Forum » Loža » Ste kdaj šli delat v firmo, kjer ste ponudbo za zaposlitev sprva zavrnili?
Ste kdaj šli delat v firmo, kjer ste ponudbo za zaposlitev sprva zavrnili?
MIHAc27 ::
Jaz nisem še imel takega primera, temveč malce drugačnega.
Delal sem v firmi A, za določen čas. Po 2 letih mi niso mogli več podaljšat, za nedoločen čas me pa niso mogli/hotli vzet. No 1 mesec iščem in tudi najdem novo službo v firmi B.
Nakar se v A spomnijo, da bi me pa vseeno obdržali in mi ponudijo pogodbo za nedoločen čas. Delo je bilo ok, plača tudi... tko da bolj kot skok v neznano sem se potem odločil ostati v A. V B sem sporočil, in so bili kar razočarani. Verjetno so že razpise zaključili in vsem sporočili, da niso sprejeti. Kaj češ...se zgodi.
V A sem potem delal še 3 leta. Potem je prišla kriza in so odpuščali...seveda ker sem bil med zadnjimi zaposlen sem bil med prvimi za odstrel. Se še sedaj, ko sem že dolgo v podjetju C, sprašujem, kaj bi bilo, če bi šel v B.
Delal sem v firmi A, za določen čas. Po 2 letih mi niso mogli več podaljšat, za nedoločen čas me pa niso mogli/hotli vzet. No 1 mesec iščem in tudi najdem novo službo v firmi B.
Nakar se v A spomnijo, da bi me pa vseeno obdržali in mi ponudijo pogodbo za nedoločen čas. Delo je bilo ok, plača tudi... tko da bolj kot skok v neznano sem se potem odločil ostati v A. V B sem sporočil, in so bili kar razočarani. Verjetno so že razpise zaključili in vsem sporočili, da niso sprejeti. Kaj češ...se zgodi.
V A sem potem delal še 3 leta. Potem je prišla kriza in so odpuščali...seveda ker sem bil med zadnjimi zaposlen sem bil med prvimi za odstrel. Se še sedaj, ko sem že dolgo v podjetju C, sprašujem, kaj bi bilo, če bi šel v B.
FireSnake ::
Ne še, me pa dnevno gnjavi, naj to uredim.
Ampak saj veste, "svakog gosta ima jednom dosta".
Ni apetitlih, da se gledaš noč in dan, malo mora biti tudi pavze vmes.
Da bi pa samo na spisku za plačo bila, je pa vseeno malo prehudo.
Bo držalo!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
miha98 ::
Jaz se spomnim da ja na eni moji firmi ene par folka odšlo in prišlo po nekaj časa nazaj (eni 3je od 20+ ki so odšli v roku 2 let kar sem bil tam...) ampak večina jih je odšla zaradi želje po drugačnem delu in bolj zanimivih projektih ne zaradi kregarije itd...
No vse so vzeli nazaj
Sam osebno nikoli ne bi šel na prejšnjo firmo nazaj, razen če bi me finančno stimulirali... večinoma sem odšel iz večine firm ravno zaradi financ.
Jaz pa ne . Odšel iz podjetij zaradi slabih odnosov, vtikanja nosu kjer ni prostora za to, ko enkrat končam z podjetjem je konec za mene. To podjetje več ne obstaja za mene...
PersonaRuda je izjavil:
Ti si se tudi na slepo odločil, da boš raje novi zaupal in jo leto uvajal, kljub temu, da ti gre lahko na koncu leta na porodniško...
Nič se ni na slepo odločal. Njegova je pustila šiht kot učiteljica in se zaposlila v družinskem podjetju.
Zakaj hudiča pa bi kdo to naredil? 2 meseca dopusta poleti... to ni primerljivo z ničemer... kaj ni mogla več delat z našo mladino ... hehe
Kar se tiče plač rastejo na štajerskem v okolici mb-ja. Meni so dvignili plačo za 200 bruto... ta teden hihi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miha98 ()
˙janezvalva ::
Ste kdaj šli delat v firmo, kjer ste ponudbo za zaposlitev sprva zavrnili?
Ne. Ampak, do zdaj, v vsako firmo katero sem prišel, mi je bilo čez nekaj časa žal. Brez izjeme.