» »

placevanje s PayPalom

placevanje s PayPalom

tonkka ::

Hi boyz!
Ali ima morda kdo izkusnje s placevanjem preko PayPala oz. se bolje ali obstaja v Slo kak posrednik ki se s tem ukvarja?
lep pozdrav od novega clana,
Tonkka@email.si

Kostko ::

res ne vidim razloga da za to odpreš 3 teme... :\

placevanje s PayPalom
placevanje s Pay Palom
kupovanje s Paypalom

mislm a ni zadost ena ?!?
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kostko ()

tonkka ::

ssssorry:O, ma ce mi imajo za nakazat 10.000$ iz tujine....:D :D :D

[SkA] ::

A se ti ne zdi, če že res gre za toliko denarja, da bi blo mogoče boljše kar na kakšno banko slovensko poklicat pa se pozanimat?

tonkka ::

davki,davki,davki...pa da me drzava pita otkud meni pare8-O

madmitch ::

Pa dajte ga srat z davki. Opravljanje storitve v tujini za tujo stranko je izvoz. Dajte se raje pozanimat, če ne dobiš še kakšne izvozne stimulacije. Zakaj obstajajo računovodje. Malo se je treba pozanimat.

Za deset jurjev te ne bo nihče lovil in preganjal.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Fury ::

za 10000 DOLARJEV bojo mastno zaracunal :) sploh k je tip zihr drogo prodaju unim :\ :)

paypal in slovenia = NE GRE kokr sem jest probavu... pa bratranc tut ni mogu placat ene graficne kuplene prek ebaya s paypalom.. je mogu na banko pa moneyorder al kva je ze

[SkA] ::

Poglej, če sprašuješ za nakazilo, potem to zame pomeni da želiš denar prejeti na svoj osebni račun. Kar pomeni, da za prenos obstaja neka knjižba. Razen če to pomeni, da se boš usedel v avto in odpeljal v avstrijo/italijo/wherever, kjer ti bo Paypal posrednik izročil gotovino? Potem bo zadeva knjižena v tujini, zate irelavantno.
Če pa bo denar nakazan direktno v slovensko banko, bo tam obstajala knjižba.

In pa, niče te ne bo obdavčil, če vprašaš kako je s tem. Kaj misliš da se bodo na banki potem spravili na telefon davčnemu uradi te prijavit?
Skratka..kliči na banko zato da dobiš konkretne in verodostojne informacije o možnosti prenosa denarja, o prijavi plačila itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Vice ::

A preko Bank Austria ki ima pri nas sedež to ne gre?

madmitch ::

BA/CA je v sloveniji registrirana kot slovenska pravna oseba in deluje pod slovenskimi zakoni in davčnimi regulativami. To pomeni, da je enaka kot vse ostale banke. Če tako gledaš, je tudi NLB tuja banka, saj so njeni lastniki v veliki meri tujci.

Do 20k€ nobena banka ne prijavlja nikomur. Drugo je dohodnina. Namesto, da sprašuješ tukaj, povprašaj kakšnega računovodjo, ki se vsaj malo spozna na izvoz intelektualne lastnine, ki se enači z izvozom blaga, za kar, kakor se meni zdi, opravičen plačila advkov in dohodnine. Za deset jurjev se boš menda ja malo portudil in vprašal tistega, ki se na to spozna. Če je temu tako, kot se meni zdi, lahko dobiš nakazilo na svoj račun in vse bo OK.

Če bi PayPal deloval pri nas, bi ravno tako podlegal slovenskim davčnim zakonom, torej ne bi bil nič na boljšem.

Morda bi bila dobra rešitev, če bi ti ta osebek poslal Travels čeke po 100$ in jih počasi unovčiš pri različnih bankah.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

Hypno ::

Imel sem account na PayPal-u. Kmalu sem ostal brez njega, ker so rekli, da naše države ne podpirajo in je blo sam *locked* naenkrat. Pa morš poslat po faxu fotokopije dokumentov osebnih, pa izpiske neke, skratka bedarije. PayPal IMO preveč komplicirajo. Ne vem v čem jim je problem a je moj MasterCard izdan v Sloveniji al pa v Avstriji. :\
Great are mysteries of the mind ...

sloncek ::

Če je znesek, ki ga dobis na svoj tekoci racun visji od 500000 SIT, bo banka dolžna prijaviti naprej to nevem katerim osebam. Kar pomeni da bo dolzan placati davek. Ce pa dobi nakazilo nekajkrat po recimo 400000 SIT se banka ne bo trudila. A vseeno se pozanimaj pri banki, če je res tak limit...

Lp, sloncek


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vabljeni na 1. Slo-tech pesniški slem

Oddelek: Novice / Obvestila
162161 (2161) DoloresJane
»

Kateri dvd-rom kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
6749 (659) the_unborn

Več podobnih tem