» »

Illustrator kako shraniti le objekt

Illustrator kako shraniti le objekt

Laki_ laik ::

Imam vprašanje glede shranjevanja izisanih objektov. Nikakor mi ne uspe da bi mi shranilo le izrisan objekt brez ostalih zadev. izrisal sem (je še nedokončano) nalepko za kaseto (ker mi je nečak popisal nalepko na kaseti) in sem poskušal shranit oziroma naredit export te nalepke in mi jo izvozi/exporta tudi z onima odrezanima zgornjima robovoma in sredinsko luknjo. Za boljše razumevanje prilagam slike.Prva slika je iz illustratorja druga pa exportana risba/nalepka. Kje ga biksam da mi ne izvozi le nalepke ampak mi naredi še one trikotne robove ter belo sredinsko luknjo? Ali pa se ne da izvozit le gole risbe?
Hvala
Lp

illustrator: https://ibb.co/zJSBGbZ
ekexportana slika: https://ibb.co/vsBtqFv

HolyFuck1 ::

Shranjuješ v format jpeg/jpg, ki ne podpira transparentnosti. Izvozi kot .png

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: HolyFuck1 ()

shemish ::

Raje exportiraj kot PDF da ohraniš vektorsko grafiko in kvaliteto. Bitmap je pač kompresiran in, če že imaš vektorski original ga tudi uporabi.

harvey ::

Če boš to želel natisniti in potem ricati potrebuješ v novem layerju še izrez (outline mora biti over print) ter dodati dodatek, ker imaš tiskovino v živ rob. Dodatka za rezalnik je dovolj 2mm. Ne vem, kaj si boš pomagal z izvozom v jpg, png. Potrebuješ datoteko za tisk z izrezom - navadno pdf, če boš pa ročno rezal, imaš pa lahko tako kot si si zamislil, samo to ne bo to - okroglino bos težko natančno izrezal.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Laki_ laik ::

HolyFuck1 je izjavil:

Shranjuješ v format jpeg/jpg, ki ne podpira transparentnosti. Izvozi kot .png

Hvala za nasvet

shemish je izjavil:

Raje exportiraj kot PDF da ohraniš vektorsko grafiko in kvaliteto. Bitmap je pač kompresiran in, če že imaš vektorski original ga tudi uporabi.

Ja saj bom exportal v pdf. Ta export v slikovno datoteko je mišljen le kot neke vvrste predogled.

harvey je izjavil:

Če boš to želel natisniti in potem ricati potrebuješ v novem layerju še izrez (outline mora biti over print) ter dodati dodatek, ker imaš tiskovino v živ rob. Dodatka za rezalnik je dovolj 2mm. Ne vem, kaj si boš pomagal z izvozom v jpg, png. Potrebuješ datoteko za tisk z izrezom - navadno pdf, če boš pa ročno rezal, imaš pa lahko tako kot si si zamislil, samo to ne bo to - okroglino bos težko natančno izrezal.

Ja bi naredil tako ker pa bom tiskal in izrezoval doma je ok tako kot je.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

enostavna alternativa Photoshopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
322406 (926) Zimonem
»

Izobraževanja InDesign

Oddelek: Programska oprema
111386 (1187) opeter