» »

Stavka zdravnikov 2024

Stavka zdravnikov 2024

««
75 / 118
»»

111111111111 ::

solatko je izjavil:

Jure14 - Pomembno je, da se izsiljevalcem ne da nič in se naredi reforma zdravstvenega sistema, ki bo prinesla boljši izpolen, kot vsakih 6 mesecev pristajat na pogoje izsiljevalcev. Za paciente se pa v prvi vrsti jebe zdravnikom, če ne morejo invalidom opravit pregleda za podaljšanje vozniške.

Magic1 - Včasih so bili zdravniki splošne medicine, potem pa je postalo moderno in finančno ugodno, nareedit neko specializacijo. Pokazalo se je, da grejo potem zdravniki iz primarija in ne pride dovolj novih, zato so se spomnili specializacijo družinske medicine in so zdravnike obdržal, niso pa hoteli kaj več plačevat, saj je bilo znanje splošne medicine dovolj za uspešno delo v družinskih - splošnih ambulantah, tudi za delo na urgenci, poleg pa so bili še travmatologi in to je to.
Lahko bi specializacijo ukinili in bi v družinski ambulanti delal vsak zdravnik z opravljeno MF in to bi lahko opravljal tudi vsak specialist, katerega koli področja. To je ravno tako, kot bi za vodjo trgovine zahtevali končano EF in ne samo delovodsko šolo.

Evo soaltko je rešil celo zadevo v 2 odstavkih. Človek nima pojma kaj dohtar sploh dela, se tuakj ven meče je je pri svojih 70 letih obiskal že ene par ambulant TOČNO ve kaj vse je narobe s sistemom.

investorius je izjavil:

Če se mene praša, je na družinski brezveze imeti sploh kakega zdravnika. Je čisto dovolj medicinska sestra in nek administrator, ki malo pogoogla če jima kaj ni jasno. Tisti, ki so šibki itak vse pošiljajo naprej ali celo na urgenco in potem imamo samo še več težav v sistemu. Saj te nepomembnosti, se dobro zavedajo že študenti. Še na kirurgiji imajo konkurenco robotov, kako ne bi imeli na družinski. Ta veja je gotova v nekaj letih in niti ni čudno, da 300k ljudi brez osebnega zdravnika mirno živi lajf dalje tako kot prej.

Aha, smo videli ta miren lajf v Ljubljani. :D

TAko, pogooglajte, lahko kar doma, ali pa vpišite simptome v CHATGTP pa ste uspešno rešili Slovensko zdravstvo.

Sploh ne morem verjet, da bi to naj bil tehniški forum, debatiram pa z nekimi bebčki.

solatko je izjavil:

investorius - Pretiravat ravno ni treba, saj bi bilo potem bolje zaposlit ciganske šlogarce. Res pa ni potrebe po kakšni hudi, 3 letni specializaciji, samo zato, da se lahko izplača višje plače. Enostavno se družinsko medicino oceni malo bolje, saj naj bi se plačevalo delo in ne formalno izobrazbo. Splošni zdravnik (dokončana MF in strokovni izpit) bi bilo čisto dovolj in seveda primerno plačo zaradi obremenitev. Danes pa pač birokrati iz vsake stvari delajo znanost. Če to ni dovolj, se je potrebno vprašati o kvaliteti študijskih programov MF, če petletno šolanje ni dovolj za splošnega zdravnika z malo večjo sposobnostjo diagnostike, tudi za diagnostiko na strojnem področju ali elektroniki ne rabiš ravno dr. strojništva ali dr. elektronike.

Se strinjam, najbolje da specialist dermatologije, čez vikend pregleduje paciente, GOTOVO nekaj malega ve o vsem in bo KVALITETNO opravil nalogo. Saj je vendar specialist.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

LeQuack - In prevzame te veselje, ko dobiš diagnozo kroničen bolezni in te nobena zavarovalnica noče zavarovat ali pa je premija tako visoka, da je ne zmoreš, podobno kot zavarovanje kmetijskih pridelkov tam, kjer redno nabija toče ali poplave in zavarovanje nepremičnin. Le želi si take rešitve.

111111111111 - Predvsem je jasno to, da si nihče, razen državljanov - uporabnikov ne želi resne reforme in postavitev sistema podobnega Avstrijcem, saj se krapi sedaj v takem sistemu, kot je sedaj, lepo redijo. Vsi v zdravstvu bi delali še manj (izvzemam primarni nivo, torej ambulante splošne medicine in ugenco), zaslužili pa nekajkrat več, brez, da bi se jih kdo drznil nadzirat in omejevat in sankcionirat napake. Zato je bilo zamenjanih toliko ministrov, ker lobiji delajo 300/uro. Ne vem kako deluje cel sistem, mi je pa jasno, da sem 30+let hodil v ambulante, kjer so bili doktorji splošne medicine, potem pa so naenkrat (v nekaj letih) te isti zdravniki postali specialisti družinske medicine, ampak obnašali so se enako, tudi mojo ženo je 17 let narobe zdravil specialist družinske medicine, prej pa je bil samo zdravnik splošne medicine.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: FireSnake ()

investorius ::

Nimamo vsi šole in nismo vsi pametni. Jaz recimo s srednjo šolo mesečno pograbim več denarja od povprečnega specialista. Če denar pomeni največ v življenju, sem dosegel torej več kot zdravnik specialist. Programiranja in investiranja sem se naučil sam in to v relativno kratkem času. Ne rabiš 10 let študija, prebiranja špeha v nedogled in potem jokanja o slabem sistemu, če ti je bistvo denar.

Zgodovina sprememb…

Jure14 ::

In pri vsej tej pameti ne ločiš med "javno", "državno", "privatno", "zasebno".

solatko ::

Jure14 - Po moje je javno zdravstvo vse kar spada v domeno zzzs, torej državne bolnice in ZD, ter vsi koncesionarji, v privatno pa le tisti, ko opravljajo, kar opravljajo izključno samoplačniško. In vsi smo ali vsaj večina za javno in ne izključno zasebno, kot si želite nekateri. Lahko bi se uredilo zavarovalnice, samo mi smo premajhen trg, da bi le-te lahko kvalitetno tekmovale med seboj, zato je smislena državna, kateri se lahko ob izgubah pomaga tudi iz proračuna, privatnim se ne sme, sicer pride do tega, da so starejši pacienti na državni, vsi mladi in manj problematični pa na zasebnih, dokler ne ostarijo ali ne fašejo kakšne drage bolezni, potem se jih na lep način odkriža, tako kot podjetniki bolanih delavcev pa, če prav so zboleli zaradi njih in njihovih pogojev dela.

Večino upokojencev je pri dodatnem pokrivala Vzajemna, tri druge so se jih otepale, kot hudič križa.

Kdo bi vedu zakaj?
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Jure14 ::

Ne, solatko.

Izvajalec (zavod, zdravnik, podjetje, bolnica, zavarovalnica,...) je ali "državni" ali "zasebni".
Torej glede na lastništvo.

In ta izvajalec lahko (so)deluje po nekih v naprej določenih pravilih v "javnem" zdravstvu.

Izvajalec se lahko tudi odloči, da ne bo deloval po "javnih" pravilih in ne bo sodeloval v "javnem" zdravstvu.
Deloval bo torej po "privatnih" pravilih, običajno za samoplačnike. Lahko pa tudi v sodelovanju z "privatno" zavarovalnico. Recimo Halo doktor, Merkur specialisti in podobni.

Tako naj bi bilo.

Pri nas pa imamo večinoma "državno" zdravstvo. Tako izvajalce, kot zavarovalnico (pa zakonodajalca, pa nadzornike).

Izvajalcev nihče ne nadzira (finančno), zavarovalncie nihče ne drži za jajca, zavarovalnica se svojih obveznosti enostavno reši s "čakalno vrsto".

Tam na PopTvju je novinarka v prvem prispevku celo nekaj namigovala na neurejen "sistem", pa da zavarovalnica ne plača storitev. To sem bil kar presenečen, da so si upali omeniti.
Ampak potem naprej v studiu novinarka tega ni več nikogar vprašala. Po pričakovanjih.
Tudi v naslednjih prispevkih so novinarji namigovali na slabe razmere v državnih zavodih, ospi kadra,...
Ampak potem v studiu je voditeljica vse skupaj čisto razvodenela.

Jure14 ::

Čeprav, ko sem še enkrat razmislil, kah je bilo tisto včeraj na PopTvju:
Vse je bilo nekako pozitivno prikazano, "saj nam gre dobro, imamo vrhunsko medicino (ko prideš do nje)". Celo o dvoživkah skoraj ni bilo slabe besede. Eni so jih celo zagovarjali.
Tudi Golob ni otresal svojega jezika. Ministricaa je zagovarjala dvoživke in privatnike.

A se je v pogajanjih kaj spremenilo? Je vladni PR začel delat damage control?
Ker zdravniki so bili prikazani kot delovni, dobri, zakrbljeni.
In kako bolje je v tujini.

In v prispevkih je bilo veliko povdarjanja tudi glede ostalega kadra. Kako odhajajo, kako so podplačani,...

So to priprave na "... in zato smo se dogovorili, da dvignemo plače"?
Ali je to priprava na poseben "zdravstveni steber", za ves zdravstveni kader?

Utk ::

Ne vem kaj je blo to včeraj, ampak definitivno je bil vladni PR. Vrhunsko zrežirano, ampak če nisi popoln bebec, si vseeno moral videt čez to, da prave vsebine ni blo.

feryz ::

V vednost, štrajk je samo na vrhu. Kuštrin in lakomneži z lestvice najbogatejših 100.
Ven iz Ljubljane, na nižjem nivoju, zdravstvo popolnoma normalno obratuje.
Čakalnice so enako prazne kot od korone naprej, če uletiš k zdravniku si v momentu obdelan.
Lahko štrajkajo do pamtiveka, ker štrajkajo itak tisti, ki že do sedaj niso nič delali. Le po 300, 400, 500 ur so si pisali. Vsem je jasno, da jih niti teoretično ne morejo oddelati.

Nesta ::

Sele včeraj sem ugotovil da je levičarka opica Jaša Jenull samo igralec:) Sem verjel da je tip vsaj zdravnik :)
Vedno bolj vidim kako levičarji le za svojo rit skrbijo. Motilo jih je to da je bilo priporoceno cepljenje med korono, ne glede na to da so nekateri to zelo potrebovali, na svedskem so bile celo tozbe zaradi mačehovskega odnosa do virusa. Namesto da bi nekaj naredil zaradi drugih. Celo Zoki in večina pametnih iz leve so to naredili. Le tisti najbolj low level ne bodo niti malo odstopili zaradi lastne koristi.

Čisto enako je to pri Fidesu, vsi komentarji ki jih poslušam od zdravnikov so proti stavki..
Res sem verjel da je Levi polj bolj pameten in bolj odprt.. Je pa le bolj za svojo rit :(

feryz je izjavil:

V vednost, štrajk je samo na vrhu. Kuštrin in lakomneži z lestvice najbogatejših 100.
Ven iz Ljubljane, na nižjem nivoju, zdravstvo popolnoma normalno obratuje.
Čakalnice so enako prazne kot od korone naprej, če uletiš k zdravniku si v momentu obdelan.
Lahko štrajkajo do pamtiveka, ker štrajkajo itak tisti, ki že do sedaj niso nič delali. Le po 300, 400, 500 ur so si pisali. Vsem je jasno, da jih niti teoretično ne morejo oddelati.


Odlično povedano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nesta ()

FireSnake ::

Tole:
https://siol.net/novice/spotkast/sloven...
tudi ni zanemarljivo.

Je kar lepo, da so se ti "elitneži" sami pokazali v pravi luči.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

investorius ::

Jure14 je izjavil:

Čeprav, ko sem še enkrat razmislil, kah je bilo tisto včeraj na PopTvju:
Vse je bilo nekako pozitivno prikazano, "saj nam gre dobro, imamo vrhunsko medicino (ko prideš do nje)". Celo o dvoživkah skoraj ni bilo slabe besede. Eni so jih celo zagovarjali.
Tudi Golob ni otresal svojega jezika. Ministricaa je zagovarjala dvoživke in privatnike.

A se je v pogajanjih kaj spremenilo? Je vladni PR začel delat damage control?
Ker zdravniki so bili prikazani kot delovni, dobri, zakrbljeni.
In kako bolje je v tujini.

In v prispevkih je bilo veliko povdarjanja tudi glede ostalega kadra. Kako odhajajo, kako so podplačani,...

So to priprave na "... in zato smo se dogovorili, da dvignemo plače"?
Ali je to priprava na poseben "zdravstveni steber", za ves zdravstveni kader?

Nisi dobro razumel. Dvoživke bomo ukinili, če ne zdaj pa v naslednji vladi. In to bo takrat prva prioriteta, ker bo to pogoj, da volimo. Mi smo glavni in mi odločamo in ne bomo dovolili razgradnje javnega zdravstva, zaradi velikih apetitov nekaj deset zdravnikov, ki mastno služijo s pogodbami v zasebnih klinikah. Tega bo konec in za višje plače bo treba pokazati tudi dobre rezultate. Konec je deljenja denarja na lepe oči. Vse bomo merili! Vsak pa ima tudi možnost, da danes odide v Švico ali Nemčijo, ampak tam je tempo še malce hujši in tudi učinek ti merijo.

feryz ::

Denarja pa manj, za primerljivo. Si pozabil dodati.

Jure14 ::

investorius je izjavil:


Nisi dobro razumel. Dvoživke bomo ukinili, če ne zdaj pa v naslednji vladi. In to bo takrat prva prioriteta, ker bo to pogoj, da volimo.

A ni to bil predvolilni slogan že na zadnjih volitvah?
Skupaj z "30 dni do specialista"?
Pa celo v koalicijski pogodbi zapisano.

A ja, saj vemo, kako se ta vada drži podpisanih zadev.

investorius ::

Dokler bo zdravnik delal 200 ur šihta, 200 ur pripravljenosti in še popoldan pri zasebniku, ne verjamem v preobremenjenost kadra. Je lepo povedal mladi zdravnik v Avstriji, kako je tam. Lepih 48 ur na teden in če delaš teh 48 ur po nebalkanski metodi, ti ne pride na misel, da bi popoldne še hodil pobirat dodatne dinarčke. Se mi pa zdi, da v Avstriji delajo nasploh z delavci malo bolj ostro. Se vidi po facah da imajo strahospoštovanje do delodajalca in jim ne pride na misel kakšna balkanska varianta šlepanja in prioritizacija šušmarskih dejavnosti popoldan.

solatko ::

Jure14 - Hvala za pojasnilo.
Delo krepa človeka

LeQuack ::

FireSnake je izjavil:

Tole:
https://siol.net/novice/spotkast/sloven...
tudi ni zanemarljivo.

Je kar lepo, da so se ti "elitneži" sami pokazali v pravi luči.


Je kar zanimiv intervju. Npr sploh tista primerjava da v Švici ena družina da povprečno 5% svojih dohodkih za zdravstvo mesečno (zdravstveno zavarovanje), pri nas pa 15%. In da tam prideš na vrsto takoj. Ti da kar mislit, in že ob tem podatku je jasno da nikoli ne bo pri nas delujočega zdravstva, vsaj ne javnega. Ne čez 5 let, ne čez 10, ne čez 50.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

Magic1 ::

Eh kvaki, če bi ti malo prej pomislil, bi ugotovil, da nekaj ne štima. Kot prvo, kaj je sploh to družina? Koga upoštevamo not? Pri nas imajo otroci, študenti in penzionisti gratis osnovno zdravstvo. V Švici ne. Penzionisti tam plačujejo še konkretno višjo premijo za zavarovanje. Navest bi bilo potreba koliko damo mi EUR na prebivalca in koliko Avstijci in koliko Švicarji (všteta tudi participacija). Potem pa bi se lahko pogovarjali, koliko je kater sistem nučinkovit. Neke mitske družine nimajo veze, ker pri nas družine (delovno prebivalstvo) plačajo zdravstvo za vse. In tako Avstrija, kot Švica imajo paricipacijo pri vsem poleg zavarovanja!
Pa ne govorim, da je naš sistem brez korupcije, tudi Švicarski ni. Vendar kot je iz podatkov razvidno koliko damo % BDPja na prebivalca za zdravstvo, smo zelo nizko.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

investorius ::

Ni vse v denarju. Mi smo zmetali v zdravnike 150 mio za skrajševanje vrst v zelo kratkem času. Vrste se niso skrajšale niti za en dan. Torej denar metati v zdravnike ni rešitev. Tega se Golob zaveda, zato denarja več ne bo delil brez vsakršnih obveznosti prejemnikov. Zdravniki naj v zameno za več keša obljubijo "14 dni do specialista" ali nekaj takega. Za kaj takega bo treba za kakšne 3 mesece čisto prekiniti delo pri zasebnikih. In tako je tudi prav.

Se pa lepo vidi, da pri nas ni strahospoštovanja, kot v Avstriji. Rabimo torej bolj rigorozne ukrepe.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Ja, rabimo participacijo in rezanje košarice ter seveda spucanje hiše.
A to marikomu ne ustreza. Je lepo povedala ena včeraj na oddaji, mi rabimo javno zdravstvo, ker drugače ona ne bi imela za 2000EUR zdravil na tri mesece pri 390EUR penzije. So lepo povedali, za nekatere stvari je pri nas super, za druge pa potem zmanjka. Kje drugje še rešilce uporabljajo namesto samoplačilnega taxija, da paciente pripeljejo na terapijo, če si sami ne morejo zrihtat prevoza? Pri nas nam vse pripada zastonj, sam počakat moramo, da pridemo na vrsto. Kdo na ZZZSju pa določa kakšna bo vrsta kje pa ne vem.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

investorius ::

Bolj je problematično to, da ne rabiš čakat na vrsto nikjer, če imaš denar. Saj razumem, da se večina ne sekira in bo v primeru težav stisnila tistih 16 jurjev za operacijo kolka, če bo zelo bolelo. Ampak kaj pa tisti, ki nimajo 16 jurjev v žepu?

Jure14 ::

investorius je izjavil:

Bolj je problematično to, da ne rabiš čakat na vrsto nikjer, če imaš denar. Saj razumem, da se večina ne sekira in bo v primeru težav stisnila tistih 16 jurjev za operacijo kolka, če bo zelo bolelo. Ampak kaj pa tisti, ki nimajo 16 jurjev v žepu?

Torej: pokažeš ZZZS karico, čakaš 2 leti.
Pokažeš Visa kartico, čakaš 2 tedna.

Jaz bi rekel, da je težava v "kvaliteti" izdajatelja kartice.

Magic1 ::

Povprašaj na ZZZS zakaj ne nameni več denarja za operacije kolkov? Vsi od bolnic in koncesionarjev naredijo le toliko posegov, kolikor jih odobri ZZZS. Oni na ZZZS delajo večinoma čakalne vrste. Ta oftamolog iz članka zgoraj je rekel, da ga je ZZZS zavrnil, da bi opravljal operacije v javni shemi.
Magic

Urbano#Desno ::

investorius je izjavil:

Bolj je problematično to, da ne rabiš čakat na vrsto nikjer, če imaš denar. Saj razumem, da se večina ne sekira in bo v primeru težav stisnila tistih 16 jurjev za operacijo kolka, če bo zelo bolelo. Ampak kaj pa tisti, ki nimajo 16 jurjev v žepu?


Vaše metode bojo hitro privedle do tega da boš pač rabil 16 jurjev ali privat zavarovanje kjer bo premije dejansko odražala tveganje (torej bo dejansko pravična) al boš pa stisnil zobke.

Da se razumemo kristalna kugla napoveduje nič storitev ali zanemarljivo malo preko zzzs ob nadaljevanju gonje proti dohtarjem

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Smo sociali, a to gre le do neke mere preden se začne podirat. Imaš po Ljubljanikup klošarjev, uničeni zobje, kup bolezni. A ko on pride k zdravniku, se ga obravnava, kot vse ostale in poskuša rešit vse. Gratis proteza, zdravila, operacije, metadon, redni obiski na Metelkovi,... Potem pa pride nekdo, ki ni življensko ogrožen, a bi moral delat pa ga ZZZS postavi v čakalno vrsto za leto ali dve (in raje plačuje bolniško?!?).
Magic

Jure14 ::

Imajo na urgenci eno omaro oblačil. Ko pride (ga pripelje rešilec) klošar, ga še umijejo pa čista oblačila dajo.
Na koncu ga rešilec odpelje še nazaj v mesto.

investorius ::

Nehajmo se sprenevedat. Zdravniki bi samo dosti denarja in čim manj dela. Jaz imam tudi isto logiko. Ljudje smo si zelo podobni v osnovi. Ampak jaz to priznam, oni pa neki neki da kao nemorejo skozi mesec ker je draginja in sistem jih kaznuje in gužva je in težko je. Daj povej da si pohlepna baraba in bomo vsi razumeli. Rabiš za novo jahto, majster.

Magic1 ::

A to vi o nekih socalističnih "jahticah" s Tomosom 4? Koliko te že sam privez stane? Kakšno jahtico si kupiš danes s 2800EUR povprečne (vštete nadure) s današnjimi stroški življenja?
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Utk ::

Jaz se ne sekiram niti 5%. Ko bo treba, bom šel na Hrvaško če ne bom na vrsti v roku, ki je po zakonu. Brez pardona. Tudi k zobarju. Na srečo ga ne potrebujem že kar en čas.

investorius ::

Magic1 je izjavil:

A to vi o nekih socalističnih "jahticah" s Tomosom 4? Koliko te že sam privez stane? Kakšno jahtico si kupiš danes s 2800EUR povprečne (vštete nadure) s današnjimi stroški življenja?

Jahte se najema, palček. Se vidi, da si se do sedaj vozil samo s pedalinom. :D

Zgodovina sprememb…

Jure14 ::

Pa hudiča, tri poste nazaj si napisal
"Rabiš za novo jahto, majster."

Si že pozabil?
Daj razmisli o obisku nevrologa.

Malidelničar ::

Jure14: Ljudje zdaj pravijo, da zdravniki ne bi smeli dobivati plače ko stavkajo :) Ampak imamo zakon tako napisan, ki drži za vsakega, da ko stavka je upravičen do plače.
Ampak to je zdaj zadnja ideja ljudi :)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Utk ::

Pol dejmo pa vsi stavkat.

Jure14 ::

Ni šans.
Zakon eksplicitno omejuje pravico do stavke in določa storitve, ki se morajo opravljati kljub stavki.

Kar naj imajo mokre sanje.

Malidelničar ::

Jure14: se pravi ni šans da lahko stavkajo s plačo ali ni šans da so v času stavke brez plače???
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Jure14 ::

Ni šans, da so brez plače.
Zakon določa obvezno delo, torej bo tudi plačilo.
Če oa slučajno kak pametnjakovič ne izplača, bo pa naslednji dan imel 3/4 kadra na bolniški.

LeQuack ::

Stavkajo, ker ni rizika. Je samo možnost nagrade, rizika da bi bili na slabšem pa ni. V takih razmerah bi vsak stavkal za nedoločen čas, in to je tudi v praksi delovanje našega javnega sektorja. Stavkanje, če imajo kaj časa pa vmes še kaj naredijo, samo nikoli ne več kot minimum.
Quack !

Utk ::

Plača že, ampak nadur pa ne more bit. Jaz bi jih razporedil tako, da če v ambulanti itak stavka, naj ima 3 dni ambulanto, 2 šihta pa dežura popoldan, ponoči, pa naj takrat štrajka potem če hoče. Ko se itak dela samo nujno.

LeQuack ::

Direktorji ki jih razporejajo so tudi zdravniki, ki tudi stavkajo in vrana vrani etc.
Quack !

111111111111 ::

investorius je izjavil:

Nisi dobro razumel. Dvoživke bomo ukinili, če ne zdaj pa v naslednji vladi. In to bo takrat prva prioriteta, ker bo to pogoj, da volimo. Mi smo glavni in mi odločamo in ne bomo dovolili razgradnje javnega zdravstva, zaradi velikih apetitov nekaj deset zdravnikov, ki mastno služijo s pogodbami v zasebnih klinikah. Tega bo konec in za višje plače bo treba pokazati tudi dobre rezultate. Konec je deljenja denarja na lepe oči. Vse bomo merili! Vsak pa ima tudi možnost, da danes odide v Švico ali Nemčijo, ampak tam je tempo še malce hujši in tudi učinek ti merijo.

You won't do shit. Ker lajate na napačno drevo. En lep primerčič, ZZZS kontrola če je žena z utemeljitvijo predpisala test na vitamin D. To stane 22€ ZZZS. Pri dobaviteljih odtekajo miljoni, gleda se pa 22€, da se kdo ne bi okoristil. :D

In če se sprašujete zakaj so čakalne vrste dolge... Zaradi ZZZS. ZZZS bi lahko zasebniku plačal operacijo isto, kot jo plača bolnišnici. Samo potem bi vsi prišli na vrsto in bi moral ZZZS izpraznit malho in država dati denar tja kamor resnično mora. V operacije in vrste.

No kakorkoli že braka pluje dalje. Držim pesti, da žena dobi višjo plačo. Moram kupit kakšno vilo na morju. To še majka v mojem portfoliu.

investorius je izjavil:

Dokler bo zdravnik delal 200 ur šihta, 200 ur pripravljenosti in še popoldan pri zasebniku, ne verjamem v preobremenjenost kadra. Je lepo povedal mladi zdravnik v Avstriji, kako je tam. Lepih 48 ur na teden in če delaš teh 48 ur po nebalkanski metodi, ti ne pride na misel, da bi popoldne še hodil pobirat dodatne dinarčke. Se mi pa zdi, da v Avstriji delajo nasploh z delavci malo bolj ostro. Se vidi po facah da imajo strahospoštovanje do delodajalca in jim ne pride na misel kakšna balkanska varianta šlepanja in prioritizacija šušmarskih dejavnosti popoldan.

Ker so za 48 ur pošteno plačani.

LeQuack je izjavil:


Je kar zanimiv intervju. Npr sploh tista primerjava da v Švici ena družina da povprečno 5% svojih dohodkih za zdravstvo mesečno (zdravstveno zavarovanje), pri nas pa 15%. In da tam prideš na vrsto takoj. Ti da kar mislit, in že ob tem podatku je jasno da nikoli ne bo pri nas delujočega zdravstva, vsaj ne javnega. Ne čez 5 let, ne čez 10, ne čez 50.

Pa ne pozabit da si do 300 CHF samoplačniško, šele po tej cifri prevzame zavarovalnica. Torej naši hipohondrčki bi se za vsak obisk skeširali do 100€ iz svoje malhe, potem pa naprej.

Meni osebno dober sistem.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

investorius je izjavil:

Ni vse v denarju. Mi smo zmetali v zdravnike 150 mio za skrajševanje vrst v zelo kratkem času. Vrste se niso skrajšale niti za en dan. Torej denar metati v zdravnike ni rešitev. Tega se Golob zaveda, zato denarja več ne bo delil brez vsakršnih obveznosti prejemnikov. Zdravniki naj v zameno za več keša obljubijo "14 dni do specialista" ali nekaj takega. Za kaj takega bo treba za kakšne 3 mesece čisto prekiniti delo pri zasebnikih. In tako je tudi prav.

Se pa lepo vidi, da pri nas ni strahospoštovanja, kot v Avstriji. Rabimo torej bolj rigorozne ukrepe.

He, he, he... ti bi vlival strahospoštovanje? Najprej mora biti dohtarjev preveč, potem pa se lahko začneš tolči po prsih kak si jak. Kar poglej kam je strahospoštovanje pognalo ZD? Balkanski način, ne bo več funkcioniral pri nas.

investorius je izjavil:

Nehajmo se sprenevedat. Zdravniki bi samo dosti denarja in čim manj dela. Jaz imam tudi isto logiko. Ljudje smo si zelo podobni v osnovi. Ampak jaz to priznam, oni pa neki neki da kao nemorejo skozi mesec ker je draginja in sistem jih kaznuje in gužva je in težko je. Daj povej da si pohlepna baraba in bomo vsi razumeli. Rabiš za novo jahto, majster.

Treba malo podpihovati, ko vidiš da dejasnko dohtarji niso problem. Ubogi levi trolček. Ne preneseš resnice?

investorius je izjavil:


Jahte se najema, palček. Se vidi, da si se do sedaj vozil samo s pedalinom. :D

No, no snežinkica malo se umiri. Ne pozabi, za Ljubljana Polje je vrsta.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

investorius ::

Jure14 je izjavil:

Ni šans, da so brez plače.
Zakon določa obvezno delo, torej bo tudi plačilo.
Če oa slučajno kak pametnjakovič ne izplača, bo pa naslednji dan imel 3/4 kadra na bolniški.

To ni nič novega, da se med zaposlenimi v zdravstvu na veliko zlorablja bolniški stalež. Ampak s tem se ne hvalit naokoli, ker je javno mnenje že tako na najnižji točki.
Več bolniških imajo samo še tisti, ki jih zavod po sili napoti na javna dela - dolgotrajni prejemniki socialnih pomoči.

Jure14 ::

In za to boš zagotovo našel kako statistiko, a ne?
Al mogoče iz riti vlečeš?

investorius ::

Trdiš torej, da je 3/4 zdravnikov lažofov? Stojiš za svojimi besedami? Imaš statistiko, da se je res toliko zdravnikov pripravljenih zlagati in zlorabiti bolniški stalež?
Takim ljudem se lahko brez težav izroči izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Zadeva se dokazuje tako, da se pošlje detektiva. Ne vem pa kako je z licenco v teh primerih. Ne vleči iz riti.

solatko ::

Jure14 - V Sloveniji imamo zakon o stavkah, kjer lepo piše, da ob upravičeni stavki, stroške krije delodajalec. Ne vem, če je stavka, v kateri se ne pogaja, temveč izsiljuje, ravno upravičena, sploh, če gledamo, da se lomi na hrbtih najšibkejših - invalidov, ki jim vase zaverovana zdravnica, noče omogočit podaljšanje vozniškega dovoljenja, ker kao pregled za to, ni nujno zdravniško opravilo. A lahko nekateri poporniki izsiljevanj FIDES-a padejo še nižje? Res je, ni nujno za zdrave, za ljudi, ki so odvisni od tega ali lahko vozijo ali ne in je od tega odvisna njigova eksistenca pa pravno nebi ravno trdil, da to ni ravno nujno opravilo, ki bi ga boginja v belem MORALA opravit. Povej kakšno je tvoje mnenje, da vidim kakšen človek si ali si sploh zaslužiš naziv človek.
Delo krepa človeka

Lonsarg ::

Meni se sicer zdi samoumevno, da zdravniško potrdilo za vožnjo ni nujna zadeva in da v času stavke morajo policaji to upoštevat in tudi za pretečene vozniške ne pisati kazen.

solatko ::

Lonsarg - Tudi za tiste, ki morda zaradi bolezni pa niso več sposobni in bi jih morala ta boginja upravičeno odstranit in bi pridobili prevoz na drug način? Bi ti kot notranji minister to reskiral? Gre za ljudi, ki dejansko imajo zdravstvene omejitve, zaradi katerih so lahko tudi nespsobni za vožnjo.
Delo krepa človeka

Lonsarg ::

Če je podaljševanje na 1 leto ali še na dlje ptoem nekaj mesecev gor/dol ne spremeni bistveno situacije.

investorius ::

Iz invalidov se delajo norca. Tega ne vidiš niti pri standup komediji tako pogosto. In ne spoštujejo niti odlokov, niti zakonov, niti inšpekcije...
Če bi jaz bil invalid in bi se tako norčevali iz mene, bi šel in bi jih pošteno premlatil. Čudno, da nihče ni pomislil na to, ko so izčrpali ostala sredstva. Verjetno jih straži vojska. :))

LeQuack ::

Kdo pa jih bo ustavil?
Quack !
««
75 / 118
»»