» »

Stavka zdravnikov 2024

Stavka zdravnikov 2024

««
68 / 118
»»

Magic1 ::

Sej vem. Za Slovence je menjava, oziroma dve karjeri nekaj nezaslišanega. Mogoče pa upa, da bo na direktorskem mestu lahko kaj dobrega naredil na večji skali, ali pa več pokredel? Ne poznam motivov.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

darksamurai ::

Magic1 je izjavil:

Samo dobro vam perejo možgane. Zvlečejo vse mozne zadeve na plano in jih obrnejo proti zdravnikom. Četudi je večinoma čisto normalen razlog zadaj. To je pač vojna nekaterih interesentov proti zdravnikom. Ja so tudi črne ovce med zdravniki, KOT POVSOD DRUGJE. Samo zdaj je interes očrniti vse zdravnike. Dobro vam gre. Posledice pa bomo čutili vsi. Ne vem kako bodo mladi z vseseljem se odločali za tak poklic. Verjetno bo šlo v to smer veliko več moralno spornih, ker če si baraba, ti bo super.

Ja, dobro vam gre zdravnikom, da si sami 100 na uro uničujete ugled. Mladih zdravnikov pa ne bo, ker sami cehovski kolegi nočete, da bi mladi zdravniki imeli višje plače. Še enkrat, kje so bili mladi zdravniki ko je bil na mizi sporazum o dvigu plač mladim zdravnikom za 1000EUR bruto? Zakaj so mladi zdravniki cel teden protestirali po TV, ko so sestram dvignili plače?

Jure14 je izjavil:

feryz je izjavil:

Se pravi, v javnem nas košta 5.900 EUR / 2 = 2.950 EUR/poseg.
V privat pa košta 12.000 EUR / 148 = 81 evrov/poseg.

Lepo bi bilo poslušati tudi razlago teh številk.
Ta konkretni je zaposlen kot direktor bolnice, pa 20% kot zdravnik.
In kot zdravnik opravlja ambulantne preglede in operacije.
In v tistem mesecu je opravil 2 ambulantna pregleda in cca 100 operacij.
Ko pa dela v ambulanti v zdravstvenem domu (tudi državno zdravstvo), pa dela samo ambulantne preglede.

Saj vem, da je veliko stavkov, ampak poskusita se prebiti skozi to.

Ta matematika je tako ekzaktna kot tisti izračun zdravnika specialista, da zasluži manj kot čistilka. 8-O Človek, ki je brez plonkanja opravil gimnazijsko matematiko ne bi izjavil takšne neumnosti. 100 operacij v 20% nadur + dodatno popoldansko delo v ZD + dežurstvo. Dan ima samo 24h in od tega človek spi 6-8h, pa prevoz na delo, pa prehrana, pa WC, pa tuš pa... To je kot servis avtomobila na uradnem servisu. Avto je na servisu bil 6h, na računu pa piše 12h dela.

Zgodovina sprememb…

ginekk ::

Že tko so nerealne te nadure - kajti kdor dela koncentrirano in odgovorno 8 ur, je dovolj izžet da ne more dolgoročno še nabijat nadure v nedogled.

No, v javnosti so samo podatki od delu v javnih ustavnovah.

Niti nimamo dejanskega vpogleda koliko ur medicinc naštepajo še pri privatnikih izven koncesinarske ureditve (ker to slednje se delno lahko vidi prek ZZZS).

jernejl ::

Magic1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Še enkrat prvi mesec po faksu ima družinski zdravnik BOLJŠO plačo kot 99,8% njegovih sovrstnikov v drugih branžah prvi mesec na šihtu...

A si pozabil omenit v javnem sektorju? Začuda imajo najvišjo priznano izobrazbo, ki pa največ šteje tam.
V JS povprečni zdravnik dobi za redno delo 50% več kot magister IT. Ja, zdravnik je hodil eno leto dlje v šolo in prav je, da ima več. Ampak očitno 50% več ni dovolj in bi moralo biti 100% več. Jaz mislim, da je še 50% več preveč.

Za zasebni sektor pa tudi vemo, kako je. IT-jevec z magisterijem in s.p.-jem računa ~60 evrov na uro. Zdravnik z s.p.-jem pa računa 90 evrov - ne na uro, ampak na pregled, ki traja 15-30 minut.

Magic1 je izjavil:

Pa po osnovni medicini imajo obvezno prakso pol leta in šele potem lahko grejo na izpit. In šele potem gredo lahko na specalizacijo.
Marsikje drugje tudi imaš pripravništvo. Meni so recimo po diplomi v gospodarstvu ponujali zaposlitev z enim letom pripravništva, kar je pomenilo plačo, znižano za 30% (toliko manj lahko po ZDR delodajalec plača pripravnika).

Magic1 je izjavil:

Trenutno je stanje tako, da še za povprečno plačo težko dobiš študenta tehnične smeri, ki nima dveh levih rok.
Trenutno stanje je tako, da je (leta 2022) povprečna bruto plača vseh zaposlenih v IKT za višje/visoko izobražene znašala 3222 eur. V enem letu se je verjetno za kakih 10% zvišala.
In če te prav razumem ti praviš, da je težko dobit ljudi tehnične smeri, hkrati pa praviš, da bi morali povečati razliko med njihovo plačo in zdravniško, ker so zdravniki podplačani in ne dobijo dovolj več od inženirjev s področja tehnike. Se hecaš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

PacificBlue ::

I’m out.
:3

bajsibajsi ::

Magic1 je izjavil:

A dej nehaj nakladat. Vsak malo boljši študent tehnične smeri dobi trenutno boljšo ponudbo... Lahko mi usmeriš kakšnega Itjevca ali štromarja, jih iščemo v firmi pa se jih ne da dobit. Še povprečni VSŠjevci hočejo več.


Celo temo namerno zavajas - si bil ze opozorjen na laz in se vedno nadaljujes.
Primerjas jabolka in kombajn. https://slo-tech.com/forum/t825373/p814... - Saj nihce nima proti, ce zdravnik zasluzi 25k na mesec
Nekateri ste prav patolosko nagnjeni k mesanju jabolk in parnih lokomotiv https://slo-tech.com/forum/t825373/p814...


V JS (beri!) v javnem sektorju, kjer pozeruhi v belem izsiljujejo abotno povisanje svojih plac, je v placni skupini J na tisoce zaposlenih, kateri imajo manj kot minimalno placo in mnogi med njimi ne bodo nikoli - niti v 40 letih dela - napredovali dovolj, da bi presegli prag minimalne place. Primeri: nekateri telefonisti, varnostniki, cistilka III, kuhinjski pomocniki, tehnicni sodelavci, administratorji IV, referent IV itd. Njihova neto mesecna placa je okoli 550 evrov (in dodatek do minimalne place).
Potem zaposleni na delovnih mestih, za katere je zahtevana V stopnja izobrazbe. Tudi med njimi se najde kaksen, ki v 40 letih dela ne bo presegel minimalne place, ali ravno za nekaj (deset) evrov.
Primeri: saldakonist V, letalski mehanik V, analitik V, tajnica V, referent V, pisarniski referent V, kuhar V, financnik V, kemijski tehnik V in se kaksnih 100 drugih delovnih mest. Njihova neto mesecna placa je okoli 650 evrov (in dodatek do minimalne place).

Bom nekaj TR izpustil s skokom na visje izobrazene v J placni skupini.

Zaposleni VII/1 nekateri zacnejo z neto mesecno placo malo nad minimalcem (npr. 930 evrov) in bodo v svoji karieri lahko napredovali do nekje 1400 evrov, ampak ne prej kot v najmanj 15 letih dela (raje vec, ce pride do recimo ZUJF-a, ali delavec kaksno leto napreduje samo 1 PR, ali ne napreduje). Za tiste, kateri ne poznate sistema - napredovanja so le vsake 3 leta, za 1 RP, 2 PR, ali pa nobenega. Vec izbrskajte na netu ali povprasajte sorodnike.
Primeri: analitik VII/1, komericalist VII/1, informatik VII/1, inzenir tehnicnih strok VII/1, financnik VII/1, inzenir laboratorija specialist, inzenir projektant itd. Nekaterih tu omenjena zacetna neto mesecna placa celo rahlo presega jurja evrov; mogoce celo jurja in cevap.

Pri zaposlenih VII/2 se, IMO, se najbolj pokaze popolna diskrepanca med realnostjo in JS, saj za dobrega jurja vabijo "strokovnjake" z drugo bolonjsko stopnjo (stari uni). Nekaj konkretnih primerov razpisov sem v zadnjih tednih podal v drugih ST temah.
Ker smo ravno na ST, bom podal bolj zanimive primere: programer aplikacij VII/2, sistemski administrator VII/2, inzenir tehnicnih strok VII/2, sistemski analitik VII/2, pa tudi npr. psiholog VII/2 itd zacetna placa okoli 1100 evrov. Arhitekt VII/2 recimo 1060 evrov. Place nekaterih omenjenih v tem TR se lahko "preslikajo" pri razpisih tudi na 1400 evrov, ampak tam bo kot pogoj, meddrugim, zahteva po vecletnih (vsaj 6 let) izkusnjah na enakovrednem podrocju.

Tudi naprej v visjih dveh TR je, bolj kot ne, sama zalost. Stari MAG (znanstveni naziv pred imenom) v J skupini nekateri delajo za 1200 evrov. Nekaj delovnih mest prejme tudi kaj vec, ampak se vedno popolnoma nekonkurencno. Npr. ravno v zdravstvenih ustanovah je pogosto svetovalec VIII, ki zacne tocno na 1600 evrov. Kje bos za ta drobiz dobil primerne strokovnjake za katerokoli podrocje?!

Tisoce zaposlenih v J skupini lahko samo sanja, da skupno v CELEM LETU zasluzi toliko

Jure14 ::

Pa naj stavkajo.

A ja, ne, verjamejo vladi, da bo 2025 pa res nekaj naredila.
Priporočam, da si od minimalne plače vseeno kak € utrgajo, pa vazelin kupijo.

bajsibajsi ::

Karma.

111111111111 ::

Utk je izjavil:


Direktorja nastavljajo zdravniki v ZD praktično sami. Uradno sicer občina, ampak realno ne more bit direktor nekdo, ki nima podpore v ZD. V bolnišnicah je to še kak nivo višje in kak nivo vmes, ampak enako ne more bit direktor nekdo brez podpore zdravnikov.

A ni škoda štroma za vse neumnosti, ki jih napišeš? Sploh nimaš pojma kako sistem laufa in si na polno pameten. Pejt raje na mobitel rudarit bitcoine in preberi si moj podpis.

darksamurai je izjavil:

Trenutno ne dovoljuje, ampak to se lahko spremeni, če bi bil politični in strokovni konsenz. Takšnega predloga FIDES ni dal na mizo in ga verjetno tudi nikoli ne bo.

Ko so mladim zdravnikom obljubili višje plače so protestirali tisti z +100k letno, ker njim pa ne bi dvignili plač. Mladi zdravniki so bili tiho.
Kasneje so obljubili tistim z 100k letno mnogo več denarja, mladim zdravnikom pa samo za eno kavico višjo plačo. Mladi zdravniki so bili tiho.
Ko so dvignili plače medicinskim sestram pa so mladi zdravniki glasno protestirali proti dvigu plač.
Kakšen nesramen in nemoralen odnost je to? Kakšna logika mladih zdravnikov je to? Cehovskim kolegom, ki serjejo po njih dajejo vso podporo, na ostale sodelavce, "manj vredne kaste" pa stresajo ves gnoj, ki so ga prejeli od lastnih cehovskih kolegov.

Jap, mnenje mladih zdravnikov se ne prebije v MSM, ki jih vi berete. In potem seveda mislite, da so tiho. Minister in ZZZS sta tiho, kaj so mladi zdravniki že predlagali in se zavzemali. Skratka nimaš pojma, enostavno se mi ne da več z vami ubadat. Edino kar me skrbi je, da na tem forumu naj bi bili ljudje malo bolj inteligentni in če so že tukaj take možgansko oprane budale... Kakšna je šele preostala populacija.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

Tole je struktura plač - primerjava javni VS zasebni sektor:


Povprečna plača v javnem sektorju je višja kot povprečna plača v zasebnem. Samo toliko, v vednost (zdej je najverjetneje še večja razlika, graf izpred nekaj let nazaj).

Zdravniška plača 20 let nazaj je bila napram povprečni plači precej višja (za faktor 3, zdej je le še za faktor 2). In tudi prav je, da so zdravniki konkretno plačani, ker gre za izjemno odgovoren poklic, nočna dežurstva so pa konkreten riziko za zdravje in dokazano povečajo verjetnosti velikega števila bolezni. Kot je včeraj Bergantova v tarči dobro povedala: problematizira se plače zdravikov (ki so okoli 9% vseh izdatkov), noben se pa ne vtakne v ZZZS, kjer se netransparentno operira z milijardami davkoplačevalskega denarja. Taisti ZZZS, ki je glavni krivec za dolge čakalne vrste (ker sistem ni pripravljen krit posegov in jih meče v naslednje leto, konec leta pa končuje z dobičkom). Hkrati smo pa med državami z najvišjim tveganjem korupcije pri naročanju medicinskega materiala:



Ko so tistega bleferja (Jenulla) iz Glas Ljudstva nedolgo nazaj vprašali glede problematike ZZZS je samo zamomljal nekaj v stilu, da se njemu "sistem ne zdi problem".
Vse kar rabite vedet o tem gobezdavem kvazi borcu za zdravstvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

111111111111 ::

Utk je izjavil:

Tako je. Me res zanima kolk družinskih zdravnikov zares podpira to stavko. Ker če smo realni, če dajo vse kar fides zahteva, se za družince ne bo nič spremenilo. Niti plača ne, kaj šele kaj drugega.

Pri ženi 10/12 umaknilo soglasje za delo. Pač imajo en malček več informacij kot trolčki iz slo-techa. No, mogoče ima samo še Nodi več, ker je v Romuniji. :D

darksamurai je izjavil:


Poglej si kakšen intervju iz leta 2021. To kar je prišlo v medije je bilo zelo cenzurirano. Do vlade in ministrstva za zdravje pa je prišlo necenzurirano.

Zakaj so bili mladi zdravniki tiho, ko so jim cehovski vrhovni bogovi preprečili dvig plač? Zakaj so se mladi zdravniki vlačili po medijih, ko so sestram dvignili plače?

NIhče ni nasprotoval dvigu plač sestram, povedali so da se je porušil sistem timov in danes je tukaj rezultat. Kdo naj ima najvišjo plačo v timu? Vodja tima ali član tima?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ja žal folk masovno nasede da so glasni zgolj tisti ki pridejo do novice na 24ur. V resnici pa se skrbno skriva članke kjer mnogo ljudi (ne samo zdravstveni delavci) predlagajo konkretne rešitve ki jih ZZZS in politiki nalašč ignorirajo, ker nočejo rešit zadeve.

Tega preskoka eni niso zmožni, preskoka da dojamete da politiki več kot očitno NOČEJO sistemsko rešit zdravstva.

In ne, Fidez definitivno ni med temi ki karkoli dobrega predlagajo, zato pa radi Fidez dajejo v medije. Tiste ki kaj dobrega predlagajo pa ne, ker je navskriž z lobiji, ki kradejo denar iz državnega zdravstva in pravega javnega zdravstva zato nočejo. Konflikt o plačah zdravnikov je pač šov za naivno populacijo, da se skrije dejanske probleme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Ampak to potem naprej drži takšna in drugačna razmerja ki so lahko nepravična glede na količino dela posredno torej to je enako.

A ne bi šel ti s svojo logiko kam drugam?

Kdo je odgovoren za timsko delo? Kdo je klican na sodišče? Kdo odloča kakšna zdravila in terapije bo prejemal bolnik? Medicinska sestra? Mato nimaš pojma kaj dela družinski zdravnik, zato raje molči.

darksamurai je izjavil:


Še enkrat.
1. Zakaj so bili mladi zdravniki tiho, ko so imeli na mizi sporazum od dvigu plač mladim zdravnikom in so jim vrhovni cehovski bogovi to preprečili?
2. Zakaj so bili mladi zdravniki tiho, ko so si vrhovni cehovski bogovi želeli drigniti plače, mladim zdravnikom pa bi dali samo za eno kavico?
3. Zakaj so mladi zdravniki cel teden pisali po medijih in se vsak dan oglašali po TV kako je nepravično, ko so sestram dvignili plače?

Še enkrat:
1. NImaš pojma
2. NImaš pojma.
3. Nimaš pojma.

POjdi prebrat RTV SLO in ti bodo na tvoja vprašanja odgovorili tako kot ti paše. Meni se ne da več s tabo ukvarjat.

Utk je izjavil:


Ministrov podpis pod aneks h kolektivni pogodbi, ki je prinesel dvig plač medicinskih sester, je po Fidesovem opisu v prvi vrsti žalitev za vse slovenske zdravnike in zobozdravnike

Če rečeš, da je nek drug dvig žalitev zate, potem to ne pomeni samo to, da hočeš tudi ti višjo, ampak da tega dviga ne bi smelo bit.

Ne vem kaj delaš v firmi, če sploh kaj delaš. Ampak poglejva takole. TI si Senior programer, Junior dobi povišico, ki ga izenači s tabo. Je to zate žalitev ali ne? BOš dolgo v taki firmi?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

feryz je izjavil:

A so šle obresti spet gor?
Glede na to, kako jure in 1111 navijata na polno?
Prej bi mislili, preden ste zaarali vsak po par stanovanj.

A ne poslušaš? Moja je dala ukinitev soglasja za delo. Delala bo MANJ, torej bo šla dol tudi plača. KAr se mene tiče, lahko pacienti žvižgajo rakom, še posebej ene 5 zadetkov, morda je kdo tudi od vas. Pametni in naduti. Doma se zdravite s čajčki in ne hodite k belim bogovom.

PrihajaNodi je izjavil:


Enkarjeva zena je z dodatki pokupla stanovanja. Ga poznam osebno in vem situacijo

Nodi a se ne bi ti zmenil za en persen ali dva na dan, da ti predpiše tvoj Romunski vrač. Malo že utrujaš s temi dodatki, kaka nova fora ne bi škodila.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

solatko je izjavil:

V SLO ne pride na misel nobenemu zdravniku, še najmanj pa mladim, da bi kritiziral slabega kolga ali, da bi ga Bog ne daj, prijavil. Izvedeniška mnenja o napakah dajo zdravniki, ki so najprej lojalni cehu, šele na to ali sploh ne, resnici.

Jap, ker smo 1991 nehali gledat kaj dela sosed in tožarit. UDBA je umrla, razen solatko bi še špecal. TO ni naloga zdravnikov in primarni nivo nima skoraj nič s sekundarnim. To morajo urediti druge službe.

SAj vem ti bi imel dohtarje v sistemu, ki bi špecali druge dohtarje in to bi bilo vse kar bi počeli. Sploh ne rabijo ambulante.

Spremembe sistema so bile zahtevane, pa nikoli slišane.

Mato989 je izjavil:



Moj bratranec mi je pokazal plačilko za december nakazilo 2,9k za 202 uri se mi zdi...

Ne pozabi odšteti 1000€ bruto, ki jih dobi zato ker specializira družinsko medicino. SPecialisti tega dodatka ne dobijo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Mene zanima koliko dobi na TRR... tiste osnove so brezvezno zavajanje in to veš tudi ti.

Se pravi te niti ne zanima za koliko ur dobi na trr? Še sedaj ne veš ali je bratraničič specialist ali specializant družinske.

solatko je izjavil:

Magic1 - V JU ali JS? Bodi pošten in povej, kateri začetnik ima in kje višjo začetno plačo, pripravništvo 6 mesece pa imajo vsi diplomiranci, potem pa jih čaka, če drugega ne izpit iz ZUP-a.

HA, ha, ha... Solatko je nekako ostal z dejstvi v bivši Jugi. In ta klovn si upa komentirat trenutno dogajanje. :D

Mato989 je izjavil:

Mato je imel 9 let delovnih izkušenj, s svojim denarjem si je plačal terciarno izobraževanje (veš tisto kar zdravnikom častimo vsi davkoplačevalci), pa potem še 2 certifikata... Menjal je 7 služb da je prišel do tega... (in ja v krizi je delal za minimalca v 3 in 4 izmenskem delovniku, kar zdravnik nikoli ni rabil)

Seveda ni rabil dohtar tega delat, ker je študiral, ko si ti delal, zato pa imaš 9 let izkušenj. Ne delaš vikendov in nočnih, tukaj bi pa plačo določal višje izobraženem kadru, ki ima odgovornost do človeških življenj.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

jernejl je izjavil:

Za zasebni sektor pa tudi vemo, kako je. IT-jevec z magisterijem in s.p.-jem računa ~60 evrov na uro. Zdravnik z s.p.-jem pa računa 90 evrov - ne na uro, ampak na pregled, ki traja 15-30 minut.

Za pregled pri s.p.-ju boš odštel 60€ z vključenim davkom.

PacificBlue je izjavil:

:D

https://x.com/rtvslo/status/17635262215...

Nate še malo branja:
https://mladizdravniki.si/dvojno-zivlje...

bajsibajsi je izjavil:


Tisoce zaposlenih v J skupini lahko samo sanja, da skupno v CELEM LETU zasluzi toliko

Aha, torej bi se morali zdravniki najprej boriti za njihove pravice? POtem pa za svoje, ko bodo uredili ostale plače? :D

Zelo si se razpisal, pa si izpadel smešen. Sindikati teh delavcev so dali vladi odpustek do 1.1.2025, dohtarji pač nočejo, pa se pojdi z glavo naprej zaletavat v zid.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

ripmork je izjavil:

Taisti ZZZS, ki je glavni krivec za dolge čakalne vrste (ker sistem ni pripravljen krit posegov in jih meče v naslednje leto, konec leta pa končuje z dobičkom).

Tole ljudem pač ni jasno. Vse so krivi dohtarji.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Lonsarg ::

Kar je žalostno je to, da ZZZS dejansko z umetnimi vrstami prišpara, karikiram, 100EUR ker en poseg manj odobri. Po drugi strani pa državna zravstvena ustanova 90EUR izgubi (predpostavljam za nemen demonstracije da je 90EUR fiksni strošek plač/mašinerije ter 10EUR dobiček). Torej je suma prišparanega denarja zgolj 10EUR, če gledaš vse državne ustanove skupaj. Skratka totalni absurd in neumnost, velika škoda pacientom za prišparani drobiž.

Govorim seveda za primere kjer so kapacitete za več pregledov pa ZZZS umetno umejuje, seveda so tudi oddelki kjer je limita državna ustanova in tam do tega absurda ne pride. No tam pride pa velikokrat do nekega drugega absurda ki ga poznam iz prve roke. in sicer so kapacitete in volja za dodatno delo pa se med sabo mučkajo in kregajo kdo bi kak kos pogače in kdo bi koga zaj. in se na koncu nič ne zmenijo za ekstre ure in draga mašina stoji.

Skratka državno = krš organizacija in dokler teg širša populacija ne bo doumela bo pač sistem slab.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

jernejl ::

111111111111 je izjavil:

Jap, ker smo 1991 nehali gledat kaj dela sosed in tožarit.
Razen ko morajo zdravniki gledati čez ramo, kaj dela sosed in koliko dobi. Potem je pa cel halo, če kdo dobi premalo manj.

111111111111 je izjavil:

jernejl je izjavil:

Za zasebni sektor pa tudi vemo, kako je. IT-jevec z magisterijem in s.p.-jem računa ~60 evrov na uro. Zdravnik z s.p.-jem pa računa 90 evrov - ne na uro, ampak na pregled, ki traja 15-30 minut.

Za pregled pri s.p.-ju boš odštel 60€ z vključenim davkom.
Če imaš v mislih pregled pri IT-jevcu, potem vsekakor drži, če ta pregled traja eno uro.
Če imaš v mislih pregled pri zdravniku zasebniku... kakšen davek imaš v mislih?

Utk ::

Ne vem kaj delaš v firmi, če sploh kaj delaš. Ampak poglejva takole. TI si Senior programer, Junior dobi povišico, ki ga izenači s tabo. Je to zate žalitev ali ne? BOš dolgo v taki firmi?

1. niso izenačli sester z zdravniki.
2. težko bi rekel karkoli na to temo, da to ne bi bilo nasprotovanje. In vse kar smo trdili, nekateri pa zanikali, da so zdravniki nasprotovali povišici sestram.
3. če bi prišlo do tega, bi seveda zahteval nekaj tudi zase, ampak rečt da je to žalitev, je pa žalitev juniorjev. A lahko zdaj ministri, učitelji, gasilci kričijo, da je dvig plač zdravnikov žalitev zanje?
4. da je sploh prišlo do tega ti pove, da je enotni plačni sistem v JS dobra stvar, ker so ljudje razporejeni v plačne razrede v nekem razmerju. S premikanjem nekih poklicev po razredih gor se to ruši. Razmerja se bi morala ohranjat (razen če so kje narobe določena), in če si naenkrat nekdo zasluži več, si zelo verjetno zaslužijo več vsi v sistemu v nekem razmerju. To da gre zdravstvo ven iz tega je napaka. Pogajat se bi morali vsi sindikati samo o osnovni, prvem razredu, od tam dalje so razmerja določena in pika. Ker tako se lahko vsak mesec pogaja z nekom.

Mato989 ::

Lonsarg je izjavil:

Ja žal folk masovno nasede da so glasni zgolj tisti ki pridejo do novice na 24ur. V resnici pa se skrbno skriva članke kjer mnogo ljudi (ne samo zdravstveni delavci) predlagajo konkretne rešitve ki jih ZZZS in politiki nalašč ignorirajo, ker nočejo rešit zadeve.

Tega preskoka eni niso zmožni, preskoka da dojamete da politiki več kot očitno NOČEJO sistemsko rešit zdravstva.

In ne, Fidez definitivno ni med temi ki karkoli dobrega predlagajo, zato pa radi Fidez dajejo v medije. Tiste ki kaj dobrega predlagajo pa ne, ker je navskriž z lobiji, ki kradejo denar iz državnega zdravstva in pravega javnega zdravstva zato nočejo. Konflikt o plačah zdravnikov je pač šov za naivno populacijo, da se skrije dejanske probleme.



Mene zanima koga so volili ti tisoci zdravnikov ker ce so volili kogarkoli od vladajocih zadnjih 20 let pol tudi oni poaredno nocejo resit problema
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

stevemcq_ ::

En kup pisanja in razglabanja na dolgo in široko, kateri pa na dolgi rok ne bo prinesel rešitev v našem zdravstvenem sistemu. Kaj so po vaše rešitve, ki bi zaenkrat in vekomaj uredile sistem, da bi deloval tako, kot deluje v ostalih državah, ki imajo to urejeno(Skandinavske države,Singapur,Nova Zelandija itd.)? Kaj po vaše lahko naredimo državljani, da se zadeve začnejo spreminjati na boljše? Kako prisiliti in vsiliti spremembe na državni ravni v Sloveniji?

Se še komu zdi bizarno, da smo kot družba padli tako nizko, da samo še vodimo diskusije na forumih in ostalih družbenih omrežjih, medtem ko nam celoten sistem z ostalimi ureditvami propada in gre po poti uničenja? Kaj počnete ostali v vsakdanjem življenju, da boste zapustili boljši svet svojim otrokom in pa da bomo imeli kvalitetno in zdravo življenje v naši državi?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za vsa mnenja in predloge Pa lep vikend še naprej.

Mato989 ::

Rešitev je to da končno ukinemo vse skup naredimo privat vse razen urgenco ki se naj financira iz proračuna in tam te naj pokrpajo le toliko da nisi v smrtni nevarnosti ostalo pa privat...

Država pa naj predpiše zakonske okvirje od max cen in min vsebnosti zavarovalniških paketov itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Webmojster ::

Mato989 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Ja žal folk masovno nasede da so glasni zgolj tisti ki pridejo do novice na 24ur. V resnici pa se skrbno skriva članke kjer mnogo ljudi (ne samo zdravstveni delavci) predlagajo konkretne rešitve ki jih ZZZS in politiki nalašč ignorirajo, ker nočejo rešit zadeve.

Tega preskoka eni niso zmožni, preskoka da dojamete da politiki več kot očitno NOČEJO sistemsko rešit zdravstva.

In ne, Fidez definitivno ni med temi ki karkoli dobrega predlagajo, zato pa radi Fidez dajejo v medije. Tiste ki kaj dobrega predlagajo pa ne, ker je navskriž z lobiji, ki kradejo denar iz državnega zdravstva in pravega javnega zdravstva zato nočejo. Konflikt o plačah zdravnikov je pač šov za naivno populacijo, da se skrije dejanske probleme.



Mene zanima koga so volili ti tisoci zdravnikov ker ce so volili kogarkoli od vladajocih zadnjih 20 let pol tudi oni poaredno nocejo resit problema


Zelo veliko jih je volilo Goloba, vem iz prve roke.

hendriks ::

stevemcq_ je izjavil:

En kup pisanja in razglabanja na dolgo in široko, kateri pa na dolgi rok ne bo prinesel rešitev v našem zdravstvenem sistemu. Kaj so po vaše rešitve, ki bi zaenkrat in vekomaj uredile sistem, da bi deloval tako, kot deluje v ostalih državah, ki imajo to urejeno(Skandinavske države,Singapur,Nova Zelandija itd.)? Kaj po vaše lahko naredimo državljani, da se zadeve začnejo spreminjati na boljše? Kako prisiliti in vsiliti spremembe na državni ravni v Sloveniji?

Se še komu zdi bizarno, da smo kot družba padli tako nizko, da samo še vodimo diskusije na forumih in ostalih družbenih omrežjih, medtem ko nam celoten sistem z ostalimi ureditvami propada in gre po poti uničenja? Kaj počnete ostali v vsakdanjem življenju, da boste zapustili boljši svet svojim otrokom in pa da bomo imeli kvalitetno in zdravo življenje v naši državi?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za vsa mnenja in predloge Pa lep vikend še naprej.


Kaj lahko državljani naredimo? Stopimo do predstavnikov strank ki jih volimo in jih vprašamo za rešitve. Pokažemo s prstom na sisteme ki delujejo (npr. Avstrijski ali Češki). Vprašajmo jih, kako bomo implementirali take sisteme. In se na podlagi tega odločimo, kaj bomo volili. Bolj moramo biti vpeti v volilno dogajanje oz. bolj moramo biti pozorni na to kaj določene stranke počno, za kaj se zavzemajo in kakšne programe imajo. Potrebno pa je začeti s tem že na lokalni ravni.

ripmork ::

Utk je izjavil:

da je sploh prišlo do tega ti pove, da je enotni plačni sistem v JS dobra stvar, ker so ljudje razporejeni v plačne razrede v nekem razmerju. S premikanjem nekih poklicev po razredih gor se to ruši. Razmerja se bi morala ohranjat (razen če so kje narobe določena), in če si naenkrat nekdo zasluži več, si zelo verjetno zaslužijo več vsi v sistemu v nekem razmerju.

Tukaj bi se dalo debatirat. Res dober thread o problematiki enotnega sistema.
Deficitarnost / suficitarnost poklicev se sčasoma spreminja in v zasebnem sektorju se to lepo regulira z višino plače (da se z dobro plačo motivira ljudi tja, kjer je primanjkovanje in obratno). V togem sistemu, kjer so razmerja fiksna pa prej ali slej pride do pomanjkanja ali prezasičenosti.

solatko ::

111111111111 - Tebi se zdi opozarjanje na napake in sankcioniranje hujših udbašenje, meni pa izrivanje slabih dejavnikov iz obrti. Največji špeckahlar si na tem forumu ti, torej si tudi največji komunist, če so oni tisti, ki se stalno žalijo.
Delo krepa človeka

Glugy ::

Mato989 je izjavil:

Rešitev je to da končno ukinemo vse skup naredimo privat vse razen urgenco ki se naj financira iz proračuna in tam te naj pokrpajo le toliko da nisi v smrtni nevarnosti ostalo pa privat...

Država pa naj predpiše zakonske okvirje od max cen in min vsebnosti zavarovalniških paketov itd...

Točno v to te dobičko-zdravniki želijo prepričat. Zato pa je zdravnikov ogromno čakalnih dob je pa več kot kadarkoli prej. Zdravniki na vsak način želijo z svojo aktivno držo oblikovat narativo da je javno zdravstvo zanič. Ja seveda je zanič če ga naredite zanič. Njihova motivacija je več zaslužka če bi vse šlo na privat. No pa lagodnosti ker bi se lahko bolj zmišljeval kaj bodo operiral pa kaj bodo podtikal ostanku javnega zdravstva.
Rešitev ni v razširjanju in podpiranju tega raka zdravstva imenovanega pohlep ampak ravno obratno. Podrediti pohlep in ga spraviti nazaj v normalne okvirje. Jz vem da vsi mislite da ima država neskončno denarja in je vreča brez dna ampak to enostavno ni res. Če popustimo zdravnikom bo država imela manj na drugih področjih, korupcije zato ne bo nič manj. Poleg tega bomo imel pa državljani manj ker se lažje nategne posameznike z raznimi predragimi zavarovanji, in zameglji kaj se bolj splača in kaj ne dokler ni vse ena zmešnjava kjer na koncu plačaš 3x več za zavarovanje kot bi v resnici moral če bi imel NORMALNO DELUJOČE JAVNO ZDRAVSTVO ki ga zdravniki ne bi bombandiral in spodkopaval načrtno zadnjih 8-10 let.

( vsa čast tistim redkim dobrim zdravnikom ki požrtvovalno rešujejo javno zdravstvo zadnja leta, ker drgač bi to razpadlo že veliko prej )

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

cvalsr ::

"Ukradeno" z drugega "medija", a je vredno prebrati:


Če mi pri delodajalcu ni všeč, dam odpoved. Če so delovni pogoji nemogoči, delodajalca na to opozorim. Če ne reagira, dam odpoved in poiščem boljšo možnost. Če mi ne izplača plače, jo iztožim.
To je vsa logika.
"Dajte odpoved, dohtarji. Zaposlite se pri zasebniku ali pa se lotite svoje dejavnosti. Kupite ali najemite prostore in jih uredite po predpisih. Ne pozabite na parkirišče zase in za paciente. Sami plačujte prispevke, izobraževanje, dopuste in bolniške. Iz svojega žepa plačajte čistilko ali pa sami počistite WC školjko. Sami kupite povoje, skalpel, stetoskop, zdravniško haljo in toaletni papir. Malico si prinesite od doma in sami plačajte potne stroške! Iz svojega žepa plačajte tudi elektriko, ogrevanje, toplo vodo, komunalne storitve in računovodjo. Za kidanje snega in urejanje parkirišča boste prav tako nekaj odšteli. Iz svojega žepa.
Zakaj stavkate že več kot 40 dni? Preprosto dajte odpoved in odidite. Ali ni to bolj enostavno? Ljudje bomo pomoč poiskali pri zasebnikih ali v tujini, stroške bo krila ZZZS, v katero vplačujemo dovolj za nemoteno delovanje normalnega zdravstvenega sistema.

Aja, vi tega nočete? Ker vam nič od zgoraj naštetega ne ustreza? Ker boste potem res morali delati kot 'konji', če boste hoteli biti "gospoda"? Brez dela ni jela. To velja za vse. Tudi za vas."


Amen!

Lonsarg ::

Dokler ni mogoče narediti opt-out plačevanju prispevkov ZZZS tudi ni prilike za biznis izven ZZZS za zdravstveno osebje, tako simpl je to.

LeQuack ::

Lonsarg je izjavil:

Dokler ni mogoče narediti opt-out plačevanju prispevkov ZZZS tudi ni prilike za biznis izven ZZZS za zdravstveno osebje, tako simpl je to.


Je pa najslabše za bolnike, ker morajo plačevati ogromno za ZZZS (13% od bruto), kjer imaš večletne čakalne vrste, in tudi ko prideš na vrsto bodo stavkali. Tako da moraš potem v vsakem primeru it privat.
Quack !

nejc_nejc ::

kva ste nekateri pametni....

Saj so dali odpoved na "viška" ure.
Mi se naj hebemo, politikom se pa hebe. Slednji so samo za po nagi riti z elanko za našeškat, na polno. Butalci nam razlagajo o javnem zdravstvu, haloooo

111111111111 ::

Utk je izjavil:

Ne vem kaj delaš v firmi, če sploh kaj delaš. Ampak poglejva takole. TI si Senior programer, Junior dobi povišico, ki ga izenači s tabo. Je to zate žalitev ali ne? BOš dolgo v taki firmi?

1. niso izenačli sester z zdravniki.
2. težko bi rekel karkoli na to temo, da to ne bi bilo nasprotovanje. In vse kar smo trdili, nekateri pa zanikali, da so zdravniki nasprotovali povišici sestram.
3. če bi prišlo do tega, bi seveda zahteval nekaj tudi zase, ampak rečt da je to žalitev, je pa žalitev juniorjev. A lahko zdaj ministri, učitelji, gasilci kričijo, da je dvig plač zdravnikov žalitev zanje?
4. da je sploh prišlo do tega ti pove, da je enotni plačni sistem v JS dobra stvar, ker so ljudje razporejeni v plačne razrede v nekem razmerju. S premikanjem nekih poklicev po razredih gor se to ruši. Razmerja se bi morala ohranjat (razen če so kje narobe določena), in če si naenkrat nekdo zasluži več, si zelo verjetno zaslužijo več vsi v sistemu v nekem razmerju. To da gre zdravstvo ven iz tega je napaka. Pogajat se bi morali vsi sindikati samo o osnovni, prvem razredu, od tam dalje so razmerja določena in pika. Ker tako se lahko vsak mesec pogaja z nekom.

1. Ne. Rešavalci na urgenci so imeli večjo plačo kot mladi zdravnik specialist.
4. Zato pa boste imeli privat zdravstvo, ZZZS-ju pa plačevali.

stevemcq_ je izjavil:

En kup pisanja in razglabanja na dolgo in široko, kateri pa na dolgi rok ne bo prinesel rešitev v našem zdravstvenem sistemu. Kaj so po vaše rešitve, ki bi zaenkrat in vekomaj uredile sistem, da bi deloval tako, kot deluje v ostalih državah, ki imajo to urejeno(Skandinavske države,Singapur,Nova Zelandija itd.)? Kaj po vaše lahko naredimo državljani, da se zadeve začnejo spreminjati na boljše? Kako prisiliti in vsiliti spremembe na državni ravni v Sloveniji?

Se še komu zdi bizarno, da smo kot družba padli tako nizko, da samo še vodimo diskusije na forumih in ostalih družbenih omrežjih, medtem ko nam celoten sistem z ostalimi ureditvami propada in gre po poti uničenja? Kaj počnete ostali v vsakdanjem življenju, da boste zapustili boljši svet svojim otrokom in pa da bomo imeli kvalitetno in zdravo življenje v naši državi?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za vsa mnenja in predloge Pa lep vikend še naprej.

Višje plače dohtarjem. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

solatko je izjavil:

111111111111 - Tebi se zdi opozarjanje na napake in sankcioniranje hujših udbašenje, meni pa izrivanje slabih dejavnikov iz obrti. Največji špeckahlar si na tem forumu ti, torej si tudi največji komunist, če so oni tisti, ki se stalno žalijo.

Sam res UDBA je delala dobro delo in so na goli otok pošiljali zgolj tiste, ki so bili slabi v obrti. :D

A obenem sam priznavaš da si fušal in kradel davke državi, si bil pa prvi v vrsti, ko je bilo treba kmetu pobrati hrano po "pametni" ceni, s.p.-jevci so pa itak bili lopovi in jih je bilo treba zatožit, zakaj bi kdo drug imel več, če je cele dneve delal, solatko nevoščlijvec in izdajalec sonarodnjakov. Še hujši kot belogardisti.

Glugy je izjavil:

( vsa čast tistim redkim dobrim zdravnikom ki požrtvovalno rešujejo javno zdravstvo zadnja leta, ker drgač bi to razpadlo že veliko prej )

A veš, da je pacientova pravica, če od družniskega zdravnika zahteva napotnico za nekega specialista, mu zdravnik to napotnico MORA napisat? Drugače so kršene pacientove pravice. Žena ve za ene 15 ljudi, ki imajo psihične probleme in sistemsko nič ne more drugega kot da piše napotnice za specialiste, ker so si modeli zamislili da imajo raka in ga sedaj iščejo po celem telesu in filajo vrste.

cvalsr je izjavil:

Aja, vi tega nočete? Ker vam nič od zgoraj naštetega ne ustreza? Ker boste potem res morali delati kot 'konji', če boste hoteli biti "gospoda"? Brez dela ni jela. To velja za vse. Tudi za vas."

Evo ti ZD Ljubljana, počakaj še par tednov, pa bodo začeli odhajati ostali. Žena gre lahko jutri k privatniku delat, za boljšo plačo. Pa ji ne bo treba nič kupovat, pa kidat snega pa ordinacije pucat. Malco si pa dotikrat sama prinese.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

DeeJay ::

111111111111 je izjavil:


A veš, da je pacientova pravica, če od družniskega zdravnika zahteva napotnico za nekega specialista, mu zdravnik to napotnico MORA napisat? Drugače so kršene pacientove pravice. Žena ve za ene 15 ljudi, ki imajo psihične probleme in sistemsko nič ne more drugega kot da piše napotnice za specialiste, ker so si modeli zamislili da imajo raka in ga sedaj iščejo po celem telesu in filajo vrste.



Ker BS... če je prepričana, da so pacienti s psihičnimi problemi jim komot da napotnico za psihiatrično obravnavo, zakaj pa tega ne naredi? V resnici je pa samo slab diagnostik, ker kao za to plačo iz ihte noče kvalitetno delat in more potem folk pošiljat 10-tim specialistom.
ne vem zakaj vztraja... nej gre privat pa vso srečo.
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeeJay ()

111111111111 ::

DeeJay je izjavil:

Ker BS... če je prepričana, da so pacienti s psihičnimi problemi jim komot da napotnico za psihiatrično obravnavo, zakaj pa tega ne naredi? V resnici je pa samo slab diagnostik, ker kao za to plačo iz ihte noče kvalitetno delat in more potem folk pošiljat 10-tim specialistom.
ne vem zakaj vztraja... nej gre privat pa vso srečo.

Ne bo držalo. Žal ne smem deliti zgodbe, ki se je zgodila, ker je preveč targetirana. Če pa zdravnik predpiše drugo napotnico, kot jo zahteva pacient, se lahko pacient pritoži. In če se pacient pritoži se mora dohtar zagovarjat. Pacient pa rovari dalje, kljub strokovni utemeljitvi. :D

Zdaj pa računaj da imaš ene 10-15 takih zadetkov in vsak od njih ima PRAVICO se pritožit na postopek. :) Eden od njih lahko pride tudi nazaj se malo s pestmi pomenit. Super a ne? A veš da ga ne moreš prisilno hospitalizirat, če se je sam pripeljal domov iz službe in popoldan nabutal dohtarja v ordinaciji, ker mu ni hotel napisati prave napotnice? Prijava na policijo in to je vse, zakaj točno bi se šel izpostavljat? Da bo ZZZS imel več denarja?

Privat misliš, da so pacienti drugačni?

SAj pravim, da sploh ne poznate dela družinskih zdravnikov in se tukaj na forumu užigate, kot neki strokovnjaki, kaj lahko dohtar in kaj ne more, na koncu dneva pa nimate pojma o postopkih, pacientovih pravicah, protokolih, ki veljajo, itd...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Jure14 ::

Prijava na policijo in to je vse, zakaj točno bi se šel izpostavljat?

Pred nekaj leti je boljša polovica dobila batine v ordinaciji. Šla na urgenco, tam so po službeni dolžnosti podali prijavo na policijo.
In na sodišču: "obtoženec se oprosti, ker poškodbe očitno niso bile hude, ker oškodovanka ni sama podala prijave, ampak je bila prijava podana le po službeni dolžnosti." Nekaj v tem stilu.
Tega se je rešila tako, da je dala odpoved. Ni šlo drugače, ker uradno je bil kurac "nedolžen". Smo z enimi znanci kasneje uredili zadevo.

En drug "pacient" je mesečno hodil kopirat vse papirje iz svojega kartona. Enkrat je celo štalo in pritožbo naredil, ker v kartonu ni bilo enega cca 3 leta starega dopisa ZZZSja o podaljšanju bolniške za en mesec.
Tega se je pa rešila tako, da je vse njegove grožnje na ZZZS poslala in po pol leta so mu iz ZZZSja sporočili, da je ostal brez zdravnika in naj išče drugega.

Da bo ZZZS imel več denarja?

Zato se na urgenci ne zaračunava nenurgentnih zadev. Ker si s tem samo dodatne 3 ure dela in dopisovanja nakoplješ. Da bo ZZZS imel manj stroškov? Kurc jih gleda.

feryz ::

111111111111 je izjavil:

Evo ti ZD Ljubljana, počakaj še par tednov, pa bodo začeli odhajati ostali. Žena gre lahko jutri k privatniku delat, za boljšo plačo. Pa ji ne bo treba nič kupovat, pa kidat snega pa ordinacije pucat. Malco si pa dotikrat sama prinese.
Torej obstaja možnost, da bo dejansko morala delati v službi? Zelo dobro, skrajšale se bodo čakalne vrste. Vsi zdravniki bi morali iti privat, bi bil takoj red.

111111111111 ::

feryz je izjavil:

Torej obstaja možnost, da bo dejansko morala delati v službi? Zelo dobro, skrajšale se bodo čakalne vrste. Vsi zdravniki bi morali iti privat, bi bil takoj red.

Eh, z norci pač ni časa za zgubljat. Prav imaš, če bi šla k privatniku bi morala delat. V JS pa ji ni treba. Prav imaš, prav. Butl. :D

Jure14 je izjavil:

Prijava na policijo in to je vse, zakaj točno bi se šel izpostavljat?

Pred nekaj leti je boljša polovica dobila batine v ordinaciji. Šla na urgenco, tam so po službeni dolžnosti podali prijavo na policijo.
In na sodišču: "obtoženec se oprosti, ker poškodbe očitno niso bile hude, ker oškodovanka ni sama podala prijave, ampak je bila prijava podana le po službeni dolžnosti." Nekaj v tem stilu.
Tega se je rešila tako, da je dala odpoved. Ni šlo drugače, ker uradno je bil kurac "nedolžen". Smo z enimi znanci kasneje uredili zadevo.

En drug "pacient" je mesečno hodil kopirat vse papirje iz svojega kartona. Enkrat je celo štalo in pritožbo naredil, ker v kartonu ni bilo enega cca 3 leta starega dopisa ZZZSja o podaljšanju bolniške za en mesec.
Tega se je pa rešila tako, da je vse njegove grožnje na ZZZS poslala in po pol leta so mu iz ZZZSja sporočili, da je ostal brez zdravnika in naj išče drugega.

Da bo ZZZS imel več denarja?

Zato se na urgenci ne zaračunava nenurgentnih zadev. Ker si s tem samo dodatne 3 ure dela in dopisovanja nakoplješ. Da bo ZZZS imel manj stroškov? Kurc jih gleda.

Zaenkrat še nismo tam. Je zadovoljna s timom, pacienti so pa isti tudi drugje.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Aha, samo še par jurjev na mesec več rabi en specialist in družinci ne bojo več dobivali batin.

Jure14 ::

Družinc se "pacienta" hitro reši tako, da napotnici pod hitro napiše.
Potem pa naj sekundarc triažira na redno, pa se ukvarja naprej.

Ne more niti ZZZS niti sekundar obdelat toliko napotnic, kot jih lahko primar napiše.
In družinc lahko čisto vsako napotnico zagovarja s sumom na nekaj.

Ishiwatta ::

Tole si preberite, Ihan je res dober:

https://n1info.si/novice/mnenja/kolumna...

111111111111 ::

Utk je izjavil:

Aha, samo še par jurjev na mesec več rabi en specialist in družinci ne bojo več dobivali batin.

Tako je. Raje 10 jurjev, pa si bomo lahko privoščili osebno varovanje.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

solatko ::

111111111111 - Polpismeni desni bumbar, se najprej poduči, za kaj se je uporabljal otok Goli, kakšen zapor in za koga je bil, potem pa se bomo o zgodovini in življenju v yugi lahko pogovarjal.
Vsi tisti, ki smo znal kaj z rokami naredit, smo v yugi lahko poleg solidne plače (1000 DEM+/mesec), s fušem zaslužili še vsaj 2 plači, saj je zaradi ogromnega števila novogradenj (delavci in gastarbajterji) primanjkovalo čisto vseh obrtnikov (zidarjev, vodovodarjev, električarjev, pečarjev, mizarjev, krovcev,....) in je bilo dela kolikor hočeš, ravno tako denarja. Če je bil tvoj fotr normalen, kolikor toliko sposoben obrtnik je državi plačal 1/3-ino tistega, kar je zaslužil, zato so na davčni priznali zelo malo računov za stroške,... saj se je večino poslov delalo brez računov. Če pa je bil nesposoben ali delal samo za državne firme, kjer ni šlo nič brez računa, ga je pa nehebal tako, kot vsi podobni obrtiniki. To se je vedelo, preden je začel s samostojno dejavnostjo in ni bilo odvisno od tega ali je bil v partiji ali sodelavec UDBA-e.
Jaz sem imel pri 19.-ih BMW 2002Tii in motor BMW RS65, kupljen rabljena, motor je bil tovarniško sestavljen iz dveh razbitih, oba kupljena na licitaciji MNZ-ja (takrat so imeli še interne, kar niso kupili zaposleni, pozneje so to predali avtohišam). Prvi dve leti sem dajal na davčno samoprijavo in konec februarja dobil položnici za plačilo davka od dohodka, potem pa tudi na samoprijavo ni prišlo nič.
Ja, v komunizmu so nam pustili delat in zaslužit, v demokraciji ne semeš sosedu pomagat na svojem področju, res je bilo takrat hudo, danes pa je čudovito, ko smo v demokraciji in je 200k+ ljudi pod življenskim minimumom, doktorjem pa je 6k€ vbogajme.
Če smo čisto pošteni, si reševalec-voznik na urgenci zasluži višjo plačo, kot jo ima zdravnik začetnik, oba pa imata veliko premalo.

Jure14 - Vsake toliko časa se pač zgodi, da dobi zdravnik/ca nauravnovešenega pacienta, imaš pa tudi zdravnike, ki bi si zaslužili včasih kakšne batine (mojo ženo je 17 let futral s tabletami za živce (jih na srečo ni jemala), namesto za aritmijo srca,.. meni je ta isti, ob počeni zadnji koščici v peti, predlagal vojaške škornje in 20km marša, potem pa sem na urgenci dobil podkolenski gips za 4 tedne, seveda takoj menjal osebnega zdravnika,...
Sicer pa hipohodrov (namišljenih bolnikov) imaš ogromno in taki imajo pol metrske zdravniške mape, cel kup pregledov in povsod b.p., samo k psihiatru noče noben od njih.
Delo krepa človeka

Jure14 ::

solatko je izjavil:

(mojo ženo je 17 let futral s tabletami za živce (jih na srečo ni jemala), namesto za aritmijo srca,..

Torej po domače povedano, lagala je, da jemlje tablete.
In zdravnik naj voha, kaj je res.
Sta glih prava za skup.

nejc_nejc ::

solatko,
če si že toliko jugonostalgičen
LE ZAKAJ JE ŠLO U _URAC, če je bilo tako fino.

za čuda, čez karavanke ja pa čudežno drugače,

dej nehi nabijat

solatko ::

Jure14 - Ko je zadremala, se ji je utrip povečal na 200+ in to so ugotovili ne merjenju vegetativnega živčevja, kamor jo je po treh mesecih bolniške poslala doktorca na zdravniški komisiji. Pozdravljena z desetimi terapijami z akapunkturo, potem pa preventivno pol Bloxan-a/dan. Tega zdravnika se ni dalo nič premaknit, to pa se je ugotovilo šele, ko se je brez razloga začela tresti, kot, da ima Perkinsovo bolezen in je dala skozi vse žive preiskave, ki niso pokazale nič. V budnem stanju je bil namreč utrip srca normalen in enakomeren.

nejc_nejc - Zaradi nacionalnih in parcialnih teženj požrešnih vodilnih in vodstvenih posameznikov, katerim partija ni omogočala extremnega elitizma in bogatenja. Narod v vseh republikah bivše yu živi veliko slabše, bolj stresno in brez perspektive, kot prej. Cela yuga je bila ob razpadu zapufana za 20 miljard $, samo Rusija nam je bila dolžna 9, kakšna pa je slika zadolženosti na celotnem področju bivše yuge, si pa poglej in zračunaj. Torej razlog - večini je šlo dobro, zato je šlo manjšini slabše, kot bi jim lahko šlo in jim gre sedaj.
Delo krepa človeka

kgtjera ::

Pust jih v k., solatko, sj ne razumejo; zdej imajo iphone, pa 5G, pa Samsunge itd., pa mislijo da držijo boga za jajca... Z enko in Juretom pa sploh brezveze debaterat, ker bolj bias ne moreta bit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kgtjera ()

nejc_nejc ::

solatko
v jugo je večini šlo dobro na tuj račun, beri zastonj denar iz vsepovsod in to je vsa filozofija....ko ga je zmanjkalo je šlo v maloro.

sedaj se pa bije boj za čas, ki je v času juge šel mimo, kjer smo zaostali za ene 50 let če ne še več, če bi upošteval še staro jugo.

Zgodovina sprememb…

««
68 / 118
»»