnik odpravi na wc...

Avenger ::

Kar ene par se vas je spotaknilo ob to, da hočem, da bi bil zlom obravnavan hitro, v eni uri... Ampak moj point je bil, da se tudi nenujen primer, kot je zlom, torej po ustaljenem semaforu, tisto kar je zeleno, začne reševati v najkasneje eni uri - ker pač ni fakin prijetno, ali vam je popolnoma vseeno, da vas boli ko hudič in morate čakat 8 ur??? Point je bil, da če bi bile prioritete na mestu, če bi vladajočim res šlo za dobrobit ljudi, za zmanjševanje trpljenja, bi poskrbeli na prvem mestu za udobje in lajšanje trpljenja takrat ko smo na tleh, nemočni, poškodovani - če bi jim šlo za to, bi na UKC, za nenujno stvar čakal 1 uro. Evo.

Koliko časa pa čakajo oranžni? Evo mogoče oni čakajo 1 uro. Oranžni so verjetno taki z neznosnimi bolečinami, pa par vbodi, ampak nič kritičnega. 1 ura. Kul. Un ki je ravno padel dol s strehe in ima polomljeno bogvekaj, ampak je videt še kar živ - kaj, pol urce? Vladi je popolnoma, popolnoma vseeno za to. Je kakor je in bo kakor bo, važno da imamo inkluzivnost in prvo predsednico.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

mihi666 ::

Zadnjič sem bil v Celju na urgenci, tam je tabla kjer piše po koliko časa čakaš glede na resnost urgence meni je pisalo eno uro čakal sem šest... zdravnikom se odkrito jebe delajo v klimatiziranim okolju mene ko sem na strehi nihče ne vpraša če mi je vroče...

BRBR ::

NuMaN je izjavil:

Imam boljšo idejo - tisti, ki recimo dve leti ne koristi zdravniških storitev iz državnega zdravstva, dobi nazaj šestino dopolnilnega ...

Zakaj pa ne tudi osnovnega ? V obeh primerih malo morgen.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

Assass1n ::

Mali je padel in si prebil glavo, 2 šiva v Lj smo bili v uri gotovi, s slikanjem.
Izgleda sreča.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

NuMaN ::

BRBR je izjavil:

NuMaN je izjavil:

Imam boljšo idejo - tisti, ki recimo dve leti ne koristi zdravniških storitev iz državnega zdravstva, dobi nazaj šestino dopolnilnega ...

Zakaj pa ne tudi osnovnega ? V obeh primerih malo morgen.


To je bila zgolj replika na participacijo.

TESKAn ::

Assass1n je izjavil:

Mali je padel in si prebil glavo, 2 šiva v Lj smo bili v uri gotovi, s slikanjem.
Izgleda sreča.

Jebiga, včasih je gužva, drugič spet ni nobenga.
Mogoče raje kot zahtevat maksimalno zdravnikov, da pohendlajo tudi največji rush hour (skupaj z prostori in ostalim osebjem), kar bi bilo finančno in kadrovsko nemogoče, bi bilo zahtevat info sistem, ki bi povezoval vse urgentne centre, kjer te lahko 'pohendlajo' in pripadajoče čakalne dobe. Da bi lahko namesto šest ur sedenja v ukc lj recimo šel na jesenice in bil fertik v dveh, skupaj s potjo (če si v stanju, da te lahko kdo pelje).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

IL_DIAVOLO ::

Po mojih izkusnjah povsinske poskodbe so hitro gotove. Problem so dodatne preiskave, slikanje etc...tu pa si kar rezerviraj stol za naslednjih 6-8 ur.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Jure14 ::

Avenger je izjavil:

Kar ene par se vas je spotaknilo ob to, da hočem, da bi bil zlom obravnavan hitro, v eni uri... Ampak moj point je bil, da se tudi nenujen primer, kot je zlom, torej po ustaljenem semaforu, tisto kar je zeleno, začne reševati v najkasneje eni uri - ker pač ni fakin prijetno, ali vam je popolnoma vseeno, da vas boli ko hudič in morate čakat 8 ur??? Point je bil, da če bi bile prioritete na mestu, če bi vladajočim res šlo za dobrobit ljudi, za zmanjševanje trpljenja, bi poskrbeli na prvem mestu za udobje in lajšanje trpljenja takrat ko smo na tleh, nemočni, poškodovani - če bi jim šlo za to, bi na UKC, za nenujno stvar čakal 1 uro. Evo.

Ni problema, vse se da zrihtat.
Nabavi dovolj kadra, pa ga ustrezno plačaj.
Potem pa bodi pripravljen na komentarje v stilu "itak se pol delavnika po jajcih čohajo, ni nikogar na urgenci. In mi jim za ta čas plačujemo polno plačo. Zakaj jih mora biti tam toliko? Rabimo jih manj. Bomo že počakali 1x na leto, če bo gužva."

DamijanD ::

Assass1n je izjavil:

Mali je padel in si prebil glavo, 2 šiva v Lj smo bili v uri gotovi, s slikanjem.
Izgleda sreča.

Otroci imajo tudi prednost, če se ne motim

Invictus ::

DamijanD je izjavil:

Assass1n je izjavil:

Mali je padel in si prebil glavo, 2 šiva v Lj smo bili v uri gotovi, s slikanjem.
Izgleda sreča.

Otroci imajo tudi prednost, če se ne motim

Res je...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

Odvisno čigavi.

Jure14 ::

Utk je izjavil:

Če bi resno vzeli tiste, ki normalno kaj pojamrajo, jim morda ne bi naslednjič cigani z noži in pištolami strašili po čakalnici. Takrat se pa tudi tist varnostnik odpravi na wc...

Po izkušnjah z urgence "jamračem" običajno ni nič hudega.
Tako "čez palec" pravilo je, da bolj ko stoka, dlje lahko čaka.
Južna braća so sploh fenomen. Dretje in tuljenje "od bolečin" za vsako figo. Vprašaj recimo v porodnišnici. Točno veš, v katerih sobah so južne. Se jih po celem hodniku sliši.

Utk je izjavil:

Odvisno čigavi.

Vsi. Je na urgenci prevelika fluktuacija kadra, da bi kakšna osebna poznanstva uveljavljal.
Al mogoče sebe med mladostnike šteješ, pa pričakuješ hiterejšo obravnavo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Jure14 ()

Avenger ::

Mene zanima kam peljejo:
A) vladne predstavnike, npr Golob
B) poslance
C) njihovo najožje sorodstvo in partnerje npr. Tina Gaber

ko se poškodujejo in je stvar zoprna, ni pa za rešilca pa uiuiu.

Recimo da si eden od teh zlomi nogo, ali dobi ureznino za več kot 5 šivov, ali ima hude bolečine v trebušni votlini, ali bo A/B na vrsti takoj ali bo moral z ostalimi čakat v čakalnici 6 ur? In če gre za Tino Gaber? Ne predstavljam si, da si tina nalomi nogo in potem z Golobom skupaj potrpežljivo čakata tam. Kaj pa Kučan? Bo on čakal v čakalnici 6 ur?

Je za to privatna poliklinika?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Cleon ::

Mene zanima kam peljejo:

Ne vem za vse, ampak ko se PM vozi po AC se mu ti umikaš, ker je on pomembnejši kot ti. Mogoče je tudi pri zdravstvu tako. Ti lahko čakaš 6 ur z zlomljeno kostjo, ker se nihče ne zanaša nate/je tvoj čas vreden karkoli samo tebi, na PMja se pa cela država. Allegedly.

Zmajc ::

Žena dela na urgenci v UKC Mb, čakalne vrste se merijo v urah. Ljudje, ki sedijo zunaj se ne zavedajo, da ima urgenca tudi ločen vhod za rešilce. Ti primeri imajo vedno prednost pred ljudmi, ki čakajo v čakalnici.

Problemov je ogromno a eden večjih je prevelika količina pacientov, ki urgenco obravnavajo kot obisk pri osebnem zdravniku.

Drugače se urgenca deli na travmo in bolezenski del, ki sta ločena.

Assass1n je izjavil:

Mali je padel in si prebil glavo, 2 šiva v Lj smo bili v uri gotovi, s slikanjem.
Izgleda sreča.


Načeloma so otroci obravnavani prednostno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zmajc ()

Jure14 ::

V Ljubljani sta dve "urgenci". SNMP in IPP. Obe pa sta locirani pri UKCju. Zato pogosto prihaja do zmede, kaj, kdo, kje in kako.

SNMP je v domeni ZD Lj, IPP pa spada pod UKC.
Oboje pa je isti vhod zraven lekarne.

Na SNMPju delajo družinski zdravniki iz ZD Lj, na IPPju pa zdravniki iz UKCja.

Informacijski sistem dvomim, da imajo povezan, zato zato se iz SNMPja na IPP pač papirji prenašajo. In zato moraš 2x se prijavit, pa 2x razlagat težave. Pa včasih še 2x v laboratorij.

Zmajc ::

Jure14 je izjavil:

V Ljubljani sta dve "urgenci". SNMP in IPP. Obe pa sta locirani pri UKCju. Zato pogosto prihaja do zmede, kaj, kdo, kje in kako.

SNMP je v domeni ZD Lj, IPP pa spada pod UKC.


UKC Mb jih ima 3. enota za poškodbe, enota za bolezni pod UKC MB in Ekipa Prehodspitalne enote (ZD Maribor, isto kot SNMP)

Jure14 ::

Ajdi dobro, pod IPP štejem še urgentno kirurgijo. Potem so tudi v Lj 3 urgence.

Čaka se običajno na prvi stopnjui, na SNMPju. Kjer te potem po potrebi preusmerijo na IPP.
Do IPP sploh ne vem, če lahko prideš brez napotnice, razen če te direkt z rešilcem pripeljejo.

Magic1 ::

Torej gre vse preko SNMPja, ki spada pod ZD Lj, kjer kronično primanjkuje osebnih zdravnikov (ker jih sistematično podijo). Dobro kaže v bodoče. Bo Spasičeva svojo privat urgentno kliniko odprla, boš bil hitro porihtan za dober $$$.
Magic

red_baron ::

Evo primer glede čakanja, kjer sem osebno vključen.
Zamenjava kolka: čakalna doba 3-4 leta.
Samoplačniško 7500/8000€ na vrsti čez par dni!!!!

Toliko o naši socialni državi in zdravstvu..
20 let vplačuješ 15% bruto plače +delodajalec za zdravstvo, dobiš pa prst v zadnjico...

Upam, da čimprej razpade zdravstvo, da bo končno red- plačaš in dobiš, ker sedaj samo plačaš in ne dobiš NIČ!!

Magic1 ::

Jah, sranje pač. Nočeš samo ti novega kolka. Tudi večina penzionistov bi ga rada imela. Pa oni bodo tudi rekli, da so v jugi vplačevali. Zdravstvo je šlo v zadnjih dveh desetletjih ekponentno naprej. Praktično imaš zdravila in zdravljenje (ali lajšanje simptomov) za vse. Samo vplačujemo ne, da bi lahko vsi vse imeli.
Magic
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka zdravnikov 2024 (strani: 1 2 3 4112 113 114 115 )

Oddelek: Problemi človeštva
5725347138 (168) 111111111111
»

Vprašanje glede magnetne resonance glave

Oddelek: Loža
4914641 (12943) LeQuack
»

Urgenca ali prostori za izgubljanje časa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7525790 (23953) Invictus
»

Urgenca - katastrofa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12029062 (25402) kkk7

Več podobnih tem