» »

Nabavil novo ohisje ATX300, kaj je narobe? Delajo sam lucke. Hm, za smrekco bo ok.

Nabavil novo ohisje ATX300, kaj je narobe? Delajo sam lucke. Hm, za smrekco bo ok.

harp ::

Ojla!

Opis problema:

Racunalnik ni niti malo mignil, ko sem pritisnil stikalo.
Je fuc stikalo? nevermind.
Izvedel sem, da je napajalnik Fuc.
Ohisje je bilo ATX 2xx ( 2 pa se neki )
Nabavu sm novo ohisje ATX 300.

Odmontiram vse dol z osnovne plosce.

( nekaj socnih dejstev: krizni izvijac, ki ga uporabljam, je malenkost namagneten.
nekaj vijakov je padlo na plato.
ENkrat mi je izvijac zdrsnil in ne glih nezno vsekal nekam po plati, upam da samo po
ohisju od enga crnega mnogonozca z vec kovinskimi nogicami, blizu zadnjega dela pc-ja.

V novo ohisje sem namestil kovinske vijacne podloske, ki sluzijo da plata lepo lezi na njih,
na ustreznih mestih, obstaja moznost, da je kak PREVEC tam spodaj,
ALi je mozno, da je plata v kratkem sliku z ohisjem, preko teh vijakov?
Ali bi na vseh vijakih morala bit izolacija vmes ( neka skoraj kot papir tanka roza podloska iz umetne mase,
glede na to, da itak prek vijaka lahko pride do kratkega stika, z ali brez podlozk?

Dobro, na kratko, zvezem vse skupaj, kot je blo zvezan v stari masini.
Lucke itd. (s plate skoraj vse, plato vun, cdr in cd in disk itd vun...)

Odkrijem celo napajalni kabel za plato. prklopim.

Skratka zmecem vse skupaj, prosim Boga, naj zadevo uredi,
in od stanja, ko prej niso gorele niti lucke (rddeca in zelena na stari skatli)
zdej dobim stanje, ko gorita obe, ( na novi skatli) ( Za pod smrekco bo).
ekran pa ne dobi nicesar, nic , kar bi mu dalo vedet, naj se malo zmiga in pokaze
sliko.

Ne slisim disketnika se prebuditi,
ne vidim luck na Cd-ju in Cd-pekacu,
ma ne da sem slep, ampak ne svetijo,
in rdeca lucka za disk gori neprenehoma.

Ventilatorji: Napajalnik dela, na procesorju tut, dosti tisje kot na mojem doma, pa vendar,
cutim manjsi dih.

ekola:

VPrasanje je, a je sla mama plata rakom zvizgat,
ali je sla sam graficna plata rakom zvizgat ? in kako naj to preverim?
Graficna je na rjavem vodilu, to je na unem, zraven tistih belih, na katere prklopis modem in ostale kartice, se sam ne vem, za kaj vse so not.
ne vem k, kak se rece taki graficni...
( A je lahk problem tut v napacno pozicioniranih dodatnih napravah? ( modem , zvok,
graficna, mrezna? ) Se lahko med seboj tako tepejo, da masina sploh ne pokaze nic?

Bdw, elektrika Je priklopljena, z njo in tezav.

Ali je bila fuc ( mama plata ali graficna ali ...) ze takrat, v stari masini, ko je bil napajalnik fuc?
al je ratala fuc med prenosom v novo ohisje, ( staticna el, magnetna polja, padci vijakov),

BDW, KAKO naj se clovek zasciti pred tem, da bi plato prijel na napacnih mestih?
Kaksne rokavice, al da se za radiator privezem s prevodnikom? da stojim v lavorju vode? ;-)

KOlega mi je predlagal, naj preverim RAM.
Opazil sem 3. odstranil 3, prestavil prvega na drugi slot in probal zagnat. Nic novega.

Ali je definitivno fuc plata, ali graficna, in kako lahk to probam brez vecjih posledic za
drug racunalnik, kjer bi to sprobaval?

Frend mi je predlagal tudi, naj vsako napravo ( disketno enoto, cd itd probam brez
povezave s plato, sam tolk, da probalm, ce delajo,

SKlepam, da gledel na to, da na ekranu nic ni, ne glede na to, ali disk je prklopljen ali ne,
so moznosti 2.
Pogreb za maticno plato ali pa graficno plato.
( Kater venc naj kupim ?)

vsi nasveti na:
harp@email.si
lp.

ali3n ::

za začetek preberi članek: sestavljanje računala

si prepričan da si vse prav zvezal (še posebej tiste 2-žilne kable za vklop...); tiste podložke pod šraufi niso nujne... ni pa nobene škode če so.
Malo je verjetno, da si kaj skuril med sestavljanjem; ne nosi sintetike in volne (tkanine nagnjene k statični elektriki); ostalo piše v članku.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

harp ::

Hvala za odgovor.
Zelo dobro napisana navodila za sestavljanje masine!

Hm, skrbi me, da sem res skuril plato, ali pa da je preko
kovinskih distancnikov na nek nacin v kratkem stiku.

Izvijac je bil namagneten le toliko, da je komajda lakho nesel
kak srauf, ali pa sem lahko z njim reseval tiste padle vijake
dol s plate, ker nisem mogel s prsti bliz.

razmisljam, da bi odstranil vse dol, pa ornk dodal tiste podloske iz umetne mase,
in se 1x probal, sam sem mal len za sraufanje, pa bo menda treba.

Ce bo ratal, ok, cce ne pa,... bom najdu resitev.
Mogoce novo plato, graficno al pa mamaplato....
sej niti ne vem, kaj ne laufa.

Zdi se mi, da sem na tvojih fotkah odkril en problemcek, ki sem ga imel.
Verjetn oje, da nisem povezal DISKETNIKA ( elektrike).

Ali je to lahko ustavilo cel sistem?
Bom povezal to, pa uredil distancnike, prav tako bom povezal diske in cd-je,
kot si omenil...

Hvala se 1x.
kaka ideja? 051410506
harp@email.si

ali3n ::

še enkrat vse podri in nazaj sestavi; glede namagnetene glave izvijača se ne sekiraj; delaj počasi in pozorno (npr. ni vseeno kako obrneš tiste žice za reset, HDD led, power led...); poglej še v knjigco od matične plošče.

Skuril pomojem nisi nič, ker tko hitro pa spet ne grejo komponente... lepo počas sestavi, glej da se vse dobro "usede", ne delaj s silo (vse je narejeno tako, da more pasat "na klik").

PS: pomoči po telefonu in e-mailu zaenkrat ne ponujamo, ker bi forum zgubil pomen.:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

Highlag ::

Harp Glede distančnikov nič bat. Na plati so vsi distančniki povezani na maso (0V)

Raje poglej, da nisi pozabil odviti kakega distančnika, za katerega matična plošča nima pritrdilnega mesta. To se je men :8) enkrat zgodil. In nikakor nisem mogel ugotoviti kaj je narobe. Pol ko sem plačal 3K site serviserju in mi je povedal kaj je blo mi je kr mal vroče ratal :D :D . No mašinca še vedno dela :D Pa zdej bolj na te stvari pazim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535775 (4711) svetetko
»

Sestavljen računalnik - ni slike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12325881 (24205) mihibo5
»

Kaj sem naredil? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
955513 (4229) Timmah
»

Zadnji prizor...Chieftec

Oddelek: Strojna oprema
212104 (1327) segi

Več podobnih tem