» »

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 3.0

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 3.0

Temo vidijo: vsi
««
19 / 37
»»

FireSnake ::

Utk je izjavil:

https://nova24tv.si/video-milos-milovic...

Tu je intervju za novo24, te dni bi moral ga imet tudi na planetu, pa je baje Čeferin preprečil. Sicer je bil tudi članek na Večeru že napisan, pa ga niso nikoli objavili. Se najde na internetu, ampak ni nič takega not kar ne bi tu povedal za novo24.

Zdaj bojo nekateri rekli, da pač laže...ampak Golob mu je zaupal. Težave v raju?

Ampak kaj naj laže...bil je faking pripravnik pri Čeferinu in za delo med tem obsojen. Kako je imel lahko pripravnik taka "pooblastila", da je baje ukradel par 100 jurjev?


Pred leti noro TV niti povohal ne bi.
Zdaj pa zgleda, da bom na tej greznici prvič nekaj pogledal. :D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Wrop ::

Po tem, ko so Hrvati napovedali višji davek na prazne nepremičnine in za sobodajalce, pa so napovedali tudi višjo splošno olajšavo. Ta bo predvidoma 600 evrov na mesec (zdaj je 560) oziroma 7.200 evrov na leto. To je 2.200 evrov več od slovenske splošne olajšave, ki nam vsako leto znižuje dohodninsko osnovo le za pet tisoč evrov. Spomnimo, višanje splošne olajšave je ustavila Golobova vlada. To je v zakonu o dohodnini predvidela leta 2021 Janševa vlada.


Ampak, hrvaški otroci ne bodo imeli zastonj šol, zdravstva in sociale. Ljudje bodo spali pod mostom, ostali pa bodo denar zapravljali za neumnosti. :))
Hrvaška postaja vedno bolj nesocialna država zaradi tega. Skrajni čas, da Mesec pošlje svoje pripadnike za Kolpo in Hrvatom pokaže kje je prava pot v demokratični socializem. :))

FireSnake ::

Nemčija bo zategnil zakonodajo glede:
- nožev v javnosti
- deportacije
- socialnih prejemkov

https://siol.net/novice/svet/nemska-vla...

Naši bodo, seveda, še kar čakali.

Golobja hunta: izdajalci Slovenskega naroda!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Invictus ::

Brez zveze, pljunek v morju.

Kaj pa bodo naredili s tem, ki so že v Nemčiji?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

FireSnake ::

Pljunili bodo v morje, kot si rekel.
Nekaj deset ljudi manj bo mrtvih.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

bluefish ::

FireSnake je izjavil:

Nazaj na temo:

Tekst iz vira:

Spodnji podatki preračunani na per capita:

Czech Republic: €42.41
Croatia: €31.69
Slovakia: €16.57
Greece: €16.47
Bulgaria: €5.95
Poland: €4.24
Romania: €4.11
Hungary: €3.33
Slovenia: €0.71

Rezultat je več kot porazen. Pomeni, da v Slovenijo ne želi investirat nihče. Ni pa ta rezultat presenetljiv. Zakaj bi kdo investiral v državo, ki nima pravnega varstva, kjer Vlada uzakonja ad hoc davke, ki veljajo retroaktivno, kjer sodišča za nazaj razveljavljajo notarsko overjene pogodbe, kjer se na enostavna dovoljenja čaka mesece, včasih leta, kjer je delovno sodišče podaljšana roka sindikata, kjer so plače z davkom in prispevki obremenjene enako ali višje kot v Skandinaviji, kjer družba mrzi kapital in kapitaliste in kjer še vedno velja kult fizičnega dela.

Takšen rezultat ne more biti presenečenje, ko podjetniki sami navijajo za in aktivno delajo na ohranjanju točno takšnega stanja oz. ga še poslabšujejo. Podjetniki finančno podpirajo stranko Levica, se udejstvujejo v organizacijah tipa Danes je nov dan, cehovska in interesna združenja podjetij pa so ali zlizana z državo, ker so skupek državnih podjetij, ali pa brezjajčna PR udejstvovanja podjetnikov, ki bi radi nek ugled v družbi.

Ne le, da ne bomo nikoli Švica. Ne le, da nikoli ne bomo ujeli Nemčije. Prehitele so nas Poljska, Češka, Slovaška. Države, ki smo se jim svoje čase posmehovali. Če mislite, da je GDP/per capita samo fugazi in da ni tako hudo in da to ne bo vplivalo na vaša življenja, naj vam z absolutno gotovostjo zatrdim, da bomo, če nekaj ne spremenimo, čez 20 let v najboljšem primeru sweatshop Evrope, v najslabšem pa failed state tipa Bosna in Hercegovina.


Vir:
https://www.linkedin.com/posts/vasjaboc...
Koliko so pa te cifre v zahodni Evropi?

xeon ::

Nisem bil ravno privrženec SD-ja, predvsem zaradi njihovih korupcijskih afer in obsežne mreže vpliva, ampak je Han edini, ki se še oglaša glede destruktivnih ukrepov, ki jih želi uvesti Svoboda. Glede na trenutno stanje, če se želimo rešiti te severnokorejske diktature bi golobčki morali odfrčati, da se malo spametujemo in ne volimo več novih amaterčkov. Logar je izginil, tako da od tega nič. Nekako bi bila najbolj idealna koalicija SD s Hanom na čelu, skupaj s SDS-om in NSi-jem. Mogoče je to edina možnost, da se Slovenija reši pred propadom...

lynxslo5 ::

https://nova24tv.si/golob-zopet-nasel-r...

Golob in Tina se spet zabavata. Tokrat na paraolimpijskih igrah.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt

LeQuack ::

lynxslo5 je izjavil:

https://nova24tv.si/golob-zopet-nasel-r...

Golob in Tina se spet zabavata. Tokrat na paraolimpijskih igrah.


Medtem pa bo denar za to dobil iz naših davkov, ki so jih ravnokar povečali enormno.

"Vlada je skladno z napovedmi na dopisni seji potrdila sveženj predlogov davčnih sprememb"
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
Quack !

Buggy ::

Ej samo ideja, predcasne volitve SDS rumeno kamarilo z NSI priveskom postavimo na vlado in cakamo da se cedita med in mleko...oh wait

SD je lobisticno in interesno ista stranka kot SDS...samo pakungo imata drugo.

Nacela, ki jih zagovarjajo so zgolj aduti pri preigravanju za nas/medije in splosne obcstvo...zadaj pa so isti interesi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Buggy ::

zadaj so pac isti interesi, kot so od takih starih strank lahko pricakuje. Imajo eni in drugi v omari kar nekaj okostnjakov in nobeni od teh dveh ni v interesu, da to zvemo. Govna, skratka!

Dimnik ::

Ajde bugi ohladi, nakladaš kot solatko...jebala te juga i tito

Ugi kaj ti mofa delat v glavi ejjjjjj

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dimnik ()

Buggy ::

Ajde bugi ohladi, nakladaš kot solatko...jebala te juga i tito

razni titoti in kucanti ter vsi strici iz ospredja in ozadja so zgleda dolocenim popotlacen strah lastne nesigurnosti...raufnk, delaj na sebi.

Pa hvala za vsebinski in argumentiran doprinos k temi in se nisi targetiral na pisca.

Dimnik ::

Hahahaaa ej bugi, kučana je moja mati ujćkala zato nemoj ti bajke o njem, kamoli o holobčku, skupaj s tabo.... škoda ker taki farbate mlade...

Buggy ::

ej raufnk...nared si uslugo pa pejt spat :))

arnecan1 ::

Asta Vrečko dela. Za naše. https://pozareport.si/post/824747/asta-...

Potem, ko je zaposlila par deset ljudi, vsaj 50-70 našistov in kolesariata na ministrstvo, sedaj niža prag točkovanja za pridobitev statusa samozaposlenih v kulturi, iz 80 točk na 60. Sedaj naj bi bili takšnih oseb 2.144, z novim točkovanjem bi se zvišali za par 100 ali celo par tisoč. Po domače povedano, lahko se podvojijo.

Prav tako naj bi zvišali število štirih kariernih razredov za 4, to je od 36 plačilnega razreda do 40. Pred inflacijo je 36 plačilni razred veljal v javnem sektorju za solidno plačo, to je bil nekako maksimum za zaposlene s srednjo šolo, do tega razreda so prišli večinoma po 50 letu, oz. par let pred upokojitvijo. 40 razred je sedaj nekako primerljiv z 36 pred inflacijo, torej solidna plača, katero si je javni uslužbenec priboril po ca.30 letih dela. Sedaj bodo ti. "umetniki" pri 30-35 letih bolje plačani, kakor referenti za linico po 30 letih dela, katerega nadere vsak nezadovoljni občan.

P.S.: Neto plača za 36 razred je 1.237,42 €, za 40 pa 1.421,21 € brez otrok. Pri tem pa večina samozaposlenih v kulturi služi še na druge načine. https://www.seja.si/33/placni-razredi-n...

Torej bo sedaj raper Zlatan Čordić Zlatko zaslužil več kakor 1.400 € samo iz naslova, da pljuva po Sloveniji. Zraven pa bo še zaslužil na druge načine.

arnecan1 ::

Gregor P ::

xeon je izjavil:

Nisem bil ravno privrženec SD-ja, predvsem zaradi njihovih korupcijskih afer in obsežne mreže vpliva, ampak je Han edini, ki se še oglaša glede destruktivnih ukrepov, ki jih želi uvesti Svoboda. Glede na trenutno stanje, če se želimo rešiti te severnokorejske diktature bi golobčki morali odfrčati, da se malo spametujemo in ne volimo več novih amaterčkov. Logar je izginil, tako da od tega nič. Nekako bi bila najbolj idealna koalicija SD s Hanom na čelu, skupaj s SDS-om in NSi-jem. Mogoče je to edina možnost, da se Slovenija reši pred propadom...
… v bistvu čim se imenuje “Svoboda”, ali “demokratska” ipd. potem točno veš, da je nasprotje tega za kar se razglaša npr. Demokratična republika Kongo, nekdanja Nemška demokratična republika (aka Vzhodna Nemčija), Demokratična ljudska republika Koreja (aka Severna Koreja), ali pa
Die Freiheitlichen (Svobodnjaki) oz. Freiheitliche Partei Österreichs (Avstrijska svobodnjaška stranka), so avstrijski naciji itd.

Ker če živiš v svobodni in demokratični državi, v resnici ne rabiš tega posebej poudarjati v svojem imenu.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

LeQuack ::

Predvsem najbolj produktivni, inovativni, prodorni in podjetni prebivalci podalpske deželice se v mandatu te vlade počutijo kot riba na žaru. Vse, kar se je za posel pokvariti dalo, je ta oblast tudi pokvarila. Vsemu delovnemu ljudstvu, kot ste že lahko prebrali na straneh tega časopisa, je bil z davčnimi in drugimi prijemi znižan standard. Ustavno sodišče je s svojo absolutno prednostno neaktivnostjo pri odločanju tej oblasti trdno držalo štango. In jo še drži.

Ekonomsko-socialni dialog je bil sabotiran. Nič ne de, če so bili javnofinančni učinki tega političnega davljenja državljanov in podjetij največkrat negativni, v agregatnem smislu pa vselej zanemarljivi. Še bolj pa je frapantno, da za naraščajoči javnofinančni jarem na svojem vratu državljani, rezidenti in gospodarstvo dobivamo, če sploh, vse slabše in vse manj učinkovite javne storitve. Kako se nam je to sploh lahko zgodilo in zakaj vse to prostodušno in pohlevno sprejemamo?


https://www.finance.si/dobro-zadavljanj...
Quack !

gort ::

Idiokracija, kaj hočeš.

nekikr ::

Kako se nam je to sploh lahko zgodilo in zakaj vse to prostodušno in pohlevno sprejemamo?

Kot da je to neko hudo vprašanje.

1. Število upokojencev med prebivalci Slovenije se je lani povečalo za več kot 2.300 in 1. januarja letos jih je bilo 529.400. 25% vseh državljanov je upokojencev. Ker je to ogromna skupina se jo pusti na miru, zgolj 29x letno se naredi izredna in redna uskladitev, ker je to močna volilna skupina. No, roko na srce, tudi težko bi tu kaj spremenil. Policajem, ki so hodili pri 48ih v odlično plačano penzijo, danes ne moreš izstaviti računa za to. Ostali odlično plačani kulturniki so pa tudi predobro povezani. Nove generacije pa tako ali tako penzijona ne bodo dočakale, ker hodijo v šole in bodo imele 40 let delovne dobe šele okoli 70ga leta. Večini je to jasno, zato jim je vseeno. Eni se imajo fino, drugim se upravičeno jebe. Ma hremo naprej!

V javnem sektorju je bilo zaposlenih 26,5 % delovno aktivnih oseb (približno 247.600).
Se pravi vsak četrti je zaposlen v javnem sektorju?! Noro, katastrofa. Ne, ni tako. Imamo še 1001 zavod in paradržavno firmo, ki je tudi prisesana na državne jasli. Tudi vsi ti radiologi, ki zdaj množično zapuščajo bolnišnice, jih v resnici ne zapuščajo. Samo preko svoje firme izstavijo račun, ker je lahko 10x višji kot je bil prej, saj nihče tega ne gleda. Še znanka, računovodkinja, je bila zaposlena na enem javnem servisu, pa je bila plača problem. Nič lažjega. So se zmenili, da preko svoje firme dela in izstavi račun, ki je 5x večji. Takih primerov je ogrooooomno. Podatek bom potegnil iz riti, ampak predvidevam, da je ta številka še vsaj 2x višja, če bi upošteval vse, ki so tako ali drugače neločljivo povezani z javnim sektorjem. Ma hremo naprej!

3. Če imamo kakšne 60-70% populacije, ki jim je stanje všeč (jamrajo že, ampak jim je vseeno všeč - izgoreli, izmučeni in premalo plačani profesorji opravljajo svoje profesure do 80 leta in dlje, koliko je pa takih šoferjev, zidarjev, vodovodarjev?), potem bi spremenil kaj točno? Če ima večina družin vsaj enega starša, babico ali brata tako ali drugače povezanega z javnim sektorjem, komu je v interesu, da se kaj drastično spremeni? Še posebej, če vemo, da reforme vedno brez izjeme pomenijo, da gremo na slabše. Kar poglejmo si najnovejšo Holobovo davčno reformo. Nekaj višji davki, to je pa vse.

Najbolj produktivni in inovativni naj naredijo še drugi del svojega dela. Optimizacija plačevanja davkov ali konkreten legalen izogib. Naj gredo v svet kot vsi športniki in tam plačujejo davke, če so res tako produktivni. Ostali bodo pa za sodržavljana naredili največ, če mu ne izstavijo računa. Vem, kako se sliši. Ampak če nekdo prihrani 22% pri parih računih letno, bo na boljšem za več kot bi mu priborilo 5 zadnjih levih vlad. Poznalo se pa tako ali tako ne bo nikjer. Kot da ima zares kakšno vezo ali izdamo japonske obveznice za 300 ali pa 500 milijonov, to je samo številka nekje v računalniku. Ljudje bodo imeli pa zaradi 100€ več v žepu - 100€ več v žepu.

111111111111 ::

Buggy je izjavil:

Ej samo ideja, predcasne volitve SDS rumeno kamarilo z NSI priveskom postavimo na vlado in cakamo da se cedita med in mleko...oh wait


Vsakakor bolje od trenutne vlade.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

xeon ::

111111111111 je izjavil:

Buggy je izjavil:

Ej samo ideja, predcasne volitve SDS rumeno kamarilo z NSI priveskom postavimo na vlado in cakamo da se cedita med in mleko...oh wait


Vsakakor bolje od trenutne vlade.


skupaj z SDjem je win win. SDS ima izkušnje in znanje, ne znajo komunicirat. zato bi potrebovali v koaliciji stranko, ki je splošno bolj priljubljena.

Utk ::

https://www.24ur.com/novice/tujina/spet...

Od tu Hrvaški visoke plače na nizek bdp. Ogromno infrastrukture iz Jugoslavije, ki se jim pred očmi razpada. Pred tremi tedni 3 mrtvi, zdaj zalito nadstropje polno avtov. Kdo bo to plačal.
Avtoceste imajo relativno nove, vzdržujejo jih ne. Zagreb - Karlovac je malo bolje od makadama.
Ja, če imajo novo bolnišnico je seveda nova in sodobna, kakšna je pa tam kjer je stara...

c3p0 ::

Jim niso AC zgradili Američani in jih oni imajo prek še kar nekaj let?

Utk ::

To je en majhen del, kmalu jih bojo dobili nazaj, ampak ja, v kakšnem stanju...oni so naredili, da zdržijo tolk kot morajo, potem pa kabum.

FireSnake ::

Gregor P je izjavil:


Ker če živiš v svobodni in demokratični državi, v resnici ne rabiš tega posebej poudarjati v svojem imenu.


Razen, če ne. Kar je pri naših ekstremistih na oblasti slučaj.

-----------
https://siol.net/novice/slovenija/ursul...

kaj pa bo kuštravi N5H1 pokazal Von Der Fajzerjevi? Če ni naredil nič!
Ob srečanju na terenu upam, da ji domačini to tudi povedo.

c3p0 je izjavil:

Jim niso AC zgradili Američani in jih oni imajo prek še kar nekaj let?


Ja.
V zameno 25 let pobirajo cestnine. Ampak: 25 let ob ne-vlaganju zadeva ne bo zdržala.

111111111111 je izjavil:

Buggy je izjavil:

Ej samo ideja, predcasne volitve SDS rumeno kamarilo z NSI priveskom postavimo na vlado in cakamo da se cedita med in mleko...oh wait


Vsakakor bolje od trenutne vlade.


Z naskokom bolje!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

Kanban ::

c3p0 je izjavil:

Jim niso AC zgradili Američani in jih oni imajo prek še kar nekaj let?

Ni tako enostavno. Veliko večino so gradili "sami", kar nekaj let kasneje pa podelili 30-letno koncesijo najboljšemu ponudniku.

Tudi ne vem kje vidite te katastrofalne avtoceste, je pa res, da večinoma se vozim do Splita in vsake toliko do Zagreba, kjer so res malo bolj uboge, ampak tudi že precej starejše. Ne vem kako je naprej od Zagreba.

Utk ::

Do Splita realno praktično ni prometa, sploh pa ne tovornjakov, pa tudi relativno novo je vse skupaj. Ampak leta bojo naredila svoje in tistih 300 km ne bo vzdrževal nihče na koncesijo, to je enkrat ena, ker enostavno ni matematike, ni je bilo, ni je, niti je ne bo. Ta 2 meseca nekega prometa ne moreta držat tistega pokonci. Koncesionarji imajo pogodbo, da če ni tolk pa tolk prometa, mora država subvencionirat, doplačat, kot da je promet bil. In velikokrat mora doplačat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Kanban ::

Komu doplačujejo, če pa je upravitelj točno te avtoceste kar Hrvaška sama (HAC)? Ogromen del Hrvaških avtocest upravlja HAC, samo manjši del je od tretjih koncesionarjev (istrski Y in Zagreb-Macelj).

Utk ::

In? HAC se s cestninami ne pokrije. Imajo še trošarino na gorivo, ki gre tudi za avtoceste, itd., in gre HAC-u preko države.
Ni ravno vseeno ali avtoceste pokrijejo samo s cestninami ali mora država dolagat, tudi če je vse skupaj državno. Če se bi samo s cestninami, bi to velik del plačali tujci, tako morajo pa še dodatno vsi državljani, tudi tisti, ki avtocest ne uporabljajo, ker so, ironično, previsoke cestnine.
Tako da premislite kolk so vinjete res nepoštene, DARS se vsaj pokrije in še vsako leto kaj prispeva v proračun.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Kanban ::

In? To, kar ste pisali, da bodo koncesionarji pustili ceste zgniti je neumnost, ker koncesionar nima pod upravljanjem cest, katere mislite, da ima. Prav tako ima HAC precej lep plus, tudi če odšteješ trošarine so še vedno v plusu. Hrvati trenutno aktivno gradijo precej konkretne dele avtocest, tako da je posledično trenutno stroškov precej več kot pri nas, kjer že 20 let samo flikamo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kanban ()

Utk ::

Zakaj pa misliš, da bo HAC vzdrževal (dobro)? Ali ne bo ali bo pa morala država še veliko dodajat zraven, druge variante ni.

Kanban ::

A niso američani krivi ker majo koncesije in nič ne vlagajo?

In česa pri "trenutno vlagajo ogromno v izgradnjo nove avtocestne infrastrukture" ne razumeš? Logično je, da ko vlagaš v rast imaš nižje dobičke (ali minus) in kompenziraš z posojili in dokapitalizacijami. S ciljem višjega ROI v prihodnosti. Kakšen plus misliš, da je imel naš DARS ko se je gradilo 50km+ odseke avtocest?

Utk ::

A niso američani krivi ker majo koncesije in nič ne vlagajo?

Tudi HAC ima "koncesijo". Ni tu velike razlike.

Logično je, da ko vlagaš v rast imaš nižje dobičke (ali minus) in kompenziraš z posojili in dokapitalizacijami.

Hrvati imajo skoraj 2x več avtocest in prihodke od cestnin tu nekje kot DARS. Z novimi avtocestami bo to samo še slabše, ker bojo verjetno še slabše monetizirane. Če bi bile bolje, bi te odseke gradili že prej. Če misliš da se ta razlika ne bo nikjer nikoli poznala, se pač zelo verjetno motiš.

Kanban ::

HAC ima ravno toliko koncesijo, kot jo ima DARS.

Čudno, da smo tudi mi rabili 30+ let, da smo naredili avtoceste, če pa je tako dober biznis. Mar bi vse naredili v 5 letih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kanban ()

FireSnake ::

Hrvati in njihove avtoceste niso za v to temo!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Utk ::

Dober biznis je če imaš denar za zgradit, potem ti pa še promet naraste za 2x glede na to kar si računal, kot je v Sloveniji.
Na Hrvaškem ni bil nikoli dober biznis niti ne bo, ker je razpotegnjena, prometa izven sezone malo, prebivalcev ob avtocesti v Dalmacijo tudi prekleto malo. Avtocesta pa seveda mora bit tudi do Dubrovnika. Zato se bo vedno subvencionirala, na tak ali drugačen način.

Kanban ::

FireSnake je izjavil:

Hrvati in njihove avtoceste niso za v to temo!

Utk ne more brez Hrvatov, tako kot Levica ne brez Janšata :)

Utk ::

Nisem jaz začel. Velikokrat so začeli s primerjavo kako so dol super plače na nizek bdp, jaz samo dam kak primer kjer se pozna ta razlika. Če se veliko zapravlja za brez veze, kar visoke plače v JS so, potem za nekje drugje zmanjka.

Kanban ::

Na zadnjih dveh straneh so Hrvati omenjeni samo 2x - enkrat v kontekstu davka na nepremičnine (relevantno za to temo) in enkrat v kontekstu padajočih ramp in nekega najstarejšega avtocestnega odseka v Jugoslaviji. Potem pa dobrih 10 strani nič.

To da brezglavo zapravljanje za JS pomeni, da drugje zmanjka se pa strinjam. (Tudi) mi smo odličen primer, saj je treba stiskat gospodarstvo in delavce, da se napraska za JS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kanban ()

Utk ::

Ok, ne bom več.

Pa sej bi lahko tudi Goloba kurcali v tej temi, ampak mrtvega konja se ne brca...

CiClon ::

Jaz bi za eno solidno kvoto stavil lep znesek, da bo ta mrtvi konj predsednik vlade tudi po naslednjih volitvah :)

Utk ::

Za to ne obstaja niti teoretična šansa. Če nisi opazil, ga imajo poln ku**c tudi v Levici in SD-ju, ker jim je čisto jasno, da vse vleče navzdol.
Sigurno bojo našli drugega, morajo, nimajo izbire.
Ne bo ga pokopal Janša, to je res, ampak "njegovi".

Golob pač ni Janković, Kučan, ali ne vem kdo, da bi bil nenadomestljiv. Je samo neka fasada, pa še to bolj slaba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Wrop ::

Bodo depolitizirani psi čuvaji poskrbeli, da se bo Golobu kakšna kost zataknila v ustih. Pardon, mislil sem korenček. :))

Malidelničar ::

Na finančni vidik vsi kar pozabljate?

Lahovnik je nekaj pisal da pred COVID-om je bila višina proračuna 10 milijard. Za časa pandemije so šli na malo manj kot 14 milijard zaradi takratnega totalnega zastoja. Ampak zdaj ko pandemije ni več, polna zaposlitev, gospodarstvo je od 2022 res zalaufalo totalno na polno, ampak izdatki rastejo in bodo lahko naslednje proračunsko leto že 17 milijard. Samo poplave tu ne morejo biti faktor.

Ne vem, jaz tu ne vidim lepega zaključka te zgodbe, da bo slovensko gospodarstvo preprosto preneslo vse to brez posledic. Hipotetično če naraščajo izdatki še kar naprej gor čez 17 milijard, na 18, 19. Na mednarodnih finančnih trgih in glede bonitete države to ne bo šlo skozi.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

StarMafijec ::

Malidelničar je izjavil:

Ne vem, jaz tu ne vidim lepega zaključka te zgodbe, da bo slovensko gospodarstvo preprosto preneslo vse to brez posledic. Hipotetično če naraščajo izdatki še kar naprej gor čez 17 milijard, na 18, 19. Na mednarodnih finančnih trgih in glede bonitete države to ne bo šlo skozi.

Hvala za ta opozorila. Ampak koga to briga? Najbrž elite, ta podatek njih celo veseli, ker nekaj teh milijard bo šlo k njim v njihove žepe. Ljudje pa itak ne obkrožijo stranke glede na to, katera je sposobnejša za ekonomsko upravljanje države. Prej glede na to, kake neumnosti kdo trola na Twitter-ju, pardon, X-u.

Če bo pa plebs občutil neprijetne posledice, bodo pa krive ZDA, vojna v Ukrajini, neoliberalizem, skrajna desnica ali pa komunisti.

FireSnake ::

FireSnake je izjavil:


https://siol.net/novice/slovenija/ursul...

kaj pa bo kuštravi N5H1 pokazal Von Der Fajzerjevi? Če ni naredil nič!
Ob srečanju na terenu upam, da ji domačini to tudi povedo.



Da sam sebi odgovorim:
https://siol.net/novice/slovenija/ursul...
poleg gobcanja v prazno se ni zgodilo nič.


Fajzerjeva si je pogledal razstavo in obiskala osnovno šolarčke.
Kako prisrčno!

Čudno, da ji N5H1 ni pokazal nove hiše, ki je edina bila zgrajena. A ne z njegovo pomočjo (no, ta pajac tako ali tako ne bi dal nič) ampak so jo zgradili donatorji.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Wrop ::

Ne samo, da niso nič naredili, še pokasirali so 70.000 € za parcelo.

FireSnake ::

Wrop je izjavil:

Ne samo, da niso nič naredili, še pokasirali so 70.000 EUR za parcelo.


Hvala, lepo si me dopolnil.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

««
19 / 37
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predsednica Nataša Pirc Musar [OFFICIAL] (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59674503 (3337) CiClon

Vlada 2022-? aka. "Ali Golob kompenzira?" 2.0 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24215481 (5459) bluefish
»

Slaba gospodarska rast. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
47655224 (27622) aviator

Več podobnih tem