» »

NBA sezona 2024-2025

NBA sezona 2024-2025

Temo vidijo: vsi
««
41 / 45
»»

nejc_nejc ::

Mah to je težko definirat, ne da bi vplivalo na potek skupinske igre...
pogojevanje:
- udeležbe na tekmah_____________preprečuje igro na full...,
- doseganje posameznih stvari (št. pik, št. trojk....)__________bo še več soliranja ,
- omejitev falov______________sledi nobena obramba,
s čim definirati slabo obrambo, ki jo je potrebno kaznovati.
.
.
.
.
Če bi bilo "ajnfoh", bi že imeli, imajo že vse ostale bedarije

Scaramouche3 ::

Včasih si rabil zato da postaneš res bogat biti top igralec lige in igrati 10let plus!
Tako si zgradil delovno etiko in željo!
Danes so potenciali plačani s strani močnih korporacij desetine milijonov preden pridejo v ligo, kako boš imel neverjetno željo?

Zvezdica27 ::

saj to je NBA: 82 tekem + playoff, to je tolk tekem... saj ne morejo, del igre je tudi konstantnost in da ni poškodb. Denarji se bodo služili v zadnji tretjini sezone in v playoffu, to po moje sam iz hotela v telovadnico hodijo 8-10 mesecev. Ja, supermaxi so predragi, sam bomo videli, kaj primer LD77 pomeni za supermaxe v prihodnosti. Ne bo jih kar vsak dobil, od aktivnih sem googlal, da jih je 13 trenutno, to bosta 2 na ravni lige, ne pa kar v vsakih franšizi, Pač košarka ne more biti fuzbal, morda pa pač ne morejo več rasti. Saj če hočejo tekme bo treba krepiti vse igralce, ne samo superstarje.

vse OK, veliko basketa bomo še pogledali in to je OK. Sam res so tekme preveč bloated...

zz

aw... no, Duka Lončič ni začel lih dobro, spet povprečno...

zz

Caracas ::

zaenkrat je Nico z naskokom dobil trade: Max+FRP je mnogo bolje kot Luka. Davis je pa samo plačni filer... Je pa res da so tile Lakersi res poden zadnje tekme. Luka je imel, ob res podpovprečni igri (6 napak, 1/9 troje) +- +13, v ekipi je imel še samo Hayes pozitiven +-...

Veliki_Blek ::

Bom še enkrat napisal tisto kar sem napisal pred pol leta. Dončić je svoj vrhunec doživel lansko sezono. Od takrat naprej gre njegova kariera samo še navzdol.

BT52 ::

Bruh

endelin ::

Drugo leto je ključna sezona za Dončiča. Če ne bo v formi in slaba telesna priprava se ga bodo pri lakersu hitro rešili. Nba je zelo kompetitivno okolje. Genialnosti mu ne bo nikoli manjkalo samo to je z dadbod-om premalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Mato989 ::

endelin je izjavil:

Drugo leto je ključna sezona za Dončiča. Če ne bo v formi in slaba telesna priprava se ga bodo pri lakersu hitro rešili. Nba je zelo kompetitivno okolje. Genialnosti mu ne bo nikoli manjkalo samo to je z dadbod-om premalo.

Odkar je LD77 v NBA poslušam kako je naslednja sezona ključna... :)) Začenja se slišat kot Kacinovih ključnih 14 dni...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Sedaj gre zares:D
Drugo leto bo Doncic korakal proti 28em letu in fizično konec prime. Poleg tega je sedaj v eni najbolj prestižnih ekip lige.

dobro, ima še nekaj sezon, a če v letu, dveh ne dobi prstana, ga ne bo nikoli, ker ga bodo parkirali nekam na obrobje ob neuspehu, ker ga cela liga gleda, kaj bo zdaj naredil. Žal ni tekme na torrentih, da bi pogledal, kaj se je dogajalo, highlights pa kažejo, kot da so LAL dominirali...

Zdaj ni več vprašanje basketa, pač pa kaj v glavi dogaja... ni simple, uprootat nekoga pri 27, ko je že izgrajen Balkanec...

zz

Legon ::

Ja, to je neizpodbitno dejstvo. Po 27 letu se noben kosarkas ni kaj dosti pokazal in je slo samo navzdol. Poglej samo recimo jordana, po letu 1990 je bil prakticno za v penzijo, ravno toliko da ni rabil bergel. Da o amaterju kot je la bron sploh ne govorimo. Vse kar je dosegel po 27 letu starosti je prakticno nic od nic. Niti enega omembe vrednega dosezka...

Vidim da so mmc troli na polno navalili kot v času "zbornaye komande" in Dragiča.:))
Reddick za poraz krivi mizerno napadalno igro
Takoj pač še ne bojo rekli bobu bob, ampak je pa že vsem jasno, da so dobili (lepo rejenega) mačka v žaklju! :D

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Veliki_Blek je izjavil:

Bom še enkrat napisal tisto kar sem napisal pred pol leta. Dončić je svoj vrhunec doživel lansko sezono. Od takrat naprej gre njegova kariera samo še navzdol.

Kar se tice Dallasa in reprezentance vsekakor. Zdaj se lahko osredotoči samo na klubsko kariero.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

2dark ::

endelin je izjavil:

Menda ni šel un tip risat Dončića na velik zid za tako kratek čas?

endelin je izjavil:

Sedaj gre zares:D
Drugo leto bo Doncic korakal proti 28em letu in fizično konec prime. Poleg tega je sedaj v eni najbolj prestižnih ekip lige.

Drugo leto bo star 27 let. Medijsko pokritih se napiše.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Samael ::

endelin je izjavil:

A se ne smatrajo prime leta v košarki nekako med 27 in 32-im letom?
Čez dobra dva tedna bo Luka star 26 let, tako da v prime leta še niti prišel ni.
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

endelin je izjavil:

A se ne smatrajo prime leta v košarki nekako med 27 in 32-im letom?
Čez dobra dva tedna bo Luka star 26 let, tako da v prime leta še niti prišel ni.

Ja to je prime za tiste ki so fizično v odlični kondiciji ja, ker dobijo v teh letih dovolj izkušenj verjetno... Vprašanje če bo za Ziona prime pri 31/32 recimo...

nejc_nejc ::

Samo upamo, lahko, da je z reprezentanco zaključil, kar bi mu vsekakor svetoval.

Caracas ::

Wemby ima vensko trombozo v rami - konec sezone. Huuuh....

BT52 ::

wtf OMg koliko to berem, zelo zelo jebena poškodba. Celo nevarna.

Kurzweil ::

L.A. Lakers at Portland:
LAL - Luka Doncic (calf) out.
LAL - LeBron James (foot) questionable.
LAL - Maxi Kleber (foot) out.
LAL - Jarred Vanderbilt (ankle) out.
POR - Deandre Ayton (calf) out.
POR - Jerami Grant (knee) questionable.
POR - Scoot Henderson (ankle) questionable.
POR - Justin Minaya (ankle) questionable.
POR - Matisse Thybulle (ankle) out.
POR - Robert Williams (knee) questionable.

Ganon ::

Preventivno.

globoko grlo ::

Nej mi en pove kaksne so to poskodbe nasga Lukca? Pri 25tih se ti prakticno v enem tednu zamenjajo prakticno vse celice. Ta ma pa ze en let calf poskodbo?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Ganon ::

Glej prejšnji komentar. Preventivno je bil na klopi. Še vedno pazijo nanj.

To so lakersi, cuvajo svojo nalozbo. Ni to Dallas, kjer verjetno te odlocitve sprejema sportni direktor, morda celo lastnik.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Lakersi želijo predvsem priti v končnico :P

2dark ::

globoko grlo je izjavil:

Nej mi en pove kaksne so to poskodbe nasga Lukca? Pri 25tih se ti prakticno v enem tednu zamenjajo prakticno vse celice. Ta ma pa ze en let calf poskodbo?

Natrgnina mecne misice ni tako nedolzna in se lahko ponovi, ce se pretirano obremeni nogo z visoko minutažo.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

no comment ::

globoko grlo je izjavil:

Nej mi en pove kaksne so to poskodbe nasga Lukca? Pri 25tih se ti prakticno v enem tednu zamenjajo prakticno vse celice.

Točno tako. Zdravilo za raka iščemo za tiste, ki jim tumorji ne izginejo v 3 ampak šele v 7 dneh...

predvsem pa nimamo magneta, da bi videli, kaj točno mu je...

Počasi, zdaj se začenja, koliko, še nekih 30 tekem je... dajmo čas še dva, tri tedne, potem pa se začne bitka za pozicije. Če bo Duka Lončič tedaj zdrav in se poklopil... vse bo jasno. Če pa bo zabluzil, pa bo naslednje leto ob podpisovanju pogodb spet veselica...

zz

Dončič gre itak v trade če bo prioriteta "kartanje" s fotrom in milicem in tako kondicijo kot ma sedaj

Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::

endelin je izjavil:

Dončič gre itak v trade če bo prioriteta "kartanje" s fotrom in milicem in tako kondicijo kot ma sedaj

Njegova mama ga je držala, brez nje bo kot Tyson, zabave, neverjetna poraba keša za 1000 avtomobilov in neumnosti...

ja... mati so znali biznis, sam kaj ko mi ne vemo preostalih 95% zgodbe. Upam, da vsaj Duka Lončić ve...

NBA ni hec, to je izkusil marsikdo, tudi Dragić, zdaj pa bo še Dončić, od familije do vsega povezanega z žoganjem in milijoni. Ampak teh 10 let aktivnega NBA igralca... to mora biti v resnici precej jeben lajf...

zz

karafeka ::

Zvezdica27 je izjavil:

Ampak teh 10 let aktivnega NBA igralca... to mora biti v resnici precej jeben lajf...

En cestar ko pri 40 stopinjah poleti asfalt polaga, ma pa sanjski lajf? Še posebej ko dobi na mesec toliko kot donka na minuto? Po 40 letih takega dela se pa boj za preživetje šele začne, medtem ko so športniki povečini v teh 10 letih preživljeni za celo življenje.

Okapi ::

Malo si poguglaj, kakšne pokojnine si v 10 letih igranja prislužijo v NBA.

hamez66 ::

A ste videli nov videospot od Dallasa?

https://x.com/dallasmavs/status/1892952...

So brisali Luka ven iz kadra. Pri 1:14 so mu na glavo obesili Mavs logo.

Ne vem, kako razmišljajo ti ljudje. So največji donatorji Trumpu, ampak ne razmišljajo kot on.

no, ja, to že, sam v resnici je vprašanje kdo se ima bolj fajn in mirno poje čevap, kadar hoče ;)

ok, dost tega...

zz

Saj tudi dončič ravno ne šteje čevapov :D

Jaz se z Zvezdico za spremembo tu kar strinjam. Piše o letih aktivnega igranja ne o času pozneje.

karafeka je izjavil:

Zvezdica27 je izjavil:

Ampak teh 10 let aktivnega NBA igralca... to mora biti v resnici precej jeben lajf...

En cestar ko pri 40 stopinjah poleti asfalt polaga, ma pa sanjski lajf? Še posebej ko dobi na mesec toliko kot donka na minuto? Po 40 letih takega dela se pa boj za preživetje šele začne, medtem ko so športniki povečini v teh 10 letih preživljeni za celo življenje.

Drugače je. Eno ne negira drugega, ampak koliko misliš, da je imel on "svojega" življenja do recimo 20 leta, s sovrstniki raziskoval okoliške zanimivosti, koliko najstniških žurov dal čez, koliko vrstnic je podrl na študenskih žurih, in podobno? Vse to kar je bilo nam samoumevno, ko smo odraščali, on ne bo poznal nikoli.

Pa ko bi bile samo tekme ter dopoldanski in popoldanski treningi, ane.
Pa regeneracija (raztezanje, masaže, krioterapija, fizioterapija). Pa delo s športnim psihologom. Pa mentalni treningi. Pa sodelovanje s prehranskim strokovnjakom. Pa sledenje individualiziranemu prehranskemu načrtu. Pa analiza lastnih nastopov (videoanaliza, statistike). Pa analiza nasprotnikov. Pa sodelovanje s trenerji pri taktični pripravi. Pa pregled in evalvacija rezultatov. Pa intervjuji in medijske obveznosti. Pa sodelovanje na promocijskih dogodkih. Pa aktivnost na družbenih omrežjih. Pa sodelovanje s sponzorji in pokrovitelji. Pa pogajanja o pogodbah v sodelovanju z agentom, itd...
Pa še na poti si ves čas.

Ne vem sicer, kako si ti odraščal, ampak zase vem, da so bila najsntiška leta ena precej divja leta, ki jih ne bi zamenjal za ničesar.

Pa ne me zdaj narobe razumeti. Ne dvomim, da je fajn biti milijonar, pa res je, da se bo upokojil prej, kot midva, pa da se bo imel super pa fajn, ampak šele takrat bo najbrž zares živel svoj življenje. Tole zdajle, ves čas na poti, ves čas pred kamerami... niti malo nisi gospodar svojega lajfa. Ti imaš vsaj tistih 15 ur na dan, pa vikende frej, da jih preživiš kot te je volja. Ti je dom, kjer stanuješ res dom.
Samael != Samuel

Sanje vsakega športnika. Mnogi profi športniki nimajo tega luksuza, ker sport preprosto ni dovolj razvit.

Se prehitro minejo športna leta, ne pa da bi vrhunski športnik razmisljal o tem da bi cim prej minla.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Ja, to je že res ampak saj kaj drugega niti pozna ne. Zato se pa mnogi potem izgubijo...
Pred časom sem bral intervju nekdanjega slovenskega športnika, ne spomnim se zdaj koga, mislim, da je bil skakalec (ampak ne Peterka, čeprav bi tudi on znal povedati kaj na to temo), kako je ko imaš celo življenje strukturirano, načrtovano vse v detajle, ko drugi skrbijo in razmišljajo zate, potem pa se nekega dne znajdeš zunaj tega mehurčka ...
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

mnogi se izgubijo že med tem... še Jordan si je familijo uničil med kariero, da po njej ne omenjamo štorij... Pa seveda so še drugi biseri (Iverson recimo, Rodman, Malone), do "manjših" zapletov z ločitvami (Dragić). Če se prav pomnim je tudi Kobe skočil in pobrizgal okoli...

V glavnem... sem prepričan, da je LD77 imel v Dallasu vse na easy... zdaj pa čisto nič, uprootal so celo družino - zdaj pa se ti skoncentriraj na basket, ko ti žena teži, da fak, kje pa imam zdaj to in to trgovino itd, pa nobene priajteljice. Pa najbrž je tam šetala po dvorani ko kraljica, tu pa Kim Kardashian javno hoče seme in si niko i ništa... Sam jebi ga, mora zdaj se izkazat... saj nitreba na polno... 100g teže na dan dol je plenty!

Not fun, sam ja, jaz bom delal do 65 zgleda, medtem ko bo Donke roštiljal lih kjer bo hotel. Tko to je. Quod licet Iovi, non licet bovi. Je pa res, da jaz lahk ovsak dan odprem pivičko, pa mi samo ena teži...

OOO... I love this TV society!

zz

Saj pri nas tudi. Peterka, Križaj, Tušek... Da nogometašev in hokejistov ne omenjam. Ma vsi jih poznate najbrž še več kot jaz. Alkohol, igre na srečo, bankrot, depresija...
Jebeno je to, ko si od otrošva ves čas v mehurčku, kjer ti drugi planirajo življenje, pa ves čas pred kamerami, potem pa nekega dne kar ne več.
No, tisti milijoni pomagajo, da je malo manj jebeno, če jih ravno ne skuriš ... medtem, ko mi še vedno hodimo za 8 ur v službo :)
Ni nekega ideala, si ga pa pogosto slikamo, kako bi bilo fajn če... ane :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Samael je izjavil:

Saj pri nas tudi. Peterka, Križaj, Tušek... Da nogometašev in hokejistov ne omenjam. Ma vsi jih poznate najbrž še več kot jaz. Alkohol, igre na srečo, bankrot, depresija...
Jebeno je to, ko si od otrošva ves čas v mehurčku, kjer ti drugi planirajo življenje, pa ves čas pred kamerami, potem pa nekega dne kar ne več.

Bolj je problem, ker v bistvu na lahek način že v mladih letih postanejo bogataši in imajo še en kup ljudi, ki skrbijo zanje (da imaš stanovanje, prehrano, prevoz, obleko...). Njihovo delo je samo, da švicajo v telovadnici (in na igrišču) in to je to. In imajo denar in čas za "neumnosti". Po koncu kariere, ali ko na "stara" leta igrajo v kakšnem drugorazrednem klubu ali v kakšnem emiratu, in jim še švicati ni treba, je to še bolj očitno. Mnogi nimajo niti izobrazbe, niti pameti, da bi razmišljali za dva dni naprej.

Pri NBA vsaj dobro penzijo zaslužijo, da na stara leta kot klošarji ne delajo sramote športu.

Pa res misliš, da imajo čas za neumnosti, naprav nam ostalim?
Saj se strinjam oz. tudi sam pravim, da živijo v mehurčku, kjer je njihovo življenje (od prehranjevanja, spanja, treningov, medijskim obveznostmi, itd...) sprogramirano do zadnjega detajla, močno pa dvomim, da imajo napram meni, ki oddelam tistih 8 ur, potem pa šibam domov, pa ko sem dva dni v tednu prost kot ptiček na veji, več časa. Mogoče, če bi se dalo samo teleportirati kam...

Pa regeneracija (raztezanje, masaže, krioterapija, fizioterapija). Pa delo s športnim psihologom. Pa mentalni treningi. Pa sodelovanje s prehranskim strokovnjakom. Pa sledenje individualiziranemu prehranskemu načrtu. Pa analiza lastnih nastopov (videoanaliza, statistike). Pa analiza nasprotnikov. Pa sodelovanje s trenerji pri taktični pripravi. Pa pregled in evalvacija rezultatov. Pa intervjuji in medijske obveznosti. Pa sodelovanje na promocijskih dogodkih. Pa aktivnost na družbenih omrežjih. Pa sodelovanje s sponzorji in pokrovitelji. Pa pogajanja o pogodbah v sodelovanju z agentom, itd...
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Saj se strinjam oz. tudi sam pravim, da živijo v mehurčku, kjer je njihovo življenje (od prehranjevanja, spanja, treningov, medijskim obveznostmi, itd...) sprogramirano do zadnjega detajla, močno pa dvomim, da imajo napram meni, ki oddelam tistih 8 ur, potem pa šibam domov, pa ko sem dva dni v tednu prost kot ptiček na veji, več časa. Mogoče, če bi se dalo samo teleportirati kam...

Ti moras to logiko vec casa razpotegnit tudi da eni se upokojijo pri 35tih in majo pol 24/7 casa do smrti

To je zagotovo vec kot midva

Nimam kaj razpotegniti, ker je Zvezdica eksplicitno komentiral zajebana aktivna leta, pa tudi sam sem, da ja ne bo kdo odgovarjal nekaj tretjega poudaril: "Jaz se z Zvezdico za spremembo tu kar strinjam. Piše o letih aktivnega igranja ne o času pozneje." Tudi zatem je debata tekla o mehurčku v aktivnih letih napram tistemu pozneje.

Ampak ti je nekako vseeno uspelo :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Samael je izjavil:

Če misliš, da živijo kot menihi, osem ur dela, osem ur molitve, osem ur spanja, se motiš.;)

Prostega časa imajo več kot dovolj za "neumnosti", tudi če ga imajo mogoče kaj manj kot ostali (pa dvomim, da ga imajo kaj manj). Imaš pa med njimi seveda enak, ali podoben, razpon, kot pri vseh tistih, ki niso športniki, ampak hodijo v šolo ali v službo. Imaš nekatere, ki so kot "piflarji" v šoli, ki ves čas delajo na tem, da so čim boljši, ne pijejo, ne hodijo zvečer v kafič ali disko, ne delajo "neumnosti"... In take, ki to niso.

Ne mislim tega, dvomim pa da se to, kar domnevaš že matematično izide, da bi se lahko posplošilo na večero obiskovanje kafičev :) To, da Hardena ujamejo enkrat ali dvakrat v striptease klubu, ne pomeni, da ni zaseden po deset...dvanajst, kdaj petnajst ur na dan.

Samo predstavljaj si en jeb... podcast ali intervju nekje v LA. Da prideš tja, tam visiš ene dve uri, prideš nazaj, pa so štiri ure mimogrede mimo. Kje je potem še vse ostalo. Recimo prihod na letališče, let na drugo stran Amerike, tam tekma (ki vemo, kako se razvleče), medijske obveznosti, intervjuji, hotel, pa naslednji dan, ko tudi ni prost, nazaj.
Fotr od Dončiča, če se mi zlagal, je rekel da Luka na nek normalen dan v telovadnici preživi 4 ure. S potjo tja in nazaj, če te vmes ne ustavi kakšen novinar je to recimo 5 ur. Pa je samo jeb... trening. Kje je potem še vse ostalo.

Jaz sem povsem prepričan, da toliko kot imava midva časa za svoje hobije skozi nek povprečen vikend nek Luka in Harden nimata.
Saj pravim, če bi se lahko teleportiral na letališče pa nazaj, pa na vsak intervju pa nazaj, pa na vsak trening in nazaj, pa na vsak promocijski dogodek pa nazaj, pa na vsak sestanek pa nazaj, pa na vsako taktično pripravo in nazaj, pa na vsak zdravniški pregled pa nazaj, itd... (to lahko naštevam v nedogled btw.) bi rekel ajde, mogoče ima pa res čas, da večere visi v lokalih. Ampak iskreno dvomim, da ga ima. Kar pa ne pomeni, da kdaj pa vseeno ne gre v lokal. Upam, da razumeš razliko.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

mikhaair ::

Bogi Luka, nima niti prostega časa za partijo košarke s frendi.

Samael je izjavil:

Ne mislim tega, dvomim pa da se to, kar domnevaš že matematično izide, da bi se lahko posplošilo na večero obiskovanje kafičev :) To, da Hardena ujamejo enkrat ali dvakrat v striptease klubu, ne pomeni, da ni zaseden po deset...dvanajst, kdaj petnajst ur na dan.

Kar se matematično ne izide, je tvoja posplošitev nekaj najboljši košarkašev NBA na vse poklicne športnike.

Kaj misliš, da počne 20 poklicnih nogometašev Olimpije po treningu? Res misliš, da gredo vsi lepo po večerji ob devetih spat, da so naslednji dan spočiti za "dvanajst, kdaj petnajst ur" treningov in drugih "službenih" opravkov?;)
««
41 / 45
»»